Az üzemeltető profi. Egyetlen euróval sem fizet többet, mint amit feltétlenül muszáj. Ergó, miért fizetne egy évre többet annál, mint több év jegybevétele volt?
Amúgy beszélhetünk még erről, csak épp egyikünk se tud semmit biztosan. Nem is mondtam emiatt semmi adatot, csak az elveket boncolgatom. Az is egy elv, hogy egy profi cég nem ad ki többet a zsebéből, mint amennyit nagyon kell. De, hogy mi ez az összeg, még csak saccolni sem saccolok.
hát igen. az 5 millio eurót se lehet biztosra venni. én legalábbis sehol sem olvastam tényként a pontos összeget. talán majd a jövő évi adóbevallásnál megsaccolhatjuk.
Europa legnagyobb stadionjait uzemeltetik evtizedes tapasztalattal, olyanok mint a sokat szidott multik.
Hiba nelkul tudjak beárazni a helyi viszonyokat, elore evekre uzleti tervet keszitenek, gazdasagossagi hatter szamitasaik vannak, megterulesi mutatok es ennek alapjan dontenek.
Az sem veletlen, hogy egy hazai bejegyzett KFT a szerzodo partner es nem az anyaceg vallal felelosseget.
Okos regi trukk, igy mukodik pl a Lidl, vagy mas multinacionalis ceg.
Erdekeseket irsz, az is lehet, hogy van benne igazsag, de ha barmilyen osszehasonlitast teszel akkor arra a kovetkeztetesre jutsz, hogy nem csak a Fradi berlet, hanem az elet Magyarorszagon vallalhatatlan.
A 400 forint / liter benzin ar o.k ?
A 800 forint / parkolasi dij rendben ?
Soroljam ?
Semmi sincs rendben.
Es ha az uzemelteto nem talalja meg a szamitasat, akkor jovore meg dragabb lesz minden.
Szerintem nálunk maradnak ezek a mostani jegyárak. A nemzetközi meccseken lehet, hogy több lesz, de a bajnoki nem hiszem. A B középben az 1500 háromszorosa lenne a régi stadionosnak. Az már sok.
elméletileg ez úgy működik, hogy a Lagardere körülbelül évi 5 millió eurót utal a Fradinak, cserébe üzemelteti a stadiont, ő szedi a belépőket, ő adja ki a termeket, stb.
ha pedig a profitja meghalad egy bizonyos szintet, további összegeket csepegtet a Fradinak.
majd a jegyen látjuk, hogy kinek, melyik cégnek megy a pénz, és azt ki kezeli.
Így ez már igaz, olyan nincs, hogy a bevétel ne legyen megosztva. Nem olvastam részleteket a dologról, amúgy is, ami esetleg meg is jelenne, az biztosan nem fedné a teljes igazságot. Az újságírók saccolására nem sokat lehet adni.
Szerintem valamilyen arányban megosztva kaptok belőle, de a többség az övék, az egyéb rendezvényekre nem adnának évi másfél milliárdot (a hírek szerint).
Kapu mögé 1000 alatt, oldalra éppen 2000 fölé jött ki egy meccs bérletesnek nálatok, azért ezt (főleg az elsőt) nem mondanám drágának.
Mondjuk ha az újba a kapu mögé 2000 lett, azt már annak tartanám.
Hogy nálunk mi lesz, azt ki tudja, némi emelés nálunk is becsúszhat.
Amúgy biztos hülye vagyok, de engem a hülyének nézés jobban zavar, mint valaminek az ára.
Az, hogy nincs nálatok féléves bérlet, az meg tényleg vicc, 1 bérlet is lehet húzós, de esetleg 3 ember 60 e-s bérlete már sokaknál tényleg a megoldhatatlan kategória. Persze fél évre 90 is az...
Az érdekes lenne, ha az övék a bevétel igaz lenne! Ezt nem gondolhatod komolyan. Így, ebben a formában ez azt jelenti, hogy a Fradi meccsbevétele nulla lenne.
