Keresés

Részletes keresés

gombászok Creative Commons License 2011.10.24 0 0 59129

Én is az egyik ismerősömre fognám, ha engem megfogtak!

Előzmény: Baracilin (59124)
bujukcekmece Creative Commons License 2011.10.24 0 0 59128

LEHET, de csak olajtömítéses sisak esetén:)))....arról meg nem hallotttam!:DD

 

Bár szerintem, ha egy igazán izgalmas főzést akasz, akkor érdemes kipróbálni!!!!!!

 

A víz teljesen megfelel a célnak, ráadásul a sisakról visszacsurog a flegna egy része a vízbe. Némelyik cefre illetve egyéb külső körülmény miatt a víztömítés szépen hullámzik, néha kicsit ki is löki a vájúból, vagy szippant egyet. Lélegzik néha:) Akkor most képzeld el az olajat....

 

Erről egy vicc jut eszembe:

Két férfi, egy faluból valók, bevonulnak katonának, az egyiket egy hónap után hazaengedik egy hétre. Mondja neki a másik, hogy ha hazamegy nézzen náluk is körül, hogy minden rendben van-e. Hazamegy a férfi, majd egy hét múlva visszajön.

Kérdezi a társa:

-Na mi a helyzet nálunk?

-Áh semmi különös!

-Na de mégis?

-Áh semmi hidd el!

-Na de csak történt valami?

-hát...van egy aprócska rosszhírem!

-Na mondjad!

-Megdöglött a kutyád!

-Oh az a szegény Bodri! Áldott jó kutya volt! Miben döglött meg?

-Döglött lóhúst evett!

-milyen döglött lóhúst?

-Hát a lovaitok döglött husát!

-Megdöglöttek a lovaink, azok a csodálatos paripák?! Miben döglöttek meg?

-Bennégtek az istálóban!

-Micsoda? Leégett az istáló az a csodaszép istáló? Hogy égett le?

-Hát a házatokról átterjedt a tűz!

-Micsoda???? Leégett a házunk az a csodaszép házunk???? Hát, hogy a fenében égett le???

-Anyád ravatalán felborult a gyertya!

 

 

aprócska rosszhír!

 

Előzmény: Baracilin (59120)
barkócza Creative Commons License 2011.10.24 0 0 59127

Ha tényleg csak a grünspannt mosta ki az alszesz, akkor semmi vész, finomításkor nem megy már át. De akkor mosd ki a hűtőt. (Esetleg megpróbálhatod vattán/kávéfilteren átszűrni az alszeszt. A grünspann u.i. nem oldatként, hanem apró szemcsékként van jelen a párlatban szűréssal ez egyértelműen kiderül.)

 

Azonban ha ecetes volt az anyag (és szerintem ez a valószínű), akkor nem a grünspannt mosta ki, hanem "saját jogon" oldotta ki a rezet. Az ilyet kiszűrni nem tudod, mert nem lebegő részecskékként van jelen, hanem oldott anyagként. Ebben az esetben finomításkor újra meg fogja támadni a hűtőt. Szagolj bele, technokol szagú? Ha igen, finomítás előtt szódabikarbónát tegyél az alszeszhez, de adagolást nem tudok mondani.

Előzmény: leparlo02 (59126)
leparlo02 Creative Commons License 2011.10.24 0 0 59126

Páleszost

 

Elkövettem egy hibát a nagy kapkodás közepette felűletesen öblítettem ki a hűtömet és a páracsövemet.

Ennek eredményeképpen zöld lett az az grőnpasszos az alszeszem.

 

Na most mi legyen?

Finomításkór eltűnik?????

Vagy szőrni kell még mielött finomítom?

 

Varom a segítő válaszokat KÖSZIKE.

barkócza Creative Commons License 2011.10.24 0 0 59125

Ellene.

Előzmény: Baracilin (59124)
Baracilin Creative Commons License 2011.10.24 0 0 59124

Én nem....de egy ismerősöm ezen gondolkodik és érveket gyűjtenék ellene/mellette.

Előzmény: gombászok (59121)
gombászok Creative Commons License 2011.10.24 0 0 59123

Cukorrépát felejtsd el! Igaza van Kormoss'-nak, sok a melléktermék, amit házi körülmények között szinte lehetetlen kiszűrni. Egyébként is, honnan vennél cukorrépát??? Cukorgyár csak Kaposváron van, legfeljebb ennek környezetében termelik. Én még rákeresnék a Googli-ban a répafeldolgozás technológiájára, ha tetszik, lehet próbálkozni.

Előzmény: Sufnytuning (59063)
pálinkaüst Creative Commons License 2011.10.24 0 0 59122

Én nem tennék oda semmi pénzért olajat. Belecseppen egy csepp víz a lepárlás során, és elkezd fröcskölni. Vagy beleesik a cigi, és felgyullad.

Előzmény: Baracilin (59120)
gombászok Creative Commons License 2011.10.24 0 0 59121

Meg is válaszoltad a kérdésedet: nem tennél ilyet!

