LEHET, de csak olajtömítéses sisak esetén:)))....arról meg nem hallotttam!:DD
Bár szerintem, ha egy igazán izgalmas főzést akasz, akkor érdemes kipróbálni!!!!!!
A víz teljesen megfelel a célnak, ráadásul a sisakról visszacsurog a flegna egy része a vízbe. Némelyik cefre illetve egyéb külső körülmény miatt a víztömítés szépen hullámzik, néha kicsit ki is löki a vájúból, vagy szippant egyet. Lélegzik néha:) Akkor most képzeld el az olajat....
Erről egy vicc jut eszembe:
Két férfi, egy faluból valók, bevonulnak katonának, az egyiket egy hónap után hazaengedik egy hétre. Mondja neki a másik, hogy ha hazamegy nézzen náluk is körül, hogy minden rendben van-e. Hazamegy a férfi, majd egy hét múlva visszajön.
Kérdezi a társa:
-Na mi a helyzet nálunk?
-Áh semmi különös!
-Na de mégis?
-Áh semmi hidd el!
-Na de csak történt valami?
-hát...van egy aprócska rosszhírem!
-Na mondjad!
-Megdöglött a kutyád!
-Oh az a szegény Bodri! Áldott jó kutya volt! Miben döglött meg?
-Döglött lóhúst evett!
-milyen döglött lóhúst?
-Hát a lovaitok döglött husát!
-Megdöglöttek a lovaink, azok a csodálatos paripák?! Miben döglöttek meg?
-Bennégtek az istálóban!
-Micsoda? Leégett az istáló az a csodaszép istáló? Hogy égett le?
-Hát a házatokról átterjedt a tűz!
-Micsoda???? Leégett a házunk az a csodaszép házunk???? Hát, hogy a fenében égett le???
Ha tényleg csak a grünspannt mosta ki az alszesz, akkor semmi vész, finomításkor nem megy már át. De akkor mosd ki a hűtőt. (Esetleg megpróbálhatod vattán/kávéfilteren átszűrni az alszeszt. A grünspann u.i. nem oldatként, hanem apró szemcsékként van jelen a párlatban szűréssal ez egyértelműen kiderül.)
Azonban ha ecetes volt az anyag (és szerintem ez a valószínű), akkor nem a grünspannt mosta ki, hanem "saját jogon" oldotta ki a rezet. Az ilyet kiszűrni nem tudod, mert nem lebegő részecskékként van jelen, hanem oldott anyagként. Ebben az esetben finomításkor újra meg fogja támadni a hűtőt. Szagolj bele, technokol szagú? Ha igen, finomítás előtt szódabikarbónát tegyél az alszeszhez, de adagolást nem tudok mondani.
Cukorrépát felejtsd el! Igaza van Kormoss'-nak, sok a melléktermék, amit házi körülmények között szinte lehetetlen kiszűrni. Egyébként is, honnan vennél cukorrépát??? Cukorgyár csak Kaposváron van, legfeljebb ennek környezetében termelik. Én még rákeresnék a Googli-ban a répafeldolgozás technológiájára, ha tetszik, lehet próbálkozni.
Szerintetek víz tömítéses sisak esetén a vízhelyére tölthető olaj is? Csinált már valaki ilyet?
(Én nem tenném mert amikor leveszem a sisakot, ahová leteszem ott minden csupaolaj lesz és ha a sisak belsejéről levételkor víz kerül bele az szétfröcsög.)
híjjnye!!! A füge pálinka kápzázatosra sikeredett! Mintha csak egy aszaltfügékkel teli autót felüöntenénk pálinkával majd egy fejest ugranánk bele. Az embernek az az érzése a pálinka kortyolgatása közben, hogy a magokat ki kellene piszkálja a fogai közül....nagyon durva:))))
Ennek örömére nekiláttam otthon főzőcskézni! Jelenleg piros delovári szőlő cefre rotyog, nagyon bejövős az illata, no meg az íze is:)
ha benne maradt az előzményben akkor van ctrl+f vagy szerkesztés/keresés szintén bal alsó sarok ki lesz írva amit előzőleg kerestél, kijelől átír enter, vagy töröl és bezár.
nekem is az van mindig az volt és mindig azt dobta ki, most is... lehet maradt előzményben valami és f3ra eleve azt keresi... jut eszembe a böngésző legalját nézd!!! bal alsó sarok.
Ilyenszemű Katicával van csak tapasztalatom, mondjuk én nem vizet használok, 20-30% pezsgővel higítom, de még így sem jön össze az egylépcsős technológia, általában többször át kell melegíteni, mire megfőzöm.:)))))))))