Szerintem a következő szezontól a Loki is árat emel - B közép kb 1500 lesz. a 2000-es oldallelátó pedig 2500. És így tovább. Még mindig nem annyira vészes, de a Fradi az vállalhatatlan. Bár én erős emberkísérletet is érzek benne: - Magyarország legnagyobb tábora - Nemzetbiztonsági kockázat - igen a radikalizmus az az - vannak bőven a Fradinál - Tenyérleolvasó, pont egy listástól ? :) - kenyeret és cirkuszt - itt van - oszd meg és uralkodj - nem ez történik pontosan ? - úgy is a Fradi lesz a legfontosabb, benyelnek mindent előbb - utóbb, újabb közöny, újabb döfés - Mindez a Fradiért, és a biztonságért történik - a biztonság mindig jó indok kamerára, chipre, szigorításra - bármire - igazi joker kártya - előhúzták, értünk van - nem ellenünk - hányan mondják, hogy de ha nincs félnivalóm akkor miért zavarjon ? - Lehet nem is látjuk a fától az erdőt, és nem biztos, hogy itt a focié a főszerep, az csak az orrunk előtt van és nem látjuk a lényeget :)
Az Albert stadion jegyárai kapcsán az az igazán vérforraló, hogy azzal (is) indokolták, hogy most ez Európa egyik legmodernebb stadionja, és még így is olcsóbbak a jegyárak, mint külföldön. Mintha a szemlálendő dolog maga a stadion lenne, és nem a füvön végzett sportmozgás. Mert, ha az lenne a mérce, akkor a Fradinak kéne fizetnie a nézőknek. Amúgy, amikor kiderült, hogy egy német cég az üzemeltető, világos volt, hogy a jegyárak az egekbe szöknek. A németeknek nem fontos, hogy legyen közönség is.
engem sokkal kevésbé zavar a hazugság, mint maga a jegyár.
persze nem örülök neki, de az nagyobb baj, hogy 63 ezer lenne a bérletem a stadionba. ahová egy éve várom, hogy kijárjak. azért ez a 63 ezer már nagyon nem kevés pénz a magyarfociért.
4200/meccs, de ha a munkám miatt nem jutok ki 2-3 meccsre, már sokkal drágább. és akkor még sör, kaja, a 4200-zal számolva is legalább 6-7 ezer/fő/meccs... és akkor nem vettem mezt, sálat, műsorfüzetet, és nem vittem ki a barátnőmet, stb.
mindez kéthetente.
(a bérlet meg egyben kifizetve, persze)
ezért a szar fociért nagyon sok. és akkor ha bejutunk az EL-be, elképzelni sem merem a jegyárakat.
más lenne, mondom, ha azt az 5 milliót nem lopja el Kubatov vagy az állam, és ráköltik a csapatra. csak akkor már jövőre olyan csapatunk lenne, ami előtt letérdelne az egész mezőny. és szerintem nem így lesz :/ akkor nem eladni kellene Besicset, hanem új szerződést kötni vele, és hozni még három olyan spílert, mint ő.
A zöldeket is elsősorban az baszta fel, hogy 20%-ot hazudtak előre.
Aztán persze meg lehet magyarázni, hogy , de eddig túl olcsó volt, jobb lesz, tököm tudja, de azt kellene már belátniuk a vezetőknek, hogy nem pofázunk hülyeséget, amíg nem tudunk valamit biztosan. Persze erre meg nincs esély, mert végül úgyis bemennek az emberek, mert eddig túl olcsó volt, jobb lesz, tököm tudja. A góré meg megtanulja, hogy hazudhat nyugodtan, kis morgás a max. "büntetése".
hagyd... ez valami konform idióta, akinek meg kell magyarázni, ha "köcsög" a Real Madrid, és akinek ha azt mondanák, hogy mostantól ez így a helyes, a nagyanyját is kihantolná a földből, biztosan...
Mi Debrecenben nem panaszkodhatunk ez ügyben. Amikor elült az első nagy fociláz, akkor volt egy jelentős jegyárcsökkenés. Nem tudom hány stadionban lehet a felezővonalnál ülni 1000 forintért. Vagy 500-ért szurkolni a kapu mögött. Mert nálunk ilyen jegyárak voltak. Viszont először nálunk is minimális (20%-os) emelést ígértek, és bár jövő évi árak nincsenek (csak a mostani két meccsre vonatkozók), de ennél nagyobb lesz. De ha egy ezres lesz a B közepes jegy, vagy 2000 az egyik hosszanti lelátó, akkor (bár ez 100%-os emelés), de azért nem annyira sok szerintem. Csak az eddigiekhez képest. A stadion viszont ég és föld. ÉS még így is jócskán a Fradi árak alatt leszünk.
