Keresés

Részletes keresés

mtoma73 Creative Commons License 2002.03.05 0 0 318
Azert ha egy fogorvos reszegen megy dolgozni, azt szerintem nevezhetem idiotanak
Ez a "fogorvos" nekem is "sikeresen" tomott be egy fogamat, amirol kesobb(1 het mulva) kiderult, hogy meg szuvas volt.

Egyebkent meg is lepodtem, hogy nem fajt. Ugy hallottam korabban, hogy nem egy kellemes dolog a gyokerkezeles. Vagy lehet, hogy a fogorvosom jo?
Szerintem az utobbi mindenkepp igaz.

Előzmény: Degeczi (317)
Degeczi Creative Commons License 2002.03.05 0 0 317
kicsit meresz ezert laikuskent idiotanak nevezni az orvost - ha faj is, jobb idejeben elvegezni
miert?
ha a belobbant fog kezelese helyett inkabb varnak a teljes elhalasig, az adott esetben nagyon veszelyes lehet: nyugodtan fekszel le este, es esetleg mar teljesen bedagadt arcal ebredsz reggel
sokkal rosszabb, mint a kezeles
ezert nem azonnal a vegleges-, hanem csak egy gyogyszeres tomes kerul a fogba, ami nehany nap (vagy tobb het - ez sem lathato elore) altalaban kimeletesen banik el a jaratban maradt bakteriumokkal
ha mar tunetmentes, akkor lehet nyugodtan veglegesre tomni

van, amikor valoban teljesen siman hal el az ideg - ezzel szerencsed volt (ha jol emlekszem, az egyik elso nekem is igy alakult)
ebbol azonban nem szabad altalanositani, mert sajnos nem ez a jellemzo

Előzmény: mtoma73 (316)
mtoma73 Creative Commons License 2002.03.05 0 0 316
Lehet, hogy le van egyszerusitve, nem vagyok fogorvos. Egyebkent pedig nem kitalaltam az elhalt ideget, mert az en fogamra fujhatta a hideget, meg kocogtathatta, en semmit nem ereztem. Ezert nekem meg fogsz lepodni, de erzestelenites nelkul csinalta. A tomes utani idoszakra egyebkent en sem irtam mast, csak azt hogy nekem nem volt semmi hezag.
Persze a mutteromnak az idiota fogorvos aki fiatal koraban gyokerkezelest csinalt, annyira barom volt, hogy egy ygullat fogra csinalta meg, neki peldaul fajt.
Előzmény: Degeczi (315)
Degeczi Creative Commons License 2002.03.05 0 0 315
"Mivel az idegek elhaltak, amiert a gyokerkezeles kell ezert fajni biztos nem fog"

ez eleg nagymerteku leegyszerusitese a dolognak

egyreszt az ideg meg egyaltalan nem feltetlenul halt el teljesen, csak kezd - de meg boven erez
ezert is az az egyik tunet, h a fog fokozottan erzekeny hidegre, kocogtatasra

masfelol termeszetesen nem maga a kezeles a fajdalmas, hiszen azt mindenkeppen erzestelenitve vegzik
az utana kovetkezo idoszak azonban nemcsak szemelyenkent, de fogankent is elter: nem lathato elore a viselkedes

nekem mar vagy feltucatszor volt ilyesmi, es joreszt azok is problema nelkul zajlottak - de akadt olyan is, amikor a rakovetkezo ejszaka szo szerint a orditani akartam a fajdalomtol, muszaj volt gyorsan egy fajdalomcsillapito injekcios ampullat foltorni es meginni

