Keresés

Részletes keresés

Eni79 Creative Commons License 2009.11.10 0 0 45042

Ezzel egyet tudok érteni. A kutyáknak nagyon tetszett az idő, csak gyakrabban rázták meg magukat. Én ellenben sz@rrá áztam :DDDDDDD

 

 

Előzmény: snepf (45041)
snepf Creative Commons License 2009.11.10 0 0 45041

Szia!

 

Na, pont a kutyákat nem zavarta ez az idő... pedig az enyém FT kutya. Vigan rázták le magukról az esővizet.

Inkább a szünetekben meg a téli vadászatokon kell odafigyelni ha nagyon átáztak. Akkor pihenő, tízórai előtt szoktam áttörölni a bundát, meg beteszem a kocsiba őket, ott nem fújja át az izületet a szél.

Előzmény: czaltikgyörgyi (45040)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.11.10 0 0 45040
Sziasztok Snepf,és Eni!

Gyorsan átfutottam az értekezéseteket,majd este nyugiban elolvasom még1x.
Le a kalappal előttetek!
(én ,mint családi kutyás csak rühellni tudom ezt a pocsék időt,a kutyát meg sajnálni,hogy a fedett 16 m2-es teraszon vagyunk kénytelenek kicsikét játszani már vagy 1,5 hete)
snepf Creative Commons License 2009.11.09 0 0 45039

Háát igen ezt a kajtatást ne engedd, mert azt nagyon szívesen csinálják.. már én is elkezdtem Chakát kicsit elvadászni, engedem kicsit magam előtt keresni, mert jól esik neki. De ez versenyen nem igazán jó, meg munkavizsga előtt.

Britnek mindig is engedtem a puska alatti keresést, ő nagyon megtanult vizslákkal konkurálni és sokszor jobban pályán is volt mint ők.

 

Pocsék idő volt vasárnap.. és állítólag most is az lesz.

Szerencsére felénk már nincs nádas.. bár abban mindig volt szépen madár.

Előzmény: Eni79 (45038)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.09 0 0 45038

Nagyon jól látod. Pont ez a gond. Mondjuk most hétvégén is el fogok menni és tovább folytatjuk a fegyelmet, arra tökéletes lesz. Most sok minden összejött (Sz@r helyen álltunk, jött arra 5 madár, és ráadásul vizslákkal voltunk körülvéve... Az eső meg szakadt, szarrá áztunk mi is meg a fácáok is akik felültek a fára...  Azt hiszem ennél gázabb szituációt elképzelni sem lehet. :DDDD Mire áttörtem az a qrva nádat (2 méteres volt, szabályszerűen túlélőtábornak tűnt, hahaha) már az volt a legkevesebb gondom hogy a kutya hol van, hahaha. Mondjuk jó fej volt, rögtön jött a sípra, ennek örültem. Bíztatott a srác hogy lesz még jobb is, mindenesetre sokat tanultam. Feka nem fog hajtani egyáltalán legközelebb, nem vizsla Ő hogy menjen. Szépen jön a lábamnál és stabilizálódunk. :DDDDDD (Az én f@szságom volt hogy a kezdő retrieveremet engedtem hajtani)

 

az elhozásnál meg nem tudom mi lesz, remélem több madár fog esni, bár ha vizslák lesznek megint körülöttünk akik futkosnak azt nem hinném h labdába fogunk rúgni. Körülnézünk más lehetőségek után is mindenesetre.

Előzmény: snepf (45037)
snepf Creative Commons License 2009.11.09 0 0 45037

Háát igen, ezt a erdőn mezőn árkon bokron részt a barátom elnevezésével élve csak csődörjártatásnak hívjuk, aminek csak annyi az értelme hogy a vendég elfáradjon, mozogjon és azt higyje hogy vadászott. Mert valljuk be, hogy azt a területet 25-ször lehajtják, mert a végén mindig abban a kerek erdőben dobálják a madarakat :)

 

Ismerem ezt a koreográfiát, a vizsla is a sikerélményért dolgozik, ha már nem kereshet akkor legalább így fussa ki magát. Ilyen szituban egy reti nem sok szóhoz jut, max. ha a vizsla hibázik.

