Keresés

Részletes keresés

Hmmmm Creative Commons License 2001.01.16 0 0 161
Biztos minden azon mulik ki csinalja.
Ahogy en tudom, a szajban felnyitott sebek mindig bedagadnak. Olyan a termeszetuk. Ez van. De elmulik. :))
Nekem egy felig mutetem volt. Nem tudta a srac eldonteni mutet vagy csak egyszeru foghuzas, tehat csinalt egy felmutetet a Paradontologian (nemtom mitjelent, de fogakat tomtek korulottem). Szegeny nene a szomszed szekben egyre nagyobb szemekkel nezett mikor beteritettek tetotol talpig zoldbe, majd gyors egymasutanban harom fertotlenitett muszerekkel megrakott kocsit is odaguritottak es vegul az asszisztens es a doki is megjelent maszkban, fejkotoben, zoldruhaban, bemosakodva. Szep latvany voltam.
Maga a 'mutet' nem volt nagyon kellemetlen, a legrosszabb az volt, hogy hatul dolgozott (fekudt a bolcsessegfogam es nyomta elore az osszes tobbit, ki kellett venni) es a szam sarka igy ki lett dorzsolve.
Utana tenyleg nem nagyon jo, mikor elmulik az erzestelenito, de megfelelo tabletta atsegit az elso ket napon. Persze nekem csontbol szedtek ki fogat, valoszinu azert fajt elegge, es nem a seb. Hogy nalad mit kell csinalni, nem tudhatom, de valoszinu nem lesz annyira fajdalmas utana.
Nekem ra kellett szannom negy napot a gyogyulasra (hetvege plusz ket nap) hogy emberek koze mereszkedhessek, utana meg egy ideig szajfertotlenitovel oblogetni, kb. ket hetig, kontrollra jarni, kivetetni a varrast, de azota is rendben van.
Nem ez volt a legrosszabb elmenyem eddig. :))
Előzmény: Kitty (160)
Kitty Creative Commons License 2001.01.14 0 0 160
Szia Zmac!

Az első két évben feéelvente röntgenezték a fogamat a lent emlitett intézményben, az ikszediknél azt mondták, nem kell többet...
Csak azért kérdeztem, hogy ki mit tud a műtétről, mert hallottam innen-onnan rémtörténeteket (ájulás, fej duplára dagadása, a csontot nem tudják érzésteleiteni, elevenen nyitják föl, stb.), úgyhogy nemigen van kedvem a dologhoz. Szerencsére van haladék (kb.4-6 hét), hátha elmúlik, szedek rá mindenféle csodaszert, aztán majd meglátjuk.....

Előzmény: Zmac (158)
Calliope Creative Commons License 2001.01.12 0 0 159
Végül én is elmerészkedtem (10 év után) a szüleim fogorvosnojéhez (úgy voltam vele, hogyha a papám, aki rettentoen utál fogorvoshoz járni, képes volt hetekig járni hozzá, akkor lehet hozzá bizalmam). Nagyon barátságos no, fiatal, az asszisztensnoi is kedvesek (és nagyon csinosak, ez persze engem nem hoz tuzbe :)). A felszerelés profi, a rendelo csillog, a váró barátságos (egy lakásban van berendezve az egész, várakozás közben mintha a nappalidban ülnél). Szól a rádió is kint, ez feloldja a feszültséget, meg elnyomja a fúró és egyéb szerklik kiszurodo hangját.
De ami a lényeg: a doktorno nagyon figyel rád, mindent elmagyaráz, éppen mit csinál, ha kell, beszélgetéssel eltereli a figyelmedet a fogadról. Nagyon aprólékos profi munkát végez.
Az árai átlagosak (a lentebb leírtakkal összevetve legalábbis...).
Szóval csak ajánlani tudom.

A neve Rákos Ildikó, és a Batthyány utcában rendel. (Ha valakinek kell, hozok pontos címet és telefonszámot.)

Zmac Creative Commons License 2001.01.12 0 0 158
Szia Kitty,

Sajnos a gyökérkezelt fogakat kb évente érdemes megröntgeneztetni, mert a gyökércsúcs környékén ronda dolgok tudnak kialakulni. Ezt sajnos valóban műtéttel szokták rendbehozni, de azért nem kell megijedni a dologtól. Különösen nem ha metszőfogról van szó, ahhoz könnyű hozzáférni. Amúgy sem nagy műtét, szinte mindennapos beavatkozás, helyi érzéstelenítéssel szokták csinálni. (Nem vagyok fogorvos, csak a koszon kívül is ragadt rám ez-az.)