Előzmény: mtoma73 (310)
cucu Creative Commons License 2002.03.05 0 0 314
Helo.
Igen, leterheltek a magánok is.
Nos, én kereken 25 éve járok ahhoz a dokihoz, -szájsebészhez- akitől most megváltam. Gyakorlatilag minden problémámat neki tudok be. Visszagondolva az elmúlt 25 évre, szinte mindig az ellenkező javaslatot adta, mint ami használt volna. Van egy-két koronás fogam, amivel állandóan -évente- megyek cseréltetni a koronát mert mindig elront valamit. Legutóbb 4 koronát dobott a szemétbe és az az 5. úgy ahogy jó lett. Bár nem tudtam összezárni a számat, akkora lett.
Amikor az asszisztens meglát, kérdi, most mi a baj? Á, semmi, most is ugyanaz, mint '96-ban.
Szóval nem megyek többet hozzá -pedig kb 6 éve nyitotta meg a roppant szimpozáns klinikáját- mert amúgy is kb duplája nála minden, még ha kedvezményt is ad, akkor is olcsóbban megúszom máshol. Amíg csak egy kis lakás-rendelőben dolgozott, jobban figyelt a minőségre és nem is volt drága.
El is mentem egy idős dokibácsihoz, aki minden problémámat orvosolt és a végén nem is fogadott el fizetséget.
Ez van.
Ja, ha kopnak a fogaitok, az nem a fogkefe miatt van, -mint ahogyan ő mondta nekem- hanem a savaktól. Érdemes éjjel is felkelni egy öblítés erejéig.
cucu
Előzmény: tabascowolf (308)
mtoma73 Creative Commons License 2002.03.05 0 0 313
Amit en irtam arra irtam azt, hogy lehet, hogy csak azert volt ilyen kedves a doktorno, mert fizettem. Bar az megismerve a rendelesek alatt, nem hiszem, hogy a penz mozgatta.
A ProfiDentrol es hasonlo "rablofogaszatokrol" valoban nem sok jo velemeny hangzott el.
Ok azt hasznaljak ki, hogy ha nincs jobb akkor majd hozzajuk megy a delikvens.
Nekem 2 percre lettek volna, de megis inkabb mast kerestem pontosan az "olcsosaguk" es az ellentmondasos velemenyek miatt.
Előzmény: maus (311)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.05 0 0 312
kedves maus, erre annyit mondanék, hogy a hozzászólásokból úgy vettem ki a profidentet jó messzire el kell kerülni. én magánorvoshoz járok, és négy bölcsességfogamtól váltam meg a fogszabályzó miatt, mindegyiknél ellenőrizték kirakósszerűen (vagyis kettőnél, ami beletört) hogy minden darabka megvan-e. ez pénteken volt, hétvégére kaptam egy mobilszámot, ha bármi van. nem volt semmi. pedig az egyik eléggé gyulladt volt, és nekem is csak akkor derült ki, mert soha nem fájt.
Előzmény: maus (311)
maus Creative Commons License 2002.03.05 0 0 311
Sziasztok! Nos, én nem értek egyet azzal, hogy ahol fizetni kell, ott kedvesebbek a dokik és alaposabb munkát végeznek. Korábban már írtam, hogy beletörték a tűt gyökérkezelésnél az egyik fogamba, nem lehet vele mit csinálni, együtt kell élni a tűvel. Sőt, másik helyen azt mondta egy doki, hogy ez akkor lesz gond, ha esetleg ki kell majd cserélni a gyökértömést, akkor az a tű miatt nem lehetséges. Lényeg az, hogy azóta egy másik fogamat is kezelésbe vették ugyanott, a Profidentnél. Ki kellett húzni, mert a tömés alatt csúnyán szuvasodott és gennyes volt a gyökerek alatt. Hozzá kell tennem, egyébként soha az életben nem fájt az a fog. Nos, nagyon nehéz húzás volt, kb. 5 percig rángatta, mivel ennek is görbe volt a gyökere. Másnap éjjel iszonyúan elkezdett fájni a seb, begyulladt, stb.
Vissza a Profidenthez, másik doki bead szuri, kiszed két fogdarab, kitisztította a gyulladt részeket, bele az üregbe egy gyógyszeres csík, másnap húzzam ki. Amíg a csík benne volt, oké volt, de miután kihúztam ismét baromira fájni kezdett, úgyhogy megint fogdoki. Ezek után már nem mentem vissza a Profidenthez mert elegem lett, hogy semmit nem tudnak normálisan megcsinálni, és mindezért baromi sokat fizetek. Úgyhogy másik dokihoz el, aki mondta, hogy ilyen esetben, ha húzás után begyullad a fog, első hogy röntgent kell csinálni, nem maradt-e benn még valami. Másik pedig, hogy nem elég egyszer beletenni a gyógyszeres csíkot, mert annyi idő alat nem jön rendbe, hanem azt naponta cserélni kell 3-4 napon keresztül, csak akkor gyógyul.
Úgyhogy másik dokinál röntgen, és visszajártam csíkot cserélni pár alakalommal, úgyhogy most 1 hét után végre úgy néz ki, hogy kezd rendbejönni a fog helye.... Úgyhogy ennyire bízzatok magukat "profi"-nak nevező, méregdrága klinikákban...
mtoma73 Creative Commons License 2002.02.26 0 0 310
Ha nagyon el akarsz menni 3 het mulva is el fogsz menni. A fajdalomtol nem kell tartani, mert manapsag mar minden kis nyogdecselesre fajdalomcsillapitot akarnak adni.
Egyebkent a gyokerkezelesrol telleg eleg nagy tevkepzetek vannak. En is azt hittem, hogy mennyire fog fajni, de ez szerencsere nem volt. Az egesz igazabol csak maceras. Mivel az idegek elhaltak, amiert a gyokerkezeles kell ezert fajni biztos nem fog. Max nagyon budos lesz amikor fertotlenik ki es kiszedik az ideg darabokat.
Az lehet, hogy a tomes utan bedurran, de nekem peldaul semmi problemam nem volt. A doktorno pedig azt mondta, hogy ez a fog ugyanugy mukodik, mint a tobbi, csak nem erzem, a gyokerkezeles nem jelenti azt, hogy 1 even belul tonkremegy es fogpotlasra lenne szukseg.
Amiket leirtam azok melle csak azt mondanam meg, hogy en fizettem a fogasztaert. Ha ingyen van lehet, hogy mas a helyzet, nem olyan kedvesek es megertoek az orvosok.
Előzmény: tabascowolf (308)
ona Creative Commons License 2002.02.26 0 0 309
Menjenek oda............

