Keresés

Részletes keresés

norris21 Creative Commons License 2009.11.02 0 0 44956
Kimentem megnézni, és bár felébredt (majd vissza alszik), de az új kutyaházból bújt elő, hiába na, okos kis kiskutyánk van. :)


De azért kérdéseim élnek még, ha tud valaki tapasztaltabb kutyagazdi segíteni! Szóval milyen hidegig maradhat kint, és elég-e ez, amiket leírtam, vagy ajánlotok még más valamit is hideg ellen? Előre is köszi a válaszokat!
Döme-Ádám Creative Commons License 2009.11.02 0 0 44955

Jaaaaaaj, de jó lenne, ha próféta szólna belőled!!!!

Az a baj, hogy nem igazán látom e probléma megoldás végét, s kezdő kutyásként nem is biztos, hogy mindig időben és jól kezelem le a dolgot. Bevallom azt is, hogy sokszor magamban igazat is adok a kutyámnak, hisz szinte soha nem Ő kezdi ki a másikat, csak max. védekezik vagy próbálja megelőzni a másik támadását, s valószínűleg ezzel akarja elkerülni, hogy az a többször is átélt szörnyű emlék megismétlődjön. Csak arra nem gondol a hőslegény, hogy ilyenkor is vesztesként, de szinte biztos, hogy fájdalamas sérülésekkel jöhet  ki a bunyóból!

 

Hát egyelőre csak azt látom, hogy mindig 150%-os reakció idővel nekem kell határozottan észnél lennem, s talán egyszer belátja, hogy az ilyen szituációkból semmiképp nem kerül ki győztesként (vagy a másik kutya, vagy én náspángolom el).

 

Valakinek van egyéb ötlete ez ügyben?????

Eni! Te mit tanácsolnál ez esetben???

Előzmény: barvivien (44948)
norris21 Creative Commons License 2009.11.02 0 0 44954
Ja és a kutyáknak is van ugye tejfoguk, ami kiskorukban kihullik? Csak mert ma láttam, hogy az egyik szemfoga ki van lazulva...
norris21 Creative Commons License 2009.11.02 0 0 44953
Sziasztok!

A közelgő, vagy inkább már itt lévő :( , hidegre való tekintettel kérdezném; hány fokig maradhat kint a kutya? Van neki saját készítésű kutyaháza, tegnap készült el, vastag fa az alapja, szél nem fúj át rajta, és remélem vízhatlan is, és tettem bele a pokrócaiból is. Nagyjából 120x50x50 centis, tehát kényelmesen belehelhető, csak még abban nem vagyok biztos, hogy bele is megy... remélem igen. Eddig egy régi átalakított (disznó)ólban lakott, de annak nagy az ajtója, beton az alja, és túl nagy ahhoz, hogy a saját testével felmelegíthesse. Magába az ólba szeretném betenni ezt a kutyaházat is, csak még át kell hozzá szabni az ólajtót, mert sikerült pár centit elnéznem, és nem fér be rajta. :)
Szóval ez így szerintetek elég a hideg téli éjszakákra, vagy valami még kellene?? És nyugtassatok meg, ugye van annyi esze 5 hónaposan is, hogy ha fázik, belemegy az új házába?! (beletettem a tálkáját is, tegnap is ma is benne vacsorázott, ez talán segít...)
ritamuller Creative Commons License 2009.11.02 0 0 44952

sziasztok.

Van egy kis problémám a golden kutyusommal. Napi 2 nagy kutyakonzervet kap (reggel-este) meg is eszi sőt még mellé maradékot is napközben és mégis nagyon soványnak látom. Szerintetek lehet valami gond? Mozogni nem mozog többet mint eddig.

dora8808 Creative Commons License 2009.11.02 0 0 44951
sziasztok!!

