Keresés

Részletes keresés

Khars Creative Commons License 2009.05.13 0 0 4848

Khm... visszaolvastam úgy 3000 bejegyzést, ha nem többet. Mivel kb. minden 10-20. arról szól, hogy jött egy egyszeri ember, aki tanácsot kért, néha teleshopos, néha tök noname porszívról, és kapott is választ. Gondoltam én is kérdezhetek. Ha ehhez valami titkos kézfogás, szabadkőműves tagsági szám kell, szóljatok.

 

A kérdésemre kapok választ? Azon kívül, ha egy törzsgárdatag megkönyörül, majd foghegyről annyit mond, topicporszívó. Nice.  A másik meg a cca. 40 rugós übergiga zamzung. Very nice. (Köszi, tetszik, ha egyedül a 7830-asom motorja lenne leégve, de én nem, akkor szerintetek kérdezősködnék?)

Emberek, nem mindenki  feltétlenül burzsuj, aki passzióból válogat a mosható-nemmosható 13-as HEPÁk között. Valaki ajánlotta azt a nyomorult sencort. Mit látok belőle? Nem sokat, a google is inkább számológépgyártónak mutatja be. Hm. Gondoltam megkérdezem, hátha valaki egy Porszívó című topicban hallott már jót-rosszat felőle.

 

Ja, a fagoros kollégának is mondhatnátok valamit. Tudjuk, fuj, spanyol-kínai fos, vegyél topicporszívót. Eh... mégis hiba lett volna az index-fórumban bízni?

Előzmény: nagya2 (4847)
nagya2 Creative Commons License 2009.05.12 0 0 4847

Hali!!

Nekem sc9150-es van eddig nagyon bevált:-)))

Üdv Nagya

Előzmény: Khars (4845)
CornFake Creative Commons License 2009.05.12 0 0 4846
ugylatszik...:P
Előzmény: Khars (4845)
Khars Creative Commons License 2009.05.12 0 0 4845
Csak topikporszívóról lehet kérdezni? Please!
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.05.12 0 0 4844

Szia!

 

Az electrolux zcx 6440 van helyette, a 6205 már nincs.

 

http://www.argep.hu/main.asp?suche=electrolux+zcx+6440&x=35&y=3

Előzmény: Törölt nick (4843)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.12 0 0 4843
Sziasztok!
Most hol lehet megvenni kedvező áron a topikporszívót? (vagy újabbat, ha azóta van jobb, mióta itt jártam:))
CornFake Creative Commons License 2009.05.07 0 0 4842
hello
a fagorok ugyan olyan muanyagdarabnak kinezo aruk mint a hoover pl?
<a href="http://www.fagor.hu/index.php?id=18&p=3&f=342&k=662">ennek</a>
olvasom eppen a hasznalatijat,az ara sem olyan veszes (28e)
szemben a kinezett <a href="http://www.samsung.com/hu/consumer/detail/detail.do?group=homeappliances&type=vacuumcleaner&subtype=baglesstype&model_cd=VCC91E0H3G/XEH" target="_blank">samuval</a> (35e)
Khars Creative Commons License 2009.05.07 0 0 4841

Üdv!

 

Úgy néz ki utolsókat pöffent a remek samsung sc 7830-asunk, most múlt 4 éves, tehát idő előtt érte utol a vég. Így sajna vagy motorcsere - horror áron (még várom a szervíz sokkoló híreit) vagy új.

Néztem én is a 7060-ast, ami formára elég hasonló. Meg kifutó modell, ha minden igaz, mert a samsung oldalán már fent sincs...

A samsung feladta a twister formátumot? Én nagyon szerettem, jókat lehetett szörnyülködni, miket szedett össze gombócba... :-)

Ami a mostani sorozatokban van az jobb vagy rosszabb?

 

Valaki ajánlotta nekem a Sencor porszívókat, de nem tudok róluk semmi.

Valaki?

