Keresés

Részletes keresés

Alváskultúra Creative Commons License 2010.03.16 0 0 2102

Kedves Yager001,

 

emlékezőhab matracot 30-ért szerintem nem kapsz sehol, talán használtat a vaterán.

 

Ha memoryfoam, akkor oloyan 65-től indul az élet, ebben a kategóriában viszont bárhová mész, találsz valamilyen terméket.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Yager001 (2094)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.03.16 0 0 2101

Szia Axióma,

 

a fej-vagy a lábvégen található egy ráragasztott és rávarrt címke, amin a méreten, stb túl egy hópehellyel és egy nyíllal jelzi, hogy melyik a téli oldal.

 

Valóban, szerintem 100 emberből 99 nem tudná érzésre megmondani, hogy melyik-melyik, viszont így legalább 100%-ban természetes anyagból áll.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Axióma (2093)
Petya79 Creative Commons License 2010.03.15 0 0 2100
Annál többet nem igazán tudok hozzáfűzni a posture spring matracokhoz, mint amit már korábban írtam. Én úgy tekintek erre a rugózatra, mint anno egy forradalmi újításra; aminek ugyan lehetett volna létjogosultsága, mégsem váltotta be a hozzá fűzött reményeket (értsd: annyira nem rengette meg a világot). Itthon valahogy elmaradt az érdeklődés iránta, legalábbis nálunk a Billerbeck matracok eladásához konkrétan ez a típus nem sokat tett hozzá. Olyan ez, mint a duracoil rugózat, ami csak Ausztráliában és Új-Zélandon terjedt el. Egyébként a Slumberlandnél jelenleg a csúcs matracok nem posture spring típusúak, hanem táskarugósak.
Próbálkozások persze mindig is voltak (dupla bonelles matracok stb.) és valószínűleg lesznek is, de túl sok értelmét nem látom. Ha engem kérdezel, én sokkal több hangsúlyt fektetnék inkább a megfelelő párnázórétegre, mint magára a rugózatra. Aki a "hagyományos" matracokban gondolkodik, az egy táskarugós + memory (esetleg latex) kombinációnál jobbat jelenleg aligha találna (ezt még a Slumberland is belátta...)
Előzmény: liliana01 (2097)
Monka123 Creative Commons License 2010.03.15 0 0 2099
Heló!

Érdekelne, hogy ár-érték arányában, illetve a tapasztalatok fényében milyennek találjátok, ajánljátok-e az alábbi két típust:
- Billerbeck - Uránusz
- Airflex - Ortopedica

Köszi!

M.
Monka123 Creative Commons License 2010.03.15 0 0 2098
Sziasztok!

Álomvilágnak nagyon köszönöm a választ!
Inkább a rugó nélküli matracok felé húzok (Álomvilág javaslatával összhangban). A memoryt kipróbáltam, nekem – valószínűleg a kemény ágyhoz szokottság miatt – fura volt a süppedés, így inkább nem erőltetném. A hideghab matracok között nézelődök, és volna két újabb kérdésem:
- Szeretném tudni, hogyan működik, illetve van-e az alvás szempontjából igazi jelentősége az ún. klímakiegyenlítő rendszereknek. Van, ahol kereszt- és hosszirányú klímacsatornákról olvastam, és a szivacson valóban láthatóak a bevágások… Ezek tényleg működnek, vagy inkább (marketingfogás és) más szempontokra helyezzem a hangsúlyt?
- Ugyanígy vagyok a zónákkal. Egy 3 rétegű, 5 zónás matrac jó, vagy ez csak sűrűséget és keménységet jelző konkrét számok alapján volna megítélhető? (Ez utóbbi paramétereket például nem találom az éppen vizslatott gyártó holnapján, illetve katalógusában.)

Köszi a választ!

M.
liliana01 Creative Commons License 2010.03.15 0 0 2097
A teljes szövek kiemelése véletlen, csak a poisture springing-et szerettem volna kiemelni.