Szerintem keresd fel a dokinômet, még a pénzárcád is jobban jár!

Előzmény: tabascowolf (308)
tabascowolf Creative Commons License 2002.02.26 0 0 308
szevasztok,
ki vagyok akadva attól, hogy a szentkirályiba a fogászaton, miután lent az ambulánson megnézte a csini fiatal dokinő hogy mit akarok (végre rászánom magam, hogy megcsináltatom az egy rakás fogamat, úgy néz ki, csak tömések, nincs gyökérkezelés, vagy talán csak egy, ami határeset), szóval tömés lett volna, megadja hogy II. emelet X szoba, várok, nem túl sok idő múlva beszólítanak, már kezdek örülni, hogy milyen pörgés van itt, erre közlik velem, hogy most nem tudnak csinálni semmit velem, csak időpontot adni, méghozzá MÁRCIUS 20-RA!!! ez tegnap történt.
Mondom az asszisztensnek: nem lehetne valahogy ezen változtatni/segíteni/nekem megérné stb. hímezek-hámozok (hajlandó lettem volna adni azért az elején, hogy ne 3 hetente hívjanak majd be), de gyakorlatilag elzárkózott tőle, azt mondta, majd a dokival beszéljem meg ha akarom, az első alkalommal. DE KÖNYÖRGÖK ÉN MOST AKAROK FOGÁSZATRA MENNI, MOST VAN VÉR A PUCÁMBAN, 3 hét múlva meg lehet hogy már annyit romlik a legrosszabb fogam, hogy mégis gyökérkezelni kell. (nem a fájdalom miatt gond, hanem mert az már halálraítélt fog lesz, és egy lehetséges gócpont a szervezetben)
SO, nagyon erősen gondolkodom azon, hogy magánhoz menjek, pedig anyagi okai voltak a szentkirályinak...
Nincs tapasztalatom, hogy a magánok mennyire leterheltek.
Valami vélemény az egészről?

üdv
tabascowolf

Waratah Creative Commons License 2002.02.26 0 0 307
Én azért aggódós lennék, és erről a beletört tűról valami hivatalos papírt felvetetnék.

Én is jártam a profidentnél, az a benyomásom, hogy fiatal és marha kezdő orvosok használják azt a helyet, amíg ki nem alakul a saját betegkörük. Én egy picit aggódtam,a mikor egy sima tömésre konzulációt hívott össze felettem. Szóval ha bizonytalannak érzed az orvosod, menj másikhoz.

Viszont anno mázlim volt, rábeszéltek egy beültetésre és az a szájsebész a tuti profi volt (már elment onna, persze),azóta is (5 éve?) gond nélkül szuperál az a fog.

