Keresés

Részletes keresés

Eni79 Creative Commons License 2009.11.06 0 0 45021

Hát akkor az tényleg nem volt vészes.

 

Mi vasárnap 1/2 8-kor kell megjelenjünk a vadászháznál... Áááá, kezdek ám izgulni! :DDDDDD

 

"Ember köszöni jól van (gondolom) tán érthető, hogy nem tartom vele a kapcsolatot és a jövőben sem akarom. Azóta nem találkoztunk." >>> persze h érthető. Én arra gondoltam hogy ez a f@sz kapott -e felelősségrevonást, vagy próbált-e valahogyan kárpótolni (úgysem lehet, de mégis), egyáltalán bocsánatot kért-e... Ha az én valamelyik szemem fényével történne ilyen nem is tudom hogy bírnám elviselni. :-(

Előzmény: snepf (45020)
snepf Creative Commons License 2009.11.06 0 0 45020

Azon mindig kell dolgozni :)

 

Sima 200 lépésest húztunk, ahogy az elő vagyon írva..

Szerintem olyan bő 40 méteres úszás volt a vizi elhozás, nem okozott gondot, nem hullámzott a víz.

 

Én is aggódtam a szeme miatt, főleg most, hogy akácsarjast vadásztunk de szerencsére vigyáz magára.

Fácánozás kevésbé veszélyes, mert ott felfelé lőnek, igaz holnap bérvadászok lesznek, de ott leszek az eligazításon, lelkükre kötöm, hogy a föld felé véletlenül se lőjenek, rókára meg csak a tutira, de szereintem nem lesz róka holnap.

 

Ember köszöni jól van (gondolom) tán érthető, hogy nem tartom vele a kapcsolatot és a jövőben sem akarom. Azóta nem találkoztunk.

Előzmény: Eni79 (45019)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.06 0 0 45019

A vicc az hogy ezt most anában kezdte el, és hamar jobb belátásra lehet bírni, de azt hiszem ezen mindenképpen dolgozni kell majd a szezon után. Jajaja, láttam a munkavizsgán, pont ezért is mentem el megnézni... Ott mekkora vonszit húztatok amúgy?

 

A vizes feladat az mi volt, azt már nem vártam meg.

 

Csacska... Jahjajh, a szeme... Hát ez sajnálatos. De hát vadászni tud rendesen, és ez a lényeg. Meg hogy nem veszítette el a látását... Eszembe is jutottál most ezzel kapcsolatban hogy megyünk most vasárnap... :-((((

 

Az emberrel (?) mi lett? Az ominózus esemény után tudsz róla valamit?

Előzmény: snepf (45018)
snepf Creative Commons License 2009.11.06 0 0 45018

Tudom, megtapasztaltuk, hogy a térlátása messze nem tökéletes, és abban reménykedni, hogy ilyen feladata nem lesz hiú ábránd.

 

FT-on és M, S osztályban ezért  kizárás, vagy 0 jár, de munkavizsgán ez még belefér, legfeljebb levesznek az osztályzatból, ha nagyon csúnya a lábnál követés.

Munkavizsgán azért eléggé belátható terep van, kevés csábítással.

Előzmény: Eni79 (45016)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.06 0 0 45017

Marcsika ez remek hír és köszönöm hogy ezt már nekem tegnap telefonon is elmondtad! :-)))))))

 

 

A növényallergiával meg ne foglalkozz... Nekem is van a Carlossal. Nem nagyon tudsz mit tenni vele... Csak kezelgetni lehet sajnos. :-(

Előzmény: secperc (45011)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.06 0 0 45016

Igeeeeeeeeeeen, tudom. Azt gondolom ebben a szezonban én sokkal többet fogok tanulni, mint a Carlos... :DDDDDDD Bár azért neki is van jócskán mit!

