Keresés

Részletes keresés

Etus Creative Commons License 2001.10.22 0 0 225
Én most megyek a fogorvoshoz. Tegnap éjjel kiesett egy tömés a fogamból, és elhatároztam, hogy amint felébredek: felkeresek egy dokit. Hát remélem, hogy minden rendben lesz, ´"túl is élem2 a beavatkozást. Egyébként itt Venezuelában használnak amalgámot és a "fehér" tömést is. Nekem speciel fehéret fognak most betenni, mert elöl van. Itt általában akkor használják a fehéret, ha van rá igény, sokkal dgrágább mint az amalgán. Pl. ha egy fog nagyon rossz állapotban van, akkor itt "rekonstuálják" és ez ezzel a fehér, fényre keményedö anyaggal végzik. Én meg vagyok elégedve a minöséggel. Az árral kapcsolatban annyit, hogy itt nagyon drága a fogorvos, kb. 1 fog kezelés felér egy minimál bérrel (ami egy havi fizetés). Csak ennyit akartam mondani: Etus
zwega Creative Commons License 2001.10.21 0 0 224
Tény, hogy tele van a szám amalgámmal. A fogtömésre használt anyagban van higany, ami erős méreg (csak pár napja tudom). Ez a rágás során kioldódik, ami folyamatosan mérgezi a szervezetet. Az amalgámot Svédországban és az angoloknál már betiltották, máshol pedig erősen korlátozva van a használata. Nálunk viszont még mindíg 90%-ban ezt használják. A lassú kioldódás miatt a higany hatása csak évek mulva jelentkezik. (Mint nálam is.)
Kb. 2 éve fájni kezdett a derekam, pontosabban a jobb lábamba sugárzik. Ha sokat ülök, maga a borzalom. (ülőzsába népiesen) Ez egy 80 évesnél mindennapos, de én 27 vagyok!!! Mindenféle kezelésen voltam (gyógytorna, fizikoterápia, stb.) gyógyszert is szedtem, de semmi lényeges változás. Mivel az átlagos testalkatú vagyok és rendszeresen sportolok is, nem tudtam a kiváltó okot. Pár napja viszont olvastam egy cikket és minden világos lett (Ideál Reforméletmód M. 2001/szept.): a problémámat a csigolyákban és izületekben lerakódott higany okozza! És ez még nem minden! A kezelés ellenére visszatérő bőrgombásodás, valamint a számban időnként felbukkanó afták is az amalgámból kiváló higany számlájára írhatók. 6-7 éve, mikor egy fogtömésen voltam, egy másik beteg épp arról beszélt a dokival, hogy az összes amalgámtömést kiveteti a szájából és mást tetet a helyére. Tök hülyének néztem. Ma már tudom, hogy milyen bölcs is volt.
Jövő héten megyek a fogorvosomhoz, elkezdem én is kiszedetni a töméseket. Az eredményekről ti is tudni fogtok...
Payskin Creative Commons License 2001.10.20 0 0 223
Jelentem, kihúzták. Jó volt. A gyökerek egy merész kanyar után vízszintesen feküdtek az ínyben. Puha, száraz, biztonságos érzés volt. Pláne mikor egy óra múlva kiállt belőle az érzéstelenítő. Tapéta eddig sem volt a szobában, de most már a falvédő is darabokban van. Aztán tegnap reggelre még be is dagadt, ez a kedvec szórakozása. Ez másfél centis szájzárral jár, ennyire tudtam kinyitni. Úgy hogy döntöttem magamba a vízet, de mivel ekkor már két napja nem ettem semmit, elég ramatyul voltam. Szerencsére mára elmúlt a fájás, és a labda is lejjebb ment az arcomban. Öröm az élet.
Hmmmm Creative Commons License 2001.10.18 0 0 222
Attol fugg mire gondolsz. :-) En speciel a fogmosasra.
Előzmény: Csokis (209)
Hmmmm Creative Commons License 2001.10.18 0 0 221
Nem titok, csak szorosan zarva kell tartani az ajkaid mikozben mosod. Probald ki. Ajkak zarva, fogsor szetnyit. Kesz. Elol is lehet igy. Ekkor bentmarad az osszes hab. Persze kozben gyulik a nyal rendesen, de egy kopes ekkor es lehet folytatni. Csak fekve ne csinald, mert azt nem birod ki ha lecsuszik a torkodon az egesz.
Előzmény: Komolyka (208)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.18 0 0 220
Level ment.
Előzmény: Payskin (219)
Payskin Creative Commons License 2001.10.18 0 0 219
Ide, plz! Előre is hálás vagyok...
payskin kukac mailbox.hu
Előzmény: Törölt nick (216)
Payskin Creative Commons License 2001.10.18 0 0 218
Eh, sorry, ilyen, amikor ketten fórumozunk egy gépről... bocs.
Előzmény: TRf (217)
TRf Creative Commons License 2001.10.18 0 0 217
Igen, de ne oda, ami az adatokban van, mert szinte biztos, hogy az már nem él... mindjárt csinálok egyet, pill.
Előzmény: Törölt nick (216)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.18 0 0 216
Levelben jo lessz?
Előzmény: Payskin (215)
Payskin Creative Commons License 2001.10.18 0 0 215
Hát, ő eléggé kint szeretné már tudni magát. ;-) Azért meséld el a fogorvosod részleteit, mert ugye, ha hosszú távon nézzük, még jól jöhet...
Előzmény: Törölt nick (214)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.18 0 0 214
Ha mar kinott,nem baj ha torott. Gyokerfogoval megfogjak es mar kint is van. nem maceras a gyokere mint az elobre valo fogaknak. Sebesz csak akkor kell ha vesni kell. Javasolnam, hogy menj az en fogorvosomhoz, de ha jol latom neked surgosebb a dolog.
Előzmény: Payskin (213)
Payskin Creative Commons License 2001.10.18 0 0 213
Komolyka, sigue!

