Keresés

Részletes keresés

pszab2 Creative Commons License 2009.07.23 0 0 42
fontanafan09: mindenben 100%ig egyetértek. Sajnos az összes negativ dologgal is. Cordia mindig próbál trükközni. Kiváncsi leszek én arra, hogy mikor lesz költözés... (Premier ház...)

digicat: kicsit nagyobb kep jo lenne :D

Liquidz: az utca szuperül hangzik :D
digicat Creative Commons License 2009.07.22 0 0 41
A tetőt kell figyelni, kizöldült.

fontanafan09 Creative Commons License 2009.07.22 0 0 40
A helyzet a következő:

Ahogy LiqidZ előző hozzászólásában megállapította a kötbérterhes határidő a készrejelentésig jár. Csakhogy a készrejelentés nemcsak a műszaki átadásból, illetve az arról szóló értesítés kézbesítéséből áll, hanem (gondolom valamennyiünk) szerződése szerint annak a feltételnek is meg kell lennie, hogy az ingatlan rendelkezik használatba vételi engedéllyel. Namármost, ha valaki ki látogat az építési területre az láthatja, hogy az ott uralkodó állapotok alapján szinte biztosra vehető, hogy abból nemhogy augusztusban, de még akár október-november hónapban sem lesz használatbavételi engedély. Szerintem nincs az az építésügyi hatóság, aki ilyen környezetben, ilyen készültségi fokban álló házra kiadja a használatbavételi engedélyt.
Ergó, szerintem azzal, hogy felajánlják műszaki átadásra az ingatlant, attól még nem szűnik meg a Cordia késedelme és továbbra is jár a kötbér, sőt, akik 2008 novemberében kötöttek szerződést azok akár már –ha jól számolom - szeptemberben el is állhatnak a szerződéstől.
Ezt én ki is fejtettem a Cordiának, akik valamiféle elvi használatbavételi engedélyt emelgettek, ami meglesz az átadásra, csakhogy az építésügyről szóló jogszabály nem ismeri az elvi használatba vételi engedélyt, csak az ideiglenest, vagy a részlegest. De a szerződésben nem ezek, hanem használatbavételi engedély szerepel, amely, mint már említettem (de szerintem még a részleges, vagy az ideiglenes sem) nem lehet meg augusztusra. Tehát lakótársak vigyázzatok arra, hogy a Cordia mikor teljesít.

A kötbérrel kapcsolatban pedig egyetértek LiquidZ-vel, mivel a szerződés napokban írt határidőt használ, így szerintem napra pontosan és nem hónapra pontosan kell kiszámítaniuk a kötbér összegét is.

Ha valakinek van valamilyen véleménye kérlek írjátok meg.

Előzmény: Liquidz (39)
Liquidz Creative Commons License 2009.07.22 0 0 39
Sziasztok,

Utca: lesz "Corvin Sétány" nevű utca, a térképen már állítólag rajta van; hogy elsőre oda lesz-e bejegyeztetve a ház, az már más kérdés.

A megközelíthetőségről: a legutóbbi infójuk az, hogy csak egy szűk járható sáv lesz kiépítve a lépcsőházakig...

A műszaki átadást remélik, hogy jövő héten el lehet kezdeni, de valószínűbb, hogy augusztusra csúszik át. A kötbér a készre jelentésig jár (amikor tájékoztatnak, hogy majd megkezdődik a műszaki átadás). Még mindig emlegetnek valami teljes hónapokat (hogy ha augusztusban készre jelentik, akkor csak júniusra jár kötbér, ha már akkorra járna), de ezzel kapcsolatban nem szabadna engednünk (feltéve, hogy az van a szerződésben, hogy a kötbér "a teljes nettó vételár havi x %-a, de maximum 90 napig") !!!

Maga az összeg a teljes vételár kifizetése után (ergo beköltözés) válik esedékessé, a Premier házban 15 napon belül utaltak mindenkinek.

