Keresés

Részletes keresés

Intelligencs Creative Commons License 2004.06.03 0 0 79
Öööööö, ha végigolvastad volna a levelezésemet Csinnkával, akkor rájöttél volna, hogy 77-es hozzászólásom nem cinikus. Hanem jószándékú.
Beismertem, hogy nem ismerem a terméket, még jó is lehet, sőt, valószínűleg jó is, ha ennyien dicséritek.

Nekem pusztán az ilyenfajta értékesítési rendszerekkel van bajom. A 280 ezret kereső öregasszony pedig a legjobb példa, az Amway nagygyűléseken is mindig ilyenek jöttek le a színpadra, hogy kábítsák a népet. Mindig ugyanaz a 8 ember. (XY vagyok, repülőgéppilóta. Nekem ugyan semmi szükségem az Amwayre, csak hobbiból csinálom, de azért keresek vele havi 1 csilliárd Forintot...)

De úgy látom, hogy ennek fonákságaival Te is tisztában vagy. Legalábbis utolsó zárójeles megjegyzésed erről tanúskodik.

Előzmény: Herr Qles (78)
Herr Qles Creative Commons License 2004.06.03 0 0 78
Intelligencs, tényleg elég nagy arcod van.

Ha vetnél egy futó pillantást e topic
49-es hozzászólására (Cygnus):
Nem igazán értem azokat, akik kapásból lehurrognak vmit, vkit. Nekem otthon lapul a hűtőmben egy AV Berry és be tudok számolni első- másod- harmadkézből pozitív tapasztalatokról. Én főképp kv helyett használom, télen immunrendszer turbózásra (3 éve nem voltam beteg), allergiám tüneteit is csökkenti, ja és a berry fincsi.

Van egy ismerősünk akinek a 4 éves kislánya liszt- és tejérzékeny.Anyu ajánlotta a lötyit. Nekik gond megvenni, mert nagggyonn nem occsó, de veszik rendületlenül, mert a kislány azóta kevesebbszer van rosszul és nem idegbeteg a családja hogy nem eszik semmit. Azóta eszeget és úgy néz ki mint egy normális kölyök, nem pedig mint egy zombi.

Alfa lyra (45)
egy-két flakonnal már én is lenyomtam ebből a "csodalöttyből" és micsoda ízlésem van: hidegen, éhgyomorra egy "feles" ebből nekem kifejezetten jól esett. a csoda elmaradt (de nem is volt rá szükség), viszont a közérzetemre pozitív hatása volt.

Szerény személyem (38)
Nekem igenis levitte, tartósan normalizálta a középsúlyos, gyógyszeres cukromat, ráadásul az anyósom által nyomoréklé-nek hívott Freedom tényleg eszméletlenül jót tett, focizni szoktam, nyomorékra rúgnak, nem vagyok már fiatal, asszony néha balhézik, hogy egy ilyen vén ló, miért labdázik (már ez a megfogalmazás mutatja, hogy úgysem értené meg a választ).
Megjegyzem, a Freedom csak a zöld zselével volt igazán ütős, tehát inni és kenni egyszerre, de a nyomorék ízületeimnek már maga a lé is érezhető enyhülést hozott.

Szenyor Lopez (4)
A reuma elleni kenőcs viszont bevált, szépen elmúlasztotta az izületi fájdalmat.

Pozitív_terméktapasztalatom_tehát változatlanul az, hogy az általam rendszeresen (de nem folyamatosan) kipróbált Freedom névre hallgató "nyomoréklé" olyan mértékben rendbe teszi a szétcincált ízületeimet (a porckorongomról nem is beszélve), hogy ezt még egyetlen kemikália sem tudta sem önmagában, se más gyógyszerekkel kombinálva. Ezek számomra tények, és ez az egyetlen (belevéve, hogy változatlanul utálom az MLM-es dolgokat), ami engem meggyőz és valahol megértem Csinnkát, mert biz nálam is bizonyított a termék.
(BTW, az anyósom barátnője épp ma hozta el családunk natur gél és Freedom adagját, és büszkén mutogatta anyóspajtinak a jutaléklistáját: az öregasszony havi 280.000 Ft-ot kaszált jutalékokból és saját eladásból. Maholnap 70 évesen! Az már egyszer szent igaz, a banya sokat dolgozik, imádja csinálni és IMHO sokkal tehetségesebb, mint az anyósom volt. Azért azt se tagadom, élveztem az arcára fagyott mosolyt, amikor a saját szemével látta, hogy a barátnője milyen szinte pipálta le. (Csak nehogy megint elkezdjen aloe verázni.)

Előzmény: Intelligencs (77)
Intelligencs Creative Commons License 2004.06.01 0 0 77
Nu, kérnénk pozitív tapasztalatokat az Aloe Vera-val kapcsolatosan!
csinnnKA Creative Commons License 2004.05.31 0 0 76
Huhh! :-)
Előzmény: Intelligencs (75)
Intelligencs Creative Commons License 2004.05.31 0 0 75
Ön most meggyőzött engem, kisherceg.

A róka

Előzmény: csinnnKA (74)
csinnnKA Creative Commons License 2004.05.31 0 0 74
Na most akkor ki kit szelidít meg?
Mert Te is tudsz "nem bunkó" lenni!
Még egyszer és utoljára:
ezt a topicot azért indítottam, mert
1. saját szememmel láttam az aloe vera bámulatos jótékony hatását,
2. ki akartam próbálni, tehát ééén kértem meg, hogy regisztráljanak,
3. kipróbáltam és tényleg működik,
4. és ettől valóban belelkesültem, és embereket kerestem az Indexen (mivel ide járok idestova 5 éve), akik esetleg szintén használják, hogy tapasztalatokat és véleményeket csere-beréljünk.

