Keresés

Részletes keresés

ferdor Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6720

Hát igen, az az érzésem , mintha a sajtkészítés téma  leple alatt egy exkluzív titkos társaság tagjai tartanák egymással a kapcsolatot a neten keresztül, átszőve a felületet gyanútlan és tapasztalatlan hozzászólások tömegével.... :-)))

 

elefada Creative Commons License 2012.04.23 0 0 6719

Vettem:-)

 

Előzmény: Kecskeb (6714)
elefada Creative Commons License 2012.04.23 0 0 6718

Szívesen:-))

Az ismétlésen is.

Előzmény: Törölt nick (6716)
elefada Creative Commons License 2012.04.23 0 0 6717

Akkor folyt. köv. nyáron, de Ronja 2 kishercegnőjét otthon ne hagyjátok!

Előzmény: Törölt nick (6712)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.22 0 0 6716

Csókolom!

 

Itt is szeretném megköszönni a vendéglátást!

Előzmény: elefada (6708)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.22 0 0 6715

Szia!

 

Ezek készültek akkor amikor nálatok voltunk?

Előzmény: Kriszta721 (6704)
Kecskeb Creative Commons License 2012.04.22 0 0 6714

Szia elefada!

 

Emil.ment.

Kecskeb Creative Commons License 2012.04.22 0 0 6713

Emil ment.

Ádám98 Creative Commons License 2012.04.22 0 0 6711

Sziasztok!

Szeretnénk kecske sajtot csinálni egyelőre most csak 2-2,5 l tejből (oltó nélkül) tudtok valami jó receptet?

babuci73 Creative Commons License 2012.04.21 0 0 6709

Szerintem sajtruhába csepegteti lógatva és közben forgatja. Én legalábbis így szoktam.

Előzmény: kecskefügg (6707)
elefada Creative Commons License 2012.04.21 0 0 6708

Szuper:-)))

Tuti, hogy nagyon finomak:-)))))))))))))))

Előzmény: Kriszta721 (6704)
kecskefügg Creative Commons License 2012.04.21 0 0 6707

Tényleg nagyon jól néznek ki! A gömböket ,hogy csinálod?

Előzmény: Kriszta721 (6704)
babuci73 Creative Commons License 2012.04.21 0 0 6706

Mindegyiket szárazon sózod? Csak egyszer, vagy több napig is?

Előzmény: Kriszta721 (6704)
babuci73 Creative Commons License 2012.04.21 0 0 6705

Asztaaaa! De tök jók! Ezek miféle sajtok? Elárulod? Azt tudom, hogy kecske..... gondolom gomolya, natúr még ízesített.... a 3. 4. 5. képen mi van? Camembert ? Keresztrejtvényt fejteni gondolom nincs időd. :-)))

írtam emilkét.

Előzmény: Kriszta721 (6704)
Kriszta721 Creative Commons License 2012.04.21 0 0 6704

 

Elefada, a képeket Neked (is) küldöm. Kicsit sósak még, nem eléggé érettek(még), de az enyémek! 

kecskefügg Creative Commons License 2012.04.20 0 0 6703

Köszi szépen,meg fogom nézni.

Előzmény: Kecskeb (6702)
Kecskeb Creative Commons License 2012.04.20 0 0 6702
Előzmény: kecskefügg (6701)
kecskefügg Creative Commons License 2012.04.20 0 0 6701

Sziasztok sajtkészítők. Lenne egy kérdésem hozzátok,mert lusta vagyok végigolvasni az egész fórumot.Egy ideje kísérletezem a kecskesajttal,és az jó is /legalább is szerintem,meg a vevőim szerint is/.Megpróbáltam tehéntejből is /háziból/,és az nem lett v.mi jó.Pontosabban fogalmam sincs,hogy milyennek kellett volna lennie,de úgy érzem nem olyannak amilyen volt.Legalábbis a kecskesajt "állagához" képest.Szóval a kérdésem az lenne van-e v.ki köztetek aki megosztaná/ leírná ide/ velem a tehéntejből készült sajt gyártását. Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget.

ferdor Creative Commons License 2012.04.20 0 0 6700

Köszönöm szépen a válaszokat, úgyérzem hasznát fogom venni!!

