Keresés

Részletes keresés

L.Myke Creative Commons License 2012.02.26 0 0 6300

Szia! Nekem van felesleges oltóm. 1 litert vettem 1 éve, de nem fogom tudni elhasználni. Ha érdekel szólj!

Előzmény: leraa (6299)
leraa Creative Commons License 2012.02.26 0 0 6299

Szia Elefada drága! :)) Ezer éve nem beszéltünk. Kecskézek már megint. Nincs véletlenül 1dl eladó tejoltód? Az a mosonmagyaróvári nekem nagyon bevált, amit anno tőled hoztam, még van mindig belőle, de már nem az igazi. (tán 2 éve járt le) Még az ősszel működött.

genziana Creative Commons License 2012.02.25 0 0 6298

??????????????

Én ma töröltem két hsz-mat, de a sajátomét.....

Előzmény: elefada (6297)
elefada Creative Commons License 2012.02.25 0 0 6297

El kell mesélnem azt az  egyik inkorrekt eljárást, ami a facebookon ért.

Törölték a sajtcsoprtban két hsz-emet is. Inkorekt eljárás cáfolat helyett.

Agyő fecabok sajtcsoport!

AZÉRT NYUGODTAN HASZNOSÍTHATJÁTOK TOVÁBBRA IS AZ ITT LEÍRTAKAT!

Előzmény: elefada (6296)
elefada Creative Commons License 2012.02.25 0 0 6296

Akkor ne termozz!

Szerintem nagyon elviszi a kihozatalt(8-9%) nekem ízben is állagban is a mezó jobbnak tünik.

Előzmény: párolt sajt (6295)
párolt sajt Creative Commons License 2012.02.25 0 0 6295

kiprobálom.az a baj akkor átkell szerveznem az egész napomat.

Előzmény: elefada (6293)
párolt sajt Creative Commons License 2012.02.25 0 0 6294

40 fokon kulturázok és 30 percet várok aztán oltok.igen van fütésem,villannyal tudok csinálni kb15fokot.a radiátorra tett láda tetején csepegtetek,ott kb 20 fokvan.

Előzmény: elefada (6287)
elefada Creative Commons License 2012.02.25 0 0 6293

Hideg?

Halotnak a csók!

Nem az fog dolgozni!

Ha őt akarod,ne este készitsd.

Megfelelő hő, beoltás után 4 órával nyujtásellenőrzés, ha jó nyujtás.

Előzmény: párolt sajt (6292)
párolt sajt Creative Commons License 2012.02.25 0 0 6292

szerintem ezzel az aromával a sajt sokkal finomabb azért probálkozok vele.gondoltam én is a hidegre,kiprobálom.

 

Előzmény: Kecskeb (6285)
elefada Creative Commons License 2012.02.25 0 0 6291

Email tolnanetre ment!

Előzmény: Kecskeb (6290)
Kecskeb Creative Commons License 2012.02.24 0 0 6290

Legalább az időjárás most már jó lesz...Te meg nem unatkozol...

:-))))

 

Mi majd csak március közepe táján kezdjük...

Előzmény: elefada (6289)
elefada Creative Commons License 2012.02.24 0 0 6289

5+2, de folyt köv. akár ebben a pillanatban is, kettő megint szivat.

Előzmény: Kecskeb (6277)
elefada Creative Commons License 2012.02.24 0 0 6288

Gumibugyit érlelni kell, jó esetben sajtosodik.:-)

Vedd lejjebb a hőfokot, az is segíthet.

Szaporodunk, szaporodunk, valami miatt akadozik a honlapra a képek felrakása:-(((

Folyt. köv.

Előzmény: genziana (6284)
elefada Creative Commons License 2012.02.24 0 0 6287

STI  TEJ 38 fok felett, szobahön 4,5-6 ó alatt kb jó.

Ezzel a feltétellel, ez idő alatt akkor savanyodik túl,ha az induló tej savfoka 6,5 alatt van.

Már fütesz, hogy termot használsz?

Előzmény: párolt sajt (6283)
Kecskeb Creative Commons License 2012.02.24 0 0 6285

Egyszerű.

Tehéntejhez teljesen felesleges kultúrát használni...amennyiben nyers tejjel dolgozol.

 

Elvileg a hideg lassítja a savanyodást...de ha jól tudom, az első 12 órában a sajt nem mehet húsz fok alá tehát ha neked 12 óra alatt túlsavanyodik, akkor nincs más ötletem.

 

Előzmény: párolt sajt (6283)
genziana Creative Commons License 2012.02.24 0 0 6284

Hát megörülök....

visszaolvasgattam, mert úgy emlékeztem, hogy tavaly, mintha feltettem volna ezt a kérdést, de nem találom.......

