Keresés

Részletes keresés

Fidusz Creative Commons License 1999.02.25 0 0 41
Sziasztok!

Ma voltam harmadszor a fogorvosnál. Először 2000 Ft-ot kért a tömésért, most pedig röntgennel együtt 3000-ret. És még mindig élek...

Dombi Csaba, Maros u. 29 (a Moszkva tér fölött), 213-0372
Egy ismerősöm ajánlotta, és szerintem jó.
délutánonként rendel
Marcesz Creative Commons License 1999.02.25 0 0 40
Hát ez a topic nem semmi. Szerintem tekintettel szociálisan bátorító jellegére, talán még támogatást is lehetne kérni rá az Eü. Minisztériumtól!

De van valami, amit nem értek!
Miért szidja mindenki az amalgámot?
Úgy tudom, hogy már nem tartalmazza azt a béta-komponenst, ami bomlik. Ez mondjuk nem azt jelenti, hogy a galvánelem-jelenség nem áll fenn a nyálban, de ez elenyésző (szerintem) a fehér tömés hátrányaival szemben:

1. a fehér tömés hamar szétmegy (meg lehet jósolni, mikor esik ki)

2. ha a fehér tömés kiesett, a fog még nem kezd fájni, épeszű ember miért menne fogorvoshoz? - eközben azonban tovább szuvasodik a fog, és az elég gázos! (megjegyzem, hogy a tömés steril kicseréléséhez ÉP TÖMÉSSEL kell fogorvoshoz menni!)

Azt azonban elismerem, hogy a fehér tömés szép!
Vagy rosszul tudnám az előbbieket?

Marcesz

U.i.: Nekem is kéne már mennem...
Előzmény: Lleila (39)
Lleila Creative Commons License 1999.02.25 0 0 39
Sziasztok Sorstársak!

Tegnap voltam a fogorvos nénimnél a III. kerületben (Árpád F. útja).... Igazi társasági élet van ám ott! Nagyszerű volt a hangulat, s sokszor el is felejtettem, hogy épp egy kezelésre várok. :-)

A rendelő tökéletesen felszerelt. Egy fehér tömés 3500

3350360

Mindenkinek csak ajánlani tudom!
BLaci Creative Commons License 1999.02.25 0 0 38
Sziasztok !

Én is nagyon régen voltam fogorvosnál + kiesett a tömésem ezért rá kell szánnom magam , hogy elmenjek. Csatlakozva Planney-hez a XI. kerületben keresek dokit. ( A régihez nem szívesen mennék vissza...)
Karcsu Creative Commons License 1999.02.25 0 0 37
Ne felejtsd el, te egy IGAZI HŐS vagy! :)
Előzmény: igazi hős (36)
igazi hős Creative Commons License 1999.02.25 0 0 36
Én is félek TŐLÜK, pedig az én fogorvosom kedves, csinos ifjú (na jó velem egykorú) hölgy, ismerem vagy 10 éve, és mégis. DE! tegnap ott voltam kicserélt egy szép nagy amalgám tömést (ill a megmaradt felét) fehérre, otthagytam 4eFt-t és most örülök, hogy 2-3 hétig nem megyek. Azalatt gyűjtök némi erőt a maradék 2 tömés cseréjére :))
Planney Creative Commons License 1999.02.24 0 0 35
Rigoletta:
Koszi a faradozasodat, lehet hogy elni fogok a lehetoseggel. Nem tud valaki veletlen XI. ker-ben fogorvost? (Eduard kategoriaju legyen am!) Csak hogy ne kelljen olyan messze mennem. :)

Koszi mindenkinek a biztatast es a cimeket, ajanlatokat.
Mar nem sok valaszt el, hogy utra keljek. ;-)

Planney
Előzmény: Rigoletta (34)
Rigoletta Creative Commons License 1999.02.24 0 0 34
Planney: egyszerűen nem tud eszembe a vezetékneve :-((((((

Mindenesetre Eduárd. Van egy mobilja, ott a doktor urat kell kérni :-) és minden megy a maga útján.

Szóval a szám: 06 30 9 349 251

Vagy 403 6222 és a fogorvosi rendelőt kell kérni.