 

Igazából igazi kereső vadászaton azt lehet kihasználni, ha a madár a vizsláktól visszatör, tehát nem előre repül, hanem hátra, ahonnan jön a hajtás és a reti látja.. a vizsla akkor 50 méter hátrányban van ugye :).

Az én magánvéleményem, hogy ez nem a legszínesebb módja a fácánvadászatnak..

Én szeretem, ha csak 2-3 elhozás van de legyen szép a munka, ne zavarjon be más kutya.

 

El kell menni máshová is vadászni, hogy legyen összehasonlítási alap..

Előzmény: Eni79 (45036)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.09 0 0 45036

Peti, az elején volt hajtás. (Jó hosszú útvonalon, amit írtam is, át az erdőn, a szántáson, kukoricáson és nádason át.) Ott tiszta sor, amit felhajtottunk kakas az lőhető (ott tyúk nem, és most prémes sem). Ott esik, amelyik jelölte hozza. Tiszta sor. (Mellettünk nem lőttek)

 

A hajtásnak vége lett akkor amikor körbeálltuk azt a területet, amelyik egy erdőfolt volt, melynek a közepéből engedték ki a fácánokat. Mi állunk a területet körbevéve, kutyások és puskások vegyesen. A kutyák láb mellett, puskások figyelik mikor repül fel a madár. Madár felrepül, ki az erdő részről, vizsla már közben fut (az nem ül láb mellett mint a retriever, hanem szaladgál), vadász lövi, vizsla már akkor fut mikor még a lövés sem dördült. Fácán lövésre került, esik, vizsla fogja és felkapja. (Vagy nem, erre is volt példa.)

 

A mellettem lévő vadász semmit nem lőtt (nem is jött felé madár...), a másik mellettem lévő meg a saját kutyájával dolgozott. Az volt amelyik szaladgált ott. Na most ugye mivel már akkor futott mikor még nem is volt lövés (a madarat látta repülni azt követte) jóval előrébb volt, mint mi. Persze mondták nekem is hogy hát küldjem a kutyát majd visszatesszük a fegyelmet, de én nem láttam értelmét annak hogy egy olyan vadra küldjem a kutyát ami tőlünk kb 50 méterre esik és már rohan rá 3 vizsla... Ennek mi értelme lett volna. Ahogy láttam a vizslák az összes madárért elindultak, mert nem parancsra mentek. Húh, érthető ez?

 

Területlekeresés. Carlos fiatal, rutintalan kutya. Eddig csak a légszimatos keresést gyakoroltuk melynek a végén ugye mindíg volt sikerélmény. Tapasztalataim szerint max 5-8 percet keres kitartóan (nem feladva) mert eddig ugye mindíg jóval ezalatt megtalálta és behozta , ezt mindenképpen fejleszteni kell.

 

 

Előzmény: snepf (45035)
snepf Creative Commons License 2009.11.09 0 0 45035

Várj!

Ez itt ellentmondásos. Ha vadászat közben hozatsz madarat, akkor ugye van előtte lövés. Ha elhangzik, hogy hajtásnak vége, vagy már csak keresés van, ott ugye nincs több lövés. Ezt a terület lekerestetést meg kell tanítani, ugye ez a teljes blind. (A legutálatosabb, ha bemondásra megy a dolog, vagyis nem leesett hanem leszállt a madár és nem is sebzett.) Ilyenkor csalódik a kutya és nem fog szívvel lélekkel keresni (én nagyon óvatos vagyok ilyen bemondásos esetekben).

 

Vizslákkal nem tud konkurálni láb mellett lévő kutya, nincs is értelme küldeni. Egyetlen eset van, mégpedig a vizslák szeretnek cserélni. Ha esik közben más madár eldobják ami a szájukban van.. Na, erre szoktam küldeni.(az eldobottra).

