Keresés

Részletes keresés

Alváskultúra Creative Commons License 2010.04.18 0 0 2250
Szia gyorgyi84,

tekintettel, hogy 10 000Ft-tól 90 000Ft-ig találsz matracot a Rottex-nél, így nehéz egységes véleményt mondani, valahogy az alsó kategóriában nyújtanak szerintem ár/érték arányban jobb matracokat. Konkrét típusra jobban lehet válaszolni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Előzmény: gyorgyi84 (2245)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.04.18 0 0 2249
Szia Jandrew23,

én nem vagyok IKEA matrac párti, ami ott egy kicsit már jobb, az annyiba is kerül. Viszont valameddig visszaviheted:-)

Próba, próba. DFe most komolyan. El kell menni 2-3-4 kereskedésbe és próbálgatni kell. minden alkalommal tapasztalsz valami új szempontot. Sajna időt kell szánni rá, de megéri.

Üdv:

pálinkás László
Előzmény: jandrew23 (2241)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.04.18 0 0 2248
Valaki mondja meg nekem, hogy mi az az eliocell meg eliosoft meg az összes marhaság. Ezek fantázianevek arra az esetre, amikor nem lehet nyugaton hideghabnak nevezni egy matracot, mert nem felel meg a követelményeknek. Szerintem. Hívhatnánk virslinek is. Miért nincs a nagy Ny. európai gyártóknál eliocell+ a többi?

Lehet, hogy technológialilag még nem jutottak eddig?

Üdvözlettel:

pálinkás László
Előzmény: Petya79 (2243)
Petya79 Creative Commons License 2010.04.18 0 0 2247
Fogalmam sincs. Azt ugye tudjuk, hogy a Best Dream matracokat gyakorlatilag a Magniflex gyártja (a Best Dream párnákat meg a Perdormire...tutti i materassi sono realizzati in Italia :-)
Alapjába véve a Magniflex márkanév alatt futó vákuummatracok magja a rugalmas eliosoft vagy a picit merevebb elioform.
Viszont az Angliában Relaxsan márkanéven jelen lévő Magniflex matracok között már vannak eliocell magosak is.
A Best Dream Memory Duet lényegében a Relaxsan MemoryDuet lenne: http://www.relaxsan.com/memory_duet.php
Részletesebb adatok azonban itt sincsenek feltüntetve.

Egy másik oldalon mindössze annyi plusz inforációval szolgálnak, hogy a memory hab térfogatsúlya 55 kg/m3.
Illetve annyit jegyeznek meg, hogy a megszokott memory matracoktól ez a típus valamivel keményebb:
http://www.brandbury.co.uk/relaxsan_memory_duet_from_the_un.htm

Amúgy lényegében tökmindegy, hogy elio...xy vagy bármi is a matrac magja, azt úgyis Neked kell érezned, hogy megfelelő lesz-e számodra...
Előzmény: VÉNYOLC (2246)
VÉNYOLC Creative Commons License 2010.04.18 0 0 2246
Értem, köszi. De most akkor a Best Dream Memory Duet milyen maggal van ellátva? Eliocell, vagy a továbbfejlesztett változat valamelyike?
Előzmény: Petya79 (2243)
gyorgyi84 Creative Commons License 2010.04.18 0 0 2245
Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, mi a véleményetek a rottex márkájú matracokról.?
Petya79 Creative Commons License 2010.04.17 0 0 2244
Amennyire én tudom, az IKEA "svéd" matracait a Com40 gyártja.

A címük:

COM 40 LIMITED SP Z O O
Skalmierzyce, Ul. Podkocka 4/B 63-460 Nowe Skalmierzyce
POLAND