A lényeg, hogy ez az "arrébb csúszik 2-3 hónappal" szerencsére mostmár csak 2-3 hét, szóval szűkül az idősáv :-)

Előzmény: pszab2 (38)
pszab2 Creative Commons License 2009.07.18 0 0 38

Sziasztok!

 

Én is tavaly kötöttem meg a végszerződést, kb akkortájt találtam rá a fórumra. Sajna nem pörgött túlságosan és most már lassan tényleg át kéne adni a Fontana-t, igy gondoltam visszanézek. Örömmel látom, hogy felélénkült a topik és új dolgokat tudtam meg. Köszi mindenkinek :D

 

Már én is igen várom az átadást, mert már tavaly év végére igérték! Aztán mindig arrébbcsúszik 1-2 hónappal. Kicsit unom, hogy mindig csak 2-3 hónap van vissza, de remélem most már tényleg hamarosan átadják. De a Premier-házból kiindulva nem tudom, nemtúl naiv e ez a bizadalom:(

 

Liquidz: tényleg jó lenne egy ilyen levélcim, ez már nekem is megfordul a fejemben! Nem tudom tervben lehet-e, szerintem nem foglalkoznak ilyesmikkel, de tévedjek!:D

 

Várom a sok friss infót, remélem egyre több lesz! Az jót jelentene!

Ha megtudok valamit én is irok :D

Liquidz Creative Commons License 2009.07.17 0 0 37
Hát én nem tudok semmit, de szerintem ez tényleg magától értetődőnek hangzik.
Márminthogy a Garden építkezési területe le lesz zárva 2 méteres magasságig kerítéssel és rajta plakátokkal (ahogy volt is) olyan 5 méteres sávban, a többi rész pedig le lesz burkolva. DE arra nem számítanék sajnos, hogy készen is lesz. Pl. padok és fák tuti hiányoznak majd, hiszen a por, vakolat és egyéb hulladékok egyébként is szabotálnák ezt.

Dolgozhatnának duplaannyian, átadhatnák egyszerre a két házat, dehát nem minden fenékig tejfel :( Persze optimistán tekintve erre örülök, hogy a Fontana átadásra már szerkezetkész lesz a Garden.

Az eredeti-eredeti terv azt írta, hogy 2012-ben lesz átadva a teljes sétány. Haha. A Sun Resort nemrég kezdődött, és azután lenne még további 3 ház. De minimum egyet át kell adni abból is, hogy legalább ne a Fontana/Garden vége legyen a sétány vége.

Amúgy nem tudjátok, lesz olyan levélcím, hogy "Corvin Sétány 3"., vagy "Corvin Sétány - Fontana"?
Külföldön ez nagyon divat (projekt + háznév), és nem hülyeség. Sokkal jobb, mint a "Futó utca 32/B C lépcsőház"....
Előzmény: dodala (36)
dodala Creative Commons License 2009.07.17 0 0 36
Sziasztok,

Ez a sétány dolog azért nagy átverés, mert annak idején azt mondták, hogy egy 5 méteres sáv lesz elkerítve a City Gardennek és a többi részt szépen megcsinálják a Fontánásoknak. Az 1 év sok idő abból a szempontból is, hogy ha év végén átadják a shopping részt, akkor egy építkezési területre fog kimenni? Azért ez nonszensz. A Ringier is év végén költözik be sétány felöli irodaházba. Ök is azt mondták, hogy a sártenger OK?
Előzmény: Liquidz (35)
Liquidz Creative Commons License 2009.07.13 0 0 35
Hello,
Zero: ez pozitív!

Az ügyvédemmel beszéltem, az alábbi infókat így gyűjtöttem össze:

- A jogerős használatbavételit a társasházra adják ki, ergo hivatalosan mindenki egyszerre költözhet (legalábbis egyszerre értesítik ki, egyszerre kell elkezdeni fizetni. A kulcs fizikai átadása már a kapacitásuktól függ).

