Keresés

Részletes keresés

bujukcekmece Creative Commons License 2011.11.08 0 0 60110

Így van, ezért már csak magárahagytam, annyi hőt úgy is generál, hogy szépen erjesszen tovább. Viszont a beindításra és az utóerjedésre kiváló módszer. Amint vége a zajos erjedésnek, ismét beindítom, feltéve, ha a pince nem melegszik 15 köré!

 

Bármilyen leveses cefrénél alkalmazható!

Előzmény: Babar66 (60102)
vf1 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 60109

Pálinkás jóreggelt!

 

Hogyan készítsünk jó pálinkát?

Cefrézési, főzési ismertetők, tanácsok, videók, tesztek a következő linkeken:

 

http://www.snapszmester.try.hu/

 

 http://czidro.eu/wessling/palinka_keszites/ 

 

 Nem reklám!

 

kukac1001 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 60108

Mihez kértél engedélyt ,saját gyártásra és használatra vagy eladásra ?100l-ig vagy nagyobbra?Üdv.Kukac1001

Előzmény: rézműves1 (60067)
kukac1001 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 60107

Szia Babar66 !

Megpróbáltam 10db-ot kemény meló lesz,a kezemet nagyon csípte kesztyű tenyleg kötelező.

Ágdarálón 2x átküldtem(az ötlet Vf1-től) szép pépes lett.Erős illata van kíváncsi leszek hogy nekem előjön-e a" lábszag" amit említettél. Üdv. Kukac1001

Előzmény: Babar66 (60025)
kukac1001 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 60106

Pálinkás jóreggelt mindenkinek!

szeszmen Creative Commons License 2011.11.08 0 0 60105

Szia.Bocs de dolgoztam.

Én nyáron 10600-ért vettem ,ennyi volt akkor a betétdija.

Kocsmáros barátom adta rátett haszon nélkül 50l-es.

Előzmény: Ataaa (60077)
Babar66 Creative Commons License 2011.11.07 0 0 60104

Ideális hely a cefrézésre! (ilyenkor) Bár főzéskor lehet, hogy még meleged is lesz.

Bár nem engem kérdeztél, de szerintem az alu.kannát felejtsd el. A söröshordó sokkal jobb ötlet! Vannak itt szakértői, biztos fognak segíteni. Ja, és szerintem "duplafalúsítsd", arra is vannak ügyes megoldások!

Üdv!

Előzmény: RhinoVonK (60101)
foxrudi Creative Commons License 2011.11.07 0 0 60103

http://www.snapszmester.try.hu/ Itt mindent részletesen megtalálsz!

 Vörösréz,és saválló.Én másban nem főznék pálinkát!!!!!

Persze lehet bármiben.

  Olvasd át a Mester oldalát,és az alap kérdések minimalizálódnak.

Hid el megéri.Sok mindenre fény derül számodra.

Előzmény: RhinoVonK (60101)
Babar66 Creative Commons License 2011.11.07 0 0 60102

Szia!

Én azért nem engedném 20fok fölé melegedni (bár szerintem 15 még ideálisabb).

Üdv!

Előzmény: bujukcekmece (60092)
RhinoVonK Creative Commons License 2011.11.07 0 0 60101

Az aluminium tejeskannarol van esetleg velemenyed?

 

Merhetek egy pinceben, ami 33nm (~100m3) es a gazkazan is ott van cefret eloallitani es leparolni? Vannak esetleg ennek robbanas-, ill. egeszsegre artalmassagi veszelyei? Nekem csak itt van helyem es meleg is, ami fontos lenne. Van a pincenek bukoablaka meg egy 12cm atmeroju szellozoje.

 

Előzmény: foxrudi (60100)
foxrudi Creative Commons License 2011.11.07 0 0 60100

Az üstök tekintetében magadnak kell tudni,mennyi gyümid van,s lesz.Nekem 100l-es van,de szerintem 80-as kell,mert abba egy 60-as hordó pont tuti.Persze ezt is lehet fokozni,sisak,stb,s akkor bele mehet a 80l is.

  A lényeg,20l-es arra jó,hogy "bóti"borokat átpárolj.Mert mire azzal lefőzöl 150-200lcefrét,megőszülsz.

