Keresés

Részletes keresés

konczandi Creative Commons License 2006.01.28 0 0 162

Euroviva?

Lehet,hogy az én tudatlanságom,de még nem is hallottam róla!

De ahogy látom nem is baj!Ilyen hozzáállással kiérdemli a feketelistára

kerülést!

Üdv!

Előzmény: Zafír74 (161)
Zafír74 Creative Commons License 2006.01.28 0 0 161
Azt viszont elfelejtettem megírni, hogy melyik irodával volt negatív tapasztalatom. Említett barátnőm és a férje szerettek volna elutazni, igazán nem tudták, hogy hová, csak azt, hogy télen, és valami meleg helyre. Nálam volt kölcsönben egy Euroviva katalógus, még az előző szezonból. Én balga, felajánlottam nekik, hogy felhívom az irodát, és kérek egy aktuális katalógust. Az állítólagos főnök vette fel, mondtam neki, hogy katalógust szeretnék téli ajánlatokkal, meleg helyre. Kérdezte, hogy hová szeretnénk utazni. Én közöltem, hogy nem én, hanem a barátaim, én csak nekik szeretnék egy katalógust, hogy ki tudják választani. Nem hagyott békén, hogy mondjam meg, hogy mégis melyik országba. Én mondtam, hogy pont ezt szeretnék eldönteni, azért szeretnének egy katalógust. (Mert el kell ismerni, szép utakat szerveznek, legalábbis a katalógusuk alapján!) Szóval az lett a vége, hogy magam is elcsodálkoztam azon, hogy összevesztünk az iroda főnökével! Barátságtalan volt, a végén már kiabált velem. Mintha valami kincset kértem volna tőle. De nem értem: akkor miért nem kérnek pénzt a katalógusukért, ha ennyire spórolnak vele? Tényleg nem csak szórakozásból hívtam őket, hanem szükség lett volna rá! A végén persze nem küldtek semmit, csak valami szórólapot borítékban. A barátaim pedig a Neckermannal Kenyába utaztak. Hát ha az Eurovivának nincs szüksége több utasra, akkor ez van. (Egyébként azért postán kértük a katalógust, mert Pesttől kb. 150 km-re lakunk, Egerben, tehát külön ezért senki nem akart odaautózni.)
Előzmény: konczandi (159)
Zafír74 Creative Commons License 2006.01.28 0 0 160

Sziasztok!

Én egyszer utaztam a Neckermannal Spanyolországba. Én maximálisan elégedett voltam velük! A szervezés is profi volt, nem beszélve az idegenvezetőkről! Szerintem ha több fakultatív programon akarsz részt venni, akkor érdemes - persze csak ha megteheted - kicsivel többet szánni az utazásra, mert nem mindegy, milyen az idegenvezető. Tavaly nyáron a Tensivel utaztam, velük is meg voltam elégedve, bár az idegenvezetők nem a sajátjaik voltak. (Földközi-tengeri hajóút volt, minden állomáson helyi idegenvezetővel, de ők is profik voltak.) Egy barátnőmnek viszont van már negatív tapasztalata is, egyszer valamilyen kisebb utazási irodával utaztak nyaralni, és egyáltalán nem voltak elégedettek a kinti idegenvezetéssel.

Előzmény: konczandi (156)
konczandi Creative Commons License 2006.01.28 0 0 159

Szia!

Te melyik utazási irodánál fizetnéd be a nyaralásod?

Melyikkel voltál megelégedve?

Üdv!

Előzmény: pannonbetyár (158)
pannonbetyár Creative Commons License 2006.01.27 0 0 158

AZ átlagnál nem rosszabbak, viszont nem is jobbak, de drágábbak.

Én velük nem mennék.

