Keresés

Részletes keresés

Pizitaa Creative Commons License 2018.03.25 0 0 3995

Kedves 38Papus!

 

Nekünk is hasonló problémánk van, mint pi_01-nek. Már egy ideje szenvedünk a fulladással, köhögéssel. Néhány napja van oxigén koncentrátorunk is, amit a köhögés miatt nem igazán tudunk használni. Engem is érdekelne erre a dologra a megoldás. Nem haragudnál, ha írnék a megadott email címre? Előre is köszönöm! Pintérné Zita

Előzmény: 38Papus (3994)
38Papus Creative Commons License 2018.03.23 0 0 3994

Kedves pi_01!

Sajnos a neurológusok nem tudják, de van segítség!!!

Decemberben voltunk hasonló helyzetben, de most már szerencsére megoldódott ez a problémánk! Részletekért keress e-mailben: andrea.dudas1@gmail.com!

Dudás Andrea

Előzmény: pi_01 (3993)
pi_01 Creative Commons License 2018.03.23 0 0 3993

Sziasztok,

édesanyám (76, ALS diagnózis 1.5 éve) légzéskönnyítése kapcsán keresek tippeket, trükköket, gyakorlati tapasztalatot. Kórházban van, ahonnan minden hétvégén hazahozom. Egy hete - valószínűleg az állandó fekvéstől - hurutosan veszi a levegőt. Felköhögni nem tudja. A héten oxigént adnak neki naponta többször: vékony műanyag csővel az orrába illetve inhalálnak és egy ütögető készülékkel próbálják a letapadt váladékot felszakítani. A hétvégén még nem biztos, hogy hazahozhatom, mert a légzése nehezített lett és a hurut miatt magas a fulladásveszély. 

Abban kérnék segítséget, hogy ha van ilyenben tapasztalatotok, hogy hogyan tudnám mégis biztonságosan hazahozni. Lelkileg nagyon sokat számít neki, hogy ilyenkor itthon van. Itt is csak fekszik, de legalább változatosabb mint bent és a gyerekeimet is látja. Azt persze nem szeretném, hogy ha befullad ill. köhögne én nem tudok szakszerűen segíteni. Lehet valahogy? Valami testtartás, mozdulat, mi segíthet ilyenkor?

Tudtok segíteni?

köszi 

Törölt nick Creative Commons License 2018.03.18 0 0 3992

Kedves Nóri !

 

Igen, mint írtam el vagyok keseredve, hogy a professzor nyugdíjba megy. Nagyon megnyugtató a hozzáállása, nekünk mindent elmondott őszintén. Furcsa, hogy nektek nem mondta el előre hova, miért küldök a levett vért ? Nekem elmagyarázta, hogy Debrecenbe azért küldik, hogy egy betegséget kizárjanak, illetve ha bebizonyosodik, amire gondol, kezelni tudjon. A másik vérvételhez viszont, a hozzájárulásomat kérte, hogy elküldhesse Németországba további kutatásokhoz, amihez természetesen hozzájárultam. Egy csomo papirt  kellett  kitölteni és aláirni, mindez Németországba egy kód alatt ment, tehát ott a nevemet és semmit  nem tudnak rólam. Nagy megtiszteltetes lenne, ha pont az én véremből találnák meg a gyógyírt, bárcsak igy lenne.....

Egyébként én is szellemi munkát végeztem, míg egy idegösszeomlás után súlyos depressziós lettem, amihez családi tragédia is társult, amit nem tudtam feldolgozni 😢 

Igen , Hawking szép kort  ért meg , annak ellenére, hogy ő is komoly szellemi munkát végzett, no meg a rohamosan fejlődő technikának köszönhetően. Én biztos nem tudnék igy élni, bár azt mondják, mikor érzed a halálfélelmet,   akkor ragaszkodsz legjobban az élethez.....

 

Üdv. Rilutek

 

Előzmény: Nora Dezso Banvolgyine (3990)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.18 0 0 3991

Szia Erika !

Nálam 2017 januárban kezdődött azzal, hogy a jobb lábfejemet nem tudtam emelni. Gerinc MR után elküldtek idegsebeszhez, mivel kiderült, hogy van egy gerincsérvem, de az idegsebész azt mondta nem attól bénul a lábam és műteni sem kell a sérvem. 2017 nyarán, már nagyon nehezen jártam, mankókkal, mikor Szegedre kerültem neurológushoz. Ő beutalt a klinikára és teljes kivizsgálás volt, egyértelmű volt  az ALS, ráadásként plusz 2 db gerincsérv a nyaki csigolyáin. De azt mondta az ottani idegsebész nem attól van a bénulás, nem is nyúl hozza az immár 3 db sérvemhez. Mindez tavaly szeptemberre derült ki, azóta vagyok kerekesszékben . Most áprilisban ismét befekszem a klinikára, kiderül milyen állapotban vagyok, én érzem a rosszabbodást

 

Üdv. Rilutek

Előzmény: Erika Esztergom (3989)
Nora Dezso Banvolgyine Creative Commons License 2018.03.18 0 0 3990

Kedves Rilutek!

