Keresés

Részletes keresés

kismica Creative Commons License 2007.02.18 0 0 5240
Vááá, nagyon jó képek!! (Mi ez az esőmanó szerelés?)
Előzmény: MyBaby (5239)
MyBaby Creative Commons License 2007.02.18 0 0 5239
Köszönjük a köszöntéseket, mi ma nagyot csvarogtunk.
Ebből 1-sorozat hazafelé a kocsiban.
A hálivudi mosoly :














És amikor szépen nézek:






Így néz ki a 11 hónapos Hanki manki, egérszörp , kommandante Mashko, Bobi
kismica Creative Commons License 2007.02.18 0 0 5238

1 éves felmérés nekünk semmi sem volt :( Nem mintha hiányoltam, tudom, hogy Matyi nagyon ügyes, okos, erős :)))

 

Hehe, jogsim nekem is van vagy 16 éve, csak mivel nincs kocsink, már azt sem tudom, hogy jönnek egymás után a pedálok...

Előzmény: Gyáva Nyúl (5236)
kismica Creative Commons License 2007.02.18 0 0 5237

Rékának boldog 1. szülinapot!

(Milyen lett a torta?)

 

Nos, babakocsi-dolog eldőlt, vettem egy Maclarent, most teljes gőzzel árulom a Loolát :) Kismotor itthon van csak, nála is főként a tologatás a nyerő és folyton kinevetjük, mikor fordítva ül rá, gonosz.szülő.hu Mybaby, Hanka hogy használja?

Kint jó ideig nem motorozunk, majd csak zárt játszón, mert itt (és költözés után főleg) elég forgalmas útrészek vannak...

 

Gondoltam segítségre még terhesen, amikor anyámék cirkuszoltak a keresztelő miatt, csak halogatom a költözés utánra (ismert okokból ugye már több mint 1 éve). Jókat hallok a családállításról is. Valamit mindenképp szeretnék, mert ahogy vagyok, az nem normális.

 

Mi cipőzünk ősztől, de csak kint. Eleinte tényleg begörbítette a lábát, most már simán rá tudom adni, csak folyton kiköti a cipőfűzőt :)))  (Mindig benyúltam az ujjammal és kinyújtottam a lábujjait...) Épp 20-as a bakancsa, de talonban van egy 21-es cipő, az is jó már (a szösz vigye a számozásokat).

 

 

Előzmény: tasha (5234)
Gyáva Nyúl Creative Commons License 2007.02.18 0 0 5236
tracy: hát, nekem fogalmam sincs, mit csinálnak az egy éves felmérésen, csak itt mondja mindenki, h kellene tapsolnia. úgyhogy csak ijesztgetem a gyereket a kiskönyvvel. :) (Bár lefogadom, a védőnő majd tényleg jól belengeti, h ha nem tud tapsolni, akkor le van maradva. az a fajta.)
tasha, cipő: nekünk a gyerekorvos mondta, h ha a gyerek már több időt tölt két lábon, mint négykézláb, akkor nem ártana. de mellette persze nyáron a kertben majd minél többet legyen mezítláb.
képzeljétek, itt nálunk is van zenés foglalkozás kicsiknek! sajnos bazi messze tőlünk, úgyhogy most ha befejezem a munkát, amit épp most csinálok, jövő hétvégén vezetni fogok tanulni. remélem, összejön.
(Ja, jogsim van - és nem, nem az Ecserin vettem :) -, csak vezetni nem tudok.)

Előzmény: tracy71 (5232)
borcsi555 Creative Commons License 2007.02.18 0 0 5235
Gyertek kedden, várunk!!! Most épp munkában vagyok, holnap megyek tarkóredős uh-ra+ vásárolni, csak délután leszek, de akkor írok. Kora du?? Még valaki diósdra???
Negloooom hahóóó
Tasha köszi
Előzmény: Samu mama (5230)
tasha Creative Commons License 2007.02.18 0 0 5234
kismotor :))))