Ha sürgős rendbehozatni, szerintem hívd fel az alább emlegetett Dr. Papp Hubát, ő szombaton is dolgozik ha szükséges. (És ha szükséges, szájsebész specialistát is tud szerezni, de amennyire tudom, ez nem annyira komoly dolog. Feltéve persze hogy tényleg arról van szó, amire tippelek.)

Előzmény: Kitty (157)
Kitty Creative Commons License 2001.01.12 0 0 157
Segitsetek...
Szóval, miután 8 éve gyökérkezelték két (kis és nagy) metszőfogamat a Szájsebészeti Klinikán, január elsején bekattant az 1ik. Rohadtul fájt, gondoltam megvárom amig elmúlik a gyulladás, addig ne nyúljanak már bele - ez 5 napig tartott. Találtam egy fogorvost, mivel utoljára vidéken oltam utoljára fősulin fogdokinál - az meg kideritette jól, hogy ismér begyulladt. A röntgenen is látszik hogy van a gyökérnél egy szép kontúros gyulladás. A doki nem mert semmit csinálni amig meg nem mutatja a röntgent a szájsebész haverjának aki nem elérhető kb. 2-3 hétig, adig haladékot kapott a fogam. Megijesztett, hogy ha nem gyógyul felnyitás után, műtét szükséges... Van vkinek erről tapasztalata, hogy hogy zajlik az ilyesmi? Irjon már nekem pls, akár magánba is.
Bármilyen csodaszert hajlandó lennék kipróbálni, csakhogy elkerüljem a műtétet, se energiám, se kedvem de főleg időm nincs ilyesmire.
Szóval vigyázni kellene a fent emlitett klinikával, ugyanis mindennek az oka az, hogy vacakul, hanyagul tömték le a 2 gyökeret....
köszi :(((((
noirp Creative Commons License 2000.11.17 0 0 156
Kedves topictársak,
én is hadd ajánljak egy aranykezű agyargyógyászt: a Győr belvárosában rendelő Angyal Erika ("Angyalka") nevezetűt. Pontos címét sajna elfeledtem, de ha kérné vki., utánajárhatok.
Jellemző a munkamódszereire, hogy szó szerint semmit nem éreztem, mikor( fekete lyukként született) bölcsességfogam kibányászása előtt a dagadt, gyulladt , őrjöngő ínyembe szurit adott...
Emellett ő se szokta a pácienst lecseszni-inkább azon igyexik, hogy annak minél hamarabb minél kevésbé fájjon.
Tavaly mint 1etemista 1000Ft-ot fizettem 1 tömésért; a bölcsességem körül még nem ért véget a munka, így még nem tudom, ez mibe fog kerülni.
Tehát:Győr környéki fogfájósok,keressétek Angyalkát.

Bocs a terjedelemért, üdv mindenkit: Prion

Zmac Creative Commons License 2000.10.30 0 0 155
Mivel nem vagyok fogorvos, ezért csak azt tudom ajánlani, hogy keress fel egyet. A Profident biztosan nem rossz, de hogy mennyire jó, azt nem tudom. Ismerőseim beszámolói alapján a nevük nem annyira a professzionalizmusra, mint inkább a profitra utal. Ha (még) szubjektív(abb) vélemény is érdekel, küldj emilt, abban írok többet.
Előzmény: vikilány (154)
vikilány Creative Commons License 2000.10.30 0 0 154
Sziasztok!

Az én problémám is a fogszabályozással kezdődött. Még 12 éves koromban csinálták meg, akkor kihúztak két fogamat, szépen elrendeződtek és ráadásnak ott volt egy jó hír, hogy így a bölcsességfogaim kényelmesen ki tudnak majd jönni, merthogy lesz nekik hely. Igenám, de elkezdtek nőni ezek a fránya bölcsességfogak és egyáltalán nem érdekli őket, hogy mekkora helyet csináltak nekik, ők szépen a maguk helyén nagyon-nagyon hátul akarnak kijönni (felsők). Itt aztán a fülemtől kezdve a fejem tetejéig fáj. Kedves fogorvos hozzászólók mit lehet ilyenkor csinálni?? Az egyik oldalon még ki se jött, ez kb félévente egyszer három napig folyamatosan fáj, aztán elmúlik. A másik már félig kinn van, ez most kezdett fájni.
Most akkor mit fog velem csinálni a fogorvos??

