Keresés

Részletes keresés

Alomvilag Creative Commons License 2007.08.27 0 0 218

Ha bejött a Blue Star, akkor inkább azt ajánlom. Szállodákba tényleg Venusok vannak, legalábbis már én is találkoztam velük, de más szempontok alapján választanak ott matracot. Találd ki, hogy mi? :-) Money talks.

 

Üdv: Álomvilág

Előzmény: datafax (217)
datafax Creative Commons License 2007.08.26 0 0 217

Kösz az infókat!

Időközben kipróbáltam a Venus-t és a Blue Start is. A Venus tényleg puhább ezért elsőre az jön be jobban, viszont nincs benne deréktámasz. Mennyire számít a deréktámasz kb. 55 kg-os testsúly esetén?

Valamint azt hallottam, hogy Venust elsősorban szállodákban használnak. Lehet, hogy mindennapi használatra érdemesebb lenne a Blue Start választani?

(sajna 15 perc próbálgatás alatt ezt nem egyszerű eldönteni)

 

Előzmény: Alomvilag (216)
Alomvilag Creative Commons License 2007.08.24 0 0 216

Kedves datafax!

 

Blue Star nem annyira puha. A Venus puha, de nem 3 zónás. Tehát nincs középen, a derékrésznél megerősítve. Ha ez zavar, akkor ne vedd meg. Starok közt a Blue Star a legpuhább.

 

Egyébként meg ne hallgass senkire, inkább próbáld ki! Hidd el, jobban jársz.

 

Üdv,

Álomvilág

Előzmény: datafax (215)
datafax Creative Commons License 2007.08.24 0 0 215

Sziasztok!

Szerintetek a Yatas Blue Star mennyire puha? Puha matracot keresek, ami egyben rúgós is. Gyerekkoromban volt egy rúgós heverőm, és ahhoz hasonló matrcot keresek most.

Epikurosz Creative Commons License 2007.07.30 0 0 214
azér mer ami jó, az kurva drága, és akkor is ott van a szellőzés problémája, légcsatornák ide vagy oda, nincs erre jó megoldás.

RUGÓS AZ IGAZI!
Előzmény: Alomvilag (213)
Alomvilag Creative Commons License 2007.07.30 0 0 213
Nem igazán értem, hogy hogyan jutottál erre a következtetésre? Nem rég még dícsérted a matracod. Attól, mert nem az, ami rá van írva, még lehet jó, nem? Én azért inkább maradok hab párti. :-)
Előzmény: Epikurosz (212)
Epikurosz Creative Commons License 2007.07.29 0 0 212
illetve: rugósat :-)
Előzmény: Epikurosz (211)
Epikurosz Creative Commons License 2007.07.29 0 0 211
A topik címében feltett kérdésre én megtaláltam a választ: RÚGÓSAT!
Alomvilag Creative Commons License 2007.07.27 0 0 210

Én egyébként sem vagyok multi párti. Van valakinek egyáltalán jó tapasztalata a hipermarketes vásárlásokkal kapcsolatban? Talán a szakboltoknak van jövőjük ebben a világban... és akkor majd az elégedett vásárlók száma is növekszik talán! :-)

Előzmény: Epikurosz (209)
Epikurosz Creative Commons License 2007.07.26 0 0 209
Álomvilág írta:
"Azért én kétlem, hogy az a 18 ezer forintos matrac latex lenne. A 10 cm meg túl kevés."

Nos, betetted a bogarat a fülembe, a fene egye meg. Az már gyanús volt, hogy a matrac huzata nem zippzáras, vagyis nem levehető, mosható. De, ha már feltupíroztad a z idegeimet, akkor elhatároztam, hogy egyszer és mindenkorra végére járok ennek az ügynek: elővettem az ollót és oldalán felvágtam egy kis helyen a huzatot, hogy lássam mi van belül.

Természetesen (?) igazad van: a 18 ezer forintos, az Auchan árucímkéje szerint "Latex matrac" zömében habszivagy, csak az egyik oldalán van egy kb. 2,5 cm vastag latexnek tűnő réteg.

Hát erről ennyit. A qrva életbe, megint át lettem verve.

Érdemes amúgy a gyártó nevét is leírni, mert nem tisztességes piaci magatartást tanúsítanak, ugyanis a csomagoláson nem tüntették fel a termék összetételét, pedig ez törvényes kötelezettségük lenne:

Rottex Kft., 2890. Tata, Faller Jenő u. 12.


A csomagoláson mindenféle öndícsérő süket duma van, és matractípus rövidítések vannak felsorolva: VE, VN, VM, VHH, VL, VMF.

Az én "latex matracom" csomagolásán a VL pont van kipipálva, de a rövidítések megfejtése nincs megadva, így lehet találgatni.


