Keresés

Részletes keresés

words about future Creative Commons License 2016.03.20 0 1 16567

Javítás: bántás mentesen

 

 

Előzmény: words about future (16566)
words about future Creative Commons License 2016.03.20 0 3 16566

Végtelen szerelem!

 

A magyar nyelv rendkívül, mondhatni végtelenül  gazdag! Ki lehet fejezni az ellenvéleményt bántásmentesen is, azonban feltehetően nem ez volt a célod, hanem a direkt gorombaság. Ez utóbbi esetében szívesen eltekintünk 

"hasznos" hozzászólásodtól. Eddig jól megvoltunk -nélküled.

betegkutya Creative Commons License 2016.03.20 0 1 16564

Le tudja kerdezni az osszes zarojelentest es orvosi papirjat a betegnek?

Előzmény: Törölt nick (16562)
betegkutya Creative Commons License 2016.03.20 0 1 16563

Ez eu dokumentaciomat hogyan kerdezhetnek le? A tobbit barki letudja, akinek van ugyfelkapuja.

Előzmény: Törölt nick (16562)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.20 0 4 16562

Az összes E.ü.dokumentációdat,gyógyszereket amit szedsz rendszeresen kiváltasz taj számod

alapján lekérdezik.

Előzmény: betegkutya (16560)
csakvirág Creative Commons License 2016.03.20 -3 3 16561

Kedves hamster1 és Ruth22!Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!:)Nem,nem írtak,vagy mondtak semmi olyasmit,hogy esetleg nem kell bemennem.Felhívtam telefonon és megérdeklődtem,mi az útja/módja annak,h.én ezt elindítsam.S akkor elmondták,hogy mit küldjek be feltétlenül,illetve lesznek olyan nyomtatványok amit ott kell majd kitöltenem.Én mindenről beküldtem a fénymásolatot,de ha behívnak persze viszem az eredetit is.(Viszek mindent,ha kérik:adom,ha nem,nem adom.)

Ruth 22 nagyon hasznos ötletet adtál a táblázattal,elkészítem!Köszönöm!

Hamster1,igen,pontosan így kellene az itteni elbírálásnál is lennie,mint ahogyan írtad a kórházakban.Ha belgyógyászati betegnek még esetleg egy agyi infarktusa is volt,akkor azt feltétlenül nézze meg neurológus is!

Szép napot kívánok!:)

betegkutya Creative Commons License 2016.03.20 0 1 16560

Mi van meg naluk is?

Előzmény: Törölt nick (16557)
lizacska64 Creative Commons License 2016.03.20 0 3 16559
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.20 0 2 16558

Még valami,amit úgy gondolom érdemes megosztani.

Az orvosszakértőnek,rendelkeznie kell Társadalom Biztosítási szakvizsgával,aminek megszerzése 2-év,valamint 

folyamatos továbbképzéseken kell részt venniük,rehabilitációs szakvizsga is kell.

A mostani külsős orvosok,nagy többsége kórházakból van szerződtetve az NRSZH-nál.

Ezért is nem mindegy,hogy ki vizsgál,mert egy belgyógyász hogyan bírálja el,egy mentális beteg éppen aktuális állapotát?

Ezért volt olyan eset,amikor pszihiáter i.ü.elmeszakértőket kerestek meg,külsősnek,és nem vállalták,

mert nem ismerik a kombinált értéktáblázatot,és nem a szakterületében érintett beteget akkor hogy bíráljon el?

A Kórházakban is,a gyakorlat,és a szakmai kvitériumok alapján,ezért szoktak konzíliumot kérni,ha például pulmonológiai

osztályon kezelt betegnek,belgyógyászati tünetei,panaszai vannak.

 

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.20 0 2 16557

Megvan náluk is,azért kérik be az eredetit ,hogy összehasonlítsák a rendszerben lévővel.

Azt írták neked,hogy ha papírok alapján is tudnak dönteni,eltekintenek a személyes megjelenéstől?

