Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.05.18 0 0 9264
Az utolsó bejegyzésed zárszavával tökéletesen egyetértek, de felmerül egy kérdés: tulajdonképpen mi a mondanivalód, mert így tök zavaros, nem értelmezhető.
Előzmény: laci-ka (9263)
laci-ka Creative Commons License 2010.05.18 0 0 9263

Bocs,hogy egy kicsit vitatkozok.Szerinted! Ki irányítja ma magyarországon a levegőben levő vadászrepülőket?Van irányítás?Egerág,Baja stb. nélkül? Van.Tehát valamilyen szinten működik a rendszer.Jelenleg a délszláv területeken nincs semmiféle harci repülő ami repülni tudna.Tehát nem kell figyelni őket.Tökéletesen megfelel a jelenlegi technika is a semmi megfigyelésére.Viszont irányítani az más.

Nem mondom,hogy nem lenne jó több megfigyelő irányító rendszer de nincs.Ami viszonylag jó helyen volt na azt zárták be és helyette erőltetnek egy újat jó sok pénzért.Ezekről a finanszirozási dolgokról jobb nem tudni és beszélni róla.

Az előtted szólónak szeretném mondani,hogy a Nato nem tőlünk fogja megtudni mi zajlik mondjuk szerbiában ezt higgye el.

A csekélyke légirőnkről csak annyit,hogy sok állam irigyeli nyálcsorgatva azt a csekélységet amit a Magyar légirő használ.

Részemről a téma OFF amig nem érünk sikamlósabb területre.

Inkább sirassuk a sokszor méltatlanul bezárt laktanyákat amiről tulajdonképpen ez a topic szól.Privátban azonban szivesen állok rendelkezésedre.

 

Előzmény: sandinista (9262)
sandinista Creative Commons License 2010.05.17 0 0 9262
Nem tudom mit nem értesz, ugyanazt fontosat, a 93 km2-nyi országunkat és annak légterét kell figyelni délen is mint az ország többi pontján. A fizika és földrajzi adottságok miatt elégé behatárolt hogy az ország légterének ellenőrzését adott darabszámú lokátorral honnét lehet megoldani. Medinával mint helyszínnel semmi probléma nem volt amíg működött mellette Egerág, Sormás, Molnaszecsőd, Baja, Pusztaszemes, Juta. Ebből mára csak Juta maradt aktív. Viszonylag egyszerű belátni, hogy vagy körbe kell rakni Délmagyarországon a Mecseket RT alakulatokkal mint anno, vagy a magasra kell tenni, ahonnét nem korlátoz a domborzat.
A költségekhez meg annyit, hogy a projekt Nato finanszírozású, le van gyártva mind a három eszköz, kettőt már telepítettek az egyiket Csabára, a másikat Bánkútra, a harmadik meg Jután várja beládázva, hogy a méltóságos politikusaink végre eldöntsék hová épül. Ez a kib..szott nagy luxus, hogy még csak nem mi finanszírozzuk, csak telepíteni kéne egy alkalmas helyre, de erre nem vagyunk képesek 8 éve...
Mi a probléma a Kecskeméten a reptéri radarral?
Azt egy szóval sem írtam, hogy nincs értelme a földi irányításnak, azt írtam hogy csekélyke légierőnknél a földi irányítás jelenlegi rendszerben jóval kisebb szerepet kap.
Előzmény: laci-ka (9260)
belic Creative Commons License 2010.05.17 0 0 9261
Hello,

A kérdésemre,hogy mit kellene figyelni olyan nagyon fontosat sok sok miliárdért délen nem kaptam meg a választ.Ha már így felsoroltad.Egy ekkora beruházás irdatlan pénzbe kerül

Ha olyan sok penzbe kerul, akkor vagy zavarja a NATO-t, hogy tul sok penze van; vagy talan szeretne tudni, hogy a NATO teruletevel hataros legterben mi tortenik.

Bel
Előzmény: laci-ka (9260)
laci-ka Creative Commons License 2010.05.17 0 0 9260

Van igazság az írásodban.De! A kérdésemre,hogy mit kellene figyelni olyan nagyon fontosat sok sok miliárdért délen nem kaptam meg a választ.Ha már így felsoroltad.Egy ekkora beruházás irdatlan pénzbe kerül.Manapság szerintem bőven el tudja látni a meglevő technika a funkcióját.Medina meg kúp elég jó pozicióban van ahhoz hogy amire nekünk szükségünk van kiszolgálja.Valóban nem tökéletes egyik sem de működik és szerintem nekünk elég lenne.

A reptér kiszolgálásáról meg a rádiólokációs rendszerről:)) nem akarok véleményt nyilvánítani.....- Az biztos,hogy szépen forog. No komment!

De igenis van értelme nagyon is sok a földi irányításnak.Fedélzeti radar ide vagy oda.A .......ne is beszéljünk.