Szerintem megérdemelnének egy meccset az Auchannal együtt a Fogyasztóvédelmi Felügyeletnél.

Előzmény: Alomvilag (207)
Epikurosz Creative Commons License 2007.07.25 0 0 208
"Jéé, nincs rugós matrac!? Jaa és kókusz-latex sincs!? De érdekes!"

Érdekes, biza, de miért?
Előzmény: Alomvilag (207)
Alomvilag Creative Commons License 2007.07.23 0 0 207

Azért pár dologhoz hozzászolnék, mert azt látom, hogy nem túl megalapozottak a hozzászolások.

 

Epikurosz:

Azért én kétlem, hogy az a 18 ezer forintos matrac latex lenne. A 10 cm meg túl kevés. A "habszivacs" elnevezéssel az a bajom, hogy nem ismerik az emberek, hogy miről is van szó. Nagyon sok féle habanyag van. Ráadásul a poliuretán habokból már sokkal jobbat csinálnak, mint a régi latex habok.

 

limitált széria:

A méretnek semmi köze a súlyhatárhoz. Ezt az adatot mindig egy kb 90 x 200 cm-es méretre kell értelmezni. Nem tanácsolnám Epikurosz 10 cm-es matracát ekkora testsúly esetén. Nem csak a keménység számít, hanem a magasság illetve rugalmasság is nagyon fontos szempont.

 

Balu0074:

Nem a gyár van Szegeden, én nem írtam ilyet. Csak éppen ez az egyetlen ilyen bolt a világon. Nálunk is voltak Beddingtone matracok...szerencsére eladtuk az utolsót is. ;-)

 

Azért ha annyira profik, akkor légyszi kérdezd már meg az eladót, hogy hogyan magyarázza meg a zsákrugó-kókusz párosítást? Ennek nincs értelme. A zsákrugós matracok a rugós matracokon belül viszonylag jónak mondhatók, mivel pontrugalmasabbak. A kókusz viszont egyáltalán nem az. Okos volt, aki kitalálta! De nekem van ötletem, hogy miért párosították...inkább nem írom le.

 

Még egy ajánlás matrackeresőknek: kicsit nézzetek körül a legnagyobb gyártók kínálatában is! Jéé, nincs rugós matrac!? Jaa és kókusz-latex sincs!? De érdekes!

 

Üdv,

Álomvilág

Balu0074 Creative Commons License 2007.07.19 0 0 206
Hello Tomzolka!

Én szegedi vagyok de én nem tudok matracgyárról a környéken szerintem ez kamu, Álomvilág nem tudom mit tud vagy mire gondolt. Elmentem meg is néztem ezt az üzletet amit írtál (beddingtone alvásstudió) hát az is profinak látszik az egész ahogy van. Nekem a csávó azt mondta amerikaiak ezek a matracok engem meggyőztek csak a lóvét kell még rá összerakni, mert azért nem túl olcsó bár voltam a Cardoba is az húzósabb jóval. Egyébként én egy zsákrugós kokusz+latex matracot néztem 160x200 méretben.
Valakinek véleménye a Beddingtone Biotifull -ról van, az ossza meg velem legyen szíves.

Köszi
Előzmény: tomzolka (196)
Epikurosz Creative Commons License 2007.07.19 0 0 205
90x200x10 cm-es méretek, van huzatja, és hordozható.
Kategóriájában (poliuretán) egy igazi bajnok.
Előzmény: Epikurosz (204)
Epikurosz Creative Commons License 2007.07.19 0 0 204
Van egy habszivacs matracom, amelyet 10.000 forintért vettem, Neked 8000 forintért eladom. 3 hetes, max. 2 hétig volt használva. Gyakorlatilag vadiúj, még friss, ropogós.

150 kg-ig viseli el az alvókat. Nekem nem jó, mert fele annyit nyomok, mint te, emiatt nekem keménynek tűnik, de alattad biztos meghajol.
Nos?
Előzmény: limitált széria (203)
limitált széria Creative Commons License 2007.07.18 0 0 203
Nulla ismerettel és tapasztalattal matracvásárlás előtt állok, minden információt, ötletet, örömmel vennék.

 

Leamortizáltam az ágyamat, ami most kényelmetlen, plusz nincs jó helyen, mert pont a másik szobában van klíma. 1 éven belül szeretnék innen elköltözni, ezért most nem eszközölnék ágyügyben nagyobb befektetést, költözésig csak egy átmeneti megoldás kellene.

 

Egy szimpla matracra gondoltam, amit este beviszek a hűs nappali közepére, reggel meg elpakolom az útból. Lehet, hogy ezt költözás után semmire nem fogom használni, úgyhogy most csak valami olcsó, de azért kényelmes matracot keresek, ami nem mellékesen – legalább egy darabig – elbírja a másfél mázsánál is valamivel nagyobb terhelést. Jó lenne egy magasabb fajta, ami legalább valamelyest emlékeztet egy igazi ágyra.

