Keresés

Részletes keresés

ring9 Creative Commons License 2008.12.29 0 0 4685

Kata-flan! A doktorodhoz nekem is volt szerencsém, akkor döntöttem el, hogy nem az amerikai úton fognak operálni. Biztos nagyon jó sebész, de velem nem volt sem segítőkész, sem túl informatív. Helyettesként kellett beugrania, és nyilván a háta közepére sem kívánt, én viszont akkor voltam a mélyponton, és rám fért volna egy kis bátorítás.

 

A Széchenyibe teljes áron jutsz be, vagy sikerült valami beutalót szerezned?  

 

zsoka! Legalább 6 hétig semmi ülés, kissámlin sem,és akkor sem, ha a fájdalom múlik, és úgy érzed, hogy már minden rendben!!! Hidd el, hogy ki lehet bírni, jópáran végigcsináltuk itt is. Fogd fel úgy, hogy ez egy be"fektetés" a jövőbeli egészségedbe. Tudnék rémisztő történeteket is mesélni, de remélem, anélkül is meg tudunk győzni, hogy most Neked a pihenés a legfontosabb/hasznosabb!!   

Előzmény: Kata-flan (4684)
Kata-flan Creative Commons License 2008.12.29 0 0 4684

Szerintem csupa jó hírt mondott a doki.:-)

Na, és tényleg legyél most önző, téged szolgáljanak ki, és ne fordítva legyen!És türelem, türelem, meg türelem..., valamint rengeteg optimizmus!

Engem 1/2 éve műtöttek, de még mindig nem végzek semmilyen fizikai munkát, szerencsére nem is engedik.

És tornázom, gyalogolok, ha lehet minél kevesebbet ülök (már dolgozom és ez irodai munkánál elég érdekes), és pancsolni járok a Széchenyibe, szóval törődöm magammal, hogy később ne másnak kelljen törődnie velem.

Előzmény: zsoka65 (4683)
zsoka65 Creative Commons License 2008.12.29 0 0 4683
Sziasztok!
Na túlestem a varratszedésen,azt mondta 6-12 hét is lehet mire teljesen elmúlik a fájdalom"legalábbis bízom benne".Elég meggyőző volt szerinte a műtét jól sikerült a seb szépen gyógyul csak részemről kell több türelem,hogy tudjak vigyázni magamra és ne ugráljak a család körül.Igyekszem Rólatok példát venni és betartani a dolgokat és elfogadni a jótanácsokat!Nagyon jól esik ,hogy így ismeretlenül is milyen kedvesek segítőkészek vagytok!
További szép napot Mindenkinek és főleg FÁJDALOMMENTESET!
Előzmény: Kata-flan (4681)
maria73 Creative Commons License 2008.12.28 0 0 4682
szia!sajnállak,hogy te sem kerülted el a kést!nekem nem igazán okoz problémát a menses,igaz műtét előtt sem ott fájt,nem oda sugárzott a fájdalom.holnap a dokival a randin minden tünetedet mondjál el!én is a többiekre hallgatva az elején NEM SZABAD ÜLNI!Én nem csak 6 hétig tartottam be!ne emelj,és ne halolj!de komolyan!még ugy se,hogy csak ezért vagy csak most az egyszer,mert akkor több lesz belőle!szigoruan be kell tartani a kíméletet!nagyon vigyázz magadra,és pihengess!laza séta!
Előzmény: zsoka65 (4673)
Kata-flan Creative Commons License 2008.12.28 0 0 4681

Hali!

Engem is az Amerikai úton vágott gerincre Dr. Banczerowsky.:-)

Nekem is nagyon jó véleményem van a kórházról, nagyon tudják, hogy mit csinálnak, és remek volt az elhelyezés, főleg 40 fokban a légkondis szobában.

 

Kíváncsian várom, mit mond hétfőn a doki.

Jobbuljál és vigyázz magadra, s főleg ne idegeskedj!

Előzmény: zsoka65 (4679)
sziporka66 Creative Commons License 2008.12.28 0 0 4680

Amikor olvastam majdnem elájultam.

Milyen gerinc betegségek vannak. Az ember lelke sír.