Előzmény: konczandi (156)
pongracz13 Creative Commons License 2006.01.26 0 0 157
Mi már 3-szor voltunk a Neckermann-nal és az idén is velü megyünk. Nekünk bejött. Attól is függ mejik irodájukba mész be. Mi Miskolcon szoktuk intézni, mert ahhoz lakunk közelebb. De, ha telefonálok nekik, már név alapján is beazonosítanak. Most is kértem, hogy postázzanak egy téli katalógust és megkérdezték milyen volt a szeptemberi Kos szigeti nyaralásunk.
Előzmény: konczandi (156)
konczandi Creative Commons License 2006.01.25 0 0 156

Sziasztok!

 

Nyáron szeretnénk menni nyaralni és úgy volt,hogy a Neckermannal utazunk,de kezd

elmenni tőle a kedvem!Több negatív tapasztalatot olvastam mint pozitívat!Tényleg ennyire rosszak?

 

pannonbetyár Creative Commons License 2005.10.08 0 0 155

nem véletlenül

ráadásul a kartágós úr válaszai majdnem olyanok, ahogy a cigányok a bíróságon hadoválnak

Előzmény: kábelbúvár (154)
kábelbúvár Creative Commons License 2005.10.05 0 0 154
A Sky Europe embere kicsit másképp emlékezett, mint a Kartágós....
Előzmény: pannonbetyár (153)
pannonbetyár Creative Commons License 2005.10.04 0 0 153

no kik is pattogtak itt a Kartago Tours feketelistás helyezése miatt?

 

 

Magyar utasok ragadtak Mallorcán
2005. október 4., kedd, 13:59|Utolsó módosítás: 2005. október 4., kedd, 14:58
A cikk betűmérete : kisebb nagyobb

Nem érkezett repülőgép a magyar utasokért hétfőn délután Mallorcára, pedig eredetileg délután négy órakor kellett volna elindulniuk hazafelé. Az utasok este 11-ig vártak hiába étlen-szomjan a reptéren - tudtuk meg egy kint tartózkodótól. Az utazást szervező cég éjszakára biztosított szállást, és kedden hazahozza utasait.


A mallorcai reptér a szemét- hordók sztrájkja idején

Hiába várakoztak a Kartago Tours magyar utasai hétfőn délután és egész este a mallorcai reptéren, nem érkezett értük repülőgép, amely hazahozta volna őket. - Este 11-ig vártunk a reptéren étlen-szomjan, az eredetileg nem kalkulált várakozási időre nem kaptunk ellátást az utazást szervező Kartago Tourstól - mondta az [origo]-nak az egyik kint tartózkodó utas.

http://www.origo.hu/itthon/20051004magyar.html
lklara Creative Commons License 2005.07.24 0 0 152

szia, megnéztem az ajánlott oldalt, és sajnos a riadh palms csak 3,1-est kapott. (ide megyünk aug-ban a best reisennel), tavaly a Royal Salembe voltunk, az 4,7-est kapott, és tényleg nagyon jó szálloda.

 

üdv klara

Előzmény: barrix (143)
lklara Creative Commons License 2005.07.24 0 0 151

Szia Thessia,

 

küldtem Neked egy e-mailt

 

üdv

 

klara

Előzmény: thessia (150)
thessia Creative Commons License 2005.07.24 0 0 150

Szia Iklara !

 

Igazán sajnálom, hogy ilyen rosszul sikerült a nyaralásod, hisz majd' egész évben erre gyüjt és készül mindenki, akinek módjában áll elutazni. Te a 2 éves babával biztosan fiatalabb vagy nálam, ezért talán mondhatom, hogy sajna nekünk több ilyen csalódásunk volt már. Ez ugyan nem menti az utazási irodákat, de nagyon sokat lehet tanulni egy-egy rémesre sikeredett nyaralásból a jövőre nézve.

 

Azt szerintem sehol nem mondják, hogy bármely görög területen - ideértve Ciprust is! a wc papírnak kosár, "jobb" esetben badella lesz. Appartmanban Te fogod a kukába levinni is! Ez csak az első görög út során derül ki. Ez nem az utazási irodák problémája, bár éppen mondhatnák, hogy már itthon elájulhassunk ezen a nagyon UNIÓS Görögországon.