A ProfiDent szimpatikusnak tűnik a vélemények alapján. Jól tűrik a nagyon nyavalygós betegeket is??

Addig is mindenkinek jó bátorsággyűjtést kivánok.

Syd Barrett Creative Commons License 2000.10.24 0 0 153
Kedves Ljuba!
Azt általad leírt árak feltűnően alacsonyak, ennél még a beültetett műfoggyökér beszerzési ára is magasabb. Biztos, hogy implantációt csinálnak annyiért? Nem Pakisztánból való? :-)))))
Syd (egy újabb fogorvos:-)
Előzmény: Ljuba (152)
Ljuba Creative Commons License 2000.10.24 0 0 152

Valahol a fogorvosi beavatkozások vagy ilyesmi címszó alatt az Origó keresőjében találtam árakat, ahol fesorolják, hogy egyes "dolgok" mibe kerülnek. Itt leírják, hogy ültetnek be fogat és az árat 18 ezernek írták. Erre jön rá a korona, ami 7000 Ft körül van...
Előzmény: RedPapaya (147)
Hmmmm Creative Commons License 2000.10.14 0 0 151
Na! Valami hasonlo volt az en fogammal is, csak az enyem bolcsesseg fog, ami nem fuggolegesen, hanem vizszintesen nott az iny alatt, tolta elore az osszes tobbit. Fel kellett vagni, kivesni (ket darabban), osszevarni.
Kenyelmetlen volt es egyaltalan nem fajdalmas (elzsibbadt a szam olyan sokaig kellett nyitva tartani). Ha szep az asszisztens akkor pedig kifejezetten emlekezetes eset. :) Plane ha medika aki igyekszik jol torodni veled. :))
Sokaig en is feltem a kezelestol, evekig nem voltam orvosnal, meg is volt az eredmenye. De mikor raszantam magam, ismeros ajanlasa alapjan, akkor mar minden ment magatol.
Megyek is kontrollra jovo heten. Pedig semmi panaszom.
Előzmény: boyanka (146)
Zmac Creative Commons License 2000.09.11 0 0 150
Szia!

A (145)-ben említett Dr. Papp Hubának tudtommal van (vagy néhány hónapja legalábbis volt) fogszabályozó specialista kollégája. (tehát ugyanabban a rendelőben)

Előzmény: BOCIKA (149)
BOCIKA Creative Commons License 2000.09.11 0 0 149
Sziasztok!

Elég kellemetlen probélmám van. 23 évesen fogszabályzót kell hordanom mert nagyon torlódnak a fogaim és a doki azt mondta, ha nem hordom 5-6 év múlva ki fognak hullani a fogaim.Renben is volna de egy porcelán szabályzó ára 120.000 Ft.
És nekem sajnos felülre és alulra is kellene.

Ismer valaki negbízható helyet ahol adnak a minőségre és esetleg lehet részletre fizetni?

Várom az infókat jó tanácsokat...

Zmac Creative Commons License 2000.09.11 0 0 148
Kedves RedPapaya!

Kár hogy ilyen sokáig vártál, mert minél hamarabb, annál kisebb a beavatkozás. De ha már muszáj... Jó fogorvosra alább találhatsz tippeket. Az implantáció elég drága dolog, (foganként szerintem 120-280e Ft) de nem biztos, hogy feltétlenül erre van szükséged. Ha mégis, ennek igen jó szakértője Dr. Czinkóczky Béla a Bródy Sándor u. 28-ban. (Tel: 318-2956) A teljes beavatkozás hónapokat vesz igénybe.