 

http://www.blikk.hu/cikk.php?cikk=120219

 

 

zsoka65 Creative Commons License 2008.12.28 0 0 4679
Sziasztok! Kata-flam,Janise
Köszönöm,kicsit megnyugtattatok,de remélem holnap a doki is biztató választ ad.
Az Amerikai úton műtöttek és állítólag az orvosom is nagyon ügyes kezű (Dr Lipóth).eddig elég jó benyomásom volt mind az orvosokról mind a nővérekről.Csak hát más az érzés amikor más ember problémájáról olvasok vagy az enyémet érzem és nem tudom természetes-e ha ez vagy az bekövetkezik.Mert sajnos kicsit most úgy érzem ugyanazok a tüneteim mint a műtét előtt csak szerencsére nem annyira erősek.Bár Ruben doktor is mondta ha jön a női bajunk ez szintén felerősíti a .gyulladást illetve panaszokat.De igyekszem türelmes lenni.Aflamidot kaptam én is,meg Mydetont.

Fájdalommentes szép napot kedves segítőkészek!!!
Előzmény: Kata-flan (4677)
janise Creative Commons License 2008.12.27 0 0 4678
Szia!Ne ess kétségbe!A műtét után írt fel az orvos gyulladáscsökkentőt?Műtét után 3 hétig szedtem aflamint,de utána is fájdogált,hol jobban,hol kevésbé.Nagyon átérzem a problémádat,a frász tört ki sokszor mikor újra belejött a fájdalom,vagy zsibbadás.Nekem 6 hónap után lett jó.Persze nagyon vigyázok,4 hónapig kerültem az ülést,most is csak gerincpárnára ülök le,amit mindenhová magammal viszek.Még ha jobban is érzed magad akkor se vigéckedj,tartsd be amit az orvos előírt,meg amit itt a fórumon tanácsolnak.:))
Előzmény: zsoka65 (4673)
Kata-flan Creative Commons License 2008.12.27 0 0 4677

Az is lehet, meg van egy kis sebödéma is, ami általában természetes, az is okozhat a műtét után rossz érzést.

 

Tetesd fel állóra a gépet és a térdeplő széket se használd 6 hétig! Megéri.

 

Hol műtöttek?

Előzmény: zsoka65 (4676)
zsoka65 Creative Commons License 2008.12.27 0 0 4676
Kata-flan


Köszi hogy ilyen hamar válaszoltál!Hétfőn megyek varrat szedésre,ülni nem nagyon ülök egy kicsit ezen a térdeplő széken a gép előtt.Olyan boldog voltam a műtét után ,hogy elmúlt a falkaparós fájdalmam,hogy lehet hogy túl sokat járkáltam!?
Örülök hogy sok megértő és segítőkész ember van itt a fórumban,már attól jobban érzi magát az ember ha valaki meghallgatja.Márciustól olvasom rendszeresen a fórumot visszamenőleg is de most hogy megműtöttek úgy gondoltam talán én is kérdezhetek.
Előzmény: Kata-flan (4675)
Kata-flan Creative Commons License 2008.12.27 0 0 4675

Hali!

Voltál már varratszedésen?

Ha nem, akkor ott mond el, ha igen, akkor hívd fel a dokit!

Én egyébként a hidegfrontra saccolok, azt én is - most is - érzem, bár másképpen, mint a műtét előtt.

Ugye nem ülsz?

A műtét után én vagy 3 hónapig állva használtam a gépet, lexikonokkal megmagasítottam.

Előzmény: zsoka65 (4673)
malvin82 Creative Commons License 2008.12.27 0 0 4674
Sziasztok !
Gerincfájdalom ide , vagy oda , nekem indulnom kell ! A szokásos évvégi Tankcsapda koncert lesz ma este és bár ülőhelyes jegyem van , mint az elmúlt két évben , azért igyekszem jól érezni magamat ! Ha valakinek ez a stílus nem fekszik , akkor is csak ajánlani tudom a ( bármilyen ) kikapcsolódást , mert ha fáj , hát mindenhol és mindenkor fáj !
" bánattal , örömmel , de én harcolok foggal , körömmel ! "
Üdv ! Malvin
zsoka65 Creative Commons License 2008.12.27 0 0 4673
SZIASZTOK!
Már régóta olvasom a fórumot és nagyon sok hasznos tanácsra leltem.
Dec.17-én műtöttek kiszakadt L 5-S 1 porckorongsérvvel ami jól sikerült remélem.A 8-dik napon ismét elkezdett fájni és kétségbe vagyok esve mi van.lLehetséges hogy a nőknél jelentkező havonta ismétlődő dolog kavart be?Mivel most aktuális.Kedves nőtársaim nektek okozott ez problémát?
Köszönöm ha válaszoltok!
Mindenkinek jó egészséget kivánok!
Zsóka.
bencus05w Creative Commons License 2008.12.27 0 0 4672