A cím: XVI. ker, Cziráki u. 26-32 (a volt EMG épülete)

Ez a doki nem szúr le senkit. 2 éve én is nagy hezitálások után mentem el hozzá és nagyon kedvesen fogadott, és nem commentált semmit :-)

Csak bátran!
Planney Creative Commons License 1999.02.24 0 0 33
Tenyleg ez az egyik, amitol felek, a lecseszes. Le se merem irni, mikor jartam utoljara fogorvosnal. Minimum, hogy ketteharapja a nyakam a fogorvos, s tennem hozza: jogosan.


Planney
csepp Creative Commons License 1999.02.24 0 0 32
Én is lecseszést vártam, amikor szeptemberben viszonylag hosszabb szünet után fogorvosnál mondtam, kértem is a dokit, ne mondjon semmit, vagy ne hangosan. Azt mondta, jó, akkor csak számol.
Rendbetette az összes rendbetételre szoruló fogam, ellenőrzésre azóta is járok. Olyan jó érzés, hogy szép a fogsorom! Érdemes venni egy mély lélegzetet, tényleg nem brutálisak manapság a dokik!
Péter Creative Commons License 1999.02.24 0 0 31
Elöljáróban is köszi a gratulákat, és hogy borzoljam a kedélyeket: ma is voltam fogorvosnál!!!
Meg kell hogy mondjam őszintén, szerintem én egy igazi hős vagyok.
Planney! Nekem is van egy csomó haverom, akik röhögnek rajtam, hogy gyáva vagyok fogászhoz menni, úgyhogy megértelek, ha nem mersz. Mostmár könnyen beszélek, mert kiderült, hogy az elmúlt években jópár dolog változott nálunk is a fogászaton. Egyrészt nem csesztek le, amire pedig nagyon számítottam. Másrészt jobbak a gépek, jobbak a cuccok, amit az ember fogába tesznek -> na ja: dellázunk érte keményen. De épp ezért csak biztatni tudlak: szánd el Magad Te is, ha menned kell: nagy megkönnyebbülés. Az első alkalom nehéz, a többi megy magától.

Rátérve a csodaporcelánra: én nem hallottam erről, viszont a csiga kettesen egy Jó estét M.O-ban mutattak valami olyan trutyit, amit ráken a fogorvos a nevezett fogra, és az kioldja belőle a dzsuvát. Szóval nem kell fúrkálni, ez a vegyszer kipucolja a témát. Nem tudom, mi a haszna: az hiszem, ettől még nem nő ki a hiányzó rész...
Előzmény: Karcsu (30)
Karcsu Creative Commons License 1999.02.24 0 0 30
Kb. egy hónapja hallottam egy beszélgetést a Danubiuson. Arról szólt, hogy van egy anyag, amit a porcelán gyártásnál használnak fel, valamilyen alapanyag. A beszélgetés szakértője valamelyik egyetemen valami okos ember mondta, hogy ez az anyag biológiailag nagyon aktív és lehetővé teszi, hogy a még beidegzett fogakat regeneráljuk eredeti állapotára.
Az említett anyag valamilyen por alapállapotban. Ebből kell tejföl állagú izét kikeverni, és az érintett fogakat körül venni vele. Naponta meg kell ismételni kb. fél órára, amíg a kívánt hatás jelentkezik. (A fog eredeti állapotába kerül. A lyuk elmúlik.)

Sajnos a szakértő neve és az anyag neve kiment az autó ablakán. :( Éppen vezettem és nem tudtam felírni.

Nem kamu! Legalábbis nem én találtam ki. Talán Kun Zsuzsa volt :)

Hallottatok erről?
Karcsú, aki a hamut is mamunak mondja.
Planney Creative Commons License 1999.02.24 0 0 29
Peter:
Gratulalok. S tudd meg: irigyellek. :-)

