Keresés

Részletes keresés

paljoc Creative Commons License 2010.02.18 0 0 1907

Szia!

 

Nekem semmi bajom nincs a hozzászólásaid tartalmával, de ez így reklám volt, bárminek is szántad.

Egyszerűen kíváncsi voltam mikor állítják le, mert nekem pl. már töröltek olyan hozzászólásomat is, ami egyszerűen csak nem kapcsolódott közvetlenül a témához, épp csak reagáltam vele egy reklámozó nick-nek.

Szerintem ezen az index fórumon egy nicknév és egy vélemény közlése bőven elég, mindeféle honlap meg tulajdonnév megjelölése nélkül. Hacsak nem reklámozni akarsz...:-)))

A matracforgalmazók szakirányú véleményei elolvashatók a honlapjaikon, meghallgathatóak a boltokban, stb...

Itt inkább amolyan személyes felhasználói tapasztalatok érdekesek, legalábbis engem inkább azok izgatnának. De mást lehet, hogy nem csak ez, mindenesetre ha forgalmazóként írsz ide, akkor figyelni kell, hogy "meddig mehetsz el", mert simán kitörlik...

 

Üdv,

 

paljoc

 

Előzmény: Alváskultúra (1901)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.02.18 0 0 1906
ok, megértettem köszi és igazad is van.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Előzmény: Axióma (1905)
Axióma Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1905
Szerintem a cegnev az alairasban nem jo. Alairhatod mint sajat neved, hiszen a te velemenyed (a forum ugye velemenycsere, nem pedig informaciolista!), de nem irhatod oda, hogy konkretan most melyik cegnel dolgozol vagy vagy tulaja. Egyreszt mert nem a ceg velemenye, masreszt meg mert reklam. A nick-edre kattintva nyilvan szerepelhet az email cimed, velhetoen me'g a ceghonlapert se ugranak, mert az mar egy szandekolt szemelyes kereses ha valaki radkattint, de nem nyomhatod minden bejegyzesednel az osszes (nem kattinto) olvasonak akaratuk ellenere a kepebe a cegnevet (tudod, mint amikor az ismeros dallam mar a vegen kedvelt dallam lesz, hat ezen a modon reklam a cegnev az alairasban, nem is kicsit).
Hidd el, ha szimpatikusakat (marmint a tobbiek szamara) irsz, siman megtalalnak privatban (mindket iranyu sajat tapasztalat, de felteszem a megkereseses oldalt mar nyilvan te is tudod az utobbi honapok alatt).
Előzmény: Alváskultúra (1904)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1904
ok, ezt is megértettem és azt is tudom, hogy a fórum, chat, stb nem egy kimondottan face to face platform, így senkinek sem kell vállalnia az identitását és különböző nick-kek mögött mindenki azt ír, amit akar. Ez ok.

És mi van azzal, aki szeretné vállalni a véleményét és tartja érte a hátát?

Kérdés: aláírhatom a kommenteimet így?:

Üdvözlettel:

Pálinkás László
és cégnév
Előzmény: Axióma (1903)
Axióma Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1903
Nezd, semmi kozom a moderatorokhoz, csak par eve itt vagyok mar, es van valami kepem a mukodesrol. Es ITT tilos reklamozni (pontosabban: forumban reklamozni, mert lehet venni - kontextusfuggo - bannert).
Mashol azt csinalsz, amit az ottani szabalyok engednek:) Sot, siman vehetsz egy domaint ketevente 2000Ft plusz egy webtarhelyet evi akar 4-5e Ft, es oda azt raksz fel, amit akarsz. Ha mas tulajdonaban levo feluletet, alkalmazast hasznalsz, akkor a szabalyaikat be kell tartani. Itt mondjuk a forumszabalyzatot.
Előzmény: Alváskultúra (1902)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1902
Kedves Axióma!

Köszi a gyors választ és megértettem. Életemben nem jelentettem sem fel, sem be senkinek semmit, azt hiszem, hogy nem most fogom elkezdeni a Boch fórummal.

Létre lehet-e hozni egy olyan szakmai fórumot, ahol mindenki a saját márkanevű nick-kel jelentkezik be pl.: Diamona és meg kell adnia egy @diamona.hu e-mail címet. Természetesen a fórumról minden magyarországi márka értesítést kap és eldönti, hogy szeretne-e íly módon a vásárlók rendelkezésére állni vagy sem.