Előzmény: maus (305)
ona Creative Commons License 2002.02.26 0 0 306
Az én dokimnál III. kerület 5.000 Ft egy fog amíg nincs kész! Lehet, hogy picit emelkedett!

Dr Piros Zsuzsa
06-30-922-1191
367-6446
Szívbôl ajánlom!

Üdv:

Ona

Előzmény: maus (305)
maus Creative Commons License 2002.02.26 0 0 305
Köszi Zzolee! Sajnos azóta elmentem egy másik orvoshoz, a Profident-nél. Hát nem mondom, az áraik tényleg profik... 20 ezer volt egy gyökérkezelés, ráadásul bele is törte a tűt az egyik gyökérbe, mivel szegény elég görbe volt. Még szerencse, hogy nem fájt. Kiszedni nem lehet, de állítólag nem fog gondot okozni. Hát nem tudom... Ennek tetejébe kitalált a doki olyan dolgokat, amiket csinálni kéne a fogaimmal , amire szerintem nem igazán van szükség, bár nem vagyok orvos. Úgyhogy most másik dokit keresek, mert a Profidentnél ki akarnak forgatni minden vagyonomból:)
Előzmény: zzolee (298)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.21 0 0 304
nekem mi? mármint a luk a fogam között? nem, hanem állkapocsizület-kattogás.
az enyémet tényleg nem írom le, iszonyat sok (kb~ egy kevésbé jó autó ára), de részletekben fizetem, viszont a munkahelyemtől 5 percre van, ajánlották, és általában meg vagyok vele elégedve, sőt szívesen járok oda (még úgy is, hogy négy bölcsesség húzást szenvedtünk végig)
Előzmény: ona (303)
ona Creative Commons License 2002.02.21 0 0 303
Neked is ez volt a probléma???
Mennnyiért csinálják, ha nem túl indiszkrét?
Előzmény: Törölt nick (302)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.21 0 0 302
szvsz ez tényleg drága mulatság, én nem ajánlom az enyémet, mert csillagászati ára van, de szerintem erre készülj is fel, hacsak nem akarod, hogy valami pancser pl túl gyorsan mozgassa őket, és a végére elhaljanak az idegeik..
Előzmény: ona (301)
ona Creative Commons License 2002.02.21 0 0 301
sziasztok,

már régóta nagyon zavar egy dolog,
A 2 metszôfogam között van egy perc szünet:)

Fogszabályozni kellene amit a szüleim sosem tettek meg, de nem tudom hol vagy milyen módon lehetne reális áron megcsináltatni. Nekem van jó dokim, de szerintem nála, elég drága lenne:)

zzolee Creative Commons License 2002.02.20 0 0 300
Sziasztok!

Csak tb kártya kell. A "Szentkirályi" az a Szentkirályi utcában (8. ker Kálvin tértől 5 percre baross utcán befelé) az sztk fogorvosi rendelő. :) Piercingem nincs úgyhogy nemtudom azzal mi a helyzet. :)

Sensy Creative Commons License 2002.02.16 0 0 299
uuu ez nagyon jokor jott:))
ugyanis hetfon elindult a bolcsessegfogam onallo eletre,es ettol szepen begyulladt a torkom is,szal frankon vagyok..amig be van dagadva a bf. addig doki sem tud mit kezdeni vele(a multkor kaptam Doxicilitn vmi elvetemulttol,szepen el is intezte a gyomrom.szal azota nem merek fogdokihoz menni..)de utana tutira kiprobalom az embered,ram ferne egykis szajapolas..ket kerdesem lenne
1. ugy hallottam hogy aki nem ment el vmi kotelezo fogaszati szurovizsgalatra annak nem ingyenes az Sztk sem..vagy csak eleg a TB kartya?
2. piecing van a nyelvemben vajh ki kell majd vennem?mert akkor elotte ki kell csavartatnom,olan jol ra van huzva...
3. mi aza a Szentkiralyi?
S
Előzmény: zzolee (298)
zzolee Creative Commons License 2002.02.15 0 0 298
Sziasztok!

maus: A doki neve Farkas Péter és nagyon lelkiismeretes érdemes hozzá járni! Nagyon jól dolgozik! Ha fáj azonnal abbahagyja és inkább ad még egy érzéstelenítőt! Én már egyáltalán nem félek! Pedig előtte... És még fizetnem sem kell... A Szentkirályiban a 3. emeleten rendel. A rendelési idejét leírom holnapra.