babakocsi: a kérdés _pontosan_ az akar-e, nem a tud-e :))) Mi az elozo lakásnál sima babakocsival is elvoltunk, mert a szánkban volt a védono/játszótér, meg autóztam veluk többnyire, nem volt gond. Itt viszont az új helyen egy domb tetején lakunk, a városkp fölött. Nem egyszer elofordult, hogy már félúton voltunk felfele haza, mikor M. gondolt egyet és visszarohant tócsába ugrani meg hasonlók. Mondjuk esoben pl nem akkora poén visszafordulni és a ruhájánál fogva húzni 1 km-t, miközben a picit tolod az emelkedon :)) Egy ilyen eset után lett tesókocsim. (én egy motorba vagy triciklibe bele sem merek gondolni, vagyis de, cipelném még azt is a hátamon, meg rohannék babakocsistul a nagy után, no thanks.) De tényleg nagyon attól fugg, milyen programjaitok lesznek, hol laktok, milyen lesz a pici. Én elore nem vennék semmit, majd meglátod akkor. Domival pl muködött a kengurus megoldás egy darabig, aztán meg nem, mert olyan nehéz lett, hogy nem bírtam el :D

Borcsi, szuper :))

Kismica, pénz :((
A gyerekkori dolgokkal kapcsolatban nem akarsz egy kinezhez vagy pszichohoz elmenni? Én jártam a 2. terhességem elején és nagyon jót tett, helyére kerultek a dolgok. Mérgezo szulok c. könyvet olvastad már? Ha nem, nézz bele esetleg.

Szulinapi ajándék azt hiszem könyv lesz nálunk is, meg valami apróság.

Rékának tolunk is boldog szulinapot!! Várjuk a képeket!
Hankának szép hófordulót.

Cipo: ti már adtok rájuk? Én próbáltam csizmát, van 19es, de annyira ellentart a lábfejével, hogy nem lehet ráadni.

Tracy, Balázs nagyon ugyes!!! A beszéddel pedig kicsit sincs elkésve, hidd el nekem, nehogy parázz ezen :))

t.
Előzmény: shaish (5224)
Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.02.18 0 0 5233

Mindenkinek köszönjük a köszöntést! :))

A szülinap remekre sikeredett, majd beszámolok, még vendégeink vannak. ESte csinálok sorozatot :))

 

 

Hanka bébinek boldog hófordulót kívánunk!

 

 

tracy71 Creative Commons License 2007.02.18 0 0 5232

Rékának mi is boldog 1.éves szülinapot kívánunk!

 

Az a szép a gyerekek fejlődésében, hogy nagyon nem lehet őket összehasonlítani (elmarad-e a többitől? stb.) MInden gyerek egyéniség, egyik ebben, másik másban "profi".

Nálunk a tapsolás ezerrel megy, ha mondom, hogy kerekecske dombocska... akkor tartja a kis tenyerét a másik kis kezével meg mutat bele. Nagyon édes! Imádom! Az egyedül menés teljesen tökéletes(!), már a futásba hajlik át sokszor a menése. Bármit mondok neki, mutat rá. A hozd ide, vidd oda, add ide, vedd el is nagyon jól megy. VISZONT még semmi értelmes nem hagyja el a száját. Szóval mi csak hümmögünk, meg mutogatunk, meg rázzuk a fejünket, de beszélni nem beszélünk. Erről ennyit...

 

Csodálkozva olvasom, hogy a védőnőnek milyen felmérést kellene a kis könyvbe beleírnia. Hát nálunk az 1 éves kontrollon csak ennyit írtak bele:" Vezetve jár"

No de nem is kérdeztek semmit azon kívül, hogy mit szeretnék receptre kiíratni.

Gyáva Nyúl Creative Commons License 2007.02.18 0 0 5231
sziasztok!

B O L D O G E L S Ő S Z Ü L I N A P O T R É K Á N A K!! és igen, jöjjenek a képek!

boldog hófordulót Hankának ott lenn, délen! :)

Megvettük a gyerek első cipőjét. 19-es. Shaish, úgy tűnik, Csabi nagyobb lábon él, mint az Ádám. :)
(Egyébként a cipőben még totál nem tud menni, elég vicces, h inkább visszavált négykézlábra, ha ráadjuk.)

tapsolás, hát az egyáltalán nem megy. pedig mondtam neki, h a védőnő majd jól beírja a könyvébe, h nem fejlődik rendesen. :) de csak vigyorog, amikor mondjuk neki, h tapsoljon.