Ez nagyon elvetélt?

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Előzmény: Axióma (1900)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1901
Kedves Paljoc,

reklámparádéról nekem más fogalmaim vannak, különben pedig nem reklámnak szántam a nicket, inkább részlehajlás. Remélem az Alváskultúra ellen nincs kifogása senkinek, ha ez is repül, akkor legközelebb a tejbegrízt választom (amennyiben még szabad).

Nem úgy van, hogy aki a fórumba beír, az a rendelkezésére álló információkkal többnyire jót akar? És nem úgy van, hogy az tud csak korrekt tanácsokat adni, aki ismeri a magyarországi termékeket? Nos ezek az emberek általában szakmabeliek: vagy szaküzletben dolgoznak, vagy tulajdonosok, gyártók, képviselők, stb., így bizonyos termékcsoportokról több információval rendelkeznek.

Továbbra is úgy gondolom, hogy szakmai tapasztalatommal, elfogulatlanságommal és őszinte hangvételemmel értékes információkat oszthatok meg a valódi érdeklődőkkel.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Előzmény: paljoc (1895)
Axióma Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1900
A reklam es a kerdesre valaszolas kozott nagy kulonbseg van. Az elobbi forumszabalyzat alapjan tilos (es nagyon irritalo esetben - csak erre letrehozott nick, vagy tobb topikban floodolja, vagy plane ha elegedett vasarlonak alcazza magat - me'g en is szolni szoktam). Kerdesre ajanlani lehet akar konkretumot is, mert hogyan mashogy adnal infot, de azert elvart, hogy ne csak ilyen valaszokat adj, hanem egyeb kerdesekben is segits, ha tudsz. Ez a resz sztem megvolt.
A konkret termeket konkret kerdesre ajanlhatod, de a cegedet, elerhetosegedet, ajanlkozasodat forumszovegbe ne irdd bele, es ide tartozik a nick is. Egyebkent adott esetben a nyitott topik tenyleg gyanusnak tunhetett annak, aki nem olvasott az elmult honapokban toled, plusz ott volt a reklamnevu nick, hat taroltak. A masik kifogasolt nick-et (vagy topikot?) ha Te hibasnak tartod, akkor jelentsd, majd eldontik, hogy maradhat vagy azt is letaroljak. Termeszetesen van ami hatareset, mert pl. Fundamenta topik van, igaz nem tul pozitiv jelzovel:)), de celjat teljesiti es nem reklamszoveg-tarhely, mig mas cegek nevet (foleg minel kisebb) siman lehet, hogy kiszedik kapasbol.
Előzmény: Alváskultúra (1898)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1899
Szia Vincivicvti,

nehéz helyzetben vagy: amennyiben keményen feküdtél eddig, és a zsákrugós puha volt, akkor e legtöbb emlékezőhab is az lesz, kivéve a külön keményre szabott memory matracokat, akár 4cm emlékezőhabbal is tudnak feszesebbek lenni, sőt...

Három megoldás marad: próbálni, próbálni, próbálni:-)

Neked kell megérezned, hogy: igen, ez az! (és még a büdzsébe is belefér)

Még egy jó tanács: mazsolázgass középtájban: 160-as méretben 130 és 200e között.

És még valami: te fizeted a marketinget, a prosit, a reklámot, mindent; és ha túl sok a köret a tányéron, csak kicsike hús fér majd mellé...


Üdvözlettel:

Pálinkás László
Előzmény: vincivicvti (1896)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1898
Kedves Axióma,

a BioHome! nick kizárásáról semmilyen infót nem kaptam, de amennyiben a nick lehet hibás, akkor megértem. (bár akkor nem tudom, hogy a fórumok között mit keres a Boch vákuummatrac)

Nagyobb tapasztalattal bírtok: gyártó nevet lehet említeni? Márkát? Konkrét terméket? Mert ugye az is reklám valakinek és nem is bújtatott.

Tehát a kérdés: hogyan tudok terméket ajánlani?

