Keresés

Részletes keresés

csuangce Creative Commons License 2008.09.16 0 0 3060
Azt hiszem, ez az utolsó beírásom ebbe a topikba, mert nem látom értelmét a vitának.
Búcsúzásul csak tényeket szeretnék írni, aztán mindenki vonja le belőle azt a következtetést, amit akar. Türelmet kérek a figyelmes végigolvasásához.

Először magamról.
Idős ember vagyok, a legtöbbetek a gyerekem lehetne. 50 éve állapították meg először, hogy szívbeteg vagyok. (Billentyűszűkület, szívelégtelenség.)
Ettől függetlenül fiatal- és középkorom különösebb gond nélkül telt el. 14-től 30 éves koromig cigiztem. Egészségtelenül táplálkoztam, de sosem voltam elhízott. Mozgékony fickó voltam. Nem törődtem a szívemmel. Fizikai értelemben. :)
60 évesen jött az első infarktus, akkor a klinikai halálból hoztak vissza a mentősök. (A pitvarfibrilláció átment kamraiba és összeomlott a keringésem. Akkor megéltem egy halálközeli élményt is.) 9 hónap múlva következett a 2. infarktus. Akkor már szívkatéterezést és tágítást is végeztek. Ezt néhányszor megismételték, majd stentet is ültettek be. Ezek ellenére 1 év alatt rohamosan romlott az állapotom. Az utolsó katéterezésnél megállapították, hogy már 7 ér van elszűkülve, műteni kell. 7 éve végezték el a bypass-műtétet, 5 eret áthidaltak, kettőt nem tudtak.
Az infarktusok következtében a szívizomsejtek közel fele elhalt. (És persze a szokásos kamrafal megnagyobbodás, kamratágulat, billentyűk elmeszesedve, magas vérnyomás stb.)
Ritmuszavaraim régen vannak, SVES, VES, pitvarfibrilláció szintúgy. Nem vészes, gyógyszerekkel és relaxációs zenével jól kézben tartom őket.
Az, hogy élek, az orvosoknak és a gyógyszereknek köszönhetem!
Én nem vagyok se sámán, se orvos. (Mint a nicknevemből sejthető, inkább a kínai holisztikus szemlélet híve vagyok.) BFerihez hasonlóan mérnök a végzettségem. (Lehet, hogy anno még őt is ismertem az egyetemről, mikor tanársegédkeztem egy ideig.)
Én is beszélek két idegen nyelvet, el lehet képzelni, hogy a sok betegeskedő évem alatt mennyi orvosi szakirodalmat olvastam el. Ezért nyugodtan kijelentem, hogy nem vagyok semmilyen betegségcsoport szakértője. Sőt! Minél többet olvastam, annál inkább meggyőződtem arról, milyen bonyolult is az emberi szervezet és annak működése.

Ezért értetlenül olvasom itt a "szakértői" tanácsokat betegségekről, gyógyszerekről.
Azt talán mindenki elhiszi nekem, hogy nincs két egyforma ember a földön. (Induljunk ki ebből.) Ha ez igaz, akkor nincs két egyforma megbetegedés sem. (Sem minőségében, sem mélységében.) Ha ez is igaz, akkor hogyan lehet azt elképzelni, hogy egy bizonyos gyógyszer egyformán hat két különböző fizikai és lelki állapotú, különböző megbetegedési fokú emberre?! Hogy meri valaki venni azt a bátorságot, hogy ismeretlenül konkrét gyógyszereket ajánljon, vagy éppen erről lebeszéljen valakit?! Arról már bizonyára hallottatok, hogy a dolgok, jelenségek összefüggenek. Miért gondoljátok azt, hogy ez az emberi szervezetre nem érvényes? Ha például két ember vese- vagy májműködése (vagy éppen a pajzsmirigye) nem azonos, akkor hogyan hathatna egyformán ugyanaz a gyógyszer rájuk?
Ezért van az, hogy az orvosok több gyógyszert is kipróbálnak egy betegen. Előbb-utóbb meg lehet találni a leghatékonyabbat. Addig pedig megértés és türelem kell. Mindkét fél részéről.

Néhány szót a gyógyszerek káros mellékhatásairól, amit az én "sámánhívő" barátom oly előszeretettel hangsúlyoz.
Egy betegség gyógyításánál az orvosok mindig mérlegelik a kockázati tényezőket is. Egy szélsőséges példát erre is hoznék, hogy érthetőbb legyek. Egy rákos beteg gyógyításánál az adott gyógyszer hányingert és fejfájást is okozhat. Melyik a nagyobb kockázat? Ti nem írnátok fel ezt a gyógyszert a mellékhatása miatt?! Ne fájjon a feje, hanem pusztuljon el rákban?!
Ami pedig azt illeti, hogy Feri 10 évi gyógyszerezés után abbahagyta a szedést és jobban lett, mit bizonyít? Azt, hogy 10 évig kellett szednie, hogy javuljon az állapota. Ennyi és nem több. Az természetes, hogy ha már rendbe jön az ember, akkor feleslegesen nem szabad szedni semmilyen gyógyszert.

