Keresés

Részletes keresés

Alváskultúra Creative Commons License 2010.03.08 0 0 2035

Szia Swordmanus,

 

továbbra sem értek egyet, ezért is szeretem a fórumot:-)

 

Zsákrugós esetében a különböző szelvényekben (zónákban) elhelyezett különböző erősségű rugókkal valóban létre lehet hozni ergonómiai zónákat.

 

Viszont bonellrugó esetén, ahol az általában 2,2 mm-es bonellrugók azélhuzalokkal a mozdulatlanságig egymáshoz vannak rögzítve -tehát egy pont lenyomásával hajlik az egész felület- semmi értelme a kókusz, meg szivacs derékerősítésnek, maximum annyi, hogy még rugalmatlanabbá, komforttalanabbá válik az egész.

 

Bonellnél a rugó váz olyan lehet, mint a cipőnél a talp: az viseli a terhet, enyhén tompítja a dinamikus mozgásokat, de a valódi kényelmet a párnázat fogja adni -ahogyan erről már többször is szó esett.

 

Hja, hogy végre ide is lehet adni az esetek többségében Nyugat-Európából kitiltott (mert sokszor ciángázzal vegykezelt:élősködők kiírtása) kókuszt?

 

Hajrá kókusz!

 

Üdv:

 

Pálinkás

Előzmény: swordmanus (2028)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.03.08 0 0 2034

Szia Piszóka,

 

minden igény függő:

-ha mosható a matracod huzata, nem kell

-ha nem, akkor igen

 

Ha kell, akkor elkell dönteni, hogy mi a fontos:

-csak a matrac védelme ca. 4-5000 Ft

-vízzáró matracvédő ca. 5-7000 Ft (nem javaslom, csak ha egészségügyileg indokolt)

-antiallergén, Amicor Pure ca. 8-9000 Ft

-bioner ezüst+rézszálas (árnyékoló és feszültségelvezető ca. 12-13000 Ft

 

Mindent az igényed dönt el.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Piszóka (2032)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.03.08 0 0 2033

Szia Zolcsa,

 

tekintettel, hogy én ezeket a matracokat saját Amicor Pure antiallergén huzattal gyártottam (még pár hétig gyártom) tudnék kedvező ajánlatot tenni, de tekintettel az említett céggel való jó baráti és üzleti kapcsolatomra, nem tartanám etikusnak.

 

Az ár amúgy tényleg nagyon jó és amennyire értesültem ez nem tart már sokáig.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Zolcsa (2031)
Piszóka Creative Commons License 2010.03.07 0 0 2032
A következő a kérdésem:végre döntésre jutottam, és vásároltam matracokatMi a véleményük, szükséges-e matracvédőt is vennem? És ha igen,milyent javasolnak?
Zolcsa Creative Commons License 2010.03.05 0 0 2031
Szia!
Megnéztük ma még egyszer a matracot. A fej-váll résznél valóban puhább kicsit, mint a második lap. Állítólag jó minőségű hideghab van a memory alatt, nem (hagyományos) szivacs, mint némely márkánál. Beszéltünk a garanciáról, és azzal kapcsolatban is pozitív dolgokat hallottam. Remélem, jól választottunk és nem lesz szükség a garancia érvényesítésére.
Ja, most már tudom, ki az a Béla! :))
Azért, ha gondolod, kíváncsi lennék az ajánlatodra, hátha meggondolom magam. :) (Szombat délelőttre tervezzük a vásárlást.)
Üdv, Zoli
Előzmény: Alváskultúra (2024)
Tristis Creative Commons License 2010.03.05 0 0 2030
Megvallom nekem az a problémám, hogy szokásomhoz híven megint nagyon jó áron akarok megvenni valamit, ugyanakkor ezekhez a dolgokhoz én nem igazán értek. A többi termékhez képest szörnyen olcsónak tartom azt az akciót, ami be fog következni 03.25-én (kb. 10e a 4,5 cm-es emlékezőhab betét) és fogalmam sincs, hogy valóban az van-e benne. Fogalmam sincs, hogy hogy tudom majd én ezt leellenőrizni (valószínűleg sehogy)... persze ha már több ember vett ilyesmit és működik akkor fizetek szívesen és nem izzadok vagy süppedek bele feleslegesen a szivacsba (akkor inkább már akciósan vennék egy paplant....). ;-)
swordmanus Creative Commons License 2010.03.05 0 0 2029
Értem mán kendnek a gondját! Oszt akkor ottan rájafeküdt-e, vagy a zurigellernél tetszett vásárolni? :-)