 

Ez a dobálós módszer.. hááát.

Nálunk januárban vannak sétálós vadászatok.. Kevés madár sok séta, de ott nem az elhozások számítanak. Ja, és a vizslák nem küldhetően előre 100 métert egyenesen. Ott a reti előnyben van. :)

 

Előzmény: Eni79 (45034)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.09 0 0 45034

Hm!

 

Nem semmi lehetett. Jól hangzik. Nekem a következővel van bajom. Ez most ugye "dobálós" fácánozás volt, esett is az eső meg a fácánok felültek a fára. Ami esett felénk 5 azt meg meséltem! Kérdés! Ebben az esetben (amit leírtam, hogy a vizsla már akkor rohant érte mikor még meg sem volt lőve) Te mit tettél volna? Te sem küldted volna érte egyik kutyádat sem, igaz? Így viszont a kutya végigsétált 4 órát egyeten elhozás nélkül... Itt most sok körülmény közrejátszott, mégis valahogy elgondolkodtató hogy ha legközelebb is ilyenre sikerül akkor a Carlos mivel parancsra indul csak nem fog elhozni, mert ha vizsla a szomszéd, akkor az már lefut előre 30 métert és elhozza a madarat 50 méterről? Nem tudom, most kicsit meg vagyok zavarodva... Én nem akarom úgy küldeni a kutyát hogy még lövés sem dördült...

Előzmény: snepf (45032)
snepf Creative Commons License 2009.11.09 0 0 45033

Ez a vasárnapi teríték.

 

http://kepfeltoltes.hu/091108/_14_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A netboarda tettem fel még.

Előzmény: snepf (45032)
snepf Creative Commons License 2009.11.09 0 0 45032
Na, hol is kezdjem.

Nekünk kétnapos vadászat volt a hétvégi program. Mivel egyedül tudtam csak menni nem vittem Britet, mert két kutya munkájára nem tudok figyelni, kitaláltam, hogy a vadászházban alszom (minek autózzak felesleges bő 100 km-t) és Brit nem szeret idegen helyen meg a kocsiban aludni, ha bezárom akkor nyafog utánam. Chaka nem. Szóval dugig pakolva nekivágtam.

Reggel nem a vadászháznál gyülekeztünk, mert kiderült, hogy az idei madarak a ház melletti akácsarjasban szeretnek meghúzódni, nagyobb biztonságban érzik magukat, ugyanakkor már az ember jelenlétét, zaját nem viselik jól. Azt lehet mondani, hogy félig már elvadultak.. de ez a cél.

Szóval összegyűltünk kutyások és jöttek a vendégek, 13 vadász. Az első hajtájban a vadászház környékét kerítettük körül, retrieverekkel nem is mentünk be és külön kérés volt, hogy a bezárt területen belül kutya ne mozogjon, mert egyszerre veri fel a madarakat. Jó sűrűre állítottuk a vadászokat mert látszott az első pár lövés után, hogy erre szükség van. Az én oldalamon kevesebb kutya volt, a szemből jövő vad hátra a fenyvesbe esett, vagy a magasabb akác újulatba. A sarjasba eső madárra nem is küldtem a kutyát, hisz azt utólag átfésültük, a mögénk esők voltak izgalmasak, hisz beláthatatlan növényzetbe estek. Néhány sima elhozással nem is foglalkoztam, az inkább bemelegítés volt, de volt egy húzós kerestetésem ami nem lett meg (esett oda egy madár és Chaka azt hozta be) szólt egy kis hajtó gyerek, hogy egy szárnyazott madár beszaladt hátra az újulatba… na jó, próbáljuk meg. Fogalmam sem volt, hogy hol szaladt a madár kb. a területre irányítottam a kutyát keresd paranccsal (ilyenkor szeretem a verbális parancsot, mert sípra kis területet keres le), majd rövid keresgélés után elindult mély orral az újulat belseje felé, el is vesztettem szem elől. Ilyenkor már nem jó beleszólni tudja a dolgát.. jó idő elteltével hozta is a szárnyazott de épp madarat. Utána visszamentünk az előző sebzetthez újra szóbeli parancs után látom, hogy újra csapázik és behozta az élő madarat vagy 50 méterrel hátrébbról, amiről azt hittem hogy már nem él. Utána kerestünk egy állítólag szárnyazottat, de annyira bizonytalan volt a helyzet, hogy inkább spóroltam az erejével.