És most néhány kemény, de jószándékú szót rólatok, hozzátok.
Hogy képzelitek ti azt, hogy ha úri kedvetek úgy hozza, akkor elmentek az orvoshoz, ha nem akkor nem? Olyan nincs, hogy ha valaki rosszul érzi magát, akkor "nem ér rá" elmenni a dokihoz. Honnan tudja, hogy nem zajlik le benne éppen egy tünetmentes betegség-folyamat?
Úgy rendelitek a gyógyszert az orvostól, mintha a piacon vásárolnátok? Ebből a hagymából kérek 2 csomót, a fehér szőlőből meg 1 kilót?
Akkor szeditek be a gyógyszert, amikor jónak látjátok és nem akkor, amikorra azt az orvos előírja? Azt hiszitek, hogy egy gyógyszert csak addig kell szedni, amíg a tünet tart? Nem tudjátok, hogy tünet nélkül is zajlik a betegség folyamata?
Na jó, nem háborgok tovább, nem érdemes saját magamat felhergelni. Arra itt vagytok ti.:))

Egy dologban nagyon egyetértek Ferivel: a fejetekben és a lelketekben is rendet kell rakni, nemcsak a testetekben.

Ezzel elbúcsúzom.
(Figyeljetek kkmd-re, okos ember.)
füzeske Creative Commons License 2008.09.16 0 0 3059

Azt vettem észre ahogy igy utólag visszagondolok,hogy mindig valami izgalom hatására jött elő az,hogy felment a vérnyomásom.....De ha belegondolok,korábban is voltak izgalmak/mint mindenkinek/ a mostaniaktól még nagyobbak is,és mégsem reagált igy sohasem a szervezetem....Valószinű elhasználódott és telitődött már szegény:))vagy inkább Ilyen hangulatjel  kellene? :((

Egyébként van a háttérben sajna bőségesen olyan dolog,amiktől ez előjöhetett :((

Szerintetek ilyenkor pszichológushoz vagy pszichiáterhez kellene menni?-mert én nem azt akarnám,hogy gyógyszerrel tömjenek tele,hanem inkább azt,hogy kibeszélhessem magamból azt ami a lelkemnek fáj,ami nyomja, amitől félek vagy rettegek ,és ezek ismeretében megpróbál engem olyan irányba húzni,hogy sikerüljön nekem innen kimászni.Hogy reálisan láthassam a dolgokat,hogy ne még mélyebbre kerüljek.Bennem ott van az akarat,csak lehet már kellene segitség is ,mivel elég régóta cipelem ezeket a terheket...:((

 

 

füzeske Creative Commons License 2008.09.16 0 0 3058

Sziasztok!-és szép jó reggelt Mindenkinek!

Csak most esett nekem le,hogy én csak irtam tegnap,és egy kicsit sem mutatkoztam be...legalább is amennyire illett volna:))

Nos hát akkor most magamról annyit,hogy 54 éves  nő vagyok,és egy életen át mindig alacsony vérnyomásom volt,/olyan 100 körüli,és a többi érték is inkább alacsony volt,vagy éppen hogy normál,de sohasem magas/.

Most juniustól viszont valami megváltozott...Egyik este/éjszaka/ éreztem hogy valami nem oké,mert kipirultam iszonyatos nyomást éreztem a fejemben,bevéresedett a szemem és hát borzalmasan éreztem magam.Mondanom sem kell nagyon megijedtem,hivtam az ügyeletet.Megmérte a vérnyomásom,és hát természetesen magas volt/életemben először 160/70 és a pulzusom 80/

Adott injekciót és tablettát ,amit elkellett szopogatni.Egy idő után már rázott a hideg is és elkezdtem remegni.Majd egy idő után kezdett csihadni,és valamikor elaludtam.

A háziorvosomhoz kellett volna mennem másnap,de az meg pont elment szabira,igy hát vártam volna hogy visszajön.Csakhogy kb.egy hónap múlva megint este természetesen:( megint nagyon rossz lett a közérzetem,és a szivem az úgy kezdett verni,hogy az egész testemet magával mozgatta,hát valami félelmetes volt,annyira megijedtem,és az volt az eszembe,hogy itt a vég,merthogy még ilyent sem éreztem.

Megint ügyeletet kellett hivni,és a vérnyomás ekkor amit mért 200/120 volt és a pulzus 101.Ekkor megint injekció gyógyszer,és várt,mert nem nagyon akart lemenni.

Majd amikor már elfogadhatónak találta,akkor ment csak el.Valami miatt nem tudtam menni a háziorvoshoz megint,de azért reménykedtem,hogy talán csak nem jön elő...

Hát egy ideig nem is,mert arra gondoltam,ha érzem hogy idegesebb vagyok,majd kapok be egy vagy fél seduxent és akkor talán az majd segit.De rá kb.egy hónapra az volt aug.20.-án,lettem olyan rosszul,hogy a mentő vitt el az ügyeletről.....