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Előzmény: Axióma (1897)
Axióma Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1897
En is csak vasarlokent vagyok jelen, de szerintem valamit nagyon felreolvastal, pont azt mondtak, hogy HA memory akkor minimum 4 cm kell. Mar akinek bejon a memory, mi proba utan kizartuk.
Előzmény: vincivicvti (1896)
vincivicvti Creative Commons License 2010.02.16 0 0 1896
Üdv.

160x200 memorys matracot keresek.
Eddig volt egy sleep hard kemény hideghabos, ami jó is volt csak az ex elvitte, aztán a változatosság kedvéért vettem egy olcsó/közepes zsákrugóst mely túl puha lett mint utóbb kiderült. Most a 20as tempurt próbálgattam, cardo active gelt, ezek mind ok, de ár/érték arányban másik memorist mit ajánlotok melyek olcsóbbak. Olvastam hogy 4cm memorisnál vastagabbatr nem ajánlotok. Mi a valós különbség egy 20as tempur és egy közepesen drága(fél harmad árú ) másik memoris között? THX
paljoc Creative Commons License 2010.02.16 0 0 1895
Én spec. kíváncsi voltam meddig tűrik ezt a reklámparádédat a modik. Már szinte másról sem szólt a topic... Elég sokáig tartott amúgy szerintem, még jól is jártál! :-)
Előzmény: RelaXx4sleep (1893)
Axióma Creative Commons License 2010.02.16 0 0 1894
Mi mar szoltunk, hogy nem lehet a nick reklam... mikor szo volt arrol, hogy tempurbalaton is cserelt es neked is kene. Hat msot sajna igy jartal. Egyebkent barmilyen modera akciorol kapsz emailt (magyarazatot, moderalasi pont megjelolessel), hgoy melyikbe utkozonek talaltak.
Előzmény: RelaXx4sleep (1893)
RelaXx4sleep Creative Commons License 2010.02.16 0 0 1893

Sziasztok!

 

Tegnap létrehoztam egy új topic-ot: Matrac fórum: Gyártók vs. Vásárlók.

 

Mára törölték a BioHome! nick-emet az összes eddigi bejegyzésemet és a topicot egyaránt.

 

Tudja esetleg valaki, hogy miért?

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

 

 

Alomvilag Creative Commons License 2010.02.12 0 0 1890
Kedves Piszóka!

Nem akarom eltéríteni a rugós matracoktól, csak egy plusz infót adok:

A (minőségi) rugós matracok felső, alvó felülete általában ugyanabból a habanyagból (Eliocell, Elioform, Memory hab, stb.) áll, amelyből a habmatracok teljes egészében állnak. A rugószerkezet egy rugós matracban csak a rugózását adja, a kényelemről habanyagok gondoskodnak.

Vagyis, hacsak nem a rugós matrac rugózása tetszik Önnek, egy adott árszintet átlépve (lásd BioHome! ajánlása) a rugós matracon fekve hasonló komfortot érzetet kap, mint a habmatracok esetében, azzal a jó pár különbséggel, amelyet BioHome! előbb említett Önnek:

-nem nyikorog
-könnyű
-akár mosható huzattal
-egy ágyban azonos magasság mellet 2 komfort is kialakítható
-sokszor hosszabb VALÓDI garanciavállalással (rugósnál a 10 év általában csak a rugóra érv.!!!
-precízebb formakövetés
-fémmentes alvási közeg
-hasonló vagy hosszabb élettartam

Álomvilág
Előzmény: Piszóka (1889)
Piszóka Creative Commons License 2010.02.12 0 0 1889
Köszönöm a gyors válaszát.Másképp teszem fel a kérdést.Ha én ragaszkodom a bonellrugós matrachoz, akkor mit javasol.A kényelem is fontos szempont.
Piszóka Creative Commons License 2010.02.11 0 0 1887

Tisztelt Pálinkás Úr! A véleményét szerteném kérni.Mi a véleménye a Nanni-Lilium matracáról?És a Konfor Dream vagy a Yatas Superior-t választaná?(Két különböző igényünk van.Félkemény, ill. puha matracot keresek,de csak rugósat.)Vagy tudna valami mást javasolni?Oldalt alvók vagyunk, mindketten 75-80 kg súlyúak.Várom válaszát, előre is köszönöm.