 A minimum,egy söröshordó.Sokan abból csinálnak,és semmi gond vele.

Előzmény: RhinoVonK (60098)
foxrudi Creative Commons License 2011.11.07 0 0 60099

Cukrot, kg/100l cefrébe.Pontosabban,napfény.

 

Előzmény: RhinoVonK (60098)
RhinoVonK Creative Commons License 2011.11.07 0 0 60098

 

Szia!

 

Koszonom! Mit jelent a "fenyezheted" fogalom?

Te miben parlod le? Milyen es mekkora ustot ajanlanal? Van problemad az odaegessel?

 

Koszonom!

Előzmény: foxrudi (60097)
foxrudi Creative Commons License 2011.11.07 0 0 60097

Szia.

 Daráld le apróra,majd forrásban lévő vízzel öntsd le,takard le,hogy megpárolódjon fedő alatt,ahogy hűl.Ne főzd,mert veszít az aromájából.

 Aztán másnap, ha kihűlt a cuccos, pektinbontózd,élesztőzd.Ha jobb kihozatalt akarsz,fényezheted,3%/100l cefre.

   Legalábbis, én így szoktam.

Előzmény: RhinoVonK (60094)
stapika Creative Commons License 2011.11.07 0 0 60096

Almacefrénél is működne ez az eljárás?:-)?:-))

Előzmény: bujukcekmece (60092)
bujukcekmece Creative Commons License 2011.11.07 0 0 60095

A 47-es lábammal:DDD

 

Mindenki főzze ki gyorsan a cefréjét még holnap estig, mert az újabb számítások alapján 50% esélye van annak a kisbolygónak ami felénk tart, hogy becsapódik a pálinkafa ligetekbe!

Mert hát vagy becsapódik, vagy nem.....:))))))))

Előzmény: szilvakukc (60093)
RhinoVonK Creative Commons License 2011.11.07 0 0 60094

Sziasztok!

 

Teljesen uj vagyok, elnezest a trivialis kerdesekert!

 

Szeretnek birsalmabol fozni palinkat, de egyelore nincs fozom, csak cefre. Mit ajanlanatok? Hosszabb tavra gondolkodom es tobb gyumolccsel is megprobalkoznek kesobb, de csak hobbi szinten. Azt ajanlottak, hogy dupla falu fozot vegyek, mert abban nem kozmal oda az anyag, amire a birs allitolag hajlamos. Szeretnem kerni a gyakorlati birsleparlok tapasztalatat ezugyben! Gondolom, egy 20l koruli megteszi elso korben.

Van a csaladban egy hasznalaton kivuli tejeskannabol atalakitott fozo. Arrol is hallottam, hogy allitolag ebbol kioldodnak olyan anyagok is fozes kozben, amik nem tul egeszsegesek. Van errol esetleg velemeny?

 

Koszonom elore is a segitsegeteket!

 

 

szilvakukc Creative Commons License 2011.11.07 0 0 60093

A betonkörtét mivel cefrézted? Hiltivel?:DDD

Előzmény: bujukcekmece (60092)
bujukcekmece Creative Commons License 2011.11.07 0 0 60092

Nemrég többen a hidegben erjesztés rejtelmeit boncolgatták. Felvetettem én is pár ötletet. Az egyik az akváriumi vízmelegítős volt, ahol van 220V ott ez szerintem a legjobb. Én már sokszor használtam! Íme 35 lityi betonkörte cefre 11 fokos pincében a melegítős kezelést első pillanata.

 

aztán szépen bebugyoláltam, pektinbontó, élesztő (tapasztalatom szerint a vörösbor élsztő aktívabb hidegben is) ...2 nap elteltével, azaz ma szépen forr, kb 25-30 fokos volt a cefre.

Egyedül meg így kell kiszedni 120 liter körtecefrét a csomagtartóból:

...sőt! Én csak fényképeztem a hordó kimászott magától!

Geri87 Creative Commons License 2011.11.07 0 0 60091

teljesen korrekt amit írtatok!

csak hát, ha ez a golden alma pálinka szaga... inkább várok vele egy hónapot, és megmondom milyen, de most még büdös, tényleg :(

Előzmény: barkócza (60087)
vf1 Creative Commons License 2011.11.07 0 0 60090

A cefrézés részleteit, a folyamatot is taglalhatod....