Másik szakembert Petya79-et is kérem, légyszi mondjál véleményt. Köszönöm :)))
Előzmény: liliana01 (2096)
liliana01 Creative Commons License 2010.03.15 0 0 2096
Alváskultúra látom szakember vagy.

Tudnál véleményt mondani a poisture springing eljárással készült rugós matracról?

Annyit tudok róla, hogy mivel egyetlen huzalból készül a rugózat , így együtt mozog az egész és a terhelés megoszlik, ezért ortopéd célokra alkalmas.
No meg hogy Anglia Bözsi királynője is ilyenen alszik - nekem nem ez az elsőrendű szempont - , de feltételezem csak nem fektetik valami vacakra.

Segítségedet köszönöm:)))
Előzmény: Alváskultúra (2072)
Petya79 Creative Commons License 2010.03.15 0 0 2095
Szia!

Ha jól veszem ki szavaid, hason fekvés alatt az alvást érted, nem pedig a pihenést. Ha ez így van, akkor ezzel az állítással én vitába szállnék. Jóllehet, a porckorong kopást éveken át meg sem érzed, nincsenek fájdalmaid (egyelőre), de ez nem jelenti azt, hogy a szervezeted következmények nélkül hozzá lehetne szoktatni a helytelen testtartáshoz. Az teljesen természetes dolog, hogy idős korban előbb-utóbb jelentkeznek különböző tünetek (munkavégzéskor a derék "fáradságérzete", huzatra érzékenység, hidegfront megérzése, reggeli keléskor "merev derék" stb.). A kérdés csak az, hogy inkább kivárod ezt az időt, vagy pedig szándékosan felgyorsítod a folyamatot.
Mint ahogyan azt Te is írtad, a pihentető alvás egyik fontos szempontja a tehermentesítés (is). Hason fekvéskor viszont ennek pont az ellentettjét éred el...




Előzmény: Alomvilag (2088)
Yager001 Creative Commons License 2010.03.15 0 0 2094
Üdv. Mindenkinek. Gondolkodom rajta, hogy veszek egy emlékező matracot. Kb. 5 napja fekszek itthon, mert edzés közben beállt a derekam. kb. 3 nap után éreztem, hogy javul, és már a helyemen aludtam, nem pedig a kemény nagyszobai ágyon. Reggel viszont úgy keltem, hogy alig bírtam lábra állni....Gondolom a gagyi ágymatracom miatt...

Tanácsot szeretnék kérni, hogy mi alapján kezdjek el keresgélni.Mik azok a szempontok amik fontosak a keresésnél. Annyit tudok, hogy valamilyen emlékező matracot szeretnék..és ennyi. :) Ja..és az, hogy nincs 100e Ft-om egy matracra.

Pár perce nyomta a tvshop a Dormeo renew emlékező matracot...kb. 30e Ft. Nem tudom, de valamiért nem tartom hitelesnek....

Várom a tanácsokat! Előre is köszönöm..
Axióma Creative Commons License 2010.03.14 0 0 2093
Koszi a valaszt. Nem gondoltam hogy nem hivatalos a habadat, igy ertheto a magyarazat (btw egyetlen hivatalos adatot se lattam guglival). Mint ahogy a fix agyracsra es a forgatasra vonatkozo fejtegetes is. Ha elsore ezt irod akkor is megertem.
Azt azert tovabbra is tartom, hogy ha alkalmas akkor ne mondd azt masnak hogy olyat ne, ha nem alkalmas akkor meg ne ajanld. Ha jol ertem most alkalmas, de nem csucs allaspontod van, tehat az adott kerdezo lebeszelese lett tulzasba vive, legalabbis nem volt olyan elozmeny hogy o konkretan csucsminoseget keres.
Meg annyit elarulnal, hogy ha elvileg tel/nyar oldalas, honnan kene tudni, hogy melyik a tel, melyik a nyar? Nem talaltuk meg rajta, most valahogy felraktuk, es ugyan nem latom jelentoseget, foleg hgoy inkabb marketingnek tunik par mm anyag massaga, de artani se artana gondolom betartani.
Előzmény: Alváskultúra (2092)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.03.14 0 0 2092
Kedves Axióma,

szerintem ne menjünk bele parttalan vitákba, ez a fórum inkább az érdeklődők fóruma kell, hogy legyen, semmint szakmai vitafórum.