Természetesen megint magas volt a vérnyomásom /de azt nem tudom mennyi volt ekkor,de arra még emlékszem,hogy a pulzusom 115 volt.Ez volt a 3.ilyen eset az életemben,de a megölő ellenségemnek sem kivánom.

Majd pár napot a kórházban kellett maradnom,ahol elkezdték adni reggel a fél szem nebiletet,és este egy fél szem frontint.Éreztem én hogy nem vagyok olyan hejde jól,de elvoltam,és arra gondoltam,hogy biztosan annak a szivmunkának a hatása az a gyengeség és légszomj,amit szegény szivem dolgozott.Vártam minden nap hogy majd jobb lesz,de nem igazán mondhatnám,hogy igy volt.Majd hazaengedtek és hát jó kislányként rendesen szedtem tovább ezeket a gyógyszereket,mignem a 6.nap reggel a kórházból hazajövet ,ahogy én ébredtem,hát mint aki nincs is a világon.

Borzasztó fejfájással,ami olyan húzó fájdalom volt,alig tudtam lábra állni,mert olyan gyenge is voltam,rázott a hideg,és félelmetesen sápadt voltam.Hát nem tudtam elinduli ilyen állapotban a dokimhoz sem,ezért hivtam,és amikor kijött mondta hogy azonnal hagyjam abba azokat a gyógyszereket,mert az egyébként alacsony vérnyomásom,és az amúgy is lassú szivműködést még visszább fogta....

Azóta voltam egy belgyógyászaton ,ahol raktak fel 24órás ekg-t és vérnyomásmérőt,és laborban is voltam.

Ezen a belgyógyon a következőket irták most: Jelenleg euthyreosis,sinustachycardia látható,panaszai hátterében mitralis prolapsus,sinustachycardia áll,egyéb kardiális vagy extrakard. ok nem áll.Szóval most itt tartok,és ott hogy várom az időpontot a debr.-i szivcentrumba egy kardiológiai kivizsgálásra.

Na hát jó hosszúra sikeredett a kis bemutatkozás,de ennyit szükségesnek találtam,ahhoz hogy képbe lehessen a problémám...

Nagyon ronda az idő ma is... :((,de azért mindenkinek szép napot!

Ez amit diagnosztizált:Jelenleg

 

kkmd Creative Commons License 2008.09.16 0 0 3057

hogy Te mit össze nem cikizel:-)))

csaj-csaj, kortól függetlenül. vagy ennyire maradi lennél???

Egyébként meg néhány sor olvasás elalvás előtt senkinek nem árt, mellesleg sokkal többet használna az  emebereknek, ha néhány sort olvasnának, biztos vagyok benne, hogy egy csomó egyéb felesleget dolgot helyetesíthetnének vele.

Előzmény: Törölt nick (3049)
kkmd Creative Commons License 2008.09.16 0 0 3056

Miért nem hallunk itt olyanokról, akik kigyógyultak a béta blokkolóknak köszönhetően?

 

Hát talán azért, mert nem olvasol figyelmesen: néhány éve ugyanilyen pszichés alapon jelentkező + MPS (mitrális prolapsus) tachycardiám, extráim, pánikrohamaim voltak, ami ugye az MPS-re igencsak jelllemző. Szedtem a Betaloc-ot, Xanax-ot és RENDBEJÖTTEM!!! Hozzátenném, rohadtul akartam gyógyulni, gondolom ez is segített.

 

Életmódváltás: azelőtt is jártam tornázni, utána is. A kajára is figyeltem. Nem iszok (mértéktelenül- max hetente 1 pohár vörösbor), nem dohányzok/tam.

relaxálni is szoktam, de mint említettem ez 120-as pulzussal nem megy!

Ezt csak azért fűztem hozzá, hogy akinek  vágtázik a szíve, annak nehéz a relaxációs gyakorlatokat csinálnia. Nem is szólva arról, hogy a nyugalmi szapora pulzus mennyire igénybe veszi a szívet.

 

én nem tudom továbbra sem, miért vagy oda a TRENDI gyógyszerekért (és persze utána fikázod őket), úgy látszik felétek ez a szokás, nálunk úgy gyógyszereznek, hogy meggyógyuljon a beteg.

 

mellesleg az olvasást nem véletlenül ajánlottam a csajoknak, (mert 45 éves létemre nem fogom nénizni a korombelieket, mert ők is még fiatalok, ahhoz, hogy lerobbanjanak), tehát minél többet kell olvasni ahhoz, nemcsak fórumot, de lehetőleg szakcikkeket is, hogy rájöjjetek arra, hogy tudnak minél előbb renbejönni.

 

A gyógyulásnak is több állomása van, de azt hiszem egy jól beállított gyógyszerterápia mellett sokkal könnyebb gyógyulni és utána gyógyszermentessé válni, hiszen ez a célunk...

 

Mellesleg továbbra is ajánlom lányok a lesz...rom tablettát, ha valóban kimutatottan nincs szervi bajotok, akkor az extrákat fogjátok rá az időre, a szomszédra, stb. de ne szenvedjetek tőle (okos tanácsokat könnyen adok, most nekem is van egy rakat)

 

Mindenkinek jó napot!