Üdv mindenkinek!

ZZOLEE

maus Creative Commons License 2002.02.08 0 0 297
Zolee! Meg tudnád adni a szentkirályis fogorvosod nevét ill. rendelési idejét? Előre is köszi.
Előzmény: zzolee (295)
Barsony Creative Commons License 2002.02.07 0 0 296
Nekem is nagyon megbizhato fogorvosom van. Szerintem erdemes ahhoz jarni rendszeresen, akiben mar egyszer megbiztunk es ismer.

En a napokban voltam ellenőrzesen.A doki többször alaposan vegigsiklott a fogsoromon,mig en ügyesen vicsorogtam: majd gratulalt,hogy egeszseges fogaim vannak (es ez mind igazi!), nem talal semmi kifogast. No persze vigyazok is rajuk.
Ez azert jo kedvedre deritett a nap tovabbi reszere :-)
Erdemes rendszeresen jarni, megeri!

Előzmény: zzolee (295)
zzolee Creative Commons License 2002.02.07 0 0 295
Sziasztok!

Úgy tünik nekem mákom van az sztk-val ugyanis egy nagyon lelkiismeretes és nagyon jó fiatal orvos sráchoz kerültem. A Szentkirályi utcába járok a klinikára. Eddig én is rettegtem de mióta hozzá járok... Mint egy reklámszöveg. :)) Már túl vagyok egy gyökérkezelésen/gyökértömésen,holnap jön az új gyökérkezelés... Nem félek csak abból van elegem,hogy egy héten 2x teljesen lezsibbad a fejem a számban pedig utánna napokig fáj az injekció helye dehát ez sajnos elkerülhetetlen.

Üdv!

ZZOLEE

Albertino Creative Commons License 2002.02.05 0 0 294
Köszi, úgy tűnik, mégiscsak a Profidentet próbálom ki elsőnek.

Nem tudjátok, van-*e esetleg weboldaluk, emailuk, vagy telefonszám, ahol beszélhetnék velük?
Március elején jövök haza, de addig már megbeszélnék, vagy leleveleznék sokmindent előre.

hallott valaki a Madách Dent-ről? valaki azt is emlegette

Előzmény: GoldenEye (292)
Shai Hulud Creative Commons License 2002.02.04 0 0 293
Tapasztalat: a "korona" a legdrágább szivarból is olcsóbb mint a legalacsonyabb áron dolgozó fogorvosnál. :)
Előzmény: GoldenEye (292)
GoldenEye Creative Commons License 2002.02.04 0 0 292
Sziasztok!
Én kb. 3 éve jártam a ProfiDenthez, azóta az én dokim már privátba kezdett, de szerintem ott nincs kizárva, a gyorsaság. Fogkő és kb. 2 tömés szerintem meg egyszerre, a beültetést nem tudom, olyanom még nem volt.

Még azt lehet esetleg, hogy a dokival megbeszéled, elmondod neki, hogy mi a helyzet, és legfeljebb nem ugyanaz a doki csinálja minden fogadat, ha neki nem férsz be a 3 hétbe. De ott vagy 6 doki van egyszerre, és szerintem a közepesen drága színvonalat képviselik.

Előzmény: Albertino (291)
Albertino Creative Commons License 2002.02.04 0 0 291
Szia, köszi a tippet.

Baj lesz, ha a 3 hét kevés, max. egy hónapom lesz, annál többre nem tudom elnyújtani.

A profidentről azért ebben a topicban, meg az indexen máshol is, nemcsak jót írtak. Te személyesen ismered Őket?

Előzmény: Payskin (289)
JOKER Creative Commons License 2002.02.03 0 0 290
Van valakinek valamilyen tapasztalata a Villányi Denttel? Milyen orvosaik vannak,ár, munka minősége, stb?
Payskin Creative Commons License 2002.02.02 0 0 289
Hol ültetnek be majdnem 33 ezerért fogat?!

Per pillanat a Budapesti, város központban levő csoportos maszek (pl. ProfiDent, Madách Dental stb.) kb. 10 ezerért töm fehéret, és 15-16-ért csinál gyökérkezelést, úgy hogy ha ilyennél volt, nem verték át.

Albertino, ProfiDentet tudom javasolni például az Astoriánál, bár a három hét kevésnek tűnik.

Előzmény: sweetfruit (283)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!