Kérdésedre válaszolva csak ismételni tudok:

-16, 18cm magmagasságú és/vagy keményhabok esetén a fix ágyborda tökéletesen megfelel, hiszen a teljes formakövetést a matrac fogja biztosítani, ilyen vastagságon keresztül (és keményhaboknál) a rugalmas ágyrács elveszti funkcióját.

-a forgatás szerintem legyen opció a normál habok esetében, amennyiben téli-nyári oldalas, akkor tényleg érdemes évszakonként megfordítani, amúgy nem sok értelme van.

-egyoldalas memory hab matracot lefelé fordítani meg értelmetlen, akkor már vehetett volna az ember ca feleannyiért egy normál habmatracot.

-az hogy bizonyos matractípusoknál hasonló árban jobb termékek jelennek meg a piacon, az a fejlődés. Mindig rossz, ha az ember megvesz egy terméket és utána ugyanannyiért lát jobbat. Itt Paljoc tévés hasonlatát kell elővennem: egy LCD tévé 5 éve még 1,5M forint volt, most 70 000-ért utánad dobják. Fogyasztói társadalom.

Még valami: amennyiben a gyártó/disztribútor nem közli velem a matrachab adatait és az nyilvánosan nem elérhető, akkor én sem tudom a vásárlókkal ezt az infót megosztani.

Az általam közölt 26/43 adat egy bemérés eredménye, nem pedig a gyártó/disztribútor hivatalos nyilatkozata, így a gyártó/disztribútor természetesen állíthat mást is, mint ahogyan az nagyon sokszor elő is fordul a matracszektorban.

Remélem szent a béke.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Előzmény: Axióma (2090)
cvt01 Creative Commons License 2010.03.14 0 0 2091
Kösz a választ, a második linken azt írták megfordítva is használható bár ebben kételkedtem mivel a másik oldala nem síma hanem hullámos. Mindenestre megfordítottam... Egy éjszakán vagyunk túl szóval nem sokat tudok róla mondani, az biztos, hogy helyzetet váltani így sokkal könnyebb rajta.
Előzmény: Alváskultúra (2081)
Axióma Creative Commons License 2010.03.13 0 1 2090
Ki mondta, hogy _konkurrenst_ szidtal? A sajat termekedet! Amit elotte nekem konkretan ajanlottal (es ha kb. 2 percen belul nem derited ki, hogy IRL ki vagyok, akkor oda se figyeltel hogy eddig mit irtam, kigyujteni se tudod azzal a 3 kattintassal, es raadasul a gugli baratodat se tudod hasznalni - egyebkent a labmeretemen kivul majdnem minden kiderult mar rolam az index forumban; de ezen felul ha a nyilvanos email cimemen megkerdezed, ugyanugy valaszolni fogok, mint barki masnak, de ide kiirni nem fogom).
A Siglo-t ha jonak tartod, akkor az elobb miert irtad rola ketszer egymas utan, hoghy a tulajdonsagaiban nagyon rossz? Mind a szivacsanak adatai, mind a trukk-elnevezes, mind a fix huzat. Konkretan ugyanazokat a tulajdonsagokat szidtad vegig a kerdezonek, hogy olyan matracot nem ajanlasz, amik a Siglo-t is jellemzik. Ugyhogy rossz a fabia hasonlatod...
Egyebkent gratulalok, ha nem figyeltel akkor elarulom, hogy a cegneved az _en_ hsz-omban direkt gugli altal begyujthetetlenul volt feltuntetve. Most te megtalalhatova tetted... furcsa egy marketingstrategia, a negativot indexeltetni. Egyebkent mit kersz ki magadnak? Hogy azt allitom, hgoy hol dicsered, hol meg a sarga foldig lehordod ugyanazt a termeket? De hat azt tetted! Vagy hogy hianyoltam a hab adatait a honlapodrol? De hat tenyleg nincs rajta! Akkor meg? Tenyleg nem ertem.
Amugy meg nem mondtam, hogy csucsszuper kene legyen a matrac 45e-ert, pl. ahogy nekem jo a fabia is, ha biztonsagos kresz-szerinti kozlekedesnel, csak kevesebb az extraja pl. nem automata ablaktorlos (konkretan a memory nekunk nem is jott be + vegyesebb hasznalat miatt se lett volna jo - most is a matracon ulve-fekudve irogatok).
Valamint nem valaszoltal az egyetlen szakmai kerdesemre: van-e koze a rossz hab-osszetetelnek ahhoz, hogy fix agyracsra teheto, es oldalait nem atforditva forgatando?
Előzmény: Alváskultúra (2089)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.03.13 0 0 2089
Kedves Axióma,

