Keresés

Részletes keresés

zzolee Creative Commons License 2002.01.14 0 0 277
Ma végre elszántam magam és mégiscsak SZTK-hoz mentem a szentkirály utcába. Már eléggé fájt napok óta az egyik fogam. Elmentem kaptam injekciót akkorát amitöl egy ló is elájult volna,aztán kikapták a fogat. Nem volt fájdalmas. Egy picit kellemetlen volt de nem volt vészes. Mostmár legalább nincs vele baj. Azthiszem eljárok mostmár majd rendszeresen és rendbetetetem az összes fogamat. Nem annyira szörnyű mint ahogy gondoltam. Menjetek ti is bátorság! Ha én el mertem menni akkor ti is nyugodtan mehettek mert nálam jobban senki sem fél a fogorvostól! :-)))
mtoma73 Creative Commons License 2001.12.20 0 0 276
Azer ne kesereggy el.
Mondjuk en is a Szentkiraly uccaban voltam, pontosabban nem is az uccaban volt a bejarat, hanem azon a teren, ami ott van.Bar engem ugy vittek egy doktornohoz, es o is eloszor csak megnezett, es idopontot adott. Most megyek szombat reggel. Nekem is kellett rontgenezni, de nekem nem kellett sokat varnom. MOndjuk utana be kellett kopognom az orvosi szobaba, hogy megmutassam a felveteleket.
Ha a stomatologiai intezetben voltal, az nekem sem valami szimpatikus, de ebben a masikban amikor voltam,akkor volt egy csomo kulfoldi fogorvos hallgato es csak ugy vadasztak a paciensre. Es meg jol is neztek ki a nok.
Ez a resz valoszinuleg a SOTE tanuloklinikaja lehet.
zzolee Creative Commons License 2001.12.19 0 0 275
Nos ennyi a véleményem az SZTK fogászatról: *************************************************
**********************************************
***********************************************
Röviden!

3 órát vártam a semmiért! El sem láttak! Mindezt a Szentkirályi utcában...

Odamegyek,mivel az orvosom nyugjdíjba ment ujat kellett kérnem. Ok erre várok negyed orát ez nem vészes. Azt mondja egy fiatal csajszi bent,hogy várjak kint majd szólítanak. Mindezt olyan stílusban mintha el akart volna küldeni az anyámba,hogy miért most kellett jönnöm. Ok kint várok MÁSFÉL orát! Igen jol látjátok. Bekerülök egy fiatal doki megállapítja 2 perc alatt,hogy "hmm ezzel a foggal tényleg baj van..." Ki hitte volna? :) Meg kell röntgenezni mert így nem tud vele mit kezdeni... OK. Akkor irány a röntgen. Fél óra várakozás után bejutok 2 perc alatt megvan a röntgen megvárom mire elkészül. Kb 20 perc. Ok. Irány fel az új orvosomhoz. A siralomház(váróterem) fullon egy órát várok mikor az orvos közli,hogy ma be van táblázva nem tud fogadni idöpontot sem tud adni igy az ünnepek elött,jöjjek vissza máskor...

Na erre varrjatok gombot!
Ugyhogy úgy döntöttem elegem van az sztk-ból megyek magánorvoshoz! Csak még nemtudom kihez... Akinek van jó ismerőse írjon...

Bocsi ha hosszú voltam!

Üdv:

ZZOLEE

zzolee Creative Commons License 2001.12.19 0 0 274
Hát emberek én most indulok mert elegem van a bölcsességfogamból... Mintha akasztásra indulnék... Azzal a különbséggel,hogy nem voltam elötte siralomházban... De mind1 egyszer úgyis el kell menni...

Sok szerencsét mindenkinek!
Nekem is... úgyérzem rámfér!

Szevasztok!

mtoma73 Creative Commons License 2001.12.18 0 0 273
Igazabol a vegen szerintem nekem nem is vesett. A fogo az tiszta volt, hogy melyik, de elotte valami vesoszeruvel kapirgalta a fogam. Kalapacs nem volt nala :-)
De fajdalmat egyaltalan nem ereztem, csak a hangja volt eleg felelmetes volt jo kis recseges brrr.
Erezni csak most erzem, amikor elmult az injekcio hatasa. De ez sem veszes.
Előzmény: zzolee (272)
zzolee Creative Commons License 2001.12.18 0 0 272
mtoma73!