 

Milyen kicsi a világ! Mi 2016 novemberében kerültünk a prof.úrhoz, akkor egy hétig feküdt anyu bent a neurológián nála. Csomó vizsgálat,először azt mondta a prof.úr,hogy ALS gyanú.Kiküldték állítólag a leleteit,a vérét Németo.ba és a debreceni klinikára. Mi azt hittük,a gyógyulása érdekében,de mint később kiderült, kísérleti célra. Eredményt azt kaptuk csak, hogy nem öröklött nála, de az állapotán ez a vizsgálat nem segített. Ezek után a prof. úrral folyamatosan tartottuk a kapcsolatot, mentünk hozzá kontrollra fél évvel később.Ekkor anyu már alig tudott járni, tolókocsival közlekedtünk,öltöztettük, cipőjét segítettük felvenni,stb. A prof. úr akkor mondta azt, hogy ez ALS. De ezt is úgy mondta, hogy nyugodtan tudtuk kezelni, nem sírógörccsel. Annyira megnyugtató a személyisége, ő ugye pszichiáter is. A gyógyszert anyukám nem szedte, megmondtuk neki, mert úgy érezte már elejétől fogva,mintha fulladna tőle és az amerikai Kay Cherry sem írt róla pozitívumokat és mi így döntöttünk akkor, hogy nem szedi. Azt mondták,se pozitív,se negatív hatása nincs,akkor minek szedje.

Ezek után 2017 novemberében megint befeküdt anyu a neurológiára, de akkora pechünk volt, hogy a prof. úr egész hétre szabadságon volt, de ezt előző héten még nem tudtuk. Így mások vizsgálták anyut egy hétig,és ő már annyira haza akart jönni, hogy nem volt ott a prof.úr és rossz hatással volt rá a klinika lelkileg, hogy inkább hazahoztuk. Onnantól rohamosan romlott az állapota, nem tudom,hogy lelkileg viselte-e meg annyira a kórházi lét vagy tényleg épp akkor volt egy nagyobb romlás az állapotában, ezt sose tudjuk meg. Amikor kijött itthon hozzánk a gyógytornász,aki addig tornáztatta heti kétszer legalább, azt mondta,látványosan gyengült a szervezete az előzőekhez képest. Nem tudott vele úgy foglalkozni már,mint előtte.

Idén májusban lesz két éve,hogy először összecsuklott a lába...

Arra nem válaszolt még senki,hogy ti is szellemi munkát végeztek? Annyira szeretném tudni,hogy kiknél alakul ki ez a fajta betegség. Vagy volt-e depressziós időszak előtte az életetekben? Mert anyunak igen.

Elolvastátok az előző hosszú írásomat? 

Azért javaslom a 3-1-2 meridián tornát azoknak, akik még meg tudják csinálni, mert a szervezetben felborult egyensúlyt nagyon szépen helyreállítja. Úgy szeretnék már jót olvasni, pozitív előrehaladást valakinél itt Magyarországon is, tegyetek meg mindent magatokért, mert az orvosok nem tudnak sokat nyújtani egyelőre!

Hallottatok Stephen Hawkingról is ugye?Ő 76 évesen hunyt el a minap és közel 50 évig élt ezzel a betegséggel tudósként.

Szeretettel:

Nóri

 

Előzmény: Törölt nick (3988)
Erika Esztergom Creative Commons License 2018.03.18 0 0 3989

Szia Rilutek! 

Először 2016 májusában jártunk neurológusnál, ügyetlenedett, gyengült a keze ès a felkarján fascikulációk voltak folyamatosan. 

2016 novemberèben lett egy diagnozisunk, ami nem tipusos ALS, illetve 2017 nyarától kerekesszèkben van. Minimálisat tud lèpni, 2-3 at, ha fogom. 

Nálad mivel kezdődött? Ha nem gond, hogy kèrdezem. 

Szèp napot: Erika

Előzmény: Törölt nick (3985)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.17 0 0 3988

Kedves Nóri !

