Keresés

Részletes keresés

twesthez Creative Commons License 2012.01.18 0 0 63725

Megfontolom, de szerintem főképp törköly lesz az alapanyag. Lehet hogy kifolyós lesz, annyi testmozgás nem árthat meg amíg kimerem :D

Előzmény: Törölt nick (63700)
fehérkutya Creative Commons License 2012.01.18 0 0 63724

Esetleg meg tudnád mondani hol vetted?

Előzmény: Babar66 (63715)
comad Creative Commons License 2012.01.18 0 0 63721

1. Palackozhatod rögtön, a fogyasztásra nincs szabály, te érzed, hogy jó-e már vagy nem.

2. Kóstolgasd, közben hígítsd (persze ne az egészet) és ahány fokosan neked a legjobban ízlik, annyira lődd be az egészet.

Előzmény: RhinoVonK (63718)
leparlo02 Creative Commons License 2012.01.18 0 0 63720

persze ha nem fogy 3 hónap ez a minimum.

Minnél tovább áll annál okébb

Előzmény: leparlo02 (63719)
leparlo02 Creative Commons License 2012.01.18 0 0 63719

sokáig nem tud pihenni mivel ha jó elfogy.

50% ra ha jól leválasztottad a kozmát ez nem a szomszéd akkor 45% izlée szerint de 42% alá szerintem nem érdemes.

 

Előzmény: RhinoVonK (63718)
RhinoVonK Creative Commons License 2012.01.18 0 0 63718

Sziasztok!

 

Tegnap este Tucso segitsegevel, melyet ezuton is koszonok, elkeszult az elso palinkam, mely a tulvizezett birscefrebol keszult! Nagyon buszke "szulo" vagyok!

 

ket kerdesem is lenne:

1. meddig erdemes/illik pihentetni palackozas, ill. fogyasztas elott?

2. a birset hany fokosra szoktatok higitani?

 

Koszonom!

RhinoVonK Creative Commons License 2012.01.18 0 0 63717

 

Kedves Rezmuves!

 

Kez es labtorest!

Terj vissza minel elobb! Szoritunk!

 

 

Előzmény: rézműves1 (63682)
leparlo02 Creative Commons License 2012.01.18 0 0 63716

Pálinkásat mindenkinek

 

Tudom hogy mindenkinek sok a dolga de

ha lehet szakitsatok rám egy kis IDŐT.

 

 

Eljutottam arra a szintre mikor már a pálinkafőzőmet kinőttem. Ebbe kérném a segítségeteket.
Az elképzelésem már nagyjából kialakult.
Ez a következő az üstöt saválló edényből szeretném legyártatni 60-70L űrtartalommal.
Amiben még nem vagyok biztos az az hogy duplafalú vagy keverős legyen? De a mérleg igen csak a duplikálás fele hajlik véleményetek.
A kupolát rézből szeretném aroma erősítővel és rézmíves állttal precízen előállított pictorius tányérral.
A páracső szintén réz lenne 22mm es
A hűttő 4m 18mm rézcső100L es hordóba helyezve. A víz ciszternából szivattyúval ezért gondoltam a 100L es hordóra.
A véleményeteket kérném hogy jó e az elképzelés, tanácsokat várok annak érdekében hogy tökéletes legyen a szerkezet.

És hogy ki tudna segíteni a megvalósításban.

Köszönöm

Babar66 Creative Commons License 2012.01.18 0 0 63715

Én pl. vettem egy digitálisat, (2-3e Ft), az érzékelője 20cm hosszú, 3mm átmérőjű pálca.

Üdv!

Előzmény: fehérkutya (63696)
nabiti Creative Commons License 2012.01.18 0 0 63714

Csak simán "összemelegszik" ..., legalábbis a barátomnál így mükszik.

Előzmény: barkócza (63712)
nabiti Creative Commons License 2012.01.18 0 0 63713

Csak nem besz@rni .... - mondta a papagáj a macsak szájában !!  :-))

Előzmény: rézműves1 (63707)
barkócza Creative Commons License 2012.01.18 0 0 63712

Azt hiszem, igazából meg kell vizezni egy kicsit, a két felület közt maradó folyadékfilm tömít. Legalábbis üvegcsiszolatoknál ez az eljárás - vagy zsírozzák, vagy vizezik.

Előzmény: pálinkaüst (63709)
pálinkaüst Creative Commons License 2012.01.18 0 0 63711

Gyógyulj meg mielőbb!

Előzmény: rézműves1 (63707)
barkócza Creative Commons License 2012.01.18 0 0 63710

Gondolunk rád, jobbulást!

Előzmény: rézműves1 (63707)
pálinkaüst Creative Commons License 2012.01.18 0 0 63709

Nem két henger, hanem két kissé kúpos darab (az üst nyaka felfelé kissé tágul, a sisak nyaka lefelé kissé szűkül). Ezek még hidegen is szorulnak egymáson, igazából szinte tömített így is, ennek ellenére az összerakás után mondjuk teflon szalaggal érdemes körbetekerni egyszer-kétszer.

Előzmény: Tarkus21 (63706)
bujukcekmece Creative Commons License 2012.01.18 0 0 63708
Én a vízszigetelést támogatom! Ennél egyszerűbb nincs, víz vindig van, nem szakad el, és ennyi idő alatt öszerakod a rendszert, mint amennyi idő alatt ezt elolvastad:)))) Jól kell méretezni a főzőt, ennyi...
Előzmény: Törölt nick (63697)
rézműves1 Creative Commons License 2012.01.18 0 0 63707

...szia duplán Naiv barátom...nevet változtattál?...