Konzerv ízű a szöveg? Baj, hogy áradozok róla?!
Hidd el, egy olyan nőnek, aki már elcsapta a 40-et, túl van árkon-bokron, volt már a csúcson és a béka segge alatt is járt, baromi nehéz újat mondani vagy mutatni. És főként nehéz meglepni! Nehéz nekem csodaszert mutatni, mert én sem hiszek bennük. Viszont számomra ebben az a döbbenet és az eufória, hogy ez tényleg működik (hozzáteszem: nálam, nálunk, meg azért még néhány embernél, akit ismerek). Tehát végre egy csodaszer, ami nem az "orrodat is tisztíccsa", hanem "csupán" táplálkozáskiegészítő létére sok olyasmit tud, amit komoly gyógyszerek nem. Mindezt úgy, hogy közben felélénkít, nézd meg az utóbbi 2 hónap hozzászólásaimat: szinte mind hajnali 2-kor 3-kor íródtak. Néha elhatároztam, hogy ma kissé fáradt vagyok, lefekszek 11-kor. S amikor már aludt a család, felkeltem, mert tudtam, hogy dolgom lenne a neten, amire nappal nem jut idő a gyerek mellett, és eközben -lazításként- elolvasok egy-egy topicot és megírok egy-egy hsz-t. Tehát bizonyítani tudom, hogy 3-kor még hsz-t írtam, és néha reggel 8-kor már megetettem a kicsit, és újra gép előtt ülök. Azelőtt pedig 8-9-10 órákat aludtam (amennyit egy pár hónapos gyerek mellett lehetett).

Aztán még valami:
lehet, hogy rosszul indítottam ezt az egészet, mert csak annyit kellett volna kérnem, hogy terméktapasztalatok, én pedig egy általános ismertetővel kezdtem... de már ott leírtam, hogy nem fejvadászkodni akarok. Nem vevőket keresek és nem hálózatot akarok építeni. Annál én sokkal faszább csaj vagyok! (értsd: korrektebb is) Ha ezt választottam volna, akkor hidd el, hogy lenne vér a pucámban, hogy azt a topic-címet adjam, hogy "csinnnKA MLM-es toborzója" vagy valami hasonló. Én nem akarok ebből megélni, hál'Istennek, van nekem nagoyn tisztességes polgári foglalkozásom és még komolyabb mellékállásom.

Csak éppen itt lazán elomolva ömlengek a konzervízű lelkesítő beszédeimmel a rohadt aloe veráról, s ha éppenséggel tudni akarod, azért nyitottam a topicot és arra vártam, hogy másokkal is találkozzak, akikkel együtt ömlenghetünk tovább.
Hányinger, mi?! Majd igyexem visszafogni magam a kedvedért, rendben?

De próbálj azért egy kicsit megérteni engem is. Ebben a rohadt életben végre találtam valamit, ami nem átverés, ami azt nyújtja, amit ígérnek róla. A termékekhez kapcsolódó "legyen ön is milliomos"-fíling persze lehet hogy átverés, ez viszont engem nem érint. A cucc elég drága, de ha meggondolom, hogy mi van benne, meg hogy 96 %-os koncentrációjú, és hogy honnan hozták... akkor már nem olyan észvesztő. (Mellesleg heteken át a rossz inglisemmel a világ összes website-ját végigböngésztem, hogy lássam, valóban igaz-e mindaz, amit itthon róla mondanak. Úgy tűnik, korrekt, úgy tűnik, éppen ezek a nemzetközi tanusító pecsétek adják a garanciát erre.)

Neked meg:
Take it easy! ;-)
(és máskor vigyázz a fűnyírógéppel, rendben?)

Előzmény: Intelligencs (73)
Intelligencs Creative Commons License 2004.05.31 0 0 73
A 3 diploma nem érv. Nekem meg 3 nyelvvizsgám van. De hogy jön ez ide?

A butaság faktor nem tanultság-függő. Sokkal inkább egyfajta vakhitre való hajlam.

Az értékesítési csatornákat kár magyaráznod, mert nekem is van ám diplomám. Ráadásul szakirányú. Nagyon ciki?

Egyébként becsülöm benned, hogy egész korrekt hangvételű levelet rittyentettél, én a helyedben sokkal bunkóbb lettem volna, ha olyan levelet kapok valakitől, mint amilyet én írtam Neked. El is szégyelltem magamat.

A "juszt is lázadok" tetszik. Csak sajnos pont nem lázadást mutatsz, hanem beilleszkedést. Illetve lázadsz, ellenem, meg azok ellen akik most megpróbálnak megingatni a jól felépített kis világodban.

Ismételten megjegyzem, nem vitatom, hogy az Aloe Vera jó termék. Igazándiból fogalmam sincs, hogy milyen. Nekem szerencsére semmi fizikai bajom nincsen, így nem kellenek sem gyógyszerek, sem csodaszerek. Nekem azzal van csak bajom, ahogy áradozol róla. Konzerv ízűek a szövegek. Ugyanezt mondja el mindegyik Amway, vebso, stb. ügynök. Ezek amerikanizált szabványformulák, amit a magyar emberek nem nyalnak be olyan könnyedén. (Nem mintha okosabb lenne az átlag, csak itt más módszer kellene.)
Figyu, az szerinted reális, hogy az L.O.C., az Amway csodaszere lemarja a rozsdát, és még a kutyából is kiöli a bolhát? Mert ilyesmiket mondasz ám, csak Aloe Vera nyelven.
Nem akarlak bántani, csak a kritikátlan, gondolkodásmentes látásmódodra akarok rávilágítani. Én örülök, ha Neked bejön az Aloe. Kívánom mindenkinek, hogy segítsen a bajain!

