Itt az a szörnyű, hogy 3 generációnak nem adatott meg az, hogy világversenyen szurkoljon a magyar labdarúgó válogatottnak. Tévén keresztül sem. 22 év alatt sikerült 2 BL indulást összehozni. Sorra égnek be a légiósaink külföldön. Egyiknek sincs esélye, hogy egy normális, világszerte is ismert csapatban legyen kezdő. A jelenlegi edzőknek max a megye 1 - ben lehetne munkát vállalni. A vezetőkről ne is beszéljünk. Kíváncsi vagyok például Kubatov, hogy szól bele a telefonba: Kubatov Gábor vagyok a Fidesz embere, vagy Kubatov Gábor vagyok a Fradi elnöke. Vagy Csányi vajon úgy mutatkozik be mint az MLSZ elnöke ? Bundákat kivizsgálta már valaki? - Dehogy, elverik a port pár szerencsétlenen. Hallottál már egy kurva vezetőt, játékost, edzőt úgy nyilatkozni, hogy vállalom a felelősséget, elkúrtam, rosszul csináltam? Nem baj, tolódunk, és valószínűleg csinálunk egy derekas 0-0-át a dánok ellen, ami tétmérkőzésen kb 0-4 lenne.
Böde a fradiba sem mindig fér be, ehhez képest semmi furcsa nincs abban hogy nem került be a keretbe.
Komanon látszott a válogatottban is a mecs hiány de jól helyezkedik visszazár, és a felelőtlen labdavesztéseit jó arányban megusszuk , joboldalon , középpen és baloldalon is tud játszani egy magyar szinten jó átlag játékot .
Koman egyik nagy baja, hogy félig ukrán 1-2 évvel ezelőtt volt egy utalása erre hogy a kubánnál ez nem túl jó, akkor nem értettem gondoltam ez olyan magyar focista mentalitás.
Igen, ez kimaradt. Mindenképpen hírértéke van. Sőt, Stieber csapata a Greuther Fürth 0-0 ra végzett Hamburgban a HSV- val, osztályozón. Korcsmár rendkívül jól mozgott a melegítés alatt, majdnem olyan jól mint Izsó Ignác a norvégok ellen. De nem állt be sajnos. Stieber kezdett, de lecserélték.
Kulibali a francia élvonalba lőtte a Lens csapatát. Filkor csapata a Chateauroux a 3. vonalban folytatja. Gerával nem hosszabbít a WBA. Kovács Péter, akit eltanácsoltak Újpestről, 36 évesen is tanár a norvég bajnokságban. A Felcsúti sátánkunyhó zseniálisan mutatkozott be esős napon. 1 millió euróért az Atleti vagy a Chelsea lesz a Fradi stadion sztárvendége Lou Bega helyett. Koman tegnap zseniálisan értékesített egy büntetőt, 18. meccsén megszerezve eddigi 1 gólpassza mellé az első gólját. Van itt esemény bőven.
Komannal az a baj, hogy egy dologban jó (jó kulcspasszokban), miközben a középpályán egy komolyanvehető középpályásnak többféle feladatot is el kell tudnia jól látni.
Valóban nem nyújt sokat a válogatottban, de ez csak akkor lenne szembetűnő, ha mások jól játszanának. Mivel azonban a válogatottban már huzamos ideje mindenki atomszar, ezért nem tudom, miért Komannál jelent mindez problémát. Sajnos az orosz bajnoksághoz vékony a tudása (mint ahogy a keret nagy része se rúgna ott túl sokat labdába).
Én Komant nem tudom komolyan venni amióta elment az oroszokhoz és a válogatottban ekkora nullát nyújt. Bödével meg anno Moniz keményen bánt, hajtotta, leadott súlyt, most meg hihetetlen hogy mennyire gyengén játszik, pedig nagyon bírtam.
"Ezekről a szoftver által mért statokról meg annyit, hogy annyit is ér: Guzmics, Devecseri simán átverte :)"
Nekem az instat, és tsa. hájpolása kapcsán az első gondolatom az volt, hogyan történik ezekbe az adatbevitel. És volt egy cikk a Sportgézán, hogy többségében fehérorosz bácsikák nézk videón a meccseket, és rögzítik a dolgokat.(arra nem tértek ki, hogy milyen szábályok szerint). Ki tudja mennyi vodkába kerül egy-egy jobb helyezés ?
Na Harsányi valóban egy leandrohoz hasonló tipusú játékos a multkor amikor arról ment a vita hogy leandrohoz hasonló magyar játékos nincs, nekem is ő jutott eszembe de aztán mégsem irtam be , mert szlovák állampolgár.