 

Nekem is Engelhardt professzor az orvosom, én meg ilyen rendes dokival nem találkoztam. Viszont el vagyok keseredve, mert idén nyugdíjba megy és meg egy ilyen ember nincs, ki tudja kit kapok. Ti mióta jártok hozzá ? Nekem már az első  vizsgálatoknál gyanította a betegséget, hiszen szemmel látható tüneteim voltak. Milyen időközökben kell hozzá vissza menjetek ? Én áprilisban újra befekszem a klinikára és újra megcsinálja a vizsgálatokat, meglatjuk mennyit romlott az állapotom a gépek szerint....en érzem a romlast. 😣

 

Üdv. Rilutek

Előzmény: Nora Dezso Banvolgyine (3986)
Nora Dezso Banvolgyine Creative Commons License 2018.03.16 0 0 3987

Kedves Machovil!

 

Anyukámnál tényleg úgy kezdődött, hogy mikor a strandon ment volna az unokákért a vízbe, az egyik lába összerogyott és beesett a vízbe. Azt mondta, olyan, mintha kimenne belőle az erő. Volt olyan, hogy ahogy kiszállt volna az autóból, a bal térde nem bírta a súlyát és leesett a földre. Neki a térdével kezdődött, az tűnt úgy, mintha nem bírná a súlyt. Persze kivizsgáltattuk többféle betegségre, gerinc mr, minden volt, agyi ct, lumbálás és semmit nem mutattak ezek ki, minden lelete negatív lett. Amúgy a mai napig negatív a vérképe is, pedig fekvőbeteg már kb. fél éve. Neked is lehet bármi más, akár gerinc probléma, ne gondolj rögtön a legrosszabbra!!! 

Szeretettel:

Nóri

Előzmény: macsovil (3984)
Nora Dezso Banvolgyine Creative Commons License 2018.03.16 0 0 3986

Kedves Rilutek és a többiek a blogon!

 

Ezt a levelet Szelestei Miklós írta hugomnak,mikor elkezdtünk vele levelezni anyukám betegségével kapcsolatban és telefonáltunk is. Ő a magyar cannabis szövetség elnöke, nagyon kedves, segítőkész ember. A görcsök enyhítésére szolgáló cannabis cseppekről van szó ezekben az általa küldött cikkekben. Ez orvosi cannabis, amit külföldön használnak és itt is megoldható a beszerzése. A görcsök mellett jó a depresszióra, ami szerintem a legjobban megkeseríti a betegek életét. Anyukámnak a rengeteg kipróbált vitaminnal szemben ez volt az egyetlen, ami szerintünk hatott. Kimondottan jókedve volt, nevetett, a görcsök láthatóan múltak. Egy idő után lehetett volna a cseppek számát emelni, hogy még jobb legyen, de anyu nem akarta, mert azt mondta, fáj a gyomra tőle. Mi elég savasok vagyunk, az egész család és sokszor kellett Renniet szednie anyunak még a betegsége előtt is. Szóval ezt a cseppeket SM betegeknek szokták ajánlani, és azt nem tudtuk, hogy ALS betegeknek jó-e, ezért kipróbáltuk. Mindent meg kell szerintem próbálni,amitől egy kicsit is jobban van az ember. 

 

ALS-sel kapcsolatos információk 13:50-től, de persze érdemes az egészet végignézni.

 

https://orvosikannabisz.com/ hirek/heti/a-kannabisz- kezelheti-a-lou-gehrig-kort- als/https://orvosikannabisz.com/ tapasztalatok/sikertortenetek/ az-orvosi-kannabisz-segit-az- als-betegnek-tulelni-a-sajat- orvosait/https://orvosikannabisz.com/ hirek/heti/neurodegenerativ- betegsegek-es-az-orvosi- kannabisz/
http://indavideo.hu/video/ Felirt_Fu_-_dokumentumfilm_a_ kannabisz_gyogyhatasairol_ magyar_felirat 

 

Szklerózis multiplexel kapcsolatos magyar információk:

https://orvosikannabisz.com/? s=szkler%C3%B3zis+multiplex
A szklerózis multiplexre felírható gyógyszer, a Sativex információk magyarul:

https://orvosikannabisz.com/? s=Sativex
A kannabisz legálisan használható hatóanyaga, a CBD információk magyarul:

http://www.orvosikannabisz. com/mi-az/felhasznalasa/a-cbd- hasznalati-utmutato/

http://www.orvosikannabisz. com/tudomany/hatoanyagok/ kannabinoidok/hogyan-mukodik- a-cbd/

https://orvosikannabisz.com/ hirek/heti/a-cbd- megakadalyozta-a-kiserleti- szklerozis-multiplex- kialakulasat/

https://orvosikannabisz.com/ hirek/heti/a-cbd-hosszantarto- vedelmet-biztosit-szklerozis- multiplex-ellen/

https://orvosikannabisz.com/ hirek/heti/tanulmany-a-helyi- cbd-kezeles-csokkenti-a- kozponti-idegrendszer- gyulladasat/

https://orvosikannabisz.com/ hirek/heti/a-cbd-fokozza-az- uj-idegsejtek-szuleteset-az- agyban/

https://orvosikannabisz.com/ hirek/heti/cbd-adagolas- szorongasra/

 

Minden cikk alján találhatók kapcsolódó cikkek.

