Keresés

Részletes keresés

gyuri860213 Creative Commons License 2012.03.14 0 0 6529

Rendben, köszönöm.

Még annyit hogy elegendő 1 hét hűtőben tartás (5-7C) fogyasztás előtt?

Előzmény: elefada (6523)
Kecskeb Creative Commons License 2012.03.13 0 0 6528

El tudom képzelni!

:-))

Előzmény: Törölt nick (6527)
Kecskeb Creative Commons License 2012.03.13 0 0 6526

Simika a passzer!

Te! Hígíccsá má' nekem is néhány morzsát!!!

:-))))))

Előzmény: Törölt nick (6525)
dagifon Creative Commons License 2012.03.13 0 0 6524

Simika,nagyon szépen köszönöm meghozta ma a posta a csomagot. :)

elefada Creative Commons License 2012.03.13 0 0 6523

Zsírpapírba, s azt alufóliába.

Előzmény: gyuri860213 (6519)
gizellamami Creative Commons License 2012.03.13 0 0 6521

 OK. akkor a 2 morzsát írom rá. Milyen fajta sajt lehet ha a kúltúrát használom?

Előzmény: Törölt nick (6518)
gizellamami Creative Commons License 2012.03.13 0 0 6520

 Köszönöm ezt rá írom a csomagolására,hogy később is tudjam.!

Előzmény: Törölt nick (6516)
gyuri860213 Creative Commons License 2012.03.13 0 0 6519

Sziasztok.

a camambert sajtok szépen bepenészedtek, lassan átraknám őket a hűtőbe további érés céljából.

Előtte viszont becsomagolnám őket, de nincs sajpapírom. Milyen alternatívát tudnátok mondani erre a célra?

Alufólia, vagy sejempapír, esetleg a kettő együtt?

genziana Creative Commons License 2012.03.13 0 0 6517

Megütöm a postást!!!!

Látta, hogy megyek el..... de nem szólt volna, hogy nála van, most majd 16 óra után vadászhatom a csomagot, mert vagy bent lesz a főpostán vagy nem..

de jó is, hogy bemegyek, mert elegem van ebből az új postásból, a február 22-én feladott banki levelet, ma kaptam meg, és abba a fizetési határidő a tegnapi nap volt...úgyhogy futhatok a bankba, meg a postára, azért kiváncsi leszek, ha a bank nem fogadja be az utalásom, mivel tegnap volt a határidő, a posta kifizeti a káromat? amíg a régi postásunk volt, ilyen soha nem fordult elő!!!

Előzmény: Törölt nick (6516)
gizellamami Creative Commons License 2012.03.13 0 0 6515

  Megjött a csomag, köszönöm!

 Kérdés mennyi kell az oltóból pl. 10 l tejhez?  Mélyhűtőbe tároljam? 

 Mennyi kell ugyan ennyi tejhez a kúltúrához,  milyen sajt kúltúra  és szintén a MÉLYHŰTŐBE TÁROLJAM?

 

 ELNÉZÉST A SOK KÉRDÉSÉRT ,DE MÉG MOST VAN ELŐSZÖR ILYEN EDDIG MÉG LÁTNI SEM LÁTTAM.

 kÖSZI A VÁLASZOKAT!!!!!!!!!! 

ÜDV :GIZI!

 

Előzmény: Törölt nick (6458)
Kecskeb Creative Commons License 2012.03.12 0 0 6514

Szerintem további sóoldat.

Olajban már nem veszi fel a sót szerintem.

Előzmény: petinagy (6513)
petinagy Creative Commons License 2012.03.12 0 0 6513
Mit lehet csinálni ha sótlan lett a sajtom? Esetleg ismét sóoldat vagy valami oljb
an fuszerrel ízesítés?
babuci73 Creative Commons License 2012.03.12 0 0 6511

De szerintem Kicsi leszívja Kukást.

Láttam má párszor rácuppanni. Így hát Kukás tőgye hol nagyobb, hol kisebb. Lesznek itt még gondok. Elcsaklizza a sajtnakvalómat! Majd kikötöm a drágát.

Előzmény: babuci73 (6510)
babuci73 Creative Commons License 2012.03.12 0 0 6510

Hja drágám, az én Kukásom két hónapja tőgyel.....:-))))

 

Meg elkezdett már Kicsi is.

Előzmény: Törölt nick (6509)
Kecskeb Creative Commons License 2012.03.12 0 0 6508

Hááát...most megfogtál...mert jogos a kérdés.