Előzmény: csakvirág (16554)
Ruth22 Creative Commons License 2016.03.20 0 0 16556

Kedves Csakvirág,

vigyél mindent. Látszik, hogy kivették a varratokat, a drótokat, hogy együttműködtél, vigyél mindent. Betegségenként rakd időrendbe. Kérik a csak újakat.

A biztonság kedvéért vittem mindent. Kérték azt is.

Összegző táblát írtam:

év - történet (pl. térdműtét) - korom (pl. 52 év)

így végig mindent. Műtét félkövér betűkkel, alatta a hozzá tartozó kezelések, fizióterápia, egyebek normál vastagsággal...

Ha nem akarja végig olvasni akkor is ott van minden.

Szeretettel szurkolok: Ruth

 

 

Előzmény: csakvirág (16554)
marijancsi Creative Commons License 2016.03.20 0 1 16555
csakvirág Creative Commons License 2016.03.19 -3 2 16554

Kedves ezsuzsa1 és hamster1!Igazán kedvesek Vagytok,köszönöm szépen.:)Én is drukkolok,hogy megkapjátok a közgyógyot!Igen,valóban minden műtét állapotjavulást kell hozzon,ez igaz.Csak ugye van egy pont...mennyi műtét??Éppen fogni nem tud a kezével,vagy lépni a lábán??Ha fogni nem tud,persze az a "könnyebb"...,mert műtsük,gipszeljük,gyógytorna,fél év kiesés a munkából.Ha a lábán nem tud menni...műtsük??(különben sem mindig kell egyébként),de ha igen és muszáj, akkor az bizony nagy gáz,ha utána nem tud mankózni...Tehát,egyszerre két kéz és két térd,úgy érzem, az már elég komoly probléma,még a dokiknak is!:( ezsuzsa1 nagyon sajnálom,h. Neked már feljebb kellett menned az ügyed érdekében.:(Próbálok hinni,igyekszem bízni és m.képpen megfogadom a tanácsokat!:)El is kezdtem írogatni magamnak a FONTOS dolgokat,ezek sokat segítenek nekem és köszönöm szépen Nektek!Még egy dolog,amit szeretnék megkérdezni Tőletek.Az,h. a zárójelentéseim megvannak,természetes.De nálam azzal nem fejeződtek be a kezelések,hiszen ezeket mindig rögzítés,gyógytorna,ambuláns tűződrótok kiszedése,vagy porcépítő injekció kúrák követik...Arról annyi,annyi ambuláns papír van,mint égen a csillag.:( Szerintetek elegendőek a zárójelentések,a rajtam lévő hegekkel,persze vizsgáljon is meg nyugodtan,vagy még azokat az ambuláns papírokat is vigyem????Arra már könnyen mondhatná bármelyik szakértő,hogy nincs ideje "könyvet" olvasni..Kiindulva a kevés időből,én csak a zárókat+az MR felvételek leírását küldtem el.Nektek mi erről a véleményetek?

ezsuzsa1 Creative Commons License 2016.03.19 0 3 16553

Kedves csakvirág!

Kezdjük azzal, hogy feleslegesen ne aggódj  előre a vizsgálat miatt. Alapjában véve olyan, mint egy normál orvosi vizsgálat. Amiatt se aggódj, hogy nem mondasz el mindent, azért vannak a kezelési lapjaid. Amúgy is azoknak kell(enne) lenni az értékelés alapjának. Az orvosszakértők természetesen nem ismerhetnek minden szakterületet, de azért van (elvileg) a Nemfi rendelet táblázata. A többség a lelet és a táblázat alapján értékel. Attól, hogy egy páran pechesek voltunk a vizsgálatokon, még nem azt jelenti, hogy te is az leszel. Szóval, nyugi!

Előzmény: csakvirág (16546)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.19 0 4 16552

Nagyon sajnálom,amin keresztül mész,

igen,akár pulmonológus külsős orvos is vizsgálat,

a tesómat ,aki súlyos mentális beteg,járásképtelen,egy

fizikoterápiás orvos bírálta el.

