Keresés

Részletes keresés

Ferci Creative Commons License 2003.05.19 0 0 300
ez freeweb és jók a képek!

Köszike :)

Előzmény: fargo (299)
fargo Creative Commons License 2003.05.19 0 0 299
Ha lehet kérni, akkor ekkora képeket inkább ne linkelj be direktben a kep.tar.hu-ról, mert fél óra, mire lejön...

Köszke :-)

Előzmény: Foti (298)
Foti Creative Commons License 2003.05.19 0 0 298

Pilisszentlászló Visegrád - Nagymaros


2003. május 17.


Bp-Sztendre-Pilisszentlászló hévvel, busszal leküzdve. Pillisszentlászlóról a kék,piros csíkon indultunk Észak-Keletnek. Végig a kék csíkot követtük. Az eleje volt egy kicsit hegymenet, a továbbiakban a magasságunkból már nem sokat vesztettünk. Visegrádnál a komppal keltünk át Nagymarosra, onnan vonattal a Nyugatiba.
Szerintem lábatlan gyík (ha nem, javítsatok, amit ez egyik képen láttok), Találtam a ganajtúró bölcsit is. Ott nyüzsgött vagy 30 egy kupacban. Úgy tűnt, mint ha éppen kibontakozóban lettek volna.
A kilátás a Moli pihenőnél nagyon szép. De a dunáról a vár és a nagymarosi oldal is szépséges.

Foti Creative Commons License 2003.05.16 0 0 297
Túraajánlatok: Balaton-felvidék; Börzsöny-alja, Naszály; Bakony; Gödöllõi-dombság; Gerecse; Pilis és Visegrádi-hegység; Budai-hegység; Velencei-hegység; Börzsöny; Zalai dombvidék

3 napos túra a Bakonyban +képek ! (ebből is lehet ollózni)

Itt aztán dögivel !

Felirata szerint A MAGYAR TERMÉSZETBARÁT SZÖVETSÉG honlapja Utsó módosítások még a múlt században, de talán innen is lehet 5leteket szerezni.

ui: pedig csak annyit írtam a keresőbe: "cuha völgy" :-)))

makacska Creative Commons License 2003.05.16 0 0 296
Köszönöm az infót. Jó ötlet a térkép, igyekszem egyet beszerezni. Mindenképpen meg akarom nézni ezt a helyet, már többektől hallottam róla, fel vagyok csigázva! :)))
Előzmény: nagypapi (295)
nagypapi Creative Commons License 2003.05.16 0 0 295
Bevallom őszintén, nem tudom, hogy gumikajakkal mennyire járható, mi mindig Tokajban béreltünk túrakenut. Néhány alkalommal át kell emelni a csónakot a gáton, azonkívül teljesen járható (evezhető) az út, az ágakat, fatörzseket ki lehet kerülni. El lehet evezni egy falu szélére (Zalkod, vegyesbolt), majd onnan vissza, vagy ha jó kondiban vagytok, akkor ki lehet evezni egy morotváig, amelyről egy átemelés után Olaszliszka fölött érhettek vissza a Bodrogra.
Tényleg gyönyörű, érintetlen vidék, csodálatos vízivilággal, madarak, növények. Ha jól tudom, van a Bodrogközről vízitúra-térkép is, érdemes beszerezni, ha rászánjátok magatokat. Nem fogtok csalódni!!
Előzmény: makacska (284)
alpesi Creative Commons License 2003.05.15 0 0 294
Örömmel olvastam, hogy megjelent egy új turisztikai magazin. Megpróbálom én is beszerezni itt a "délvidéken". Az "új" Turista Magazinra én is csak fél évre fizettem elő. Más kérdés valaki tudja-e hogy megjelent a 2003. évi mo.-i kempingkatalógus és hol vásárolható meg.
Előzmény: nagypapi (291)
nagypapi Creative Commons License 2003.05.15 0 0 293
Nekem a Pesten a Ferenciek terei aluljáróban sikerült beszereznem. A nagyobb űjságárusoknál valószínűleg kapható, de a kéktúrás topikban éppen most panaszkodtak, hogy Pécsett nincs, úgyhogy a vidéki terjesztés még nem biztos, hogy megoldott.
A Magyar Turista kiadójának szvsz megérné egy levelet küldeni a régi TM előfizetőinek (gondolom, megvan nekik az adatbázis), hogy már létezik ez a lap is, tessék rá előfizetni.
Előzmény: Víz (292)
Víz Creative Commons License 2003.05.15 0 0 292
Irgum-burgum! Akkor miért nem vették a fáradtságot és értesítették ki a volt előfizetőiket erről? Nekik is megérte volna, úgy hiszem! Alkalomadtán megveszek a régiekéből egyet, de már előfizettem a jogutód lapjára.
Nagypapi! Mikor jelent meg és hol lehet hozzájutni? Sima újságárusnál vidéken is?
Előzmény: nagypapi (291)
nagypapi Creative Commons License 2003.05.15 0 0 291
Megjelent egy új, hazai turizmussal foglalkozó havilap, a Magyar Turista. (Ez nem a reklám helye akar lenni, de illik a topik témájához). Ugyanaz főszerkeszti, aki a "régi TM-et. Az első szám alapján nagyon hasonló a két folyóirat tartalma (külalakja,ára, stb.), majd elválik, hogy meg tud-e élni a kettő egymás mellett, vagy sem. Én mindkettőnek szurkolok, a verseny elvben csak a javukra - és persze az olvasók javára - válhat.
Előzmény: Víz (289)
Sonny Black Creative Commons License 2003.05.14 0 0 290
Sziasztok!