Komolyabbra fordítva. Mivel a dolog már megesett, én azt javasolnám, próbálj meg háton aludni, pár nap alatt összeszoktok kissé, és akkor lehet, megy majd oldalt fekve is. (meg a matracod is idomul kissé) Ha nem, akkor valóban, én is csak azt tudom javasolni, amire te is gondoltál: egy fedőmatrac. Jó hír: a matracod keményebb nem lesz, bezzeg puhább...
Előzmény: csacsis (2025)
swordmanus Creative Commons License 2010.03.05 0 0 2028
Hali!
Rottexnél a bonellrugósoknál csak kókusz játszik, szivacsot más cégek alkalmaznak.
Zsákrugósoknál más a műszaki megoldás, de az eredmény kvázi ugyanaz: keményebb medencerész.
Előzmény: paljoc (2026)
swordmanus Creative Commons License 2010.03.05 0 0 2027
Szia!

Nem egészen így fogalmaztam. Mintha eleve rugós matracról szólna a dolog (milyen habról meg monoblokkról teccik itten beszélni???), ami, mint kiderült, zsákrugós.
Előzmény: Alváskultúra (2023)
paljoc Creative Commons License 2010.03.05 0 0 2026
Én anno amiket nézegettem, bonellrugós rottexeket, ott az ortopédikus jelző azt takarta, amit Swordmanus írt: deréktájon a rugók között éléreállított kókusz vagy szivacs merevítők voltak keresztben, hogy ne süppedjen be deréktájékon annyira!
Előzmény: Alváskultúra (2023)
csacsis Creative Commons License 2010.03.05 0 0 2025
Üdv!

Remek. Én úgy mentem be a boltba, hogy oldalfekvő vagyok és arra kéne matrac, bár már tudtam, hogy a puhát fogják ajánlani. Táskarugósból ez volt a legpuhább. Nemtudom. Majd kiderül hosszútávon, elvégre a matraccal még nem járódtunk be. Idő kell hozzá, hogy "megszokjuk" egymást. De ha sokáig nem jövök össze vele rendesen, megveszem azt a memorys fedőréteget, oszt utána lesz "felhőkbenalvás". :)
Még mindíg úgy gondolom, be fog válni.

Üdv:Vik
Előzmény: swordmanus (2021)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.03.05 0 0 2024

Szia Zolcsa,

 

utána néztem a termékednek és olyan dolgot fogsz venni 10 év garival, amit csak 1-2 éve gyártanak, tehát semmilyen 10 éves tapasztalat nincs a matrachoz.

 

Az emlékezőhab azért van 5 lapból, mert ekkora öntőformájuk van, az hogy ha már 5 lapból kell összetenni, akkor legalább legyen különböző sűrűség, azt meg én találtam ki hozzá és elvileg más nem is forgalmazhatná, tehát nem biztos, hogy az 5 lap különböző sűrűségű, tehát lehet, hogy nem zónás.

 

Ha valamiért mégsem jönne össze e-mailben írok neked megoldást.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Zolcsa (2003)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.03.05 0 0 2023

Szia Swordmanus,

 

szerintem csúnya volna, ha minden ortopéd kialakítású matracon csak hanyatt lehetne feküdni. És különben is: mi az az ortpéd kialakítás?

 

Az esetek többségében ortopéd matracnak hívnak minden olyan matracot -tisztelet a kivételnek-, amire semmilyen más marketingstemplit nem lehet rásütni.

 

Ugyan mitől lesz egy monoblokk habból egyszerűen kivágott és behuzatolt matrac ortopéd? Azért, mert kemény?

 

Az ortopéd kialakításnak pont az lenne a lényege, hogy a matracok ergonómiai zónákra vannak felosztva, így a matrac tengelyesen tüktös és öt zóna esetén a két vég előtti zóna (vállzóna) egy kicsit lágyabb, hogy a vállat ne tartsa fent.

A medencerész azért nem könnyítik ki, mert fajlagosan a legnehezebb részünk, így a súlytöbblet a a keménységgel egyenlítődik ki.

 

Ettől függetlenül még lehet, hogy csacsisnak bejön a dolog...

 

Szerintem...

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás

Előzmény: swordmanus (2021)
Eddy N Creative Commons License 2010.03.05 0 0 2022

Egerben találtuk, bevallom, céltudatosan mentünk oda a márka miatt, ahol többek között volt Cardo is (ezen kívül már szinte mindent próbáltunk, és a neten találtam rá a márkára). Szegedig nem mentem volna.

Az ára valóban kissé magas, először mi sem gondoltunk ennyit költeni a matracra (bár engedménnyel kaptuk). De ahhoz képest, amit először a Cardonál kinéztem hogy egész jó, olcsóbb volt jelentősen.