Előzmény: Nyekurity_ (4833)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.05.05 0 0 4840

Értettem úgy is.:)

Lehúzni nem kell, mert a kis fejen van egy gumilehúzó, és az üveg nem marad vizes utána, úgy, mint a padlónál is, a gőz ugye hamar elpárolog.....de ahogy egyik függőleges "húzást" csinálod a másik után, ahogy mész az üvegen végig, azért óhatatlan, hogy maradnak függőleges csíkok, a sávok szélénél, ahogy mész végig...nem tudom jobban megfogalmazni, de gondolom érthető azért...szóval annyira nem lesz gyönyörűen csíkmentes, mintha clint-tel csiliviliznéd, de abszolút tiszta, tehát elég egy mikroszálas törlővel áttörölni és már ragyog is.:p :)

Klasszisokkal gyorsabb, mint hagyományosan ablakot pucolni:

először mosószeres vízzel, ronggyal lemosni, utána clint-tel papírtörlővel, vagy mikroszálassal áttörölni.

NÁlunk mondjuk sok ablak van, a nappaliban kimondottan nagyok, ott egy áldás tényleg. Ez csak a teraszajtó, 4 méter széles, a másik falon 3 méter széles ablak...szóval van mit pucolni...és minden hálószobában 2 ablak van, van belőlük bőven, szeretem a fényt.:)

 

Előzmény: Nyekurity_ (4838)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.05.05 0 0 4839

Persze, kérdezz csak nyugodtan, amire tudok, válaszolok.:)

 

Felmosni úgy szoktam, hogy előtte porszívózok...de ezt a vileda felmosó előtt is ugyanúgy megcsinálom, ha azt használom, mert tovább tart a felmosóval terelgetni a morzsát, stb-t, mint először összeporszívózni, utána pedig már pillanatok alatt felmosni.:)

 

Nem kell (illetve nem is szabad) a tartályba vegyszert tenni, a gőz erejével (nah, ez reklámos lett:D ) tisztít és fertőtlenít a gép.

A nagy fejre van egy "kendő", amit felmosáshoz rá kell tenni, ezen keresztül nyomja a gőzt a padlóra, ahogy húzod rajta, szinte pillanatok alatt száraz is, mivel nem víz, hanem forró gőz, amivel dolgozol, ez nagyon hamar elpárolog, szárad. Ezért is szeretem, különösen nyáron... nálunk padlófűtés van egyébként, szóval télen a hagyományos felmosás után sem gond a száradás, de amikor nem megy a padlófűtés, akkor sokáig tart, míg felszárad, de a gőztisztítóval tényleg pillanatok alatt már száraz is. Utána törölni nem kell, nagyon szép, csíkmentes lesz a padló utána, amit hagyományos felmosóval nem tudok elérni, bármilyen felmosószert és bármilyen higításban használok, akkor sem, pedig nem a moppot, hanem a mikroszálas vileda lapos felmosót használom.

 

Ablakpucolás....keretet le szoktam évente kétszer mosni külön (tavasszal és ősszel), amikor "nagypucolást" csinálok....köztes időben csak az üvegeket tisztítom át a gőztisztítóval. Van egy kis fej gumilehúzóval, az való ablakpucoláshoz, nagyon szép lesz az üveg utána, de azért mikroszálas kendővel utána át szoktam törölni, hogy ne maradjon csík rajta.

 

Szőnyegeket a nagy fejjel gőzölöm, akkor a kendőt nem rakom rá. Matracokat, kárpitos ülőgarnitúrát a kis fejjel gőzölöm át, amivel ablakot is szoktam takarítani.

 

Víz: sima csapvizet használok, de nálunk van goldmax mágnes a bejövő vízcsövön, szóval nem rakódik le a vízkő sehol, fürdőszoba, mosógép, vízforraló vízkőmentes azóta (egyébként nagyon kemény víz van nálunk, Egerszalókon lakunk).

Gondolom, ha kemény a víz, akkor egyébként nem árt desztillált vizet használni, barátnőm azt rak bele.

 

Azt hiszem ennyi, ha még van kérdés, ne tartsd vissza.:))

Előzmény: Nyekurity_ (4836)
Nyekurity_ Creative Commons License 2009.05.05 0 0 4838

Most látom csak, hogy egy "után" kimaradt. Természetesen azt akartam írni, hogy "...az üveget a gőzölés után le kell húzni egy ablaktisztítóval..." stb.

 

Sorry!