Hála égnek Döncikém látványosan javult,most már csak néha sántikál bár szerintem már van benne egy kis színészkedés is mert amikor kint vagyok vele labda játék stb. ,és jövök befele abba a pillanatba benyomja a sántítást és úgy akar besomfordálnia lakásba, és néz a boci szemeivel h engedj be mert én most beteg vagyok :),imádom kis majmot :))!!A duzzanat még kicsit látszik de már az is sokat lappadt!


A szomszéd kutya másnap ismét az utcán volt...aztán ismét szóltunk neki de tegnap ugyan úgy kint volt egész nap és a kukákat borogatta úgy h ma anyum bement a jegyzőhöz és az szólította fel őket most este már nem láttam de még ma délelőtt is itt rohangál a kiskaput is kulcsra kellet zárnom mert a Döme majd szét szedte a kerítést és féltem nehogy ráugorjon a kilincsre...!Kíváncsi leszek meddig bírja elzárni vagy mi lesz...
barvivien Creative Commons License 2009.11.02 0 0 44950

Én próbáltam a birka kanokkal összeszoktatást......de nem javult a helyzet....az egyik vizsit golyón harapta......pedig az semmit nem csinált 2 órát elvoltak....aztán hiretelen neki ugrott.....:(

majd újra megpróbáltuk...nem ment:(

Megpróbáltuk játékra hívó goldi fiúval aki meg hajolt Charlienak.....nyüszögött neki....de nem ment......eb morgott....

És én már nem feszkóval veszem egy idegen kutya közeledtét...mert tudom hogy ha rászólok ebre nem lesz gond......ő ilyen...elfogadtam hisz ő az én fiam:)

Előzmény: Eni79 (44949)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.02 0 0 44949

Szia!

 

 

Igen, könnyen lehet h meghúzódott. Viszont ha ennyi ideig eltart (2-3 hét) az már elég súlyos kell legyen, nem elég a masszírozás. Javasolnék neki rymadilt is, ez gyulladáscsökkentő. Nekem a labimnál bevált (Ő dp-s)

 

Azonban lehet hogy érdemes lenne ha nem javul egy rtg-t is csináltatni a lábáról.

 

Többiek!

 

Györgyi! Ez hogyha nem jön be akkor fegyelmező ezerrel... Nem tudom. Szerintem a kettőt nem köti össze hogy most azért kell lábmunkát végezni mert nem jöttem be. Én is csináltam ilyet, de úgy működött, hogy mikor elkaptam megcibáltam, aztán láb mellé utasítottam (póráz nélkül) és nem mehetett el onnan, míg Kyra mondjuk körülöttünk futkosott. Ez büntetés volt neki. Mondjuk alapjáraton elég volt neki hogy megcibáltam-szerintem.

 

Dömegazdik! A téma gáz. Mondjuk a retriever alapjáraton egy normális kutya, mely bízik. És szerintem ha sok jó tapasztalat éri, akkor lehet ezen javítani. A gond általában nem a is kutyával van, hanem a gazdival. A gazdi is feszkózik, amikor meglát egy másik kutyát, és ez átragad a kutyára is. Sok jól szocializált "birka kutyával" kell összehozni, az sokat segít szerintem.

Előzmény: Roham csiga (44947)
barvivien Creative Commons License 2009.11.02 0 0 44948

Nekem azért lett labim hogy társasági kutya legyen...de ő nem élvezi a kutyák társaságát:(

Úgyhogy átérzem a gondod....

A szívem szakad meg mikor kb ugyanúgy ahogy te leírtad lecsitítottam régebben ebet és mikor mások kutyái rohangáltak a suliban én meg az enyimmel pórázon.....

De ez van.......

Eb úgy érzi meg kell engem és magát védenie.....én nem találtam jobb megoldást mint a büntetést morgás esetén.....sajnos....pedig nagyon sajnálom ám őt ilyenkor.....de hát.....

Azért remmélem ti kigyógyultok ebből.....nekünk nem ment....rossz volt ezt elfogadni, de hát én sem csípem ha épp nekem nem szimpi emberrel kell lennem...ebre sem eröltetem a dolgot ha valakire rámorog akkor az illetőt otthagyjuk és morgás fokától függően pórázfogság vagy séta haza....