CBD olajat megbízható forrásból itt lehet venni:www.hempcsepp.com

 

Mindezen kívül van egy orvos Kalocsán, dr. Tóth Norbert neurológus, aki az egyetlen azt hiszem Magyarországon, aki egy külföldön elfogadott gyógyszert felír SM betegeknek. Állítólag a gyógyszer hatott az SM betegnek, akinek felírta. ALS-eseknek nem tudom, hogy hatna, de megérné vele beszélni. Anyukámat már nem tudtuk hozzá elvinni, pedig megbeszéltük vele. Szerintem érdemes lenne beszélni vele. A leletekkel kell hozzá menni, csinál egy vizsgálatot és az alapján megbeszéli a folytatást a beteggel.

Száma: 06-20-578-6633

 

 

Még valami, ami a kínai orvoslás szerint nagyon jó arra, hogy a testben a felborult egyensúlyt helyreállítsuk: 3-1-2 meridián torna,amit dr. Eöry Ajándok hozott be Magyarországra. A meridiánokat kell kb. 20 percig átmozgatni, átütögetni. A mi helybéli term.gyógyászunk,aki akkupunkturával kezelte anyut,amíg még otthon volt, tőle tanul Pesten és itthon is tornáztatja az embereket ezzel a módszerrel. Van olyan SM-es betege, aki alig tudott járni,mikor első alkalommal elkezdte a tornát, mostmár biciklizik!!!Olyan is meg tudja csinálni,aki csak ülni tud vagy ha van segítségetek,akkor ő is ütögetheti a meridián pontokat. Anyunak is én csináltam, a term.gyógyász vagy apukám,mikor együtt tornáztunk.

Nem szabad feladni egy percig sem, az a lényeg, csinálni kell, tenni kell magáért mindenkinek még akkor is,ha nehéz. Anyukám nagyon nehezen volt rávehető a tornára is,mert soha nem szeretett mozogni,inkább rejtvényt fejtett vagy olvasgatott. A végén már inkább apu meg én tornáztunk,ő sajnos lusta volt rá vagy csak nehezére esett, nem tudom. De akkor is az embernek saját magáért meg kell tennie mindent, ha már az orvosok nem tudnak segíteni...egyelőre!!!

 

Arra annyira kíváncsi lennék, hogy az ALS kinél jelentkezik leginkább? Egy nővér azt mondta nekünk nemrég,hogy 12 éves tapasztalatból mondja,hogy úgy vette észre, inkább értelmiségi, szellemi munkát végző embereknél jelentkezik. Olyan jó lenne valami kutatást végezni ezzel kapcsolatban! És azt is szeretném tudni, hogy örökölhető-e. Nekünk azt mondták, hogy anyunál ez nem genetikai, inkább autoimmun, de a szegedi Engelhardt prof. úr azt mondta, 1985 óta kutatja ezt a betegséget, de igazából nem tudja, honnan ered. Ő amúgy mindig azzal bíztatott minket,hogy bármikor kijöhet az USA is egy gyógyszerrel vagy egy új kutatási eredménnyel,ami segít a betegeknek, tehát soha ne adjuk fel!

 

A tornáról egy video:

 

https://www.youtube.com/watch?v=7NIIDfW2RPE

 

 

Ezek alternatívák a betegség tüneteinek enyhítésére vagy jobbá tételére, az élhetőbb életért és persze nem biztos, hogy mindenkinek egyformán hat. De ha valamit nem próbálunk ki, honnan tudhatjuk, hogy működik-e szervezetünkben?

 

Szeretettel:

Nóri

 

Törölt nick Creative Commons License 2018.03.15 0 0 3985

Szia!

Én féléve szedem, de fél év alatt kerültem kerekesszékbe. Ennyi idő óta tudom , hogy beteg vagyok.  A férjed mióta beteg és milyen állapotban van ? 

Üdv. Rilutek

 

Előzmény: Erika Esztergom (3983)
macsovil Creative Commons License 2018.03.14 0 0 3984

Kedves Nóri!