 

Olyan helyre menj, ahol konkrétan már járt az utazási irodás ügyintéződ, mert különben ő is csak arra a pár sorra hagyatkozhat, ami a katalógusban szerepel. NEM tud annál többet ö sem. Nem őket védem, de tőlük tudom. Ez a szakmájuk eléggé nagy problémája, így meg persze a mienk is.

 

Nézd meg Te is a katalógust, sokat elárul  egyrészt a kép, de azért a szöveg is!

Olvasni kell a sorok között----sajnos.

 

Ez a Philoxenia hotel ahol voltál, már a képen adja azt, amit kaptál, de a szövegben az is benne van, hogy jó helyre nem tudsz foglalni.

 

Ne érts félre, nem Te vagy a hibás, hanem a Necker, de jó lenne, ha Te egy csalódott nyaralással megúsznád és nem lenne több problémád.

 

 

A mi első Neckeres nyaralásunk szuper volt,  Hersonissos belvárosának CSENDES mellékutcájába, egy csinos appartmanba......

Pontosan 6 diszkó volt a közvetlen közelben és reggelig, nem pedig éjjel 2-ig tartottak nyitva. A csinos app. szutykos és poros volt. Egy pillanatra elaludni nem tudtunk. A csoporttársakkal reklamáltunk, de semmi. Aztán már sirvafakadtunk, mert teljesen tehetetlenek voltunk, mert jegyzőkönyvet sem voltak hajlandóak felvenni.

Egy másik családdal összefogtunk és megmondtuk, hogy kimegyünk a reptérre, bár nem lesz szabad hely semmilyen járatra, mert a szigeten (Krétán) teltház volt, de hatalmas táblákat készítünk Neckermann utasok vagyunk felirattal, hogy égessük őket, ha már ilyen a hozzáállásuk. Végül nem tudom mi hatott, de adtak másik szállásokat, hatalmas, véres viták, veszekedések után, a világ végére, egy eldugott faluba a semmi közepére. Ja, és ez egy kéthetes út volt. Nem szaporítom a szót, teljesen más lett a nyaralás, mint amire egy évig gyüjtöttünk. Végül is az Isten háta mögötti szép csereszálláson- a németeké volt természetesen !- nagyon jól éreztük magunkat, szép helyeken jártunk. Csakhát, mi a nyüzsgő Hersonissost szerettük volna.... Hazafelé 6 órát vártunk a repülőre, még egy vizet sem kaptunk, nemhogy szendvicset. A Holland és más náció Necker utasokat közben sorban szólították a tiket átvételére, amivel italt, és szendvicset vehettek. Ez is nagyon jól esett.

 

Aztán itthon jött velük a levelezgetés, készítettünk a szállásról és környékéről képeket, azokat is elküldtük. Végül visszakaptunk fejenként 75oo forintot. Olyan 13oooo körül volt az alapár fejenként, amibe került az út, meg persze a kaja. Hát olcsón megúszták.

 

Az a baj, hogy az utazási irodák pontosan tudják, hogy ha valaki szabira elutazik, azt itthon jó sok munka fogja várni és nem lessz már ideje perelni ! Ez a baj !

Nekünk sem volt időnk rá, pedig nagy kedvünk lett volna, már csak azért is, hogy tanulják meg végre, hogy nem vagyunk mi magyarok sem másodrendű utasok !

 

Ez, amit leírtam egy sokévvel ezelőtti történet, azóta nyaraltunk velük jól is, de sajnos úgy látom, azért érdemben semmi nem változott velük kapcsolatban.

 

Legközelebb az 5 Kontinenses utat írom le, ők is léteznek még...

Előzmény: lklara (147)
barrix Creative Commons License 2005.07.23 0 0 148
Köszi, kár, hogy csak néhány hotel van fenn.
Előzmény: Törölt nick (146)
lklara Creative Commons License 2005.07.23 0 0 147

Szia Napster!