A következő hajtás egy magas fenyves volt, mi a szélére kerültünk egy tuskósor mellé. Sok érdekesség nem volt, itt is összezárt a hajtás, kutyák láb mellett mehettek, nehogy felzavarják a madarakat. Egyszer Chaka kiugrott jobbra és fogott egy sebzett tyúkot, még az előző hajtásból repült idáig de már nem tudott szárnyra kapni. Sok munkánk itt sem akadt. Az utolsó hajtásban körülkaptunk egy kukoricát, itt rengeteg madár beszorult, szépen lassan mozgattuk őket kifelé. Itt is a szélen mentünk, meg álltunk, azokat a madarakat figyeltem amik túljutnak rajtunk és látszott hogy lövés éri őket. Szerencsére nem sok sebzés volt, hibázás bőven. Ami a kukoricába esett azt a végén összeszedtük, egy madár volt aminél láttam, hogy lövés éri, lógatta a lábát és úgy 70-80 méterre leesett. Barátom kérte, hogy azt had hozassa be ő. Átengedtem. Aztán hiába kínlódott a kutyával, nem lett meg és ment oda más vizsla is madár nem kerül elő. Biztos voltam, hogy a madár valahol ott van, él és szenved. Ismét kiadtam a keresd parancsot és látom, hogy Chaka terület keresés után átvált csapázásra, el is tűnik szem elől. Aztán már csak jön vissza a sebzett madárral.

Minthogy 4 ezer egy terítéken lévő madár értéke, a kis feka 16 ezret keresett szó szerint nekünk.

Végül 125 madár volt a terítéken, picit túl lőtték magukat. Szerencsére időben végeztek, én bepakoltam a vadászházba, vágtam fát, bekészítettem éjszakára a tüzelőt, összepakoltam az esti leshez és kimentem. Ilyenkor Chaka alszik az autóba, csendben van nem zavarja a vadászatot. Du. 3-tól /-ig ültem kint. Először egy tavalyi sutagida jött, aztán egy suta, az idei bakgidájával, aztán egy tar fejű öreg bak. Már eldobták az agancsot. Ha lőni szerettem volna akkor a tavalyi sutagida jött volna számításba.. de nem akartam. Rókára vagy disznóra vártam, de ők nem jöttek. 6-kor bementem a házba, újra befűtöttem, megvacsoráztunk Chakával, olvasgattam, aztán aludtunk egy sort.

Reggel esett az eső, ablakon kinézve a fácánok kint voltak az udvaron. Nem akartam elzavarni őket, mert vasárnap a mi társaságunk vadászott. Az első ház körüli hajtásban esett 10 madár, zokon vették a tegnapi udvariatlanságot. A következő egy-két hajtásban alig volt madár, aztán körülvettünk egy akácsarjat, na ott szólt a puska. Én is lőttem, vagy négy madarat, volt Chakának 2 szárnyazott elhozása és egyet találtunk utánkeresésben is. Mindenki szépen és alaposan ázott. Utolsó hajtás kihagytam volna, egy kakast állt előttünk a vizsla, amikor felrebbent a szomszédom meglőtte, szinte ránk esett, Chaka persze felvette, a vizsla odajött belekapott a kutyámba a kakast kivette a szájából, bevitte a hajtásba úgy, hogy nem is lett meg. Nagyjából mindenkinek elege is lett és egyre jobban esett az eső.. Végül asszem 75 madárral zártunk. Ebéd babgulyás  volt, annyira nem rajongok érte, de jól esett a meleg étel.

Chaka este sántított a jobb lábára, sem tüskét sem egyéb bajt nem találtam, reggel már nem látszott a dolog.