Nézd, teljesen laikusan nézve a DVSC nem csinál semmi KÜLÖNÖSET, a Fradinál viszont már az egyik oldali VIP, meg a SKYBOX-ok árai is arra utalnak, hogy ott megcsinálják a KÜLÖNÖSEKET.
És valahogy Magyarországon ahol megcsinálják ezeket a különös dolgokat, azt valamiféle kibaszásnak szánják sok esetben, és bár tévednék a Fradi kapcsán ebben.
Pècsett jò 3 ève, hasonlò 100%-os jegyáremelès volt, mint most a Ferencvárosnál. Most nemrèg az állòhelyes jegyárakat emeltèk 50%-al, mondván a sok būntetèst, valakinek ki kell fizetnie. Oda jutottunk, hogy az èvek òta nem látott jò szereplès ellenère, 800-1000 nèző jár a mèrkőzèsre.
A gond az hogy az eddig is túlértékelt "terméket" most duplán túlértékelten próbálják a pofánkba nyomni,azzal a jelszóval, hogy most hogy szép új stadionban nézhetjük ugyanazt a szart, az attól minőségi szórakozás lesz....
Tudomasul kell venni, hogy Magyarorszagon minden tulertekelt, tulárazott, es semmifele osszhangban sincs a kereseti viszonyokkal.
Maskent fogalmazva, nem a Fradi berlet a draga, hanem a jovedelmek alacsonyak.
Nade tessek kimenni a Palatinuszra, vagy a Sziget fesztivalra, esetleg lenezni nyaron a Balcsira, nehanapjan megtankolni, a het vegen bevasarolni az Auchanban, mindenhol brutal arakkal talalkozunk.
áremelést természetesen vártunk, de nem ekkorát. attól, hogy fasza stadionba járunk, a focink még marad az a szar, mint eddig. persze ha a nyáron azt látom, hogy azt a 3-4-5 millió eurót, amit a Lagadere ad, a csapatar költik, megint más lesz a helyzet. de egyelőre az egész védelem távozik, meg Jenner, és kiket hozunk a helyükre, egy Futácsot?
ezt évek alatt kellett volna megcsinálni, bevezetni. jövőre kurvaolcsón kellett volna adni a jegyeket. Puskás + 20%, teljesen rendben lett volna. hozott volna egy 12-14 ezres átlagot, ebben biztos vagyok. az anyatopikban leírtam többször is: sokan érezzük úgy, hogy most végre valami megindult a Fradinál, vége annak a tízéves kilátástalanságnak, amiben tengődtünk. jöttek volna a drukkerek, ezrével, tízezrével.
4-5 ezres jegyárakon is lehet, hogy kimegy 5-6-7 ezer ember, és a jegybevétel meglesz, viszont ez feleannyi fogyasztó a büfében, a bisztróban, stb. ráadásul ha 2500-ért jutok ki, akkor marad pénzem rendesen fogyasztani, ha meg 5000-ért, akkor meg nem.
ezeket szemmel láthatóan nem gondolták át. egyszerre akarták bevezetni azt, amire jó esetben 3-5 évet hagyni kellett volna.
nagyon remélem, hogy minimum 25%-kal csökkentik majd ezeket az elmebeteg jegyárakat. azok már kifizethetőek lennének.
Ez valahol jogos, viszont a Fradi esetében ez a "vegyes" rendszer a létező legrosszabb. Igazából a mai napig nincs profi klubvezetes, csak káderek, politikai ejtőernyősok és aparatcsikok,és ha erre a hierarchiára telepszik rá az un. "profi", akkor lesz a vége ez az esetünkben tapasztalható pofátlan és példátlan lehúzás,amit ráadásul valami egészen agyament kommunikációval próbálnak megmagyarazni.