egy-két kivételtől eltekintve én vagyok itt az egyetlen, aki vállalja a nevét a nyilatkozataihoz. A matrac-területen kevés olyan gyártó van, aki Magyarországon így vagy úgy nem ismer engem és fordítva. Sem mint a német Dunlopillo volt kereskedelmi- és marketing igazgatója, sem mint a Sleep care Kft ügyvezetője, vagy a BioHome! Alváskultúra szaküzlet tulajdonosa soha nem szidtam konkurens gyártót, vagy terméket, kivéve ha azt a terméket az általam képviselt termék rovására nyilvánvalóan jobbnak szeretnék feltüntetni, mint amilyen.

A Siglo matracot az árához képest továbbra is jó terméknek tartom. Amennyiben a gyártóknak lenne egy nyilvános fóruma, vagy végre saját magukat vállalva lennének jelen itt a fórumban, az mindenkinek -de főleg az érdeklődőknek- közvetlen és nagy segítség lenne. A garanciavállalást tekintve én, mint ennek a terméknek (is) a forgalmazója elfogadom amit a gyártó vállal és tolmácsolom, jótállás egy termékért a gyártó hatásköre és felelőssége.

Továbbra sem mondhatom azt, hogy a Skoda Fabia egy sz*r autó, mert nem az, de azt sem mondhatom, hogy Superb 2,5 V6 Tdi, mert akkor meg becsapnék valakit.

Ha megkérdezed, hogy a Fabia miért 2,5 M a Superb meg 7 M-nál indul, akkor elmondják, de Te attól még nem fogsz Superb-et venni.

És ugyanez a helyzet a matracoknál: ha megkérdezel, hogy milyen pl. a Siglo, én elmondom majd, hogy ár/érték arányban egy jó matrac. Mert az.

Ez nem jelenti azt, hogy nincs nála jobb. Van. Lehet, hogy ár/érték arányban már jobb is van a piacon. Lehet.

Utoljára pedig kikérném magamnak és ha már a cégnév említésre került: a BioHome! Alváskultúra egy szigorú szakmai szempontok alapján kialakított üzlet, komplexitását tekintve a kis üzletek között lehet, hogy páratlan az országban.

Soha, semmire nem beszélünk rá senkit, sőt nagyon sok esetben lebeszélünk vásárlókat bizonyos termékekről, ha az szakmailag rossznak tűnik. (pl. : fedőmatrac egy kigödrösödött ágyba). Neki ezt a terméket nem adjuk el, vegye meg máshol.

Mi ilyenek vagyunk. Lehet sértegetni, lehet rágalmazni és bármilyen furcsa: egyetlen elégedetlen vásárlónk nem volt, mert mindenkinek megoldottunk mindent.

És végül: senkit nem szeretnék becsalogatni sehova, a fórumon a tájékoztatásom korrekt és pártatlan és ami a legmeglepőbb és sokaknak szálka a szemében: szakmailag hiteles és őszintén kritikus.

Azért még zárójelben megkérdezném, hogy ha 45 000Ft-ért csúcsszuper-nonpluszultra matracot lehet kapni, akkor ki az a nemistudommilyen, aki ennél drágább matracot vesz?

U.i: Axióma nevű vásárlónk eddig még nem volt.


Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Axióma (2083)
Alomvilag Creative Commons License 2010.03.13 0 0 2088
Kedves Monka123!

Én is a napokban értettem meg egy példán keresztül, hogy szakértők szerint miért nem egészséges a hason fekvés, annak ellenére, hogy én például imádok hason feküdni. És ez talán a te esetedre is igaz:

Vannak nagyon finom ételek (édességek, kóla, cupákos húsok, erős chilis ételek, stb), mégis a táplálkozási szakértőknek saját elméleteik, ajánlásaik vannak arról, hogy mi a szervezet számára egészséges étel.

Külön kell választani azt, hogy mi az, amit mi, alvásszakértők ajánlunk és mi az, amihez akár hosszú idő alatt, adott személy hozzászokott, megkedvelt.

Szakértőként ezért írom azt, hogy az emberi szervezetnek nem a kemény alátámasztás (főleg nem az extra kemény) ajánlott. Ehelyett a gerinc és az izmok megfelelő alátámasztása és tehermentesítése, a vérkeringés megfelelő biztosítása a fontos.
Ez alapján én a (minimum 3 cm) Memory habos félkemény, 3 vagy több zónás habmatracokat szoktam ajánlani.

És így érthető, hogy Ön mégis miért érzi kényelmesnek a kemény matracát.

Álomvilág
Előzmény: Monka123 (2086)
Monka123 Creative Commons License 2010.03.13 0 0 2087
És bocs a litániáért.

M.
Monka123 Creative Commons License 2010.03.13 0 0 2086
Sziasztok!

Kifejezetten ez a fórum miatt regisztráltam be az indexre, az írások visszaolvasásából úgy gondoltam, hogy segíteni tudtok. A lakásfelújításom a végéhez ért, és nőként marhára örültem, hogy a csemperagasztók és aljzatkiegyenlítők után végre a számomra egyszerűbbnek és kiválasztásukat tekintve élvezetesebbnek vélt bútorok, berendezési tárgyak következnek.
Elsőként nyilván egy penge matracra volna szükségem, de nagyot tévedtem, amikor azt gondoltam, hogy ez egy egyszerű, az igényeim alapján könnyen levezethető döntési folyamat lesz. A környezetem tapasztalatai abszolút használhatatlanok, mert egymásnak szöges ellentétén levő véleményen van mindenki, minden típusnak megvan a rajongója, és az esküdt ellensége is. Már vágom a speciális típusokat, és hogy különböző nyavalyák esetén milyet kellene választanom, igazából mégsem kerültem közelebb a vásárláshoz.
Egyrészt a fő problémám ebben, hogy én tök átlagos vagyok (nincsen mozgásszervi betegségem, sportolok, döntően háton, néha oldalt, stressz- és izomlázmentes időszakban elég jól alszok), a hátam, meg a jobb, egeres karom „felfüggesztése” (lapocka és gerinc közötti terület) a számítógép előtti ülőmunkától szokott beállni – legalábbis én ennek tulajdonítom. „Speciális tudást” tehát nem várok el a matractól, de azért egy viszonylag jó minőségű és tartós darabért szeretnék pénzt adni (160×200 cm-es méretben).
Ma délelőtt el is mentem az első matrac-boltba próbálni, amiből kiderült, hogy egy fakír vagyok. Az üzletben levő legkeményebb matrac sem ért a nyomába a jelenlegi fekhelyemnek (lestrapált, kihúzható, rugó nélküli, léces kanapé kinyitva) – amelyen, mint írtam, alapvetően nem alszok rosszul (vagy még nem tudom, hogy ennél lehet pihentetőbb is az alvás).
Szóval vissza kellett kanyarodnom ahhoz a fundamentális problémához, hogy (annak ellenére, hogy így szoktam meg) a kemény fekhely egyáltalán egészséges-e, és hogy talán csak a fiatal koromnak (31 év) és jó fizikai állapotomnak köszönhető, hogy ez ideig nem okozott komoly problémát a kemény fekhelyem. (Az üzletben azt mondták, hogy tutira nem egészséges ilyen kemény ágyon aludni.) A súlyom mindenesetre nem indokolja (174 cm és 65 kg vagyok).
A legelső kérdésem ezért az lenne hozzátok, hogy milyen fekhelyet kíván az ember váz- és izomrendszere? Ha ugyanis a kemény ágy egészségtelen, hajlandó vagyok megszokni egy puhábbat a szervezetem érdekében, más szempontból viszont mindenhol azt olvastam, hogy az ortopédiai problémákkal rendelkezőknek keményebb ágyakat ajánlanak. Ez alapján a kemény ágy az egészségesebb, csak elpuhultunk, és ezért alacsonyabb a vásárlók részéről jövő keménységi igény? Jó, hogy kemény ágyon alszom, vagy ezzel masszívan amortizálom lefelé magamat máris?