Axióma Creative Commons License 2010.02.08 0 0 1885
Azt hiszem elegge szetoffoltam ezzel a hasonlitgatassal... A lenyeg, hogy a Siglo is jo, nekunk legalabbis:) es nem erezzuk szukseget a jobbnak. Cipot eleg regen vettem utoljara (magamnak), azt is halos kinait nyari biciklizesre optimalizalva, ugyhogy nemhogy hozzaszolni nem tudok, de kb. a felet nem is tudom hova tenni. Igenytelen barom vagyok, tudom:))) [direkt sok smiley]
Előzmény: Törölt nick (1880)
swordmanus Creative Commons License 2010.02.08 0 0 1884
igen
Előzmény: Törölt nick (1883)
swordmanus Creative Commons License 2010.02.08 0 0 1881
OFF
Cipő: 3000-ért surplus, 0 km-es bundeswehr kimenőcipő, bőr, continental talpakkal, manz.i design. :-)
Előzmény: Törölt nick (1880)
Axióma Creative Commons License 2010.02.08 0 0 1879
Ertelek, bar ezek szerint az autok is fetisek nem csak a matracok szakmai szempontbol:) [A normal autonk Suzuki 1.0-s, es megy 130-at palyan siman, valamint belefer a ket gyerekules meg 2 heti nyaralas cucca. Nagy karambol meg nem volt vele szerencsere, nem is akarom tesztelni.]
A lenyegre azert ravilagitottal. Amig nem volt 50 fele matrac, mindenkinek jo volt a sima. Autobol is ami tudott 80-at. Ezutan ne'mi eletmod-valtozas volt (es igy nagyobb gyorsasag vagy matracban nagyobb anatomiara odafigyeles kell), es kicsivel jobbra tenyleg szukseg lehet, de ez jo marketingduma lett, es ma mar ahogy autohoz nem kaphatsz szivargyujtot diszkuszoblec nelkul, a matracbol is meg kell venni a felesleges szolgaltatasokat is (huzat szine ki az ordogot erdekel, ha vagy lepedo vagy agytakaro van rajta? vagy pl. kollegad is bevallotta, hogy a tel-nyar oldal fullra marketing es ember meg nem kulonbozteti, me'g ha meg van csinalva kulonbozore akkor sem, de akkor meg minek).
Előzmény: Törölt nick (1878)
vasijazzes Creative Commons License 2010.02.05 0 0 1877
Szia BioHome! Igen segítettél köszönöm szépen. A Dormeót visszaküldöm és egyenlőre gondolkodom és nézelődök,próbálok stb. Aztán veszek :o)
Előzmény: Törölt nick (1860)
Axióma Creative Commons License 2010.02.05 0 0 1876
Nem vagyok ellened:) Csak a kommunikacio bizonyos resze ellen. Autos hasonlat jo, csak abbol eszembe se jutna ujat venni, meg egy nagysagrenddel lentebbi arszinvonalon allunk (kiveve ha lenne ertelmes aron kicsi meretu elektromos auto, azt meggondolnam, az egesz veletlenul nekem is kispolszki helyett).
A napi arat viszont ruhellem!!! Egyreszt full hibas, mivel van ugye inflacio es egyebek is, masreszt viszont a karodra tevedtel egy nagysagrendet:) Viszont CSAK a havi ertekig szabad visszaosztani, mert a jellemzoen havi ber mellett az mond valamit, ha havi 830 Ft-ot (vagy 1000-et) mondasz, akkor mar jobban be lehet saccolni (heti 1 lotto ara kb?) Mindenkinek mas, de arrol mar tudja, hogy sok vagy keves. Felteve, ha kiszolgalja a 10 evet (en ebben azert a garancia ellenere nem vaygok biztos, hiszen a hibak nagy resze nem garancialis, illetve a magas kategorias matracoknal szamitanak arra is, hogy presztizsokokbol mar korabban ujabbra fognak valtani).
Szoval tok jo hogy arultok jo ar/ertek aranyu Suzukit, sot ajanlod is bizonyos esetekben, csak aztan meg hulyen jon ki, ha kijelented, hogy az nem is jo semmire, csak a VW.
Előzmény: Törölt nick (1875)
Petya79 Creative Commons License 2010.02.05 0 0 1874
OFF

Mint kívülálló, én azt mondom, hogy mindenki ott vásárol, ahol akar. Hogy adott esetben ugyanaz a termék adott viszonteladónál olcsóbban vagy drágábban kapható, és hogy ez miképpen befolyásolja az üzletbe és az eladók felkészültségébe vetett bizalmat, azt már magánügy eldönteni. A konklúziót végül úgyis a vásárló vonja le, függetlenül annak pozitív vagy negatív hatásaitól.