Előzmény: Nyekurity_ (4836)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.05.05 0 0 4837

Nem vonom kétségbe, amit te mondasz, azt sem, de azt sem, amire ő panaszkodott mindig, miért mondta volna? Én is porszívóztam egyszer nála azzal a  géppel, amikor nagyterhes volt, kicsit segítettem.....tényleg gyatrán szívott, pedig az előszűrőben alig volt valami...nah mindegy, kicserélte electrolux tartályosra, azóta örömködik.:)))

 

Előzmény: Nyekurity_ (4835)
Nyekurity_ Creative Commons License 2009.05.05 0 0 4836

Köszönöm szépen az általad írtakat, próbálom elképzelni a gép használatát, mondjuk egy hagyományos felmosáshoz, vagy ablaktisztításhoz viszonyítva.

 

A hagyományos felmosásnál ugye azt csináljuk, hogy egy (mosószeres) meleg vízbe áztatott ronggyal felmossuk, vagyis benedvesítjük a padlót, a feloldott szennyeződést a rongy felszedi, magába szívja, abból kicsavarással, öblítéssel a mosóvízbe kerül, amit azután cserél az ember. A padlón maradt nedvességet ezután esetleg feltöröljük egy száraz ronggyal, a felmosórongyot, vödröt kimossuk, megszárítjuk, kb. ennyi. A nyeles moppal lényegében hasonlóan megy a dolog.

 

Na most, hogy megy mindez a gőzfelmosóval? Ez, ha jól értem, csak annyit csinál, hogy - különböző méretű és kialakítású fejeken keresztül, - gőzt fúj a tisztítandó felületre, de össze már nem szedi, a feloldott szennyeződést el nem távolítja? Tehát a gőzölés után a padlót át kell törölni mondjuk egy nyeles ronggyal? Az ablaknál ugyanez a helyzet, vagyis az üveget a gőzölés le kell húzni egy ablaktisztítóval, vagy tisztára dörgölni a hagyományos, összegyűrt újságpapírral? Feltételezem, hogy csak az ablaküveget lehet a géppel tisztítani, az ablakszárnyat, tokot külön le kell mosni.

 

Jól gondolom, hogy hagyományos tisztítószer nem kell a gőztisztító vízébe, mert a tisztító hatást a forró gőz önmagában biztosítja? Az is érdekelne, hogy fel lehet-e tölteni csapvízzel, vagy desztillált víz kell hozzá, mint a gőzvasalókhoz?

 

Remélem nem veszed rossz néven, hogy olyanokat kérdezek, ami számodra, és a gőzkütyüket rendszeresen használók számara már biztosan evidencia, de aki csak most ismerkedik vele, annak talány.

 

 

Előzmény: tunderlala-3 (4827)
Nyekurity_ Creative Commons License 2009.05.05 0 0 4835
Hogy az előszűrő tartalmát viszonylag gyakran kell üríteni az tény, 4826 alatt én is írtam. De hogy szobánként kellene, az azért erős túlzás. Aki ilyet állít, annál vagy óriási méretű lakószobák, vagy nagyon nagy por van. Nálunk a lakást egy ürítéssel végig lehet takarítani.
Előzmény: tunderlala-3 (4834)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.05.05 0 0 4834

Ilyen volt a barátnőmnek is, nagyon utálta.:(((

Állandóan tisztítani kellett a csövön lévő előszűrőt, vagy mit, mert egyszer nem tudott a házon úgy végig menni vele, hogy amiatt ne csökkent volna le a szívóerő....konkrétan azt mondta, hogy szobánként (!!!) öntözgethette ki, különben nem szívott.

 

Topicporszívóra cserélte le.

Előzmény: Nyekurity_ (4833)
Nyekurity_ Creative Commons License 2009.05.05 0 0 4833

Nagyon szívesen!


"Amúgy nagyon tetszett az SC7060, csak én a belső szűrőt akartam egyszerűen kiaplikálni, és az nem ment egyszerűen. Fel is adtam. Igaz, csak 5mp-et adtam neki:)))"

 

A belső szűrőt nagyon egyszerű kivenni. Ha felpattintod a gép tetejét, akkor a gégecső belső csatlakozásánál el kell fordítani a tartályon lévő sárga kallantyút, a tartályt kivenni, és felfelé kihúzni a HEPA szűrőt tartalmazó (ugyancsak sárga) fiókot. Megcsinálni gyorsabban megy, mint leírni, kb. 2 másodpercbe telik.