Üdv.

Előzmény: csinnnKA (72)
csinnnKA Creative Commons License 2004.05.31 0 0 72
Oké, most néztem vissza, az introvertáltat valóban elírtam. Előfordul.
Érdekelne, hogy nálad az "értelmesebbje" kategóriába vajh kik tartoznak (gondolom, az MLM-fikázók).
Bizonyára nagyon megdöbbent téged, ha valaki 3 diplomával bukik az aloe verára... nagyon ciki?

Bár szociológiai tanulmányaim alapján az emberekben maga az MLM váltja ki ezt a hihetetlen mértékű agressziót. Minden, ami MLM = szar, átverés, mintha ez a mód eleve kifogásolható lenne. Az MLM-ben hülyének nézik, kihasználják az embereket. Néhány balek sok pénzt veszít. (ez is tény)
Ha valaki valamiért lelkesedik, vagy felvállalja, netán elkötelezett híve, az már agymosás. Persze, mert a médiák megállás nélkül bombázzák agyunkat rossz hírekkel, minden, ami rossz, természetes ("Sajnos ez van, ilyen a világ!"-legyint mindenki), de ami pozitív, az már gyanús.

Én azt szoktam mondani, hogy boldogok a lelki szegények... meg az ambíciózus emberek, akik tudják, hogy milyen irányban halad a munkájuk és az életük, s akiknek céljaik megvalósításához van erejük, hitük, motivációjuk.

Én csak annyit mondtam, hogy nekem az Aloe Vera bejött. Ennyi. Néha vannak kiugróan jó tapasztalataim. Nem szégyellem. Attól még nem kell hülyének beállítani! :-(

Millió mítosz lengi körül az MLM-értékesítést, sokan hitetlenkedve fogadják és átverésnek tartják, hogy valaki 4 millát keressen egyetlen hónap alatt. Én ismerek ilyet.
De azt már senki nem nézi meg, hogy az a pulóver, amit 10e Ft-ért megvesz, esetleg valójában csak 2e Ft-ba kerül, annyiért adta el a gyártó a forgalmazónak. Igaz, hogy a teljes piramis rendszert nem kell megfizetnie, csak éppen párszáz üzlet árát, rezsijét, az alkalmazottak bérét, és a tévéreklámokat (mennyi is most főműsoridőben egy perc? 2-3 milla? nesze neked bifidusz eszenzisz)
Simán kifizeti a 10 rongyot egy pulcsiért, s még büszke is, hogy milyen klassz cuccot vett a gagyi kínai helyett. Pedig lehet, hogy csak átcimkézett gagyi kínai.
Az emberek tele vannak előítéletekkel, és senkit nem érdekel már a termék, mindenki csak nyomatja az agresszív és ellenszenves MLM-szöveget.

Juszt is lázadok! :-)

Előzmény: Intelligencs (71)
Intelligencs Creative Commons License 2004.05.31 0 0 71
Ne haragudj, de nekem már csak az a hitvallásom, hogy küzdök az emberi butaság ellen.
Sajnos hozzászólásaid a "megkérdeztük Jenőt, a mosógépszerelőt, de ő is a Calgont ajánlja" kategóriába esnek.

Írtad, hogy nem tetszik Neked a hitgyülis feeling a találkozókon, holott Te is azt propagálod online. Egyébként itt jegyezném meg, hogy akinek nagy a pofája és sokat szövegel, az nem introvertált, hanem extrovertált. Legalábbis te arra gondoltál.

Olvasd már el a hozzászólásaidat, olyan mintha a kivágtam volna egy oldalt valamelyik nagytudású női magazinból.
Biztos jó az aloe vera, de tuti nem olyanféle csodaszer, mint amilyennek Te megpróbálod beállítani. A multilevel-marketing szervezetektől pedig jobb ha nem beszélünk. Kukába az összessel.

Sajnos ez a fórum egy interaktív dolog, így olyanok is belepofáznak, mint például én. Ha nem ezt szeretnéd, akkor inkább a barátnőiddel vitasd meg. Csak vigyázz, hogy az értelmesebbje meg ne utáljon.
Részemről a szerencse.

Előzmény: csinnnKA (66)
csinnnKA Creative Commons License 2004.05.31 0 0 70
Tusi!
Nem bántottál meg, és természetesen nem szakirodalom, nem is állítottam egy szóval sem, csak azt, hogy "érdekes" cikkek! :-)
(Azért ha belegondolsz, a nagy orvosi szótárakban aligha fogod az FLP Aloe Vera termékeit akármilyen címszó alatt is megtalálni.)
Inkább csak azért tettem be ezeket, mert akkoriban vadászgattam a neten, és gyűjtögettem mindenféle információt. :-)