 

Ez Krétán volt a Philoxenia Bech. Tengerparti szállodának hirdetik, két részből áll, csak egy ut választja el egymástól a két részt. Széles, homokos/kavicsos strand, vizisportolási lehetőséggel. Volt aki azért választotta ezt, hogy helyben van a sportlehetőség, mondanom sem kell, hogy néhány szakadt napágyon kivül semmi nem volt.

Azt elfelejtették mondani, hogy a tengerparti oldalra magyarok nem foglalhatnak, csak németek és osztrákok.

Azt is elfelejtették mondani, hogy a szálloda egyik szárnya egy sziklafaltól van kb. egy méterre és a szobák odanéznek a sziklafalra. Nappal is villany kell, hogy láss valamit.

Azt is elfelejtették mondani, hogy egy kb. 65-70 fokos lejtőn kell felmenni ehhez a szárnyhoz, és utána még lépcsőzhetsz az emeletre. Minket egy kétéves babával, babakocsival ide raktak. Persze reklamáltunk, másnap átraktak a főépületbe, ahol a szobák a város nemzetközi autóutjára néztek és nem volt légkondi, illetve fizetős volt. Akor még beszélhetnék arról is, hogyan történt a használt Wc papir gyüjtése, legyen elég annyi, hogy egy nyitott, müanyag kosárba kellett (volna) dobni.

Ez egy 3* szálloda volt. A svédasztalos vacsorára ha nem értél le 7 óra körül, fél nyolckor már a háromféle választékból egy biztos elfogyott és nem töltötték ujra, hiába kértük.

 

hirtelen ennyi, a neckermann topikba már leirtam mindent

 

üdv

klara

 

 

 

 

 

Előzmény: _Napster (145)
_Napster Creative Commons License 2005.07.23 0 0 145
Szia Iklara!
Melyik szálloda volt ez konkrétan? Mi is történt pontosan? Mostanában a Neckermann topicban is több hozzászólást lehetett olvasni arról, hogy a NUR már nem a régi. Még mindig azt mondom: TUI, Best Reisen, Tensi. Nekem ez a három a top.
Előzmény: lklara (144)
lklara Creative Commons License 2005.07.23 0 0 144

Kedves Barrix,

 

köszönöm a tanácsot, élni fogok vele. Augusztus végén mi a best reisennel megyünk tunéziába, mert a juniusi két hét egy rémálom volt

 

szia Zeki,

 

neked is köszi, várom a neckermann második válaszát, és utána döntöm el hogy mit

csináljak.

 

hiába perelem be, az elveszett két hétet semmi nem pótolja, ráadásul egy nagyon kemény időszak után voltam és még soha nem vártam igy nyaralást, mint ezt.

 

üdv

 

klara

 

 

 

barrix Creative Commons License 2005.07.23 0 0 143

Kedves Iklara,

 

hogy legközelebb ne járj így, figyelmedbe ajánlom a www.urlaubskritiken.de oldalt. Itt civilek értékelik a szállodát, csillagokkal osztályozva a hotel fekvésétől a szobák minőségén keresztül a sportolási lehetőségekig mindent.

Tavaly Napster olvtárs javasolta nekem ezt az oldalt a Törökország topicban, és az itthoni katalógusokból kinézett szállodák közül ez alapján választottam/egy akkor 10 hónapossal utaztunk mi is, homokos part alapvető igény volt.../. Nem csalódtunk!!!

Idén is használni fogom!

 

+ itt az indexen is lehet kérdéseket feltenni, sokat tanul belőlük az ember.

 

Egyébként a tavalyi Best Reisenes utazásunknál az iroda jól vizsgázott.

Előzmény: lklara (141)
lklara Creative Commons License 2005.07.23 0 0 141

szia,

 

sajnos én is hasonló véleménnyel vagyok a neckermann-ról, minket is megszivattak rendesen idén nyáron. januárban fizettem be az utat krétára, és mivel eddig velük utaztunk, az ügyintéző tudta, hogy csak homokos part jöhet szóba egy 2 éves baba miatt, igy ajánlott szállodát, ahol természetesen sziklás, köves volt a part és kb. 1,5 m széles. fürdés szóba sem jöhetett.

