Keresés

Részletes keresés

czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.10.20 0 0 44840
Neked mindig igazad van!!

Tutti,hogy ezt a kutyasuliban szedtük össze,és nem az udvaron lévő vödör hideg víztől.....
Tavasszal is hideg vizet ivott (nem tudok ott állni 24 órában mellette a langyos vízzel az udvaron-és a táp miatt kell,hogy mindig legyen előtte víz)..és amikor havat nyal??

Ma már jobban van,de kaptunk gyógyszert 5 napon át kell szednie.Noroclav a neve.
Ez a kis orvos kiruccanás :vizsg.,2 szuri (Dexadreson,Tardomyocel) meg az előbb említett gyógyszer 12 000 ft volt.

Ja,és 5 nap múlva vigyem vissza.Az 4 000 ft. Annyiért néz bele a szájába.

A doki felajánlotta,hogy ad kontrasztanyagot a kutyának,hogy átjárhatóak-e a belek ,ahhoz 2 röntgen kell,és kerülne 17 000-be.

Azt most nem kérnénk ha lehet........
Előzmény: snepf (44829)
Topi328 Creative Commons License 2009.10.20 0 0 44839
én is szoktam neki joghurtot/kefírt adi, azt nagyon szereti.az eleján mindig fosott a házi koszttól, de aztán beállt és normális a végtermék. ha kicsit több csont van benne, akkor fehér, ha zsírosabb akkor épp ellenkezőleg. de én is tejjel ellensúlyozom a csontot..:-)
Előzmény: Gabiiiiii (44837)
Topi328 Creative Commons License 2009.10.20 0 0 44838
Sziasztok!

Hú, mennyi minden történik, csak kapkodom a fejemet.

Györgyi!Remélem jobban vagytok, és Gina hamar meggyógyul a köhögésből.az inekciók biztos hamar hatnak. amúgy én plüsst sosem adtam neki, mert pontosan attól félek, hogy egyből kirágja és megeszi a filcet/habszivacsot a belsejéből.
én vagy füstölt fül!marhagége/bikacsököt adok neki rágni, vagy főzök velős csontot. de a kaja mait adok, abban is van csont (nem mindig) csak ha farhátat, nyakat eszik. ma pl. máj és szív a menü, finom levesnek, rizzsel, és répával!ezeket a füstült dolgokat én a kik-ben veszem, mert sokkal olcsóbb mint a fressnapf, vagy akár egy állateledeles.
a másik, hogy Félix (egyenlőre) nem alszik bent, csak van egy szőnyege a nappaliban és ha megjövünk az oviból/munkából, bejöhet, amíg nem megyünk ki, hogy addig is legyen velünk és lásson mindekt.kb. ekkor befűtök, meguzsizunk, ő eddig általában bóbiskol...:-))), aztán megyünk sétálni. este meg amíg nem teszzük ki a kajáját addig bent van, de aztán éjjelre kimegy. legalábbis eddig kiment. aztán nemtudom, fog-e ez változni, de most még kimegy. mondjuk ha mínusz 15 fok lesz, biztos bent maradhat.szóval ha kin vagyunk kint van ő is, ha bent akkor bejöhet. nyáron meg mindig kint voltunk, nonstop, így nem volt bent senki sem!arra mondjuk kíváncsi lenék, hogy éjjel nem állna-e neki (vagy esetleg hajnalban) szétszedni ezt azt, vagy hogy lenne az a pisi-kaki dolog.amúgy olyan is cuki, hogy szinte nem is mozdul el a szőnyegéről,onnan les minket.mondjuk a kicsi széke ott van mellette....

Gabi!örülök hogy Szaffi jobban van és átvészelte a műtétet. gyönyörűek a munkáid, gratula!

a kocsikiugráshoz.most hogy beengedjük, megpróbálkozik néha hogy ha azt mondom kifelé, ártatlan szemekkel néz rám, szinte még sóhajt is egyet és süketnek tetteti magát... na ekkor elég egy erélyesebb szólás és tudja hány a húsz...be bepróbálkozhat, de nem sok eredménnyel. mi a láb melletti sétát gyakoroljuk, kezdi érteni a dolgot.