Ha a pajtikra morog akkor irány haza mert az tűrhetetlen....

Ha idegen kanra akkor rászólás koki, és pár perc pórázfogság....

lehet Döme ezekből rá jön hogy nincs értelme morogni és kis idő múlva ismét tudtok nyugalomba sétálni.....remélem:)

 

Előzmény: Döme-Ádám (44944)
Roham csiga Creative Commons License 2009.11.02 0 0 44947
Sziasztok!
Egy kis segítség kéne! Van egy 2 és fél éves Labradorom és a bal hátsó lábára sántít. Elvittem orvoshoz ő azt mondta h meghúzódott neki, és h masszírozzam. minden nap masszíroztam de még mindig sántít már 2-3 hete.
Ha van valakinek valami ötlete h mit csináljak még azt megköszönném!
Döme-Ádám Creative Commons License 2009.11.02 0 0 44946

Szia!

Bár én goldis vagyok, de mindkettő fajtára igaz: házőrzőnek nem alkalmas!

Viszont nagyon jó jelző kutya lehet, meg lehet tanítani rá.

 

Nálunk Döme sok utcán sétálót megugat, mert a szomszéd haveroktól jön a riadólánc. Majd mikor a kerítéshez jönnek simán meg  lehet simogatni. De ehhez bátorság kell ám, mert addig, míg ugat nagyon határozottnak tűnik, néha még a szőr is áll a hátán!

Én minden idegennél (számlaleolvasó, postás, stb.) elszoktam játszani, hogy 1 pillanat, csak megfogom/behívom a kutyát. Sokan nem ismerik a fajta tulajdonságát, így "megeszik" ezt. Volt vízórásunk, aki több, mint 5 percet lógott a garázstámfalon mozdulatlanul, s könyörgött, hogy vigyem el a (simire váró) kutyát, aki mosolyogva figyelemmel tartotta a támfal alján..... Kegyelemből cserébe átvittem a szomszéd moszkvai őr "bocijához", no embert ily gyorsan futni még nem láttam, csak a baj az volt, hogy a nagy száguldásban a kaput is elfelejtette becsukni maga után!

Előzmény: kékazég (44943)
Döme-Ádám Creative Commons License 2009.11.02 0 0 44945

Topi!

Általában 1 éves kor után adnak mapi 1x.

Döme most 2,5 éves, s napi 2x eszik, s fog mindig is. Neki elég érzékeny a gyomra, könnyen hány, így inkább kisebb adagokban kap, mint hogy megterheljem.

Lehet, hogy Félix pár napig nem eszik 2x, s utána visszaáll, de az is lehet, hogy 1x adsz, de azt inkább este egye, amikor már elcsendesedik a környék.

Előzmény: Topi328 (44940)
Döme-Ádám Creative Commons License 2009.11.02 0 0 44944

Vivi!

Pont ettől félek én is Dömével kapcsolatban, hogy fegyelemmel egy bizonyos fokig kézben lehet tartani, de meg sose fog már oldódni ez a dolog.

Én is mindig pórázra veszem, ha idegen kutya közeleg, s folyamatosan beszélek hozzá, mondom határozottan, hogy "nem". Tegnap ennek ellenére lemorgott egy szélesléptű bulldogot, erre kapott tőlem egy hatalmas kokit is, csak nézett ki a fejéből. De tudom, hogy legközelebb is megtenné.