 

Jó hát én még ott tartok hogy puska nélkül csak a kutyát kell szemmel tartanom, és remélem ez menni fog. :DDDDDD Csak nehogy puska kerüljön az én kezembe is...! :DDDDDDDD

 

Miért nem fogtok trialozni már? Lehet hogy ezt mondtad már, de nem emlékszem.

 

"Lábmunka az nem olyan mint FT-on. Értelemszerűen enyhébb a megítélése." >>> Nálam ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy jön Ő szépen láb mellett, ha megállok általában leül, de néha csak megáll. Ha elindulok jön ő is velem. Fordulok, fordul, stb... Ha szők a terület a hátam mögé megy és mögöttem jön, ha újra kétférőhelyes akkor visszaigazodik. Mikor "tele a segge" akkor fodul elő hogy előrébb megy egy fél-1 métert, de szóra vagy ciccenésre visszaurik. A múltkor szarakodott (mondjuk egy erdő szélen mentünk el, tele vaddal a terület), hogy kissé lemaradt és átment a jobb oldalamra... Logikusan azt gondolom mivel ha előrébb megy tudja h visszaparancsolom, hátulról próbált meg picit szórakozni... Folyton kitekingetett. Mondjuk ekkor is 1 méteren belül maradt, és azonnal reagált, csak nekem ez nem jó lábmunka. Vagy nem szabályos... Érted?

 

 

 

 

Előzmény: snepf (45010)
snepf Creative Commons License 2009.11.06 0 0 45015
Igazából az ellen is jó.. Valójában két nadrágszár és középen egy csat van amivel össze lehet fogni.. és van a zsebekhez is egy nyílás. Nagyon ötletes.
Előzmény: czaltikgyörgyi (45012)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.11.05 0 0 45014
Háááááááát te,....Secperc,komolyan mondom csak ámulok már tátott szájjal!
Ezt a cirkuszt amit Ti a kajákkal levertetek!!!!!
..és Te akkor most mit tippelsz,szerinted miért vakarózott annyira??Mit evett ő ezekből a cirkusz előtti időben?
Egyébként nagyon örülök,hogy végre jól vagytok!!Puszi.
Előzmény: secperc (45011)
Döme-Ádám Creative Commons License 2009.11.05 0 0 45013

Sajnos ezt hívják úgy, hogy tanulópénz! Mi is kifizettük már többszörösen ....

Mindenesetre örülök, hogy Berry jól van, továbbra is nagyon vigyázz Rá!!!!

Előzmény: secperc (45011)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.11.05 0 0 45012
Az esőnadrág tök jó dolog lehet,-nekem sincsen még....
Múlt héten láttam egy kutyáson,azt mondta,hogy az ALDI-ban vette 2000 körüli összegért.Marha jól nézett ki! Nekem is nagyon kéne,ha reggel kimegyek a kutyához-ráhúzni a melegítőmre.(szőr ellen)
Előzmény: snepf (45000)
secperc Creative Commons License 2009.11.05 0 0 45011
Sziasztok!

 

Megjött Berry allergiatesztjének eredménye.

 

A csirkére pont NEM allergiás!!!

 

Igy tök felesleges és költséges volt az egész cirkusz, amin átmentünk:-(((((((

Allergiás viszont kb. 20 féle növényre, fára, fűre, bokorra. A kajákból a nyúlra, tojásra, szójára, burgonyára, céklára, borsóra. Úgyhogy abban maradtunk a dokival, hogy etessem úgy, mint eddig a főtt kajával, és egy kis változatosságot azért vigyek az étrendjébe bárányos, pulykás, kacsás, konzervvel, vagy főtt formájukkal. S hogy ne legyen annyira egyoldalú az étkezés és kapja meg a vitaminokat és ásványi anyagokat, igy kap étrendkiegészitőt, még nem tudom milyet, ott még nem tartunk. Szóval ennyi, és ha rögtön ezzel kezdem, akkor csak 10 napot szenvedünk és utána lehet célirányosan kezelni. Na mindegy lényeg, hogy most már jól vagyunk, visszahiztuk a 40 kg-kat és teljesen egészségesek, jókedvűek vagyunk.