- A kötbérrel valószínűleg nem fognak nagyon kavarni (pl. kötbérről való lemondást aláiratni), hiszen egy nagy projekt több társasházáról van szó, amik egy részét még meg sem vették – így elég nagy port kavarna a tisztességtelen piaci magatartás ill. erőfölénnyel való visszaélés miatt indított „csoportos” per…
- A kötbér hivatalosan az aláírástól számított 19. hónap után jár (nincs előttem a szerződés, nem tudom, hogy 19. hónap eleje vagy annak letelte után). Ami fontos, hogy részhónapokat is számolni kell; tehát 1 hónap és 29 nap késés esetén nem egyhavi kötbér, hanem a havi kötbér 59/30-ad (kvázi kétszerese) része jár.

Ha Neked már jár legalább egyhavi kötbér, és novemberben kötöttél, akkor gondolom nov. 13 előtt történt, hiszen június azonos napjától számítják. Ez szintén jó hír (ti. hogy jól számolják, mert régebben mondtak mindenféle furcsaságot).
A szeptemberi átadásból adódóan (számoljunk a láthatóan nem valószínű szept. 1-el) a november 1-ig szerződőknek pont 3 havi kötbér jár. A hamarabb szerződötteknek a plafon (3 havi), a későbbieknek persze mindenki kiszámolhatja. Továbbá ez a kötbér nem a lakás árát hivatott csökkenteni, hanem a te pénztárcád egyenlegét növelni (ergo nem lesz kisebb az illeték; de ha hitelre vásároltad, akkor sem a pénzintézetnek utalják).

Azt sajnos tudni lehetett előre, hogy nem minden lesz kész azonnal, de azért az a +1 év a sétányra kicsit soknak tűnik. Persze ha jól tudom, a Marina Part is várt úgy 3 évet a fitnessz-teremre…

Zero… amikor bent voltál (06.26), akkor a csempézés, festés, wc-fürdő + konnektorok is készen voltak?
Előzmény: zero 4 hero (34)
zero 4 hero Creative Commons License 2009.07.06 0 0 34

Sziasztok!

 

Sikerült elérnem mindenkit, íme a válaszok:

 

- mikori az átadás

2009 szeptember elvileg a jogerős használatbavételi engedély, akkor lehet (legalábbis nekünk) költözni.

- kötbér

1 havi már jár

- sétány állapota

a beköltözésre nem lesz kész a sétány első része, csak 1 év múlva, a City Garden építése miatt nem lesznek tereptárgyak, a megközelítést a házhoz természetesen kiépítik.

- A ház Nagy Templom utcai üres telek

Társasház lesz, válság miatt később épül

- A következő ház (Sun Palace) tervezett átadása

2012

pascas Creative Commons License 2009.06.30 0 0 33
Kiváncsian várjuk milyen válaszokat kaptál!!! :)
zero 4 hero Creative Commons License 2009.06.26 0 0 32

A ház kívülről megnézhető az alábbi linken. Vicces, hogy a párommal rajta vagyunk, mert pont arra sétáltunk.

 

http://norc.hu/pano/4eNLrQ28/

zero 4 hero Creative Commons License 2009.06.26 0 0 31

Sziasztok! Én ma voltam a lakásban, a belső nyílászárók, a parketta hiányoznak csak, a konyhabútor is a helyszínen van, összeszerelésre vár.

A lift már üzemel a házban, viszont a bejáratnál elég balkáni állapotok vannak (sártenger), a sétányból nincsen meg semmi.

2007 novemberében szerződtünk, elvileg ha a maximális 19 hónapot számolom, akkor augusztus 1-től már jár a kötbér.

A szemben lévő ház (City Garden) már szerkezetkész, viszont hogy 2 hónap múlva száraz lábbal be tudjunk költözni, azt nehezen hiszem.

 

Remélem hétfőn megszavazzák az ÁFA-módosítást, és nem kell a plusz 5%-ot kifizetni.

 

Hétfőn felhívom őket, rákérdezek a következőkre:

- mikori az átadás

- kötbér (állandóan egy levélben való kiértesítésről beszélnek-ködösítenek)

- sétány állapota

- A ház Nagy Templom utcai felőli részén közvetlenül a ház mellett van egy üres telek. Elhanyagolt állapotban van, használt bútorok, szemétlerakat. Állítólag egy amerikai nő tulajdona. Nem tudom mi a szándék vele.