Amit ki akarok húzatni, az kint van, de kettétört pár napja, és most délelőttre begyulladni tűnik, legalábbis már elégg feszít ahhoz, hogy a Saridon 2 óra múlva mintha nem is lett volna. Azt hiszem, eljött a 3 percenkénti jéghideg víz ideje. A nagyobb baj az, hogy most nem tudok elmenni sehova, mert leköt a munkám, amivel csak 7 körül fogok végezni, és a világ végén vagyok, mire beérek a városba, lesz az 8 óra is. Akkor meg már semmi sincs nyitva...

Tartok tőle, hogy szájsebészet sincs már ilyenkor... :-( A Szentkirályi utcán belül egyébként hol van a sebészet?

Előzmény: Törölt nick (212)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.18 0 0 212
Szia kedves Payskin!

Nagyon tetszik , hogy errol a temarol ilyen elvezetesen tudsz irni. Kint van mar az a bolcsesseg fog? Ha igen a huzas semmiseg. Nekem is huztak, juniusban. Igaz decembertol volt folyamatosan gyulladt de tuleltem. Mar csak tobb fajdalom csillapito egyideju kombinalasa eredmenyezett nemi pihenot. Na de aztan! Azt a leirhatatlan elmenyt, hogy ujra tudok hideget inni!

Előzmény: Payskin (210)
Komolyka Creative Commons License 2001.10.18 0 0 211
Én is a bölcsességfogammal szenvedtem meg, mint azt lejjebb le is írtam. Nekem nem volt tapasztalatom, ezért a Szentkirályiba mentem, ahol szerintem tök normálisak voltak, 0 forintból kijött a dolog, és azóta sincs semmi baja.
Ha már kint van a fog teljesen, akkor szerintem egy sima fogorvos is elbánik vele, ha csak mondjuk a teteje van kint, akkor lehet, hogy szájsebész kell hozzá.
Egy ideje megtanultam, hogy nem szabad hanyagolni meg halogatni (nekem 2x is begyulladta a bölcsességfog, mielőtt rászántam magam a műtétre), mert csak rosszabb lesz, szóval bátorság, és számolj be a fejleményekről.

K.

Előzmény: Payskin (210)
Payskin Creative Commons License 2001.10.18 0 0 210
Kedves Komolyka!

A folyt.köv. csak arra vonatkozott, hogy nem tudok egy hosszú hozzászólást írni, mert valahogy korlátozva van itt a céges netkapcsolatnál, ezért kettőben kell feltenni...

A horrorisztikus az, hogy sürgősen ki kéne húzni a bölcsesség fogamat, mielőtt megint arra ébredek, hogy két fejem van, de nem tudom, hova menjek...

Előzmény: Komolyka (208)
Csokis Creative Commons License 2001.10.18 0 0 209
De minek kozben a teve? Onmagaban nem eleg szorakoztato? :-) Bocs, de ezt nem birtam kihagyni.
Előzmény: Hmmmm (204)
Komolyka Creative Commons License 2001.10.18 0 0 208
Hmmmm!

Esetleg nem-e lehetne-e e megtudni azt a titkos fogmosási módszert, mert engem nagyon érdekelne. Én ugyanis könyékig szoktam fogkrémes lenni minden mosáskor...
Vagy 50 évre titkosítassz te is mindent? :)))

Kedves Payskin,

nagyon sajnállak, amiért ilyen tortúrán kellett átesned. Várom a horrorisztikus folytatást :(((

K.