Holnap megyünk oltásra Félixel, leméretem hány kiló, mert már ali bírom felemelni.kíváncsi lennék a magaságára is, de mindig leül elém, ha behívom!:-)az áll parancsot meg fölöslegesnek tartom, így nem tanultuk...:-)) de kb.56 centi lehet.
amióta házit adok, olyan szépen fejlődik, fényes a szőre és jól néz ki, na. pedig a tápból is a 10-15 e ft/zacskót vettük. de hát ember tervez, kutya végez.
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.10.20 0 0 44837
koszi,hazafele veszek neki:)
Előzmény: barvivien (44836)
barvivien Creative Commons License 2009.10.20 0 0 44836
Én ajánlom még a kefírt is.....az is hajtja ebeket naon:)
Előzmény: Gabiiiiii (44835)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.10.20 0 0 44835
hat remelem:) Eddig azt hallgattam,hogy nem szabad neki tejet adni,mert meghajtja..Most pont ezt szeretnem /a mez csak az ize miatt:)/
Előzmény: snepf (44834)
snepf Creative Commons License 2009.10.20 0 0 44834
Arra is jó?? Ezt nem tudtam.. pedig szeretem a mézes tejet..
Előzmény: Gabiiiiii (44832)
barvivien Creative Commons License 2009.10.20 0 0 44833

ó meg volt az óvintézkedés, süti nem volt hozzá a csizmámat sem pucoltam ki és a kandallót is bereteszeltem:)

 

Előzmény: snepf (44831)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.10.20 0 0 44832
nalunk is mezes tej volt az este ,de hashajtas celjabol:) HIaba,univerzalis:))))
Előzmény: snepf (44831)
snepf Creative Commons License 2009.10.20 0 0 44831

Mézes tej??

 

Vigyázz arra odaszokik a Mikulás :D

Előzmény: barvivien (44830)
barvivien Creative Commons License 2009.10.20 0 0 44830

Gondolom hátra kapta a gyulladáscsökkentőt amitől kevésbé köhög előre pedig az antibiotikumot....legalábbis mi így kaptuk....

Ilyenkor nuku rohangálás nuku hidegvíz, de mivel a kutya nem parancsa iszik nálunk legalábis:)

Nálunk mézes tej volt reggel este.....2 dl langyos tej bele egy ek méz.

Na meg mivel Charlie imádja a teát teázás volt:)

 

Előzmény: snepf (44829)
snepf Creative Commons License 2009.10.20 0 0 44829

Gondolom fertőzés...

És nem a plüss töltelék.

Amúgy én elfelejteném az ilyen játékokat. Csak bajt okozhat. Akkor inkább füstölt marhagége. Azt rághatja bátran...

Előzmény: czaltikgyörgyi (44828)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.10.19 0 0 44828
Sziasztok!

Reggel Gina nem jött elő a házából csak úgy,hogy kihívtam.(alig aludtam valamit,mert hallottam azt a szörnyű erőlködős hangot néha.) Reggel 7-kor már indultam vele az orvoshoz.Garatgyulladás.Kapott 2 szurit, egyet előre,egyet hátra.
Ma már csak 2x erőlködött,remélem jobban van.Langyos vizet ihat csak.
Este hamar elment aludni a házába.
Holnap reggel vissza kell mennünk a dokihoz.

/Secperc!Ezt viszont a Sahin-Tóthnál intézem/
snepf Creative Commons License 2009.10.19 0 0 44827

Az a terület nehéz volt irányításra, de inkább ezt vállaltam, mint egy golf pályát, mert sokkal többet láttam a kutyák teljesítményéből.