Na, nekünk ilyen volt.. Vasárnap meg újra.. J

 

Előzmény: Eni79 (45031)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.09 0 0 45031

Szia!

 

 

Na megvolt az első vadászat amin résztvettünk... felemás érzésekkel és sok kérdéssel de leginkább kuszasággal telve érzem magamat. Megérkeztünk a vadászházhoz reggel, onnan mentünk ki a területre. Mi nem saját autóval mentünk, hanem felültünk az IFÁ-ra, szalmaülőke  amit akarsz... :DDDD (Az opellel mentünk, azt nem kockáztattam volna h beragadunk). Kutyák nem gyengén meglepődtek, hát még én de végül is hamar lenyugodtak és végül odaértünk.

 

A vadászat hajtással indult át az erdőn, a többiek bizonyára rutinosak voltak, de mi nem kaptunk eligazítást. Mondták küldjem a kutyát keresni, hát én küldtem, előtte haladt 20 méteren kb belül, olyan 5-8 perc után elveszett a lelkesedése (rutintalan kutyáról beszélünk ugye)  majd kilőtt jobbra és egy ideig nem volt meg. Aztán visszatalált, de megzavarodva más valakinek ült be a lábához, haha zöld gatya sztem csak ezt nézte. Sípra visszapörgött hozzám. (Jah, folyamatosan ment a sípolás, ez elég zavaró volt sztem a kutyáknak is) Ezekután lábnál haladt csak, nem küldtem előre keresni. Át a szántáson, át a kukoricáson meg át a nádason. (Ez külön élmény volt mert a nádban egy ideig mögöttem haladt, majd kitört és áttört rajta a nádból kijőve lett meg újra. (Nevettem is magamban ennyit a lábmunkáról a nádban, hahaha). Végül körbeálltunk a bokros erdő részt ahonnan eresztették ki a fácánokat. Nekünk nem volt szerencsénk, a mellettem álló vadász semmit sem lőtt, összesen esett 5 madár felénk. (A 60-ból) Ami Tőlem 5-10 méterre esik én azért nem küldöm el a kutyát, minek? (Dögről beszélek), szomszéd vizslás ráküldte  a kutyát 15 méterről úgy hogy tőlünk volt 5 méterre a dög...

 

3 vizsla állt körülöttünk, akik már akkor szaladtak mikor a madár még meg sem volt lőve, így én esélytelennek találtam volna lövés előtt küldeni a kutyát a vadért, amire már ugrott is a vizsla. Zoli 2X elküldte Kyrát a sebzettre amit szépen élve be is hozott. (az egyiknél gyors volt, a másiknál meg nem vette fel a vizsla.)

 

Összességében jó volt, mert láttam hogyan is megy egy ilyen, másrészről még elég kusza dolgok ezek a fejemben. Most még nem látom át ezt az egészet, és bár így nem volt a Carlosnak egyetlen elhozása sem, mégis azt gondolom jól tettem hogy nem engedtem el szaladgálni. Hát ennyi... Szarrá áztunk, még a tangámból is csorgott a víz, fülig sáros voltam. A kutyák nem testben hanem agyban fáradtak le. Mikor visszaértünk akkor ettünk szarvaspörit, nagyon finom volt.

 

Fáradtan és elgondolkodva indultunk haza. Sokat kell még tanulnunk, remélem lesz majd lehetőségünk a vadászatnak alárendelve, de minőségi munkát végeznünk. Mindenesetre hívtak bennünket, igyekszem majd a legjobb tudásom szerint csinálni.

Előzmény: snepf (45030)
snepf Creative Commons License 2009.11.08 0 0 45030

Háát tudod ma elég hulladék idő volt... De azért vadásztunk..

Én már nem tréningezem a vadászaton Chakát. Ő dolgozik. Tegnap megtalált 4 olyan fácánt ami nem lett volna meg. Négy olyan szárnyazott madarat, ami nem a leesés helyén volt, hanem jóval távolabb.