 

Pussz Mindenkinek:-)))

snepf Creative Commons License 2009.11.05 0 0 45010

A nyúllal nagyon ésszel. Először szigorúan csak döglöttre.

Ha már van sebbzettel sikerélménye, akkor kell nagyon figyelni rá.. nekem meg extrán szar mivel a szántáson sokszor láb alól ugrik a nyúl, szemem sarkából a kutyát is lesem, meg lövök is, általában a nyulat így elhibázom, a kutya meg látja hogy porzik a sörét és már ugrik is. Ezzel van a legtöbb bajom, a távolival nincs.

Bár nem tudom minek görcsölök, mi már nem fogunk Trialozni :(

 

Lábmunka az nem olyan mint FT-on. Értelemszerűen enyhébb a megítélése.

Előzmény: Eni79 (45009)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.05 0 0 45009

Persze beszéltük ezt a vonszi dolgot már a döglött vaddal, de nincsen jobb ahogyan írod Te is.

 

"Ha fedett terepen menekül a nyúl, akkor a kutyának nehéz dolga van, de a szagnyomon tudja követni. Sebzett nyúlra küldeni kuytát elég necces, mert akkor hamar beugrós lesz rá, hisz van sikerélménye." >>> Na ott a pont!! Pont ezt mondom én is. Ha ilyen helyzetbe kerülök mit tegyek? Alapjáraton a Carlos biztosan pörgősen rányomul, jól emlékszem én még a kacsaspúrra... Olyan szinten felpörgött tőle hogy élmény volt visszatenni. (Nem is sikerült 100%-san azóta se...)

 

És ha vadászkutyáról beszélünk akkor azt mondom igen, igenis rohanjon a nyúl után és hozza be, mert ha nem megy utána akkor elveszik ami ugye anyagi veszteség. Viszont mivel kezdő rutintalan kutyáról van szó, még nem fogja tudni a különbséget a sebzett és az egészséges nyúl között, így valószínűleg arra is rá fog nyomulni, az meg ugye már nem kívánatos... Áááááá de nehéz ügy ez.

 

"A megvezetés vizsgán nem kötelező, az egy lehetőség. Szárnyazott madárra ha küldöd a kutyát, sokszor nem látod, hogy hová esett, nemhogy melyik irányba menekült. Emiatt levonni osztályzatot enyhén szólva fura.." >>> Igen én is úgy értelmezem hogy megvezethető, tehát ez egy lehetőség. Nekem mondjuk a feka alapjáraton elég gyors, hamar szagot fog így nem is tudom megvezetni mondjuk 15 méteren keresztül, mert ha ráment a csapára ez már dübörög rajta. Így csak pár métert szoktam megvezetni, amíg bizton nem tudom h szagot fogott. Mondom, full önálló, ráadásul gyors! munka volt a vonszalék , mégis ezzel az indokkal kaptunk rosszabb pontot... Mondom nem frsutrál, csak amikor mondjuk valamelyik kutya "jelölte" a vonszalékot és az maxot kapott akkor picit megnyúlik az arcom. Mi soha nem csaltunk, se vonszaléknál, se légszimatnál... Légszimatnál is volt olyan kutya amelyik végignézte az előző kutya munkáját és nyílegyenesen odarongyolt. Nekem a Carlos az keresett, szél alá ment nem pedig azonnal odarohant. Pedig az orra az elég jó neki. :D

 

"Lábmunkát vadászaton csak rontani lehet :)" Tuuuuuuuuuuuudooooom... Majd győzzem visszarakni belé mire jön a munkavizsga... Áááááá, sose lesz az nekünk, hahaha. :DDDD

Előzmény: snepf (45008)
snepf Creative Commons License 2009.11.05 0 0 45008

Zoknival óvatosan. Egy rossz lecsúszó zokninál nincs undokabb dolog a világon és a túl meleg zokni sem jó mert jobban beleizzad az ember lába.

