Keresés

Részletes keresés

Cardio-Sp Creative Commons License 2015.09.22 -1 0 4217

A Cardio Service Point Kft.  KARDIOLÓGIAI MAGÁNRENDELŐJE  szeretettel várja mindazon személyeket, akik rövid várakozási idővel, diszkrét, gyors szakellátással , barátságos kultúrált  környezetben, és korszerű diagnosztikus eszközökkel szeretnének gyógyulni.  Előzetes bejelentkezés szükséges.

 

Rendelési idő:          Kedd: 16:00-20:00-ig.

Rendelő orvosunk:  Dr.Kerekes György (Kardiológus, Belgyógyász, Klinikai adjunktus)

 

Email:  rendelo@cardio-sp.com

Cím:    Debrecen, Vág utca 4.

Mobil:  (30)989 2964

Web:   www.cardio-sp.com

Tel.:    (52)-500-120

 

     

 

Vizsgálataink:

Szívultrahang, Nyugalmi és Terheléses EKG, 24 órás EKG Holter, 24 órás vérnyomásmérés, ABI Boka-karindex, Vércukor és Koleszterin mérés, Testtömeg analízis, Vizsgálati csomagok, Szakorvosi konzultáció

 

Akciónk:

Bármelyik vizsgálati csomagunk igénybevétele esetén plusz 1 egyedi alapvizsgálat 50%-os árkedvezménnyel vehető igénybe!

 

Ingyenes receptfelírást biztosítunk ha arra szükség van.  Számlát minden esetben adunk.

Részletesebb információk weboldalunkon megtekinthetők.

 

 

Várjuk szeretettel Önt és kedves ismerőseit!

 

 

 

 

 

 

 

kuzco007 Creative Commons License 2015.06.30 0 0 4216

195 magas és 70 kiló vagyok, 25 éves. Az mitől lehet, hogy ha előrehajolok vagy fekszem, illetve ha éhes vagyok akkor egy-egy ütem duplára sikerül, vagy az első ütés kicsi és utána gyorsan egy nagyobb vagy előbb a nagyobb és utána egy gyors kicsi szívverés aztán visszaáll normálisra és pár 10 ütem múlva újra főleg ha nagy levegőt veszek és ha odafigyelek rá. Általában lefekvés előtt és fekvő helyzetben jelentkezik, illetve amikor éhes vagyok vagy már ettem és jól laktam. Gondoltam sokmindenre, de inkább egy hozzáértő véleményét olvasnám. Érdekes módon ezek a tünetek csak akkor jelentkeznek ha ülök vagy fekszek. Köszönöm a választ előre is!

Eksztra Creative Commons License 2015.05.19 0 0 4215

Sziasztok!

 

Pitvarfibrilláció miatt, mindenképpen szükséges véralvadásgátlót szedni?

 

A Xarelto 20mg-os tablettáról van esetleg valakinek, valamilyen tapasztalata, mellékhatásai milyen szinten veszélyesek, gondolok itt a különféle vérzésekre, belsővérzés stb..

 

Vajon melyik jelent kisebb veszélyt vérzés szempontjából, a Xarelto vagy a Syncumar szedése?

 

Köszönettel

Iv123 Creative Commons License 2015.03.23 0 0 4214

Sziasztok!

Volt már valakinek extrasystolétól olyan érzése,mintha öklődnie kéne.Mint a hányinger csak mégsem az.Nekem mostanában nagyon sok extrám van és olyan érzés ,mintha valaki gyomron vágna,és még ráadásul öklődöm is tőle.Doki szerint nem veszélyes,de mégsem érzem ezt természetesnek,pedig nagyon jó dokim van.Szerinte inkább nyugtatót kellene bevenem.Volt már valakinek hasonló?

 

liliborso Creative Commons License 2015.02.20 0 0 4213

Kedves Blog olvasók!

 

Tudnátok abban segíteni, hogy mit jelent az pontosan, hogy a reziduális szűkületek elvégzése csak klinikai instabilitás esetén jöhet szóba? Ezt Kecskeméten írták a zárójelentésre, miután 1 stent beültetés volt.