Az a baj,hogy aki dönt annak sokszor fogalma sincs hogy mit dönt.A döntőknek csak egy bázis és egy pont a térképen. A tanácsadó azt mondja,hogy be kell zárni akkor be kell zárni.Hogy mennyire hasznos azt a kutyát sem érdekli.

Előzmény: sandinista (9259)
sandinista Creative Commons License 2010.05.17 0 0 9259
Ha a domborzat is rajta van térképen, és emlékeznél még az iskolából a fizikai tanulmányaidra akkor nem lenne kérdés a számodra sem, hogy miért nem alkalmas helyszín Medina a (Dél-)Dunántúl légterének ellenőrzésére. Amúgy a (Dél-)Dunántúlon pedig pontosan ugyanazt kell megfigyelni, mint ÉK-n (Bánkút) vagy DK-n (Békéscsaba) vagy éppen ÉNy-on (Kup). Az ország légterét.
A jelenlegi "légierőnknél" messze nincs akkora szerepe a földi vadászirányításnak, mint volt anno, és Városföld alapvetően ezt csinálta. Pusztán a reptér kiszolgálására megvannak és meg is voltak a rádiólokációs eszközök Kecskeméten. Ettől függetlenül szerintem is nagy hiba volt bezárni Városföldet. Túl nagy a távolság a békéscsabai valamint a jelenlegi (Medina) lokátorok között. Valamelyest persze jobb lenne a helyzet ha Mecsek valamelyik 600 méter fölötti csúcsán már forogna az új radar, de Városföldnek akkor is lenne értelme, jelentős rést fedne a le alacsony magasságon a Duna-Tisza közén
Előzmény: laci-ka (9258)
laci-ka Creative Commons License 2010.05.17 0 0 9258

Elmondom neked a nagy titkot.Medina.Na ezt a települést keresd meg a térképen aztán majd ha megtaláltad akkor el lehet gondolkozni mi a fenének kell egy radarállomás pécsre.Aztán meg mit akarsz a déldunántúlon megfigyelni?A nem létező délszláv légierőt?Vagy mit?

Azt viszont,hogy egy élő reptér kiszolgálására alkalmas radarállomást mért kellett bezárni az talány számomra.

Előzmény: Volt tüzér (9250)
Volt tüzér Creative Commons License 2010.05.17 0 0 9257
Akkor erről is lemaradtál. Ott az ilyesmit öt éve szétvágták.
Előzmény: t-72 (9256)
t-72 Creative Commons License 2010.05.17 0 0 9256
Nem tudom...van egy helyi rádiónk egy régi fülkés pótkocsiból jó mozgóstúdiót lehetne csinálni :)
Előzmény: Volt tüzér (9255)
Volt tüzér Creative Commons License 2010.05.17 0 0 9255
Temérdek használhatatlan vegyivédelmi vegyszer van még. Akad vagy 200 db 5JA23 közepes légvédelmi rakéta. Van vagy tizen... darab MI-24 helikopter. Meg bozót, lom, rom, szemét hatalmas mennyiségben. Ezek közül mi kell?
Előzmény: t-72 (9254)
t-72 Creative Commons License 2010.05.16 0 0 9254
Mezőfalvára ránézni egyszerűen szörnyű...Nem lehet onnan valami kütyüt vagy valamit szerválni valamiképp?
Volt tüzér Creative Commons License 2010.05.16 0 0 9253
És ha szerencséd lesz, akkor tiszta lesz az idő.
Előzmény: schlumberger (9251)
Volt tüzér Creative Commons License 2010.05.16 0 0 9252
Ha másképp nem megy, akkor megvárod a következő nyílt napot, és addig kuncsorogsz, amíg a győriek meg nem mutatják. A SZURN tetején lévő kamera hasonló felépítésű, a felhasználás módja is, csak a komplexum hatótávolsága miatt kicsit más a TV hatótávja is.
Előzmény: schlumberger (9251)
schlumberger Creative Commons License 2010.05.16 0 0 9251
No én egyszer megnézném, milyen messzi lát el, de attól tartok, bonyolult lenne bekapcsolni. Pedig de jó lenne megnézni, mit tudott AKKOR a szovjet haditechnika.
A múltkori átkukkolós sztoridból végiggondolva sokat, de más azt látni, mint hallani.
Előzmény: Volt tüzér (9247)
Volt tüzér Creative Commons License 2010.05.16 0 0 9250
Városföldet baszhatod. Onnan a büdös életben nem fogsz belátni a Dél-Dunántúlra.
Előzmény: laci-ka (9229)
Volt tüzér Creative Commons License 2010.05.16 0 0 9249
Ha valamit valóban akarsz, akkor ajánlani tudom a vasárnapot. Én akkor leszek fent. Máskor ott semmit nem látsz.
Előzmény: Kaszi28 (9232)
Volt tüzér Creative Commons License 2010.05.16 0 0 9248
Egyáltalán nem mindegy. Orosz volt 1918-ig (1921-ig?), meg van 1990 óta. Ami a kettő között volt, az a szovjet. Lényeges különbségek vannak a két fogalom között, már csak ha a haditechnikát is nézzük.
Előzmény: Sinobus (9239)
Volt tüzér Creative Commons License 2010.05.16 0 0 9247