- A következő ház (Sun Palace) tervezett átadása.

Liquidz Creative Commons License 2009.06.26 0 0 30
Az átadás elvileg a használatbavételihez kötött. A Cordiánál azt mondják, hogy 0-60 nap lehet a műszaki átadástól számítva a használatbavételi, az ügyvédem meg azt, hogy 45 napnál biztosan nem lehet kevesebb. Nektek van erről valami infótok, vagy pontosabb dátumotok? A Cordia mindig hárítja a kérdést. Nem sürgetni, csak tudni akarom - inkább egy novemberi átadás, minthogy azt mondják, hogy holnap költözhetek...

Azért az fura, hogy ennyit ülnek rajta. Kb fél éve jártam ott utoljára, akkor csak a festés-burkolatok-ajtók-dugaljak hiányoztak.
dodala Creative Commons License 2009.06.23 0 0 29
HOPPÁ!

Megszavazták a 20% ÁFÁ-t tegnap.

Kimondják azt, hogy azoknál az újépítésű lakásoknál, amelyeknél a szerződést idén július 1-je előtt megkötötték, azoknál 20 százalékos áfát kell felszámítani,nem pedig 25 százalékosat.

http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=1&k=3&i=117078
Előzmény: gloster (27)
dodala Creative Commons License 2009.06.22 0 0 28
A Cordia nekem azt mondta, hogy aszerint adják át a lakásokat, hogy mikor szerződtek, azaz amelyik közeledik a kötbérhez, azt átadják, a dolog logikusan hangzik. Én is későn szerződtem, ezért mondták, hogy várjak türelemmel (novembertől kötbéres a lakásom). Az ÁFÁ-t nem tudjuk megúszni jogilag, a késésért azonban a Cordia hibáztatható, ugyanakkor a szerződésben rögzitve van, hogy ha ÁFA emelés lesz, akkor az bizony a vevő sara.
Előzmény: gloster (27)
gloster Creative Commons License 2009.06.20 0 0 27
Sziasztok,

ÁFA emelés: legalább 2 email-t írtam és NINCS hivatalos (dolgozunk rajta...) válasz. Az Erste NEM utal a beruházónak az átadás előtt, tehát ha hitelből vetted (ahogyan a legtöbbünk) mindegy, mert arra a részre amit az Erste még nem utalt át (nekem 90%) szerintem vonatkozik az ÁFA emelés.

ÁTADÁS: 2009 aug-szept. No igen dem attól függ mikor kötöttél szerződést! A kötbér ugyanis az szerződéskötés után X hónappal teszi lehetővé kötbérigényt. Tehát ha hamar szerződtél (végszerződtél) hamar kapsz lakást, ha későn (pl én) akkor inkább szept - okt a reális.

Vik

ui: örömmel látnék a fórumon valakit a Cordiáltól is...
Előzmény: zero 4 hero (26)
zero 4 hero Creative Commons License 2009.06.03 0 0 26

Sziasztok!

 

Annon 2008(!) decemberi átadásra szerződtünk a Fontana házba, ami a jelek szerint 2009 augusztusra csúszik, ha minden rendben. Bár belegondolva, hogy az átadás is folyamatosan halad majd, remélem a 2009 karácsonyát már az új lakásban töltjük. Ráadásul az ÁFA emelése a ki nem fizetett rész miatt is jelentősen megdobja a költségvetést......

Valaki közületek vesz fel hitelt? Ha igen akkor az ERSTE-nél? Van rá mód, hogy hamarabb utaljanak, így az megnövelt ÁFÁT nem kell kifizetni? A kötbér érvényesítésével kapcsolatban hallottatok bíztatót? Bevallom őszintén nincsen előttem a szerződés, de erre kitérő választ kaptam.....