 

a katalógusukban voltak képek a szállodáról és a partról is. az már csak hab a tortán, hogy a part nem ennél a szállodánál volt fotózva. egyéb rémségekről nem untatok senkit, de vlsz. beperelem a neckermannt.

 

én is azt mondom, hogy soha többet neckermann, mivel életem legpocsékabb nyaralását köszönhetem nekik és természetesen ők semmiben nem hibásak.

 

üdv klara

psr640 Creative Commons License 2005.07.23 0 0 140
Kedves Lili!
sajnálom hogy csalódtatok Neckermann.-ban.Nekem eddig csak positív tapasztalataim vannak velük kapcsolatban.Én eddig még mindig azt kaptam amit itthon lefoglaltam.
Igaz ezek nem luxus szállodák voltak hanem appartmanok de semmi gáz nem volt.
Legyen a jövőben szebb nyaralásod!!!
provó Creative Commons License 2005.07.23 0 0 139

Kedves Lili!

 

Köszönöm az őszinte soraidat! Sajnálom, hogy ez történhetett veletek.

 

Sajnos, rengeteg hasonló élménye van mindenkinek az élet különböző területein. A Neckermann-ról eddig nem tudtam hasonlókat mondani, mert sohasem kötöttem velük üzletet. Hála neked, már nem is fogok. De a többi sem sokkal különb.

 

Üdvözöllek és jobb nyaralást kívánok legközelebb!

Előzmény: Lili9668 (138)
Lili9668 Creative Commons License 2005.07.23 0 0 138
Sziasztok!
A fekete lista élén, vita nélkül a
Neckermann áll.
Ugyanis: "jól hangzó" név, már mindenki régóta ismeri.
Mindenki megbízik bennük. Sajnos!!!
Minket 4 év alatt 3x vágtak át. (Igaz, hogy három a magyar igazság, de utólag már önmagamat is hibáztatom, hogy miért kellett nekik még harmadszorra is esélyt adni?!?)
Mindhárom esetben az általuk DE LUXE kategóriás szállodát választottuk. Mindig problémák tömkelege. Az itthoni irodában dolgozó (addig végtelenül kedves és készséges) hölgyektől, uraktól csak annyit kaptunk, hogy sajnálják, ez nem az ő felelősségük.
Amit ajánlok:
Érdemes elolvasni, hogy miért vállal felelősséget az aktuálisan kiválasztott utazási iroda. A Neckermann szinte semmiért.
Pedig nem szerettem volna mást, csak annyit, hogy az itthon, katalógusból kiválasztott, lefoglalt és kifizetett szállástípust kapjuk, a katalógus leírásának megfelelően. A szálloda mindhárom esetben azt mondta, hogy sajnálja, de nézzük meg (megmutatták!) az iroda által küldött foglalást. Semmi nem volt rajta feltüntetve!!! (Három esetből egyiknél sem!!!)
Hiába kaptunk mi még itthon olyan visszaigazolást a Neckermanntól, ahol minden tökéletesen fedte az általunk kifizetett szolgáltatást és szállástípust, ha a szállodának nem így küldték el a foglalásunkat. Természetesen az ottani kihelyezett idegenvezető semmit sem segített, mindhárom esetben az itthoni kollégákra mutogatva felszívódtak kb. azonos idő alatt (30mp). Ma már arra gondolunk, hogy erre is kiképzést kapnak itthon.
De nem kell elkeseredni, vannak megbízható utazási irodák is!
A legfontosabb tanácsom (annak, akinek egyáltalán szüksége van rá):
OLVASSÁTOK EL MINDIG AZ UTAZÁSI SZERZŐDÉST!
Eleinte én is úgy voltam ezzel, hogy sok kis apró betű, "száz" oldal, fölösleges, kötelező bla-bla. Ma már addig semmit nem foglalok, ameddig otthon gondosan át nem olvasom.
Egy biztos: NECKERMANN-nal SOHA!!!
Ha valakinek eddig bejött, érezze személyes szerencséjének. Persze az is lehet, hogy nem egyformák az igényeink korrektség, megbízhatóság, szavahihetőség szempontjából.
Kellemes nyarat kívánok Mindenkinek!
pannonbetyár Creative Commons License 2005.06.21 0 0 137

Kösz!

a szempontokat továbbra is homály fedi.