Sajnalom, hogy edes anyukad beteg!

 

Hogy erted azt, hogy osszerogyott a laba? Setalt es szimplan osszerogyott?

Elegge hipochonder vagyok, es nekem is neha egy pillanatra beroggyan a terdem :/

Sok kitartast kivanok!

Előzmény: Nora Dezso Banvolgyine (3978)
Erika Esztergom Creative Commons License 2018.03.14 0 0 3983

Szia!

 

Fèrjem szedi a riluteket 15 hónapja. 

Negatív hatása nincs, de az állapota folyamatosan romlik. 

Nyilván, nem tudjuk, mi lenne nèlküle, hol tartanánk, így nem tudom mihez hasonlítani. 

Üdv: Erika

Előzmény: Törölt nick (3976)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.14 0 0 3982

Kedves Nóri !

 

Nagyon köszönök minden információt és azt a pozitív gondolkodást, ami árad belőled!  Jó érzéssel tölt el. Nálam fél éve diagnosztizálták az ALS t és szedem a Riluteket, a gyógyszert illetően semmilyen panaszom nincs, de igaz pozitivitást sem érzek. Az orvosom azt mondta, idő kell neki, beteg sem egyik napról a másikra lettem. Az is igaz, hogy fel év alatt kerültem kerekesszékbe, de sajnos más betegségeim is vannak. Nagyon tudom tisztelni, az olyan embereket, akik "nagy harcosok" és olyan jo lenne, ha én is ilyen tulajdonságokkal rendelkeznék. De addig is, mig talán rá tudom szánni  magam a változtatásra, megpróbálok a pozitívan gondolkodó emberek energiáiból meriteni....

 

Szép napot, szeretettel !

Rilutek

Előzmény: Nora Dezso Banvolgyine (3980)
Nora Dezso Banvolgyine Creative Commons License 2018.03.13 0 0 3981

A weboldal pontos címe: www.alswinners.com

Nora Dezso Banvolgyine Creative Commons License 2018.03.13 0 0 3980

Kedves Rilutek! Furcsa így szólítani, mert mi ezt a gyógyszert nem szedtük, mert az amerikai férfi, akivel leveleztem azt mondta, semmi bizonyíték rá, hogy hatásos és lehet, hogy anyukám már csak ennek tudatában is rosszul volt tőle. Sose derül ki, azt hiszem, mi lett volna, ha szedi.

Köszönöm szépen,tudod,a remény hal meg utoljára.Mindent ki kell próbálni,hátha megtaláljátok a kulcsot a gyógyulásotokhoz! 

Küldök egy web oldalt ill. youtube-on videot, ő az a férfi, akivel leveleztem/levelezek a betegséggel kapcsolatban. Kim Cherry a neve, 2011. nov. 22-én állapították meg nála a "gyilkos" kórt és beszél kicsit az egészről. Nem tudom, le tudjátok-e fordítani, értitek-e vagy van-e segítség, aki lefordítja nektek. Érdemes!!! A youtube video csak 4:07, megéri megnézni. Azt mondja Kim, hogy egyedül az orvosok ítélték őt halálra, ők mondták ki, hogy gyógyíthatatlan, mélyen az agyába vésték pont azok, akikben reménykedett. Aztán hála Istennek, megtalálta azt az embert/embereket, akik ennek az ellenkezőjét mondták neki. Nagyon nagy csatát vívott, de itt van, él és tud más olyan embereket is, akik szintén legyőzték ezt a kórt. Hogy mi a titkuk? Nem tudom, de nagy harcosok az biztos. Azt hiszem, egy percig nem adták fel...

ALS winners-the road to recovery- ALS győztesek-út a felépüléshez a weboldal címe. Már milliószor elolvastam, átolvastam, hogy megértsem őt és a gyógyulásához vezető utat. Velük levelezek, Kim és a felesége Kay Cherry. Nagyon szívesen válaszolnak a kérdéseinkre, szinte egy-két napon belül. Hihetetlen, hogy a világ túloldalán van olyan ember, aki érdekel,mi történik itt Magyarországon az ALS betegekkel. 

Nekem végig ők adták a reményt, útmutató volt a gondolkodásuk, a terápiák, a vitaminok,amiket szedtek és az az életszemlélet, amivel hozzáálltak ehhez a betegséghez. 

Kim nem azt mondja,hogy mit tegyél, hanem azt meséli el, ő mit tett ahhoz, hogy meggyógyuljon. Mindezt azért teszi,hogy  erőt merítsenek belőle, a történetéből és higgyétek el,hogy meg lehet csinálni, hisz ő az egyik élő példa erre.