Megfogadom a tanácsod,én holnap mgyek is az egyik bölcsességfogam rendesen bedurrant,holnap szerintem ki is rántják... Csak ne törjön bele... A véséstöl félek igazán... Vagy nincs rá okom?

mtoma73 Creative Commons License 2001.12.18 0 0 271
Ma voltam a szajsebeszeten, ugyanis a fogorvosom beutalt, mert volt egy fogletoresmaradvanyom.
Idopont: ma fel 1.
Bemegyek, a doktorno megnezi, azt mondja:
-Hat erre jo ranott a mellette levo ket fog ezt vesni kell. Csinaljuk most?
-Csinaljuk, ugyse vestek meg a fogam.Gondolom nem lesz valami kellemes.
Kaptam jo kis erzestelenito zsibbaszto injekciot.
Jol lezsibbadt a fel arcom.
Vegulis nem kellett vesni es nem is fajt, 3 darabban szedte ki a maradekot.Jokat recsegett.
Utana egesz delutan zsibbadt keppel maszkaltam a varosban.
Most a gazosabb, hogy elmult a zsibbadas. Ha csak osszeerintem az uresedes melletti fogaim a tobbihez, akkor azert nem az oromtol ugrandozok.
De mar ettem is, ugyhogy nem veszes.
MIndenki menjen el fogorvoshoz. Persze csak akinek kell :-))
zzolee Creative Commons License 2001.12.18 0 0 270
Sziasztok!

Nos én odáig jutottam,hogy már az sem érdekel ha érzéstelenítés meg minden nélkül csinálják meg csak végre legyen megcsinálva a fogam mert már napok óta nem tudok aludni éjjel nappal tompán fáj az egyik fogam szedem rá a demalgont de az csak pár órára használ utánna megint kezdödik a fájdalom... A gyávaságomat legyözte a fájdalom és úgy vagyok,vele,hogy inkább elviselem azt a fájdalmat meg félelmet ami a fogorvossal jár de megcsináltatom... Valószínüleg ma sztk-hoz megyek...

Bye!

ZZOLEE

agyaskakas Creative Commons License 2001.12.17 0 0 269
"Fiatal, a felesége az asszisztens."

CSINOS? (nem a doki)

Előzmény: csepp (5)
pipacsmező Creative Commons License 2001.12.12 0 0 268
Sziasztok!
Egyszer hallottam arról, hogy létezik lézeres fogkőeltávolítás. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Köszi, ha leírnád a részleteket.
mtoma73 Creative Commons License 2001.12.12 0 0 267
Tegnap reggel voltam is fogorvosnal.
Nagyonkedves volt a dokineni szinte egyidos velem.
Szegeny felajanlotta a tegezodest, de neki meg nehezen ment, mindig helyesbitette magat. Jo vicces volt.
Meg csak allapot felmeres volt, es egy kis rontgen.
Sajnos van egy nehany lyukas fogam es egy ket tomescsere is lesz,plussz a szajsebeszeten is kimutenek meg ezen a heten (talan holnap) egy kitort fogmaradvanyt. Dec 22-en megyek az elso bevetesre, remelem a karacsonyt nem feldagadt keppel fogom eltolteni :-)
Jo volt amikor kerdezte, hogy van-e allergiam satobbi, es a vegen megallapitotta, hogy akkor en egeszseges vagyok. Utana mondta, hogy nyissam ki a szam,mire en: Na eddig voltam egeszseges.
Hat ezen o is nevetett egy jot. :-)

palacsintaexport Creative Commons License 2001.12.10 0 0 266
December 17-en megyek, halalfelelmem van.
k__chris Creative Commons License 2001.12.03 0 0 265
megvolt mitol durrant be a torkom:
akkora afta not a lágy szájpadlásomra mint állat.. Lehet hogy nem volt összefüggés a dolog között lehet hogy igen, mindenesetre nagyon szar volt hogy nem tudtam nyelni akkor amikor a foghuzas utan 1 hetig alig ettem kajat meg csak pepeset ehettem...
mtoma73 Creative Commons License 2001.12.02 0 0 264
dec 11-en megyek az elso vizsgalatra,
mongyuk nem izgulok, valahogy meg nem volt olyan rossz elmenyem, hogy feljek.
Gondolom azert lesz nehany tomes es csere (marmint tomescsere)
kwega Creative Commons License 2001.12.02 0 0 263
Helye válogatja. Nekem az egyik fogamat 3e ft-ért tömte fehérrel a doki (Spak), aki Miskolcon egy 10 emeletes bérház földszinjén rendel. Aszisztens nincs mellette, de ettől függetlenül nagyon gyorsan, fájdalommentesen dolgozik.
200m-re tőle van a legfelkapottabb hely a városban (Dental-Soft), kis szöszi dokinőcik csinálják a fogadat, csillog-villog minden. Szinte mindíg máshoz kerülsz, a fájdalomra felkészülhetsz, egy pici tömésnél is a fogad felét szétfúrják, és úgy hagyod el a fogászatot, hogy a lehető legtöbb lóvét nyúlják le tőled. Itt 8e ft.
Előzmény: kvzooli (260)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.28 0 0 261
van összefüggés.. nekem is kicsit bedurrant a torkom a húzások után. elég közel van a bölcsességfogakhoz ugyanis.
Előzmény: k__chris (257)
kvzooli Creative Commons License 2001.11.28 0 0 260
Hello,

Nagyon fontos segitseg kellene!!!

