Keresés

Részletes keresés

Kangarooo Creative Commons License 2005.09.02 0 0 23739

Sziasztok!

 

Szerencsésen megérkeztünk Korcsuláról tegnap éjfél előtt.

Az idő végig nagyon jó volt!

Max 2 nap volt rossz idő.

Íme néhány kép:

 

 

 

 

bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.09.02 0 0 23738

Benzinkút van dögivel,na jó, egy kicsit túloztam..))) Ha kikanyarodtok a doki villájából északi irányba (Sibenik fele) akkor egy pár 100 méter múlva rögtön ott lesz a főúton. A másik biztos tippem,egy Ina kút Trogir végénél ha Split fele indultok.(A régi úton!),tehát Trogir városán végig kell hajtani és bele fogtok botlani:)

Előzmény: pocokné (23697)
tangerine Creative Commons License 2005.09.02 0 0 23737
Én GETRO nevűeket láttam. Nem mentünk be de ránézérse nagyon emlékeztetett a METRO-ra.
Előzmény: barackvirág72 (23736)
barackvirág72 Creative Commons License 2005.09.02 0 0 23736
Sziasztok! Lehet, hogy már volt szó róla itt a Fórumon, de most nincs időm böngészni... Szóval, meg tudnátok-e mondani, hogy Tesco, Auchan stb. jellegű nagy szupermarket található-e vhol az országban vagy érdemes itthonról vinni mindet az 1 hetes vitorlástúrára? Köszi!
handras Creative Commons License 2005.09.02 0 0 23735
franjo: Nics mit.
Előzmény: franjo (23687)
laca5 Creative Commons License 2005.09.02 0 0 23734

Szóval az a szombat délután csodálatos volt. A kisebbik két gyerek kint aludt a strandon, a nagyobbik kibírta alvás nélkül. Nagyot homokoztak, mindenki jól érezte magát.

A barátomék családostul hazamentek délben, délután méikor jó idő lett átmentek a San Marinoba, azt mondták hogy hétvégén jóformán strandolni sem lehet, olyan heringeződés volt.

 

Ilyen kis öböl van egy tucat Rab-on, de nehezebben közelíthetők meg sajnos, ide is kellett gyalogolni vagy 100m-t gyakorlatilag egy ösvényen és árkon bokron keresztül. (nekünk babakocsival) De nagyon akartuk, megcsináltuk.

 

Vasárnap csónakkirándulást terveztünk. Elindultunk a kikötőbe, elkezdett esni az eső. Rövid tanakodás után lefújtuk. Szerencsénkre. Feltámadt a szél és esett vagy 3 órán keresztül. Este még egy rövid séta belefért, kisütött a nap. Végigsétáltunk a kompkikötő mögötti parti sétányon.

 

Másnap indulási nap. Nem jött utánunk senki, azt mondták maradhatunk ameddig akarunk. Bomba idő lett. A barátomék elindultak haza 11.30-kor. Mi kicsit pakoltunk előtte, majd lementünk fürödni. Kicsit hullámos, szellős, napos idő kerekedett, meleg volt mint állat. 1/2 2-kor rohanás fel, összepakoltunk. Jött egy SMS hogy a komp csak egész órában indul, olyan kevesen vannak. 15.30 kor indulás, gyerekeket rugdostuk hogy majd a komp után aludjanak el. A 16 órás kompot ofkóz lekéstük. De szerencsére a 16.05-öst elértük :-) Ugyanis addigra Jablanactól a hegy oldalán tekeredett le a sor, mentek a kompok ezerrel. 

Haza úton a komp után a gyerekek elaludtak, Zágrábig semmi gond velük. A Senjig tartó szerpentinen két konténert szállító kamion követése max 40-el. A kontinensre kiérve 3-4 fokkal hűvösebb, a hegyekben már csak 20 fok és felhő.