Előzmény: BFeri53 (3053)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.15 0 0 3055
Remek volt Feri! Sajnos ez az igazság a beta-blokkolókkal és az orvosokkal kapcsolatban is. Egyiktől a másikig, mindenki mást mond, javasol és mindannyian sok hasonló gonddal küzdő beteget láttak.
Előzmény: BFeri53 (3054)
BFeri53 Creative Commons License 2008.09.15 0 0 3054

Nem kell lebecsülni a sámánokat! Ők legalább tudták, hogy a legtöbb betegség lelki eredetű.

 

Valamelyik "sámán"-tól hallottam, hogy azokból válnak a legjobb sámánok, akiket már meggyógyított egy sámán!

 

Nem csoda, hogy újra divatba jönnek a sámánok!

Nekem nem esik nehezemre elképzelni azt a szerencsétlent,aki 10 éves béta blokkoló és nyugató cserélgetés (szakorvosi kezelés) után végső kétségbeesésében elrohan egy sámánhoz, mint utolsó reményhez, mert szeretne még egy kicsit élni!

 

Kinek a sámán, kinek a Nebilet! Az idő pedig mindent a helyére tesz. Nem biztos, hogy ezen a fórumon fogjuk megbeszélni!

 

Előzmény: csuangce (3045)
BFeri53 Creative Commons License 2008.09.15 0 0 3053

Most is fenntartom, amit írtam.

 

A tanácsaimat illetően mindig is kiemeltem, hogy csak azoknak szólnak, akiknek nincsenek szervi elváltozásaik, akik egyszerűen pszichoszomatikus tüneteket produkálnak. Úgy látom, itt a legtöbb hozzászóló ilyen. Ahogy írják, egyiküknek sem segítettek tartósan a legtrendibb bétablokkolók sem. Ezt nem én találom ki, csak konstatálom. Mi van, ha azért nem segítettek, mert eleve nem is segíthetnek és tévedett a szakorvos? Hány fajta béta blokkolót kell kipróbálni valakinek, amíg rájön, hogy NEKI nem segítenek egyáltalán?

 

Egy drága, pesti maszek kardiológus mondta, hogy előbb a fejemben csináljak rendet. Amíg nincs rend a fejemben, rohangálhatok az egyik kardiológustól a másikig, úgysem tudnak meggyógyítani! Először nagyon megörültem, de a jó tanács mellé kaptam egy trendi béta blokkoló receptet (a Concor és a Rytmonorm helyett kellett szednem a Sotalex mite nevűt), egy epilepszia elleni nyugtatót éjszakára, nappalra egy antidepresszánst. Ettől aztán rend lesz! Hálistennek a nyugtatókat nem szedtem be, amiért a következő kardiológus meg is dicsért. A trendi béta blokkolót sajnos beszedtem, rosszabbul éreztem magam tőle. Az orvos szerint nagy butaság volt beszedni, az összeset abba kell hagyni, mert nekem nem indokolt. A fejemben szerinte is rendet kell tenni (ez a legnehezebb). Mikor végül orvosi tanácsra az életmód változtatás és szemléletmód változtatás mellett döntöttem, lassan helyreállt a rend a fejemben és a testemben is. Évente 1-szer járok kontrolra, ott azt mondják, nem kell semmilyen gyógyszert szednem, csak így tovább!

Ennyit arról, hogy "Az az orvos, aki a beta-blockereket felírja, nem egy beteget látott". Az az orvos, akinek a tanácsát elfogadtam, nem is látott, mert csak a neten kommunikáltunk. Akkor most kell látni, vagy nem kell látni?

 

Az én tanácsaim egyfajta életmód alternatívát mutatnak, amit egyébként a WHO is ajánl a gyógyszeres terápia megkezdése előtt, például még a magasvérnyomás betegségnél is. A WHO is sámán?

 

Én nem döntök, mindenki maga dönt, hogy melyik úton megy.

Azért hadd lássák, hogy több út is létezik! Az életmód váltás, szemlélet váltás a nehezebbik út.

Az orvoshoz rohangálás és gyógyszerek bekapdosása könnyebb, de még nem jelenti azt, hogy mindent megtettünk az egészségünk érdekében.

 

Több jónevű orvost is ismerek, akik indokolatlanul írtak fel gyógyszereket, hosszú éveken át. Az életmód tanácsadásra valamiért soha nem jutott elég idejük.

 

Miért nem hallunk itt olyanokról, akik kigyógyultak a béta blokkolóknak köszönhetően?

 

 

 

Előzmény: kkmd (3043)
BFeri53 Creative Commons License 2008.09.15 0 0 3052

Ez az egyik klasszikus példa a lehetséges mellékhatásokra.

A béta blokkolók egy másfajta ritmuszavart okozhatnak, bradycardiát (lelassult szívverést). A tachycardiát (szapora szívverést) a legtöbb esetben időben észleli a beteg és tesz ellene valamit, a bradycardiát azonban sokszor nem is észleli, egyszerűen bágyadtságot, gyengeséget érez. Jól tetted, hogy orvost hívtál, és szerencséd volt, hogy időben érkezett. 