Az utóbbi időben nagyon nem sikerültek a sajtjaim (friss sajt),jó sokat kidobtam, oka általában a szivacsosság, ami colira vezethető vissza szerintem.

 

Ezekután eldöntöttem, hogy pasztőrözni fogom a tejet a sajthoz, viszont így kevesebb a kihozatal.

 

Akkor jött a CaCl , rendeltem a neten kb. egy hete és semmi eredmény, ezekután pesten és vidéken pár gyógyszertár, végül egy patikus ismerősöm fog nekem holnap hozni.

 

Természetesen tejsavazom ezután a sófürdőt és mérni fogom a sótartalmat, ennél a résznél volt, amikor segítséget kértem Tőletek.

Elefada a válaszodból itélve nem feltétlen szükséges a mérő, de eleinte gondolom jó hasznát fogom venni.

 

 

 

Előzmény: elefada (6697)
Kecskeb Creative Commons License 2012.04.19 0 0 6699

Küldtem emilt.

Előzmény: elefada (6698)
elefada Creative Commons License 2012.04.19 0 0 6698

Holnap?

Előzmény: Kecskeb (6695)
elefada Creative Commons License 2012.04.19 0 0 6697

Ha hiszed, ha nem, még soha nem használtam, na majd idén.:-))

20% sóoldat 8dl víz, 20dkg só.

KB 1 kg sajt 2 dkg sót vesz fel. Ezt amikor a sajtot a sólébe teszem, a felületére kb rá is hintem.

Az egyensúly egy jó darabig megvan. Ha nyálkásodik a sajt felülete, új sófűrdő.

 

Előzmény: ferdor (6692)
elefada Creative Commons License 2012.04.19 0 0 6696

Sacperkb 8-10 morzsa. De ha20 az se gond.

Ha alvadékban van, könnyebben mérhető 1%

10l -hez 1dl pl íróból, tejfölböl, joghurtból, de csak akkor, ha élőflórás.

Előzmény: tasszy (6691)
Kecskeb Creative Commons License 2012.04.19 0 0 6695
Előzmény: taki99058 (6693)
taki99058 Creative Commons License 2012.04.19 0 0 6694

Sziasztok.

Tegnap megint jártam Sajtos Feri boltjában. Pedig tudtam hogy nem szabad. Annyi finom, különleges izesítésű sajt van nála.

Kétszer annyit költöttem mint ahogy terveztem.

Sajnos az én sajtjaim a közelében sem járnak. Ha csak fele olyan jóra sikerülnének már elégedett lennék.

taki99058 Creative Commons License 2012.04.19 0 0 6693

Szia

a só tartalmat baumé fokolóval ( remélem jól írtam ) mérik. Ilyet nem találtam a neten viszont a borászati boltokban van folyadék fajsúly mérő már 2000 Ft alatt. Ez is tökéletes. Ill csinálhatol magad is.

Előzmény: ferdor (6692)
ferdor Creative Commons License 2012.04.19 0 0 6692

Szia elefada

meg szeretném kérdezni, Te mivel méred a sótartalmat a sófürdőben, főképp azért, hogy pótolni lehessen a sajtok által kiszívott sót.

Köszönöm szépen, ha válaszolsz és  szívesen fogadok  tanácsot más szakembertől is!

tasszy Creative Commons License 2012.04.19 0 0 6691

ok, meglrtettem.

Volna egy mésik kérdésem: vettem sajtkultúrát, granulátumot, s ebből mennyi szükségeltetik tíz liter tejhez?

A könyvem azt írja, h ezt lehet helyettesíteni íróval. Ez valós?

Előzmény: elefada (6686)
elefada Creative Commons License 2012.04.18 0 0 6690

Mint írtam savkötő alvadéknak kell lenni, ezt másképp nem érem el.

Te meg csináld, ahogy te jónak látod.

 

Előzmény: elefada (6689)
elefada Creative Commons License 2012.04.18 0 0 6689

Szakirodalom szerint is forralják, nem pasztörözik.

Előzmény: Törölt nick (6687)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!