Bár látom, hogy a topic elsősorban a kirándulásról szól, én mégis egy nyaralás miatt éreklődnék nálatok, mert szorosan összefügg a kettő.
Úgy néz ki, hogy nyáron egy hetet töltünk az Őrségben a Vadása tó mellett. Ha esetleg alakinek van valamilyen infója a helyről, illetve a Sabaria panzióról azt szívesen venném.
Köszi.

Víz Creative Commons License 2003.05.14 0 0 289
Nagypapi!
Megkaptam a Turista Magazin értesítését és a csekket. Ma feladom, egyenlőre fél évre. Próbálok bízni az új kiadóban. Megjegyzem, még az előzőnek küldtem egy e-mailt már nem is tudom mikor, sok hónappal ezelőtt, és most az újtól kaptam választ, amit köszönök. Ezek szerint a régi átadta az új kiadónak az adatokat és nem csak az előfizetői, hanem egyéb dolgokat is, mint pl.: e-mail. Ez dícséretes.
Ha az új csapat így folytatja, (válaszol a levelekre) egyre több barátja lesz. Üdvözlöm Őket, remélem főképpen HAZAI témával fognak foglalkozni.
Víz
Előzmény: nagypapi (257)
Víz Creative Commons License 2003.05.14 0 0 288
Úgy gondolom, mindenképpen érdemes egy túra előtt felkészülni a látnivalókból, amennyiben talál az emberfia leírásokat. Akad azért felkészülten is meglepetés bőven, pl.: -mikor a turistaút nem arra vezet mint ahogy olvastad, -mikor nem találod meg a legnagyobb igyekezeted ellenére sem amit olvastál, -mikor "fényképen" egy szépen karbantartott helyre tartasz és annak csak a romjait találod, -vagy mikor és ez sokszor így van, olyant fedezel fel, amit előtted még senki, azaz más még nem számolt be róla, mert esetleg egy szubjektív megítélésű dologról van szó, amit más másképp lát. A pillanat élménye.
Üdvözlettel: Víz
Előzmény: xispix (282)
Víz Creative Commons License 2003.05.14 0 0 287
Szervusz molnartiby!
Közel két éve tervezgetem, hogy ellátogatunk párommal Bodajkra, és végigmegyünk a Gaja-szurdokon, de ezidáig ez csak terv maradt. Kérlek, ha tudsz az ottani túra lehetőségekről kicsit bővebben tájékoztatni, akkor tedd meg!
Örülnék kész túratervnek is, és ha van, fényképeknek is. Múlt évben elég jól körülnéztem a könyvtárban, adatokat gyűjtöttem a környékről, de lehet, hogy nem tudtam meg mindent, ami érdekes lehet.
Előre is köszönöm: Víz
Előzmény: molnartiby (286)
molnartiby Creative Commons License 2003.05.13 0 0 286
Sziasztok!

Úgy látom, ez a topic azért jött létre, hogy Mo-i kirándulóhelyeket mutassunk meg 1másnak.