Planney
Előzmény: Péter (26)
Calliope Creative Commons License 1999.02.23 0 0 28
Hát az iskolafogászatok tényleg szörnyűek voltak. Nem elég, hogy ripsz-ropsz kihúzta egy csontfogamat (14 évesen, és a mai dokik már inkább megmentették volna azt a fogat), hanem végigasszisztáltam egy osztálytársnőm érzéstelenítés nélküli foghúzását. (Szegény leányzó megkért, hogy menjek be vele, fogni akarja a kezemet. Az feje meg nem akart zsibbadni a 2. injekció után sem. A doki nem szánt rá több időt, kihúzta. Brrr...)
Bugi bacsi Creative Commons License 1999.02.23 0 0 27
Peter! Gratulalok. Ugyanazt a lelkesedessel teli megkonnyebbulest erzem a szavaidbol, mint amit en is ateltem tavaly. Legszivesebben mindenkinek elmeseltem volna, hogy fogorvosnal voltam, hogy milyen jol dolgozott, meg minden.
Az arakat vegignezve egyikotok sem jar draga fogorvoshoz. A mi fogorvosaink nyugati szemmel nezve gombokert dolgoznak. Egyszer Kanadaban volt szerencsem felkeresni egy fogorvost (aki mellesleg arab szarmazasu volt) es megallapitottam, hogy semmivel sem jobb a technikaja a magyar dokikenal, az arai viszont eszementek. Ott kihasznaljak, hogy az emberek hajlandoak sok penzt kolteni a fogukra. Itt a mi generacionk (en 25 vagyok) , ahogy Peter is irta, rossz emlekeket oriz az iskolafogaszatrol, ezert nem csoda, ha nagy onuralom szukseges egy rendeles felkeresesehez. Szegeny dokik pedig kenytelenek alacsonyan tartani az araikat, mert nem lenne beteg. Az alacsony arakbol nehezebben tudjak korszeru gepekkel felszerelni esetleges maganrendelojuket. Nincsenek valami franko helyzetben.
Az en fogorvosomnal egy tomes 2.000-tol 5.000-ig terjed, a tomes nagysaga, a raforditott ido es a munka aprolekossaga alapjan. Donat reszletesen megtervezi a majdani tomes formajat, hogy az minden szempontbol igazodjon a tobbi foghoz.
Es rendszeresen vicceket meselunk egymasnak.
Na ahoj
Péter Creative Commons License 1999.02.23 0 0 26
Gyerekek! El mertem menni!!!!

Épp onnan jövök, és nagyon büszke vagyok magamra! Bennem is a régi iskolafogászatok hagytak maradandó nyomot, csodálatos év volt, amikor véletlenül nem jutott ránk a sor, és nem ment az osztály kollektíve fogorvoshoz. Ált. isk. óta rettegek a fogászoktól.

Most még hat az injekció, de nagyon ügyesen csinálta! Semmi fájdalmat nem éreztem, és holnap megint el merek majd menni.

Ja, és a lényeg! Abszolúte nem cseszett le, hogy miért nem mentem hamarabb, sőt, biztatott, hogy nem olyan nagyon rossz a helyzet a számban, hamar rendbe lehet tenni. Mielőtt bármihez kezdett volna, megmondta, hogy az egész balhé mennyibe fog kerülni, és ez is nagy öröm, mert kevesbb, mint amire számítottam. Most nagyon :))) vagyok (bár eggyel kevesbb fogam van, de ennek már épp ideje volt) !!!
A neve:
Dr. Szentesi Zsuzsanna
Nem budapesti, és nem magán. De szuper és drága egy teremtés! (Viszont nem drága fogorvos!!! Bár állami, de jól csinálta.)
Muszáj volt ezt most elújságolni mindenkinek, mert ez a topik is hozzásegített, hogy végre elszánjam magam! Köszi!

P.
Dionyi Creative Commons License 1999.02.22 0 0 25
Sziasztok!
En is szeretnem ajanlani a fogorvosomat, Janitsáry Andrásnak hívják ( fiatal, es en mindig szorfdeszkat kepzelek a hona ala :-)) )
szoval szerintem istenien ad be injekciot. ( Azoknak akik hagyjak, mert en altalaban lebeszelem rola, de van amikor o gyoz )
Az arai hat, nem a legolcsobb de szepen es fajdalommentesen dolgozik
Helyszine a ProfiDent telefon: 342 2546 es k. egy het a varakozasi ido