Payskin Creative Commons License 2001.10.18 0 0 207
A felső hátsóval meg úgy jártam, hogy a tömés utáni másnap már ott ültem újra, mert jobban fájt, mint előtte. Ezúttal viszont egy doktornő volt ott, aki nagyon kedves volt, kivette a rendes tömést, és adott egy gyógyszerest, és mondta, hogy ezt 2-3 hét alatt rendbehozza majd. Mint kiderült, nagyon közel fúrtak a gyökércsatornához, ezért volt ilyen érzékeny. Erre egy hét múlva, derék doktorunk úgy döntött, hogy ha már nem fáj, akkor oké, érzéstelenítő nélkül kifúrta belőle a tömést, ami nem jött ki túl jól, ezért még vagy féltucatszor kicsiket reszelt a fogon belül, amitől megint csak a plafonra másztam. Ezzel párhuzamosan betömött még egyet, ami annyira jó lehetett, hogy a mellette levő fogam szeretett volna egyet, rögtön jelentkezett is heveny fájás formájában.

Ekkor már túl voltam az 50 ezer forinton, és minden kezelés után legalább egy napig a tapétát vakartam, úgy hogy betelt a (fogmosó) pohár... Most éppen keresek egy jó fogorvost, akire az életemet rábízhatnám, mert nálam is eljött a bölcsesség fogak kihúzása... :-(

Előzmény: Payskin (206)
Payskin Creative Commons License 2001.10.18 0 0 206
Valaki kérdezte az altatást, a Madách Dentalban (Madách téren) elméletileg csinálnak ilyet. De...

Egyrészt a hely elég drága, másrészt a sok orvos közül én egy olyanhoz kerültem, akivel nem voltam megelégedve. Az egyik felső leghátsó fogammal volt gondom, de rögtön kaptam egy teljes szájhigénés ellátást (fogkő-lepedék eltávolítás), ami elég rendesen szétcseszte az ínyemet (napokig fájt), másrészt egy héttel később arra ébredtem, hogy az arcom a duplájára dagadt. Kiderült, hogy gennyes gyulladás keletkezett az egyik gyökérkezelt fogam alatt, amivel addig semmi baj nem volt (tömés teljesen rendben). Kérdeztem, hogy miért? Biztos ráharaptam valami keményre. De nem. Szerintem meg az ínyemről mehetett át oda, esetleg a remek beavatkozás során sérült meg a fog, a fene tudja.

Lényeg, hogy ki kellett húzni. Na most egy gyulladt fogat kihúzni nem kimondottan zöldkeresztes matiné, ráadásul a doktor bácsi a húzás után jól megnyomkodta a nyílt seb körül az ínyt, hogy ürüljön a genny belőle, amitől kis híján a plafonig ugrottam a székből. Hát, könnyek szöktek a szemembe a meghatódottságtól.
folyt. köv.

Fapeti Creative Commons License 2001.10.18 0 0 205
(kolegáknak)
Fogászati digitális makro fotózáshoz keresek megfelelő gépet és tartozékokat.
Van valakinek tapasztalata ebben a témában? (milyen gépet használ, milyen körvakuval, milyen eredményekkel, stb...)
Hmmmm Creative Commons License 2001.10.13 0 0 204
Gratula! :-)
Aztan senki ne huzza a kezelest es az ellenorzest. Es nem elsinkofalni es elsietni a fogmosast sem. Most kidullesztem kicsit a mellem es mondom, hogy megint jok a fogaim. Vagyis meg mindig, miutan helyrehoztak. Meg is lettem dicserve es megvmutatva egy medikanak, nezd, ilyen, mikor rendesen mossak a fogakat.
Van egy titkom fogmosasban. Persze ha elmondom mar nem az. Na nem baj. Az a lenyeg, hogy meg kell tanulni ugy mosni, hogy ne habozzon a szad. Akkor tv kozben is tudsz akar 10-15 percig kefelni. Jo alaposan. Es akkor mindenki elegedett lesz.
Előzmény: Komolyka (198)
mtoma73 Creative Commons License 2001.10.12 0 0 203
Mindenkinek jo a foga?
jahno Creative Commons License 2001.10.10 0 0 202
Szia! Ha nem ragaszkodsz a belvaroshoz, akkor harommal lejjeb irtam, ott hetvegen ejjel-nappal rendelnek, hetkozben pedig este nyolcig... Polus mellett.
Előzmény: mtoma73 (199)
originalqszi Creative Commons License 2001.10.10 0 0 201
Bassza meg:((( Nekem is kéne menni, már másfél éve:(((((
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.10 0 0 200
ha megdobsz egy emillel, szívesen megadom az én fogorvosomnak a számát. belváros, estig, egy tömés 5-10 e között van, amalgám és fehér is lehet, a mennyiségtől, munka hosszúságától függ az ár. szvsz elfogadható.
Előzmény: mtoma73 (199)
mtoma73 Creative Commons License 2001.10.10 0 0 199
Sziasztok!