Légszimat

 

"

Ezután a kutyát a légszimatos elhozásra kell küldeni. Kívánatos az önálló munka, a dinamikus keresés, az orrhasználat, de nem kívánatos az irányítás. Bírálandó az önálló munka, a keresési stílus. "

 

Szerintem nem valami míves, jól körülírt meghatározása (szabályozása) hogy mit várunk a kutyától. A nem kívánt irányítás miatt vontam le pontot ez a bírálati lapból kiderült. Ahol a vezető hibázott, de a kutya hibátlanul dolgozott, sőt még egy indokolatlan parancsot is végrehajtott amivel megtörték a tökéletes munkáját, ott nem büntettem a kutyát.. elvégre és jobbára ő vizsgázott. Ez egy vizsga, ahol a hangsúly a kutyán van és nem verseny, ahol csapatmunkát nézem.

Akiknek nem sikerült a vizsga, ott részben a vezető feladta, részben a kutya nem tudta végrehajtani a feladatot, mert nem tanították meg rá, részben annyira elfáradt, hogy már mentálisan volt képtelen rá. Ezek sajnos előfordulnak..

Egyszer egy FT tréningen mondtam.. nemcsak a kutyát kell felkészíteni az egész napos fizikai munkára, hanem a vezetőt is. A vezetőnek bírnia kell a rossz időben árkon bokrot, hegyet völgyet. Aki elfárad az jól irányítani és versenyezni sem tud.

 

Na ennyit az este !! 5-ről :D Csaknem utoljára hagytam ott a placcot.

Előzmény: Eni79 (44826)
Eni79 Creative Commons License 2009.10.19 0 0 44826

Jesszus.... Az gááááz.

Reggel 5... :DDD

 

A munkavizsga látványosabb... Nos igen, így is fogalmazhatunk, hahaha. Jó volt az a terület az irányításra, bár ahogyan láttam valaki a légszimatnál is némi irányítással dolgozott... :DDDDDD

 

Az irányítást nekem még bele kell tennem rendesen a fekába, azt mostanában nem használtam. A többi feladat amúgy nem tűnt egyáltalán nehéznek, ez meg a  vonalhajtás az ami necces lett volna. Örültem hogy nem vittem el most :DDDDD

Előzmény: snepf (44821)
Eni79 Creative Commons License 2009.10.19 0 0 44825

Szia!

 

Figyelj. Nagyon többet nem tudok hozzátenni ahhoz amit már írtam sokszor. A kutyanevelés / képzés nem bonyolult dolog. A kutyáink (bár alapvetően nagyon intelligens lények) nem gondolkodnak ha emberi gondolkodásra értem.

Ők ösztönlények, akik ránk vannak utalva. Tőlünk kapják a símogatást, Tőlünk kapják az ételt és vizet.

 

Ők a reakcióinkból tanulnak. Amit megjutalmazunk, azt megengedhetőnek, amit büntetünk azt nem megengedhetőnek fogják tartani. Ez elég egyszerű.

 

Példa... Tegnap kivittük a majmokat a mezőre, semmi tréning, csak "séta". Összefutottunk egy német doggal meg egy kissebb keverékkel illetve a gazdáikkal. (A dog bár 8 éves volt, kissé szocializálatlan, megkértek bennünket hogy segítsünk picit azzal hogy a kutyákat hagyjuk ismerkedni.)

 

Szó szót követett, egy hatalmas sétát tettünk, erdős területen, egészen elmentünk a vadászházig ahol (vad) disznók is voltak. Én az ilyen területen főleg megkövetelem a lábmunkát, nem hagyom őket előrefutkosni. Jönnek láb mellett szépen, póráz nélkül. Persze a dog közben csesztette őket, mondta a csaj hogy nehari, tudja h dolgozni kell a kutyáknak mondtam nem baj, mert ezeknek akkor is dolgozni kell hogyha másik kutyák ott vannak, többen is. Szóval ez csak annyira betartatható amennyire betartatod.

 

Azt meg hogy miért félsz területre kivinni, végképpen nem értem. Mondtam már... ezerrel tolni az ingereket neki, mert abból tanul. A négy fallal körbevett kutyaiskola erre nem alkalmas, ott alapozóképzés folyik csupán. Gina egy teljesen kezelhető, barátságos kutya. Még csak nem is kell hozzá extra kemény kéz... Ezt a kutyát bárhova kiviheted. Mégis mitől tartasz?