MAXVAL!
Nem lovalom magam bele, már túlvagyok rajta! :-)
Lereagáltam, részemről az ügy tényleg lezárva!
De azért a bunkóság az bunkóság, nem?! :-(
Az nyilvánvaló, hogy ebből nem leszek milliomos, ennek mindenekelőtt legfőbb oka az, hogy nem is akarok. Kártyát azért váltottam ki, hogy olcsóbban jussak hozzá. Engem igazából csak az aloe natur gél érdekel, mert az sacc/kb. elvégzi azt a méregtelenítést és immunrendszer erősítést, amire szükségem van. A FIRST pedig egy jópofa dolog, tényleg mindenhová fújható, és most azért örültem meg, mert ismét megtapasztaltam egy valódi jótékony hatását, ráadásul nagyon be voltam tojva, hogy megint felvágják a számat... szóval én csak ezért osztottam meg... de most már tudom, hogy kár volt! :-(
És tulajdonképpen maximálisan igazad van, s talán csak azért maradok meg az FLP-s aloe verák mellett, mert ez volt az első olyan "szer" (most már nevezzük így), amit elkezdtem inni, és pár nap múlva éreztem, hogy szinte kicseréltek.
Bevallom, azelőtt is szerettem egészségesen élni (relatíve, a saját kis gyarló korlátaim között), és bizony volt olyan, hogy 3-4e Ft-ért vásároltam szintetikus vitaminokat. Lehet, hogy jót tettek, lehet, hogy nem. Nem tudhatom, mert nem éreztem semmit. Ennél meg érzek. 5 ezerért. És mivel eléggé szkeptikus természetű vagyok, szeretek annak hinni, amit megtapasztalok. S ez pedig ilyen.

Ami meg a meggazdagodást illeti, meggyőződésem, hogy elsősorban azok tudtak megtollasodni, akik az elején haraptak nagyobb falatot az üzletből, és szerintem ahhoz, hogy valaki tényleg havonta 2-3-4 milliót keressen EBBŐL, ahhoz valamiféle megszállottság kell, hogy éjjel-nappal, szombat-vasárnap stb. (A többiek már csak álmatagon vágyakoznak mindez után, és tuti, hogy nem érik el akkor sem, ha meggebednek. Ezek az MLM törvényei. Ennyi.) De ez nyilvánvalóan magányosoknak való.
Én ennél többre értékelem a családi életemet, tehát semmiképp sem lennék kapható ilyesmire, nem fogok beállni a sorba. De ettől még szerethetem a termékeiket! :-)

tusi74 Creative Commons License 2004.05.31 0 0 68
Én meg úgy látszik írni nem tudok.
karlak=akarlak
Én nem karlak megbántani, de a Blikk, Nők Lapja, Hölgyfórum mióta szakirodalom?

De a véleményem maradt.

Előzmény: tusi74 (67)
tusi74 Creative Commons License 2004.05.31 0 0 67
Szia!

Én nem karlak megbántani, de a Blikk, Nők Lapja, Hölgyfórum mióta szakirodalom.

Én is nő vagyok. -:)))

Előzmény: csinnnKA (63)
csinnnKA Creative Commons License 2004.05.31 0 0 66
Kedves Intelligencs!

Minden bizonnyal hihetetlenül Intelligencs ember lehetsz (miként a neved is mutatja), akinek erős oldala a humor(a).
(Használom szándékosan a birtokos szerkezetet, hisz magától értetődően elsősorban Te találod magad húdenagyon viccesnek.)
Egyúttal nagyon bátor ember is vagy, hisz olyasmiről mondtál véleményt, amit nyilvánvalóan nem ismersz. (Ezt 100 %-osan bizonyítja a megnyilvánulásod.) Engem akartál gúnyolni, de kicsit elvetetted a súlykot, és ezzel az ostoba, eltúlzott poénoddal Te váltál nevetségessé. (Talán egy kicsit szánalmassá is.)

Hozzáteszem, hogy ezzel együtt azért sikeresen megbántottál valakit, aki neked még az életben nem ártott. (Igaz, még árthat... majd ezek után... ezek után fog is... cserébe jóságodért.)
Szóval az a helyzet, hogy én hajnali 2-től reggel 6-ig vergődtem, úgy fájt a duplájára (érzésre pedig triplájára) bedagadt ínyem. Álmatlan éjszakámon lelki szemeim előtt lejátszódott a következő szájsebészeti műtétem (sajnos már volt kettő, kívánok hasonlóan kellemes élményeket neked is, hogy nekem is legyen majd min röhögni).
Szóval ez az én számomra egyáltalán nem volt olyan qrrrrva vicces, mint neked. Fájdalmaim voltak és szenvedtem, és mivel már kétszer műtöttek, volt mitől rettegnem. :-(
Ezért jelentett igazi értelembe vett katarzist, hogy egy köztudottan gyulladáscsökkentő szer közvetlenül a gyulladt felületre fújva hatott, méghozzá relatíve gyorsan.

Ez a topic, amibe ilyen durván belerondítottál, arról szól(t eddig), hogy kinek milyen tapasztalatai vannak az FLP-s aloe vera termékekről. Nem holmi aloe vera nevet viselő gagyi termékekről, hanem a valódi 96 %-os koncentrációjú aloe veráról. Elhangzott már az a véglet is, hogy "semmi különös"... de kulturált formában.

A topicnyitóban kértem, hogy a bunkók kerüljék ki a topicot, mert nekem is elég nagy pofám van, és ezt a témakört nem szeretném elrontani torzsalkodással.