 

 

pascas Creative Commons License 2009.05.23 0 0 25
Ja és a Hotel and Home az amelyikkel nem dolgoznak tovább. Az ő megrendeléseit veszi át a Mobilan.
pascas Creative Commons License 2009.05.23 0 0 24
2 Konyhabútoros cég volt, a Mobilan és a valami Hotel and Home. Az hogy ki rúgott ki kit azt nem tudom, azt is lehetséges, hogy a Cordia nem fizette ki a Premier házban végzett munkáját és ezért váltak meg egymástól.
adamsski Creative Commons License 2009.05.17 0 0 23

na ahoj, a szomszédos madárhegyi fórumból vagyok.. és kikérem magamnak, hogy kicikized a lelkesedésünket, de igenis SAJNOS nagy szám egy újabb ablak bekerülése, vagy élő ember felfedezése (ha dolgozik, akkor már pezsgőt is bontunk) az építkezésen :) :) :)

 

De tényleg, a félév lazsálás után, most már minden apró megmozdulásnak örülünk!!!

 

 

Előzmény: dodala (19)
dodala Creative Commons License 2009.05.17 0 0 22
Két konyhabutoros van, a Mobilan és....melyiket rúgta ki a Cordia?
Előzmény: pascas (21)
pascas Creative Commons License 2009.05.12 0 0 21
A konyha bútoros cég megkeresett már valakit?
pascas Creative Commons License 2009.05.12 0 0 20
Áfa dologgal egy kiskapu van szerintem, ha julius 1 előtt fizetsz. A Cordia ad pár % további kedvezményt ha juni 1 előtt.
dodala Creative Commons License 2009.05.09 0 0 19
Fel kéne pörgetni a fórumot, a Cordia Madárhegy fórum izzik, pedig jóval kevesebb a beköltöző. Tiszta karnevál a fórum, ha betesznek egy új ablakot vagy ha szombaton megjelenik egy segédmunkás a munkaterületen....:)

ÁFA problémátok nincs? Kiskapu nincs?
gloster Creative Commons License 2009.05.06 0 0 18
Szasztok,

Hát én sem vagyok meggyőződve a nyári átadásról. Ha megnézed a Premier Házat, akkor az tulajdonképpen kész van de még mindig nem laknak benne.

A sétányból szerintem meg amíg a szembe lévő ház nem lesz kész még csak ne is álmodj megtartják a teherforgalomnak szerintem.

Az átadás után, kb 2-3 hónapos procedura lesz a kulcsátadás, mert 200 akárhány lakás számold csak ki ha napi 5-öt adnak át az kb. 100 lakás / hó (20 munkanap /hó)...

Jó móka lesz, bár ott tartanánk már hogy iszunk egy sört a földszinti kávézóban...

Vik
Előzmény: pascas (17)
pascas Creative Commons License 2009.05.05 0 0 17
Sziasztok!

Én is a Fontana házban vásároltam lakást és eddig nem vagyok megelégedve velük, az előszerződés szerint (persze a kötbér végszerződéshez kötött így érthető) már ott kellene leknom :(. Pár dolog amire kiváncsi lennék másnak mi a tapasztalata.

1. Nem vagyok építész, de amikor kimegyek az építkezésre nem tűnik hihetőnek, hogy ők a fontana házat 2 hónap múlva készre jelentik. Az alsó szinten látom a vasbetont mindenhol. Remélem nem akarnak úgy átadni egy lakást, hogy a lakás kész de a lépcsőház meg a többi nincs. Valakinek nem sikerült kihúzni belőlük valami hihető dátumot amikorra tényleg kész lesznek? Nem gond, csak tudjunk tervezni vele.

2. A Cordia írt mail-t, hogy a konyhabútort készítő céggel (hozzáteszem akivel én szerződtem nem ő, így kicsit nem is értem) felbontotta a szerződést és így egy másik cég végzi majd el a munkát. Feltételezem nem csak az én esetemben történt ez, én még nem kérdeztem rá, hogy az árat ez érintené -e ez? Jogilag szerintem abszurd lenne, de nem tudom ők mire gondolhatnak.