Köszönöm előre is.

VPP. Creative Commons License 2015.01.26 0 0 4212

Anyum is szed hasonlót, szerintem dokit kérezz meg

Jroux1 Creative Commons License 2015.01.20 0 0 4211

Sziasztok!

 

Syncumart szedek, de esedékes lesz egy foghúzás. Ugye 3-4 napra kihagyható a szedése? Kell valami fokozatosság az időszakos abbahagyásra? Most napi 1,5 mite az adagom.

 

Üdv.: Jroux

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.06 0 0 4210

Köszi szépen a választ!

Szőlőmag örleményem hál Isten van itthon, Omega3-at veszek. Vettem érelmeszesedés ellen gyógyteát meg galagonya kapszulát , fokhagyma kapszulát is szedek de mellette reggelente megeszem egy reszelt fokhagyma- gyömbér- citromlé- méz katyvaszt, egy kanállal.....állitólag ez is jó az érre., pucol...

 

Le kéne adnom pár kilót is feltétlenül , az a helyzet megrekedt nálam ez a 60 kiló, holott eredetileg mindig nagyon vékony ,45-47 kg voltam régen. A dokim szerint (házidoki) a csontozatom is 50 kg-ra van "megszerkesztve", ám ha éhezem sem megy le egy kiló sem. Igaz, fel se nagyon.....

 

A baj még hogy sosem voltam sportos alkat, kicsit sem. Bár sokat táncoltam régebben órákig, mostanában inkább csak ülök itthon- festőművész vagyok igy ülő munkát végzek... Igaz, züllött életet sem élek, se cigi, se alkohol....

 

Hol találok olyan gimnasztikai gyakorlatokat neten, amik pl.leviszik a pocit s itthon is mindenféle különösebb előkészületek nélkül végezhetem? ? A hasamon , fenekemen meg combjaimon látni főleg a plussz kilókat, sokszor tehesnek néznek.....futás az jó?

 

Van 2 kutyám ha velük futok az segit, jót tesz? Futáskor nem szokott fájni a szivem, igaz hamar kifulladok.

Kössz a választ előre is!

Előzmény: maresz1234 (4208)
maresz1234 Creative Commons License 2015.01.04 0 0 4209

Kedves Jroux1!

 

A MI I. fokú: MI = mitralis insuffitientia : A mitralis billentyű nem megfelelő záródását jelenti (I.fokú=enyhe), ami azt jelenti  hogy a bal kamra összehúzódásakor (az aorta felé továbbítaná a vért) egy kevés mennyiség visszafolyik a bal pitvarba. Gondolom ez jelenleg nem okoz tüneteket, de rendszeres kontrollt igényel.

A diastolés diszfunkció azt jelenti hogy amikor a szív valamilyen oknál fogva nem úgy ernyed el ahogy kéne (elernyedéskor telítődik meg pl. a kamra).

Remélem tudtam segíteni.

Előzmény: Jroux1 (4201)
maresz1234 Creative Commons License 2015.01.04 0 0 4208

Sziasztok! Elég új vagyok itt, nekem is vannak rendszeresen ES-im, amik elég zavaróak, pláne munka közben vagy esetleg egy tömött buszon, amikor is elfog sokszor. Voltam már többször is mindenféle vizsgálaton, persze minden negatív...

Bár nem vagyok kardiológus, de talán tudok egy-két kérdésre válaszolni.

 

Kedves sz.zoe!

Bár tapasztalataim nincsenek a gyógyszerekkel kapcsolatban, nem szedtem őket, csak a hatásukat ismerem.

A koszorúér meszesedés azért okoz mellkasi fájdalmat fizikai terheléskor, mert a koszorúerek fala nem elég rugalmas, és fizikai terheléskor a szívizom megnövekedett oxigénigényét nem tudja kielégíteni, illetve a keresztmetszetét a meszes plakkok szűkítik, így a szívizomsejtek nem kapnak elég oxigént.