A séta során találkoztunk egy zsebcirkáló kannal is, aki összeszagolás után morogni, vicsorogni kezdett rá. Én távolról kontroll alatt tartva beszéltem az enyémhez, de a kicsi felállt 2lábra rá, s a marját kezdte csipkedni Dömének, majd a szeme felé kapott. No, itt ismét átlépte a határt a törpe, s Döme nekiment, az utolsó pillanatban rántottam vissza. Ekkor az enyémet lenyomtam a földre oldalára fektetve, de még mindig morgott, csak lassan eresztett le, ernyedt el a teste, s nézett ártatlanul rám. Utána oly gyönyörűen jött kint terepen is laza pórázzal, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Persze a törpe gazdája eközben sehol, valamelyik másik ösvényen élvezte az őszi természetet......

Döme egyébként eddig szukát és nála kisebb kanokat nem bántott, velük hatalmas élvezettel futkározik, játszik. Ez a kicsi is szerintem azért fért ki a becsületből, mert a támadása ellen védeni kezdte magát.

Azért szomorít nagyon ez a dolog, mert eddig szinte minden hétvégét kutyás társaságban töltöttünk, most meg a napi sétáink is részemről gyomorgörccsel telnek, a kutyasuliban is a szünetben játék helyett félrevonulunk pórázon, s lesem, hogy melyik szabadon futkosó kan jön "feszegetni" Neki.

Előzmény: barvivien (44939)
kékazég Creative Commons License 2009.11.02 0 0 44943

sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a labrador semmiképp nem alkalmas-e házvédésre, vagy azért valahogy rá lehet nevelni egy picit, hogy ne adjon puszit a betörőknek?

Köszönöm szépen előre is a választ!

czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.11.02 0 0 44942
Addig eteted 2x ameddig akarod,ha ő ezt igényli.Általában 1 éves korig javasolják a napi 2x-i etetést,de sokat utána is 2 részletben adják a napi adagot.Van aki heti 1x koplaló napot tart a kutyájának a felnőtt kor elérése után.

Egyelőre mi még mindig mindent megeszünk napi 2x.(11 hónapos lesz a Gina nov. 11-én.)


Vivien!Hála istennek,ha elmúlik.Tök ronda így szegény.......
De remélem rájött,hogy nem mindenki olyan mint ő,és nem kell feltétlenül megszagolni minden kutyát aki a távolban kolbászol........
Előzmény: Topi328 (44940)
barvivien Creative Commons License 2009.11.02 0 0 44941

Nálunk Charlie döntött úgy hogy nem eszik kétszer.....

Pont mint félix nem ette meg az eggyik adag kaját..elvettem tőle 10 perc után....ezt játszottuk pár napig....majd elhagytuk a kérdéses étkezést......

Aztán mikor ilyen hideg van hetente 1-2szer követel reggelit is eb ilyenkor kap egy kis marok szárazat.....

Szóval ha nagyon nem eszi meg akkor nem érdemes erőltetni, akkor nem igényli....

Szerintem:)

Előzmény: Topi328 (44940)
Topi328 Creative Commons License 2009.11.02 0 0 44940

Nagyon sajnálom ami veletek történt. remélem Döme mielőbb kiheveri ezt az egészet és nem lesz gond más kutyákal. Micsoda felelőtlen vadbarmok vannak!

nem tudom, olvastad-e, de Félixre is rátámadt pár hete egy dög az utcából, csak 2*akkora volt. mondjuk szerencsére én nem vette m észre a viselkedésében változást, de azóta nem szeret arra sétálni, az tény.

 

más.Meddig kell napi 2x etetni a kutyát?mert olvastam, hogy inkább később is javasolják, hogy maradjon meg a két étkezés ( a bélcsavarodás veszélye miatt.) de Félixnél gyakran előfordul, hoy egyszerre nem eszi meg mindet, csak esetleg később.

Előzmény: dora8808 (44937)
barvivien Creative Commons License 2009.11.02 0 0 44939

Dömék gazdijai:)

 

Mi másfél éve küzdünk hogy Charlie kiheverje az ilyen támadásokat amiket kapott........de nem igazán haladunk....kanokkal szembe hiszti van....de múlthéten még egy kopó lánnyal szemben is...

