Keresés

Részletes keresés

akos kpb Creative Commons License 2010.07.25 0 0 322
A tanösvény jó ötlet volt, köszönöm a linkeket.
Előzmény: vonalzoo (321)
vonalzoo Creative Commons License 2010.07.24 0 0 321
Most jöttünk meg Szalókról, ami jó hír: nincs extrém mennyiségű szúnyog!
Én pesti vagyok, de a "lenti" rokonok is épp tegnap a Fehérszekeret dícsérték :)
A központban lévő Coop borzasztó drága, annál még az új nagy CBA is jobb.
Kunhegyesen szerintem még érdekes a szélmalom (közel lehet menni hozzá) illetve van termálfürdő is.
Ajánlom még a tanösvényeket a tó szélén, van Poroszlónál és Tiszafürednél is.
Kunhegyes, szélmalomPoroszlói tanösvény
(Saját képek)
Előzmény: akos kpb (320)
akos kpb Creative Commons License 2010.07.24 0 0 320

@ Nóra
Én a Fehérszekér ABC-ben szoktam vásárolni, persze nem véletlenül, a tulajdonos régi barátom, én szerkesztem a honlapjukati is és ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Elkezdtem összegyőjteni az abádszalóki és környékbeli látnivalókat, múzeumokat, de nem jutottam sokra, pár érdekességet fel tudtam sorolni, főleg olyanokat ahol már jártam, aztán megakadtam.
Ide kattintva láthatjátok ez eddigi gyűjtés eredményét:
abádszalóki látnivalók

 

Tényleg csak ennyi lenne az összes?

 

Előzmény: kense (310)
vonalzoo Creative Commons License 2009.08.20 0 0 319
Én meg vasárnap, és elég tré időt mondanak már. Hétfőn körbe tekerem a tavat, ha nem lesz nagy szél.
Előzmény: gant (318)
gant Creative Commons License 2009.08.19 0 0 318
pénteken megyünk le, remélem jó idő lesz :P
Diana579M Creative Commons License 2009.08.18 0 0 317
Hello mindenkinek!=)
Én is most jöttem haza pénteken Szalókról,és talán mondhatom,hogy ez volt az eddigi legjobb nyaralásom.
Egy kis szerencse lévén ki tudtuk próbálni a Füzes camping panzióját és a sátrazást is,egyikre sem lehet panaszunk.A panzió szobák tiszták,igényesek szerintem,az erkélyről szép a kilátás=P.
A város,mint mindig,most is teli volt hollanddal és némettel,de voltak dögivel más országokból is,csak úgy kapkodtuk a fejünk a sok idegen kocsi láttán és nyelv hallatán.Tehát ismerkedésből idén sem volt hiányunk=).
Program van bőven,de inkább csak hétvégén.Ami furcsa is volt nekem,hogy ha hétköznap este kimetünk,volt,hogy csak mi voltunk a parton:OHétvégén viszont szinte mozdulni sem lehet,főleg ha megindul az élet a táncparketteken(kb. 10 után)=P
A víz most jó volt,nem tudom volt-e idén kagylóáradat,mindenesetre én eggyel sem találkoztam...A kaja még mindig jó mindenhol,arra sosincs panaszunk=)Idővel nem volt gondunk,szóval ez a 3 hetem is élménydúsan telt el=)Bár visszamehetnék most rögtön!!=P=$
FOMA Creative Commons License 2009.08.09 0 0 316
Na, akkor itt van, ha valakinek szüksége lesz rá:

47˚28’ 2777’’N

20˚34’39.81’’E

Amúgy az első nap után minden tökéletes, eddig nem csalódtunk.
Előzmény: FOMA (315)
FOMA Creative Commons License 2009.08.07 0 0 315
Érdeklődöm, hogy meg tudná-e valaki adni a Tisza Hercegnője GPS-koordinátáit? Vasárnap megyünk, de az Attila-öblöt nem ismeri a készülékem térképe, és nem szeretnék valami járhatatlan üzemi útra keveredni. Kérdeztem őket e-mailben pár napja, de nem reagáltak rá.