 

Nálunk 4 ezer egy madárnak az ára a terítéken, ahogy azt múltkor mondtam, tehát ha egy madár megvan ami kutya nélkül nem lenne meg, akkor a kutya bőven megdolgozta a napi kajáját. :)

Döglött vadat oldalán húzva kerestetni többször leírtam, hogy életszerűtlen, de jobbat nem tudunk. A sebzett és elgyalogló vadat megtalálni egy egész más mutatvány, azt csak vadászaton tanulja meg a kutya.

 

Igazi vadászaton a sebzett nyulat szemmel követi a kutya, mert úgy gyorsabban meg tudja fogni. A valóságban ez úgy működik, hogy lövés után ha a nyúlból száll a toll, akkor küldeni kell a kutyát, mert még ki tudja használni azt hogy a sebzett nyúl lassul és megfogja. Ha nagyon enyhe a sérülés, mondjuk haslövés, vagy láblövés, akkor is. Ha fedett terepen menekül a nyúl, akkor a kutyának nehéz dolga van, de a szagnyomon tudja követni. Sebzett nyúlra küldeni kuytát elég necces, mert akkor hamar beugrós lesz rá, hisz van sikerélménye.

 

A megvezetés vizsgán nem kötelező, az egy lehetőség. Szárnyazott madárra ha küldöd a kutyát, sokszor nem látod, hogy hová esett, nemhogy melyik irányba menekült. Emiatt levonni osztályzatot enyhén szólva fura..

 

Lábmunkát vadászaton csak rontani lehet :)

Előzmény: Eni79 (45007)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.05 0 0 45007

Jaja, én is ezért választottam. Mondjuk egy számmal nagyobb méret volt csak, de ez sztem nem baj, legalább mehet bele vastag zoknika. :DDDD

 

 

Beszélem a Zsoltival, akihez megyünk azt mondta múlt héten is jobb lett volna több kutya, mert veszett el madár... Egy madárra mondott 3.300 értéket... Az azért elég gáz. Mi mindenesetre már nagyon várjuk, remélem elégedettek lesznek velünk.

 

 

Nem is mondtam neked, a Carlossal mostanában gyakoroltunk vonszalékokat, az valami állati jól megy neki. Erre a feladatra mondom, hogy komolyan ez a kutya erre született. A többit is tudja (persze valamilyen szinten csak), de ez megy neki cefetül. A lábmunkáján viszont van mit javítani... :-(

 

Mondjuk ezért nem is értettem a VAV-on hogy miért kapott "csak" 3 (? Már nem emlékszem, de nem a maxot kapta)-as osztályzatot rá, mikor full önálló munkával nagyon gyorsan behozta a nyuszkót, szépen kézbe adva. Azt mondták mert "nem vezettem meg 15 méteren" keresztül. De kérdem én minek? Ha őt elég ennél sokkal kevesebb méteren is megvezetni? Mondjuk nem érdekes, nem von le semmit az értékéből, csak érdekes...

 

 

Előzmény: snepf (45006)
snepf Creative Commons License 2009.11.05 0 0 45006
Jó ha behúzható, mert akkor nem hullik bele minden szemét. Nekem a bakancsom most is telement levelekkel magokkal még akác tüskével is. :D
Előzmény: Eni79 (45005)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.05 0 0 45005

Asszem azaz. Vagy hódbéléses, ki tudja már?  :DDDD

 

Zöld, lábszárközépig ér, és az eleje összehozható. Jó kemény talpa van.

Előzmény: snepf (45004)
snepf Creative Commons License 2009.11.05 0 0 45004

Igen, gondolom az lehetett. Ilyen esős időben, amikor mindenhonnan csurog az esőlé akkor a gumicsizma jobb. Száraz hideg, hó mentes időben jobb a bakancs, lábszárvédővel, ha dér van.