Előzmény: füzeske (3047)
BFeri53 Creative Commons License 2008.09.15 0 0 3051

Szia evike007!

 

Az éjszakai extrákról:

Feltételezem, hogy 2 kézenfekvő oka is lehet:

1.) Az idegrendszer, az érzelmi állapot éjszaka sem kapcsolódik ki, az álmok is mindent előidézhetnek.

2.) A mellkasi szakaszon lévő gerincproblémák is okozhatnak extrákat. Ezek éjszaka a mozgáshiány miatt is előállhatnak. Ajánlom, hogy egy profi manuálterapeuta vizsgálja meg a hátgerincedet.

Előzmény: evike007 (3050)
evike007 Creative Commons License 2008.09.15 0 0 3050
Sziasztok!
Most jöttem a magán kardiologusomtol!egésznap extráztam hála enenk a hülye idönek,igaz melegben is ezt teszem:)Persze nála semmi,de ez igy szokott lennei,meghallgatott,megviszgált,ekg stb!Most fel irt egy másik gyogyit anebilet mellé/ezt lecsökekntette napi egyre/és fekirta mellé a Cordaron-t!!eegy hétig 3x1 et aztán egy hétig 2x1-et aztán napi egyet!Állitolag ez antiarytmiás szer!Na kiváncsi elszek!M a már nem tudtam kiváltani elég vidéken lakunk,gyoygszertát 6-kor zár:))na amjd holnaptol!Egy hét mulva fel kell hivnom amobilján hogymi van!!Na kiváncsi leszek!
Különben Bferi meglátási az életmodra igen jok,de ha magunk idézzük elő az extrákat én miért ébredek fel néha rá hajnalban??Éjjel is magamnak idézem elő???Vagy hogy van ez?
Rengeteg gyogyzser biztoshogy árt de ha nekem hosszu évekig semmibajom nem volt a Betalockkal akkor az nem oylan sok hoyg en lehessen szedni4DE erről a Coradronrol asemmit sem tudok itt a neten elolvasni.))na majd holnap kiderül.)))és semmi pánik.))ha jön az extra majd elmulik.))
szépestét nektek!!
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.15 0 0 3049
 

Az intelmeket többek közt a csajoknak is szántam, remélve, inkább olvasnak, ha más nem szerelmetes regényeket, mert ábrándozni jó.-))))

 

Hát tudod, ezek a "csajok" is meglett hölgyek a legtöbb esetben, akik a változó korral, családdal, munkával, pénzhiánnyal küzködnek. A bajok (extrák és egyebek) többsége ebből fakad. Nem hiszem, hogy szerelmetes regények olvasására lenne idejük és azt sem hiszem, hogy hisztis "tyúkok" lennének, akiken csak a "fórum sámánja" segíthet. Soku(n)knak ez az egyetlen hely, ahol meghallgatásra lelnek, figyelmet kapnak és legkevésbé iróniára van szükségük. Ez a hely nem erről szól. Bizonyára nem akartál bántani senkit.

Előzmény: kkmd (3048)
kkmd Creative Commons License 2008.09.15 0 0 3048

Drága Csuangce!

Valószínűleg tényleg genetikai lehet, mert soha nem állhattam, mikor "megmondták nekem a tutit". (hú, de utálom ezt a kifejezést) Különben is most kapta meg a kislányom is az "öntörvényű" jelzőt, a fiamra is ezt mondták, így én sem szégyenlem, hogy az vagyok, majd én tudom, mi jó nekem:-))))

 

Az intelmeket többek közt a csajoknak is szántam, remélve, inkább olvasnak, ha más nem szerelmetes regényeket, mert ábrándozni jó.-))))

 

mellesleg nekem is jövögetnek az extrák, tudod a pajzsmirigy miatt, míg az rendben nem lesz, addig ...hát addig ez van:-)))

Nekem mindössze annyi a bajom velük, hogy sokszor halmozottan jönnek, főleg, ha hideg front van, mit például most is, s az okos könyvek megmagyarázzák miért vagyok ezek után fáradtabb: a vérkeringés hatékonysága ilyenkor akár 20%-kal is csökkenhet... hát igen...

 

remélem Te jól érzed magad, nagyon vigyázz magadra, mert szeretnék még sokáig beszélgetni  Veled!!!

Előzmény: csuangce (3045)
füzeske Creative Commons License 2008.09.15 0 0 3047

Nagyon is hihető amit irsz,mert én sem tudtam enni a Nebiletet. Ahogy elkezdtem enni,rá a 11.napon lettem olyan rosszul,hogy orvost kellett hivnom.Valami negyven akárhányas pulzusom lett....

Előzmény: BFeri53 (3039)
füzeske Creative Commons License 2008.09.15 0 0 3046

Sziasztok!

Én teljesen véletlenül találtam erre az oldalra,mert az én problémáim után kutakodva klikkeltem ide erre a helyre,és ha már itt vagyok gondoltam,akkor olvasgatok is egy kicsit...

Sajna nekem is hasonló irományok vannak az orvosi papirjaimon

:( mint amiről itt irogattok.Azért is ragadott meg az oldal....