Dionyi
csepp Creative Commons License 1999.02.22 0 0 24
Planney,
Az árbeli differencia a tömés munkaigényességétől függ,
a 2.500-as is fehér.
Nem is hiszem, hogy valahol használnak még amalgámot.
Nekem a doki a régi amalgámokat is fehérre cserélte.
Gyozi Creative Commons License 1999.02.21 0 0 23
Gyerekkoromban én is baromira féltem a fogorvosoktól (és utáltam is oket).
Az egész az iskola-fogászattal kezdodött. Általánosban divat volt nálunk, hogy évente egyszer felkerekedett az osztály és levonultunk a fogorvosi rendelobe. Ott aztán jött a rettentoen ellenszenves doktorbácsi (csúnya volt, hájas, borostás) és szó nélkül elkezdett turkálni a szánkban. Betömött egy-egy fogat, meg adott egy papírt, hogy jöjjünk vissza - na ezeket én mindíg széttéptem. A dokit Balog doktornak hívják, a faluban arról híres, hogy "jól húz". :(
Majd jött a gimnázium (és a rendszerváltás), nem kellett fogorvoshoz járni, hát nem is mentem, mert még mindíg nagyon féltem.
Aztán az egyetem alatt kezdett megjönni az eszem, hogy a fogaim nem fognak maguktól betömodni. Pár hét rákészülés után lementem a rendelobe (kinéztem, hogy mikor nem rendel a Balog doki, mindegy hogy kihez kerülök, csak ot ne:). Akkor találkoztam jelenlegi fogorvosommal (Dr. Szabó Márta), akinek Pesten volt magánrendeloje, nálunk pedig "állami". Nem cseszett le, hogy miért nem jártam eddig fogorvoshoz, szépen elmagyarázta, mit fog csinálni, nagyon kedves meg aranyos volt. Még mindig hozzá járok.
Azóta otthagyta az állami praxist, kiköltözött Maglódra, itt nyitott magánrendelot, szuper gépei vannak, van röntgen is. Nem vágyom máshoz és már nem félve megyek a rendelobe.
Szóval szerintem a lényeg, hogy mindenképpen járjatok fogorvoshoz (leglább félévente). Ha nem tetszik akihez jártok, menjetek máshova, az új örülni fog nektek (hiszen o is a piacból él). A legrosszabb, ha valaki kerüli a fogdokit ... tudom, nekem néhány fogam bánta :(.

Az árakról: a fehér tömés 3000 HUF-ba kerül lyukanként (de nálam már eljátszotta "az egyetemisták támogatása" címszóval, hogy négy lyukat kettonek számolt).

Még valami a fogszabályzásról: érdemes minnél korábban megcsináltatni, mert igazán sosincs rá jó idopont. Lehet hogy én most - 23 éves fejjel- fogok 2-3 évig fogszabályzót hordani :(

üdv: Gyozo
Előzmény: Planney (-)
Mason Creative Commons License 1999.02.21 0 0 22
Planney !

Dr.Bana Anna : 3869-042, előre be kell jelentkezni.
A gyökérkezelés nem mindig fájdalmas, de ha be van gyulladva a fog, akkor nagyon tud fájni. Azért annyira nem kell tőle félni, kibírható (még női szemmel is). Ilyenkor megnyitják a gyökércsatornát, kidobálnak 1-2 ideget a fogból, aztán mindent betömnek és egy pár nap múlva végleges tömést is kap a fog. Sajnos ez azt jelenti, hogy az a fog ki fog száradni, így meg vannak számlálva az évei.
Mr Spock Creative Commons License 1999.02.21 0 0 21
Kedves Planney es Mindenki,

Ezt nem szoktam csinalni, nem az en stilusom (Ragikae), de a kovetkezo egy igaz tortenet, ami KETSZER tortent meg. Nagyon rossz fogaim vannak, es miutan kijottem USA-ba, elmentem egy fogorvoshoz. Szo nelkul beultem a szekbe, mondta hogy nyissam ki a szamat, kinyitottam, benezett es mondta:
"Ah...maga kelet-Europabol van...."
Persze mondtam hogy igen es megkerdeztem hogy honnan tudja. Mondta, hogy karakterisztikusan es megismerhetoen rossz fogaszat letezik ott. De amikor tenyleg meglepodtem, az nehany evvel kesobb, egy nagyjabol ugyanilyen felismeres egy masik fogorvostol.
Na jo, ennyit errol.

Gabor
Előzmény: Planney (-)
Planney Creative Commons License 1999.02.21 0 0 20
Mason:
Koszi. Tudnal meg esetleg egy telefonszamot is mondani? Vagy hogy megy nala a bejelentkezes?