E kat kapott 2évre,most 55-éves.

A közgyógyal bajlódunk,majd csak

megkapja.

Az elvégzett műtétek,állapotjavítónak számítanak,

még akkor is,ha négykézláb megy be valaki 

a kombinált értéktáblázat elérhető az NRSZH.hu-n.

Ha belenéz el,láthatod hogy visszavették a%-okat.

Minden esetre kívánom hogy kedvező elbírálásod

legyen,várjuk majd a beszámolókat is.

Előzmény: csakvirág (16550)
csakvirág Creative Commons License 2016.03.19 -3 4 16551

hamster1 Neked még egyszer köszönöm a gyors választ! :)Az nagyon jó érzéssel töltött el, hogy olvasva ezt a fórumot,mennyire összetartotok.Öröm az,hogy jelen esetben sajnos beteg emberek, de segítenek egymásnak,tanácsot írnak,tapasztalatokat osztanak meg...Szorítanak,drukkolnak egymásért,örülnek a másik sikerének,együtt tudnak érezni a másik fájdalmával.Friss információkat kér bárki,aki tudja már írja is a választ, szóval tényleg minden tiszteletem az itt fórumozó Embereknek, örömmel tölti el a szívem, hogy van még ilyen. :) 

csakvirág Creative Commons License 2016.03.19 -3 4 16550

Kedves hamster1! Nagyon szépen köszönöm a részletes és gyors válaszodat.Elég sok kérdést és választ,illetve kivel/hogyan történt esetet elolvastam.Bizonyos,hogy nagyon összeszedettnek kell lennie az embernek...Rettentő egyszerűnek tűnhet,hogy kézműtétek,térd műtétek,ugyan már.....Csak persze először írok erre az oldalra,első levelében senki nem részletezi betegségei komolyságát.Ahogy olvasgattam,hát bizony mondani kell majd.Nekem is van pszichés betegségem is,egyéb olyan műtétek,amik valóban megfelelnek annak,hogy: túlestem rajta,de azóta nem okoz semmiféle problémát.A kezeim betegsége,hiába lettek megoperálva,mindig csak ideig óráig válnak kevésbé fájdalmassá.A térdeimnél,szintén nem arról van szó,hogy megoperálták xx alkalommal,oké,gyógyult. Neeeeem!!!Eljutottunk odáig,hogy megtörtént az a korrekciós térd műtét,amivel a létező legtöbbet tudtak segíteni a fájdalmamon is és azon,hogy még egy 10 évet valahogy,valahogy nyögve-nyelve,kezelve,gyógyszerezve,injekciózva ki tudjak húzni a protézis beültetéséig.Ez pedig nem azonos azzal,amit itt többen is leírtak,hogy akit megoperáltak=gyógyult.Most aktuálisan egyik térdemet kezelik,injekciózták,aztán operálták,most ismét szúrják...3 hetet tudtam mankózni,többet nem,mert egyszerűen m.két kezem "belobbant",nem bírta tovább a 2 mankózás általi terhelést.....Most a kezeimmel is kezdenem kell újra a tortúrát...Eredménye ennek akkor is az sajnos,hogy rá kényszerülök lépni,pokoli fájdalmak között, arra a lábamra,amit tehermentesíteni kellene még néhány hétig.Ahogy szintén itt olvastam,általános orvosok vannak,vagy akár egy pulmonológus orvos a felülvizsgálaton.Vajon egy-egy zárójelentésemből tudni fogja,hogy ez és ez a szalag plasztika+xz tűzés,plusz szabad graft felhasználásával,csípőjéből kivett csontkaparék beültetésével.... elértük a megfelelő szöget.Vagy,hogy szét kell fűrészelni a sípcsontomat ahhoz,hogy a térdem egy olyan szögbe tudják állítani,hogy minél tovább bírja a terhelést....ahol még egyáltalán van porc,mert több,mint a fele már nincs egyáltalán...Kétségbe vagyok esve,mert félek,ahogy leírtam,vajon az orvos minden kézsebészeti,illetve ortopédiai eljárást ismer??Persze,hogy nem,nem is szakterülete,de a döntést mégis Ő hozza meg.Illetve mennyi időt hagynak nekem arra,hogy elmondjam mi,minek a következménye....