Nem tudom közületek valaki ismeri-e,vagy hallottatok-e már olyan étrend kiegészitőről?-Neuroptim tabl.

Egy másik oldalon valahol olvastam,és ott nagyon dicsérő véleményeket olvastam róla.Érdekelne,hogy itt közületek esetleg valaki fogyasztotta-e már?-vagy ismerős-e valakinek???Ha igen kérem irjon róla.Előre is köszönöm,ha valaki válaszol!

Látom,hogy ez már egy kialakult kis társaság,de remélem nem gond,hogy én is irtam:))

 

csuangce Creative Commons License 2008.09.15 0 0 3045
Kedves kkmd!
Azt hiszem, teljesen felesleges a jó szándékú intelmed a "fórum doktorának". :))
A labilis idegzetű emberek nagyobbik része (főleg a hölgyek) kifejezetten kedvelik a határozott, ellentmondást nem tűrő, vezérszerepet játszó sámánokat. Ez genetikai adottság, nem tehetnek róla. És ha ettől jobban érzik magukat, hát akkor - isten neki, hallgassanak akárkire.:))
Ha meg belehalnak a tanácsokba, arról itt úgyse tud meg később senki semmit. A halottak ritkán fórumoznak.:D
Előzmény: kkmd (3043)
Sandy girl Creative Commons License 2008.09.15 0 0 3044

Sziasztok!

 

Én jövő héten hétfőn, 22-én megyek vissza a magánkardiológushoz, utoljára pont egy éve voltam, és ideje elmenni kontrollra.

Ő állapította meg tavaly mi okozza nekem az extrákat, előtte hat orvosnál is voltam, és egyik sem vette észre, pedig mindehogy megvizsgáltak, érdekes...

Nekem van egy kis vitorljavisszahajlásom az egyik billentyűnél és ez okozza az extrákat időnként. Már belenyugodtam, együtt kell velük élni.

Fel a fejjel Kaamilla! Nyugodj meg biztosan ilyen időszakod van, vagy neked is van valami ilyen jellegű problémád, amik az extráid okozzák?

kkmd Creative Commons License 2008.09.15 0 0 3043
Amíg meg nem értitek, hogy a béta blokkolók sejt szinten, durván beavatkoznak az egész szervezet nagyon finom önszabályzó rendszerébe, beleértve az idegrendszert is, az anyagcsere rendszerét is, addig csak cserélgetni fogjátok őket. Csöbörből vödörbe kerültök (betaloc, nebilet, carvetrend, concor, coviogal, sotalex, ... végtelenségig)!

Csak rövid távon szüntetik meg tünetileg, vagy ritkítják az extrákat, hosszabb távon a helyzet rosszabbodhat. Aki szapora szívverés ellen szedi, hosszabb távon extrákat is kaphat ráadásul. Ezt főleg saját tapasztalatom alapján írom.

 

 

Az az orvos, aki a beta-blockereket felírja, nem egy beteget látott! Mint Te és a kedves nejed. Azért avatkozik bele a béta-blokkoló, mert az a dolga, mert a szervezet nem tudja megoldani ezt a defektet.

 

Továbbra is kérlek, gyógyszerrel kapcsolatban NE osztogass itt továbbra is tanácsokat, mert nem értesz hozzá!

 

Az életmódbeli tanácsok hasznosak lehetnek, korlátozd magad erre!

 

LÁNYOK! Tudnotok kell , hogy a frontok, mint most a hidegfront görcskészséget fokozza, ezért az extrák is gyakoribbak lehetnek. Aki bírja, az sportoljon, az jót tehet.

 

Előzmény: BFeri53 (3039)
BFeri53 Creative Commons License 2008.09.13 0 0 3042

"Ha most önzetlenek lesztek egy pillanatra, és azt kívánjátok, hogy sikerüljön, máris sok barátra leltem. És akkor köszönöm aki szorít értem."

Tiszta szívemből és minden tekintetben kívánom neked mindazon jókat,amiket magadnak kívánsz!

 

A sikerélmény fontos, éltető erő!

 

Feri

Előzmény: Kaamilla (3040)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.13 0 0 3041

Kaamilla kedves, egyáltalán nem voltál "őrült". Mindannyian ugyanezekkel a gondokkal küzdünk. Nagyon jó, hogy ezeket a gondolatokat megoszthatjuk anélkül, hogy "visszafognánk" magubkat.

 

Természetesen a legjobbakat kívánom Neked a magánéletedben és a pénzügyiek terén is. Köszönet a jókívánságokért és a jótanácsokért! Vigyázz Te is magadra!

