Keresés

Részletes keresés

joy Creative Commons License 2020.04.10 0 0 49643

Már ma is: Sonkát főzünk.

joy Creative Commons License 2020.04.10 0 1 49642

Ha valamit meg-kibeszélünk, az nem vitatkozás.
:o)

Előzmény: Caipi (49641)
Caipi Creative Commons License 2020.04.10 0 0 49641

Mivel én abszolút nem vagyok a bio-ság, vagy biofogyasztás élharcosa, így ezen biztos nem fogok senkivel vitatkozni. :) 

Előzmény: joy (49639)
Caipi Creative Commons License 2020.04.10 0 0 49640

Ezt most nem értem, mondta valaki, hogy nem vegyület? De amúgy azt hiszem, ehhez a társalgáshoz határozottan kevés vagyok kémiailag. :) 

Előzmény: nagypapi51 (49638)
joy Creative Commons License 2020.04.10 0 0 49639

Ha valamire ráírják, hogy bio, az csak annyit tesz, hogy drága.
Én pölö az élesztőt -ami ugyebár élő anyag- sokkal inkább "bio" tartom anyagnak, mint a "bio"sütőport.
Az élesztő élettani hatásának pozitívumairól nem is beszélve!

Előzmény: Caipi (49637)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.04.10 0 0 49638

Csak jelzem, a borkősav is vegyület, a savanyú kálium sója, képlete C4H4O6.

Azt meg, hogy egy sütőpor vegán, végképp nem tudom hová tenni. (á. 87Ft/tasak)

 

Előzmény: Caipi (49637)
Caipi Creative Commons License 2020.04.10 0 0 49637

Engem is hidegen hagy önmagában a bioság, de azt szeretem, ha a dolgoknak minél kevesebb/természetesebb összetevője van, és ilyet leginkább a bio cuccoknál találok. 

Előzmény: Boszorka (49635)
Caipi Creative Commons License 2020.04.10 0 0 49636

Megnéztem kíváncsiságból: holmi difoszfát (savanyúság-szabályozó) helyett borkő van benne. 

Előzmény: öreg_néne_b (49631)
Boszorka Creative Commons License 2020.04.10 0 0 49635

Nem véletlenül kerülök mindent ívben, ha bio van ráirva.

Előzmény: nagypapi51 (49634)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.04.10 0 0 49634

bölcs meglátás...

Előzmény: Boszorka (49632)
Caipi Creative Commons License 2020.04.09 0 0 49633

Tudomén? :) Nem azt kerestem, hanem őrölt vaníliát. 

Előzmény: öreg_néne_b (49631)
Boszorka Creative Commons License 2020.04.09 0 1 49632

Az ára.:-)

Előzmény: öreg_néne_b (49631)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.04.09 0 0 49631

A sütőpor szódabikarbóna, savanyúság szabályozó és csomósodásgátló keveréke. Mi tud ebben "bio" lenni?

Előzmény: Caipi (49630)
Caipi Creative Commons License 2020.04.09 0 0 49630

Én még életemben nem használtam / vettem élesztőt... Sütőport viszont sokat láttam, ugye minden drogériában van bio. Rendes boltban nem figyeltem. 

 

A rebarbarás receptjeim meg édesek rendesen, szuper a kontraszt a savanyú rebarbarával. A crumble-hez ráadásul vanílifagyi jár (szerintem).  

Előzmény: Boszorka (49628)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.04.09 -1 0 49629

Tegnap simán kaptam Budafokon élesztőt. Kimérve, ahogy gyerekkoromban volt:

'Eriggy, és hozz 1 forintért élesztőt' - előre csomagolt, friss. 7 dkg 149 Ft.

Holnap paradicsom leves, gríz smarni baracklekvárral.