Nekem kedvencem a Dunántúl, ebből ajánlanék kettőt.

Gaja-szurdok
Bodajktól nem messze, fehérvárcsurgó felől +közelíthető (a jobb térképeken rajta van)
Nem egy olyan nagyszabású szurdokvölgy, mint amilyenek a Tátrában vagy Ausztriában vannak, de kellemeset lehet sétálni benne.

Tőle nem messze van Csatka. Ez 1Máriás zarándokhely. Különlegessége az a templom, ami a falun kívül található a kálvária felé. Védett kis völgyben, bükkösök között fexik. Nagyon kellemes hangulata van a helynek.

Jó túrázást kíván,
Tiby

xispix Creative Commons License 2003.05.13 0 0 285
Köszi! Ezekszerint a "kapu" kőböl van?
Legközelebbi túrám alkalmával meglátogatom.
Előzmény: Stms (283)
makacska Creative Commons License 2003.05.12 0 0 284
Szia Nagypapi!
Felkeltetted az érdeklődésem ezzel a Bodrog-ártéri vizitúrával.
Mennyire járható gumikajakkal? Gondolok itt a a bedőlt fákra, bokrokra, vízmélységre...
A Bodrogolaszi kempingnél ott lehet hagyni az autót akkor is, ha nem bérelsz tőlük kajakot?
Minden hasznos információt köszönök! :)))
makacska
Előzmény: nagypapi (267)
Stms Creative Commons License 2003.05.12 0 0 283
A "másik" Vaskapu:
Pilisszentkereszt és Dobikő között látszik a műútról, a Pilis oldalában.
Megközelítés: Psztkereszt - Forrás utcán végig, kiérsz a faluból, kb 1 km után lesz út balfelé. Később széles "épphogy vízmosás"-on fel, ahol balra lesz a szikla. Fenn van erdészlépcső. Térképen nézzed meg, mert odatalálok, de nehéz leírni. :)
Előzmény: xispix (282)
xispix Creative Commons License 2003.05.12 0 0 282
Stms: Köszönöm. Még magam se voltam mindegyiknél. Én az esztergom vaskapuhoz vagyok közelebb. MInek a kapuja lehetett ez? Arról a másik vaskapuról se tudsz többet?

Víz: Köszönöm az ötletet. Amúgy is van restanciám a könyvtárban majd körül nézek. Érdekes lenne öreg emberekkel beszélgetni akik jól ismerik még ma is a vidéket. Hátha van olyan ismeret ami szájhagyomány utján terjed.

Előzmény: Víz (280)
Foti Creative Commons License 2003.05.12 0 0 281
Egy nem annyira "vad" tájas kirándulás kivonata.



Túra a Velencei hg-ben

(2003. április 12. - szombat)



ui: ha vkit zavarnak a bemutató képek, most szóljon, mert nem szeretnék moderákkal szkanderezni. Megjegyzem, a bélyegek összmérete ~100 K)

Víz Creative Commons License 2003.05.12 0 0 280
Nem csodálom, hogy ámulatba ejtett a táj! Legkedvesebb túra élményeim oda kötődnek. De szeretnék idén is eltölteni ott pár napot! Dömös a világ közepe ott! A Rám-szakadék - Prédikálószék - Vadálló-kövek mind-mind egy-egy csoda! A források! Az erdő! A Dunakanyar! Imádnivaló.
Pont.

Ja, majd elfelejtettem: Könyvtárból szoktam kikölcsönözni a könyveket amikből sok-sok érdekességet megtudhatsz a táj elnevezésekről is akár. Nem muszály mindig a legfrissebb kiadásokat keresni! A fejlődéstől tudod, minden egyre sz...bb. Nem vagyok egy öregember, de már nekem is az a véleményem, hogy elődeink a kezdetleges technikai hátterükkel időtállóbb, és tartalmasabb dolgokat alkottak mint amit mostanában adnak ki. Talán a csomagolás ami szebbet mutat manapság, de sem a tartalom, sem a tartósság nem javult.