Tanulva az odaútból, Zágrábnál pihenő, kiszállás, játszótér (5 perc) szendvics, mozgás. Hamarosan besötétedett, határon semmi gond, (határ előtt tankolás) Vissza úton kp-val fizettünk a kapuknál, kifelé még kártyával. A kártyát csak a Tiffon kútnál nem fogadta el az olvasó, erről adott is cetlit az ember. Akkor persze nagyon jól jött az 500 Kn amit előre váltottunk.

 

Szal visszaúton a Balaton magasságában a gyerekek ujra elaludtak, itthon már én tettem be őket az ágyba, fel sem ébredtek. Ennyit jelent, hogy délelőtt kimozogták magukat. 23.05-re értünk haza. még aznap este ki is pakoltam.

 

Na, kb ennyi. Ha kérdése van valakinek, akkor szívesen válaszolok, de most megyek vissza dolgozni.  

  

 

 

 

Előzmény: laca5 (23732)
Laja73 Creative Commons License 2005.09.02 0 0 23733
a gyerekek már félig lebontották az autót. Nagyon unták már, reggel benne ébredtek, felváltva marták egymást és üvöltöttek

Jessz jessz jessz!!! Maximálisan átérzem! :)))

A kompot én is megszívtam volna; szerencsére rémlett, hogy valaki itt (hol máshol...) erre is felhívta a figyelmet.
Előzmény: laca5 (23731)
laca5 Creative Commons License 2005.09.02 0 0 23732

Vásárlás II:

 

Elég sok kaját vittünk, az első napokban kenyeret ilyesmit kellett venni. A szigeten a Merkur d.d. nagyon sok üzlet tulajdonosa, mindenütt minden ugyanannyi, a Cash&Carry üzlet Rab városában pedig egyáltalán nem tünt olcsóbbnak.

Tanulságok: sokszor nem az igazi ár van kiírva, vagy nem éppen az áru alá. (Haverom így vett 10Kn-ért nyalókát)

A kenyér (700g) van 4.30-7-30 3 féle is. Kezdő nyaralónak az alsó polcról adják, a 7.30-ast, félidőben már visszatetettem vele és kértem a felső polcról a 4-30-ast :-)

 

Csütörtökön reggel felmentünk a Kamenjak hegyre, szerintem ütős. Felmenni is, de ott körbenézni, nem semmi. Csak 400m magas, de igazi panoráma a szigetről is meg mindenről. Na ez a kirándulás mindenkinek bejött, kivéve a barátom feleségét, aki sírdogált felfelé az úton. Én montam neki hogy imádkozzon inkább lefelé, mert ha valaki szembejön... Jött is, két Ducato méretü kisteher. Az egyikkel még fent egy kereszteződésben sikerült megvívni, a másik a kézikapu (kézzel kell kinyitni és becsukni hogy továbbmehess) előtt futottam össze, ő ment a szakadék felőli oldalon és állítólag nem volt már csak pár cm a szakadékig. 

 

Pénteken reggel borusnak nézett ki az idő, nosza, nézzük meg Rab-ot. Kicsit későn indultunk, mások is. Dugó Rab bejáratainál. (1/2 óra)

Mire beparkolunk a fizető (könyv szerint Imperial szálló parkoló ingyenes, ha-ha, vagy 3 éve) parkolóba (4Kn/h) már tűz a nap. Éreztem hogy baj lesz. Hát lett is. Onnét kezdve kánikula, 4 felnőttnek 4 gyerekkel meg egy babakocsival városnézés melegben nem javasolt. Gondolni is rossz rá, nem is gondolok.

 

Szombaton kicsit változtattunk  a menetrenden, autóval átmentönk az egyik eldugottabb kis öbölbe (Cigánka) hogy lássunk valami szépet is. Szép is volt, érintetlenebb is, igazi homokos stranddal (San Marino és a Lopar-i öbölben is a homok agyagos rétegekkel váltakozik). Itt még a víz alatt is volt egy kis élet.