Hamarosan jön a tejszezon, és emlékeim szerint a tejelés elején, és végén csináltam pár gumis sajtot, és mintha megkérdeztem volna, hogy mitől volt gumibugyi, de nem találom....

 

Elefada!

Gyerekecske ügyben mi újság?

 

Amúgy olvaslak titeket, és csak vigyorgok itt:) én is be vagyok indulva Cukorkáért a tehénért, de az uram csak mondja, hogy ugyan már mondjam má meg hova rakja? Sajnos én is látom, ha hamar nem szerzünk valami helyet legeltetéshez, már bajba leszünk, és nincs is sok kecském....

párolt sajt Creative Commons License 2012.02.24 0 0 6283

Sziasztok!

Sti kultúrát használok paranyica készítéshez, de mióta jó idő van azóta mindig túlsavanyodik az alapsajt. Este szoktam elkészíteni a sajtot és reggel szoktam feldolgozni. Hogyan tudnám a savanyodást lassítani vagy szabályozni? 

 

Előre is köszönöm a segítségeteket

Kecskeb Creative Commons License 2012.02.24 0 0 6282

Már meséltem neked róla...ő adott tejet 18 hónapig (az egy éves lányával vettük meg)....amíg mi el nem apasztottuk...

:-)))

Előzmény: Törölt nick (6281)
Kecskeb Creative Commons License 2012.02.24 0 0 6280

Hm...azért a július-augusztus nagyon korai.

A szánenemmel még most is hadakozom, pedig 1 hónap múlva elleni fog.

Nálunk a 12 éves lányom tudott először fejni....Ő tanította meg az anyját...

:-)))))

Előzmény: Törölt nick (6279)
Kecskeb Creative Commons License 2012.02.24 0 0 6278

A 20. órában van a tegnapi sajtom...és iiiisteni illata van.

Úgy látszik, kivételesen jól tippeltem...nem szabad megvárni amíg belekeverik a friss tejet a hűtőtartályba...

A fene sem tudja, hogy abból mennyire ürítik ki a tejet, vagy, hogy milyen sűrűn fertőtlenítik...

 

Ezntúl a bocik alól lopom a sajtnak való tejecskét.

:-)))))

Kecskeb Creative Commons License 2012.02.24 0 0 6277

Szia elefada!

Hány kicsi van már?

babuci73 Creative Commons License 2012.02.23 0 0 6276

Na így van ezzel az én emberem is.

Pedig nem volna baj, ha néha ő is próbálkozna vele.

Ha netalántán eltörik a kezem, vagy mittomén, akkor meg majd mi lesz? Akkor ki feji a lányokat?

Előzmény: Kecskeb (6274)
elefada Creative Commons License 2012.02.23 0 0 6275

Nem. Az egy régi kiadás, kicsi az esély, hogy elcsípd.

Róla van szó:http://bookself.hu/konyvek/Tankonyv_segedkonyv_395/Tejipari_technologia_I-II._45374/

Előzmény: ferdor (6272)
Kecskeb Creative Commons License 2012.02.23 0 0 6274

Az a lyányok dóga!

:-)

Egyszer vagy kétszer megpróbáltam...ha nagyon muszáj volt...

Előzmény: babuci73 (6273)
babuci73 Creative Commons License 2012.02.23 0 0 6273

:-))))

 

Akartam már kérdezni: miért nem Te fejed a kecskéket?

Előzmény: Kecskeb (6271)
ferdor Creative Commons License 2012.02.23 0 0 6272
Kecskeb Creative Commons License 2012.02.23 0 0 6271

Az is jó....de állítólag csak úgy frissen is finom...

:-)))))

Előzmény: babuci73 (6270)
babuci73 Creative Commons License 2012.02.23 0 0 6270

Füstöltetni akarod?

 

Előzmény: Kecskeb (6257)
babuci73 Creative Commons License 2012.02.23 0 0 6269

:-))))))

 

Nem tudsz nyugodni mi?

 

Nekem is hozott a tejeslány egy kis tejet, de nem maradt belőle sajtnak. Túró készül, a többi meg elfogyott magába.

 

"fürge róka lábak..."   Kíváncsi vagyok az eredményre. Attól tartok, lassan elmegy a kedved ha nem lesz sikerélményed.:-)

 

...az ígéret szép szó...

Előzmény: Kecskeb (6261)
Kecskeb Creative Commons License 2012.02.23 0 0 6268

Én bármilyen bizniszben benne vagyok....

Még három kecskének van helyem....úgyhogy szívesen...

Egyet szeretnék legalább hunjorgostól...ha lesz neki...ugyanis én is eladom a gödölyéket...mert a bakot tartjuk meg...

Előzmény: Törölt nick (6267)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!