 

...és köszi az aggódást mindenkinek...

 

...én már bent fekszem az ágyamon...műtét holnap reggel lesz...nem vágnak, korszerű (öt-lukas) módszer...a lukon keresztül kirántják azt az ízeltlábút az ollójával együtt...tisztára, mint a lékhorgászat...mert azt mondta a dokim, hogy nem elég hogy rosszindulatú, még agresszív is...mindig is utáltam az agresszíveket...

 

                                                                                    ...jó nedűt...

 

Tarkus21 Creative Commons License 2012.01.18 0 0 63706

"vagy mint az alembikéknél van (az üst nyakába belecsúszik a sisak nyaka)"

 

Amiatt, hogy a két henger között nincs semmi tömítés, nem jön ki a gőz?

Előzmény: pálinkaüst (63699)
schlumberger Creative Commons License 2012.01.18 0 0 63705

Kérem szépen! Pusztán a gyönyörködés céljából. Nagyon szépen meg van csinálva!

Előzmény: Törölt nick (63698)
pálinkaüst Creative Commons License 2012.01.18 0 0 63704

Ha van más, megfelelően méretezett biztonsági szelepként működő rész a páracső előtt, akkor valóban biztonságosan üzemeltethető más rendszer is. A víztömítés és az egymásba csúsztatott illesztés viszont biztosan nem fog felrobbanni.

Előzmény: Baracilin (63703)
Baracilin Creative Commons License 2012.01.18 0 0 63703

Én is csavarokat használok, de a sisakom elég magas, habzásra hajlamoscefréknél habzásgátlónak étolajat is használok...mivel a tömítésnél ki tud fújni ezért nem félek hogy valaha is felrobbanna, hacsak valaki nem dinamitot tesz fa helyett a tűzre....

 

Viszont a csavart senkinek(főleg lusta embereknek) nem ajánlom mert macerás a sisak fel és leszerelse...van helyette nagyon frappáns patentos zárási mód...nagyon sajnálom, hogy anno nem jutott ez eszembe...én is lusta vagyok:D

Előzmény: pálinkaüst (63699)
pálinkaüst Creative Commons License 2012.01.18 0 0 63702

Na ilyet soha nem mondanék. A pálinkafőzés nagyszerű szórakozás, ebbe nem megnyomorodni fog az ország, hanem végre tévé helyett értelmes dologgal fogja elfoglalni magát.

Előzmény: Törölt nick (63701)
pálinkaüst Creative Commons License 2012.01.18 0 0 63699

A csavarokkal történő zárás egyszerűen nem biztonságos. Helyette olyan, automatikusan oldódó kötést érdemes használni, mint például a víztömítés vagy mint az alembikéknél van (az üst nyakába belecsúszik a sisak nyaka). Ezeknél ha gond van, nem repül az egész rendszer, hanem szétnyomja a túlnyomás a rendszert és kifúj.

Előzmény: Törölt nick (63697)
fehérkutya Creative Commons License 2012.01.18 0 0 63696

Duplafalúnál hogyan oldottátok meg a hőmérő berakást? Ha 2 centi a két fal közti különbség, akkor hogyan tudom betenni a fél colos kazánhőmérőt?

barkócza Creative Commons License 2012.01.18 0 0 63695

Ez igen!!!

Előzmény: bujukcekmece (63683)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.18 0 0 63694

Helyesek a segítők, Gratula!

 

volt medvés gyömbéres is pár éve, ízlett

A TZD-n neked szántam a maradék medvét,láttam értesz hozzá :)

 de reggel nem találtam, valaki eldugta,nehogy megkínáljam

Előzmény: bujukcekmece (63683)
Lepár-LÓ Creative Commons License 2012.01.18 0 0 63693

A gyufát a hordó vagy a benne lévő cefre felszíne fölé tartottad? Ha nem volt meleg helyen csak mondjuk 10°C környékén, akkor simán elképzelhetőnek tartom, hogy még nem forrot ki teljesen. (a narancsom is kicsivel több mint 1 hónapig forrot a ~10°C-os pincében). Nagy bajt egyébként nem csinálsz vele ha már most főzöd is, sok átalakítandó cukor már nem lehet benne, csak még nem fordult át.

 

Ui: A belerakott cukor mennyiségétől függően is megnyúlhat a forrás ideje.

Előzmény: Maestro8512 (63646)
Sz.B.J. Creative Commons License 2012.01.18 0 0 63692

Mihamarább űzzék ki belőled a kórságokat, ha lehet gyorsan gyógyulj meg, és siess vissza ,mert újabb és újabb munkáid és ötleteidre várunk itt , meg a vakerodra is ,  nem is kevesen !

 

 Az erő legyen Veled !

 

Üdv. NaivNaiv

 

 

Előzmény: rézműves1 (63682)
vf1 Creative Commons License 2012.01.18 0 0 63691

Pálinkás jóreggelt!

 

Hogyan készítsünk jó pálinkát?

Cefrézési, főzési ismertetők, tanácsok, videók, tesztek a következő linkeken:

 

 http://www.snapszmester.try.hu/

 

 http://czidro.eu/wessling/palinka_keszites/ 

 

 Nem reklám!

 

 

Jobbulást Boby!

 

Mr.Stratos Creative Commons License 2012.01.18 0 0 63690

Vigyél magaddal elég páleszt..a személyzet is szereti a jót...akkor nem lesz baj....én három éve estem túl ezen a

kötelező gyakorlaton ! Szorít Neked a csapat....

Előzmény: rézműves1 (63682)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!