MyBaby: annyira sokat küzdöttünk a szoptatással, h még mindig örülök neki. tudod, már a kórházban táp kellett, nem is engedtek rendes időben haza, mert csak fogyott a gyerek, mivel egyáltalán nem volt tejem. úgyhogy most már az első szülinapjáig nem akarom abbahagyni. de meglátjuk. úgyis mindig azt hiszem, h itt a vége.
Samu mama Creative Commons License 2007.02.18 0 0 5230
Borcsi, éljen Noja jobbulása!
Keddhez mit szóltok? Írok mélt!

Tasha, munka :(((((

Toria: éljen Roli alvása! Huh, légzésfigyelő....
Samu mama Creative Commons License 2007.02.18 0 0 5229
Boldog hófordulót Hankának!!!! Még egy hónap és ő is szülinapos, el sem hiszem!
Samu mama Creative Commons License 2007.02.18 0 0 5228

BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT RÉKÁNAK!!!!

 

Zsuzsa, kérjük az ilyen volt-ilyen lett képeket! Tengj csak túl nyugodtan! :DDD

kismica Creative Commons License 2007.02.18 0 0 5227

A szülinapi ajándék nekünk is gond, 2. gyereknél ez fokozottabb :) Viszont nálunk itt a névnapja is hamar...

Így "fogyócikkeket" (fürdőjáték, építőjáték, Montessori torony) és könyvet vettem, még karácsony előtt spájzoltam, illetve most a Cora baba-mama hetén...

 

Kis macskám csak 4-sével tud fogat növeszteni :( Most jön 2 szemfoga+2 rágó. Nappal nagy nehezen alszik 1 órától többet, akkor Dentinox és jó esetben visszaringatom...

Előzmény: tasha (5222)
Caitlin Creative Commons License 2007.02.18 0 0 5226
1. ami fontos: borcsi - nekunk van egy tunder gy.dokink. itt rendel a 11. keruletben, diosdrol nem is veszesen messze, illetve ha vmi van kimegy. van maganrendelese es allami is, lehet valogatni mikor hova tudsz menni. nagyon tudom ajanlani! ha kered az elerhetoseget szolj.
2. pc kocsikat en vedenem, mert nekunk van egy "nagy" es az esernyok. en imadom.
3. shaish - eleg nagy lesz a setahoz... hmmmm... erdemes megnezni b.kocsi helyett egy triciklit. olyat aminek van pedalja ha nagyobb lesz, kihuzhato karja hatul amivel tolhatod es meg a piciknek labtalcaja (fontos, h ez leszerelheto legyen.) olyan 10-15e kozott vannak, de szerintem nagyon praktikusak. ilyesmi - http://www.berchet.hu/pics/436001_nagy.jpg
persze ez csak szvsz! :)
4. kilometerhianyos babaknak: a felefe meno mozgolepcso legutolso lepcsoje fentrol. :) mintha furopadon dolgoztatnad. Mirko ma 25 percig birta az iramot a Muveszetek Palotajaban :))) en meg a femreszen gugoltam mogotte es fogtam a kezet. eleg unalmas volt :)
Előzmény: borcsi555 (5216)
kismica Creative Commons License 2007.02.18 0 0 5225

Borcsi, hurrá, h jól van a kislánykád!

 

Ááá, pénz... Nem merem összeszámolni, mennyi a havi kiadás, ha elfogy a számlánkról, éljük fel a tartalékot és reménykedünk, h hamarabb költözünk, mint ahogy elfogy végleg... Tudom, h mindenhol van gond, nagyobbak is a miénktől.. És általában jól vagyok, mostanra sokaltam be, de már múlóban :)

Csak nagyon nehezen viselem, h nincs semmi hátországunk, akik legalább biztatnának, ehelyett csak visszahúznak... S mióta Matyi van, egyre jönnek elő az emlékeim, h mi volt gyerekkoromban, vagyis mi nem volt (közös játék, beszélgetés stb.)