Ja, és ha esetleg van valakinek tapasztalata a szállodahajóról, azt is megköszönném. Természetesen szorgalmasan neki is állok visszaolvasni a topikot.
kense Creative Commons License 2009.08.05 0 0 314
Köszi az infot Krinyi
krinyi Creative Commons License 2009.08.05 0 0 313
Van egy CBA és 2 COOP bolt, ezen túl több kis boltocska. Legközelebb 13 km-re Penny, illetve 23 km-re Penny, Lidl. Kb 35 km-re a legközelebbi (kicsi) Tesco
Előzmény: kense (310)
greeny manó Creative Commons License 2009.08.05 0 0 312
Esetleg valaki meg tudná mondani, közlekednek-e Poroszlón helyi buszjáratok? Konkrétan az érdekelne, hogyan lehetne eljutni a vasútállomásról a Csapó-közbe, a kikötőkig vagy Szabadstrandig.
greeny manó Creative Commons License 2009.08.05 0 0 311

Sziasztok!

A múlt héten tettünk egy kirándulást Poroszlóra, csónakáztunk, jártunk a tanösvényen is. Nekem nagyon tetszett, elsősorban a madarak miatt, feltétlenül szeretnék majd egyszer hosszabb időt is eltölteni ott.

Íme néhány kép:

 

 

 

 

kense Creative Commons License 2009.08.04 0 0 310
Sziasztok!

Augusztusban egy hétre Abádszalókra megyünk a barátainkkal nyaralni. A társaságban 6 gyerek is lesz, ezért naponta egyszer muszáj meleg ételt ennünk. A kérdésem, hogy milyen élelmiszer üzletek vannak a városban, illetve a közelében. Gondolok itt Lidl, Penny, Tesco, Spar, stb.
Köszi, Nóra
csabnemeth Creative Commons License 2009.08.02 0 0 309
Sziasztok!

Az elmúlt héten Abádszalókon az üdülőterületen nyaraltunk barátokkal, hatan az egy kétszintes medencés gyönyörű nyaralóban. Mivel volt medence nem is mentünk le minden nap a partra. Nagyon jó időnk volt, napoztunk, grilleztünk, bográcsoltunk, minden volt a háznál. Tiszta volt, nagyon rendesek és jó lelkűek a tulajdonosok, mindenben megtudtunk egyezni velük. A part is nagyon jó volt, ólcsóbbak az árak a balatoniaknál. Van egy nagyon jó kis büfé egyből a strand bejáratánál, ahol tényleg óiáspalacsintát ettünk és nagyon finom volt, ajánlom mindenkinek. A bevásárlásról: mi megálltunk Szolnoknál a Corában, de ami lemaradt azt Abádszalókon is megtudtuk vásárolni, nem vészesek az árak egyáltalán.

Ha a valakinek nyaralóra van szüksége augusztusban, merem ajánlani ezt a házat.
Ha jól tudom van még hely, megadom az elérhetőséget.
Sánta Katalin: 0630-384-44-40

Bármilyen kérdésetekre szívesen válaszolok én is akár mailben is: csabnemeth@hotmail.com

Üdv.
Csaba
hybe Creative Commons License 2009.07.15 0 0 308

Van egy másik tanösvény is, csak sajnos most nem volt időnk megnézni :-(

Sokkal érdekesebb és vadabb a természet, mit a poroszlóiban.

http://www.origo.hu/utazas/20070821-tiszaviragsetaut-nyilt-a-tiszattonal.html

http://www.vendegvaro.hu/Tiszavirag-arteri-setaut

Előzmény: vonalzoo (307)
vonalzoo Creative Commons License 2009.07.11 0 0 307
Na, akkor én is:)
Sokan még nem is ismerik a Poroszló melletti tanösvényt, pedig ha máskor nem is, rossz idő esetén is érdemes megnézni, strandolás helyett. Kilométeres ácsolt "ösvény" kilátóval, ismertetőtáblákkal, madárlesekkel.
Műholdképen
krinyi Creative Commons License 2009.07.11 0 0 306
Lehet, nem igazán jól látszik, mert távoli a kép, de a 3. képen hattyú látható
krinyi Creative Commons License 2009.07.11 0 0 305

Én is mutatok néhányat, két hete készült:

 

 

 

 

 

hybe Creative Commons License 2009.07.08 0 0 304
Ízelítőül néhány fotó magáért beszél.

hybe Creative Commons License 2009.07.08 0 0 303

Az elmúlt két hetet a Tisza-tónál töltöttem, úgyhogy frissek az információim. Abádszalókon nem volt fizetős a kinti parkoló, bár mi többnyire kerékpároztunk.