Van a listán aktív iroda és bezárt is.

Előzmény: RogerWilco (135)
kukaca Creative Commons License 2005.06.16 0 0 136

Sziasztok!

 

Volt-e már valakinek szerencséje ezzel az irodával utazni, ha igen mi a vélemény róla???

 

V&V TRAVELS Utazási Iroda Bt.
8630 Balatonboglár, Szabadság u.4.
T/F: 06 85/352-681
R-0550/93-03

 

 

Üdv

RogerWilco Creative Commons License 2005.06.13 0 0 135
Gondolom a manager magazin :-)

A lista elsö oldala itt van:

http://www.managermagazin.hu/content/feketelista.pdf
Előzmény: pannonbetyár (134)
pannonbetyár Creative Commons License 2005.06.13 0 0 134

szép kis lista!

Vajon kik és milyen szempontok alapján állították össze?

Előzmény: GATTA (133)
GATTA Creative Commons License 2005.06.09 0 0 133

itt a nyár!

ajánlom figyelmetekbe, mielőtt bárhova befizettek!

www.managermagazin.hu/content/feketelista2.pdf

shadowcruiser Creative Commons License 2005.04.30 0 0 132
visszakellett volna kérni a zsét és átszámolni elötte.
Előzmény: k.böbe (131)
k.böbe Creative Commons License 2005.04.30 0 0 131

javaslatom: a MERCATOR TRAVEL vagy GSA WORLD HUGARY, azért nem tudom, hogy melyik a kettő közül, mert előbbihez mentem be, de utóbbi neve szerepelt utazási szerződésen és számlán.

Bár a kiszolgálással semmi gondunk nem volt, telefonáltam és rövid időn belül kaptam az ügyintézőtől e-mailen választ. Ebben szerepelt repülőjegyfoglalás, több szálloda részletes leírása, képekkel és árakkal. Ami miatt fekete listára javaslom az az, ami történt mikor bementem fizetni. Egy órával előtte mentünk be a bankba pénzt felvenni, amit ott leszámoltak, mi is megszámoltunk, összesen 71 db 20.000Ft-os. (öt fő két hetes nyaralásáról volt szó). Az ügyintéző aláiratta velünk a szerződést, kiszámolta mégegyszer a teljes összeget, majd pénztárhoz mentem fizetni- (közben férjem elment, parkoló autónkhoz távozott), mikor a közösen megszámolt pénzt átnyújtottam, amelyet a pénztáros nő megszámolt és ártatlan hangon közölte, hogy "ez egyel kevesebb".

Égtem rendesen, pillanatnyi zavaromban meg voltam győződve, hogy ténylegesen kevesebb, így a hiányzó 11.400 forintot még összeszedtem és átnyújtottam, majd ugyanez a nő még elnézést is kért.

Otthon megnéztem a  banki papírunkat, melyen az összeg jól szerepelt, ergo elegendő pénzt vettünk ki a bankból.

Férjemnek persze azóta sem mertem erről szólni- még átrendezné az irodát, de sajnos egész nyaralásunk alatt csak ez tudott az agyamban járni, hogy mekkora hülye voltam, és hagytam magam becsapni.

Attól tartok, hogy ezt másokkal is megteszik; ha ez mással is előfordult, kérem jelentkezzen.

Ne essetek ilyen rabló banda hálójába!

Üdv

K.Böbe

caballo Creative Commons License 2005.04.26 0 0 130

Én nem levelezgettem volna.simán  feljelentem és kész.

Időben ugyanott lett volna.

Előzmény: mesterke10 (129)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!