Előzmény: xispix (276)
Víz Creative Commons License 2003.05.12 0 0 279
Nagypapi! Köszönöm, kerestem de sajnos nem találtam. Egyébként olvastam már róla könyvekből, azonban nem írták le oly mértékben amire vágytam. Sajnos mostanában igen kevés időm van, úgy kell ellopkodnom egy-egy-pár órát kisebb kirándulásokra. Kéthetente átautózom a Zselicen, ebből jött az ötlet, hogy körül kellene nézni ott egy kicsit. Csak akkor, ha "érdemes", mert mint írtam, mindig az idő a legkevesebb.
Továbbra is várom egy Zselic ismerő ember beszámolóját a vidékről.
Előre is köszönöm!
Üdv: Víz
Előzmény: nagypapi (271)
Foti Creative Commons License 2003.05.12 0 0 278
Egy kis ízelítő a hétvégi kirándulásból. (n sajnos nem voltam ott, csak a kölcsönadott fényképezőgépem képviselt engem)



Kirándulás Eger-Szalajka völgy




( a képekre kattintva az adott képhez visz a link - ha nem cs sztM L)

Stms Creative Commons License 2003.05.12 0 0 277
Na, nagyot csaptam a fejemre... Pedig járok arra... :)
Nevezéktanhoz nem értek, de a Prédikálószék az tényleg olyan, mint a neve (legalábbis a szikladarab a tetőn). Vaskapu van kettő is a Pilisben (az esztergomiról gőzöm sincs, miért, de a pilisi az valóban kapu). A Thirring (nem biztos, hogy jól írom) azt hiszem egy István keresztnevű alakról kapta a nevét.
Előzmény: xispix (276)
xispix Creative Commons License 2003.05.12 0 0 276
Dobókőről a kékjelzésen elindulsz délnek. Kb 3 km. A fenyves után az út elkanyarodik jobbra és már ott is vagy.
Továbbra is érdekel hogy kapták ezeket a neveket a tájrészek. Pl Szerkövek, Tirrling sziklák, Zzsiványszikla Ördög árok, Rám szakadék, Prédikálószék, Vadállókövek, Vaskapu.... stb.
Előzmény: Stms (274)
Triumphator Creative Commons License 2003.05.12 0 0 275
üdv mindenki!

gyerekkorom óta nagy kedvencem a mátra, azonbelül is a mátra-bérc, azaz a msztistván-msztimre környéki vadon. minden évben muszáj vagyok legalább pár napot eltölteni ott és bevenni magam a hegyek közé.

Stms Creative Commons License 2003.05.12 0 0 274
Bocs a tudatlaqnságért. Pontosan merre vannak ezek?
Előzmény: xispix (273)
xispix Creative Commons License 2003.05.12 0 0 273
E hétvégén ugyan sehol se voltam. De a múlthétvégén A Zsivány szikláknál. Mivel még nem voltam ott így meglepett ez a változatos ( beszakadt ?) táj. Olyan érdekelne tudja -e valaki hogy jöhetett ez létre ill. miért épp ez a neve? Ha valaki tud róla legendát az is érdekelne.

Ispi

Frankly Creative Commons License 2003.05.07 0 0 272
A "Rózsakőre" gondolsz? Úgy emlékszem az a neve. Asszem vmikor az 1800-as évek végétől ott lesi a Balatont. :-) A báttyámék is rácsüccsentek, azóta 3 gyerekük van és nagyon szeretik egymást! Sok Boldogságot Nektek is! :-)

Mi Pécsen voltunk. Szép volt, de Pécset gondolom nem kell Nektek bemutatni. Átmentünk Abaligetre is a barlangot megnézni. Nagyon jól éreztük magunkat! Ajánlom mindenkinek.

Előzmény: Fatboy Slim (262)
nagypapi Creative Commons License 2003.05.07 0 0 271
Nézz át a Kéktúrás topikba, ott nemrég volt szó róla, mivel a Dél-Dunántúli Kéktúra is áthalad azon a területen. Ha jól emlékszem írta valaki, hogy Csepegőkőhöz nem vezet turistajelzés, mert védett terület és nem akarják, hogy túl sokan felkeressék. Azért térkép alapján meg lehet találni.
A DDK mellett vannak arra más jelzések is, sőt van egy "Zselici Négy Fa" túra is (4 "fa" végződésű települést köt össze).
Sajnos soha nem jártam még a Zselicben, úgyhogy ha mész arra, írd meg a tapasztalataidat.
Előzmény: Víz (269)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!