 

A másik... Mondtam. A sok felesleges baromság helyett (állva marad, meg mittomén) három alapvető dolgot kell tudnia a kutyádnak. Menjed melletted láb mellett (ha csak pórázzal az se gáz nálad), üljön le és minden körülmények között jöjjön be. Ennyi. Ezt tanítsd meg neki a sok hülye felesleges dolog helyett.

 

Bocsánat ha megsértlek, de véleményem szerint ismételten nem a kutyával van a gond... Tessék már ezt az alapfegyelmet komolyan venni.

Előzmény: czaltikgyörgyi (44823)
molera Creative Commons License 2009.10.19 0 0 44824

sziasztok

 

jó régen írtam, de hősiesen olvaslak titeket, szeretem azt a jellegű infoáramlást ami itt van, nekem nagyon hasznos:-)

remélem mindenki kutyája jól van, aki betegeskedők pedig remélem már jobban vannak:-)) nagyon jó képeket tettetek fel:-)

én egy kis helyzetjelentéssel jöttem.Bellánk súlya keményen stagnál 34kg-nál már kb. 1 hónapja. ennél kevesebb kaját nem fog kapni, így is eléggé ki van neki méricskélve. lehet, hogy 34kg volt 1 hónapja is meg most is, de sokkal jobban néz ki, a rendszeres mozgástól még lightos izmokat is el kezdett növeszteni:))full kicserélődött és cserélődik még mindig a kutya ettől az új életformától. vele csak most kezdtem el foglalkozni, hogy a legminimálisabb parancsokat megtanítsam neki-ül-marad-fekszik-lábhoz, bár utóbbival semmi gond, el nem hagyná a baloldalt egy centire se, ha sétálunk:-)))

hoztam róla pár friss képet:

 

ezt látnotok kell, elindult lefelé az ágyról és útközben leült pihenni:-))

 

bárhol lerakja a hátsóját,imád ölben lenni, mint egy öleb, csak 34kg hozzá:-))

 

a páromat stírőli, ő az istenke:-))

 

íme a Hozzám, mi úgy tanuljuk, hogy elém kell leülniük:-)

 

két kutyának Hozzám, persze mire rögzít a gépem, Dalma már másfelé kandikál:)

 

behívás szintén

 

Fektetés, Bellának lassabban megy, később kellett volna fotóznom

 

na itt Bella is fekszik

 

 

biztos találni kivetnivalót a gyakorlatokban, módokban, én nem értek annyira hozzá, magam próbálom tanítani őket abból, ami a kutyasuliban rámragadt. nagyon ritkán gyakorolunk és Bella még nagyon az elején van, de a hétköznapi életünkhöz ennyi elég, + játékos trükköket tanulunk:-)csupa hasznosat, pl. parancsra csipogtatni a játékjukat:-)) Bella nagyon élvezi ezeket, 3 éves, soha nem tanult semmit, de akár elsőre is megy neki, annyira élvezi a tőrödést, meg akar felelni, és mivel fogyin van egy apró jutifalatért akár cigánykeret is vetne, csak megkaphassa:-))) igazi felüdülés egy sharp tanítása után:-)) és egyszerre két kutyával gyakorolni, amikor egyszerre csinálják a dolgokat, hát attól tiszta lázba jövök:-)) szinte hihetetlen, hogy megtudom, megtudják csinálni, mi tényleg nagyon gyerekcipőben járunk:-)) de ezek az apró örömök hajtanak minket előre:-))

további szép napot mindenkinek:-)

czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.10.18 0 0 44823
Szia!

Jó legyen parancsmegtagadás!
A hócipőm tele van a mai nappal,meg a kutyával is!