és annyira jutottam ennyi idő alatt hogy ha idegen kutya jön megfogom ebet.....ha pedig morog én rászólok és abba hagyja......szuka kutyákkal szembe szabadon is abba hagyja amint rászólok......

Ha pedig az ellenséggel szembe kell ülni jó közel( mondjuk kutyasuliba)elviseli eb de nem néz rá az ellenségre...elfordul.....

Nem elkeseríteni akarlak titeket de Charlie kicsinek imádta a kutyákat...mindet.....mostanra pár kutyát visel csak el.....

De eljutottunk oda hogy nem őrül meg ha lát egy ellenséges méretű kant....már nem akarja magát kitépni a kezemből:)

Az ilyen kedves szomszédokkal meg sajnos nem tudtok mást mint feljelenteni...a fenyegetés veszélyes....mert direktbe ellenetek is kieresztheti a kutyáját...mondván engem így fenyegessetek nesztek....

De mivel embert is megharapott a kutya így "gazdi" simán büntethető...

Imádom a kutyákat de ezen a kutyán nem lehet segíteni......egy kutya amelyik megharap embert számomra nem való emberkek közé......max folymatossan szájkosárban...de az meg 0-24-ben nem kivitelezhető....

Györgyi!

Gina orráról idén télen nem valószínű hogy elmúlik a rózsaszínság.....de tavasszal megint fekete lesz:)

Nekünk is volt komplett vizsla fogminta Charlie orrán....szépen begyógyult de rózsaszín maradt télen, és nyárra befeketedett ismét

czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.11.01 0 0 44938
Micsoda népek vannak!!
Menhelyről hozott kutya éhezik.......Akkor mi az anyjának hozta ki szerencsétlent???

Nagyon sajnálom ezt a támadás ügyet és a sérüléseket,remélem nem lesz komolyabb baj,és szerencsésen felépültök!

Mi a kutyaiskola mellé járunk,-szóval heti 1x mindenképpen elvisszük Ginát kutyatársaságba és ott póráz és kerítések nélkül alakíthat.Már összejöttem a suliból 2-3 emberrel akik a foglalkozás után szintén szívesen játszanak a kutyáikkal,szóval örülök ennek a lehetőségnek.Jó a hely is,hatalmas park,középen egy nagy tér.

Múlt héten velünk is történt koccanás:Gina odament egy kutyasétáltatóhoz aki 2 kutyussal sétált.Az egyik kutya (puli) póráz nélkül volt-na ő úgy "megterelte" Ginát,hogy jajgatva futott vissza hozzám.Az orrát karcolta mega puli,vérzett neki.Most meg a fekete orrán van egy 3 sávos fehér heg.(ez ilyen is marad igaz?)

Múlt vasárnap pedig egy németjuhász rontott neki Ginának,-ezen elcsodálkoztam.Őket is szoktam ott látni,ember mindig biciklivel van,csönget a kutyájának:az megy vissza ezerrel,dobál neki,kutya viszi.
Szóval először körbe sétáltuk a teret,aztán odamentünk pórázon a németjuciékhoz és volt még egy másik kisebb kutya is másik gazdával.Kérdezem németjucist,hogy játszhatnának-e a kutyák,mondja természetesen.Ginát elengedtem ,németjuci pedig betámadta!(még a másik gazda is mondta,hogy nem szokott ez a kutya így viselkedni és én is meglepődtem nagyon,mert egy kiválóan dolgozó kutya.
Gina visított,behúzta fülét farkát még a másik kiskutyától is félt az eset után,-úgy kellett pórázon újrabarátkozni és játékot kezdeményezni.Németjucisék elhúztak.

Tegnap jó buli volt,vagy 15 kutya (nem egyszerre) majdnem 3 órát voltunk kint.Gina kegyetlenül élvezte!Már van egy csomó haverja,akit ismerősként üdvözöl.
Amin elcsodálkoztam:jött két apró kínai kutya egyik 4 hónapos volt-Gina nem ugrott rá,hanem lefeküdt elé,szóval nem csesztette.A gazda azt mondta:így viselkedik egy jól szocializált kutya.Kérdeztem,hogy miért viselkedik ilyen toleránsan Gina,azt mondja azért mert érzi rajta a babaszagot....