Az asactal acetilszalicilsavat tartalmaz, ami egy kis dózusú véralvadásgátló szer, a thrombocyták vérröggé alakulását gátolja, amik esetleg elzárhatják a szív ereit. Szedése elvileg ajánlatos lenne minden 50 év feletti embernek, agyi és szívinfarctus prevenciója cáljából.

A mezitan pedig pont a mellkasi fájdalmak esetén védi a szívizomsejteket az oxigénhiányos állapotoktól, javítja a szív energiatermelését és teljesítményét. Szintén megelőzésre használják.

Szerintem egy-két hétnek biztos el kell telnie miután csökkennek a panaszaid.

Esetleg érdemes lenne szőlőmag őrleményt szedni minden nap 2 mokkáskanállal belekeverni a joghurtba, kefírbe, nagyon jó antioxidáns hatása van, vagy esetleg Q10 kúra,annak szintén. Én még megnézetném a vér koleszterinszintet is, és ha magas koleszterincsökkentő gyógyszert is szedni,vagy hosszú láncú omega-3 zsírsavakat -DHA! és EPA! legyen benne a termékben- amik csökkentik az érelmeszesedést, a pulzusszámot, a triglicerid szintet és a vérnyomást. Ugyanezek a hatóanyagok megtalálhatóak a halolajban és a lenolajban is.

Remélem tudtam valamit segíteni, remélem olvasod még az oldalt.

Előzmény: Törölt nick (4203)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.30 0 0 4207

(van beutalóm, meg laborvizsgálatokra egyaránt)

Házidoki csinált EKG-t és lát "valami eltérést", ezért irt beutalót. de sajnos sok idő mire adnak....

Törölt nick Creative Commons License 2014.12.30 0 0 4206

Még nem most próbálok időpontot kapni.....

Előzmény: afintha (4204)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.30 0 0 4205

Sziasztok, 

most látom csak a kérdést :) kb egy-két hónapig úgy éreztem, hogy volt beavatkozás, de most ennyi idő távlatából sokkal jobban érzem magam. A bemenet kb fél évig még terhelésre fájhat - érzékeny lehet (combhajlatban volt)

De - sokkal jobban vagyok, amióta megcsinálták - teljesen pozitív a véleményem - érezhető ha el akar indulni, de nem indul el semmilyen rosszullét, ritmus-zavar. Sport: biciklizni, sétálni szoktam, illetve erősítő edzést végezni - ezeket simán bírom. 

 

Mindenkinek nagyon boldog új évet! gyógyulást kívánok, Andrea.

Előzmény: Jroux1 (4190)
afintha Creative Commons License 2014.12.29 0 0 4204

Volt-e terheleses EKG vizsgalatod?

Volt-e szivUH vizsgalatod?

Előzmény: Törölt nick (4203)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.11 0 0 4203

Sziasztok!  Új vagyok itt a fórumon.

 

Évi vagyok,  festőművész, 49 leszek februárban. Magas vérnyomásom van alapból és gyors pulzusom, ezekre reggel egy fél Vidonorm 8/5-öt és 1 Bisoblock 5-öst szedek. Azóta normális a vérnyomás és pulzus.

 

Pár hónapja jelentkezett nálam kellemetlen mellkasi fájdalmam ,különösen ha meredeken gyalogoltam. (külterületen élek, buszjárat nincsen igy gyalog járok, a város 2 óra. Bicajozni sosem tudtam...)

A doki végül koszorúér meszesedést állapitott meg.

 

Ezeket irta fel: Asactal 100-as ,ebből napi egyet.,

és Mezitan 35-öst ,eből napi kettőt szedek.

 

A szúrós érzés nem múlt el, ezért már félek ha gyalogolnom kell....a gyógyszereknek nem kellett volna elmulasztaniuk? A doki szerint , a gyógyszerek megakadályozzák a plakk általi elzáródást.