Mivel döntenem kell, milyen orvoshoz menjek, tapasztalatgyűjtés gyanánt olvasgatom korábbi  hozzászólásaitokat. Látom, hogy az MBT cipőről elég negatív képetek van. Tény, hogy csinosnak nem mondható, és egy kosztümöt, csinos ruhát viselő nő számára eleinte riasztó lehet a gondolat, hogy felvegye. Mivel nekem a bal lábfejem erősen deformált, hatalmas bütyök és kalapácsujj díszíti, továbbá világ életemben betétet kellett hordanom, egy idő után nemcsak hogy nem kaptam megfelelő cipőt, hanem olyan ortopédcipőt sem tudtak csinálni, amiben első kalapácsujjam elfért. Ezért én már régóta MBT-t viselek, szandálom is, cipőm is van. Tény, amikor vettem, még nem voltam nyugdíjas, ezért könnyebben ki tudtam fizetni, de a kinézete soha nem zavart. Higgyétek el, meg lehet szokni, hogy egy hosszú fekete báli ruhához nem magassarkú, hanem legjobb esetben is fűzős Scholl-cipőt visel az ember, és nálam a munkahelyi környezetem is elfogadott így, pedig un. "kosztümös" munkám volt, nem banki pult mögött, tárgyalásokkal, előadásokkal, fogadásokkal tarkítva. Az MBT-t nem kell mindig hordani, pl. olyan templomba járok, ahol a térdelés helyett is felállnak, mer modern, nem padok, hanem székek vannak, és a sokszori felállásnál nem jó, de még boldogabb korszakomban, amikor képes voltam egy bevásárlóközponton végigmenni, megkönnyítette az amúgy már akkor is nehéz járást, vagy pl. kirándulni, városnézéshez sokkal kényelmesebb, mint akár egy zárt cipő betéttel. Én biztatnám azokat, akiknek komoly fájdalmaik vannak, ne szégyelljék felvenni,  a kényelmesebb érzés, amit nyújt, többet ér. Sajnos, csodát nem tesz, én is "hiába" hordtam, mégis eljutottam a majdnem teljes mozgásképtelenséghez.

 

Kellemes napot kívánok

 

bencus05w Creative Commons License 2008.12.26 0 0 4671

Kösz a javaslatot, ezt a kispárnás módszert már hallottam, ki fogom próbálni. Egyébként én is a falat kapartam, amikor tornázás közben egy-egy mozdulat érintette a forgómat. Most nem tornázom, mert magamtól már nem merek, csak rosszabb, és a gyógytornászt keresem. Hallott valaki Dörnyei Mariannról? Nekem valaki őt javasolta.

Előzmény: bela2200 (4668)
bencus05w Creative Commons License 2008.12.26 0 0 4670

Kedves Janise! Köszönöm az együttérző szavakat, lassan ez már jobban hat, mint bármely gyógyszer. Ma pl. iszonyúan fáj az egész jobb lábam, néhány métert is nehéz volt megtennem. Nem tudom, jól teszem-e, de azért nem akarom elhagyni magam, a tüneteim rosszabbodása még nem olyan régi, ezért minden jobb napon azt hiszem, hogy csak egy rossz álom volt. Nos ma rá kellett jönnöm, hogy nem, mert az ünnepi készülődés, főzés-sütés, karácsonyfa...(sokkal visszafogottabban csináltam, mint szoktam és a férjem sokkal többet segített), nos ez ma érezteti hatását.

A gyógytornász-címeket gyűjtöm, ha jó tapasztalatotok van, köszönettel veszem a javaslatokat, mert több közül kell kiválasztani a remélhetőleg legjobbat. Sajnos mint tudjátok, sokba kerül és a nyugdíjból nehéz ugrálni egyiktől a másikig. 

Emellett el fogok menni a háziorvoshoz, mert ki tudja, nem-e valami egyéb belső dolog okozhatja??? Van ilyen tapasztalatotok?

Szép napot mindenkinek.