Behívás:Néha majd kiugrom a bőrömből olyan ügyes,néha meg a fülein ül.Akkor odamegyek és leszidom.Már arra is gondoltam,hogy kegyetlenül pórázra veszem ilyenkor és 5 percet ül-áll-fekszik-lábhoz stb. csinálok vele majd újra elengedem.
Eni?
(a többi feladatot :póráz lazán rádobva és közben lábnál menés,ül,áll,fekszik,marad,stb.simán csinálja akkor is ha kutyák vannak.Persze előtte mindig sétálok vele pórázon 15-20 percet hogy valamennyire lenyugodjon és mozogjon az autókázás után)

Nem tudom mi volt vele a múltkor az a sztrájk 2 héten keresztül,hogy ő nem száll ki a kocsiból és nem száll be-mára elmúlt ez a dilije hála istennek!)

Egy kutya (a suliból haverunk) nagyon megszívta,csóró Jazz (német dog) a hatalmas testével rosszul ugrott és saját magára esett vissza.(na ezt most jó hülyén írtam le),lényeg,hogy fél órán át meg sem mozdult-már hívtuk az állatorvost telefonon,amikor nagy nehezen felállt.
Már jól vannak,tegnap találkoztunk velük de csak messziről-mert most meg mással beteg,pont olyan vírusos izéje van a torkában mint Ginának 2 héttel ezelőtt.(kutyasuli)



dora8808 Creative Commons License 2009.11.01 0 0 44937
szia

Igen sajnos én is ezt vettem észre Dömémen!!Még az nap megkértem egyik ismerősömet hogy hozza el a kutyusát had játszadozzon , ne ez legyen benne ez a rossz élmény más kutyákkal szemben,el is jött a kutyus Liza a Döme mikor meglátta a kerítésnél fejjel rontott neki majdnem szét szedte a kerítést pórázra raktam és jó háromnegyed óra kellet hogy elmerjem engedni mert ment neki.Ma hogy Doktor bácsinál voltunk fájós lábbal is neki akart menni a rendelő előtt sétáló kutyának is...!Nagyon elvagyok kenődve most újra kezdhetünk mindent elég sok idő kell szerintem hogy újra megbízzon a többi kutyusba!!
Előzmény: Döme-Ádám (44936)
Döme-Ádám Creative Commons License 2009.11.01 0 0 44936
Szia!

Lehet, hogy nomen est omen???

Tavaly az én Dömémmel történt hasonló eset, melyet nemrég le is írtam itt.

Keresd vissza a 44205. hozzászólást, ha van egy kis időd!

Sajnos ennek következményeként én a mai napig is küzdök Dömévell, s félve, csak pórázon viszem kutyatársaságba, mert minden rá ferdén néző, morgó kutyának azóta nekimegy. Nagyon elkeserítő, sose gondoltam, hogy az én kiskorától szocializált, minden kutyatársaságban, játékban résztvevő, magát azonnal megadó kutyámból ez lesz!!!
Előzmény: dora8808 (44932)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.01 0 0 44935

Szép történet...

 

Örülök hogy végül megúsztátok ennyivel. :-(((

 

És ha jól emlékszem ez már a második történet ami ilyesmiről szól... A kutyád ápolásával kapcsolatban nem írok, gondolom azt a dokid elmondja.