Strandbelépő rossz időben is volt (igaz, csak 400 ft.-), aminek a büfések örültek a legkevésbé, mert aki csak egy lángost akart enni, annak is fizetnie kellett. Ezért az emberek többsége be sem jött ...

Valaki itt a Tisza-tavat összehasonlította a tengerparti strandokkal. Ekkora baromságot már régen olvastam. Egy olyan tájon, ahol a szezon kb. másfél hónap, rossz időben még főszezonban is kevés a vendég és ahol komoly beruházás fürdésre alkalmassá tenni a partot, elég sok pénzbe kerül. Ez sehol nem jön vissza ilyen rövid szezon alatt, az önkormányzatnak meg még kevesebb a pénze, hogy az idegenforgalomra áldozzon. Nyilván mindenből pénzt kell csinálni, hogy egyáltalán lehessen készülni a következő szezonra. Az árakat sem lehet nagyon leszorítani (pl. büfék), mert a kevés vendégből nem termelhető ki komoly haszon.

És akkor még nem beszéltem Kisköréről, ahol a termálvíz harminc éve folyik el a mezőre és a tervezett termálfürdő épületének falai is kezdenek omladozni. A strand használhatatlan a sulyomtól, amit nem lehet írtani, mert védett. Mivel a folyónak itt nagyobb a sodrása, egy komolyabb vízszint-emelkedés a tározóban elviszi a strandra feltöltött homokot, marad a cuppogás az iszapban.

A "szabadstrand" fogalma nálam a minimális kommunális szolgáltatással rendelkező nem fizetős strandot jelenti, amit valamennyire karbantartanak. Ilyen a Tisza-tónál a legjobb Tiszafüreden van, nagyon jó homokos a talaj, nem kell feltölteni minden évben, adott. Talán ezért sem lett fizetős.

Rengetegen horgásznak sátorozva a tó körül, a többségük el tudja szállítani a saját szemetét, pedig fürdik, főz és a dolgát is a bokrok között végzi. És engedéllyel lehet mindezt tenni.

Ennek ellenére ezerszer szívesebben megyek a Tisza-tóra, csónakázgatok az öblítőcsatornákon, felkeresem a tanösvényeket, lekerékpározok Tiszaroffig vagy körbetekerem a tavat és nézem a szerencsére még sok helyen érintetlen őstermészetet. Inkább, mint Balatonra, ezerszer.

stopposbácsi Creative Commons License 2009.07.01 0 0 302
Okay... Jövő hét végén megyek Szalókra, de csak egy ford fiestám van. :)
Előzmény: krinyi (300)
krinyi Creative Commons License 2009.07.01 0 0 301

Dehogy sajnáltatom! Nem akartam legalábbis... nem ismersz, így nem tudod, hogy sem "eladni", sem provokálni nem szoktam....

Szerintem egyébként nem úgy van, hogy nyáron keresik meg az egész évre valót. Illetve, biztosan van, akinek ez sikerül. Esetünkben és a mellettünk dolgozó ismerősök esetében úgy volt, hogy nyár végeztével mindenki elment máshová dolgozni, tehát nem a nyár gyümölcsét élveztük :)

De ez már régebben volt, lehet, hogy a mostaniaknál másképp van.