Előre is köszönöm a hozzászólásokat!

M.
Alomvilag Creative Commons License 2010.03.13 0 0 2085
Kedves paljoc!

Alváskultúra autós hasonlata is jó, de lefordítom az általad említett tévés példára:

Ha analóg tévéadásod van (ez jelenti az igényedet) és egyre nagyobb felbontású tévét veszel, akkor az adás minősége egyre rosszabb lesz, mert a kis felbontású adást egyre nagyobb felbontásún próbálod nézni.
Ha előfizetsz egy digitális adásra (vagyis magasabbak az igényeid), akkor az egyre nagyobb felbontású tévén egyre szebb lesz a kép.

Ugyanez a helyzet a Superb és a Fabia esetén is. Csak az IGÉNY számít!!!

Álomvilág
Előzmény: paljoc (2079)
Alomvilag Creative Commons License 2010.03.13 0 0 2084
Kedves aleni!

Az Ön által itt a fórumon megadott gmail-es email címére küldtem a választ. Nézze meg az adatlapját, hogy mit adott meg!

Álomvilág
Előzmény: aleni (2043)
Axióma Creative Commons License 2010.03.13 0 0 2083
Na ezzel aztan jol elintezted az osszes kritikat amit irtam: leirod ujra, hogy szart arulsz, sot ajanlasz kimondottan a gyanutlan erdeklodoknek.
Most mar csak azt aruld el, hogy a 26/43 miatt alkalmas fix agyracsra, vagy az is csak art, azert nem szabad forgatnom? Vagy az ara miatt ajanlottad? Bar az mint lattuk viszonylagos.
Az elegedettnek indulo vevobol csinaltal egy teljesen kiabrandultat. Es most mar az is lehet hogy jo a matrac arra amire nekem kell, de ezt mar soha nem fogom elhinni (mondjuk a 15 ev garit ha muszaj nem hagyom annyiban).
Az a velemenyem, hogy legalabb egy helyen egy nicknev alatt ne mondjal egymasnak ellentmondo infokat, mert latod hamar kiderul, innentol kezdve nem sok embert tudsz a bio-s home-odba becsalogatni. En legalabbis tuti hogy jot nem fogok rola mondani senkinek ezutan.
Előzmény: Alváskultúra (2080)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.03.13 0 0 2082
Szia Paljoc,

Egy Skoda márkakereskedőnek éppen úgy el kell adnia a Fabiát, mint a 2,5 Superbet, igény szerint mind a kettőt dicséri a kereskedő, pedig a két autó ég és föld. Ha neked fábiára van pénzed/igényed, akkor azt fogják dicsérni és egy jó kereskedő -bár megmutatja- nem akar rádtukmálni egy Superbet.

A vitánkat inkább a fényképezőgép piacon szemléltetném: mindenkit vakítanak a digitális gépeknél, hogy 10 megapixel meg 12 megapixel.

Itt is az arány lenne fontos: CCD (érzékelő) mérete a MP-hez. Hiába nagy a felbontás, ha az kis felületre vetül. Parasztvakítás ez is.

Mégis mindenki a MP után megy.

Ilyen a világ.