 

 

Viszont a "kedves szomszéddal" kapcsolatosan lenne némi megjegyzésem. Mindenképpen javaslom hogy keresd fel ezt a vadbarmot és kérd számon a történteket rajta. Egyrészről ugye nem volt biztosítva a kutya elzárása (kerítés, stb), valamint nem "csak" a kutyád sérült meg hanem édesanyád is, ez már nem játék. Nagyon sajnálom az említett kutyát (amúgy helyesen viador kutya, nem harci), aki bizonyára többszörösen hátrányos helyzetű, de ez akkor is tűrhetetlen. A szomszéd ebben az esetben törvényileg felelősségre vonható, ha nem is teszed meg érdemes felvilágosítani hogy megütheti a bokáját ha nem tesz valamit a kialakult helyzet ellen. Gondolj bele (értem én hogy az éhség is ront a helyzetén, de akkor is veszélyes a társadalomra) ha mondjuk egy babakocsit tologató anyukára támad rá... Belegondolni is szörnyű. A legjobb az lenne ha belejelentenéd az illetékes jegyzőnél, eljárást indítanál. Az ilyen emberekre csak ez hat, bár lehet érdemes először csak megfenyegetni.

 

Ps: Saját megjegyzés... Nálunk a kutyákkal nem szoktunk az utcán sétálgatni (mi ugye inkább területre visszük ki őket, kivétel nyáron, akkor előfordulunk az utcán is), én mégis kés nélkül SOHA nem indulok el otthonról ha kutyával megyek. Nekem retrievereim vannak, ők 99%-ban jól reagálnak kutyákra, kortól, nemtől és fajtától valamint mérettől függetlenül. Sípra reagálnak, visszajönnek. mégis akadtunk már össze kutyákkal (rosszul szocializált, agresszív támadó kutyákkal), ami helyzetben persze megvédték magukat. más kérdés, hogy első szóra abbahagyják a "harcot", persze ehhez az is kell hogy a támadó kutya is visszavegyen a lendületből, ami ha gazdi van akkor meg is oldott. De előfordult már hogy kivert kutyával futottunk össze a mezőn, vagy az erdő szélén, ebben ez esetben (csak legvéglegesebben persze) nem lennék rest használni a késemet. Lehet hogy a feljelentéssel a kutya életét is veszélyezteted, bár nem hinném, mégis úgy gondolom, ez az egyetlen járható út. Ha láncra verve éheztetve tartja, annál csak jobb helyre kerülhet, pláne ha tényleg viador kutya volt, még nehezebb.

 

itt ahol lakunk is van egy ipse, azzal szórakozik (barátnőm szomszédja) h kiereszti a rotiját, ráúszítja az arra járó kutyára vagy emberre, aztán behívja. (eddig még sikerült neki).

 

Nos, ő is csak addig fogja ezt tenni, amíg nem találunk ki erre valamit, márpediglen ki fogunk. Így vagy úgy.

Előzmény: dora8808 (44934)
dora8808 Creative Commons License 2009.11.01 0 0 44934
Sziasztok

Megjöttünk Dokibácsitól szerencsénkre törés nincs, se szakadás könyök csontjánál van zúzódás a szorítás miatt bár reggelre alma nagyságú duzzanatunk lett meg lázunk....kaptunk fájdalomcsillapítót antibiotikumot amit 1 hétig szednünk is kell,úgy hogy hála az égnek az ijedelem nagyobb volt!!!Azt mondta az állat orvos hogy a duzzanat azért van mert ahogy össze zúzta a csonthártyát meg a szöveteket a vér nem tud rendesen vissza áramolni a mancsába de az antibigyó leveszi neki a duzzanatot és nem lesz semmi gond...!!
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.11.01 0 0 44933
na basszus,szep tortenet..En mindenesetre szoritok es hiszem is,hogy nem lesz nagyobb baj,szepen kikuraljak Domet..De hogy a tovabbiakban mit tennek a masik kutyaval,illetve annak a gazdajaval,meg nem tudom
Előzmény: dora8808 (44932)
dora8808 Creative Commons License 2009.11.01 0 0 44932
sziasztok