Ezzel a riporttal az a helyzet, hogy alighanem sehol nem lesz látható, ugyanis valamiféle vizsgadarab. Még elmúlt évben volt ott ez a menyecske meg a párja, és miközben mutogattam nekik a dolgokat, elkottyantotta, hogy ő operatőr tanuló, és alkalomadtán kéne valami vizsgafilmet csinálnia, és hogy én mit szólnék a dologhoz, mint riportalany. Persze azonnal felajánlottam, hogy csinálja meg akkor rögtön, nekem van kamerám kölcsön. Meg is mutattam neki a Karát kamerát, ami alsó hangon másfél mázsa, csak éppen akkor még állvány nem volt hozzá. (Most már van, az állvány 13 tonna.) A kamera tetszett neki, de az ötlet nem.

Na én abban bíztam, hogy csak elfelejti a dolgot, de nem. Három hete arra lettem figyelmes, hogy egy pár kamerázik az udvaron. Mikor közelebb mentem, akkor ismertem meg a leányzót. Hát nem felejtette el. A vizsgafilmjéhez csinált különféle vágóképeket. Na persze azonnal szóbahozta az ígéretemet, és már nem lehetett visszakozni. Következő hétre meg is beszéltük a dolgot. Egy hétre rá ismét ott voltak, akkor még csináltunk néhány rövid snittet - ugye én tudtam, mi és honnan látható a legjobban - majd félrevonultunk a szakaszfedezék mellé, hogy ott majd kicsi lesz a nyüzsgés. Na ott lett felvéve a riport. Persze soha nem volt még akkora nyüzsgés, mint akkor, többször félbe is kellett szakítani a dolgot a ricsaj miatt.

Nekem megígérte a kislány, hogy a kész filmet (meg a nyersanyagot is) átadja DVD-n, hogy ha valami kell, használhassam.

Na ennyit a riportról.

Egyébként rendszeresen póruljárok a kameráimmal. Ha valaki sopánkodik, hogy nincs fényképezőgépe, mindig fel szoktam ajánlani, hogy adok kölcsön egy videokamerát, de érdekes, eddig még senkinek nem kellett.

Előzmény: Coop (9234)
laci-ka Creative Commons License 2010.05.16 0 0 9246

Nos.a Majsai úton az a múlt.Megszűnt.Volt még egy raktár a főutcán.Oda lettek leadva a hadtáp inkurens anyagok.Az is megszűnt.

Félegyházán nincs honvédség.

Előzmény: Hpasp (9245)
Hpasp Creative Commons License 2010.05.16 0 0 9245
Kiskunfélegyházán, és a MN 87. légvédelmi tüzér ezredről tudtam.

Előzmény: Sinobus (9224)
Sinobus Creative Commons License 2010.05.16 0 0 9244
Bocsánat, nekem úgyjött le.
Előzmény: schlumberger (9243)
schlumberger Creative Commons License 2010.05.16 0 0 9243
Nem kötekedés, picit olvass vissza. Ebben a topicban és a légvédelmi rakétásban nem mindegy.
Előzmény: Sinobus (9239)
csak john Creative Commons License 2010.05.16 0 0 9242
Akkor rajta gondolkodtál:
1
A riport engem is érdekelne. Nekem is volt szerencsém akkor ott lenni és sok érdekeset hallani Volt tüzértől, amit ezúton is köszönök neki!
Előzmény: Coop (9234)
laci-ka Creative Commons License 2010.05.16 0 0 9241
A környezetvédőknek fogalmuk sincs miről beszélnek.
laci-ka Creative Commons License 2010.05.16 0 0 9240

Ez az egyik a létező kettő közül.A bükk tetején.....És.....! Nagyon király!

 

Előzmény: schlumberger (9238)
Sinobus Creative Commons License 2010.05.16 0 0 9239
Akkor orosz nekötekedj!
Előzmény: schlumberger (9225)
schlumberger Creative Commons License 2010.05.16 0 0 9238
És ez a szép gömb hol tanyázik?
Előzmény: laci-ka (9230)
schlumberger Creative Commons License 2010.05.16 0 0 9237
Nem, nem karszalag volt! Biztosan nem!
Előzmény: Maz (9236)
Maz Creative Commons License 2010.05.16 0 0 9236
Volt egy tippem, hogy a forgalomszabályzó karszalagot vette fel, de nem, hímzett jelzés volt, tehát a poltiszt jelzés lesz a helyes megfejtés. Na mindegy, beszélek vele is, aztán jelentkezem.
Előzmény: Maz (9235)
Maz Creative Commons License 2010.05.16 0 0 9235
Kedves járőrparancsnokom van a képen :-)

Na mindjárt megkérdezem tőle, hogy mitt vett fel Kisbér réme(A pohos ál/alezredes) helytelenül.
Előzmény: schlumberger (9206)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!