Keresés

Részletes keresés

sogi01 Creative Commons License 2011.11.22 0 0 60956

Sziasztok 

Elsö fözésem....izesitettem aszzalt gyömi van benne......

foxrudi Creative Commons License 2011.11.22 0 0 60955

Szia!

Hol olvastad a zárjegyes dolgot?Nem találom sehol.A falusi turizmusban értékesített a kezdetektől létezik,van vmi új is?

Előzmény: zsuzska60 (60953)
zsuzska60 Creative Commons License 2011.11.22 0 0 60954

fokozzuk:

legyen neki kötelező az üres üveget szagolni!

Előzmény: barkócza (60952)
zsuzska60 Creative Commons License 2011.11.22 0 0 60953

lemaradtam a viharról a biliben:-)

nem bánom...

Előzmény: barkócza (60951)
barkócza Creative Commons License 2011.11.22 0 0 60952

(De, az üres üveget szagolgathatja az elítélt. Az a súlyosbított fokozat. :))

Előzmény: csalitos (60950)
barkócza Creative Commons License 2011.11.22 0 0 60951

Nem tilos a topikon politizálni, de csak az otthoni pálinkafőzés szempontjából, pl. egy új kormány betiltaná-e? Stb. Eddig jól elvoltunk anélkül, hogy ismernénk egymás pártpreferenciáját, legyen továbbra is így. Megjegyzem, az "elhatárolódások" is majdnem olyan rosszak, mint Deszegregátor szerencsétlen hozzászólása - remélem, nem sértek meg vele senkit. :)

 

Maradjunk hét óra pálinkamegvonás mellett.

 

Töröltessük az összes kapcsolatos hozzászólást, aztán maradjunk a pálinkánál.

barkócza Creative Commons License 2011.11.22 0 0 60949

Korróziós problémáid nincsenek? Miből van a főződ?

 

Elsőre kalcium-kloridra gondoltam - a telített oldat forráspontja 120oC -, de attól tartottam, hogy megeszi a főzőt.

Előzmény: golyós (60947)
Jahno Creative Commons License 2011.11.22 0 0 60948

Ehh, másik topikban is előjött az LPG autógáz ugyanaz, mint a "sima" PB palackos, meg a vezetékes, oszt arról is leeht sütni történet. Én meg mormogtam, hogy valahol hallottam, hasonló elvégre gáz meg kitölti a teret, de tök más, erre nem találom a hozzászólásod.

Előzmény: firekiller (60936)
golyós Creative Commons License 2011.11.22 0 0 60947

Persze létezik propilén glikol is, (az azért más tészta) habár én egyszerű sós vizet használok.

üdv.g.

Előzmény: barkócza (60939)
vf1 Creative Commons License 2011.11.22 0 0 60944

Szia, ha Te is visszaolvasnál:

Norris álltal gyártott főző tervei vannak fenn Snapszmeter oldalán!

 

Segítek:

 

TISZTELT LÁTOGATÓ, MIELŐTT BÁRMIT KÉRDEZNÉL, LÁTOGASS EL ERRE AZ OLDALRA

 

Sőt:

 

Pálinkás jóreggelt!

 

Hogyan készítsünk jó pálinkát?

Cefrézési, főzési ismertetők, tanácsok, videók, tesztek a következő linkeken:

 

http://www.snapszmester.try.hu/

 

 http://czidro.eu/wessling/palinka_keszites/ 

 

 Nem reklám!


Előzmény: kortyos (60940)
foxrudi Creative Commons License 2011.11.22 0 0 60942

Szia.

Hol,mert nem találom.Magyar Közlöny 137. szám
(2011. november 22 Ebben,csak viziszabnályozásról van szó!

  Érdekelne hol található?

Előzmény: Forman68 (60923)
kortyos Creative Commons License 2011.11.22 0 0 60940

Pálinkás jóestét T. Uraim!

Segítséget szeretnék kérni épités ügyben: olajos vagy vizes főző építési terveket,leirásokat, vagy rajzokat.

Előre is köszönöm.

 

 

barkócza Creative Commons License 2011.11.22 0 0 60939

Köszönöm, ezekszerint nem alkalmas.

Előzmény: firekiller (60936)
vf1 Creative Commons License 2011.11.22 0 0 60938

Az én szerény tanácsom, higgyjetek Firének, okleveles tűzvédelmi szakértő, és tűzoltó is volt....

firekiller Creative Commons License 2011.11.22 0 0 60937
Előzmény: firekiller (60936)
firekiller Creative Commons License 2011.11.22 0 0 60936

Én nem javasolom fagyállót duplafalú üst hőátadó közegének!

Rákeresel fagyálló biztonságtechmikai adatlapra akkor az alábbiakat találod:

Állapotváltozás:

Dermedéspont: < -40°C

Gyulladáspont: > 200°C

Lobbanáspont: > 120°C

Gyúlékonyság:

Robbanási határ alsó/felső: 3 / 15 tf%

Oxidálási tulajdonságok:

Gőznyomás (20°C): kb. 2 mbar

Sűrűség 20°C-on: kb. 1,12 g/cm3

Oldhatóság vízben: teljes mértékben oldódik

 

A folyadék tűzveszélyes, lobbanáspontja 120 C feletti ( de ot már belobbanhat) ,

3-5 térfogatszázalék esetén berobban a gőze,

MÉRGEZŐ,

 

 

Előzmény: barkócza (60921)
Mr.Stratos Creative Commons License 2011.11.22 0 0 60935

Urak jó estét !