Mennyibe kerul manapsag egy tomes (feher) egy normali helyen?

Sajna volna 3 pont ahol kellene egy kis tomes, csak nem tudom mivel kalkulaljak?

Koszi elolre is.

Z

maus Creative Commons License 2001.11.28 0 0 259
Sziasztok! Tud valaki segiteni abban, hogy budapesten hol vegeznek zseles "fogfurast", es hogy mennyibe kerul? Elore is koszi.
Gonzalo Creative Commons License 2001.11.27 0 0 258
Ez a második fogászati topic amit ma találtam! Nagyon érdekes.
k__chris Creative Commons License 2001.11.15 0 0 257
A mutet utan most hogy alabbhagyott a fogaim (helye:) nek fajasa a torkom faj mint az állat :((
(rajottem hogy mar a kivetel utan fajhatott csak akkor elnyomta a masik meg nem volt ennyire eros mint ma reggelre :(( Lehet a 2 között valami összefüggés? Alig birok nyelni emiatt mostmeg :(
Payskin Creative Commons License 2001.11.13 0 0 255
Kösz a részleteket, továbbítom az "illetékes" felé.
Előzmény: k__chris (254)
k__chris Creative Commons License 2001.11.13 0 0 254
Payskin!

Margitszigeten csinaltak, a dolog max 10-15 percet tartott, elotte beadtak 2 erzestelenitot meg vmi pirulat (talan rudotel?), utana 20-25 perc varakozas, total lenyugodva be :), emberre "gazmaszk" meg zöld lepedő rárak, de valahogy tok kozombos volt minden ami tortenik, tulzassal az se fogott volna meg ha egyenkent kihuzigaljak az osszes fogam :))) Utana le tudott dolni egy picit az ember és irany haza, de valaki el kell vigyen (BKVzni/vezetni keptelenseg) Amig elmult az erzestelenito addig meg jo volt utana kegyetlenul fajt (alvas fajdalom csillapitoval), most ugy 4 nap utan kezdem ugy erezni hogy vmennyire normalizalodik a helyzet (fajas hullamokban inkabb, foleg amikor nem fekszem hanem felkeleg gepezni meg most muszaly vagyok bemenni egyetemre egy ZHt megirni) de ragni meg nem igazan tudok / merek, egyresz mert mintha az fog hely elott levo fognal az iny egy kicsit megsinylette volna a dolgot (talan gyulladt az egesz nemtom de az egyik oldal mar sokkal jobb), meg ugye ilyen allapotban tulzottan nem tud fogat mosni az ember ami idegesit, no meg ki sem birom nyitni a szamat huzodik rendesen, amit a benn levo varras is okozhat, ezt a doki is mondta.

Pali bá Creative Commons License 2001.11.13 0 0 253
Sziasztok. Most jöttem fogkőlevételről. Nem volt egy majális de azért ennyi még belefér. Azzal szórakoztattam az asszisztenst, hogy a nyálelszívó hangját váltogattam aszerint, hogy mennyire nyitottam ki a szájam. A végén már egész korrekt dallamokat tudtam játszani. Sajnos a fogorvosnál mindig röhögőgörcsöt kapok és kifolyik oldalt a nyálam. :-) Na majd egyszer csinálnak olyat, hogy nem lesz kedvem röhögni.
Nagyharang Creative Commons License 2001.11.13 0 0 252
Szevasztok
Jöttem bátorságot meríteni tőletek.
Előtte állok egy ciszta műtétnek (bal hátsó alsó bölcsességfogam helyén ami ki sem nőtt hanem cisztává alakult vagy mi). Maj megírom hogy milyen volt. Ja még 1 kérdés: szerintetek három egymás melletti foghiányt mivel pótolnak? Híddal vagy valami kis protkóval?
na pá
Payskin Creative Commons License 2001.11.12 0 0 251
chris,

Hol csinálták? Mennyi ideig tarott sacc/kb? Mit éreztél belőle? Utólag fáj/nem fáj?

Gondolom, ha már műtét van, akkor tök mindegy, hogy az ínyben hogy állnak a fogak, nem? Csak azért kérdezem, mert mint korábban említettem, nagyjából ugyanez vár a tesómra is, és jó volna minél több megnyugtató dolgot tudni.