Reggel 8-kor indulnék a kutyasuliba,kutya nem akar beugrani a kocsiba.Marci bemászott a csomagtartóba,-akkor beugrott.
Kutyasulinál simán kiugrott.
Kutyasuli:1x voltam a kezdő csoportban,középsőbe nem jártunk (az csak 2 hete van) és 4x voltam a haladóban a mai nappal együtt.
Kutya az iskolában mindent megcsinál,sokkal ügyesebb mint én.

Ma megint kimentünk suli után kutyákkal a suli melletti területre.Kutya letojta a fejemet.Oké,buli volt,-én megértem.Nem tudom visszahívni kutyától,ha meglát egy sétálót-odamegy.Vittem neki vadi új játékot,eldobtam,a játékkal a szájában képes volt loholni egy pórázon sétáló kutya után ahelyett hogy visszahozta volna nekem.

Többieknek!Na erről beszél Eni,és Sheereck!A kutyasulis 5-ös,egy fabatkát sem ér!!

(egyébként a kutyasuliban amiket csinálunk,azt én simán tudnám már vele gyakorolni utcán is)

Most arra jutottam,hogy hiába parázom az ingergazdag környezettől,meg hogy mit fog csinálni a kutya-ezeket másképp nem tudom vele gyakorolni CSAK ÉLESBEN.
Csak ne félnék már ennyire ettől!Hogy jön valami 2 éves totyogó gyerek,Gina meg feldönti esetleg.Anyuka visít,gyereknek betörik a feje,Ti meg hozhatjátok nekem a bablevest a sittre.Vagy úgy megijed a kisgyerek,hogy elkezd dadogni és egész életében nem növi ki.Tudom,hogy túlbonyolítom,de mindig ilyesmi jár az eszemben.

Kutyasuli és + 1 óra kutyabuli után simán beugrott a kocsiba.
Megyünk Fressnapf,simán kiugrott.
A Fressnapf után nem akart beugrani.Úgy tuszkoltuk be a gyerekkel (de nekem ma már nagyon fájt a gerincem,sőt azt hiszem az aranyerem is kiújult)
Jöttünk haza,megálltam a kapu előtt,itt is simán kiugrott.(direkt nem álltam be a garázsba)
Nem tudok elmenni rajta!!!!(ja,a kutyasuliban meg akkorát estem ma,hogy 2 métert repültem.A pórázt nem engedtem el,a jobb kezemet azért az arcom elé tettem ügyesen estemben,meg sínadrág volt rajtam,szóval szerencsém volt baromira.A hátsó kapunál aminek mindkét szárnya tárva volt a parányi vascső csak kb. 3 cm-re áll ki a földből,nincs körbebetonozva.Színe terep,és benőtte a fű.Fantasztikus.)
Kutya csak lesett,hogy mi a francot csinálok a földön,gyerekemnek pedig tátva maradt a szája.



Más!Mondjatok erre valamit.
Gina tegnap kapott egy plüss krokodilt játszani.Ma reggelre kiszedte belőle a töltést,olyan műanyag vattaszerű kócot,tele volt vele a kert.Nem tudom mennyit ehetett meg belőle,de 3 habhányást találtam reggel a kertben.
Ételt nem hányt ki egész nap.Délben viszont olyan hangokat adott ki,mint aki hányni akar,vagyis nyitotta a pofáját,közben befeszült a teste,és valami hörgésszerű hangot préselt ki magából.Mintha valami el lenne akadva a torkában,vagy másutt.
Most megint hallottam azt a hangot,vagy 6x egymás után,kimentem az előbb.
Alszik a házában.
Most mit csináljak??Nem merek aludni.
Előzmény: Eni79 (44818)
snepf Creative Commons License 2009.10.18 0 0 44822
Rontani nem fogsz a helyzeten és lelki törést sem okozol szerintem..
Előzmény: czaltikgyörgyi (44819)
snepf Creative Commons License 2009.10.18 0 0 44821

A reggeli teát 5-kor ittam meg...

Alig volt szusszanásnyi időnk.

A maradék 4 kutya jó volt a víznél.