Ami az árát illeti, szerintem ez az egyik fő érv, ami az SC760 mellett szól. Nem tudom hol nézted, de a Saturnban mostanában 20 eFt körül szokott lenni, valamivel fölötte, vagy - időnként, akciósan - 20 eFt alatt. Ennyiért viszont el is szokták kapkodni, nem véletlenül, mert korábban 35-40 körül volt az ára. Szolgáltatásait, sokoldalúságát tekintve (könnyű üríthetőség, kis méret, de nagy szívóerő, több fokozatú HEPA szűrő, távirányító a markolaton, tartályos, vagy porzsákos használhatóság, stb.) az SC7060 szerintem az egyik legjobb ár-érték arányú porszívó jelenleg a piacon.

 

20 eFt alatt     

 

itt még majdnem 38!

 

Szívesen megírom, ha érdekel még valami az SC7060-al kapcsolatban.

Előzmény: Törölt nick (4828)
Nyekurity_ Creative Commons License 2009.05.05 0 0 4832

Azért az, hogy az SC7060-at "nem ajánlják" így egy kissé túl általános. Valójában csupán egy valaki írt róla negatívan itt fórumban, mások meg szeretik, használják.

 

Nekem is van egy SC7060-am, és én is elégedett vagyok vele. A konstrukciója figyelemre méltó, a portartály könnyű üríthetősége tekintetében minden más típust kenterbe ver. Még az SC9150-et is, pedig az kétszer annyiba kerül, noha szinte biztosan nem ér kétszer annyit.

Előzmény: nagya2 (4829)
Nyekurity_ Creative Commons License 2009.05.05 0 0 4831

Igen, azután Te a 4810-es hozzászólásodban beszámoltál a további fejleményekről, én pedig erre reagáltam. Az általad írtak csak megerősítették, hogy porzsákos porszívók helyett érdemesebb a tisztítható tartályosokat használni. Nyilván nem állok egyedül a véleményemmel, Lacivill és még sokan mások is így gondolják

 

Egyébként pedig repetitio est mater studiorum, tartja az ismert mondás.

Előzmény: Soká (4830)
Soká Creative Commons License 2009.05.04 0 0 4830
Kedves Nyekurity,
ugyanez más szavakkal már elhangzott Laciviiltől (4786) és válaszoltam is rá (4787).

Előzmény: Nyekurity_ (4819)
nagya2 Creative Commons License 2009.05.04 0 0 4829

Hali!!

Az SC7060-at nem ajánlják(tavaly irták itt a forumon)

Nézd inkább meg az sc9150-et.

Üdv Nagya

Előzmény: Törölt nick (4823)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.04 0 0 4828
Üdv,

Kösz a részletes infót!
Amúgy nagyon tetszett az SC7060, csak én a belső szűrőt akartam egyszerűen kiaplikálni, és az nem ment egyszerűen. Fel is adtam. Igaz, csak 5mp-et adtam neki:)))

Azt hiszem, megnézem mégegyszer ezt a dögöt. Amúgy a többi samuhoz képest jobbnak tűnik ez? Azok ugyanis szerintem kisebb szériás készülékek, és csak pár ezressel olcsóbbak...
Előzmény: Nyekurity_ (4826)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.05.03 0 0 4827

A Solac LV 1500 sima gőztisztító, tehát porszívózni nem lehet vele, "csak" gőztisztításra lehet használni.

Én általában felmosni szoktam vele, szőnyegeket, kárpitokat, matracokat átgőzölni, wc-t, fürdőszobát takarítani....nagyon jó az esetlegesen penészes-piszkos fúgákra, ami nálunk szerencsére nincs, de barátnőm használja ilyen célból is, és nagyon dícséri.

Jah, még ablaktisztítás, amire rendszeresen használom, na és évente párszor a radiátorok, ahogy írtam is.

Több különböző fej van hozzá, van egy nagy, amivel felmosni, szőnyeget gőzölni lehet, a kisebb fejjel a kárpitokat, matracokat gőzölök és ablakot pucolok....vannak fújó "fejek" is, ezeknek nagyon pici luk van a végén, így ha ez van rajta, akkor nagy erővel jön a gőz nagyon, így szoktam a wc-t a perem alatt átgőzölni és úgy cakk-pakk is az egészet....ezzel le van fertőtlenítve, utána már csak nedves szivaccsal áttörlöm....mármint kívül és a deszkát, belül nem.:))) Ettől függetlenül azért használok természetesen wc-tisztító folyadékot is naponta, gőzölni heti 1-2 x szoktam.