Előzmény: Baracilin (59120)
Baracilin Creative Commons License 2011.10.24 0 0 59120

Szerintetek víz tömítéses sisak esetén a vízhelyére tölthető olaj is? Csinált már valaki ilyet?

(Én nem tenném mert amikor leveszem a sisakot, ahová leteszem ott minden csupaolaj lesz és ha a sisak belsejéről levételkor víz kerül bele az szétfröcsög.)

szilvakukc Creative Commons License 2011.10.24 0 0 59119

Én tegnap mohikánt főztem, jó is lett volna, csak odajött valami Csingacsguk nevű faszi, és elkezdett ugatni, hogy ez volt az utolsó!.............:DDD

Előzmény: bujukcekmece (59118)
bujukcekmece Creative Commons License 2011.10.24 0 0 59118

híjjnye!!! A füge pálinka kápzázatosra sikeredett! Mintha csak egy aszaltfügékkel teli autót felüöntenénk pálinkával majd egy fejest ugranánk bele. Az embernek az az érzése a pálinka kortyolgatása közben, hogy a magokat ki kellene piszkálja a fogai közül....nagyon durva:))))

 

Ennek örömére nekiláttam otthon főzőcskézni! Jelenleg piros delovári szőlő cefre rotyog, nagyon bejövős az illata, no meg az íze is:)

olvas0 Creative Commons License 2011.10.24 0 0 59117

ha benne maradt az előzményben akkor van ctrl+f vagy szerkesztés/keresés szintén bal alsó sarok ki lesz írva amit előzőleg kerestél, kijelől átír enter, vagy töröl és bezár.

Előzmény: olvas0 (59116)
olvas0 Creative Commons License 2011.10.24 0 0 59116

nekem is az van mindig az volt és mindig azt dobta ki, most is... lehet maradt előzményben valami és f3ra eleve azt keresi...  jut eszembe a böngésző legalját nézd!!! bal alsó sarok.

Előzmény: kisüsti66 (59113)
gabo011 Creative Commons License 2011.10.24 0 0 59115

Jó esetben lesz egy erősen marcipános kökénypálinkád! :-)

Előzmény: kisüsti66 (59114)
kisüsti66 Creative Commons License 2011.10.24 0 0 59114

Szerinted mi történik ha nem lesz magozva.

Előzmény: gabo011 (59105)
kisüsti66 Creative Commons License 2011.10.24 0 0 59113

F3-ra nem ad semmit a firefox.

Előzmény: olvas0 (59101)
kisüsti66 Creative Commons License 2011.10.24 0 0 59112

Köszi!

Előzmény: vf1 (59100)
kisüsti66 Creative Commons License 2011.10.24 0 0 59111

Köszi! Tőled akartam kérdezni csak már olyan régen írtál, hogy nem találtam egy hozzászólásodat sem.

Előzmény: gabo011 (59105)
gabo011 Creative Commons License 2011.10.24 0 0 59110

Nem mindegyik! :-))

Előzmény: szilvakukc (59109)
szilvakukc Creative Commons License 2011.10.24 0 0 59109

Ezek a kukacok mindig olyan kukacoskodók, mi?:DDD

Előzmény: gabo011 (59106)
szilvakukc Creative Commons License 2011.10.24 0 0 59108

Ilyenszemű Katicával van csak tapasztalatom, mondjuk én nem vizet használok, 20-30% pezsgővel higítom, de még így sem jön össze az egylépcsős technológia, általában többször át kell melegíteni, mire megfőzöm.:)))))))))

Előzmény: kisüsti66 (59099)
vf1 Creative Commons License 2011.10.24 0 0 59107

Kukacnak jelzem, Gabo011 egy másik.....Mester..:-)))

Előzmény: kukac1001 (59085)
gabo011 Creative Commons License 2011.10.24 0 0 59106

Ez egy meddő vita kezdete lesz! Maradjunk annyiban, hogy én másképp gondolom!

Előzmény: kukac1001 (59085)
gabo011 Creative Commons License 2011.10.24 0 0 59105

Valóban átküldjük a magozón kb 20-30% víz kíséretében! :-)

Előzmény: snapszmester (59103)
barkócza Creative Commons License 2011.10.24 0 0 59104

Úristen! Kökény Beát lecefrézik...? :)

Előzmény: kisüsti66 (59099)
snapszmester Creative Commons License 2011.10.24 0 0 59103

Szerintem átküldik az általános magozón, de tapasztalatom az nincs. Ha nekem is lesz, azt magozva kapom, remélem.

Előzmény: kisüsti66 (59099)
deszegregator Creative Commons License 2011.10.24 0 0 59102

Nem ittál még "egylépcsős " pálinkát? Forever kisüsti, de azért igencsak izgalmas az az illatvilág ami némely egylépcsős pálinkát jellemez.

Előzmény: foxrudi (59084)
olvas0 Creative Commons License 2011.10.24 0 0 59101

vagy F3 de az nem az indexé hanem a böngészőé...

Előzmény: vf1 (59100)
vf1 Creative Commons License 2011.10.24 0 0 59100

Azt meg úgy kell előhozni, hogy nyomsz egy CTRL+f-et.

Előzmény: kisüsti66 (59098)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!