Mar regota nem voltam fogorvosnal,es itt Pesten nem tudok egyet sem. Leginkabb a belvarosban keresnek, aki keso delutan is rendel (munkabol nem szivesen engednek el), es persze nem draga. Bar igazabol nem tudom mmszamit draganak a fogaszatban. En egyaltalan nem felek a fogorvosi beavatkozasoktol, de henteseket, lodoktorokat ne ajanljatok. Koszi!
Ja es nekem amalgamtomeseim vannak, amik idaig egesz jol birtak.

Komolyka Creative Commons License 2001.10.09 0 0 198
Na, végre tudok írni.

Szóval, előrebocsátom, hogy én a Szentkirályi utcába mentem egyből, mivel semmi ismerős szájsebész nem volt, akit orvost kérdeztem, mind ezt ajánlotta, meg aztán a pénz is...

Szóval, beadták az érzéstelenítőt, és ültem vagy 20 percet a váróban. A legrosszabb az volt, hogy előttem egy kislány volt, aki tíz percig telitorokból üvöltött, de úgy, mint akit nyúznak. Aztán volt a váróban még egy enyhén szellemi fogyatékos vak férfi, aki pont akkor készült összehányni a várótermet, amikor én bementem.
Ezeket leszámítva az egész nem volt vészes. Felvágta az orvos az ínyemet, és kezdődött a fogbirkózás vagy 20 percig. Amikor végre egyben (!) kijött, kitisztította a sebet és összevarrta. Egyáltalán nem fájt semmi, bezzeg utána.
Kb. 2 óra múlva múlt el az érzéstelenítő hatása, onnantól számítva még vagy 4-5 napig kellett fájdalomcsillapítót szedni, meg gyulladáscsökkentőt.
Azóta szépen rendbejött a seb, mire 1 héttel később a varratokat kiszedték, már nem volt feldagadva a képem sem.
Mondjuk kb. 10 nap volt, mire rendesen tudtam enni azon az oldalon.

Mindent összevetve nagyon nagy megkönnyebbülés, hogy túlvagyok rajta, aki ezzel szenved, mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy minél előbb szabaduljon meg tőle.

Sajnos nekem még a másik oldali is hátra van, de már annyira nem fosok, mint azelőtt.

K.

jahno Creative Commons License 2001.10.04 0 0 197
Sziasztok! Én már mindent tudok a jó és rossz fogorvosokról, ugyanis alapban 35 fogam van, és voltak vele szívások. Hadseregben szétszakadt borítású fogorvosi szék, mozgatni csak nagy erőfeszítések árán lehetett... Na, itt ki akartak húzni HÁROM egészséges fogat, hogy a negyedik rosszhoz hozzáférjenek, kihúzni. Maszek rendelőben megoldották töméssel, 4 éve kutya baja.

Én már mindent kibírok. Viszont a párom nem... Szegénynek több fogát is összetörték, megtépték az ínyét, ilyesmik, gyermekkorában, és felnőttként is. Most volt rossz foga, de Ő azt mondta, hogy majd ha két napig nem alszik, és folyik a könnye, akkor talán be tudom rángatni a sájszebre. Előbb nem. Háát, így alakultak a dolgok, elvileg erőszakkal kellene rávennem.

DE! Hirdetésben olvastam egy félig altatással működő fogorvoslásról. Páromnak mondtam, hogy a pénz nekem most k. mindegy, beteg foga, alulról fertőzik, gennyes, meg minden, ki kell barmolni.

Rendelő felhív, tök rendesek. Először fogkőleszedés volt /máskor asszony visítozott attól is/, amit túlélt. Akkor megállapítottam, hogy nagyon elit rendelő, és iszonyú kedvesek a dokik. Jó, kp-s számlát is írnak, de az egy dolog. Egyeztettünk időpont, asszonyt elgázosították, én kint vártam, hogy mikor szalad ki, a doki csuklójával a szájában :-) Nem nyertem. Abszolút lazán vette, mint aki evett egy fagyit, azt mondta, hogy semmit nem érzett, és pár percnek tűnt az egész. Kicsit szédölgött, aztán este már evett is rendesen. Csak lestem :-O Árban az altatás+tömés+húzás 16ezer forintomba került. Én kalapot tettem rá, mert párom egyből kérdezte, hogy van két tömnivaló foga, ugye lesz majd pénzünk. Lesz. Hogy egy ennyire félős valaki kellemes érzéssel, jó szájízzel jöjjön ki, nekem annyit megér! Tudom ajánlani bárkinek, aki retteg a fogorvostól, XV kerben, Pólus mögött van a rendelő.

Etus Creative Commons License 2001.10.04 0 0 196
Engem érdekel. Irjál róla légyszi...
Etus
Előzmény: Komolyka (195)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!