Van, aki a sütőt, páraelszívót is tisztítja vele, még nem próbáltam, de majd ki fogom...

 

A karcher-nek van olyan porszívója, ami egyben gőztisztító is. Lehet vele csak porszívózni, csak gőztisztítani, és 2-in-1, egyszerre porszívózni és gőzölni is.

Erre rá voltam kattanva, gondolván, hogy milyen gyors lenne, ha egy húzásban meg lenne a porszívózás és a felmosás is, de egy ismerős, akinek van ilyen, lebeszélt róla. Azt mondta, hogy ő is úgy használja, hogy először kiporszívóz vele, utána felmos(gőzöl), mert úgy sokkal gyorsabb, mint ha 2in1 működik, mert akkor nagyon-nagyon lassú, sokkal gyorsabb az egész, ha előbb porszívózás, utána gőzölés....akkor meg minek vegyek, van jó porszívóm és gőztisztítóm is, így megspórolt nekünk vagy 160 ezer Ft-ot.:p :)

Előzmény: Nyekurity_ (4818)
Nyekurity_ Creative Commons License 2009.05.03 0 0 4826
Üdv Neked is!

 

Az általad felsorolt típusok mind portartályos porszívók, bár, hogy az „LG V-CA251NT vagy LG V-CA251NT” között mi a különbség, azt nem tudom. Típusszám alapján semmi, lehet, hogy elgépeltél valamit?

 

A design díjas Samsung SC7060 konstrukciója több tekintetben rendhagyó. Kis méretű porszívó, a nagyokat megszégyenítő szívóerővel, írja róla egy ismertető, és igazat mond. 

 

A porszívó kis mérete részben abból adódik, hogy a portartály egy részét a teleszkópos szívócső és a markolat közötti részre helyezték ki, egy áttetsző műanyag tubusba. Ezt az előszűrő egységet régebben twisternek nevezték, mostanában cyclone filter van ráírva.

 

Egy további szűrőtartály magában a gépben van. A belső szűrőtartály helyére porzsákot is lehet tenni, tehát a típus kétféleképpen használható. A beszívott szennyeződés nagy részét már a csövön lévő ciklon szűrő megfogja. A felsorolt összes porszívó tartálya közül az SC7060 ciklonszűrőjének a legkönnyebb az ürítése, a tubust egy félfordulattal el lehet távolítani a helyéről és a tartalmát egyetlen mozdulattal a szemétbe önteni. Ez kb. olyan egyszerű, mint egy pohár vizet kiönteni. Erre a könnyű üríthetőségre azonban szükség is van, mert a twister űrtartalma nem nagy, hamar megtelik, tehát viszonylag gyakran kell üríteni. Ha ezt betartod, akkor a belső tartályba alig fog jutni szennyeződés, legfeljebb némi finom lerakódás, amit nem szükséges minden alkalommal elmosni. A gép szívóereje hatalmas, a markolaton elhelyezett ki-be kapcsolóval fokozatmentesen szabályozható. A legtöbbször nem szükséges a legmagasabb állásig tolni.

 

Előszűrő nélkül a gépet lehet használni, de nem tanácsos, mert a belseje hamar elkoszolódik. A motor utáni és előtti (HEPA) szűrők sajnos nem moshatók, csak cserélhetők, ha a twistert használod, és rendszeresen üríted, akkor viszont ezek nem tömítődnek el túl hamar.

 

A döntést az is befolyásolja, hogy mekkora lakásban, milyen célra akarod használni a porszívót, és milyen gyakorisággal vagy hajlandó az előszűrő tartalmát kiönteni. Ha Te is hetekig szeretnéd az összegyűjtött koszt tárolni kidobás előtt, akkor az SC 7060 nem jó választás.

 

Egyébként minden választás kompromisszum, a leendő tulajdonosnak el kell döntenie, hogy az ő számára egy adott konstrukció milyen tulajdonságai fontosak.
Előzmény: Törölt nick (4823)
Nyekurity_ Creative Commons License 2009.05.03 0 0 4825

"Nálunk 54 nm van hetente 1-2 alkalommal végigporszívózva ... a 3.5-4 literes porzsák kb félig-háromnegyedig lehet január óta."