Kérlek szorítsatok nekünk!!Ma reggel Dömémet a szomszéd kutyája megtámadta mikor mentünk át a házunkkal szembe levő telkünkre Dömém imád ott futkosni és olyan okosan át megy nem fut el eddig semmi gond nem volt míg a "kedves szomszédom" ide nem hozott egy harci kutya keveréket és ugye szokásához híven nem eteti cseszik a kutyára most már ott tartottunk hogy láncon volt persze amikor nem szabadult el és a kukákat borogatta az utcán mert éhes volt....az a pláne az egészbe hogy menhelyről kihozott kutya és mint utólag kiderült előző gazdája harcolni használta a kutyát úgy h valahol nem csoda az agressziója...!!Reggel ment át anyummal a Döme a telkünkre és anyum nem látta hogy ez a dög (már bocsánat hogy így nevezem de még dühös vagyok bár itt a nagyobb ludas a gazda....,)az egyik bokor alatt aludt és míg az én kicsim boldogan futott át neki rontott először a Döme földhöz vágta és ő ott is hagyta csupán védekezett a másik kutya vérszemet kapva torkára ugrott én arra keltem hogy anyum ordibál próbálja leszedni róla (ő is kapott tőle egy szép harapást úgy hogy anyummal is mehettünk balesetire)én is rohantam ki találtam a telkünktől egy vasrudat rohantam vissza az utcára mert az árokba lökte már a Dömét azzal ütöttem a kutyát és még akkor se engedte el az volt a szerencse a szerencsétlenségbe h a Dömén van fojtó lánc (ami ugye úgy van rajt hogy ha nem sétálunk akkor ne szoruljon a nyakára)és a kutya jobban azt tépte nem a nyakát!!!Nagy nehezen szétszedtük őket ekkor még nem is volt baj Dömémmel most délután kicsit sántikálni kezdett de nem volt vészes azt hittem csak meghúzta de sajnos tévedtem mert egy fél órája kimentem megnézni mert olyan kedvetlennek tűnt,most már ott tartunk hogy egy hatalmas duzzanat lett a lábán és már szerintem kicsit lázas,alig bír ráállni,de sajnos az orvosa csak reggel 8 tól lesz úgy hogy addig izgulok reggel meg indulunk az állat kórházba remélem nem lesz nagyon komoly a baj ...annyira féltem:((((
sere Creative Commons License 2009.10.31 0 0 44931

Szia!

 

Nekünk a komondor kivételével az összes eddigi kutyánk ki-be járós. (most inkább csak kintiek, mert a lányom épp négykézláb korban van, de ha nagyobb lesz, ismét bejöhetnek) Soha nem fázott meg egyik sem.

A pointerünk a kazánházban alszik, napközben kint van. Alig van szőre, de nem fázott még meg egyszer sem. (de a szeme az bezzeg nem javul, hogy a fene enné meg... most Paksra járunk kezelésre)

Előzmény: Topi328 (44924)
apacska Creative Commons License 2009.10.30 0 0 44930
Szerintem nem ártassz vele, ha időnként átmelegszik benn a szobában. A mi kutyáink teljesen kintiek, de van, hogy télen elmegyünk együtt egy kulcsosházba, ahol bent lehetnek velünk és sose fáznak meg utána kint. Ha kint jó szigetelt háza van, bemelegíti magának azt is.
Előzmény: Topi328 (44924)
snepf Creative Commons License 2009.10.30 0 0 44929
Nálunk se. Januárban meg mentek a kacsáért a jéghideg Ipolyba.
Előzmény: cheereck (44928)
cheereck Creative Commons License 2009.10.29 0 0 44928
nálunk ezzel soha nem volt gond, nem fáztak meg a kutyák.
Előzmény: Topi328 (44924)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.10.29 0 0 44927
SziaTopi!


Gina is ilyen ki-bejárós volt amikor kicsi volt,de engem az állatorvos leszúrt érte.Azt mondta a kutya hőháztartásának nem tesz jót (télen) a ki-bejárás.
Szóval nem tudom.
Előzmény: Topi328 (44924)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!