Majd teszek fel a netboardra képeket.. :)

Előzmény: Eni79 (45028)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.11.07 0 0 45029
Várjuk!
Eni79 Creative Commons License 2009.11.07 0 0 45028

Próféta szóljon belőled... :DDDD

 

Holnap reggel kiderül...

 

"Most szépen bevadászod a kutyát (és magadat) " Így lesz. Bár szerintem ehhez minimum egy végigvadászott szezon szükséges, de inkább kettő... Olvasom a netboardot is (goldenes) és magamban néha mosolygok... Ehhez biztosan kell alázat legalábbis ha a vadászat érdekében mész oda és nem csak tréningezni... Mi mindenesetre próbálunk majd fegyelmezni, de ahogyan Te is mondtad, ez nem rólunk szól, itt mi egy "fontos kellék" vagyunk. De nem rólunk szól.

 

Nos... ruhák már összekészítve, papírok eltéve, Carlos feje meg az ölemben... Én meg úgy igzulok mint a gyerek, aki a játékboltba készül holnap. Remélem sikerül jó benyomást tennünk (magától a munkavégzéstől nem félek mert a feka az olyan mint egy gőzhenger ha melóról van szó, a fegyelemre kell nagyon figyelnem... ) és hozzájárulhatunk egy eredményes vadászathoz. majd jövök beszámolni!

Előzmény: snepf (45026)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.11.06 0 0 45027
Jól van!

Akkor főzheted neki a jó kis "házi" anya főzte csirke kajákat,-úgyis imádod,hogy imádja a főztödet,-tudom!
A tojásra jól emlékszem mikor régebben írtad,hogy fehérjéstől adod neki,és szép fényes tőle a szőre (az is volt!!!)
A mogyoró is simán lehet valóban.......
Örülök,hogy jól sült el a vége,kiböjtöltétek rendesen!
Előzmény: secperc (45024)
snepf Creative Commons License 2009.11.06 0 0 45026

Vadászat jó lesz csak nyugi :)

Vonalat tartani, vadászatvezető utasításait betartani és akkor szuper a dolog.

Most szépen bevadászod a kutyát (és magadat) :D

Előzmény: Eni79 (45023)
secperc Creative Commons License 2009.11.06 0 0 45025

 

Egy pár kép a teljesen gyógyult Berryről:-)))

Előzmény: secperc (45024)
secperc Creative Commons License 2009.11.06 0 0 45024

Szia Györgyi!

 

Az ellenségemnek sem kivánom ezt a cirkuszt:-((((((((

 

Ami nem lett volna az, hogyha a hivatásához nem értő orvos nem használta volna próbababának a kutyámat, hanem rögtön elsőre megcsinálta volna az allergiatesztet. Akkor 10 nap után már célirányosan lehetett volna kezelni.

 

Valószinűleg a tojás az, ami bekevert neki a kajából, mert azt kapott hetente 2x is, de a diófa, mogyorófa vagy nem tudom melyik az a növény, ami augusztus közepén érezteti hatását, mert attól is lehet valamelyiktől, hiszen akkor kezdődött, hogy begyulladt mindkét füle és elkezdett vakarni és a lábát nyalogatni. 

Mindenesetre nem a csirkétől van, ahogyan azt a körzeti doki gondolta. 

 

Legszivesebben összeszedném a számlákat és a pofájába vágnám, de ha elmennék hozzá be is húznék neki egyet, igy inkább nem megyek oda többet.....

Előzmény: czaltikgyörgyi (45014)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.06 0 0 45023

Na, hát pont erre voltam kíváncsi, hogy ő hogyan viselkedett. De akkor ezekszerint korrektül. Hát, ez a SORS. Ahogyan nekünk a Carlos lábai. Persze más kategória, de valahol Te is és én is elfogadtuk mert mást nem tehettünk.