 

Körbenéztem a neten és megdöbbenve tapasztaltam, hogy a keresett 140*200-as kategóriában, ami szerintem simán kétszemélyes, 100-120 kg a súlyhatár, ezt nem értem.

Van valakinek ötlete, hogy merre induljak, milyen strapabíró (a strapa én lennék egymagam) márkát, anyagot, stb-t keressek?

Wals Creative Commons License 2007.07.18 0 0 202

 

Elolvastam a topicot. :)) Ha nem is teljesen de azért még egy picit tanácstalan vagyok. A kókuszos dolgokat és a bonelrugóst elvetettem az első körben. A latexen a táskarugóson és az egyéb szivacsmatracokon gondolkozom. Vagyonokat nem akarok érte adni, de a kényelem megér némi áldozatot. Derékfájós vagyok, többnyire háton alszom.  Azt hiszem elnézek a Novetexbe és az Ágyakházába. Talán beugrom a Matrackirályba is. Hm? :))

Epikurosz Creative Commons License 2007.07.16 0 0 201
Nem, nem így kell csinálni. Már a kezdet kezdetén meg kellett volna vennem azt a nyavalyás latexet 18 ezerért. Amúgy majdnem egy hét együttélés után elmondhatom, hogy nem rossz matrac. A habszivaccsal nem is lehet egy fórumhozzászóláson belül emlegetni. Aki tehát 90x200-as latex matracra vágyik, annak tudom ajánlani az osánban kapható vákuumcsomagolt matracot 18.000 forintért. Tök felesleges 50-100 ezreket kidobálni derékalávalóért.

Ha egy év múlva szétporlad, akkor talán visszaveszek a lelkesedésemből, de szerintem akkor is megérte.
Addigra akár saját kezűleg is ki tudok fejleszteni egy űrtechnikán alapuló háziszőttes matracot. A NASA le van sajnálva. :-)


Előzmény: Alomvilag (200)
Alomvilag Creative Commons License 2007.07.15 0 0 200

Kedves Epikurosz!

 

Minden elismerésem a tied! Gratulálok. Szerintem így kell csinálni a matracválasztást. 28 e Ft-ból kihoztál egy jó matracot. Tetszik, hogy átlátod a dolgokat és megérted, hogy mi miről szól.

 

Esetleg majd a tapasztalataidat is leírhatod!

 

Üdv,

Álomvilág

Előzmény: Epikurosz (198)
Alomvilag Creative Commons License 2007.07.15 0 0 199

Szia Tomzol!

 

Yatas Blue Star elég jó választás, legalábbis rugós matracokon belül.

 

Csak egy vmit elfelejtettek mondani az eladók: ha ágyrácson használod, nem érvényes a garancia. Ráadásul teljesen felesleges rugós matrac alá. Jobb, ha kiveszed alóla és teszel inkább egy egybefüggő bútorlapot vagy mást. Azért érdemes lyukakat fúrni a lapba, hogy szellőzzön az a matrac.

 

Sajnálom, hogy kevés olyan matrac üzlet van, ahol értenek is hozzá...

 

Üdv,

Álomvilág

Előzmény: tomzolka (196)
Epikurosz Creative Commons License 2007.07.12 0 0 198
Ja, és 10.000 + 18.000 = 28 ezernél tartok (2 db. 90x200x10 cm) (osán).
Előzmény: Epikurosz (197)
Epikurosz Creative Commons License 2007.07.12 0 0 197
No, feladtam, ne kérdezzétek miért. A 10 centis habszivacsra vettem 10 centi latexet. Így már nem álmodom lidércekkel, vámpírokkal, farkasemberekkel és Prókusztész úrral. :-)
tomzolka Creative Commons License 2007.06.29 0 0 196

Szia Álomvilág!

 

A válaszodból arra a következtetésre jutottam, hogy Szegeden vagy környékén.

Mondjuk ez nem azt jelenti hogy nem jó matrac, ha olan minőségű mint a marketing, akkor nem lehet az rossz.

Amúgy végül Yatas blue start-t vettem, nagyon szeretek rajta aludni, még a földön alszok rajta, a keret nem jött mé meg. Ágyrácsnak meg ADA-t vettem.

