Keresés

Részletes keresés

jani47 Creative Commons License 2011.11.21 0 0 60856

A hordó 60 literes!! Menyi páleszt ad??

Előzmény: kukac1001 (60851)
csalitos Creative Commons License 2011.11.21 0 0 60855

   Szervusz Feriba51

   A főző, amivel dolgozok 100 l-es. A bíztonsági szelep az egy átoperált kukta súlyszelep. A víz nem éri el a forráspontját, a szelep meg sem pisszen. A mégbíztonságibb szelep az egy 3 mm-es fúratba beledugott fapecek. Az is bírja, még egyszer sem lőtte ki. Nagyon jól működik, semmi gond a hőfokkal. Az első feltöltéskor a hálózati víznyomást tökéletesen birta. Az kb 3 bar körüli lehet.

   Minde jót.

   Józsipapa

   Ui: Nyomáspróba a nyomástartó edényeknél csak folyadékkal végezhető!!!

Előzmény: Feriba51 (60842)
kukac1001 Creative Commons License 2011.11.21 0 0 60854

Kinek a kocsmárosné kinek a lánya tartja a mondás.A lényeg az eredmény!

Üdv.Kukac1001

Előzmény: foxrudi (60852)
kukac1001 Creative Commons License 2011.11.21 0 0 60853

Gondolom már régóta ba.....gatjátok egymást.A káröröm után ez a legjobb érzés?!!!!

Előzmény: csalitos (60849)
foxrudi Creative Commons License 2011.11.21 0 0 60852

Ebben egyetértek veled.

  Állandóan azt olvasni,ilyen olaj,olyan olaj,trafó,pálma repce,meg mittudom én!

Miért nem szereztek olajradiátorból valót,abba erre a célra megfelelőt töltöttek.

  Ha valakinek az olaj szimpibb használja azt,akinek meg a víz,az használjon vizet.

 Nekem valahogy a vízteres jön be,egy 0,8-as súlyszeleppel,(ami még sosem fújt le)!

Leengedni,és feltölteni,pedig 3perc.

 

 

Előzmény: norris53 (60840)
kukac1001 Creative Commons License 2011.11.21 0 0 60851

Szednél nekem is eggyel?!

Előzmény: jani47 (60848)
kukac1001 Creative Commons License 2011.11.21 0 0 60850

Kedves Zsuzska60!

Ahogy az előzőekben olvasottakból látom Te nem véletlenül főzöl jó nedűt.Kiváló humorérzéked talpraesettséged sokan irigyeljük.

A világ nem csak barkácsolásból áll ,és egyebekben(amit itt olvasok)igen is értékes tagja vagy eme pálinkás társaságnak.

Most valami jó kis beszólást várok Tőled......

Üdv.Kukac1001

Előzmény: zsuzska60 (60827)
csalitos Creative Commons License 2011.11.21 0 0 60849

   Az bizony! De Ő tudja "bolon lukbú bolond szél fúj"!  :-))

   Józsipapa

Előzmény: kukac1001 (60825)
jani47 Creative Commons License 2011.11.21 0 0 60848

Érdemes kökényt cefrézni???? Lehet hogy szedek egy hordónyit!

foxrudi Creative Commons License 2011.11.21 0 0 60847

Vizezd fel,Ha nem fér így el,kezdj meg egy új hordót.Aztán a többit úgy ahogy írva vagyon.Pektin bontás élesztő,......!Ja!És mivel jól felvizezted,a ph-t  ellenőrizd.!!

Előzmény: RhinoVonK (60835)
nedüpal Creative Commons License 2011.11.21 0 0 60846

szerintem 3% cukor mehet akarmilyen a mag

Előzmény: Gasparius (60844)
templomhegyi Creative Commons License 2011.11.21 0 0 60845

3 kg cukor oszt hagymenjen

bort 2-szer

Előzmény: Gasparius (60844)
Gasparius Creative Commons License 2011.11.21 0 0 60844

OK.