Kösz a linket szerintem ezek az száraz adatok nagyaon fontosak és elmondanak dolgokat a játékosokról persze sokféleképen lehet őket értékelni magyarázni több nézőpontból is lehet értékelni de ez nem baj.
ne fárasszál már öregem, bebasztál ide egy listát, amin szerepeltek random poszton random szerepkört játszó játékosok, és őket akarod összehasonítani két darab statisztikai adat alapján? az előbb büszke voltál arra, hogy nem vagy bölcsész, statisztika órán hiányoztál, vagy olyan a GDF-en nincsen? persze az instat szar, csak te vagy okos. :)
már a felsorolt 5 sem egy poszt és egy szerepkör, az általad istenített Pátkai pl. védekező kp-t játszik, szarul általában, kérdezd a győrieket. Radó baloldal, és szélső Nikolic csatár, Leonardo középen irányít, alma - körte. Aztán meg jól kihoztad, hogy a kondások a jók :)
a tudálékosozást meg bárki mástól elfogadom, te vagy az egyetlen baszdmeg, aki nálam is durvábban nyomja. na mész vissza a trollszűrő mögé, csak kénytelen voltam elolvasni mi váltotta ki a délelőtti kommenteket.
Azért az kemény, hogy nem vagy képes beismerni, hogy hibázol. Bár ez jellemző szinte az egész országra. Senkitől nem lehet hallani, hogy bocs - elbasztam, hibáztam. Te komolyan azt akarod megmagyarázni, hogy Harsányinak nem a gólok és a gólpasszok a feladata ? Lassan védekező középpályást faragsz belőle. A másik tudálékosnak meg szimplán annyit tudok mondani, hogy annyira fogalmatlan, hogy felesleges vele vitázni. Csak, hogy ő is értse: Radó, Pátkai, Nikolics, Simon és Leonardo emelkedett ki idén a magyar mezőnyből. A gyengébbek kedvéért leírom, hogy ebben nem szerepelnek védők, és labdaszerzők csak mint érdekesség tettem közéjük néhányat, de neked külön: mint például Abdou Diósgyőrben. Gondolom ha játszik, neki nem a gólpasszok és a góllövés a feladata. Nem látok közte egy debrecenit sem. Képességei alapján erre még Mihelicnek van esélye. Ezekről a szoftver által mért statokról meg annyit, hogy annyit is ér: Guzmics, Devecseri simán átverte :) Mivel védőknél, védekező játékosoknál felesleges ilyet nézni - illetve ha ebben is jó, az azért jelent valamit, lásd Pátkai. Így Besic például nincs a listán. plusz azok a játékosok akik a válogatott szempontjából nem számítanak. Lemaradt pár játékos, mint például Tisza, Bódi, Koltai, vagy az MTK -t sem néztem meg, de nem hiszem, hogy változna valami.
nekem elsőre az szúrt szemet, hogy van a listán csatártól kezdve védekező kp-ig minden, de a loki csatárainak a legjobb hozzájuk képest a gól/gólpassz átlaga :) persze ezek körül már csak szigorúan azok vannak a listán, amelyeknél a statisztika vállalható.
Harsányi nem csatár, a Kövesdben nem ő a gól felelős és nem ő a penge (arra ott van Balajti, Olasz ,George, kisCasinós), még annyira sem felelős a gólokért mint Leonardo a saját csapatában.
Egy alternatív univerzumban Vadócz Krisztián lehetne a válogatottunk Kevin Strootmanja.
Első meccsén betalált, ehhez képest egyetlen egyszer játszott 90 percet végig. Érdekes adat, hogy a transfermarktnál a második, és a harmadik fellépéséről nem tudták eldönteni, hogy milyen pozícióban játszott.(pedig az utóbbi 64 perces volt). (Lehet, itt már eldőlt a sorsa, mert az edző esetleg alapvető hibákat talált nála ?!) Összesen a bajnokságban 264 játékperce volt. Ha jól számolok ez nincs három mérkőzésnyi pályán töltött idő. Ötször volt kezdő, hatszor csere , és 22x nevezték a keretbe.
Szerintem nagyon nagy baromság 29 évesen csak a pénzért maradni valahol. Fenti adatok fényében még egy átlagdodó is jobb formában lehet. (Azért ha én lennék a Leisztinger Tamás azért esetleg kikölcsönözném !!!) Rudolfo után tehetnének a válogatottért annyit, hogy őt is "szintrehozzák".