A papírjaimat én úgy ahogy írtad beküldtem,időrendi sorrendben,minden betegségről külön,MR felvételek leírása,tehát mindent beküldtem.Mégis nagyon félek,ahogy írtátok 10-15 perc "jut" egy emberre..S aki odamegy,nem vidámságból teszi,mégis ezalatt elbírálják.Mindenesetre megköszönök minden segítséget! :)

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.19 0 4 16549

A hivatal dönt,hogy személyes megjelenés mellett dönt,vagy a bekért dokumentációidból

egyértelműen dönteni tudnak.

Hogy melyik eset jobb,azt nagyon nehéz megmondani.

Ha személyes vizsgálatra hívnak,időpontot kapsz majd ,hová,mikor kell megjelenned.

Mindkét esetben FONTOS hogy:E.ügyi dokumentációid időrendi sorrendben,betegségcsoportok szerint legyen összeállítva.

Ha papírok alapján vizsgálnak,érdemes fénymásolatot készíteni az eredeti e.ü.doc-jaidról,mert nem biztos hogy mindet 

vissza is küldik.

Kapsz egy több oldalas nyilatkozatot is,amit ki kell még otthon töltened.

Kétszer is olvasd át a kérdéseket mielőtt kitöltenéd.

Ha személyesen mész,először szólítani fognak,hogy hányas vizsgáló elé fáradj oda.

Bekérik a paírjaidat,személyi,taj kártya.

Kb 20perc után behívnak,le kell vetkőzni alsóneműre,aztán egy10-15 perces vizsgálat következik.

1orvos,1írnok van a helyiségben.

Az írnok gyorsan kérdez pár adatot,aztán az orvos kérdez,majd vizsgál,testmagasság,testsúly,vérnyomás,

ha mozgásszervi panaszaid vannak,akkor azt is kicsit alaposabban.

Milyen gyógyszereket szedsz?

Lényegi dolog hogy gyorsan kérdeznek,és ilyenkor hajlamos bárki kifelejteni pár gyógyszert.

Ezért érdemes felírni,és beadni mikor még a papírjaidat kérik.

De hozzáteszem,hogy lekérik,milyen gyógyszereket váltasz ki rendszeresen,tehát tudják.

Csak a feladott kérdésekre,röviden válaszolj,mert félbeszakít.

Aztán vagy hazaküldenek,vagy továbbküld szociális,rehab szakértőkhöz.

Majd kipostázzák hogy mit állapítottak meg.

Előzmény: csakvirág (16546)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.19 0 3 16548

Köszönettel!

Előzmény: Ruth22 (16547)
Ruth22 Creative Commons License 2016.03.19 0 2 16547

Kedves Hamster1,

teljesen megértelek, és együtt érzek Veled.

Csak állunk és nézünk, hogy az új törvények hogyan mennek félre, hogyan van, hogy az ügyintézők nem tudnak valamit, és közben megy az idő, lemaradunk sok mindenről, ami segítene, ami járna.

Szurkolok Nektek, hogy mielőbb rendbe jöjjenek a dolgaitok. Erőt kívánok.