 

Bélelt alatt a neoprén bélést érted??

Előzmény: Eni79 (45003)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.05 0 0 45003

Kalap sz@r ez a hírdetés. :DDDD

 

 

Jaaaaaaaaah, tudom máááár, asszem Olivéren láttam egyszer valami ilyet! Én a múltkor ilyen lábszárvédőért mentem be (Tudod ez a vízhatlan cucc, majdnem térdig ér, balancshoz való...), persze nem volt csak valami afrikamintás, hahaha, de bánatomban vettem egy gumicsizmát... Egy béleltet. :DDDDD

Előzmény: snepf (45002)
snepf Creative Commons License 2009.11.05 0 0 45002

Annyi zagyvaság van a hirdetésban.. "fajtiszta.." na ez mindent elmond, felesleges kérdezni.

 

Nem tudok képet feltenni.

Ez egy bő gatya, olyan szárral, amibe csizmával is bele lehet bújni. Egy hosszabb halásznadrág szerű. Cserébe nincs ülepe és elöl is nyitott, tehát jól szellőzik. Én a Dekanyóban vettem és nagyon bevált. A rendes nadrág sem lesz csupa sár és vízhatlan.

Előzmény: Eni79 (45001)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.05 0 0 45001

Én kérek elnézést, hahaha! :DDD

 

 

 

Jaj ne is mondd. Reménykedem h elmúlik ez a takony idő hétvégére... Nekem nincsen esőnadrágom... Milyen az az esőnadrág? Fotót kérek róla! :DDDDD

Előzmény: snepf (45000)
snepf Creative Commons License 2009.11.05 0 0 45000

Mit kötözködsz :P

 

Akik ide járnak azoknak mindnek van retijük, akik olvasni járnak ide azokra remélhetőleg már ragadt annyi, hogy ilyen hirdetésre csak mosolyognak.

 

Más. Tegnap előkészítettem a jó kis esőnadrágomat. Megvédi a térdemet, nadrágomat az átázástól és nem vezeti a gumicsizmába a vizet. Érdemes és praktikus ilyet beszerezni, mert védi a térdizületeket.

Előzmény: Eni79 (44999)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.05 0 0 44999

És persze igazolt származási lappal rendelkező egyedekről van szó, a szülők pedig fajtatiszta törzskönyves, tenyésszemlések és minimálisan képességvizsgások...

 

 

Ugye?

Előzmény: Puszorka (44998)
Puszorka Creative Commons License 2009.11.05 0 0 44998

Sziasztok akinek nincs még egy aranyos labrador kutyusa, itt a lehetőség!

Október 1-én született 9 tündéri fajtiszta labrador retriever kölyök várja gazdáját! 6 kan és 3 szuka, erős csontozatúak, első alom tehát nem agyon tenyésztett kölykökröl van szó. Oltva, többször féregtelenítve december elején elvihetők.

Írjatok az e-mail címemre: ursula13@freemail.hu vagy telefonon is bármikor elérhető vagyok: 06302364944.

Az árban pedig megegyezünk.

 

apacska Creative Commons License 2009.11.04 0 0 44997

Szia Rita! Én is azt mondom, ne izgulj ezek miatt, mindkettő meg fog oldódni, ahogy megszokja az új helyét és biztonságban érzi magát melletted. A szobatisztaságra nevelés pedig az ivarérettség elérésekor könnyebb lesz, mert a kutya is szívesebben végzi a dolgát kint, ahol a szagokkal jelölni is tud. Próbáld úgy alakítani, hogy mindig azonos időben vidd sétálni vagy kocogni és akkor ő is könnyebben megszokja, hogy akkorra időzítse a dolgát.