Sajnos ott ültünk a parton, néha szemerkélt az eső, délután 2 felé viszont elvonultak a felhők és gyönyörő idő támadt, a többi strandoló 80%-a addigra feladta úgyhogy a néhány kitartóbb (megérdemelten) egy jó délutánt tudhatott a magáénak.  

 

Folyt köv.

laca5 Creative Commons License 2005.09.02 0 0 23731

Sziasztok.

Kicsit utólag ugyan, de szeretnék egy kurta kis beszámolót tartani a nyaralásról. (mióta hétfőn éjszaka hazaértünk, a melóból fel sem tudtam pillantani)

 

Nos, 2005 aug 22-29 Lopar, 3 gyerekkel (6 hó, 3,5 év 4,5 év).

Első nap egyben esőnap is, előző este becuccoltam igy reggelre egy hűtőtáska összerakás és a 3 gyerek beköltöztetése maradt. A 4 órai tervezett indulás 5.30-ra lett kivitelezve. AZ Egér útnál az első kis zápor, Érdnél a harmadik, az Érdi domb után felhőszakadás, ablaktörlő maxon, 80km/h tempó sík vízen. Na, mondom, nyaralás fíling. Balaton mellett már csak vizes út, Letenye előtt kisütött a nap, utána kellemes hűvös-szeles-napos idő. Határ, autópálya, semmi fennakadás. Kivéve, hogy az első kútnál beálltam tankolni, de mikor az előttem állónak 5 percig tartott hogy levegye a pisztolyt, szépen odébbálltunk. Elég forgalmas a határon levő INA oda, vissza, és csak egy kútfej van. Zágráb elkerülőn van egy kisebb útfelújítás. Az egyik fizető kapuhoz érkezőket (40-es tábla a vége) lézerpisztolyos ember várta.

 Nem Darth Vader:-)

Említésre méltó, hogy a Mala Kapela alagútban (szemben) láttunk egy kisebb ráfutásos balesetet, ami mögött pár perc alatt több km-es dugó alakult ki.

 

A kutaknál az árak egyre magasabbak voltak ahogy haladtunk Senj felé. egy ÖMV-t még kihagyhattam, ahol 8.09 volt a benya, viszont sikerült becsobbanni egy Tiffon kúthoz, ahol már 8.19-be került, de már nagyon kellett. (INA 7.98) Sikerült drágábban tankolnom, pedig itthon megálltunk pihenni egy Castrol kútnál ahol 279Ft-volt csak a benzin.

 

Dél körül tenger megpillantása, az örömben ürőm hogy a tökölődés miatt (első útam volt, kicsit bátortalanabbul haladtunk) hogy a gyerekek már félig lebontották az autót. Nagyon unták már, reggel benne ébredtek, felváltva marták egymást és üvöltöttek.

 

Tengerparti út szép, helyi Kadett majd kisbusz követésével már lassú is. 

 

Komp (Jablanac) 13 óra körül. 

Amit nem tudtam, hogy a sorban unatkozás helyett előre kell gyalogolni és jegyet venni. Emiatt sikerült lekésnünk azt a kompot, amire egyébként szinte nem is kellett volna várni.

 

Megérkezés du.2-re. A szállás Lopar régi részén volt, vízparttól 100m-re. Ekkor már melegedett az idő is. Rögtön kipakolás keverve az ébéddel és izzadással.

 

Délután lenéztünk A bícsre. Gyerekek homokoztak keveset, mert nem volt meleg igazán, a víz sem. Ehhez képest utána teljes garnitúra új ruha a vizes homokozás miatt.

 

Másnap már bebátorkodtunk a vízbe, folyamatosan melegedett az idő innen kezdve egészen péntekig. Gyakorlatilag nem történt semmi különös, este néha elmentünk sétálni, délben vagy délutáni alvás után fürdés.

Egyik este átsétáltunk San Marino öbölbe, nagyon örvendeztünk hogy nem ott lakunk. Tömeg, ugyanolyan víz ugyanolyan homok, zaj, lárma, cirkusz.