Előzmény: k__chris (250)
k__chris Creative Commons License 2001.11.12 0 0 250
no, senki semmi? :)
elorehozom kicsit a topicot :)
k__chris Creative Commons License 2001.11.10 0 0 249
hali!

kevesebbem van 2 bolcsessegfognal...
Most szenvedes rulzik :(((
Pedig q sok teendom lenne de semmihez sincs
kedvem :(
HBOt nezem egesz nap, pofam 2* akkora mint
normal esetben.. Viszont a kihuzastol folosleges
volt felni... Tisztara ugy ereztem magam mint
egy fullos muteten, pulzust neztek vmi gazmaszkbol
kellett lelegezni + infuzio.. ÁÁÁÁÁH :))
+2 oldalas volt a dolog enni nem birok semmit.
1 het mulva varrat kiszedés...

zzolee Creative Commons License 2001.11.07 0 0 248
Sziasztok!

Hogy is mondjam megszívtam eléggé... Kiderült,hogy apám "frankó" orvosa már nem rendel... Ugyhogy most a Szentkirályi utcába kell mennem valakihez... De még fogalmam sincs kihez. Sajnos zsákbamacska. :-(((( Nem tud valaki egy jó orvost a Szentkirályiban? Jó lenne ha tudnátok mondani. Ha rossz orvost mondtok az sem baj,legfeljebb hozzá nem megyek. Help!!!!!

Payskin Creative Commons License 2001.11.06 0 0 246
Asszisztensről jut eszembe, szombaton volt egy kellemes, 100 perces "székben ülésem", semmi komoly, csak egy csapszerelés, amely felső-alsó mintavétellel ért véget. Tudjátok, ez az, amikor egy műanyag kanálba raknak mentolos trutyit, és jól belenyomják az ember fogsorát. Engem teljesen hidegen hagy, de állítólag van, aki elhányja magát, mert a kanál eléggé hátraér, és irritálja. Szegény. Szóval, asszisztens néni már közben sem volt a helyzet magaslatán, mert itt nagyon számít a truty állaga, több komponensből keverik ki, nem lehet túl folyékony, sem túl szilárd, és hát biztos nem csinált még sok ilyet, de másodikra már összejött. Majdnem. Már épp mennék elfele, amikor rohan utánam asszisztens néni, hogy jöjjek vissza, meg kell ismételni az egyiket, mert "bugyborékos lett"... :-) Hát van ilyen.

Egyébként gyökérkezelésre visszatérve: szerintem a gyökérkezelés akkor nem fáj, ha nincs begyulladva a fog. Sajnos volt már hozzá szerencsém párszor, és ha úgy mentem oda, hogy már rohadtul fájt, akkor a gyökérkezelés is fájt, igaz az Ultracain azért elég jól hatástalanít, és csak egyszer fáj(hat) pár másodpercig, amikor az adott vastagságú tű kiszedi az ideget, onnantól kezdve csak szimplán kellemetlen. De, ahogy írtam is, nem rég, éppen ebben a szépemlékű, mára csappá változott fogamban kezeltek gyökeret, és egy szót nem éreztem. Azt már csak halkan teszem hozzá, hogy 5 nap múlva, mikor visszamentem az ideiglenes tömést kiszedni, a végleges töméshez hármat tágított rajta a doktor vastagabb tűkkel. Érzéstelenítés nélkül, lévén ideg már nincs benne. Na most az a pillanat, amikor a tű eléri a gyökércsúcsot, aminek a túl oldalán még ott van valami idegféle, hát az rettentően irgalmatlnul nagyon fáj. Azt hittem, kiugrom a nadrágomból. De az is igaz, hogy ha nem pucolják ki a gyökércsúcsig, rátömnek, és berohad, az pont ugyanez a fájdalom, csak hosszan kitartóan. Akkor inkább kibírom háromszor egy-egy pillanatra, még ha utána 3 napig piszok érzékeny is volt a néhai fog.

Fel a fejjel srácok, jobb túllenni rajta!

Bátorításképpen elmesélem, hogy kis húgom külföldi munkavállalás előtt elment ellenőriztetni a fogait. Mindent gyönyörűen rendben találtak, semmi luk, fogkő bármi, de ha már itt van alapon, csináltak neki egy röntgent. Három bölcsességfoga nő ferdén az ínyben, az utolsó fogak alá. Állítólag rutinműtét. Ha csak rágondolok, kiráz a hideg... :-(((

Előzmény: Hmmmm (243)
CsiKi Creative Commons License 2001.11.06 0 0 245
Ezek a véletlenek..!:)
Előzmény: zzolee (244)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!