Előzmény: RedPapaya (147)
RedPapaya Creative Commons License 2000.08.27 0 0 147
Sziasztok !
Nem igazan tudom, hogy hol kezdjem.
27 eves vagyok es a fogaim iszonyatos allapotban vannak...
Most tartok ott anyagiakban es lelkiekben, hogy keressek magamnak egy jo fogorvost.
Annyit el kell arulnom, hogy a fogorvosi rendelöktöl panikos felelmem van.
Szeretnek egy olyan fogorvost talalni, aki fogplantaciot is vegez.Kerem a tanacsaitokat :
- Egy jo fogorvos cimet (Bp.)
- Kb. mennyi penzt "keszitsek" fogankent a fogplantaciora ?
- Hogyan gyözzem le a felelmem a fogorvosi rendelöktöl ?
- Mennyi ideig tart egy ilyen beavatkozas ?
- Mennyi idö alatt gyogyul be a seb ?
Kerem, aki "atesett" mar ilyen beavatkozason az irjon egy rövid levelket az E-mail cimre !
Köszönettel : RedPapaya
Előzmény: boyanka (146)
boyanka Creative Commons License 2000.08.17 0 0 146
Üdv!
Felhozom a topikot, mert úgy érzem, szükség van rá.
Tegnap előtti élményemet mondanám el.
3 hónapja volt a bal felső 1 esben az inyemnél 1 kis gennycsomó. Na, a doktor (Dr. Poncz Lajos ,Monor) felfúrt a belül egész a fogbélig, itt kiengedte a gennyt. Nem fájt, mert el volt halva a fog. Azt mondta, még ki kell venni e genyzacskót, mert baj , ha benn marad. Műtéttel.
ÁÁÁÁÁÁ, NEEEE! (valami rezekálás, vagy mi).
Tegnapelőtt megvolt. Ha valakinek ilyen lesz, ne aggódjon, mert az egészben a legrosszabb az injekció volt 1 ampulla kb 5 helyre, a felső szájpadlásba is, ami ugye kemény, lehetett érezni, hogy nehezen birja belenyomni a tűt. Ha ezt kibírtam, már zsibbadt is, mint állat. Ezután már nem fájt semmi, éppen ez volt az érdekes. Fúr farag, és semmit sem érzel. Szóval: az első 1 es fog külső ínyének tetetjét (ahol vége a fognak) felvágta, a fogat megfúrta, betömte ,összevarrta. Mondom, az érdekes, csak az volt, hogy (bár csukva volt a szemem végig, mert féltem) szike elő, valamit matat, fúr, mit állat, valamit matat(ekkor tömte be), és két nagy csattanás (ez a varrat ,valami kapcsozógép szvsz) és szól: kész.
Mondom: ennyi? Ja. Nem fájt? Nem.
Csak a hangok voltak durvák.
Aztán már a szar amikor utána még zsibbad az arcom.
Nagyon szar ilyenkor hozzáérnem. Olyan furcsa.

De ez az egész arra jó volt, hogy most már a fúrástól egyátalán nem félek.

Na jók legyetek ,és nyugi!
Üdv:
BOyan

Zmac Creative Commons License 2000.07.31 0 0 145
Vmelyik másik topicban már említettem a hipnózisban kezelést, mint az altatás alternatíváját. (Bár személyesen nem próbáltam, állítólag tényleg működik. Az altatás sok kellemetlensége és kockázata kiesik.) Ha érdekel, hívd Dr. Papp Hubát a 318-2282 -es számon. Délután kettőtől nyolcig szokott rendelni a Haris köz 2-ben. (Az elit környéktől nem kell megijedni, az árak teljesen normálisak.)
Előzmény: kivi (144)
kivi Creative Commons License 2000.07.30 0 0 144
Mit lehet/kelltudni az altatásban végzett beavatkozásról?
Mennyivel kerül többe? Mennyi ideig kell bentmaradni (ha egyáltalán bent kell)?
Hmmmm Creative Commons License 2000.05.17 0 0 143
Ha nem kell, hát jó. Aztán majd magadra légy dühös ha már a csont rohad.
Előzmény: Hmmmm (142)
Hmmmm Creative Commons License 2000.05.05 0 0 142
Nekem is volt egy olyan fogam.
Nem húzta ki. Felépítette, és most ott nincs űr. Jobb így. Amit nem muszály azt nem húzzák ki. Az enyém megmenthető volt, kis gyökérkezelés árán.

Ma is voltam nála. Kihúzta egy bölcsességfogam.
Ha ajánlhatom, kerüljétek el ezt az élményt.

Amúgy meg vagyok elégedve a dokimmal. Észre sem venni a töméseket, és volt hogy nehéz volt ébren maradni kezelés alatt. :)
Komolyan!!