Szeretettel:

Nóri

 

Törölt nick Creative Commons License 2018.03.13 0 0 3979

Kedves Nóri !

Gratulálok a tenni akarásért, a kitartásért, a hitért és mindenért amit édesanyátokért tesztek ! Példaértékű ! Bárcsak nekem is lenne annyi erőm, energiám, hogy végig tudnám csinálni amiket leírtál, de sajnos arra sincs garancia , hogy az a fajta életvitel, szemlélet a gyógyulás kulcsa. Magyarországon senkit nem tudok, aki meggyógyult volna a betegségből és ha tuti lenne a "terápia" S.Hawking miért nem gyógyul, hiszen ha valaki, ő megadhatna saját magának mindent .

Olyan jó lenne hinni, hogy sikerülhet.....

 

Előzmény: Nora Dezso Banvolgyine (3978)
Nora Dezso Banvolgyine Creative Commons License 2018.03.13 0 0 3978

Sziasztok!

Nagyon régen írtam itt a blogban,most megteszem újra.

65 éves édesanyámról van szó,nála két éve tavasszal állapítottak meg ALS gyanút,azóta kimondták a betegséget.Első tünete:lába összerogyott,nem arra ment,amerre akart.Második:izomrángások a testében,lábában,karjaiban.Mindez párosult állandó izomgörcsökkel a lábában.Fokozatosan gyengült el a teste,a betegség fokozatait végignéztünk,egyszerűen nem segített semmi.A Riluteket ajánlotta a szegedi prof.,akihez jártunk,de anyukám fulladt tőle és nem olvastunk túl sok jót róla,ezért abbahagyta pár hét után.Iszonyatos sokféle terápiára jártunk.

Anyukám jelenlegi állapotáról nem írok,mert hiszem, hogy a pozitív gondolatok segítenek csak és nektek inkább ezt szeretném adni.

Olvastunk itt egy cikket egy amerikai férfiról,aki kigyógyult,miután már lélegezni is alig tudott. Felvettük vele a kapcsolatot,angolul jól beszélünk hugommal,felváltva leveleztünk vele.Javaslatára magas dózisban szedte anyu a C vitamint,magnéziumot,jártunk oxigén terápiára,Bemer terápiára,gyógytornász jött házhoz,akkupunktúrás kezelést kapott,candida diétán volt,kerültük a fehér lisztet,a cukros dolgokat,szűrt vizet ivott napi 1.5 litert, külön főztünk neki,szedett többféle vitamint,párátlanító berendezést vettünk a levegő tisztítására.Mindent betartottunk,amit ez a férfi mondott,de sajnos nekünk nem sikerül felülkerekedni a betegségen,úgy tűnik.

Azt írta nekünk ez a férfi (vagy a felesége,mert mindketten vezetnek blogot és szívesen leveleznek),hogy minden terápia mellett a legfontosabb a hit,a hit abban,hogy megcsinálod,hogy képes vagy meggyógyulni.Állandóan körülvették a barátok,a család,nem hagyták elkeseredni,és mivel vállalkozó volt,azt mondogatta,mantrázta magának,hogy muszáj a családjáért meggyógyulnia.Napjában százszor is elmondta ezeket,tudjátok,agykontrollos dolog ez.Amit az agynak bediktálsz és mondasz,az megtörténik veled.Ők ebben hittek és egyszer csak egy nap történt valami fordulat,elkezdett javulni.Azóta nyert golf versenyt,felgyógyult,néha érzi még a vádlijában a fájdalmat,a görcsöket,de megpróbál nem venni róla tudomást.Azóta is nagyon odafigyel az étkezésre, a friss,tiszta levegőzésre,a megfelelő vitaminok szedésére,a tiszta víz ivására. Ebben hittünk a hugom és én,hogy ez nekünk is sikerülhet ezzel a módszerrel,módszerekkel. De anyukám nem hisz sajnos csak abban,hogy egy orvos majd felír neki egy gyógyszert,ő meg beszedi és kis idő múlva meggyógyul,mint egy megfázásból. De ez sajnos nem az a fajta betegség!

Amerikában több ember meggyógyult már és él ezzel a betegséggel is,olvastam a blogjaikat! Nem tudom,mi az, amitől igazán meggyógyultak,de úgy érzem a soraikból, hogy nem gyógyszer,nem vitamin és nem is valamiféle terápia volt az... 