:-)
Előzmény: jandrew23 (2241)
Petya79 Creative Commons License 2010.04.17 0 0 2243
Szinte minden vákuum matrac alapja az eliocell hab. A különbség csak annyi, hogy pl. az elioform, eliosoft stb. az eliocell tovább javított, rugalmasabb változatai (az eliocell legtöbbször keménynek bizonyul).
Előzmény: VÉNYOLC (2240)
Petya79 Creative Commons License 2010.04.17 0 0 2242
Tudod, ha a matracok részletes ergonómiai kialakítását tekintve is lenne egy rögzített szabvány, vagy esetleg mérési eredmények, talán nem kételkednék ennyire. Ennek hiányában azonban kénytelen vagyok az elméletre és a saját tapasztalatomra hagyatkozni.
A kérdés, hogy az Általad említett nyújtott zónákkal (ami már eleve kétséges "kimenetelű", hiszen ahány gyártó, annyi féle alkalmazás) megvalósítható-e a kifogástalan ergonómia. 10-20 cm-es különbségek között csak úgy szimplán elsiklani szerintem elég nagy könnyelműség (ez már a konfekció méret fogalmán is túlmutat). Gondolj csak bele: az én 190 cm testmagasságomhoz ülő pozícióban kb. 70 cm középváll magasság társul, míg egy átlagos hölgy esetében ez kb. 55-57 cm. Ezt a medencétől a vállig tartó rövid szakaszt kellene úgy felosztani 3 zónára, hogy nekem és egy esetleg alacsonyabb testmagasságúnak is megfelelő legyen. Hogyan kivitelezhető ez a gyakorlatban pontos cm-ek megadásával, kiemelve a medence és az ágyéki gerincszakaszt? Nyilvánvalóan sehogy. Pusztán kíváncsiságból megnéztem a matracunk alatt a duplapapucsos ágyrácsunkat. Bár az ágyrács keménysége másképp volt belőve, de az egyértelműen látható, hogy a deréktáji zóna kettőnk esetében két lamellával arrébb van helyezve.

Ugyanezt a tényt támasztja alá 1-2 gyártó elméleti tapasztalata, és annak gyakorlati alkalmazása is. Te magad említetted pl. a Breckle-t. Ez azért jó példa, mert többek közt ők foglalkoznak leginkább a víszintesen elfordítható, aszimmetrikus kialakítású (175 cm alatti, illetve 175 cm feletti testmagassághoz optimalizált) matracokkal.
http://www.moebel-eins.de/images/Matratzen/Spezialschaum/my_balance15/mybalance_7zonen.jpg
Persze ez sem maga a tökély, de legalább közelebb áll a valósághoz, azaz az antropológiai ismeretek figyelembe vételéhez.

Félreértés ne essék: én nem a zónás matracok ellen vagyok, sőt! Csak szkeptikus vagyok, mert lehetetlennek tartom, hogy egy ugyanazon matrac 29 féle testmagasságú személynek 100%-ig megfelel.
Hogy a "röhejes kategóriát" már ne is említsem, amikor egyes gyártók a 3 és 5 zónás (az egyszerűség kedvéért most ne említsük a 6, 7, 9 zónásakat) matracaiknál eltérő helyeken alkalmazzák az alátámasztást: a 3 zónás esetében középen, az 5 zónásnál viszont 2/5-4/5 részen. Azaz: a 3 zónás középen kemény, az 5 zónás meg középen puha. MegaLOL...
A másik ellentmondás a szimmetrikus és aszimmetrikus 7 zónás matrac. Itt nem a vízszintesen forgatható Breckle-re gondolok, hanem a kifejezetten "egyoldali" alváspozícióra kialakított, elcsúsztatott zónákra: pl. http://files.tradoria.de/6908deabb41639f35ac38537fc9b07b2/images/486827.jpg
Szóval amíg nincs egy egységesen megfogalmazott álláspont számszerű adatokkal és bizonyított gyakorlati alkalmazással, addig elsősorban magamnak hiszek.


A másik témára reagálva: arról nem volt szó, hogy a medence tájékot ki kellene könnyíteni. Mindössze a plusz "keménységnek" nem látom értelmét.
Szeretném leegyszerűsíteni ezt a kérdéskört: alapvetően mindketten a medence, a "derék" és a vállzónát tekintjük a legfontosabbnak. Még a sorrend is tökéletes...
1. Alapnak vegyünk egy teljesen szimpla matracot. A medencerészt tekintve nem látom értelmét semmiféle zóna kialakításának, hiszen a megfelelő keménységű matrac már önmagában eldönti, hogy a medence kellő mértékben süpped bele a matracba, vagy sem (a túl puha vagy túl kemény matrac nyilvánvalóan kizárva). Ezen felül a súly tekintetében akkor találnám helytállónak az állításod, ha különböző nehézségű tárgyakat vagy különálló testrészeket kellene összevetnünk. Azt azonban nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy itt egy emberi testről van szó, amelynek a súlypontja az ágyéki görbület felett helyezkedik el. Ezt az ember álló vagy fekvő helyzetben is tapasztalja.
2. Így ha már zónákról van szó, az előzőek következményeként az ágyéki gerincszakasz megerősítését találom a legfontosabbnak.
3. A vállrész meg ugye egyértelmű: ezt kell kikönnyíteni.