Előzmény: janise (4661)
bencus05w Creative Commons License 2008.12.26 0 0 4669

Kedves Szorgos! A tüneteid ugyanazok, mint nekem a leírtak szerint, és amikor a forgómba kaptam az injekciót, két hétig jobb volt, a reumatológus mégis azt mondta, gerincproblémám van, és neki lett igaza. Javaslom, ha nem volt még gerincrtg-d, nézesd meg, mert lehet, hogy ott van a probléma. Nem mintha ez megoldaná a fájdalmat. Ha már korábban írtál erről, akkor bocs, nem néztem végig az összes hsz-t. Fájdalommentes napot kívánok.

Előzmény: Szorgos (4666)
bela2200 Creative Commons License 2008.12.26 0 0 4668

Egy-két éve nekem is fájt éjszaka, leginkább hajnalonta a bal forgóm. Feküdni régóta nem tudok rajta, a tornában sem tűr semmi olyan gyakorlatot, ami terheli.

Egy nagyon jó javaslatot kaptam viszont a gyógytornásztól: éjszakára egy kispárna a két térd közé. Ettől kevésbé terhelődik a forgó, és így sokkal ritkábban ébredek fájásra.

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.12.25 0 0 4667
Jó napot a "gerinces társaimnak"!Köszöm az eggyüttérzést reménykedem én is! BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!!
Előzmény: sziporka66 (4657)
Szorgos Creative Commons License 2008.12.25 0 0 4666
Üdv kedves Bencus!
Évtizedek óta nyavalygok a reumásnak, hogy alig tudok menni a bal forgóm annyira fáj. Sose törődtek vele, most is azt mondja a doki, hogy olyan a forgóm mint egy kisgyereknek mikor tekergeti a lábam. Igen ám, de nekem járás közben fájt és fáj most meg már a bal oldalamon feküdni se bírok sokáig. A röntgen kopást, meszesedést meg mit tudom én miket mutat a dokik szerint meg semmi baj. Miközben már bottal is alig bírok menni állandóan le kell ülnöm.
Most a barátnémtől kaptam is egy kis 3 lábú horgászszéket, hogy ne hideg kerítésekre kelljen leülnöm.:)
Előzmény: bencus05w (4659)
Szorgos Creative Commons License 2008.12.25 0 0 4665

Békés, boldog fájdalom mentes ünnepet kívánok Mindenkinek!

edocska75 Creative Commons License 2008.12.25 0 0 4664
sziporka66 Creative Commons License 2008.12.24 0 0 4663

__________________________TE
___________________________MIT
_________________________*SZÓLSZ,*
________________________*BARÁTOM,*
_______________________*HA EZEN A*
______________________*KARÁCSONYON*
_________________*OLYAN FÁT KÉSZÍTENÉK,*
_______________*MELYBE SZÍVEMET REJTENÉM,*
___________________*AJÁNDÉKOK HELYETT,*
_________________*MINDEN BARÁTOM NEVÉ-
___________________VEL DÍSZÍTENÉM FEL?*
_____________*TÁVOLI ÉS KÖZELI, RÉGI ÉS ÚJ*
________________*BARÁTOKÉT. NAP MINT NAP,*
______________*ÉS RITKÁN LÁTOTT BARÁTOK *
___________*NEVÉVEL. AZOKÉVAL, AKIKRE MINDIG *
________*GONDOLOK, ÉS AZOKÉVAL, AKIKRŐL IDŐNKÉNT*
___________________*MEGFELEDKEZEM?*
________________*AKIK ÁLLANDÓAK, S AKIK *
___________*RITKÁBBAK, A NEHÉZ ÓRÁK TANÚIÉVAL,*
__________*ÉS A VIDÁM PERCEK TÁRSAIÉVAL... AZOKÉVAL,*
________*AKIK AKARATLANUL BÁR, FÁJDALMAT OKOZTAK.**
______*AZOK NEVÉVEL, KIKET MÉLYEN, S AZOKÉVAL, KIKET**
________________*CSAK LÁTSZÓLAG ISMEREK...**
____________**A KEVÉSSEL TARTOZÓK, ÉS A NEKEM**
_________*SOKAT ADÓK NEVÉVEL. EGYSZERŰ ÉS FONTOS**
____________*BARÁTAIM ÉS MINDAZOK NEVÉVEL, AKIK**
________________*RÉSZESEI VOLTAK ÉLETEMNEK...*
__________*OLYAN FA LEGYEN EZ, MELYNEK MÉLY GYÖKEREI*
**SOHA NE SZAKADJANAK KI SZÍVEMBŐL. OLYAN FA, MELYNEK HATALMAS**
_____*ÁGAI ELBÍRJÁK TARTANI AZ EGÉSZ VILÁGBÓL ÚJONNAN JÖTT*
__**BARÁTOKAT IS A MÁR MEGLÉVŐK MELLETT. OLYAN FA, MELYNEK HŰS,**
*PIHENTETŐ, ZÖLD ÁRNYÉKÁBAN BARÁTSÁGUNK ENYHÜLÉST HOZHASSON AZ**
___________________________*ÉLET*
_________________________**VIHAROS**
__________________________*ÓRÁIBAN*