Nem muszáj hinni az Aloe Verában (de azért légy erős, nem placebo)!!!
Nem muszáj hinni Istenben.
Nem muszáj hinni önmagadban.
És nem lett volna muszáj ellenségeddé tenni olyan embereket, akik neked nem ártottak. Ennyi!
Szállj magadba (vigyél ejtőernyőt)! :-P
Részemről az ügy lezárva! :-(

Előzmény: Intelligencs (65)
Intelligencs Creative Commons License 2004.05.31 0 0 65
Ez egyszerűen hihetetlen! Nekem tegnap a fűnyíró véletlenül levágta a nagylábujjamat. Rohantam volna orvoshoz, illetve csak ugráltam volna féllábon, amikor eszembe jutott a hűtőszekrényben lévő >>> ALOE VERA <<< !!!
Már csak egy kenetnyi volt a köcsög alján, de bekentem vele a leszakadt ujjamat és visszaragasztottam.
Tudom, hogy hihetetlenül hangzik, de hatott. Ma már le tudtam futni a maratont, ami idáig sohasem sikerült. Köszönöm Neked >>> ALOE VERA <<< !!!
Előzmény: csinnnKA (64)
csinnnKA Creative Commons License 2004.05.31 -1 0 64
Jelentem, új felfedezést tettem (nem önszántamból... úgy értem, nem jókedvemben):

2 napja egy kenyérmorzsa csúnyán megsebesítette az ínyemet hátul. Aznap éjszakára már bedagadt, tele volt a szám "azzal" az ínyemmel. Reggelre lüktetett, a fogorvosom telefonszámát próbáltam előkaparni. Mondtam Embörnek, hogy este siessen haza, mert megyünk az agyarászhoz, ennek fele sem tréfa: iszonyúan fáj és lüktet. Aztán egy fél óra múlva eszembe jutott a FIRST spray, meg az ő gyulladáscsökkentő hatása. Arra gondoltam, hogy ha netán tényleg jól éreztem, és nem a fogam "csupán" a kenyérmorzsával megvágott ínyem gyulladt be, akkor hátha használ.
Félóránként befújtam.
Délben telefonált a férjem, hogy "Na, beszéltél a dokival?" Én meg: "Milyen dokival?"
Úgyhogy ez számomra teljes értékű bizonyíték volt, mert eszeveszetten fájt a fogam, hajnalban bevettem egy Algopyrint és rá se zizzent, de a FIRST közvetlenül a gyulladt területre fújba 2-3 óra alatt teljesen levitte a gyulladást.
Ilyenkor boldog a lelkem! Olyan jó egészségesnek lenni! :-)

csinnnKA Creative Commons License 2004.05.17 0 0 63
csinnnKA Creative Commons License 2004.05.12 0 0 61
Maryam!
Én is úgy gondoltam. Sajnos itthon elkövettek egy nagy hibát: a "zöldvirágos zselét" zselé néven írták, de bizonyos értelemben ez a gél. És amit helyesen tényleg juice-nak kellett volna írni, nálunk az a gél. Úgyhogy én is sejtettem, hogy a mi natúr (meg Berrys, meg őszibarackos) gélünk = a Ti dzsúszotokkal! :-)

Archimedes!
Mit szólnék?! A magam részéről semmit.
Amióta a világ világ, voltak-vannak-lesznek ilyenek. Megpróbálják más cégek sikereit meglovagolni, hogy ami jót elterjesztettek a köztudatban, arra építve ők piacra dobják a gagyi termékeiket, miközben azt a céget, akinek a hátán felmásztak, igyekeznek lejáratni és a földbe taposni.
És még egyszer hangsúlyozom: azt például nagyon kevesen (igazából csak a bennfentesek és a termékek ismerői) tudják, hogy egyes egyedül az FLP aloe verája van 100 %-on stabilizálva. S tekintve, hogy ez egy gyorsan oxidálódó növény, ami óráról-órára hatványozottan veszít a tápértékéből és a gyógyhatásából... a legtöbb aloe termék gagyi. Az aloex állítólag már egész jó, csak annyival rosszabb az FLP-snél, hogy nincs meg ez a 100 %-on stabilizált frissesség, hanem valamivel rosszabb (de állítólag ők is törekednek minél jobban elérni, de meg kell érte szenvedniük, mert az FLP meg hülye lenne eladni a kincset érő szabadlmát).
A két nagy céget leszámítva egyszerűen nincs értelme a kicsikkel az időt fecsérelni, mert olyanok ezek, mint azok a kínaiak, akik a világcégek nevének betűit összekeverve jönnek ki ál-adidassal, ál-panasonic-kal stb.stb. Picit más a szó, két betűt felcserélnek, és máris a világcég hátán felmászva értékesítik a bóvlit. :-(
Ez egy ilyen világ.
Az Anettka Tévén meg a lecsúszott ATV-n meg sosem számított, hogy mit reklámoznak, csak fizessenek (nyilván nem válogathatnak úgy, mint a nagy kereskedelmi csatornások, dehát az megint valahol őket minősíti, hogy minden x@rnak teret adnak).

Archimedes Creative Commons License 2004.05.12 0 0 60
És mit szóltok a BP TV-n, meg az ATV-n délelőttönként, meg éjszakánként nyomott ellen reklámhoz? Asszem valami Forever 2004 Aloe néven hirdetik ott azt a löttyöt, itt már mindenkinek mindent szabad?
Előzmény: MaryamUK (59)
MaryamUK Creative Commons License 2004.05.12 0 0 59
Megneztem, biztos vagyok benne hogy amit Te gelnek hivsz az nalunk a juice, mert a gelt amit en veszek azt nem isszak, hanem kulsoleg alkalmazzak. Meg pld a gelt samponokba meg arckremekbe is bele lehet keverni es igy turbozni annak hidratalo hatasat, mig ezt a juice-szal nem lehetne megcsinalni mert az nagyon folyekony.
Előzmény: csinnnKA (58)
csinnnKA Creative Commons License 2004.05.12 0 0 58
JÉGmadár!
Érdemes megvárni a nagyobb szaporulatot (ha beindul, kb. 2 hónap alatt meglesz a fészekalja csemete), ugyanis ha ezt a kettőt választod el, lehet, hogy mindkettő elpusztul, tehát 100 %-os a negatív index.
Ha viszont lesz 10, és teszem azt változatlanul ez a 2 lesz az, amelyik meghójja magát, akkor ott marad a 8. Nagy türelemjáték. Én csak locsolgatom őket időnként, nem szabad túl sokat foglalkozni vele, mert ahhoz túlságosan lassúak a folyamatok! :-)
Nem felejtettem ám el az anyagot, de most már csak holnapi nap lesz belőle, mivel mindjárt indulunk bébiúszni! :-*

Snipper!
Egészségeseknek 0,5 dl (de van, aki csak 0,3-at iszik)... betegeknek 1 dl. Számold ki (20-30-10 nap, a fentiek tükrében).