Én mindeközben hugommal elvégeztem egy pránanadi tanfolyamot is,hogy anyut gyógyíthassuk és persze önmagunkért is, hogy elviseljük ezt végignézni. Nekünk könnyebb, mert minden önkezelés után jobban vagyunk, de anyu sajnos ebben sem hitt, nem fogadta el, csak pár alkalommal a gyógyításunkat,így nála nem tudtuk alkalmazni.

Ha bármelyikőtök nyitott arra, hogy öngyógyítást végezzen, hogy a testében felborult egyensúlyt helyreállítsa, akkor tegye meg, hátha sikerül! Annyira szeretnék már olyanról olvasni, hogy itt, Magyarországon is sikerült megcsinálni valakinek! A pránanadi szerint minden betegség gyógyítható és olyan jó volt ezt hallani olyan mesterektől, akik szintén súlyos betegségekből gyógyultak meg. Minden terápia és gyógyszer mellett próbáljátok meg, ha nyitottak vagytok és hisztek ebben az alternatívában. Nem szeretnék senkit lebeszélni semmilyen módszerről vagy gyógyszerről, csak egy kis hitet adni,hogy sikerülhet,mert vannak olyanok,akiknek sikerült és a mai napig élnek és dolgoznak!!!!!

Szeretettel: 

Nóri

 

Törölt nick Creative Commons License 2018.03.09 0 0 3977

Köszönöm a tippet, már sikerült szereznem egy frankó járgányt, remélem, jó sokáig tudom majd használni. :)

 

Előzmény: ritka betegség (3969)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.08 0 0 3976

Érdeklődöm, hogy szed-e valaki Riluteket és ha igen, milyen tapasztalatai vannak ? 

Erika Esztergom Creative Commons License 2018.03.08 0 0 3975

Sziasztok!

CBD olajat használ itt valaki? 

Fb- os ALS csoportban említettèk, èrdekelne, hogy milyet használ, ha használ valaki, ès mit javított az állapotán.

Köszönöm. 

Szèp napot Nektek! Erika

boxerkutya Creative Commons License 2018.03.08 -1 0 3974

Az USA-ben rengeteg tanulmány van erről olvassatok utána  ! Hogy lehet hinni azt, hogy minden embernek megbolondul az immunrendszere ,csak úgy. Ez nagyon fáj ! Az orvosok sajnos nem mernek lépni, még akik hisznek is a lyme kórban azok sem ,mert az állásukba kerülhet ,ha eltérnek a protokolltól. Hány ALS -es beteget gyógyítottak meg a neurológusok ? Erre lennék még kíváncsi.

boxerkutya Creative Commons License 2018.03.08 -1 0 3973

Az ideggyógyászok nem tanulták mi a krónikus lyme ,akkor hogy értenének hozzá. A Bózsik féle mikroszkópos vizsgálatnak sem hisztek ? Úszik a vérben a baktérium , látni a mikroszkópban,de ez nem számít, mert a neurológusok  szava fontos, akik azt mondják ,hogy ez akkor sem lyme, hanem ALS. Megáll az ész ! 

boxerkutya Creative Commons License 2018.03.08 -1 0 3972

Ha végigolvastad az összes hozzászólásomat, akkor már értened kellene , de te még most sem érted ? Akkor nem nem erőltetem .

Előzmény: ritka betegség (3969)
boxerkutya Creative Commons License 2018.03.08 -1 0 3971

Igen megkérdőjelezem az összes neurológus szakértelmét a lyme témában. Azt, hogy a hó fehér, azt meg nem akarom neked magyarázni. 

Előzmény: valerya (3968)
boxerkutya Creative Commons License 2018.03.08 -1 0 3970

Ez a betegség nem gyógyítható ,de sok esetben jól kezelhető .A neurológusok mivel biztatják az ALS betegeket ? Esztó Kláránál több ezren lettek már tünetmentesek, akik korábban mindenféle szindrómával voltak már diagnosztizálva. Az ILADS.org  oldalán tájékozódj,mert tudatlan vagy a témában.

Előzmény: Maxer (3967)
ritka betegség Creative Commons License 2018.03.08 0 1 3969

Amikor bejelentkeztem a fórumra a ritka betegség után elfelejtettem odatenni a kérdőjelet.Sajnos egyre több esetben hallom ennek a betegségnek a diagnosztizálását akár eltérő tünetekkel. Férjemnek nincsenek fájdalmai,de a lába egyre sorvad , s mint írtam  később a beszéde akadozott ,majd  a nyelésnél  jöttek a problémák. Szellemileg nincs leépülve,bár a régi dolgokra jobban emlékszik ,mint,hogy mi volt tegnapelőtt.Azt gondolom, hogy a család segítsége nagyon  sokat számít,mert hangulata nagyon változó.Nagyon sokat sírok amikor nem látja, de mindent megteszek Érte, bár már nem reménykedek abban ,hogy időbe  jön a gyógyító megoldás. /70- évesek vagyunk.