Node a fájdalom? Amúgy azonnal abbamarad ahogy nem megyek meredeken. Ha sietek, lépcsőzöm vagy meredeken megyek akkor máris nekikezdi.

 

Van akinek van ezzel tapasztalata?

 

Előre is köszi!

Gáyerné Taubert Szilvia Creative Commons License 2014.10.27 0 0 4202

Szia,és még mi volt a zárójelentéseden,mert ez így kevés!

Előzmény: Jroux1 (4201)
Jroux1 Creative Commons License 2014.10.16 0 0 4201

Sziasztok!

 

A zárójelentésemben írták:

 

MI I. fokú

diastolés dysfunkció.

 

Mit jelentenek ezek?

 

Köszönettel: Jroux

bozsi61 Creative Commons License 2014.10.11 0 0 4200

Sziasztok!

Van köztetek HOCM-es beteg?

pimmi Creative Commons License 2014.10.03 0 0 4199

facebookon jelöltelek

Előzmény: Gáyerné Taubert Szilvia (4197)
pimmi Creative Commons License 2014.10.02 0 0 4198

email?

Előzmény: Gáyerné Taubert Szilvia (4197)
Gáyerné Taubert Szilvia Creative Commons License 2014.10.02 0 0 4197

Szia!Nem tudunk valahol privát beszélgetni ?

Előzmény: pimmi (4195)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.21 0 0 4196

Üdv!

 

EKG-leleten mit jelent a "bal dev"?

Gondolom, valami baloldali elhajlás, de arról csak a politika jut eszembe :-)

pimmi Creative Commons License 2014.09.19 0 0 4195

Szia, nekem az volt, de transzplantáltak miatta ,már egy éve.

Előzmény: Gáyerné Taubert Szilvia (4191)
odusszeusz2084 Creative Commons License 2014.09.10 0 0 4194

Sajnos én is így látom. 

 

Előzmény: Gáyerné Taubert Szilvia (4193)
Gáyerné Taubert Szilvia Creative Commons License 2014.09.10 0 0 4193

Sajnos úgy láttom elég kihalt ez a topic :(

odusszeusz2084 Creative Commons License 2014.09.10 0 0 4192

Sziasztok!

 

Érdeklődnék, hogy van itt köztetek olyan felnőttkori szívbeteg, aki gyerekkorban teljes nagyértranszplantáción esett keresztül (pl. Senning szerint)? Milyen életet éltek, milyen életkilátásaitok vannak? Hol, miként kezeltetitek e rendkívül súlyos problémát?

Gáyerné Taubert Szilvia Creative Commons License 2014.09.07 0 0 4191

Sziasztok !Van köztetek DCM-es ,most derült ki! :( Nagyon magam alatt vagyok :(

 

Jroux1 Creative Commons License 2014.08.27 0 0 4190

Szia!

 

Bocsi a hosszú kihagyásért. Ez a katéteres abblatio mennyire megterhelő volt számodra?

 

Üdv.: Jroux

Előzmény: Törölt nick (4173)
ani614 Creative Commons License 2014.08.24 0 0 4189

Sziasztok!

40 éves nő vagyok, néhány éve van panaszom. Úgy érzem, mintha megállana a szívem, majd szapora szívverést érzek és mintha remegne a szívem. Nagyon kellemetlen, ilyenkor halálfélelmem van. Mindjárt megfulladok érzés, időnként mellkasi nyomás is kíséri. Kardiológiai kivizsgálás során terheléses EKG mutatott pitvari zavart. A szívverésem az általában magas, 85/perc feletti, de időnként 70 alá is lemegy. Az okát nem sikerült még kideríteni.... Hidegfrontra, szeles időjárásra rosszabbul vagyok. (mint ma) Szerintetek létezik, hogy az időjárási frontok okoznak ilyen problémákat????

ádám 2014 Creative Commons License 2014.08.05 0 0 4188

Javaslom ha zavaróak vegyen magnéziumot álltalában az enyhíti a tüneteket

Előzmény: Werka (4182)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!