Maryam!
Nálunk nincs forgalomban juice, csak natur gél, berry nectar, meg a barackos. De szerintem hasonló lehet (úgy értem, az is lehet, hogy amit nálatok juice-nak hívnak, az nálunk gél néven fut). itt megtalálod őket (fotó, leírás)

Szenyor Lopez!
Ha (a neved ellenére, hihi) magyar vagy, akkor gélt ittál, esetleg Berry nectart. De igyál egy sört, egészségedre!
(Azért a kávét én meggondolnám a helyedben... már én is nagy koffein-függő voltam, de ez már a múlté.)

Gbriel Creative Commons License 2004.05.12 0 0 57
és ugyanolyan, mint a kenyérár, a sörár vagy mondjuk egy DVD ára... elültetnek pár gazt, vagy legyártanak néhány kütyüt, egy kicsit dolgozgatnak rajta, átalakítják, esetleg becsomagolják, "a többi meg a humbuk + palimadár pénz" :-)))))))))
Most komolyan, szerinted bármelyik árunak az árában hány százalék lehet a közvetlen önköltség? Amikor megveszel mondjuk egy méregdrága számítógépet, elgondolkozol ezen?
Van persze ellenpélda is. Lehet, hogy akár ingyen is utánad dobnak egy mobil telefont - de ott tudjuk hogy a szolgáltatásban többszörösen meg fogod fizetni a készülék árát.
Előzmény: Snipper (54)
szenyor Lopez Creative Commons License 2004.05.12 0 0 56
Na mostmár én sem tudom ki kivel van. Gélt ittam? Vagy juicet? Inkább egy sört iszok:)
A kávéról nem fogok leszokni. A cigiről már megtettem.
Snipper: ha ilyen ügyesen tudsz sommás véleményt alkotni, akkor mi tart vissza attól, hogy belevágj az évezred üzletétől?
MaryamUK Creative Commons License 2004.05.12 0 0 55
Csinnka, akkor mi a kulonbseg az aloe vera juice es gel kozott? En a juice-t iszom (100%stabilised) es a gelt (99.7%)azt kulsoleg alkalmazom. A Juice az olyan viz allago sargas, amit en veszek az nincs izesitve, a gel meg olyan surubb atlatszo. Akkor a gelt isszak a "hard core" aloasok?
Snipper Creative Commons License 2004.05.12 0 0 54
5700...na, gratulálok... ez is olyan,mint a benzinár.. el kell ültetni pár gazt,amit időnként megcsapolnak, az kb 300 ft anyagköltség, a többi meg a humbuk + palimadár pénz :)) Fogyasztásra ez hogy jön ki? Reggelente egy feles, vagy időnként nagyobb dózis, szóval meddig elég 1 lityi?
Előzmény: csinnnKA (52)
JÉGmadár Creative Commons License 2004.05.12 0 0 53
Koszi, meg csak 2 "gyerekem" van, varok amig 10 lesz..:)

Nyugi, eszem agaban sincs megkostolni a novenyt..:) Kezemre mar en is rakentem, nem rohadt le tole szerencsere..:))
Foto johet, kivancsi vagyok milyen az en novenykem...

Előzmény: csinnnKA (52)
csinnnKA Creative Commons License 2004.05.12 0 0 52
Cygnus!
Igen, ezzel én is így vagyok. Az üzleti részébe nem szeretnék túlságosan mély fejest ugrani. (Ha valaki kér, hogy vegyek, megteszem... de nem házalok vele és istenments bárkit is rábeszélni. Én magam is utálom az ilyesmit, pl. az aloe verához "fordítottan" jutottam hozzá, én láttam meg az illetőn a változást és éééén kértem meg rá, hogy beszéljen róla. Könnyű helyzetben volt, mi?)
Tehát engem maga a termék érdekel, pontosan hasonló megfigyeléseim vannak, mint amiket felsoroltál. Mellesleg azóta én sem iszok kávét. Nem mondom, eleinte nagyon hiányzott, de talán pszichológiailag is jótékony hatású egy ilyen méregtelenítés: ha már kiadom a (Snipper figyelj!) 5.700 Ft-ot egy liter löttyért, akkor nem fogom elrontani a méregtelenítésemet azzal, hogy a következő anyag, amit a testembe leküldök utána, az a kávé lesz. Eleinte hiányzott, most már egyáltalán nem. (Már csak azért sem, mert csöppet sem vagyok fáradt és álmos tőle, minden éjjel hajnali 3-ig 4-ig kóbászolok a neten, természetesen elsősorban magyar és külföldi aloe vera oldalakat böngészve.) Most ez a hobbym. Ez legalább hasznos.
Persze a dekupázs is az, igaz, Jégmadár?! ;-)
És ha placebo, hát placebo... bár nem hinném, hogy van olyan placebo-hatás, ami 3 héten át azt produkálja, hogy az eddigi 8-9 órás alvási időmet megfeleztem, sosem vagyok álmos és kicsattanok az energiától. Nagyon jól érzem magam tőle, és nekem már csak ez megérte! Ezért hiszek benne (nem pedig az FLP-s agymosások miatt). :-)

