A főző, amivel dolgozok 100 l-es. A bíztonsági szelep az egy átoperált kukta súlyszelep. A víz nem éri el a forráspontját, a szelep meg sem pisszen. A mégbíztonságibb szelep az egy 3 mm-es fúratba beledugott fapecek. Az is bírja, még egyszer sem lőtte ki. Nagyon jól működik, semmi gond a hőfokkal. Az első feltöltéskor a hálózati víznyomást tökéletesen birta. Az kb 3 bar körüli lehet.
Minde jót.
Józsipapa
Ui: Nyomáspróba a nyomástartó edényeknél csak folyadékkal végezhető!!!
Vizezd fel,Ha nem fér így el,kezdj meg egy új hordót.Aztán a többit úgy ahogy írva vagyon.Pektin bontás élesztő,......!Ja!És mivel jól felvizezted,a ph-t ellenőrizd.!!
Akkor már kezdem is... ha Te mondod, hogy nem lehetetlen, akkor elhiszem, mert már kóstoltam a pálinkádat :)
Az pálmaolajról meg azt gondoltam, hogy jobb lesz mint a trafóolaj, mert mégis csak élelmiszer "iparban" használatos. De akkor még futok előtte pár kört.
Tisztelt kollégák - szerintem semmi értelme riogatni az újonan jött leendő mestereket - azzal hogy ha dupla vizes főzőt akarnak használni akkor kössenek nagy összegű élet biztosítást !
Évek óta használok saját készítésű dupla falú vizes főzőt - a fűtési technikámat már már atommal fűtesz jelzővel illették mégis sohasem ment a nyomás 0,5 bárig!
Ha a főződ jól van méretezve akkor ez nem is fog feljebb menni -(szándékosan minden lehetséges ) és nem csak a vizessel !
ekkora nyomást egy ped palack is kibír (visszaváltható kólás)!
már már kezdem azt hinni valakinek érdeke elriasztani őket az ilyen szerkezettől !
aki még nem használt dupla vizes főzőt (jól meg építettet kellő szakértelemmel használva)
az ne törjön pálcát felette mert ez is egy alternatíva !
kökény cefrézés festékkeverővel és annyi vizzel,hogy kezelhető legyen.
élesztő,pektinbontó,esetleg ph állitás és nem tul hideg helyen tartani ,magozás majd erjedés végén rostán.
birshez meg viz kell ,hogy ne száradjon ki és kezelhető legyen legalább a főzőbe beletudja önteni az ember gyereke:)) a többi ugyanugy mint egyéb cefrézésnél
Kerhetnek segitseget Birsalmahoz? Elso palinkam lenne, mar ha lesz belole valami!
Ha valakinek esetleg van tapasztalata, megkereshetnem maganban? A cefrenel elakadtam, mert jol megszivta magat a gyumolcs, bedagadt, a szeritem kezd kiszaradni.
A pálmaolajjal szerintem semmi baj. Szerintem ha egy folyadékot, legyen az olaj, ami jó hővezető, melegítünk, elég elképzelhetetlen, hogy az alul melegített olaj, ott ahol nem adja át a hőt a cefrének, felül megégjen. Bár lehet, hogy így van, de az olaj is áramlik a kamrában a melegítés hatására. Nekem pálmaolajjal van töltve a rendszer, pontosabban fáradt fritőzolaj. Nincs égett szaga, sőt szaga sincs főzéskor és nagyon olcsón hozzá lehet jutni.
Bocsi, a 60786 alatt valóban pontatlanul fogalmaztam, ezt jól vetted észre. Cefrefőzéskor a befejezés nálam kb. 8-10 %-nál van, ekkor valóban nincs "finom részek" leválasztása, csak a duplikátorban engedem meg így a vége felé a 110 C fok körüli olaj hőmérsékletet.
Az a bizonyos "finom részek" elválasztása az alszesz finomításakor van, a lejövő ekkor (nálam) 35 - 40 % körül zárul, az ezutániak újra sorra kerülnek majd. A befejezés itt is kb. 8-10 %.