 

Üdv: Tomzol

Előzmény: Alomvilag (190)
Epikurosz Creative Commons License 2007.06.23 0 0 195
Nem, csak gondoltam, ami a betegeknek jó, az nekem se lehet rossz. :-)
Előzmény: szevia (194)
szevia Creative Commons License 2007.06.20 0 0 194
No dehát felekvés csak súlyos betegek minimumn több hónapos kényszerű, folyamatos ágybanfekvése esetén merül fel; netán készülsz valami effélére?:-))
>Eszerint, az orvosok a habszivacs matracokat kedvelik, mert ezek a legjobbak a >felfekvések ellen!!!
Előzmény: Epikurosz (191)
Epikurosz Creative Commons License 2007.06.20 0 0 193
Nem nagyon van itt bárki, azért ha betéved ide egy néni vagy bácsi, szeretnék megkérdezni valamit:Ha itt Magyarországon ennyire drágák a biomatracok, Afrikában és Brazíliában mér olyan kicsi a kókuszaratók és gumitej csapolók fizuja????
Epikurosz Creative Commons License 2007.06.19 0 0 192
+
Latexet azért nem akartam, mert öregedik, nem bírja a strapát olyan jól, mint a szivacs.

Közben egy felfújható kempingmatracot is kipróbáltam, 3000 volt, de amikor másnap reggel fájós csontokkal ébredtem, hamar megtanultam tisztelni a matracok istenét :-)
Epikurosz Creative Commons License 2007.06.19 0 0 191
Végigolvastam a topikot. Jókat nevettem.:-) Egy kis keresztmetszete ez is a magyar társadalomnak.

Nos, én kb. két hete töröm a fejem, hogy mitévő legyek ágyügyileg. Elsejétől költözöm, és kellene egy egyszemélyes fekvőhely. Ráadásul nem végleges megoldást szerenték, hanem max. 2 évre (bérelt kuckó, itt jönnek be a szállítási megfontolások).

Mivel jelnlegi ágyam matraca rugós, és a közepe behorpadt (elgyengült ott 1-2 rugó) úgy döntöttem nem kell rugós matrac többé. A szendvicsszerkezeteket sem preferálom, az emlékező habszivacs (lustahab, memory foam) túl drága, így két lehetőség maradt: latex vagy habszivacs.

Az is előny volt számomra, ha a matrac vákuumcsomagolású mert könnyen szállítható. (Megjegyzem, mert sokan nincsenek ezzel tisztában: "vákuummatrac" mint olyan nem létezik, a semmin nem leeht feküdni; ez egy csomagolási technik,a mint a szalámiknál: a matracot erős géppel feltekerik, befólizázzák, kiszívják a csomagból a levegőt ("vákuum"), majd az így kapott terkercset leragasztják. Bevághatod a hónod alá, könnyen leeht szállítani. Felbontás után meg kell pár nap, amíg visszanyeri eredeti alakját.)

A habszivacs matracok mellett végleg egy tanulmány elolvasása után döntöttem:
http://www.epuap.org/abstracts/abstract98a.html

Eszerint, az orvosok a habszivacs matracokat kedvelik, mert ezek a legjobbak a felfekvések ellen!!!

Ezt tudva, elindultam vásárolni. Rengeteg helyet bejártam, bútorüzletektől Aucahnig, Tescoig, Praktikerig. (Bár furcsa, de ebben a barkácsüzletben lehet venni matracokat, sőt ágyat is.)

A 4-5000 ezer forintos sima habszivacsot hamar kilőttem, mert poliuretán habszivacsra fájt a fogam. A poliéter habszivacs is hasonló tulajdonságokkal bír, de a PUR picit jobb. Ezt írják az okosok.

Ilyen anyagból készült matrac kb. 20.000 forintba kerül házhozszállítással. Még az Auchanban vagy a Corában is kb. 16.000 Ft. az áruk.

És ekkor jött az égi jel: elugrottam a Metro árzuházba.
Írd és mond 10.000 Ft.ért találtam náluk PUR-hab matracot, vákuumcsomagolásban.
Még nem próbáltam ki, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy beválik-e.

A kálváriám persze folytatódik: ágykeretet s ágyrácsot kell még vennem.
Alomvilag Creative Commons License 2007.06.19 0 0 190

Szia tomzolka!

 

Hát ha még azt is tudnád, hogy kik csinálják! Nem olyan nehéz ám felépíteni egy márkát, csak pénz kell hozzá...lásd: Cardo, s most a Beddingtone. Nekem nem tűnik egy amerikai álomnak...

Előzmény: tomzolka (189)
tomzolka Creative Commons License 2007.06.07 0 0 189

Sziasztok!

 

Nekem nagyon tetszenek a Beddingtone matracok, jó vastagok és elég komoly a felépítésük is.

Egy bajom van vele, hogy hiába írják az oldalon hogy amerikai álom,meg hogy nemzketközileg is egyik legjobb matrac, ha beírom a google-be egy külföldi oldalt sem talál, csak Mo-n lehet kapni,itt is legtöbb találatot a szegedi Alvásstudio kapja.

 

Valaki ismeri vagy látta már külföldi oldalon?

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!