Nekem két kutyám van, mindkettő kerti kutyus, de ha elmegyünk velük valahová hétvégékre, akkor többnyire bejönnek velünk a lakásba. Sose kellett tanítani nekik a szobatisztaságot, maguktól megvárják, hogy kiengedjük őket, vagy elkezdenek nyüszögni az ajtóban, ha ki akarnak menni. Ne aggodj tehát, nem lesz ezzel gond! Legyél vele minél többet, főleg eleinte és biztos vagyok benne, hogy meghálálja a gondoskodást.

Előzmény: Rita4 (44990)
barvivien Creative Commons License 2009.11.04 0 0 44996

És ha egy nagy újságpapírt raktok oda ahova piszkít?

Ha rá piszkít akkor nyert ügyetek van...egy hét múlva félbe hajtjátok az újság papírt, majd megint, egy hét múlva megint félbe... és így tovább.....

Egy próbát megér, a vége elvileg az lesz hogy eltűnik az újságpapír és a bepiszkítás is:)

A félelemmel kapcsolatba meg türelem, türelem, türelem...nagyon kevés ideje van még veletek....

 

Előzmény: Rita4 (44995)
Rita4 Creative Commons License 2009.11.04 0 0 44995

Szia,

Köszönöm válaszotokat. Teljes mértékben igazatok van, türelem játék. Csak rossz nézni hogy olyan szomorú és nagyon fél pedig nem is akarom bántani. De csak rájön előbb-útobb, hogy szeretjük. Bár már a farkát erőteljesen csoválja néha, nagyon cuki ez már előrehaladás.
Igen csak egy adott helyre a szoba bejáratához piszkit. Szoktam vele kocogni mert azt futásnak nem nevezném és akkor sem végzi el a dolgát. Tegnap azt csináltuk hogy nem is igazán foglalkoztunk vele főztünk tettünk-vettünk és ő csak feküdt kint az előszobában néha felpillantott vagy szunyokált nem igazán akar még nyitni felénk. Csináltunk kint neki egy kenelt az udvaron (társas házban lakunk) csak még nincs háza és addig még nem akartuk kirakni. Bár az is csak azért lett hogy napközben kint lehetne amíg nem vagyunk otthon, de estére nem akarjuk kint hagyni meg nem kerti kutyát akartunk, hanem hogy ott legyen melletünk. Talán megszokja.
Előzmény: barvivien (44992)
snepf Creative Commons License 2009.11.04 0 0 44994
Úgy fest :D
Előzmény: barvivien (44993)
barvivien Creative Commons License 2009.11.04 0 0 44993
Hihi én is ezt írtam....egyetértünk valamiben...nahát:D
Előzmény: snepf (44991)
barvivien Creative Commons License 2009.11.04 0 0 44992

Szia!

 

Amit én tennék fékősség ellen hogy a házban hagyom őt.

Jövök megyek teszek-veszek a lakásban mintha ő ott sem lenne, és várom hogy nyisson felém a kutya.....

Vagy miközben jövök megyek a lakásban mikor elmegyek a kutya melett mindig kapna egy kis finom falatot hogy érezze hogy a jelenlétetek jó neki....

De eggyik módszer sem hat fél perc alatt:(

Szobatisztaság: Mikor elviszitek sétálni akkor is fél?

És ha kocognátok vele egy kicsit?

Ha intezívebb a mozgás akkor jobban rá jön a kutyákra az üríthetnék....és akkor hátha már otthon nem csinál be.

Adott helyre csinál mindig?

 

A kertben nem maradhat kint egyedül?

Ha ott jobban érzi magát...nem maradhat kint?

 

Ha egy nem félős magabiztos kutyát fogadtál volna be az első 1-2 hétben az is furán viselkedne...meg kell még szoknia az új helyet, meg kell szoknia hogy nem bántjátok, és meg kell szokni hogy a lakásba nem  piszkíthat

Előzmény: Rita4 (44990)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!