 

Vásárlás: szerencsére előre vettünk le automatából pénzt egy benzinkútnál, kis üzletek vannak, nem nagyon lehet kártyával fizetni ott.

 

Folyt köv.

 

 

 

 

681109 Creative Commons License 2005.09.02 0 0 23730
ok. mail ment.
Előzmény: S Balage (23729)
S Balage Creative Commons License 2005.09.02 0 0 23729
Egye fene, elfogadom, de ha én is visszahívhatlak egy kuszkuszra!:-)))
Előzmény: 681109 (23728)
681109 Creative Commons License 2005.09.02 0 0 23728
végülis meg tudlak hívni, csak egy pár száz napot még várni kell rá :(
Előzmény: S Balage (23726)
AZS Creative Commons License 2005.09.02 0 0 23727
na akkor megyek fasírtot enni. de parsze ajvárral ;-)
Előzmény: S Balage (23726)
S Balage Creative Commons License 2005.09.02 0 0 23726
Szögezzünk már le valamit!

Ha nem tudsz meghívni egy ilyen ebédre, akkor ne bosszantsuk már vele a másikat!
Én sajnos nem tudlak, mert ilyet itt nem árulnak, akkor meg ne kínlasszuk már a másikat!

Inkább itt is hagylak benneteket és megyek megeszem a fincsi parizeres zsömléimet!!! Amúgy sem lenne az a kaja ilyen finom, mint ez!!!!

:-))))))
Vagy én is tudok ilyeneket mutatni!
Előzmény: 681109 (23724)
S Balage Creative Commons License 2005.09.02 0 0 23725
Köszönjük szépen a segítséget!
Különben nagyon jól érezték magukat! Minden nagyon jó volt!

Anyuék (mármint az én szüleim) jövőre valószínű, hogy megint Mandre-ba mennek, mert nekik nagyon hosszú és fárasztó volt az út Hvar-ra. Nem igazán bírták.

Mindent köszönünk!
Minden jót kíván: a már Mandre-ban nyaralt társaság és jómagam!

Ui: Majd jelentkezem!
Előzmény: Mandre (23721)
681109 Creative Commons License 2005.09.02 0 0 23724

na ha már annyit sütögettünk, megyek is ebédezni :)

 

 

 

 

 

sajna a munkahelyi menzán nem adnak ilyet!

Mandre Creative Commons License 2005.09.02 0 0 23723
Már megbocsáss, de a palacsinta egyáltalán nem ismeretlen, sem a szerbeknél, sem a horvátoknál, de még  a montenegróiaknál sem. Szinte minden étlapon megtalálható és még különlegességeket is tartanak. Pölö Belgrádtól a tenger felé menet van egy pisztráng-telep és itt igen finom palacinci-t készítenek, dióval és mézzel a tésztájában.
Előzmény: thimy31 (23707)
681109 Creative Commons License 2005.09.02 0 0 23722

Ismerem és tudom, h. milyen jó kis szerkezet, pusztán egy másik lehetőség gyanánt propagáltam a raclette sütőt

(évek óta használtam otthon, és idén jutott először eszembe, h. ezt tul.képpen a kempingben is tudom használni:)

Előzmény: fekvőrendőr (23718)
Mandre Creative Commons License 2005.09.02 0 0 23721

Amikor lejöttek még volt, de tartottam neki néhány perces "búvároktatást", ami után másnap reggelre úgy nézett ki mint Rodolfó. (A párja szerint mint vén kéjenc)

Persze mindezt tanácsomra, de nem sikerült neki eléggé levágni, így újra indult a fürdőszoba felé, de ezt már nem vártuk meg, indultunk haza! BT.