Jégmadár!
Légy nagyon elszánt. Nekem is tele volt "gyerekkel", én is átültettem őket. Kertész mondta, hogy ültessem egyenesen földbe (gyökere szinte alig van, úgyhogy nem könnyű stabilan beleállítani), aztán kezdhetek imádkozni. Ma már értem, mire mondta. Az aloe vera reakciója: mindegyik cserépbe a gyerekek (pedig mán igencsak kamaszok voltak) pár nap után elkezdtek barnulni. Egy-másfél hét után látszott, hogy az egész tönkremegy. Anyák persze fellélegeztek és még inkább fejlődésnek indultak, ők nem bánták, hogy kirepültek a gyerekek a "fészekből". Bevallom, csak a lustaságom miatt nem dobtam ki az új csemetéket. Múlt héten szántam rá magam végre, és láss csodát: a sok bebarnult, csúnya színű régi levél közt belül mindenütt zöld, erős, egészséges hajtások indultak fejlődésnek. Tehát a kb. 10 gyerekből 8 túlélte, és már indulnak is az erős hajtások, a barnát majd gondolom idővel le lehet csípni, most már nem merem. Hát ez az én botanikai tapasztalatom.
Viszont vigyázz a használatával, mert sokféle Aloe Verát lehet kapni idehaza, az egyik legelterjedtem az Aloe Vera Chinensis, nekem is ez van, viszont egyedül az Aloe Barbadensis Miller az, amelyiknek a zseléje fogyasztható. (Viszont a Chinensis zseléjét bőrre lehet kenni, csak "megenni" nem szabad... égésre, sebre, ilyesmire nagyon jó szinte bármelyik aloe vera.)
Ha érdekel a Chinensis fotója, elküldöm emailen.

csinnnKA@aloeveramániás.hu :-)

JÉGmadár Creative Commons License 2004.05.12 0 0 51
SZia Csinnnka!:)

Bocs ha kicsit off vagyok...Van otthon cserepben egy aloe vera novenyem es a foldbol most kinott mellette nehany uj hajtas. Szeretnem oket atteni masik cserepbe. Mekkorakat lehet attenni? Kell elotte oket vizben gyokereztetni??
Koszi!

Snipper Creative Commons License 2004.05.12 0 0 50
Lenne egy kérdésem.. ezt a löttyöt mennyiért sózzák Rátok? hány ft/liter?
Cygnus Creative Commons License 2004.05.12 0 0 49
Szia csinnKA :))
Nem igazán értem azokat, akik kapásból lehurrognak vmit, vkit. Nekem otthon lapul a hűtőmben egy AV Berry és be tudok számolni első- másod- harmadkézből pozitív tapasztalatokról. Én főképp kv helyett használom, télen immunrendszer turbózásra (3 éve nem voltam beteg), allergiám tüneteit is csökkenti, ja és a berry fincsi. Függőségem kialakulása: hááát kéremszépen az úúúúgy volt, hogy édesapám rákos és elég elvetemült beteg. Hordtuk kórházról kórházra, orvosról orvosra és volt össz 2 doki akinek a nézeteit nem utasította el kapásból. Pedig volt köztük nemzetközi szaktekintély, aki szintén rákbeteg és tünetmentes. Ő javasolta először apukám műtéte után az AV-t és a természetgyógyászatot. Apu csípőből elutasította és morcos lett ha szóbahoztuk. Édesanyám diplomás főnővér volt- ez szerencsére csak pályamódosítást jelent- és megragadt a fejében a név. Persze valószínüleg a Haiti-i fővuduguru varázsdzsudzsu főzetét is beszerezte volna ha az használ apunak. Nahát anyu beszerezte az aloét és az ott lapult pár hétig a hűtőnkben. Apu belekóstolni sem volt hajlandó. Majd mikor már az egyik kemó után literszámra kapta a cerukált és semmi nem maradt meg benne, anyu megitatott vele sutyiban egy kis gélt, mert minő véletlen a háziorvosunk- akinek van néhány rákbeteg- is ezt javasolta. Ő is és a betegek is isszák. Kezdetben nem is volt semmi különös apu jól begurult hogyhát ilyet tenni egy magatehetetlen emberrel... Aztán kicsit fogyogatott a hűtőből a lé. Apu járt rá. Jó volt neki hogy olyan hűvös és nem jött ki belőle. Anyu beszerzett még pár lityit és apu szorgalmasan itta. Aztán én is rájártam vizsgaidőszakban. Apu már régóta nem issza és nem is akarja, de amikor kellett megtette a hatását. Én iszogatom most főleg hogy megint vizsgaidőszak van. Sokkal jobban bírom a stresszt. Van egy ismerősünk akinek a 4 éves kislánya liszt- és tejérzékeny.Anyu ajánlotta a lötyit. Nekik gond megvenni, mert nagggyonn nem occsó, de veszik rendületlenül, mert a kislány azóta kevesebbszer van rosszul és nem idegbeteg a családja hogy nem eszik semmit. Azóta eszeget és úgy néz ki mint egy normális kölyök, nem pedig mint egy zombi. A barátommal is itatom ha beteg- ős is elvetemült kissé, dehát szeresse britniszpírsz az eccerű pasikat. Ő természetesen áááásoha nem beteg, ha mégis van egy kis tünete (41 fokos láznál alább ritkán adja) vele is itatom. Persze szigorúan csak pálinkáskupicából.
Én amondó vagyok, hogy akinek vmi jót tesz az igya-egye nyugodtan. Ha vki a placebóban hisz és az tesz neki jót hát akkor azt. Az a fő hogy használjon. Ami meg az Örökkönéljünk társaságot illeti üzleti ügyeik, mint a frissen mosott sz@r, dehát ha nekem történetesen az ő uborkás lábvizük használ az legyen már az én pénzem és problémám. :))
Előzmény: csinnnKA (48)
csinnnKA Creative Commons License 2004.05.10 0 0 48
Hogy pocsék az íze, nem kérdéses! Szegény férjem majdnem hanyatt dobta magát, amikor mondtam neki, hogy a következő tescos vásárlásnál nekem kell legalább 5-6 üveg őszibarackos ásványvíz. Nézett rám, mint Rozi a moziban, hogy miért! Közöltem, hogy kidolgoztam a technológiát: sem a natúr ásványvíz, sem a fonyódi citromos nem segít rajtam, egyedül az őszibarackos (az meg sajna csak fél lityisben van és jó drága), mert ha azt azonnal megiszom a natur gél után, akkor nem rázkódok, nem undorodok, tulajdonképpen kutya bajom. Már kezdem megszokni az ízét... most leszek 3 hetes AV-fogyasztó. :-)