Szeretettel: Ruth

Előzmény: Törölt nick (16544)
csakvirág Creative Commons License 2016.03.19 -3 3 16546

Sziasztok,üdvözlök M.kit itt a fórumon.Először írok,tennék fel néhány kérdést,hálás lennék,ha tudnátok segíteni.2 hete adtam be a kérelmemet Pestre a Váradi u.-ba. Amit a háziorvos kitöltött illetve sok-sok műtéti zárójelentéseimnek a másolatát.Nekem mozgásszervi problémáim vannak.Egy velem született laza izület,ebből már rengeteg operáció a kezeimen és m.két térdemen magas fokú porckopás.Ott is komoly műtétek történtek,de a korom ellenére még nem teszik bele a protézist. Jelenleg is több hónapja b.állományban vagyok és kezelik az egyik térdem,heti 1x porcépítő injekció stb... Azt kérdezném Tőletek,h. egyáltalán a zárójelentések alapján behívnak???Mennyi orvossal kell ott szembenézni??Tömör,rövid kérdéseket tesznek fel és úgy is kell válaszolni???Olyan megalázó érzés önmagában,h. ilyen helyre kell mennie az embernek.....Emellett pedig olyan sok rosszat hallani,ki milyen orvost fog ki éppen,pucérra vetkőztetik stb...Nem tudom mi igaz ezekből,bizonyára nem minden.Ha tudnátok segíteni abban,mostanában,h. zajlik egy ilyen felülvizsgálat?,mennyien vannak bent?,mire készüljek.....előre is nagyon szépen köszönöm Nektek.:)

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.19 0 3 16545

Az ékezet elírásokért elnézést.

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.19 0 3 16544

Tisztelt Ruth!

Én nem félek,a szakértőnktől se kértem

segítséget,megbántani még végképp nem.

De amin hozzátartozóként át kell élnem,

hogy a T.hivatal alanyi jogon járó k.gyógyít

harmadszori nekifutásra se akár rendezni,

ez akasztott ki.

Mert,amikor átveszik a szükséges dokumentációt,

átnézik,rendben minden,tesék várni a határozatot,

utánna meg megküldik hogy sajnos így még úgy.

Ez van.

560707 Creative Commons License 2016.03.19 0 1 16543

Így van Ruth, ne bántsa meg senki a szakértőasszonyt !!!!!  Inkább örüljünk, hogy van valaki aki segít eligazodni nekünk ebben az útvesztőben !

Előzmény: Ruth22 (16542)
Ruth22 Creative Commons License 2016.03.19 -2 2 16542

Kedves Hamster1,

gondolom, nagyon feszült vagy, talán aggódsz és félsz is, mint mi mindannyian.

BJSzakértő saját idejéből, szakértelméből - saját rokkantsága mellett - segít nekünk önzetlenül, ingyen és bérmentve vallástól és pártállástól függetlenül.

Ezért nagyon hálásak vagyunk neki.

Ha nem vagy vele megelégedve, ne kérd a tanácsát, és ne bánts kérlek, ha nem azt kapod azonnal, amire vágysz.

Szeretettel: Ruth

Előzmény: Törölt nick (16541)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.18 -1 4 16541

Tisztelt Szakértő Asszony!

Az NRSZH komplex minősítése,mely

papírok alapján történt,2015.12.04-én.

Akkor rehab.ellátottból lett E-kat sorolva,

2016.03.01-től rokkantsági ellátott lett.

A szükséges összes dokumentumot,

amit kértek,leadtuk,háziorvosi igazolás,

Nyufig igazolása közgyógyellátás alanyi

jogon való igényléséhez,gyámkirendelő

határozatot,annak jogerőre való emelkedésétől

szóló határozatot,taj,lakcímkártya fénymásolata,

a formanyomtatványt az igényléséhez.

Akkor Ön szerint,mi kell még???

Most Ön a betegeket segíti,vagy beállt a Fideszhez?

Előzmény: BJszakért (16538)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.18 0 0 16540

Kedves ezsuzsa1!Nem erre gondoltam!Nincs Magyarországban jog,csak káosz.Aljas férgek vannak.

Előzmény: ezsuzsa1 (16539)
ezsuzsa1 Creative Commons License 2016.03.18 0 1 16539

Kedves Kraftlos!