 

Na ez az, amit én nem kedvelek, az át nem látszó por Jacques telítettségét szemrevételezéssel, tapizással találgatni. És legalább annyira nem kedvelem az egyszer már összeggyűjtött port, koszt, atkakolóniát, stb. literszám, hétszám, hónapszám a takarítószekrényben tárolni.

 

Számomra sokkal szimpatikusabb a portartály tartalmát minden takarítás után egyből beleönteni a kukába.

Előzmény: Törölt nick (4822)
Nyekurity_ Creative Commons License 2009.05.03 0 0 4824

"Porzsák sem gond, ha a neten utánrendeled."

 

Nem rendelek por Jacques-ot, mosható tartályos porszívót használok.


"www.quelle.hu internetes áruház." Köszi. És az otto?

Előzmény: Törölt nick (4821)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.03 0 0 4823
Üdv ismét!

Ezekről porszívóról tud valaki valami véleményt mondani?
LG V-CA251NT vagy LG V-CA251NT
LG VC-D281HT

Panasonic MC-CL483SC79

Samsung SC4330
Samsung VCC 4350
Samsung SC7060
Samsung SC6530


A 251 LG-t és az SC7060 samut élőben is néztem. Ezek tetszettek. Az LGben, hogy nagyon egyszerűen lehet cserélni a tartályt, míg a samuban, hogy dupla szűrő van, igényesebb kivitel plusz szolgáltatásokkal. De persze szívó erőt nem tudok és a számoknak nem hiszek - általában mindig túllicitálás megy minden területen, egyedi szabványú mérések szerint - lásd pl a TVknél a dinamikus kontraszt, amiben a samuk élen járnak...

Előre is köszönöm.
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.02 0 0 4822
Nálunk 54 nm van hetente 1-2 alkalommal végigporszívózva egy fc9174-es géppel. Nincs szőnyegünk, csak járólap+lamináltpadló. Rengeteg szösz, meg porcica keletkezik az ágyneműből, s mégis : a 3.5-4 literes porzsák kb félig-háromnegyedig lehet január óta. Ez még az a zsák, amit a géphez adtak. Lehet, hogy kitart 5-6 hónapig, szóval annyit nem kell mászkálni...Egy "gyári" porzsákkkészlet 4-5 darabból áll, lehet, hogy nálunk az két év :)
Nyilván, ahol van két skótjuhász, meg egy labrador, ott tele van a zsák egy hónap alatt.
Nyekurity_ Creative Commons License 2009.05.02 0 0 4820
Valamiért nem látszik, hogy az előzőekben a 4807, 4808 és 4810-es hozzászólásokra reagáltam.
Nyekurity_ Creative Commons License 2009.05.02 0 0 4819

"... felhívtam a boltot, mondtam, hogy mihez kellene porzsák,... Elmentem, és hát nem ért meglepetésként, hogy amit ajánlott a srác, az nem pont az, ami nekem kellene. Elvittem magammal az eredeti zsákot, megmutattam, ... Felhívta a pécsi nagykereskedőt, szerdára ígérték az árut, ez persze már drágább, ... Egye fene, kifizettem, szerdán mehetek újra.
Összességében, amennyi időt eltöltöttem ezzel a porszákkal, jobban jártam volna, ha postán megrendelem az eredetit..."

 

Az ilyen, és ehhez hasonló kajtatástól, utánajárástól menekül meg az, aki búcsút mondva a por Jacques-os típusoknak, mosható tartályos porszívóra vált.

Nyekurity_ Creative Commons License 2009.05.02 0 0 4818
A hozzászólásod olvastán rá kellett jönnöm, hogy mennyi mindent nem tudok; például azt sem, hogy voltaképpen mi a lényege, mire való, hogyan működik egy ilyen gőztisztító, most akkor szív, vagy fúj, esetleg mindkettő? Nem volna kedved nagy vonalakban bemutatni az lv 1500-at, esetleg adni egy linket, ahol a működését leírják?

 

És azt sem tudom, hogy mi az a quelle és otto, ezek talán internetes áruházak?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!