 

 

Karácsony készül, emberek!
Szépek és tiszták legyetek!
Súroljátok föl lelketek,
csillogtassátok kedvetek,
legyetek ujra gyermekek
hogy emberek lehessetek!
(Wass Albert - 1946)

NAGYON BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYT KÍVÁNOK MINDEN KEDVES ISMERŐSÖMNEK.

maria73 Creative Commons License 2008.12.24 0 0 4662
Drága sorstársak!MINDENKINEK NAGYON BOLDOG BÉKÉS FÁJDALOMMENTES KARÁCSONYT KÍVÁNOK!EGYÜNK IGYUNK MULASSUNK!MARIKA
janise Creative Commons License 2008.12.23 0 0 4661
Kedves bencus05!Ahogy olvasom elég komplex a problémád.Azért ne keseredj el,az a legfontosabb,hogy találj egy jó gyógytornászt aki segít.Sajnos a torna eredménye sem látványos,de hosszútávon ez az egyetlen ami hathat.Nekem hónapokba tellett mire viszonylag helyre jöttem,nagyon sok türelem kellett hozzá,magam sem hittem volna,hogy jobb lesz.A diprophos-kúra az igazi falkaparós,éjszaka erősödő fájdalmakra nem sokat ér,ezt már többen tapasztaltuk.Az a fontos,hogy keress egy hozzáértő szakembert aki személyreszabottan állít össze gyakorlatokat,azután ezeket napi rendszerességgel végezd is el.Kitartást, jobbulást kívánok.
Előzmény: bencus05w (4659)
avandia Creative Commons License 2008.12.23 0 0 4660
Kedves Fórumozók!

Mindenkinek Áldott Békés Karácsonyt kívánok!
Legyen nagyon szép ünnepetek, kívánom, hogy mindenki el tudja felejteni a problémákat és az ünnepek hozzanak sok örömöt és boldogságot! Próbáljon meg mindenki pozitívan gondolkodni, mert sokszor fejben dőlnek el a dolgok!

Üdv:
avandia
bencus05w Creative Commons License 2008.12.23 0 0 4659

Sziasztok, új vagyok köztetek, két hónapja olvasom beszélgetéseiteket, az elejére is bekukkantottam és szomorúan látom, hogy van köztetek, aki igen régen szenved. Nem szoktam fórumozni, de azt látom, hogy érző lelkű,  segítőkész emberek vagytok, ezért bekapcsolódom. Az én problémám részint nem olyan nagy, mint közületek többé, nincs sérvem, de kicsit összetettebb. Én csípőficammal születtem hatvan éve, amikor ezt gipsszel tették helyre, és a legutolsó lelet is azt mutatja, hogy a csípőm kevésbé rossz, mint egy hasonló korúnak. Egész életemben karbantartottam valamilyen szinten a csípőmet, közben a nyakcsigolyameszesedés miatt is sok kezelést kaptam, tehát soha nem volt ismeretlen számomra a mozgásszervi fájdalom, megtanultam kezelni. Ülő munkát végeztem negyven évig, autóval jártam,  vezetés, kirándulás közben fűzőt hordtam, mert ferde volt a gerincem és rossz a tartásom, a fűző valamelyest kompenzálta fájdalmaimat, ortopéd cipőben jártam (ma MBT-ben), Tavaly decemberben elmentem nyugdíjba és az addig a férjem által végzett házimunkát elkezdtem, piac, bevásárlóközpont, unokák kísérése ide-oda (kocsival, a buszra már évek óta nehezen tudtam felszállni).

Azért írtam mindezeket, hogy lássátok, az egész életem egy fokozatosan romló-javuló mozgásszervi folyamat volt,, melyet azonban karban tudtam tartani és képes voltam kisebb kirándulásokra, városnézésekre is.