Valaki mondja mar el, pontosan mit takar a gyokerkezeles. Meg ilyet sose kaptam, de mindenki ugy be van tole gyulladva. Jogosan? :)


Planney
Előzmény: Mason (19)
Mason Creative Commons License 1999.02.21 0 0 19
Planney !

A Novoteltől kb. 10 percre lakik és rendel. Az utca nevét nem tudom, majd kilesem a térképről, mert mint tipikus autós, odatalálok, de a címet nem tudom. Negyven év körüli, molett hölgy, de nagyon aranyos. (Már 10 évvel ezelőtt is így nézett ki.)
Egy tömés 2000 forint. Van röntgengépe és a kisebb szájsebészeti beavatkozásokat is el tudja látni. Végig beszélget a pácienssel és minden rezzenésedet figyeli. Igyekszik minél kevesebb fájdalmat okozni, s ha elkerülhetetlen, akkor előre szól és gyorsan ,de kíméletesen igyekszik túllenni rajta. (lsd. gyökérkezelés gyulladt fogon)
Csak ajánlani tudom. Bár a héten nem dolgozik, mert méretei ellenére síelni ment. :-)

Cibi !

Szerencsére nem mindegyiknek van dollárjel a szemgolyója helyén. :-)
Cibi Creative Commons License 1999.02.20 0 0 18
Ami engem illet, egy magán dokival kapcsolatban van negatív élményem.
Előszőr is ledöbbentem, amikor nem egy hagyományos "szék"-be kellett feküdni, és elkezdett a kezével túrkálni a számban. Majdnem leharaptam a kezét a röhögéstől.:))))
Először közölte, hogy fogszabályzóra van szükségem, amit egy évig kell viselnem, és túl erősen rágok, emiatt az ÖSSZES fogamra porcelán "sapkát" kell tenni. Két nap múlva kellett volna belefogni mindezekbe a teendőkbe, de engem többé nem látott.
Ez tavaly zajlott, azóta meg sem fordult a fejemben, hogy fogorvoshoz mennyek.De ha megyek, semmi képp nem magánorvoshoz, mert akkor biztosan tudom, hogy nem a bevétel érdekében óhajtaná a fejemet lecserélni.:))))
Planney Creative Commons License 1999.02.20 0 0 17
Nagyon szepen megkoszonnem...

Planney
Előzmény: Rigoletta (16)
Rigoletta Creative Commons License 1999.02.20 0 0 16
Planney! A fogorvost ugy hívják, hogy Eduárd. A XVI. ker. Cziráki utcában dolgozik, nem messze az Örstôl.

Nagyon aranyos, kistestvérem becsalogatása érdekében (33 éves a picike), képes lett volna kitapétázni oldtimeres plakátokkal a rendelôt.

Nagyon ügyes és kíméletes. Jó anyagokkal dolgozik és hát szerintem a neve mindent elmond: EDUÁRD. Ha érdekel elöbányászom a pontos címet és tel. számot.
Planney Creative Commons License 1999.02.19 0 0 15
Ooops, lehet. Kornyezetemben mindenki porcelantomesnek mondta, akkor ezidaig felre voltam vezetve.
Na, akkor milyen opcioim vannak tomeskor? Ezek kozul mit erdemes?
Minden jotanacsot szivesen fogadok.

Planney
Előzmény: THK (13)
nomira Creative Commons License 1999.02.19 0 0 14
Eddig mindenki magán dr-okról zengett jókat. Intézményesült keretek között is vannak ám klassz dokik. Még karácsony előtt döntöttem úgy, hogy butább leszek és megszabadulok a bölcsességfogamtól. A legközelebbi fogászat amit megtaláltam az a Szentkirályi utcai volt. A dokibácsi teljesen kedves volt, jól elbeszélgettünk a fogállományomról és halk Madonna dalok közepette - enyhe dudorászással - már kinn is volt a fogacska. 5 perc volt az egész.
THK Creative Commons License 1999.02.19 0 0 13
Feher, fenyre koto tomesre gondolsz inkabb - porcelan az korona, es joval dragabb. Bar a fenyre koto is lazan lehet 5-6 ezer.
Előzmény: Planney (11)
Planney Creative Commons License 1999.02.19 0 0 12
Tenyleg, nincs koztunk veletlen fogorvos?


Planney

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!