Igen, a forgatása nem egyszerű dolog, bár még nem próbáltuk eddig, nagyon nehéz darab. Mivel ez egyoldalas, max annyit lehet, hogy fej-láb fordítunk, így a térfelek is cserélődnek. Nemsokára költözünk, addig szerintem már így marad.

A matrac felülete nagyon igényes huzattal van ellátva, steppelt, és húzott is. Ezek mentén előfordul hepe-hupásodás (egyenletesen), de használat közben ez nem zavaró, úgyhogy nem tullajdonítok neki nagy jelentőséget.

Köszönöm válaszát!

Előzmény: Alváskultúra (2020)
swordmanus Creative Commons License 2010.03.05 0 0 2021
Segítek: ne az oldaladon feküdj!!!
Az egy ortopédikus matrac, ami nem gyengébb a medencéd alatt (hogy oldalfekvésre csábítana) hanem erősebb, ami kifejezetten hátonfekve fogja majd helyrerántani a fájós derekad.
Tessen kipróbálni, pár nap múlva meg rájössz, hogy igazam volt.
Előzmény: csacsis (2016)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.03.05 0 0 2020

Kedves Eddy N!

 

Szerintem vagy nagy szerencséjük van, vagy pedig nagyon kitartóan kerestek, ugyanis jelenleg magyarországon könnyebb II. világháborús bújkáló japán katonát találni, mint Beddingtone matracot kiállításban (talán csak Szegeden?)

 

Mindenesetre a Beddingtone célja volt, hogy felsőkategóriás exluzív matracokat gyártsanak "American dream módra" ami -a szerintem magas ár ellenére- egész jól sikerült.

 

A lényeg az, hogy Önöknek jó ez a matrac, kényelmes és minden igényüket kiszolgálja.

 

Kicsit visszakanyarodva a forgatásra: ennek a matracnak a megforgatásához viszont már tényleg kellene egy ifi rögbicsapat:-)

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Eddy N (2019)
Eddy N Creative Commons License 2010.03.05 0 0 2019

Pálinkás Úr, az Ön véleményére is kíváncsi lennék a korábban leírt matracunkat illetően. Ha nem kívánja visszakeresni, azért leírom a típust: Beddingtone Emporium. Rendkívül vastag, kb. 40 cm vastag matrac, táskarugós kombinálva kb. 10 centi memoryval. Lehet az, hogy nekünk ez ennyire bevált? (Nem mellékesen: a férjemnek három porckorongsérvje van...)

Válaszát előre is köszönöm!

Előzmény: Alváskultúra (2017)
paljoc Creative Commons License 2010.03.05 0 0 2018

Nekem jó. Enélkül nem is lenne használható a matracom, olyan kemény.

Viszont hasonlítani nem tudom mihez, mert más fedőmatracot nem próbáltam.

5 cm vastag, 50kg/m3.

Előzmény: Alváskultúra (2011)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.03.05 0 0 2017

Sziasztok,

 

szerintem a rántottcsirkét is enni kell, ugyan lehet pöckölgetni is, de minek.

 

A matracon aludni kell, lehet forgatni is, de minek...

 

Üdvözlettel.

 

Pálinkás László

Előzmény: csacsis (2016)
csacsis Creative Commons License 2010.03.05 0 0 2016
Üdv!

Nekem Táskarugós matracom van: Konfor Dream (másfél hete). :)

Amúgy vicces. Ma éjszaka megint arra ébredtem párszor, hogy hanyatt alszom, pedig oldalt feküdtem le. Csak azért is visszafordultam! Reggelre kissé fájt a derekam oldala ami azért is érdekes, mert én azt vártam, hogy középen a gerincemnél fájjon ha fáj, erre épp az oldala fájt (belül talán a forgó résznél, de ehhez nemértek)

Amúgy derékfájós vagyok, de még sosem ébredtem korábban derékfájásra reggel. Igazából eddig mindíg kb 1 óráig nem is éreztem a derekam felkelés után.

Akkor most meg kell forgatni a matracot vagy nem? :D
Előzmény: Alváskultúra (1998)
Eddy N Creative Commons License 2010.03.05 0 0 2015

"3, És örülök, hogy férfi vagyok, mert belegondolva, tényleg kényelmetlen lehet a nőknek a hason (mellen) fekvés."

 

Mostanában észrevettem, hogy többször alszom hason. Ez valószínűleg a hiperklényelmes matracnak köszönhető, amit másfél évvel ezelőtt nagyon hosszadalmas utánajárással választottunk ki. Már tényleg jártunk szinte az összes létező üzletben (maxcity, bnv összes matracos, stb.), rengeteg fajta matracot kipróbálva, mire rátaláltunk az "áldozatra".