 

Jelenleg van 80 kg kökényem.

Ennek bizonyos százaléka a mag, tudtommal talán a 2/3 része.

 

Ez helytálló lehet?

 

Tehát a kökény maggal mért súlyának hány százaléka a hasznos súly?

A cukor mennyiség hozzátétele miatt kérdem.

 

Az anyag egyébként jó minőségű, húsos, relatíve nem sok vizet kíván.

 

Ha lehet,gyors választ kérnék, mert most ebben apillanatban keverőzöm éppen.

 

Köszi.

 

 

Előzmény: templomhegyi (60839)
curlie Creative Commons License 2011.11.21 0 0 60843

T. Fórumosok!

 

Ha bort akarok lepárolni, azt egyszer vagy - akárcsak a pálinkát - kétszer kell lepárolni?

 

Köszi: curlie

Feriba51 Creative Commons License 2011.11.21 0 0 60842

Szia Norris53!

 

Nincs itt szó riogatásról. Én a barkácsolt üstökre gondoltam első sorban. Ott se hegesztés, se anyagszilárdság nem garantált.

A PET palack meg sokkal nagyobb nyomást is kibír, de azt kell figyelembe venni milyen felületre hat ez a nyomás? (nagyság, alak, sarkok...)

A próbát természetesen vízzel gondoltam.

Jó nedűt!

Előzmény: norris53 (60840)
Babar66 Creative Commons License 2011.11.21 0 0 60841

Szia Peca!

Akkor már kezdem is...    ha Te mondod, hogy nem lehetetlen, akkor elhiszem, mert már kóstoltam a pálinkádat :)

Az pálmaolajról meg azt gondoltam, hogy jobb lesz mint a trafóolaj, mert mégis csak élelmiszer "iparban" használatos. De akkor még futok előtte pár kört.

Üdv!

Előzmény: Törölt nick (60830)
norris53 Creative Commons License 2011.11.21 0 0 60840

Pálinkás jó estét !

Tisztelt kollégák - szerintem semmi értelme riogatni az újonan jött leendő mestereket - azzal hogy ha dupla vizes főzőt akarnak használni akkor kössenek nagy összegű élet biztosítást !

Évek óta használok saját készítésű dupla falú vizes főzőt - a fűtési technikámat már már atommal fűtesz jelzővel illették mégis sohasem ment a nyomás 0,5 bárig!

Ha a főződ jól van méretezve akkor ez nem is fog feljebb menni -(szándékosan minden lehetséges ) és nem csak a vizessel !

ekkora nyomást egy ped palack is kibír (visszaváltható kólás)!

már már kezdem azt hinni valakinek érdeke elriasztani őket az ilyen szerkezettől !

aki még nem használt dupla vizes főzőt (jól meg építettet kellő szakértelemmel használva)

az ne törjön pálcát felette mert ez is egy alternatíva !

templomhegyi Creative Commons License 2011.11.21 0 0 60839

üdv kollégák!

kökény cefrézés festékkeverővel és annyi vizzel,hogy kezelhető legyen.

élesztő,pektinbontó,esetleg ph állitás és nem tul hideg helyen tartani ,magozás majd erjedés végén rostán.

birshez meg viz kell ,hogy ne száradjon ki és kezelhető legyen legalább a főzőbe beletudja önteni az ember gyereke:)) a többi ugyanugy mint egyéb cefrézésnél

Tucso69 Creative Commons License 2011.11.21 0 0 60838

Kedves Feribá!

Ezért kell vizzel. Ha szétmegy maximum vizipisztolyt játszik.

Levegővel viszont pusztíthat.

Előzmény: Feriba51 (60836)
comad Creative Commons License 2011.11.21 0 0 60837

Vizet neki!

Előzmény: RhinoVonK (60835)
Feriba51 Creative Commons License 2011.11.21 0 0 60836

Üdv Szeszmen!

 

Nagyon, nagyon, nagyon egyetértek!!!!!!