 

Kicsit irigykedem a tesókocsikra :) Bár azt már végképp nem tudnám hová rakni :))))

Most pont ott vagyok, h mégis marad a Loola és kész, s majd nyáron meglátom... Jajj...

 

Ertal, ne viccelj, 3 gyereket nevelsz!!! Nekem néha 1 is sok, estére csak nézek ki a fejemből, ilyenkor eszembe jut, h a férjem mennyire akart hármasikreket :)))

shaish Creative Commons License 2007.02.18 0 0 5224

Sziasztok,

 

Nagyon örülök, hogy jobban van Noja, éljen-éljen!!

Remélem most már Borcsi te is megnyugodtál, vigyázz magatokra!

 

Büszkeanyák:)) tessék is büszkének lenni!

Annyira mások már ilyenkor a kicsik, mindenki másban ügyes, Réka-féle tornyot hát nem tudom mikor fog építeni a fiam, szerintem majd jövőre....taps meg már régóta van, jár is szépen, szóval másban meg ügyes:).

 

Tasha, hát szülinap nálunk úgy lesz h a napján 3asban (négyesben:)) ünnepelünk, utána hétvégén lesz nagyikkal, unokatesókkal szülinapozás.

Ajándék....azt hiszem vmi építőjáték, fakockák talán, meg vettünk egy ilyen kismotort, azt a lábbal hajtósat, igaz ezt már odaadtuk neki próbára, hogy gyakoroljon vele:) azóta esténként apjával mociznak, csuda helyesek..próbálja néha lökni magát, de jobban szereti ha toljuk:).

Nem csodálom, ha nem tudsz mit kitalálni, játék, ruha gondolom stócokban áll....

 

babakocsi téma....na hát ez nálam most fekete luk, gőzöm sincs mi legyen, egy esernyőt tuti veszek majd, de utána meg jön a testvérkocsi kérdés....nálunk 19.5 hó lesz a különbség, kisebb sétákra pl boltig vagy ilyesmi, szerintem tud majd sétálni Csabi, kérdés h akar-e.....de azért mennék velük kicsit hosszabb útra is, nem tudom, lehet h kell vmi tesókocsi....mert azt sem akarom h egy kocsi, Csabi sétál, ha megunja akkor kicsi kenguruba, ő a kocsiba..hááát ez sem éppen egyszerű, persze megoldható....

Ha apjával megyünk 4esben majd, akkor egy kiskocsit simán viszünk Csabinak, ha van aki tolja:D....majd kialakul...

 

Egybekaros kocsi: hát én az egybekaros ariával sem tudok egy kézzel kanyarodni, lehet h gyári hibás vagyok, vagy a kocsi az:)) de nem igazán megy...majd kipróbálok másfajtát is....

 

Olajbogyó:))) én nagyon szeretem, nyamm-nyamm...

 

Tegnap annyira ügyesen összemocskolta magát a fiam h öröm volt nézni, egyedül akar teperni mindenhol, lovas versenyen voltunk, csupa sár minden, gyerek végigtaperolt/nyalta az összes lószállítót kerékmagasságban:)) és nekiállt kavicsot gyűjteni, valamint totál makacsul ácsorgott bizonyos neki szimpi helyeken, mi meg voltunk a díszkíséret:)).

 

Na megyek, mielőtt odaég az ebéd..

 

Szép napot mindenkinek!

borcsi555 Creative Commons License 2007.02.18 0 0 5223
Köszi hogy velem örültök!
Hankimankinak boldog fordulást, Rékának nagyon boldog szülinapot, sok szép ajándékot!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tasha- 17 hónap lesz a korkülönbség, Noja még tuti nem bírja a hosszútávot. Utak nem rosszak, kirándulni a nagylányt hátiputtonyban visszük, mert arra nincs kocsi. Eddig nem néztem tesókocsikat, mivel eszembe se jutott, hogy így alakul az életünk:) Az ilyen hosszú izé, aminek a végében ül a nagy, a pici meg elöl fekszik? Gondolom jó drága, megpróbálom eladni a pc gyűjteményem.
Kismica- az élet kinek így kinek úgy alakul, a legjobb amit tehetünk, hogy nem nézünk oldalra és hátra, csak előre. Utálok panaszkodni, de néha én is kikészülök hó végére, amikor várjuk a köv. havi fizut... Amíg külföldön éltem, semmilyen anyagi problémám nem volt, úgyhogy most is gondolkodunk már egy naagy utazáson, persze csak ha már megszületett a mini. Nehéz itthagyni a nagyikat... end of panaszáradat:))
tasha Creative Commons License 2007.02.18 0 0 5222
éljen :))))