 

 

"Helyes! Amikor életemben először mentem társas vadászatra saját puskával akkor éjjel én is alig bírtam aludni :)

 

Amit véletlenül se felejtsetek otthon.. póráz, VAV igazolvány és a rikító nyakörv. Ez utóbbi kettő kötelező." >>> Bizony ám... Mikor hívtam Zsoltit , nem emlékezett hogy VAV-osak-e a kutyák, mondom jaja, anélkül el sem mennék , mondta Ő is h vigyem magammal az igazolványokat, a nyakörvük is megvan, póráz meg szériafelszerelés nálunk... Férjem is mondta, jobban izgul mint a VAV előtt... Mondom jah, mert oda az esélytelenek nyugalmával mentél, hahaha. :DDDDDD (VAV előtt a Kyra még vette fel a nyulat, ehhez képest a vonszalékon az volt, szépen végigment, felkapta, behozta és ülve átadta, hahaha)

Előzmény: snepf (45022)
snepf Creative Commons License 2009.11.06 0 0 45022

Helyes! Amikor életemben először mentem társas vadászatra saját puskával akkor éjjel én is alig bírtam aludni :)

 

Amit véletlenül se felejtsetek otthon.. póráz, VAV igazolvány és a rikító nyakörv. Ez utóbbi kettő kötelező.

 

Nézd. Ember elismerte, hogy hibázott, bocsánatot is kért, még sírt is a telefonban..ne egy lelketlen valakit képzelj el. Hívogatott is, hogy mi van a kutyával.. de ezek nekem nem jelentettek jó érzést. Azt hiszem a lelkében megbűnhődött és nem vette félvállról.

Mondhatom úgy, hogy peren kívül megegyeztünk ebben is korrekt volt.

A dolognak ezt a részét én lezártam. Chaka és én is elfogadtuk ezt az álapotot, hisz nem tehetünk mást.

 

Előzmény: Eni79 (45021)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.06 0 0 45021

Hát akkor az tényleg nem volt vészes.

 

Mi vasárnap 1/2 8-kor kell megjelenjünk a vadászháznál... Áááá, kezdek ám izgulni! :DDDDDD

 

"Ember köszöni jól van (gondolom) tán érthető, hogy nem tartom vele a kapcsolatot és a jövőben sem akarom. Azóta nem találkoztunk." >>> persze h érthető. Én arra gondoltam hogy ez a f@sz kapott -e felelősségrevonást, vagy próbált-e valahogyan kárpótolni (úgysem lehet, de mégis), egyáltalán bocsánatot kért-e... Ha az én valamelyik szemem fényével történne ilyen nem is tudom hogy bírnám elviselni. :-(

Előzmény: snepf (45020)
snepf Creative Commons License 2009.11.06 0 0 45020

Azon mindig kell dolgozni :)

 

Sima 200 lépésest húztunk, ahogy az elő vagyon írva..

Szerintem olyan bő 40 méteres úszás volt a vizi elhozás, nem okozott gondot, nem hullámzott a víz.

 

Én is aggódtam a szeme miatt, főleg most, hogy akácsarjast vadásztunk de szerencsére vigyáz magára.

Fácánozás kevésbé veszélyes, mert ott felfelé lőnek, igaz holnap bérvadászok lesznek, de ott leszek az eligazításon, lelkükre kötöm, hogy a föld felé véletlenül se lőjenek, rókára meg csak a tutira, de szereintem nem lesz róka holnap.

 

Ember köszöni jól van (gondolom) tán érthető, hogy nem tartom vele a kapcsolatot és a jövőben sem akarom. Azóta nem találkoztunk.

Előzmény: Eni79 (45019)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.06 0 0 45019

A vicc az hogy ezt most anában kezdte el, és hamar jobb belátásra lehet bírni, de azt hiszem ezen mindenképpen dolgozni kell majd a szezon után. Jajaja, láttam a munkavizsgán, pont ezért is mentem el megnézni... Ott mekkora vonszit húztatok amúgy?

 

A vizes feladat az mi volt, azt már nem vártam meg.