A mv látványosabb. Az irányításra kicsit nehezebb terepet találtam, de igyekeztem kompenzálni..

Előzmény: Eni79 (44818)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.10.18 0 0 44820
Megértelek,persze.
Tudom az egész kiskori ügyeiteket,mert végigolvastam a fórumot még tavasszal.Nagyon szeretem ezt a kutyát,de jól belegondoltam és arra jutottam,hogy pont elég nekem a gyerekkel pörölnöm a széthagyott puzzle-k,meg minden csetresz miatt,nagyon nem hiányzik,hogy még a kutyát is rendszabályozzam,-mert a gyerekkel sem voltam igazán következetes,szóval érzem,hogy nem bírnám idegekkel ha bent volna a házban és pont akkor akarna játszani amikor én nem akarom.Hamar a fejemre nőne,mert sajnos túl lágyszívű vagyok.
Előzmény: secperc (44814)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.10.18 0 0 44819
Szia!

Ezt ki fogom próbálni,mert egyre rosszabb a helyzet.
Előzmény: snepf (44812)
Eni79 Creative Commons License 2009.10.18 0 0 44818

Szia!

 

Na, végre akkor mégsem volt érthetetlen amit írtam. :-)

Györgyi, ha tetszik ha nem, ez parancsmegtagadás. A szitu a következő. A kutya a hopp-ra vagy gyere ki-re kiugrik a kocsiból elsőre, így azt hogy fél, kizárnám. Ha például beüti a lábát ugrás közben, akkor minden helyszínen "félni fog" a kiugrástól, ugyanis az autóhoz köti a fájdalmat nem pedig a garázshoz. Ha már mindenképpen "gondolkodó kutyát akarunk" ebben látni, akkor én inkább azt mondanám hogy Gina ezzel azt demonstrálja neked, hogy ha hazaértek a kocsival és itt kell kiugrani a kocsiból akkor ugye vége a mókának, itt már tuti nincs szabad terület pláne játszópajti, mert ez otthon... Innen meg már parancsmegtagadás, akárhogyan is nézem.

 

Persze Te dolgod, én mindenesetre ezt hamarban rövidre zárnám. Amit Peti írt az is járható út, az enyém kevésbé drasztikusabb, bár lehet h nem is annyira hatékony. Gina most kamaszodik... És villámgyorsan a fejedre fog nőni. mondtam. A parancs egyszer megy. Nem pedig folyamatosan és könyörögve.

 

Peti nem tudtunk beszélni tegnap, elfoglalt voltál... :DDD Jó hideg volt, befagyott a fenekem, mondjuk egy jager hamar jobb kedvre derített. A leguccsó vizest már nem volt türelmem megvárni, besokalltam a sok képességvizsgázó kutya látványától... :DDD Tavasszal mi is ott állunk a mv-zók soraiaban, remélem eléggé felkészülve.

 

mai arcok...

 

 

 

Előzmény: snepf (44812)
secperc Creative Commons License 2009.10.18 0 0 44817
Igen, nincs mindenki olyan szuper helyzetben, hogy otthon dolgozhat, igy vigyázhat a kutyájára is egész nap. Még jó, hogy tűri a gallért:-))) Igy is lesz idegeskedni valód úgy látom Te is olyan aggódós vagy mint én:-))))
Előzmény: Gabiiiiii (44816)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.10.18 0 0 44816

most eppen rajta van a galler,nem latom,hogy kulonosebben zavarna,igaz nagyon ovatosan kozlekedik benne.Muszaj kicsit szoknia,mert holnaptol lesz itthon egyedul par orat es akkor ugyis raadtam volna.

Sajnos nem tudom megoldani mondjuk 2 hetig a 24 oras felugyeltet,bar amennyit csak tudunk,itthon leszunk vele,ha kell felvaltva.De ugyebar dolgozni menni muszaj..