Gondolod, hogy én álmodtam? Igenis a valóságban is így  zajlik! Jár az ingyenes jogi képviselet a rászorulóknak! Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálat. Ha nekem nem hiszel, menj és kérdezd meg.

Előzmény: Törölt nick (16480)
BJszakért Creative Commons License 2016.03.18 0 1 16538

Zsuzsika13

Megváltozott munkaképességű személyek ellátásai iránti igényt, vagy rehab kártya igényt, vagy hatósági bizonyítvány igényt 2012.júl.1-től a Rehabilitációs Hatóságoknál (megyei) kell benyújtani (eleinte Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv, RSZSZ, jelenleg Budapest Főváros Kormányhivatala - vagy más megyei megnevezés - Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Főosztálya)

Interneten megtalálhatóak az adatlapok ehhez.

Feltételei vannak (orvosi-, jogi), jogszabályai a 2011. évi CXCI.tv. alapján.

 

Szakmai honlapomon rehab gazdasági menedzserkét itt megtalálja a 4) pontban a szükséges információkat. De minden eset más, személyre szóló tájékoztatást, útmutatást nyújtok továbbra is önzetlenül weblapomon található elérhetőségeken kizárólag, a kapcsolatnál!

http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=674

 

Másik kérdésére nem elég információt adott szomszédja. Csak a pontos adatok ismeretében lehet hitelesen válaszolni. Adóhatósághoz vagy adószakértőhöz  forduljon egészségügyi szolgáltatási járulék fizetése ügyében.

Ha pl.olyan munkavégzésről van szó, amelyért jogszabály alapján tiszteletdíj jár, akkor minősül kereső tevékenységnek, ha a havi tiszteletdíj mértéke a kötelező legkisebb munkabér 30 százalékát meghaladja. Ebben az esetben adót és járulékot is fizetni kell, saját magának, havonta, ha kevesebbet kap havonta, akkor csak járulékot kell önmagának befizetnie havonta NAV felé.

DE sok eset van, több kimenettel, és ez nem szakterületem, ez egy adószakértő szakterülete, és én rehab gazdasági szakértő vagyok.

 

Barbi1976

CSAK hiteles forrásból, pl. szakmai honlapomról, vagy jogszabályból tájékozódjon kérem! Különben valamit félreértelmez, félre tájékozódik. Inkább keressen kérem kizárólag weblapomon található kapcsolatoknál lévő emailon, személyre szóló korrekt választ kap, ahogyan eddig, mint aki megtisztelt.

C2 minősített egészségi állapota nem 30% vagy kevesebb, így közlekedési kedvezményre nem jogosult, de pontosan felsorolja jogszabály, csak értelmezni kell tudni pontosan, hogy ki jogosult vagy sem, ott a hivatkozásom is, itt a linkemen a lap alján, utazási kedvezmény:

http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=62&Itemid=475

 

hamster1

közgyógy ellátás jogosultsághoz alanyi jogon nem elég az E minősítés, ott a jogszabályban ÉS szócska, ami azt jelenti, hogy a másik feltételnek is teljesülnie kell, hogy rokkantsági ellátásban részesüljön (az is lényeges, hogy hatályos legyen a szakvélemény, és a határozat is)

 

Tények ismeretében készséggel tájékoztatom, ha megkeres weblapomon lévő kapcsolatoknál emailomon, megtisztel, szakterületem: felülvizsgálat, ellátások, foglalkozási rehabilitációü.

Mindenképpen a témához jól értő, felkészült, tájékozott, tapasztalt, szakmai vélemény megfogalmazására képes személy alkalmas erre.

 

Elnézést, ha ritkábban látogatok ide, de jövök, és ha emailomon, kizárólag weblapomon lévőn megkerestek, megkeresnek, készséggel válaszolok, amint van időm.

Szép hétvégét

 

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.18 0 2 16537

Igen köszönöm a pontosítást,de kormányablaknál is befogadják.

Előzmény: betegkutya (16524)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!