Azért természetesen kíváncsi vagyok, milyen matracot sikerült kifejlesztened!
Előzmény: Alváskultúra (2238)
jandrew23 Creative Commons License 2010.04.17 0 0 2241
Sziasztok!

Épp matrac vásárlás előtt állok és elég kevés információval rendelkezem a témával kapcsolatban. Megköszönnék néhány hozzáértő véleményt.

A tények:
- 200 x 140 -es méret kéne
- max. 150-160 ezer forintig
- leginkább hason alszom
- a puha felületet kevésbé preferálom, de nagyon keményet se szeretnék

előre is köszönöm a segítséget.

amugy IKEA matracokról mi a véleményetek?
VÉNYOLC Creative Commons License 2010.04.17 0 0 2240
Köszönöm.

Most néztem a prospektusban, hogy ennek a Bestream Memory Duett-nek is Eliocell a magja mint a Lineanaturának, amit viszont nem szerettek. Ez gáz?

Pedig megörültem, hogy végre olyat látok amit ajánlatok:)))) Melyek azok, amik picivel drágábbak, de sokkal jobbak? Hátha találok olyat erre felé is.
Előzmény: Alváskultúra (2239)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.04.17 0 0 2239
Szia V8,

a Memory Duett egy jó matrac a kategóriájában, de egy picivel drágábban klasszisokkal jobb matracok kezdődnek. Ha tetszik vedd meg bátran, mert ár/érték arányban a termék nem rossz, bár én személy szerint egy kicsit keménynek találom, így nekem egy kicsit komforttalan.

A Coolmax huzattal semmi gond, nem fogsz tőle fázni, inkább a nyár a húzósabb, mivel a habok között a memory-jellegű haboknak a legrosszabb a légáteresztő képessége, a leghajlamosabb a melegedésre és egészen jól raktározza a hőt.

Úgy gondolom, hogy hamarosan megváltozik a piac és új, légáteresztőbb emlékezőhabok fognak megjelenni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Előzmény: VÉNYOLC (2237)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.04.17 0 0 2238
Szia Petya79,

1.," Mi lenne, ha ennek a magassága fix 410 mm lenne?"
A szakma szerint a matrac optimális hossza a testmagasság+ 20cm. Ez pároknál szélsőséges magasságkülönbségnél valóban gondot jelenthet, azonban a normál magasság-eltérés mellett a zónák kialakítása u.n. ráhagyással (nyújtott zónák) készül, így (ha nem is a legtökéletesebben) kifogástalan ergonómia valósítható meg. Ezt tőlünk nyugatra 40 éve csinálják és a mai napig a jobb matracok zónázottak (Schlaraffia, Diamona, Breckle, Dunlopillo, stb).

"Ilyen szempontból a zónás matrac olyan, mint egy konfekció öltöny: vagy beválik, vagy nem."
Azért nem egészen. A zónák nélküli matrac inkább a macinaci legyen, amiben ugyan el lehet menni egy díjátadóra, vagy egy színházba, de konfekcióöltönyben viszont nem fognak onnan kinézni. Ha megjelenést, komfortot, minőséget szeretnél, akkor csináltatsz egy öltönyt magadnak.

2.,
Megint csak nemegészen.-) Természetes, hogy a medencének be kell süppednie ahhoz, hogy a derék alátámasztást kapjon (oldalt vagy hanyatt fekve, az mindegy, mivel a görbületi eltéréseket, a nyomott felület változása kiegyenlíti), viszont egy "nehéz" szakaszról van szó, ami a súlyánál fogva nagyobbat süpped, így ha a medencerészt kikönnyítjük, a medence le fog lógni.

