A virágokat párlatok közé sorolják...azokat szeszbe áztatják majd ujra párolják. viszont a googliba beirog hogy dió pálinka zimek, akkor kapsz rá találatot.
sváb...van párérdekes párlata...állítólag zölddióból főtött pálinkát és párolt fenyőt is...azért kíváncsi lennék, ezek a hagyományos eljárással készültek-e vagy geiseléssel?
A kazánházban van a hordó, 17-18 fok alá még éjszaka sem megy a hőmérséklet. A gyufát a cefre teteje fölött kb 1 centivel tartottam. A tegnapi nap folyamán többször átkevertem, és így végig égett, de ma reggel, a pihent cefre felett már elaludt a gyufa. De ennek ellenére holnap már egy adagot lefőzök a cefréből, aztán majd kiderül, hogy mi lesz.
<quote>"A gyufát a hordó vagy a benne lévő cefre felszíne fölé tartottad? Ha nem volt meleg helyen csak mondjuk 10°C környékén, akkor simán elképzelhetőnek tartom, hogy még nem forrot ki teljesen. (a narancsom is kicsivel több mint 1 hónapig forrot a ~10°C-os pincében). Nagy bajt egyébként nem csinálsz vele ha már most főzöd is, sok átalakítandó cukor már nem lehet benne, csak még nem fordult át.
Ui: A belerakott cukor mennyiségétől függően is megnyúlhat a forrás ideje."</quote>
Szerencsére nem lett igazuk...azért az nagyon bosszantó ahogy hülyének nézték/nézik az embereket...mérgező lesz megvakulsz, felrobbansz stb...engem is anno ilyennel próbáltak visszatartani, szerencsére nem sikerült, sőt többen is mondák hogy iható :)