:-)))))))

 

Na...közben megjött a válasz is...

 

Nem akartalak elkeseríteni a kiskecskés fotóimmal....

:-))))))

Hát ezért nem.

:-)

Előzmény: Törölt nick (6507)
manettino Creative Commons License 2012.03.12 0 0 6506

Úgy érti, hogy ha olyan sok tejből csinálod, hogy több formába kell rakni, mert egybe nem férne bele, akkor felvágod akkora kockákra, ami kb a formádba fér bele. De ha kb. annyi tejből csinálod, ami tudod, hogy belefér pont a formádba, akkor lehet úgy ahogy írtad, hogy a formádban préseled savó alatt, majd kiveszed és utána préseled tovább savó nélkül.

Előzmény: babuci73 (6503)
Kecskeb Creative Commons License 2012.03.12 0 0 6505

Én nem.

Előzmény: Törölt nick (6504)
babuci73 Creative Commons License 2012.03.12 0 0 6503

Aha...

Köszi, mostmár tiszta. Még jó, hogy van itt olyan valaki, ért is a sajtokhoz:-)))

Na de akkor mi a frászkarikának kell felvagdosni a savó alatti préselés után, aztán megint préselni? Ménem van az jól úgy, hogy savó alatt préselem mondjuk formában, aztán kiveszem a savóból formával együtt,és préselem tovább x kilóval x ideig?

Előzmény: elefada (6501)
elefada Creative Commons License 2012.03.12 0 0 6502

átszedem a "sajtot"  azért olyan a gauda metszlapja.

 

 

Az  előző hsz alapján, mostmár érted, hogy mire jó a savó alatti prés.:-)

Előzmény: gyuri860213 (6499)
elefada Creative Commons License 2012.03.12 0 0 6501

Az  erjedési lyuk "tuti"attól van, hogy savó alatt préseled.:-)))

Az alvadék nem tud megfázni a savó alatt, a prés hatására egyneművé áll össze, s az érés során szép erjedési (kerek) lyukak alakulnak.

Ha leszüröd a savót, már nem lesz egynemű, úgy mondják megfázik az alvadék, abból lesz a röglyukas sajt.

Előzmény: babuci73 (6488)
babuci73 Creative Commons License 2012.03.12 0 0 6500

Hát ha Neked sikerült és jó lett, akkor nincs semmi gond. Nemsokára én is kipróbálom. Lehet, hogy mégis veszek egy kis tehéntejet.:-)))

Előzmény: gyuri860213 (6499)
gyuri860213 Creative Commons License 2012.03.12 0 0 6499

Savó alatt 3kg-al az 1kg-os sajtot és 15-20 percet írt.

Én sem értem mire jó, de így írja. A gouda receptnél is így kell eljárni amit én csináltam.

Előzmény: babuci73 (6497)
babuci73 Creative Commons License 2012.03.12 0 0 6498

Atyavilág! Akkor nem unatkozol! :-))

Előzmény: genziana (6490)
babuci73 Creative Commons License 2012.03.12 0 0 6497

Az úgy jó ötletnek tűnik, ki fogom próbálni.

Savó allatt meddig préselted és mennyi súllyal?

 

Nem vagyok szőkenő, de még mindíg nem értem, hogy mire jó az, ha savó alatt is van préselve....

Előzmény: gyuri860213 (6489)
babuci73 Creative Commons License 2012.03.12 0 0 6496

írtam emilkét:-))

Előzmény: Törölt nick (6491)
genziana Creative Commons License 2012.03.12 0 0 6495

Írta emilt:)

Előzmény: szederborkaa (6493)
Kecskeb Creative Commons License 2012.03.11 0 0 6494

Akkor jó!

:-)))))))))))

Előzmény: szederborkaa (6493)
szederborkaa Creative Commons License 2012.03.11 0 0 6493

igen...

 

Előzmény: genziana (6492)
genziana Creative Commons License 2012.03.11 0 0 6492

Van itt közöttünk őstermelő- kistermelő?

genziana Creative Commons License 2012.03.11 0 0 6490

:)

9 kicsi van, még van pár kismamám....az idén jól is jött össze, mert viszonylag egyformán szülnek, tavaly össze- vissza 3-4 hetes időszakonként, most naponta volt 3-4 szülési roham:) melegváltás volt, az egyikből kijött, a másik már ott toporgott, hogy jaj szülök, jaj szülök:)

Előzmény: babuci73 (6483)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!