 

Puszi

Előzmény: Kaamilla (3040)
Kaamilla Creative Commons License 2008.09.13 0 0 3040
Igazad van tinkmara, és köszönet neked BFeri!
Ha a BFeri lenne mindig mellettem, nyugodtabb lenne az életem, mindig megnyugtatna afelől, hogy semmi bajon, de viszont ő tőlem készülne ki, hogy állandóan bistositania kell afelől, hogy én vagyok a legegészségesebb ember a földön:)) Na ezt jól kifejeztem.....
Azt észre vettem, hogy ha valami nagyon pozitív dolog alakul az életemben, amire ma pl. volt egy halványka reménysugár, és ha ez bejönne (igaz üzletei, és a lelki még vissza van) szerintem felére csökkennének az extrák. A sikerélmény a "pénz" a biztonság fénysugara derengett látni.
Ha most önzetlenek lesztek egy pillanatra, és azt kívánjátok, hogy sikerüljön, máris sok barátra leltem. És akkor köszönöm aki szorít értem.
Én is mindnyájatoknak azt kívánom, ami az egészséghez, és a boldogsághoz szükséges. -Nagyon hülye voltam?:)))) Általában őszinte vagyok, néha vissza is kell fognom magam.
El fogom olvasni a BFeri web ajánlatát. Holnap Pécsre utazom fogorvoshoz, (testvérem mindkét lánya fogorvos asszisztens) és szerdán úgyszintén ott lesz vizsgám.
Valószínű , majd csütörtökön írok nektek. Bár lehet, hogy azért belekukkantok.
Evike007 légyszi írd meg mi volt a dokinál, nagyon kiváncsi vagyok. Én 18-án megyek vissza, és közlöm, hogy felülbíráltuk a forumon a munkáját, így sajnos egyik gyógyszert sem szedtem be. Hát erre mit fog lépni?
Sziasztok! Vigyázzatok meg ne fázzatok, jövő héten hideg idő lesz! Kamilla
Előzmény: Törölt nick (3038)
BFeri53 Creative Commons License 2008.09.13 0 0 3039

Kedves tinkmara, Kamilla és Évike!

 

Néhány idézet, amit ajánlok nektek.

"Amilyen mértékben alávetjük magunkat a démonok (N.B. pl félelmek) befolyásának, olyan mértékben uralkodik el bennünk e démoniság alapjellege, az anarchia, amilyen mértékben erõtlenedik a szellemi kontroll s a fizikum egészséges egyensúlytörekvése, olyan mértékben nyer hatalmat a szervezetben különféle betegségek tömege a szervi bajoktól a szorongásos neurózisig és az idegösszeomlásig.

 

A szervezet központja az agy. Mindenfajta életmûködés az agyból indul ki, és minden benyomás oda érkezik be. A látható organizmus mögött álló magasabb impulzusok is e precíziós közvetítõ állomáson keresztül hatolnak a fizikumba, tehát az érvényesülést keresõ mélységi erõknek sincs módjukban megkerülni.

 

Az akaratnak, amely uralomra tör, legelõször az ember gondolkodását kell befolyásolnia. A gondolattartalom, az agyat átható szellemi atmoszféra az az absztrakt esszencia, amely a tudattalan mûködési parancsokkal együtt szétárad, szétsugárzik a szervezetben, és determinálja egész magatartását. Kóros irányú megváltozása katasztrófát jelenthet nemcsak idegéletében, hanem fizikai szervezetében is. " Szepes Mária, A mindennapi élet mágiája

A stílusa sajátos, túlszínezett, de a lényeg tökéletes. 99 évet élt, pedig erősen megtépázta az élet!!!

 

A www.terebess.hu lapon megtalálható a teljes anyag.

Én figyelmesen elolvastam.

 

Amíg meg nem értitek, hogy a béta blokkolók sejt szinten, durván beavatkoznak az egész szervezet nagyon finom önszabályzó rendszerébe, beleértve az idegrendszert is, az anyagcsere rendszerét is, addig csak cserélgetni fogjátok őket. Csöbörből vödörbe kerültök (betaloc, nebilet, carvetrend, concor, coviogal, sotalex, ... végtelenségig)!

Csak rövid távon szüntetik meg tünetileg, vagy ritkítják az extrákat, hosszabb távon a helyzet rosszabbodhat. Aki szapora szívverés ellen szedi, hosszabb távon extrákat is kaphat ráadásul. Ezt főleg saját tapasztalatom alapján írom.

Ezt azoknak mondom, akiknek nincs szervi bajuk és nem magas a vérnyomásuk!

Olvassátok el figyelmesen a mellékhatásokat. A valóság még ennél rosszabb is lehet, attól függően, kinek milyen erős és idős a szervezete.

 

Megszülettünk, ez önmagában szívmegálláshoz vezet!

 

Hány extrátok van óránként, hogy ennyire zavar?

Minél jobban féltek tőle, szinte várjátok ezt a DÉMONT, annál több lesz!

Ez a tulajdonsága!

 

Előzmény: Törölt nick (3038)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.13 0 0 3038

Lányok! Próbáljatok picit megnyugodni. Kaamilla, mintha magamat hallanám. Az őrületbe tudom kergetni magam a gondolataimmmal, a félelmeimmel. Egyhuzamban csak azt mondogatom, amit Feri is írt nekünk: nyugalom, az extrák tombolnak a streszes, túlhajtott lélekben.