Üdvözlettel:

pálinkás László

Előzmény: paljoc (2079)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.03.13 0 0 2081
Szia cvt01,

ez nem tűnik különösebben rossz terméknek, ismervén a Dinotee-t, ez inkább az alsókategóriájába tartozik.

Ha nem jött be, nem biztos, hogy erőltetni kell a memoryt.

Üdvözlettel:

pálinkás László
Előzmény: cvt01 (2073)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.03.13 0 0 2080
Szia Axióma,

az új terméknem prototípusai vannak készen és tesztelésen, kész grafikus és internetes anyag csak a teszteket követően lesznek.

A Siglo 26/43 as

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Előzmény: Axióma (2074)
paljoc Creative Commons License 2010.03.12 0 0 2079

Hehe! Magam is egy nyűgös férj vagyok! ;-) De való igaz, engem is idegesít, amikor olyasmiket kell hosszasan nézegetnem ami kevésbé érdekel. Kis ideig bírom azért... :-)))

Evvan, máshogy vagyunk "bekötve".

 

De engem ez a megnevezéses eliocell, biocell, elioform stb. kavalkád nem is annyira izgat, mint az, hogy egy deréktáji ortopéd zóna nem egyértelmű fogalom matraccal hivatásszerűen foglalkozók között.

Mittudomén, olyannak érzem kb., mintha egy tévénél a szakértők arról vitáznának, hogy a nagyobb felbontás jobb képminőséget produkál-é, vagy csak reklámfogás.

 

Előzmény: Axióma (2078)
Axióma Creative Commons License 2010.03.12 0 0 2078
Ha vissza lehetne keresni, az elozo nick-jevel konkretan nekem ajanlotta a termeket, nem csak arulja. Mondjuk nem draga de nem is az auchanban utanad dobjak kategoria.
[Masik teny, hogy 2,5 honap alatt amennyire megitelheto, a matrac maga - normal hasznalatra - jo, bar azert dobtam egy hatast a 20-25e pluszert, illetve minuszert, amit ma a rakereses kapcsan arakban lattam -- na persze belvaros, gondoltam is, de probalj meg egyszer egy nyugos ferjet egynel tobb boltba elcipelni:)]
Előzmény: paljoc (2077)
paljoc Creative Commons License 2010.03.12 0 0 2077

Ez már a tényleg a vég, hogy valaki árul valamit, majd leírja a fórumban, hogy az tulajdonképpen sz@r! /elioform/

 

De ami a még megdöbbentőbb, amikor két matracszakértő/bár szívem szerint az árus megnevezést használnám inkább/ arról vitázik, hogy egy rugós matracba helyezett deréktáji merevítés, mint ortopéd zóna, csak marketingfogás, vagy ténylegesen használ...

 

Előzmény: Axióma (2075)
cvt01 Creative Commons License 2010.03.12 0 0 2076
Ezen az oldalon van róla egy jobb fotó:
http://www.schlafprofi.at/schlafprofi/index.html?matratze%20visco.htm

Viscoschaum :) az meg mi a fene?
Előzmény: cvt01 (2073)
Axióma Creative Commons License 2010.03.12 0 0 2075
Ja bocs, most latom, hogy ez a matrac a "trukk" kategoria... elioform. Nem szoltal volna, bolcs maradtal volna:)
Előzmény: Axióma (2074)
Axióma Creative Commons License 2010.03.12 0 0 2074
A Ti termekeitekhez ezek az adatok hozzaferhetoek? Kivancsisagbol meg akartam nezni a mienket (centi stimmel, huzat nem, de a suruseget es kemenyseget), es se ott, se mashol gugli baratomnal nem talaltam. (Siglo)
Előzmény: Alváskultúra (2072)
cvt01 Creative Commons License 2010.03.12 0 0 2073
Megtaláltam a matrac márkáját: Dinotte a gyártó és Boreale a termék neve.
Nem innen vettem de itt találtam még róla a legtöbb infót (mostanra már kifutó modell):
http://asbutor.unas.hu/shop_artdet.php?shop_id=8937&cikk=unas_799586
Előzmény: Alváskultúra (2070)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!