Miután az idén nekiálltam a fizikai tevékenységnek, hirtelen felerősödtek korábban jelentkező panaszaim. E panaszok: a jobb forgóban gyulladásszerű hasogató fájdalom, ami kisugárzik a jobb lábamba, főleg térd alá, és hasogat az egész lábam és a sípcsontom, olyan mint a fogfájás, éjjel jön, vagy nem tudok tőle elaludni. A lábfejem már régen időnként éjjel begörcsöl, ugyanez a fájdalom a lábamban korábban is volt egy-egy fizikai terhelés, hosszabb főzés, kirándulás után, de egy-két éjszaka után elmúlt. Ebben az évben 2 fürdőkúrát (tangentor, masszázs, súlyfürdő a csípőmre) kaptam, 6 kféle elektromos és ultrahangos kezelést és négy diprophos injekciót.

A nagy probléma szeptemberben kezdődött, amikortól nem tudok 50-100 métert menni, mert olyan hasítás áll bele a lábszáramba és főleg a térdhajlatomba, hogy képtelen vagyok tovább menni. Sajnos többször próbáltam, utoljára tegnap, nem megy a legnagyobb akaraterővel sem.

Van egy rtg-leletem és egy friss MRI-m, melyek szerint nincs sérvem, csak protrusio az összes lumbális discuson, az L III-IV között 2-3 mm-es olistesis, ugyanezen 2-3 mm-es pseudohernia képződés.

A körzeti reumatológus azt mondta, nem tud többet tenni értem, elmentem egy ortopédhez, személyre szabott gyógytornát javasolt. Tanácstalan vagyok, jelenleg gyűjtöm a szakorvosok-gyógytornászok címét, mert amint tudjátok, egy vizit tízezer, egy gyógytorna 4-5000, millió fajta van, nem tudom, melyiket válasszam.

Elnézést a részletes leírásért, de úgy látom, az én problémám kicsit más, ám nektek már nagy tapasztalatotok van, kérlek, osszátok meg velem véleményeteket és azt, szerintetek mi a legjobb terápia.

Szép napot kívánok és jó karácsonyi készülődést

 

 

sziporka66 Creative Commons License 2008.12.21 0 0 4657
Maria73

Szerintem a 8-órás intenzív munkát nem hiszem, hogy bírni fogod ilyen fájdalom mellett.

Gerinc műtétes, főleg ha több műtéte is történt vagy vissza maradt mütét után problámája, nem biztos, hogy vissza tud menni, dolgozni 8-órában.

Arról nem beszélve, hogy akkora óriási választék meg nincs, hogy az ember ki is tudja majd magát kímélni, hogy ne kerüljön vissza a műtőasztalra vagy folyamatos táppénzre.

A folyamatos fájdalom miatt, ha jó is az iskolai végzettség és jó a munkája is, elveszi az illető életkedvét ezek miatt nap mint nap.

 

Bécséká és Csali88

Remélem a kezelések, hoznak valami pozitív változást!!

Előzmény: maria73 (4652)
janise Creative Commons License 2008.12.20 0 0 4656
Teljesen egyetértek!A fájdalmat csak bizonyos fokig lehet torelálni.Az én felépülésem sem volt valami látványos,de így 9 hónap után tűrhető.Ha viszont rosszabbodna,minden követ megmozgatnék azért hogy jobb legyen.
Előzmény: ring9 (4655)
ring9 Creative Commons License 2008.12.20 0 0 4655
Nekem is van egy ismerősöm aki időnként kap ilyesmi injekciót egy magánrendelésen. Sajnos szinte biztos vagyok abban, hogy nemcsak a kényelmesség a kulcsszó, hanem az olcsóság is. Az információ nagy fegyver, bár az orvosoknak úgy tapasztaltam van válaszuk, ha kifogást kell keresni, hogy miért nem egy fejlettebb (urambocsá' drágább) módszert alkalmaznak, de én legalábbis szeretem megizzasztani őket egy-egy ilyen kérdéssel. Sok haszna ugyan nincs, de talán a doki sem érzi így olyan elégedettnek magát, amikor a megoldást csak annyiban látja, hogy "szedjen fájdalomcsillapítót", vagy "sokan élnek így, meg lehet szokni". Egy frászt lehet, túlélni igen, de megszokni... Még nem sikerült.
Előzmény: janise (4654)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!