0,5 bar egy üstnyi felületen nagy erőket tud összegyüjteni. A próba közben javaslom a fedezéket esetleges meglepetések elkerülése végett.

Ez nem játék!!!!!

Jó nedűt!

Előzmény: szeszmen (60833)
RhinoVonK Creative Commons License 2011.11.21 0 0 60835

Sziasztok!

 

Kerhetnek segitseget Birsalmahoz? Elso palinkam lenne, mar ha lesz belole valami!

 

Ha valakinek esetleg van tapasztalata, megkereshetnem maganban? A cefrenel elakadtam, mert jol megszivta magat a gyumolcs, bedagadt, a szeritem kezd kiszaradni.

 

 

Gasparius Creative Commons License 2011.11.21 0 0 60834

Szervusztok!

 

Sajnos nem tudok most visszaolvasni, mert mennem kell a kökényért és még ma este be kell cefréznem.

 

Tehát a kökény cefrézéséhez kérek segítséget, mennyire kell hígítani, szétzúzni, cukrozni,  maggal mi lesz, stb.,

 

köszönöm előre is.

 

szeszmen Creative Commons License 2011.11.21 0 0 60833

Szép jó napot mindenkinek!

Azért ha viz ahőközlő nem árt a duplafalat lenyomáspróbázni,használat előtt.Ha 0.5 bár az üzemi nyomás,legalább 1 bárral.

Szigoruan csak vizzel.

bujukcekmece Creative Commons License 2011.11.21 0 0 60832
A pálmaolajjal szerintem semmi baj. Szerintem ha egy folyadékot, legyen az olaj, ami jó hővezető, melegítünk, elég elképzelhetetlen, hogy az alul melegített olaj, ott ahol nem adja át a hőt a cefrének, felül megégjen. Bár lehet, hogy így van, de az olaj is áramlik a kamrában a melegítés hatására. Nekem pálmaolajjal van töltve a rendszer, pontosabban fáradt fritőzolaj. Nincs égett szaga, sőt szaga sincs főzéskor és nagyon olcsón hozzá lehet jutni.
Előzmény: Törölt nick (60831)
matyikó Creative Commons License 2011.11.21 0 0 60829

Kedves Barkócza!

Sajnos lusta voltam elővenni a vízgőz táblázatot. Mivel Te megtetted, jogos az észrevételed.

A duplikátorban nálam éppen azért van olaj, hogy 100 C fok fölött ne legyek túlnyomásos.

üdv.

Előzmény: barkócza (60809)
matyikó Creative Commons License 2011.11.21 0 0 60828

Kedves Cipurró!

Bocsi, a 60786 alatt valóban pontatlanul fogalmaztam, ezt jól vetted észre. Cefrefőzéskor a befejezés nálam kb. 8-10 %-nál van, ekkor valóban nincs "finom részek" leválasztása, csak a duplikátorban engedem meg így a vége felé a 110 C fok körüli olaj hőmérsékletet.

Az a bizonyos "finom részek" elválasztása az alszesz finomításakor van, a lejövő ekkor (nálam) 35 - 40 % körül zárul, az ezutániak újra sorra kerülnek majd. A befejezés itt is kb. 8-10 %.

Üdvözöllek

Előzmény: Cipurró (60823)
zsuzska60 Creative Commons License 2011.11.21 0 0 60827

én pl. nem sok mindenhez tudok hozzászólni

se nem barkácsolok, se nem értek az elméleti dolgokhoz, legfeljebb néha tévedésből főzök valami ihatót...

Előzmény: kukac1001 (60817)
rézműves1 Creative Commons License 2011.11.21 0 0 60826

...mit nem mondasz..???...pedig Ő váltig állította, hogy vörösréz volt...na így higgyen az ember másoknak hehe...

 

...pályinkás jó reggelt...

Előzmény: csalitos (60820)
kukac1001 Creative Commons License 2011.11.21 0 0 60825

Ez most egy beszólás volt Rézművesnek?

Előzmény: csalitos (60820)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!