 

Boyanna- nézd meg esetleg a Kézenfogva Alapitvány ajánlatait,nagyon sok dolgot ott vásároltunk  meg kedvező áron.

 

boxerkutya- 2010- től végigolvastam a hozzászólásaidat.Nem tudom mi a betegséged,mert azt konkrétan nem tudtam kiolvasni,de azt hiszem le vagy ragadva a lyme- kórnál. Borzasztó betegség az is és mindenkit sajnálok aki abban szenved.Úgy érzem ,hogy félrevezeted az embereket ,mert egy beteg ember és családja mindent képes megadni azért, hogy meggyógyuljon.Így adtunk ki eleinte rengeteg pénz különböző gyógyszerekre. Az , hogy Magyarországon nincsenek jó orvosok ez nem igaz. Azon csodálkozom, hogy az a 3 orvos akit reklámozol,nem reklamálnak, vagy valamilyen érdeked fűződik hozzá?

valerya Creative Commons License 2018.03.08 0 2 3968

Az a baj,hogy te mindegyik fórumon úgy jelensz meg,mintha neked is azt a betegséget diagnosztizálták volna, de csak az antibiótól lettél tünetmentes. Ezzel megtéveszted az embereket. Diagnosztizáltak egyáltalán valamilyen autoimmun betegséget nálad?

 

Szerinted a prof.ok azért buták,mert nem fogadják el a lyme-ot. Ez az egy ok elég ahhoz,hogy megkérdőjelezd a szakértelmüket. 

 

Egyszer írtad,hogy a plazmaferezis neked nem volt jó. Ez nem jelent azt,hogy másnak sem válhat be és nem használ.

 

Mint írtam nagyon sok beteget ismerek és köszönik jól vannak. Tudod te hány autoimmun betegség van a világon? Mindegyikre azt mondod,hogy kitalált? Mindenki hülye,csak te vagy az okos?

 

Álljál már le,légy szíves!

 

 

Előzmény: boxerkutya (3966)
Maxer Creative Commons License 2018.03.07 0 0 3967

Ez csak egy vélemény mondj egy beteget aki meg gyógyult itt vagy a SM fórumon?

Szánalmas ,hogy már a lányodat is beviszed a kampányba .És hogy ö is lyme-os ez miatt kényszer beteg? MI VAN?

Ha már öt sem tudod meggyőzni ,akkor vannak gondok veled.

 

 

boxerkutya Creative Commons License 2018.03.07 -1 0 3966

Ajánlom mindenkinek  Bózsik Dr Mikroszkópos vizsgálatát ,western-blot és elispot vizsgálatokat. Ezek bizonyítanak, nem nekem kell. De ezek nem kötelezőek !Erőszakkal nem küldtem én senkit sehova. Ez egy lehetőség . A neurológusok milyen lehetőséget kínálnak ?  Riluteket ,mert az van a protokolljukba. Egyetlen neurológus nem ért a lyme kórhoz ,akkor hogy lehetne tőlük elvárni ,hogy zárják ki azt.  Fogalmuk nincs arról ,hogy mi az a p100 ,vagy Bmpa fehérje. Egyet tudnak mondani ,hogy ez nem lyme. Ezek miatt már rég megdöglöttem volna. Mivel a borrelia nem pusztítható ki, ezért csak kezelni lehet a betegséget ezt elismerem ,de nem nem haltam meg. 9 éve antibiotikumot szedek és tűrhetően vagyok ,dolgozni tudok, de nem vagyok teljesen tünetmentes. Kórházi betegtársaim viszont már mind meghaltak izomsorvadásban. Véletlenül pont én éltem túl . Pont az aki otthagyta a neurológusokat és lyme irányban kereste a megoldást .Milyen véletlen ! Felháborítónak tartom, hogy emberek mennek tönkre a tudatlan orvosok miatt, akik szerint a krónikus lyme nem is létezik . Persze hogy nem fogják diagnosztizálni ezt  senkinek, ha nem létezik . Marad a sok kitalált szindróma. Akiknek már  teljesen elhaltak a mozgatóidegei azokon hogy segítene már az antibiotikum. Azoknak nem is ajánlom ezeket a kezeléseket ,de akik tudnak még járni és nem előrehaladott  betegségük, azoknak jó esélyük van a javulásra. Ezeket le fogom írni mindig ,ha egy embernek tudok segíteni már megérte.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!