Előzmény: secperc (44815)
secperc Creative Commons License 2009.10.18 0 0 44815

Gabiiiiiiii:-))))) Na látod:-))))

 

Miután hasi műtétje volt, én ajánlom, hogy a lágyabb körömvirág kenyőccsel (Biomed a gyártó) - kenjed majd a sebét, az menyugtatja a bőrét és ha gyógyul akkor nem fog húzódni, igy nem nyalja, nem vakarja. Én is igy oldottam meg Berrynél a műtét utáni állapotot, mert a gallért nem tűrte:-))) Volt is gond vele most a kórházban, azon az egy éjszakán, amikor bent fogták, gallérozták, mert a branül az első lábában volt:-((( Nem is tudom hogy birta, még jó, hogy nem voltam ott és nem láttam.....

Előzmény: Gabiiiiii (44813)
secperc Creative Commons License 2009.10.18 0 0 44814

Szia Györgyi!

 

Először is nekem sosem volt SAJÁT, KÜLÖNBEJÁRATÚ KUTYÁM!!!

Ez az első, a többi mindig a másé volt, apámé, lányomé. Igy a tartás is az ő szemszögök szerint történt. Apámé benti kutya volt, mindaddig, amig a lányom meg nem született. Akkor kitiltottam a kutyát a lakásból. Azóta sosem volt kutya bent a lakásban, mert én is tisztaságmániás vagyok, mint Te. Autóra, lakásra mindenre. Valamint a lányom kutyája alaszkai malamut volt, ami igencsak nem volt lakásba való:-)))) Nem is igényelte hogy bent legyen. Berryvel viszont alapból más volt a helyzet. Ő olyan, mintha a gyerekem lenne:-))) Most, hogy a lány már elköltözött csak Ő van nekünk a férjemmel, rá pazaroljuk az összes szeretetünket. Amikor hazahoztuk,  - Te még nem jártál ide - 3 éjszaka nem aludtunk, kitettük szegényt a fürdőszobába 8 hetesen, sötétben, egyedül, hogy majd én megmutatom, hogy szigorú rend lesz itt, ez lesz a helye mig kicsi lesz és passz:-)))

Persze, hogy ugatott nyüszitett 3 éjszakán keresztül. Na akkor fogtam és bevittem a kosarát a szobába az ágyam mellé. Rögtön megnyugodott és végre aludtunk mindannyian. Onnatól kezdve nem volt kérdés, hogy hol alszik Berry. A kosarát ugyan kinőtte, de a franciaágy előtt van a plédje és ott őriz minket éjszakánként:-)))

A nappalt általában kint tölti, és nyáron sokszor  még az éjszaka nagy részét is, ugyanis olyan dög meleg volt, hogy jobb volt kint, mint bent:-))) De most, hogy már hidegebb van ugyanúgy visszaáll a régi metodikára, mint tavaly télen volt:-))) Nagyon okos kutya, függetlenül attól, hogy nem fajtiszta. Én már el sem tudom képzelni nélküle az életem, és visszük magunkkal minden hétvégén a tanyára is.

Ha mondjuk hoszabb időre elmegyünk gyógyfürdőbe, akkor a barátnőm vigyáz rá, őt is nagyon szereti. Kiskorában is volt egy hét, mikor ő vigyázott rá. Ő a pótmama:-)))

Szóval ennyi, nem tudom megértetted-e ebből a sok szövegből a lényeget, a lelki kötődést?:-))))

Előzmény: czaltikgyörgyi (44810)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.10.18 0 0 44813
na lanyok,megmarad a kutya..Ma eloszor levittem,szepen pisilt es egy bogyonyit kakilt is.Siman lement a lepcson es fel is jott.Ugyan meg sokat fekszik,de maszkal es egy kicsit mar evett is es benne is maradt...Ma delutan visszuk vissza kontrollra,de szerintem minden rendben van vele..
snepf Creative Commons License 2009.10.18 0 0 44812

Szia!

 

Tegnap 3 élőnyúl ketrecestől a csomiban, öt döglött nyálas fácán és egy kacsa.

A nyulakat elpateroltam, de az utánuk maradó bogyókat ma takarítom ki.