Előzmény: Hatóság0301 (60085)
bujukcekmece Creative Commons License 2011.11.07 0 0 60089

Noah törköly finomítós szép nap volt ma:)))

beli48 Creative Commons License 2011.11.07 0 0 60088

igen drága         italnagykereskedésben vettem nemrég 30 literest 7500 ért

a másik fajta 10000 volt       az 50 l es 14500 lett volna

Előzmény: Ataaa (60077)
barkócza Creative Commons License 2011.11.07 0 0 60087

Nézd, én erre mégsem tudok mást mondani, minthogy a technokolszag csak és kizárólag az ecetesedés következménye. Úgyhogy vagy nem technokolszagú, vagy ha igen, akkor ecetes volt a cefre...

Előzmény: Geri87 (60086)
Geri87 Creative Commons License 2011.11.07 0 0 60086

Örülök, hogy ilyen sok "baromságot" tudam összehordani :)

 

paducs77: igazad lehet, még nem főztem télhez közeli időszakban, a pincében 19-18 fok van. Azt észrevettem, hogy a hűtővíz is kevésbé melegszik, de hogy ez ennyire számít, azt nem gondoltam volna.

 

barkócza: én is imádom a goldent. Anno kérdeztem is, hogy mi a véleményetek a belőle készült pálinkáról. A cefrét múlt hét szombaton néztem, akkor még erjedt, hétfőn beleszagoltam, akkor már kicsit ecet szagú volt, ezért kedden le is főztem. Láttam már ecetes cefrét, ez nem tűnt annak. Érettnek annyira volt érett, hogy vittem belőle ismerősőknek enni, és odáig voltak tőle.

Szóval tényleg nem tudom mi volt vele a gond. de azért írtam meg, hogy ti megmondjátok :)

 

Baracilin: a mennyiségbe beleszámoltam, hogy nem volt tökéletes az aprításom, mivel kézzel vagdostam őket kicsi kockára, illetve fúróztam, úgyhogy voltak benne egész szemek is.

A csak abbólt pedig nem mondtam, én is inkább külön külön cefréztem őket, de nekem a golden nem jött be.

 

 

Hatóság0301 Creative Commons License 2011.11.07 0 0 60085

Üdvözöllek!

A vadkörtét a Süsü adta Néked? A környékemen egy árva fát sem találtam.

Bírsalmát most cefréztem le először és nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre.

Több topic látogató is segített a tanácsaival, amit ezúton is köszönök!

Előzmény: Baracilin (60084)
Baracilin Creative Commons License 2011.11.07 0 0 60084

Idén mik a spécik?

Még nem tudom mikor érek oda, minden bizonytalan idén, de remélem még marad addig abból a törkölyből amit mutattál:)

Nekem idén 3 büszkeségem van, a gyalogbodza, a vadkörte meg a birs.

Előzmény: gabo011 (60083)
gabo011 Creative Commons License 2011.11.07 0 0 60083

Szia!

 

Minden OK! Spéci tétel minden évben készül van amikor több van amikor kevesebb! :-))

Gyere nyugodtan én általában itt vagyok!

 

Előzmény: Baracilin (60082)
Baracilin Creative Commons License 2011.11.07 0 0 60082

Szia Gabo!

Rég láttalak, mi újság arrafelé? Idén készül pár spéci tétel, remélem sikerül valamikor arra járnom, kíváncsi lennék a véleményedre:)

Előzmény: gabo011 (60080)
Baracilin Creative Commons License 2011.11.07 0 0 60081

Bár nem rég vagyok a pályán,de szerintem a teknokol szag cefrézés miattvan... a glden kihozatala, vagy azért alacsonymert nem rejedt ki rendesen a cefre, vagy mert korán lett leszedve. Hogy csakabból érdemes azt azért nem mondanám...nekem pl a sokféle alma vegyesen is elfogadható lett, igaznem egy Zsuzska féle ízbomba, de kezdetnek jó...jövőre fajták szerint gyűjtök. De pl az égeralma nagyon illatos, ha csak a fele illatot palackba tudom zárni már akkor boldog leszek:)

Előzmény: Geri87 (60074)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!