Szóval nő létemre is kifejezetten kényelmes rajta a hason alvás. Szoktam háton is (ilyenkor érzem, hogy jól kinyúlik a gerincem, és helyre kerülnek a dolgok), de az csak rövid ideig tart, nem alszom úgyhosszabban. Na, és persze a már említett jó stabil oldalfekvés. Az is sokszor bejön.

A matracról már korábban írtam, akit érdekel, megkeresheti.

Furcsa, mert először engem is elbizonytalanított, hogy nem éppen leinformálható termék, de amikor kipróbáltuk, és a férjemmel mindketten gondolkodás nélkül rávágtuk, hogy "EZ AZ!", egy pillanatig sem gondolkodtunk. És bevált, szeretjük. :)

Előzmény: Alomvilag (2013)
Axióma Creative Commons License 2010.03.05 0 0 2014
Koszi, akkor nem forgatom egyelore, es megjegyzem a modjat.
Előzmény: Alváskultúra (2005)
Alomvilag Creative Commons License 2010.03.05 0 0 2013
Ezzel én is vitatkoznék, de csak mint magánember.

Gyermekkorom óta imádok hason fekve aludni. Sokkal nyugtatóbb.
Bár általában (talán a szakmai vélemények miatt, nem tudom) hanyatt fekve, fejemet oldalra fordítva, vagy teljesen oldalt fekve alszom el.
Ha azonban valami miatt mégsem tudok elaludni, akkor jöhet az imádott hason fekvés.
Még egy érdekesség, hogy hanyatt fekve, előre fele nézve (nem oldalra fordított fejjel) nem tudok elaludni, mert mindig levegő után kapkodva ébredek fel. Ez nem tudom, mitől van?!? Nem vagyok horkoló típus.

1, Az igaz, hogy hason fekve többször felébredek éjjel, mint hanyatt. Ez akár lehet a REM nehezebb elérése miatt is, de akkor is sokkal jobban megnyugtat a hason alvás.

2, A nyakam egyébként ropog, de mint írtam általában hanyatt alszom el, szóval ez nem a hason fekvéstől van, tuti.

3, És örülök, hogy férfi vagyok, mert belegondolva, tényleg kényelmetlen lehet a nőknek a hason (mellen) fekvés.
Előzmény: Alváskultúra (1973)
Alomvilag Creative Commons License 2010.03.05 0 0 2012
Kedves aleni!

Küldtem emailt!

Álomvilág
Előzmény: aleni (1985)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.03.04 0 0 2011
szia Paljoc,

és jó?
Előzmény: paljoc (2009)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.03.04 0 0 2010
Zolcsa,

én csak magamból tudok kiindulni és nekem még mindig nem életszerű, hogy egy vásárló felhív egy matrackirályt, ahol sületlenségeket mondanak 5-10 éve ott dolgozó profik/félprofik, utána egy üzletnek egy bizonyos termékét egyszer valahol kinézte és kötve az ebet a karóhoz, mindig ugyanoda lyukadunk ki. Én több helyre is elmennék -na nem telefonon- és min. 10 matracot kipróbálnék és sorban szűkíteném a szóba jöhető termékeket ár/értékés kényelem szerint.

Nem vagyunk egyformák.

Abúgy a temrék nem annyira gáz, legalábbis nem kínai és ez már jó...


Üdvözlettel:

Pálinkás László
Előzmény: Zolcsa (2003)
paljoc Creative Commons License 2010.03.04 0 0 2009
Én is 10-ért vettem a Jysk fedőmatracot 50kg/m3 memory.
Előzmény: Alváskultúra (2007)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.03.04 0 0 2008
Szia,

ez garanciajegy függő, de szabvány is van rá DINxxxx, ami a mértéket egységesen meghatározhatja.

A kigödrösödés a legfontosabb.

Üdv,

Pálinkás
Előzmény: Zolcsa (2002)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.03.04 0 0 2007
Szia Tristis,

jelenleg a Dormeo súlytalan madeinchina 90x200cm méretben 19990 és tudok jobbat ugyanennyiért...

Na de a feléért? lehet, hogy vannak mégis csak csodák.

Csak figyelmeztetés: a törvény szerint 10 000Ft fölött tartós fogyasztási cikk egy termék -ha mást nem kötnek ki- tehát lehet, hogy csak kétperces garancia lesz rá...

Üdvözlettel:

Pálinkás
Előzmény: Tristis (2001)
aleni Creative Commons License 2010.03.04 0 0 2006
Senki?? :(((((
Előzmény: aleni (1985)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!