A leglepusztultabb a régi Nivám volt. Olyan tegnapi időben 3 fülig sáros agyagos kutya a hátsó ülésen.. ebből 2 golden. Még a tetőkárpit is sáros volt.. :)

Ha az a parancs, hogy gyere ki.. és nem jön az parancs megtagadás.

Más kérdés, hogy mi az oka. Ha nincs állandóan fennálló ok.. (ami fájdalmat okoz neki).. akkor nem kell az okot keresni.

Vagyis semmi más nem marad, mint büntetni, vagy jutalmazni.

Ezt pedig nem úgy kell, hogy 25x hívod, mert megszokja, hogy szórakozhat.

Hívd egyszer és ha nem jön pár másodpercen belül, ki kell venni mint egy kismacskát, és mondani hogy ejnye...

De én ezt a módszert nem szeretem.

Ami jobb (sztem)

 

Elvinni a kutyát egy körre autózni, utána kinyitni a csomit kitenni az aznapi kaját és hívni.. gyere, egyél!

Nem jön nincs kaja aznap.

Ebben van büntetés és hatalmas jutalom.

Igaz következetesnek kell lenni.

Kell egy hét 10 nap, és rögzül, hogy kiugrani jó.

Nekem Brit hányt a kocsiban süldőnek. Olyan szinten, hogy álló autó csomijában is hányt. Persze úgy kellett betenni.

Aztán tavasszal elkezdtünk kijárni szalonkázni. Annyira élvezte a dolgot, hogy egyszer csak magától beugrott és abba hagyta a hányást. Autózni azóta sem "szeret",de gondom nincs vele.

Előzmény: czaltikgyörgyi (44810)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.10.18 0 0 44811
Sziasztok!


Az a bizonyos autóból való kiugrás.........
Ma a kutyasulinál simán kiugrott.
Itthon NEM! Motiváltam jutival kb.15 percig,dugtam az orra alá,-semmi.Mondtuk:"hozzám!",elbújtunk,elfutottunk,a kaput kinyitottuk,kimentünk az utcára és szaladtunk,semmi.
Otthagytuk a garázsban nyitott csomagtartóval,garázsajtóval.Bejöttünk.
Nyüszített,ugatott,de nem jött ki onnan.
Ez 15 percig tartott.Visszamentünk,eső szakadt,már bőrig áztunk a garázs előtt,aztán Marci hozott egy fél marék tápot,és lóbáltam neki a rendes kajás edényét-és végre valahára kiugrott 1/2 óra után.Nagyon megdicsértük.

Szerintem ezt a kutyát valami trauma érte itt a garázsnál,ez tutti.Szerintem nem parancsmegtagadás,mint Eni mondja.
Látszott rajta,hogy fél kiugrani.,esetleg helyhez kötötte a rossz érzést ami esetleg történt vele,az nem lehet?

Ma a kutyasuliban elég ügyes volt,én pedig dermedt.Oktató keményen be is szólt :
"ha a kutya jutalmazná magát,maga éhen halna!"
Valahogy nekem az a "balra át" 1/4 fordulatonként nagyon nem megy,mindig félek,hogy rálépek a kutyára és csak toligálom a bal lábamat.A jobbra át-okat természetesen vágjuk.

Suli után 4 kutyával kimentünk a dombra játszani,volt elég inger (más pórázon sétáló kutyák,gyalogos járókelők) Gina magasról letojt,nem tudtam behívni se járókelőktől (azok meg még meg is simogatták) sem más kutyáktól.Gondoltam a kutyasétáltatók most aztán a pokolba fognak küldeni,főleg az ilyen 2 kg-os kutyák gazdáira a frász jön majd Ginától,-de nem zörgött senki.
Szerencsém volt.
Na,ezt kellene sokat gyakorolni,mert ilyen ingerek Ginát soha nem érték még,a mezőn mindig egyedül volt kutya,embert sem látott ott.
A kutyasuliban,a mezőn működik a behívás,ingergazdag környezetben viszont még nem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!