2 gyerekre milyen kocsi? Attól fugg. Évszak/nagyobbik kora/környék ahol laktok? Nekem végul kellett egy duplakocsit vennem, de olcsón, használtam szereztem, itt a kertesben ezzel egyszeru eljutni a védonohöz, boltba. A nagy batár sima kocsiban volt Domi egész télen, de ennek a végére is rá tudtam ultetni Martint, ha elfáradt. Csak durva így tolni. Meg ebben alszik D. kint, boven kényelmes még neki. Az autóban pedig nonstop bent van a bébé allegro, ami esernyos, ezzel plázázunk. Martin 2 és fél most, az ikerkocsiba beul még simán, meg az esernyobe is, ha úgy van kedve. De leginkább rohangál :))

Dominik már 4-5 lépéseket megy, oldalazva is, elore is, irtó édes :) Meg rázza a fejét, ha mondjuk, hogy nem :D És 6 fogú, de ezt lehet, hogy mondtam már :)

Shaish, készultök a szulinapra? Mit fog kapni Csabi, tudod már? Én igazán nem tudom, mit csináljak, annyi játékuk van, hogy boven sok is, most megint venni valamit..
Előzmény: borcsi555 (5216)
tasha Creative Commons License 2007.02.18 0 0 5221
június 3. vasárnapja
Előzmény: tracy71 (5220)
tracy71 Creative Commons License 2007.02.18 0 0 5220
Meg tudja valaki mondani, hogy mikor van "apák napja"?
tracy71 Creative Commons License 2007.02.18 0 0 5219

Szia Borcsi!

Örülök, hogy lement a kicsi láza! Akkor már ne is menjen vissza!

 

Álommanónkat újra cserélnénk: ez már nem tudja, hogy hol lakunk. Balázs mostanában minden éjszaka sírva ébred (általában háromszor, kétóránként), nem találja álommanót.

Előzmény: borcsi555 (5216)
toria78 Creative Commons License 2007.02.18 0 0 5218
Hurrá, ha Nojka jobban van!!! Boldog születésnapot Rékának és Boldog hohohohóóóófordulót Hankának reggel fiam 8,30 körül kelt, még erre sosem volt példa - biztos tekintettel volt fáradt szüleire, akik hajnalig dorbézoltak, vendégeink voltak, egy jó fondü, sok jó üveg bor... cserébe ma reggel már bemászott az ágya alá (csak elfordított fejjel fér be alá), hogy megszerezhesse a légzésfigyelőt
Előzmény: borcsi555 (5216)
MyBaby Creative Commons License 2007.02.18 0 0 5217
Jaj de jó Borcsi, hogy lement a láza!

(tapsi tapsi tapsi)

Rékának boldog szülinapot!!!
Előzmény: borcsi555 (5216)
borcsi555 Creative Commons License 2007.02.18 0 0 5216
Jó reggelt és kívánok mindekinek olyan jó kedvet, amilyen nekem van!!
Ma reggelre 36.7!!!!!!!!!!!!! Tegnap este még felment 39-re, én már totál kiborultam, hogy sosem lesz vége és mégis:) Toria, olyan egyszerűen és jól írtad le, amit én is éreztem. Eddig azt hittem, ha nagy baj esetén hamar jön a segítség, de sajna nem így történt, én pedig egyedül maradtam az összes felelősséggel, aggodalommal + a túltengő hcg hormonok..
My baby! még egy ilyen fotó és tényleg besárgulok, úgy irigykedem!
Babakocsi: pc-t ha tehetitek ne vegyetek, mert a legtöbb sz@r. Mi hasonlót vettünk, mint ertal, hasonló áron, szintén a coraban. Kedvenc kocsim!
Tasha: két gyerekre milyen kocsi kell??
Nyúl, nagyon büszke lehetsz! Én is az vagyok:. tegnap (pedig épp láza volt) közöltem vele, hogy tapsi, de nem mutattam, erre büszkén tapsolni kezdett. Tapsolni már rég tudott, de csak magától vagy ha én is tapsoltam.
ertal Creative Commons License 2007.02.17 0 0 5215

Heló!

