Ha valamire ráírják, hogy bio, az csak annyit tesz, hogy drága. Én pölö az élesztőt -ami ugyebár élő anyag- sokkal inkább "bio" tartom anyagnak, mint a "bio"sütőport. Az élesztő élettani hatásának pozitívumairól nem is beszélve!
Engem is hidegen hagy önmagában a bioság, de azt szeretem, ha a dolgoknak minél kevesebb/természetesebb összetevője van, és ilyet leginkább a bio cuccoknál találok.
Rhebarbara nem barátom. Hitem szerint veseköveket csinál, no meg savanyú is.:-(
De azért nem mondom, hogy nem eszem meg, csak nem annyira kedvelem. Eddig kizárólag úgy ettem, hogy kinálták és nem illett vissza utasítani.:-(
Én most citromos kockát fogok sütni, ami finom de nem savanyu. Miközben sütőpor után bányásztam a szekrényemben, találtam 6 zacsko porélesztőt. Viszont az üzletben sütőpor sincs. Valami óriási sütési mánia tört ki a népen, avagy készülnek a 30 éves háborúra.:-)
Rokonok. Mindkettő piros hagymás zaftal készül, legalább is nálam. A marha szelet, tulajdonképen egy pörkölt alapon dinsztelődik, de nem állítom, hogy ez szabályos vagy hiteles.
Ó, hát nekem a kedvencem a kapros tökfőzelék pörkölttel és valami finom kenyérrel. :-)
Szerintem ez a legösszetettebb ízű hagyományos magyar étel, a főzelék édes-savanyúsága, melyhez hozzájön a kapor különös aromája és a pörkölt paprikás-sós-hagymás íze, imádom!
De hogy Caipit rá tudjam beszélni, hogy egyszer megkóstolja az maga a Mission: Impossible. :-)