Köszi a jó tanácsokat,ma azzal telt a nap, hogy összeállítottam egy rozsdamentes keverőszárat és holnap

átdolgozom pépesre....veszek élesztőt és kotyogót valahol oszt hadd menjen ! Egy hibát már most

tudok,hogy a fürdőszobámba állítottam a 120 l-es hordót és most hogy teli van és indul az erjedés,

már mozdítani se lehet...kb.14-16 fok van ott és hogy ne dobjam fel a pacskert,/23 nm minigarzon  /,azt találtam ki hogy

az ablakkeretbe fúrt lyukon keresztűl a szabadba vezetem a gázokat...sajnos nincs fedelem a hordóhoz, ezért jól

lekötöm nylonnal és deszkával, amin egy lyuk megy a kotyogóhoz....azért jobb lenne egy zárható eredeti fedél !

bujukcekmece Creative Commons License 2011.11.22 0 0 60934
D tüzveszélyességi osztályba tartozik. Mivel a forráspontja magas , nehezen szublimál. Lobbanáspontja magasabb mint 100 fok, ez is kizárja a robbanást, ami 3 térfogat%. Erős oxidáló szerekkel reagál, pl.savak. Normál körülmények közt nincs veszélyes bomlástermék. Mivel, ua.a feladata, mint az autóban, csak ott nincs benn cefre, meg épp a hőelvezetés a lényeg, szerintem tökéletesen alkalmas nyílt vízterű főzőhöz.
Előzmény: barkócza (60932)
matyikó Creative Commons License 2011.11.22 0 0 60933

Kedves Kukac1001!

Én a napokban vásároltam egy cső külső felületére rögzítendő hőmérőt egy épületgépészeti szakboltban 1500 Ft-ért (Szatmári Épületgépészeti és Fürdőszoba Üzlet).  Szintén a páracsőre gondoltam rászerelni. Teljesen igaza van az egyik előttem szólónak abban, hogy szorosan, jól tapadóan kell a cső felületére rögzíteni, és meg kell akadályozni, hogy a külső hőmérséklet (helyiség hőmérséklet) befolyásolja a mért értéket. Ezt szerintem elérhető, ha jól hozzászigeteled a csőhöz úgy, hogy csak a számlap látszódjon ki. Azt tervezem, ha felszerelem, a cső külső felülete és a hőmérő hőérzékelő felülete között a jó hőközlést segítendő hőálló gépzsírral biztosítom a kapcsolatot.

Előzmény: kukac1001 (60906)
barkócza Creative Commons License 2011.11.22 0 0 60932

Pontosan erről van szó, hogy kb. 120oC-os forráspontra beállítva ideális lehetne nyíltterű vízköpeny helyett, de az a nagy kérdés, hogy mennyire párolog, és a párája a főzőhelyiségben nem alkothat-e robbanásveszélyes elegyet?

Előzmény: bujukcekmece (60931)
bujukcekmece Creative Commons License 2011.11.22 0 0 60931
Sőt!!! Megfelelő töménységben 150-170 C fok a forráspontja....már nyomásra sincs szükség! Így már majdnem olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint az olaj.
Előzmény: norris53 (60928)
vf1 Creative Commons License 2011.11.22 0 0 60930

december 28 Dunaföldvár

Előzmény: csenksz (60929)
csenksz Creative Commons License 2011.11.22 0 0 60929

Sziasztok!

 

Mikor és hol lesz  a téli ZD?

norris53 Creative Commons License 2011.11.22 0 0 60928

Na ködmentes estét !

 

Ugyan nem én vagyoki az illetékes de némi támpontal segíthetek !

A gépjármüvek hűtésére ezt használják semmi gond a hő átadással - kaszán fűtési rendszerébe (hogy fütésszünet idején ne fagyjon be ) szintén használják !

 semmi okotok rá hogy ne használjátok !

Előzmény: barkócza (60921)
barkócza Creative Commons License 2011.11.22 0 0 60927

Eddig csak a "telephelyeden" árulhattad, most ezen lazítottak, jövőre a helyi piacra is kiviheted. hHa jól értem.

Előzmény: Jahno (60925)
Tucso69 Creative Commons License 2011.11.22 0 0 60926

Igen, mi is olvastuk Zsuzska beírását! :-)

Előzmény: Forman68 (60923)
Jahno Creative Commons License 2011.11.22 0 0 60925

Palackos zárjegyessel eddig sem volt baj, nem?

Előzmény: Forman68 (60923)
Feriba51 Creative Commons License 2011.11.22 0 0 60924

..."Csak nem olyan vagy, mint a levitézlett "megélhetési rettegők"?"

 

Azok milyenek????

Előzmény: deszegregator (60919)
Forman68 Creative Commons License 2011.11.22 0 0 60923

Pálinkás szép napot!

Most olvastam!

 

A képviselők lehetővé tették, hogy a jövőben szűkebb lakókörnyezetében, vagy vendéglátás keretében árulhassa saját főzésű pálinkáját, aki azt palackozza és zárjeggyel látja el.

barkócza Creative Commons License 2011.11.22 0 0 60922

Vízhűtésnél nem kell feltétlen lezárni a köpenyt, elég a köpeny legaljához egy 2 m magas, függőleges csövet beszerelni. Az így kialakuló 0,2 bar hatására még mindig elég magas a víz forráspontja.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!