Örülök, hogy Nojka jobban lett!

Depi: én a nemvagyokénsemmirejó típusba tartozom :(

 

Babakocsi. Én beleszerettem a Bálintban Fogáréba, de nem kaptam olyat, sajnos. Végülis múlt héten vettünk a Corában leárazva egy esernyökocsit. Nem túl nagy a kereke, van karfája, kis kosara és árnyékolója, és nem is nagyon nehéz. Lemérem: 5,6 kg. 10.000 alatt volt. Top rider, kétkaros. Elég keskeny, téli ruházatban alig fér bele a gyermek. De persze nem is arra való. A támla csak egy picit dönthetö.

 

Büszkenyúl és büszkezsuzsa, gratulálok! :))

 

Én egyelöre még utálom az olajbogyót.

MyBaby, tényleg irigylésre méltó ez a környék!

kismica Creative Commons License 2007.02.17 0 0 5214

Nyűgös egy csaj vagyok ;)

Igen, volt, az itteni járdákra nem jó, plusz magas volt kicsit a tolókarja (162 vagyok), nekem nagyra csukódott.

 

PC babakocsim, nem esernyő volt, alig vártam, h valaki megvegye, túl merev volt a huzata, rosszul irányítható, nehézkes a csatja és azok is 9 kgnál indulnak... Bébé Go ugyanez, ua. a gyártó...

 

A Neonátókat nem ismerem, néztem a Bambino oldalán, azok sem könnyűek...

 

 

Most vagy Aria, vagy olcsón (hahaha) egy Maclaren...

Előzmény: tasha (5213)
tasha Creative Commons License 2007.02.17 0 0 5213
Bébé confort allegrom van, én nagyon szeretem. Könnyu is, kupolás is, döntheto is...de volt neked ilyened és eladtad, nem? A pierre cardeneket nézted már? Bébé Go? Neonato Pippo?
Előzmény: kismica (5212)
kismica Creative Commons License 2007.02.17 0 0 5212

A Mybaby kocsijával csak a baj, h 12 kg... A Quinny Zapp lenne szimpatikus, ha lehetne dönteni a támláját, de nem lehet :( A BBC Allegro elméletben jó, de majd 9 kg... és nekem kicsit magas volt a tolókar.

A Maclaren nekem kicsit alacsonynak tűnik, de Maci majd felvilágosít..

Szóval változatlanul tanácstalan vagyok: olyan kellene ami könnyű (max. 6 kg), dönthető, kupolás, nem nagyon alacsony, lehetőleg emelhető a lábtartója és van bevásárló háló. Nem árt, ha megfizethető.

 

 

Mybaby, depi... Nem maradtál le semmiről, csepegtetve írtam. Alapvető gond a családom, hagyományos falusi, vallásos család, alkoholista apa, első generációs értelmiségi probléma tipikus esete... Plusz 9 év albérlet, anyagi gondok, meddőség. Néha elcsodálkozom, hogy maradtunk még házasok, szerelemben...

tasha Creative Commons License 2007.02.17 0 0 5211

nem nagyon sok jó, úh nem tudom, mit írjak....bár a lényeg, hogy a fiúk rendben vannak, munkailag van kavar, de ez legyen a legnagyobb bajunk. Csak idegeskedek, de majd túlleszunk ezen is.

 

Shaish, én mindenképp olyat vennék, ami majdnem vízszintesre döntheto, esernyos és nem kétkaru, mert az ilyet egy kézzel nem tudod irányítani. Márpedig 2 gyerekkel olyan kocsi kellene :) Mybaby-é pl ilyen szerintem, nekem nagyon tetszik.

 

Örulök, hogy Nojka jobban van :))))

Előzmény: Samu mama (5205)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!