Előzmény: Degecen lakom (299)
krinyi Creative Commons License 2009.07.01 0 0 300
Pontosan nem tudom, de megkérdem és még ma megírom, jó?
Előzmény: stopposbácsi (298)
Degecen lakom Creative Commons License 2009.06.30 0 0 299

hogy nyáron vannak nyitva; ami kb. 6-8 hét   ...  Hááát... aki, irigyli esetleg ezt az "óriási bevételi lehetőséget",

 

No azé' álljon meg az a gyalogmenet.

 

Implicite mintha azt próbálnád eladni nekünk, hogy sajnálni kell a büféseket, mert 6-8 hetet dologozhatnak és az alatt kell az éves megélhetésüket megszerezni.  Bár tudom, hogy ez a műfajt sokan űzik, és nincs is benne semmi baj, ha a vevők elfogadják az árakat, oda mennek akkor hadd szóljon.   De ennek semmi köze a 8 héthez.

 

Szóval az sajnálat kiprovokálása erősen visszatetsző.

 

 

 

Előzmény: krinyi (296)
stopposbácsi Creative Commons License 2009.06.30 0 0 298
Mekkora a csomag krinyi?
Előzmény: krinyi (297)
krinyi Creative Commons License 2009.06.30 0 0 297

Kérés:

 

Olyan Budapestről Abádszalókra utazó személyt keresek, aki egy jótékonysági célra felajánlott csomagot(ruha, könyv, számítógép) elszállítana a XV. kerületből.

Kriszti

krinyi Creative Commons License 2009.06.29 0 0 296

Sohasem voltam még külföldön nyaralni, bevallom; itt élek Abádszalókon. Azt tudnotok kell, hogy pl. a helyi büféket majdnem minden évben más és más bérli, sok-sok pénzért. Ez azt jelenti pontosan, hogy nyáron vannak nyitva; ami kb. 6-8 hét. Illetve, tulajdonképpen ennyi hétvége...Ha jó idő van. Nem akarom a büféseket védeni, mi is csináltuk egy nyáron. Hááát... aki, irigyli esetleg ezt az "óriási bevételi lehetőséget", javaslom, próbálja ki!

De Szalókot tényleg nem kellene csak ezekért kihagynotok; a puding próbája.. :)

Előzmény: Erika,Peti (294)
Diana579M Creative Commons License 2009.06.29 0 0 295
hát erre csak azt tudom mondani,hogy kár kihagynotok egy ilyen helyet:)
végülis a ti dolgotok,ha lemondotok a hely szépségeiről csak ezért,de én mondom(sokéve visszatérő nyaraló)hogy kár...
Előzmény: Erika,Peti (289)
Erika,Peti Creative Commons License 2009.06.29 0 0 294
T. Vonalzoo

Amit te nevetségesnek tartasz az pl.Görögországban természetes dolog mivel reggelre fel volt gereblyézve a tengerpart, és a megszokott gyros árúsunk a második vásárlás után árengedményt adott és megtanult magyarul köszönni. Egyébként egy "természetes" környezetben lévő strandot nem szabad összehasonlítani egy épített stranddal mert a benne lévő műszaki tartalom sem egyezik. értem itt az építészeti,vízgépészeti,karbantartási
és működtetési költségek fedezetét.

Üdv: Peti.
Előzmény: vonalzoo (293)
vonalzoo Creative Commons License 2009.06.28 0 0 293
Nem akarom megvédeni degecit (gondolom nem véletlen a nickje :) )de:
- Nem tudom idén mennyi a strand belépő, de "pesti viszonylatban" nem túl drága, helyieknek, illetve 18 óra után mindenkinek ingyenes (volt tavalyelőtt legalábbis)
Mondjuk a parkolónak tényleg lehúzás íze volt...
- Viszont ezen a mondatodon jót nevettem: ' az ott Üzleti tevékenységet folytató vállalkozók azzal megtisztelik a túristát,hogy a parton, rendet tartanak.'
Én még sajna nem találkoztam olyan magyar vállalkozóval, akit ne az 1 év alatt megkereshető profit érdekelt volna. És természetesen ez nem csak Szalókra igaz (lásd pl. pár éve, amikor csökkent az ÁFA , vagy ősszel a benzináresés miatt...)
Előzmény: Erika,Peti (289)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!