Ja, és hozzáteszem: most már elkezdett visszafordulni a fogínygyulladásom is, nem csak a vérzés maradt el (mint az első két hétben), de mintha az ínyem is szépülgetne. Áldassék a neve, nekem azt hiszem ez lesz mind közül a legfontosabb jótékony hatása. Tehát az aloe verás fogkrém a First-tel, ez tutira bejött. (És jó kis büntetés nekem, mert persze a first-nek ugyanaz a szörnyű AV-íze van, mint a natur gélnek... de legalább nem rostos!) :-)

MÁS:
Szerintem a termék mellé korrekt felvilágosítás JÁR(na?).
Egyrészt azért, mert nem túl szerencsés, ha a "ez mindenre jó" ostoba kitétel elhangzik a termékforgalmazó szájából, ugyanis ez korántsem igaz, ráadásul mindenki számára egyértelmű, így az egész cucc hitelét veszti. Pedig vannak értékei, rengeteg!
És némelyiknél hihetetlenül fontos a pontos adagolás, ill. a szedés körülményei. Mert pl. a gél semmit nem ér, ha nem a teljesen üres béltraktusba kerül, ráadásul legalább 10-15 percnyi egérutat kell kapnia ahhoz (a további kajáktól), hogy hasson. Azért is kérdeztem tőled mindjárt, hogy éhgyomorra ittad-e. Én is igyexem a kis őszibarackos vizemet minimálisra csökkenteni, mert azt mondják, hogy max. egy deci vízzel higítható ahhoz, hogy erős legyen és tényleg takarítson. Máskülönben túlhigítod, kevésbé lesz hatékony. Akkor meg minek inni ilyen drága és rosszízű trutyit, nem igaz?
Tehát a hatékonyságuk miatt fontosak ezek a részletek.

Az pedig, hogy nem csodatévő erővel gyógyult a gyerek, még nem jelenti azt, hogy mondjuk 4-5 nap utáni gyógyulás (és varasodás!!!) helyett a 2-3 nap utáni (varasodás nélküli, új bőrös) gyógyulásnak feltétlenül fel kellett volna tünnie. Sokszor -azt mondják- az a jó, ha nem tűnik fel valami, mert akkor mennek jól a dolgok! :-)

Érdekes, hogy sokkal többen küldenek emailt, nem mernek vagy nem akarnak beírni ide a topicba. Kaptam egy nagyon helyes levelet (a küldője hozzájárult, hogy én ismertessem a tartalmát), amiben azt írta valaki, hogy a nagymamájának a sarkát rendszeresen fujják-kenik First-tel és a zöld zselével (ezek segítik egymást működésben, tehát sok esetben jó együtt használni őket), mert amíg a nagyikája 82 éves koráig magának tudta levágni a körmét, meg megsikálgatni-borotválgatni a sarkát, addig mindig megvágta magát... amióta ő csinálja neki (az unokája), azóta meg mindig elrántja a lábát, így bizony vannak rajta sérülések, sarok- és körömágybőr gyulladások. És akkor óránként befújják a nagyi csülköcskéjét first-tel, kenegetik a géllel, és az eddigi 2-3 nap alatti begyógyulás helyett másnapra már kutya baja. Ez is valami. Csaj mondta, hogy ő manikűrözésnél magának is szokta kenni-fújni, ha túl mélyen vágja ki a körömágybőrt a kezén. (Ezekre pl. nem gondoltam... ezért jó ez a topic, hogy ilyesfajta felhasználási lehetőségekkel is találkozik az ember.)

Nemtom, én még mindig -javában!- a tanulmányozási korszakomat élem, lassan kiolvastam minden kiadványt, hallgatom a kazettákat, és hát sajnos el kéne járni minél több előadásra, mert ezek nagyon jók és hasznosak, de egyrészt az 5 hónapos fiam ebben jelentős mértékben meggátol, másrészt mint már szó volt róla, az előadások 2. részében, a termékismertetők és szakmai rész után ez az MLM-es hepifíling nekem nagyon nem smakkol, de nem mindig lehet lelépni, olyan ciki az előadó szeme láttára ellógni. (De lehet, hogy az lesz.) :-)

Előzmény: szenyor Lopez (47)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!