Hihetetlenül durván sztárolják magukat. Csak tudnám mi a poén a dologban. Nem igazán látom benne az ötletet. Próbálják igazolni, hogy kommunális szemétből is lehet gazdaságosan előállítani használható szintézisgázt. Nem látom, hogy ez mitől jobb, mint közvetlen áramot termeltetni egy ezerszer egyszerűbb és gazdaságosabb rendszerben (szemétégetéssel), és metanolt gyártani olcsón, valami alkalmasabb technológiával. Ez így olcsóbb, hatékonyabb, zöldebb, üzembiztosabb, fenntarthatóbb, etc., csak díjakat nem lehet vele nyerni, mert ráadásul 30-40 éve létező technológiákról van szó.
Hát, akkor keresgélhetsz. 40-50% túlfogyasztás sok, ott valami nem kóser. Általában a nagyobb motorok modernebb szabályozással 30% alatt is vannak bőven.
Minél több a henger, annál bonyolultabb a motor W8-ban a 8 hengernél gyanúsan min. 4 lambda szonda van, ha nem több - melyiknél 1 a lambda? Mindent lehet mérni.
Lambda 1, ahogy írta, és megy mint állat. Az elején tapossa az ember, aztán csodálkozik, hogy magas az E85 fogyasztása. Egy azonos terheléssel összevetett benzin-E85 mérés mutatná meg igazán a valós fogyasztást.
Nem lehet, hogy a lambda szivat? Relatíve sok szonda van abban (4+) és ha feladta egyik másik, akkor lehet, hogy ez a túlfogyasztás oka. Energiatartalom alapján valóban 30%-al kevesebb csak, mint a benzin, én sem találkoztam még olyannal ahol ennyivel több lett volna.
Feltételezem, hogy a nyitási-zárási időpontok is illesztve vannak az adott motor optimális üzeméhez. Nyilván ráhagyással, ami nálad nem túl nagy lehet.
Próbáltam full gyári lexus sc430-asban ment szépen indult jól, de egy kicsit gyengébbnek éreztem etanollal ezért egy tank után visszatértem a benyához, 30% -al többet evett.
Pár tankot belenyomtunk gári flexi fuel hummer h2-esbe, pont 30% volt a túlfogyasztás, 20-22L helyett 26-28L-t evett, vissza a benzinhez itt is mert a hatótáv jelentősen csökkent a benzines üzemhez képest, és mivel gáz lesz benne nem akartam hogy tartósan nagyobb nyitási időkkel menjen.
A 3. autónál a mai napig etanolos és tavaly aug óta csak etanol van benne. kb 30% a plussz fogyi 22-27L helyett eszik 26-30L-t, erő viszot van bőven és kevesebb a korom ami fontos mivel kat nélkül megyek vele, ebbe ez marad mert versenyüzemanyag helyett kiválló az etanol és még spórolok is vele az omv 100-hoz képest valamicskét és sokkal jobb a motornak, mint a mocskos benzin.
Finoman 20L alatt is ki lehet jönni valamivel, de inkább a fenti adatok az átlagosak igaz padló gázon 6db 2000cc-es injektor majdnem teljes nyitással dolgozik, a két 340L/órás benzinpumpa meg el is éri a végét(kéne vmi jobb pumpa), nem tud többet nyomni, de még így is egészen jól fogyaszt ahhoz képest, biztos hogy nincs több mint 30% a túlfogyasztás.
A fogyasztás csökkentéshez hardweresen (injektor kapacitás) is vizsgálni kell a motor működését. Az eredetitől hoszabb nyitási idők befolyásolhatják, vagy használj részterhelésen soványabb keveréket biztosító kitet.
A kapacitás növelés teljesítmény tuningot is biztosíthat, hogy valami értelmes maradjon az E85 nyomán...
A parlament mezőgazdasági bizottságának legutóbbi ülésén komoly vitákat váltott ki a külföldiek által Magyarországon gyártott bioetanol kérdése.
Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára szerint nem felel meg a Nemzeti Vidékstratégiában[...] Bővebben!Tovább »
Nekem van egy zsir uj E85 Power tuning eladó 2/3 áron 29 ezer helyett 19 ért. ennyit vastagon megér. Egyszer volt beszerelve aztán ki lett szerelve ennyi.
Pont ez lesz a baj. Szegény keverékkel megy és nem képes dúsítani eleget. Elvileg azoknak a Passatoknak a motorvezérlőjét is át lehet írni, hogy jó legyen.
hát, ha elfogadják a magasabb E85 jöv adót, akkor kb elérték azt a szintet, hogy ugyanannyit fizetsz, mint a benzin esetén (jöv-i adóra, energiatartalom-arányosan). Azaz semmiféle kedvezményben nem részesül az e85, ill. csak áttételesen (gazdák támogatásán keresztül).
Ha ugyanezt a stratégiát meglépnék az LPG-nél, a jöv-i adóját literenként 25 Ft-ról úgy 100Ft közelébe kéne emelni, ami az áfát is figyelembe véve 90HUF literenkénti drágulást eredményezne. Egy "korrekt" adórendszerben az lpg jelenleg 300HUF körül volna literenként.