 

 

 

Előzmény: Boszorka (49628)
Boszorka Creative Commons License 2020.04.09 0 2 49628

Rhebarbara nem barátom. Hitem szerint veseköveket csinál, no meg savanyú is.:-(

De azért nem mondom, hogy nem eszem meg, csak nem annyira kedvelem. Eddig kizárólag úgy ettem, hogy kinálták és nem illett vissza utasítani.:-(

 

Én most citromos kockát fogok sütni, ami finom de nem savanyu. Miközben sütőpor után bányásztam a szekrényemben, találtam 6 zacsko porélesztőt. Viszont az üzletben sütőpor sincs. Valami óriási sütési mánia tört ki a népen, avagy készülnek a 30 éves háborúra.:-)

Előzmény: Caipi (49627)
Caipi Creative Commons License 2020.04.09 0 0 49627

Nálam rebarbarából van egy kiló. :I A feléből crumble lesz (gyümölcsre-morzsa), a másik feléből tojásfehérjehabos-mogyorós-rebarbarás süti. 

Előzmény: Boszorka (49626)
Boszorka Creative Commons License 2020.04.09 0 0 49626

Nem tudom mennyi volt, csak azt, hogy Lényem midig túl sokat vesz. Most aktuálisan több mint egy kiló. Ma esszük magában, a többiből leves lesz.

Előzmény: homerx (49625)
homerx Creative Commons License 2020.04.09 0 0 49625

a bosnyakon meg ezerocsi volt a sparga, ugyhogy maradt a pulton.

Előzmény: Boszorka (49615)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.04.09 -1 0 49624

Ma lecsós szűzérmék, tarhonya, csemege uborka.

Az is lehet, hogy összefőzöm, ily módon tarhonyás hús leend. :)

Holnap sonkafőzés.

Caipi Creative Commons License 2020.04.08 0 0 49623

Hát miután a dinsztelt az párolt, így teljesen másra gondoltam, pörköltalapra még végképp nem. :) 

Előzmény: Boszorka (49622)
Boszorka Creative Commons License 2020.04.08 0 0 49622

Rokonok. Mindkettő piros hagymás zaftal készül, legalább is nálam. A marha szelet, tulajdonképen egy pörkölt alapon dinsztelődik, de nem állítom, hogy ez szabályos vagy hiteles.

Előzmény: Caipi (49617)
dulci Creative Commons License 2020.04.08 0 0 49621

Alátámasztja a tejföl erényeit a prézlis karfiol, vivőanyag. :)

 

Megrögzött szokásaim vannak főzelék feltétekkel. 

Pörkölt - krumplifőzelékkel, tökfőzelékkel. A zöldbabbal össze is főzöm, aztán habarom be. 

A paradicsomos káposztához sültoldalas. A finomfőzelékhez csirke. 

Előzmény: nagypapi51 (49606)
szkati Creative Commons License 2020.04.08 0 0 49620

Azért póbáld meg, hátha megy:))

Előzmény: DN3 (49619)
DN3 Creative Commons License 2020.04.08 0 0 49619

Ó, hát nekem a kedvencem a kapros tökfőzelék pörkölttel és valami finom kenyérrel. :-)

Szerintem ez a legösszetettebb ízű hagyományos magyar étel, a főzelék édes-savanyúsága, melyhez hozzájön a kapor különös aromája és a pörkölt paprikás-sós-hagymás íze, imádom! 

De hogy Caipit rá tudjam beszélni, hogy egyszer megkóstolja az maga a Mission: Impossible. :-)

Előzmény: H_G (49616)
Caipi Creative Commons License 2020.04.08 0 0 49618

Nálunk sosem volt szokás, mindig valamilyen hússal ettük. 

Előzmény: H_G (49616)
Caipi Creative Commons License 2020.04.08 0 0 49617

Na de hogy jön a pörkölt a dinsztelt marhahúshoz? :)

Előzmény: Boszorka (49614)
H_G Creative Commons License 2020.04.08 0 0 49616

Ahhoz kenyeret is szokás enni és annak a héja szolgáltatja a ropogósságot.

 

Előzmény: Caipi (49611)
Boszorka Creative Commons License 2020.04.08 0 0 49615

Megérkezett az idei első spárga, jól néz ki. Holnap lesz, ma mégis megeszzük vége a maradékot.

Boszorka Creative Commons License 2020.04.08 0 1 49614

Pedig jó az, pl. tökfőzelék dinsztelt marha hússal. Jó tudom, te tökfőzeléket se eszel. De akkor mondjuk zöldbab főzelék disznósülttel. :-)

 

Ki kell egyszer próbálni, mielőtt azt mondod nem eszem meg.

Előzmény: Caipi (49611)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!