 

Betaloc-ot szedek, sajnos több, mint 10 éve. Tachycardiára kaptam, arra nagyon jó, ha ilyet lehet mondani, de mellette "vígan" extrázok. És persze "tiszta" pillanataimban azt is fel tudom mérni, hogy gyors szívműködésre is cak akkor használ tökéletesen, ha nem vagyok pánikban. Magyarán, ha akkor veszem be, amikor az idegességtől, a szorongástól már tökéletesen kivagyok, akkor sokkal lassabban, gyengébben használ. Előbb le kell nyugodnom.

 

 

 

Előzmény: Kaamilla (3037)
Kaamilla Creative Commons License 2008.09.12 0 0 3037
https://www.drdiag.hu/kereso/betegseg.php?hash=5e30c3bc668da54792571f4c9420a55c

Sziasztok!
Itt minden betegségre kaptok magyarázatot, a diagnózist beírjátok.
Én már idegileg kész vagyok, beírtam a diagnózisom, hogy Hyperkineticus cirk., hát nem semmi, én elég komolynak tartom a meghatározást, és a VES az sem piti, és az arrytmia sem. Mindegyik szövődménye a szívmegállás lehet, hát ne tudjátok meg,hogy érzem magam.
Ha valaki rá tudna cáfolni a téves értelmezésemnek, légyszi tegye meg, mert most már tényleg kész a szívem.
Állandóan csak ezzel foglalkozom, szerintem már nem is vagyok normális.
Kaamilla Creative Commons License 2008.09.12 0 0 3036
Szia Evike007!
Tényleg tisztázni szeretném ezt a dolgot, ugyanis nekem sem használt a Nebilet, és a Carvetrend sem használ. Viszont, már egy 4-5 éve mikor nyáron rosszul lettem az ügyeletes orvos Betaloc-ot írt fel, az jó volt úgy emlékszem. Szóval neked is használt a Betaloc? Szerintem sokan szedik, és eddíg még mindenkinek használt a ritmuszavarra. Szerintem jók a régi gyógyszerek, most tömnek bennünket az újakkal. Én el is határoztam, 18-án megyek vissza, hogy Betaloc-ot iratok.
Azért lenne egy nagy kérésem, ha te is megkérsz én is megteszem, ha 18-án megyek, légyszi kérdezd meg a kardiológust, hogy ha nincs szervi bajom, csak ugyan az mint neked és rytmonormot ajánlott az orvos, ahhoz mit szól. Köszi megyek mert jöttek...
Előzmény: evike007 (3035)
evike007 Creative Commons License 2008.09.12 0 0 3035
Sziasztok!
Szia Kaamilla!
Én is megyek vissza hétfőn a maszek kardiologushoz!!mert nagyon nem érzem jol magam hogy majd egésznap szivritmusozok,lehet nem jó a Nebilet akkor meg irjon mást!Most lejebb menetem avitaminokkal is,de sajnos a Soyát a klimaxra szednem kéne mert nagyon jó rá!!
Betalacot januárig szedtem akkor addig nagyon jo volt,de januártol megállithahtlanul extrázom!és még mindig a klimaxra fogom!!mert az is azota kezdődőtt!!
pusz:Éva
Előzmény: Kaamilla (3034)
Kaamilla Creative Commons License 2008.09.12 0 0 3034
Mi van itt tényleg?
Van amikor olyan nagy a pörgés, alíg lehet követni, most a madár sem jár erre?

Kérdés: Ha minden szinte minden napos a ritmus zavarom, néhány nap kivételével, valyon mennyire súlyos ez az állapot, már kezdek berezelni. A BFerit sem látom, pedig ő tudja az előzményeimet. Ha olvasod légyszi írd meg, hogy a fibrilláció nálam is lehetséges e vagy sem, mert azt a Rytmonorm 150 mg. tablettát nem merem beszedni, bár már megjegyezték, hogy felülbírálom a szakorvost? Mit tegyek? Még a pánik is eluralkodik rajtam.
VAN ITT VALAKI?????
Kaamilla Creative Commons License 2008.09.11 0 0 3033
Sziaszto!
Szünetel a forum??
Kaamilla Creative Commons License 2008.09.09 0 0 3032
Szia evike007!
Nem tudom, mi a fenéért van állandóan ez a szívbaj. 17-én megyek vissza a kardiológushoz, nem szedtem be amiket írt, de meg mondom neki, hogy keressük meg az okát, a hormont is vizsgálják ki, hogy mennyi van. Szörnyű, hogy a gyógyszer ellenére sem múlik el a zavar. Minden esetre, én mindenképpen a Betaloc-ot szeretném kérni tőle, kipróbálom azt is, valahogy jobban tetszik nekem. Üdv.
Előzmény: evike007 (3031)
evike007 Creative Commons License 2008.09.09 0 0 3031
szia Kaamilla!
Én is egésznap extráztam meg remegett a szivem!Valami van a levegőben!pedig ma még melegsem volT!
Ha a szoja jó a klimaxra akkor mi baj lehet amikor a doki megmondta semmi bajom a szivemnek állitólag!:)Na mosta aztán mit csináljak???
Előzmény: Kaamilla (3030)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!