3. Kötbér. Amennyiben a 16+3 hónapot túllépik, kötbért kell fizetniük havi netto 1%-ot ha jól emlékszem. Ez ugye a vásárlói oldalon bevétel lesz (a kötbér nem a lakás vételárát csökkenti, hanem külön tétel amit a kötelmet vállaló fél fizet), tehát adóköteles. Valaki egyeztetett már velük, hogy a kötbért nem pénzben, hanem termékben kérné, pl konyhagépben? Hajlandóak lennének erre?

4. Mi a helyzet a többi épülettel? Pl. a Sun Resort? A cordia honlapján még mindig az áll hogy 2009. év elején kezdik építeni ami nyilván nem igaz, mert május van, ott meg őrzött parkoló. Mikor kezdik el, és főleg mikor fejezik majd be? Szerintem semelyikünk nem bánná, ha nem 5 évig kellene építkezés mellett élnie.

5. Sétány. A Nagy templom utcáig mikorra készül el? Amíg a City Garden nincs kész nem, azt gondolom.

6. Van infoja valakinek arról, hogy készre jelentés után kb. mennyi idővel vehető használatba ténylegesen egy lakás? Tapasztalat?

Üdv,
ui.: házat építeni nem tudok, de szívesen segítek! :)
gloster Creative Commons License 2009.04.21 0 0 16
Sziasztok,

Én is a Fontana házban vettem 2 lakást. Egy mai telefon alapján a készültség 77%-os. Nem tudom, hogy ebből mi az igaz valójában havonta kijárok az építkezésre és nekem úgy tűnik, hogy belassultak és nem lesz meg az ígért időpontig - júliusig.

Valakinek bármilyen infója?
adamsski Creative Commons License 2009.04.15 0 0 15

Hali mindenkinek,

 

A szomszédos forumbol irok nektek. - Cordia Terrace Residence - Madárhegy

Nálatok mi a helyzet, hogy alakul az építkezés? Mindenki meg van mindennel elégedve?

dodala Creative Commons License 2009.04.13 0 0 14
Az adásvételi szerződés totálisan hátrányos elemei nyilvánvalóak voltak számomra, mikor alírtam, viszont kárpótolt érte a tudat, hogy részese lehetek a csodának, amit Corvin-sétánynak hívnak....:)

A kijelölt képviselőség egyébként bevett szokás és nagyon nehéz megszabadulni tőlük, cserébe általában profikról van szó, akiknek ez a szakmájuk. Képzeld el, ha 150 lakó a mai Magyarországon leül és elkezdi megbeszélni, hogy ki legyen a képviselő.....káosz.
Előzmény: pablo13 (12)
thuthankamon Creative Commons License 2009.04.09 0 0 13

Szia!

Ugyan az adásvételi szerződésben segíyteni nem tudok.De némi támpontot nyújthat neked ha tudod milyen a beruházó.

A 120-as tömbön nem fizette ki a megrendelt pótmunkálatokat.A generálkivitelező levonult mert 120millióval tartoznak.Az utolsó infóm szerint a Beruházó valami embere vezette az építkezést.Mert nem volt már senki aki beváálalta volna.Persze magyarázat mindig volt a nem fizetésre.Amit persze jogilag nem tudtak alátámasztani.Olyan szerződést kötöttek a Generállal hogy utána beforgatták.Gyanítom pár hónapon belül megszűník a beruházó cég és egy más név alatt fogja végig futtatni a projektet.Nem ijerszgetni akarlak,csak óvatosságra intelek.Legyél nagyon körültekintő nehogy átverjenek,és szerintem mindenképpen halgass az ügyvédedre.De biztosd vagyok benne,hogy ha ügyvéddel mész a szrződésaláírásra van mód a módodstásra.Ja és jó ha tudod.Ha csúsztík a lakásod átadása lakói ködbért kell hogy fizessenek veled.Kérsél a beépített anyagokról kivitelezöi nyilatkozatot.Ebben az áll,hogy I.oszt anyagok vannak beépítve és I.oszt minőségben.Igy kötnek szerződést az alvállalkozókkal.(legtöbbször szar minőséget építenek be)

Előzmény: Jackopower (11)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!