A "másik oldalt" megvizsgálva: ugyanúgy nem szegez pisztolyt egyetlen forgalmazó sem a viszonteladók homlokához, vagyis senki sincs arra kötelezve, hogy bárkivel üzletet kössön. Mindenkinek a saját szívügye eldönteni, hogy ragaszkodik-e az egyébként elvárt etikai normákhoz, és csak tisztességes forgalmazókkal áll szóba; vagy pedig elfogadja az említett forgalmazó által felállított hierarchikus rendszert.

Akárhogy is van, butaság lenne a felelősséget másra hárítani, hiszen a döntés mindkét esetben a saját kezünkben van, így annak következményeit is nekünk kell vállalnunk.
De ez a fórum nem is arról szól, hogy hol, miért és mit kell vásárolni, hanem hogy kinek milyen tapasztalatai vannak az adott matracokról.

ON
Axióma Creative Commons License 2010.02.05 0 0 1873
Vicces, miutan itt ajanlgattad a Siglo-t:) De sztem altalanossagban jo, es a legtobb lecserelendo fekhelynel jobb. Aztan akinek keves, az vesz zonasat, mar ha egyaltalan fekvesre kenyelmesebb neki (nalunk a memory az ami nem jott be, nekem nem volt a belefekves 3 masodpercen tul kulonbseg-erzetem, a ferjemnek meg egyenesen kellemetlen volt). Off, de en a matraccserevel kb. egyutt kezdve idonkent aldozok hatmasszazsra, nem tudom hogy melyiknek erosebb a hatasa, de egyelore nem fajt a hatam, csak egyszer mikor betegen harmadik napja fekudtem akkor volt enyhebb mertekben. Persze egyelore alig tobb mint egy honap utan ez meg nem sokat mond, majd ev vegen vonok le kovetkeztetest. ON
Előzmény: Törölt nick (1871)
FÉLIXXX Creative Commons License 2010.02.05 0 0 1872

Kedves BioHome!

 

No comment !

 

Üdv.: FÉLIXXX

Előzmény: Törölt nick (1869)
FÉLIXXX Creative Commons License 2010.02.04 0 0 1868

Kedves BioHome!

 

Én bizony VÁSÁRLÓ vagyok és Te voltál az aki ajánlotta nekem ezt a terméket az 1714-es hozzászólásban, amit ezúton köszönök.

Az más kérdés, hogy nem a Te üzletedben vásároltam meg, mivel nekem Budapest túl messze van és rátaláltam egy üzletre a lakhelyem közelében, ahol sokkal olcsóbban meg tudtam venni a matracot. Természetesen kipróbáltam több matracot is ezek után döntöttem a MEMORY DUET mellett.

Nekem mint vásárlónak az az érdekem, hogy a legjobb minőséget a legjobb áron vegyem meg.

..., mert hülye azért nem vagyok !

Előzmény: Törölt nick (1865)
Axióma Creative Commons License 2010.02.04 0 0 1867
Ez korrekt volt. BTW az egeszsegpenztar miatt se mindegy, hgoy van-e ilyen neve...
Egyebkent a zonassal nem ugyanaz van, mint a memory-val? Csak aludni, csak egy allando helyzetben tok jo, de olvasni, gepezni, ejjel atfordulni stb. (en mindezt csinalom) el nem tudom kepzelni, hogy mennyire lehetne jobb. Egy homogenon meg siman barmit.
Előzmény: Törölt nick (1864)
Billy-Boy Creative Commons License 2010.02.04 0 0 1866

Kedves Pálinkás László!


 

Én csak nemrégen olvasgatom a fórumot és szeretném megkérdezni Öntől -- mivel látom, több termékről is bátran nyilakozik--feltételezem szakértő--, hogy mi a véleménye a Linea Natura PREMIUM matracról?

Megbizható-e az a cég amelyik gyártja?

Illetve ezek az EVO- huzatok jó minőségüek?

 

 

Előre is köszönöm segítségét.

 

 

Billy Boy

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!