Előzmény: S Balage (23719)
Laja73 Creative Commons License 2005.09.02 0 0 23720
Igen, közben megvilágosult számomra is, elnézést :)
Előzmény: ritchie02 (23715)
S Balage Creative Commons License 2005.09.02 0 0 23719

B. T.-hez van szerencsém????

 

Miért, akkor nem volt neki? Amúgyis egyszer van neki, egyszer meg nincs. A barátnőm is azt szokta mondani az apjára, hogy egy nagy gyerek.

:-))))

 

 

Előzmény: Mandre (23700)
fekvőrendőr Creative Commons License 2005.09.02 0 0 23718
Ebbel a Tefal izében a rostonsütő közepe perforált, innen a zsiradék lefolyik egy a teflonos rész alatt kevő másik kis tálba, nem tud a fűtőszálra ráégni. A kis tálka is kivehető, és elmosható, mint a teflonos rostonsütő feltét.
Előzmény: 681109 (23709)
681109 Creative Commons License 2005.09.02 0 0 23717

Szoktuk mi is használni az eldobhatósat, de ha van áram, akkor a raclette sütőre esküszöm :) 

Főleg, h. elég nagy "csapatot" szoktam etetni, bár hármunkra is érdemes használni az egyszerűsége és a gyorsasága miatt.

Előzmény: KAti (23714)
KAti Creative Commons License 2005.09.02 0 0 23716
Timi, értelek, én jópár évig sátraztam családilag a tengerparton, majd lakókocsiztunk, az utolsó két szezonban voltunk többször apartmanokban. Biztos vagyok benne, hogy fogunk még sátrazni....
Előzmény: thimy31 (23711)
ritchie02 Creative Commons License 2005.09.02 0 0 23715

Nem, nem informatika óra, a kép pedig tuti valódi.

A horvát helyiségnevekkel kicsit bajban vagyok, de Biográdtól a Park felé kb. félúton, még a híd előtt találtuk.

Poénnak nem rossz! 

A 12 éves kisfiam elpirult egy kicsit, a nagyobbik fiam (bő 16) hangosan nevetett és fotózott. Tehát mindketten - tőlem függetlenül - ismerik a jelentését.

Előzmény: Laja73 (23706)
KAti Creative Commons License 2005.09.02 0 0 23714

Nekünk bejött az egyszer használatos grill kézikészülék. Egy csomag 2 - 3 ember kajájáét tudja megsütni (persze attól is függ, mit kell sütni). Nem kell koszolni a szénnel, kis helyet foglal. Persze, ha sokszor/több személyre akar az ember grillezni, jobb egy nagyobb sütőt vinni, és hagyományosan eljárni.

Előzmény: 681109 (23709)
681109 Creative Commons License 2005.09.02 0 0 23713
ez igen!
Előzmény: ritchie02 (23699)
681109 Creative Commons License 2005.09.02 0 0 23712

mivel       tud belecsöpögni 

 

a     nem  szó kimaradt :)

Előzmény: 681109 (23709)
thimy31 Creative Commons License 2005.09.02 0 0 23711
De ha magaddal viszed az "apartmanodat",  akkor nincs ilyen gondod :) Nemtom, hogy ez meddig tart nálam, de én beleszerettem ebbe a hátamon a házam dologba, és hogy minden az enyém. Mert én az idegen ágyaktól ,szagoktól egy kicsit vonakodom. De ez az én heppem. Hál istennek apa is beleszeretett a nomád életbe, ami évente két hétig tart, és kényelmesebbnek is tartom, mert ha nem tetszik a hely, vagy a körülmények, fogom a sátorfámat, és továbbmegyek. Ízlések és pofonok....
Előzmény: KAti (23701)
KAti Creative Commons License 2005.09.02 0 0 23710

Én elismerem, igen-igen nehéz a vendéglátást jól csinálni.... 

 

Emiatt sok mindent elnézek, ha látom a jószándékot, az igyekezetet. De bosszant, ha a "vendég le van sz..va" hozzáállással találkozok.

 

Előzmény: thimy31 (23707)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!