 

Csacska... Jahjajh, a szeme... Hát ez sajnálatos. De hát vadászni tud rendesen, és ez a lényeg. Meg hogy nem veszítette el a látását... Eszembe is jutottál most ezzel kapcsolatban hogy megyünk most vasárnap... :-((((

 

Az emberrel (?) mi lett? Az ominózus esemény után tudsz róla valamit?

Előzmény: snepf (45018)
snepf Creative Commons License 2009.11.06 0 0 45018

Tudom, megtapasztaltuk, hogy a térlátása messze nem tökéletes, és abban reménykedni, hogy ilyen feladata nem lesz hiú ábránd.

 

FT-on és M, S osztályban ezért  kizárás, vagy 0 jár, de munkavizsgán ez még belefér, legfeljebb levesznek az osztályzatból, ha nagyon csúnya a lábnál követés.

Munkavizsgán azért eléggé belátható terep van, kevés csábítással.

Előzmény: Eni79 (45016)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.06 0 0 45017

Marcsika ez remek hír és köszönöm hogy ezt már nekem tegnap telefonon is elmondtad! :-)))))))

 

 

A növényallergiával meg ne foglalkozz... Nekem is van a Carlossal. Nem nagyon tudsz mit tenni vele... Csak kezelgetni lehet sajnos. :-(

Előzmény: secperc (45011)
Eni79 Creative Commons License 2009.11.06 0 0 45016

Igeeeeeeeeeeen, tudom. Azt gondolom ebben a szezonban én sokkal többet fogok tanulni, mint a Carlos... :DDDDDDD Bár azért neki is van jócskán mit!

 

Jó hát én még ott tartok hogy puska nélkül csak a kutyát kell szemmel tartanom, és remélem ez menni fog. :DDDDDD Csak nehogy puska kerüljön az én kezembe is...! :DDDDDDDD

 

Miért nem fogtok trialozni már? Lehet hogy ezt mondtad már, de nem emlékszem.

 

"Lábmunka az nem olyan mint FT-on. Értelemszerűen enyhébb a megítélése." >>> Nálam ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy jön Ő szépen láb mellett, ha megállok általában leül, de néha csak megáll. Ha elindulok jön ő is velem. Fordulok, fordul, stb... Ha szők a terület a hátam mögé megy és mögöttem jön, ha újra kétférőhelyes akkor visszaigazodik. Mikor "tele a segge" akkor fodul elő hogy előrébb megy egy fél-1 métert, de szóra vagy ciccenésre visszaurik. A múltkor szarakodott (mondjuk egy erdő szélen mentünk el, tele vaddal a terület), hogy kissé lemaradt és átment a jobb oldalamra... Logikusan azt gondolom mivel ha előrébb megy tudja h visszaparancsolom, hátulról próbált meg picit szórakozni... Folyton kitekingetett. Mondjuk ekkor is 1 méteren belül maradt, és azonnal reagált, csak nekem ez nem jó lábmunka. Vagy nem szabályos... Érted?

 

 

 

 

Előzmény: snepf (45010)
snepf Creative Commons License 2009.11.06 0 0 45015
Igazából az ellen is jó.. Valójában két nadrágszár és középen egy csat van amivel össze lehet fogni.. és van a zsebekhez is egy nyílás. Nagyon ötletes.
Előzmény: czaltikgyörgyi (45012)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2009.11.05 0 0 45014
Háááááááát te,....Secperc,komolyan mondom csak ámulok már tátott szájjal!
Ezt a cirkuszt amit Ti a kajákkal levertetek!!!!!
..és Te akkor most mit tippelsz,szerinted miért vakarózott annyira??Mit evett ő ezekből a cirkusz előtti időben?
Egyébként nagyon örülök,hogy végre jól vagytok!!Puszi.
Előzmény: secperc (45011)
Döme-Ádám Creative Commons License 2009.11.05 0 0 45013

Sajnos ezt hívják úgy, hogy tanulópénz! Mi is kifizettük már többszörösen ....

Mindenesetre örülök, hogy Berry jól van, továbbra is nagyon vigyázz Rá!!!!

Előzmény: secperc (45011)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!