Mondjam?
(szexmentes)

Előzmény: Zs4zet (131)
szerencsefel Creative Commons License 2000.05.05 0 0 141
Ismeri valaki Zuglóban a Vezér utón a VITA-PHARMOT? Ott milyen fogorvosok vannak?
platina Creative Commons License 2000.05.02 0 0 140
A fogorvosi kamaráé pedig állítólag csak ennyi: www.fogorvos.com
KPS Creative Commons License 2000.04.27 0 0 139
Én meg megtaláltam a honlapot:
www.dentist.at/HAndHDental
Itt állítólag komoly, hogy fájdalommentes. Tollasnál az anyósom volt egyszer.Jónak találta.
Előzmény: platina (138)
platina Creative Commons License 2000.04.20 0 0 138
Voltam Tollas Tamásnál és tényleg jó doki. Kedves ember, korrekt árakkal. 216-15-07
Nem emlékszem, ki ajánlotta, de köszönöm.
platina Creative Commons License 2000.04.20 0 0 137
KPS:
Én ugyanezt írtam egy korábbi hozzászólásomban ugyanebben a topicban, mint te. Valamit félreértettél.
Zs4zet Creative Commons License 2000.04.20 0 0 136
Köszi,
megfogadom a tanácsot, és elemerülök a topic archaikus mélységeiben, és csak találok egy dokit...

Zs4zet.

Ui. Sejtettem én, hogy nem egy új érzéstelenítési eljárást dolgoztak ki a lelkes fogdokik... :o)

Nannics Creative Commons License 2000.04.20 0 0 135
Beebee!

Csak holnapra tudom, mert a fősulin írtam fel egy füzetbe, ott dolgozik egy csoporttársam (mármin fogorvos mellett), de még előbb ki kell találnom, hogy milyen órán volt ez.
De holnap!

Ja, és egy barátnőmnek van fogszabija, ő fájdalomcsillapítókat szedett, neki bejött, de nekem eszembe sem jutott, nem tom mér, amúgy is utálom a bogyókat, én a zöldésggel próbálkoztam, az jó volt, használt.

Előzmény: Beebee (134)
Beebee Creative Commons License 2000.04.20 0 0 134
Kössz Nannics az hasznos lenne!
Rengeteget segítettél már így is!
A fájdalmakhoz pedig kitartást kívánok! Próbáld valami számodra élvezetes dologgal enyhíteni!(fagyi, szex, miegymás)

ZS4zet,
Szerintem érdemes lenne beleolvasni mélyebben a topicba. Én is ezzel kezdtem, és legalább 10, ha nem több, orvos címe, telefonszáma megtalálható benne. Mindet nagyon szívesen ajánlják az ott járt emberkék.

Előzmény: Nannics (133)
Nannics Creative Commons License 2000.04.20 0 0 133
Beebee

ez az ui
van egy hely, ahol részletre is lehet rakatni fogszabit.
Kéred a címet?

Előzmény: Beebee (130)
Nannics Creative Commons License 2000.04.20 0 0 132
Beebee,

Nekem alkalmanként egy ezres a csavarás, állítás vagy mi. Szerencsére egy-egy állítás után három napig újra fáj a dolog.
És igen, felsérti a szájat belülről, de nekem a dokim adott egy kis helyes fehér dobozkát, amiben viasz van, azt a kiálló részre "ráragasztod", így nem tudod felsérteni. Sajna én három napig nem találtam, így iszonyat bökte egy helyen a számat.
Ja, és amikor felrakták, akkor először otthonfelejtetettem a pénzt, ezért telefonáltam, hgoy késni fogok, mert vissza kell fordulnom. Aztán véletlen csak belemarkoltam a pénzembe, és csak 30 ezret vittem magammal. Ezt közöltem a dokival meg az asszisztens csajszival, és fogalmam sincs, hgoy miért csak 27 ezret számoltak fel, pedig előzőleg telefonon közölték, hogy ugyi az egész együtt 36 ezer lesz. Nem akartam szólni, hogy miért ilyen "kevés".
Ja, és én háromhetente járok.

A szexuális vágyaimat pedig én sem a fogorvosi székben élem ki, ezt kimondottan Beebeenek írtam válaszként!!!

Előzmény: Beebee (130)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!