Azért kérdezek megint mindenki össze vissza beszél mifelénk. Egyébként az ennyimé elég nagy lett 90l mert a csávónak kellett a lóvé olcsón megkaptam hogy ki tudjon menni külföldre. Szóval a duplafal elmaradt.
Duplafalú főzője van valakinek az érdekelne engemet mi van hőközlőnek víz vagy olaj. Mekkora a két fal között a méretek alul és oldalt.Mekkora lefújó szelep kell. Meddig kell tölteni két fal közötti részt.
No, ne már... Nékem egy darab ilyenem sincs! Akkor most mi van!? Megyek az ívóba, aztán buritom ki a pálinkáimat. Hát,... most világosodott csak meg bennem, hogy ezidáig hályogkovács módjára főztem!
Tudtam, hogy előbb-utóbb lebuktatsz, pedig próbálom mindig összébbhúzni a szemem. De ezzel a módszerrel..... Mostmár mindegy.Van mindenféle ócó pálinkám. Kell?:DDD
Tök jó ez az "előfőzet elválasztó szett"! de, ha valaki spórolni akar, én féláron elválasztom neki, plusz kiszállás, plusz az illető pálinkakészletének végigkóstolása. Ha nem kő számla, tárgyalhatunk az ÁFÁ-ról is. Gondoljátok át! Válasszátok a "Szilvakukc elválasztó szettet"! Megéri!:DDDD
Ne haragudj, de ez zavaros. Ezek szerint te a cefre hőmérsékletét méred. Egy 5%-os alkoholtartalmú cefre forráspontja kb. 95oC. Ez alatt nem jön ki semmi a hűtődből. Mi az a 75oC, amit emlegetsz?
Elválasztás hőmérséklet alaplján: a hőmérséklet egy mankó, de ez alapján nem lehet, nem szabad elválasztani. Ha el lehetne, akkor nem tartanának erre szakembereket a nagy főzdék, hanem beállítanának egy automatikus elválasztást.
Hány fokon párolog: a forráspont egy dolog, ez a hőmérséklet, melyet ha elér a folyadék, gáznemű válik. Ezen felül van egy párolgási hőnek nevezett dolog, egyszerűsítve: ha kiteszünk egy tányér vizet, akkor az idővel elpárolog, ha a radiátorra tesszük, akkor gyorsabban. Pedig nem forrt fel.
Hőmérők, hőmérsékletek: a hőmérők pontossága egy dolog. Egy másik, hogy ki hol méri azt a hőmérsékletet. Hova került a hőmérő? A cefrébe ér? Közvetlenül a cefre feletti részben van? A sisakban? A páracsőben? Belenyúl a lepárló belsejébe, és ott méri a cefre vagy a gőz hőmérsékletét? Vagy a pálinkafőző anyagának a hőmérsékletét méri? A mért eredmények még ugyanazzal a hőmérővel is nagyon különbözőek lesznek.