Hamarosan elkészülnek az új emlékezőhab matracom metszeti képei, azon látni fogod, hogy az 5cm emlékezőhab alatt a tartómag profilozásában van ugyan könnyítés a medence részben, de ez pl. a vállrész mélységének nem éri el az 50%-át sem. Nincs ellentmondás:-)

Ha meglesznek a képek az új termékekről átküldöm, egyenlőre a jövő héten indul a sorozatgyártás, és kerül ki kereskedésekbe a termék.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Előzmény: Petya79 (2235)
VÉNYOLC Creative Commons License 2010.04.17 0 0 2237
Köszönöm a részletes választ.

Ma is voltunk egy boltban. BestDream Memory Duett tetszett meg. Felépítésre teljesen hasonló mint a Lineanatura Deluxe Memory.(3+2 memo réteg)Mi a véleményetek róla? 101.000. pénz lenne 160-as méretben. Coolmax huzata van, télen nem túl hűvös?
Előzmény: Alváskultúra (2234)
VÉNYOLC Creative Commons License 2010.04.17 0 0 2236
Ja de jó! Pont ezeket akartam megkérdezi ill. megérteni én is:) Magasság/ zónák és a csípő megtámasztását. Vagyis akkor....?:)
Előzmény: Petya79 (2235)
Petya79 Creative Commons License 2010.04.17 0 0 2235
1. A zónák fontosságáról:

Erről már többször volt szó itt a fórumon. A zónás kialakítás valóban jó ötlet, viszont abból a szempontból szkeptikus vagyok, hogy hogyan kivitelezhető egy sorozatgyártott matrac esetében a megfelelő zónák kialakítása. Ha a fizikai jellemzők közül csak önmagában az eltérő testmagasságot veszem alapul, nyilvánvalóan egy 195 cm-es lakli és egy 155 cm magas hölgy esetében a matracon egészen máshol helyezkedik majd el az "egymást követő" medencetájék + ágyéki gerincszakasz. Ráadásul ezek pont különböző alátámasztást igényelnek. Akkor ez hogyan kivitelezhető a gyakorlatban?

A suliban bútortervezésnél annak idején tanultunk antropometriát, így ez a probléma nekem nem újkeletű. A matracgyártástól egy jóval egyszerűbb példa: a szék ülőfelületének magassága. Gondoljunk csak az irodai forgószékekre, amelyek rendszeres, huzamos használatra készültek. Mi lenne, ha ennek a magassága fix 410 mm lenne? Egy 160 cm-es hölgynek talán megfelel, viszont egy 175 cm magasnak hosszú távon már biztosan kényelmetlen.
A következő példához rögtön megemlítenék egy szabványt a nők és férfiak testméret-adataira: MI17231/1 és MI17231/2. A nők esetében a testmagasságot a 145 cm minimum és 174 cm maximum alapján átlag 160 cm-es középértékben állapították meg. A valóságban ma az átlag női testmagasság 163-164 cm, és akkor a szélső értékekről még nem is esett szó. Ennek ellenére továbbra is a korábbi szabványt veszi alapul a bútoripar. Ezek után pedig egy szimpla "háztartási" példa: a konyhai munkalap magassága. Az optimális munkalap magasságának meghatározása: álló testhelyzet, az alkar vízszintesen, derékszöget bezárva a függőleges felkarral. Ha a munkalap teteje és az alkar között 15 cm a távolság, az az optimális munkalap magasság. Mosogató esetében ez a távolság ideális esetben 10 cm, a fizikai igénybevételnek kitett zónában (pl. tésztagyúrás, klopfolás) pedig 20 cm. Mindenki lemérheti a felesége segítégével...a konyabútort. :-) Mi annak idején a konyhabútorokat szó szerint a vevőre szabtuk, és sok esetben használtuk az előzőekben említett többlépcsős kialakítást. Lényeg a lényeg: nem akarok elkalandozni más irányba, csak azért taglaltam ilyen részletesen az előzőeket, mert még az ilyen egyszerű, mindennapos használati tárgyaknál is fontosnak tartom az egyedi, funkcionális kialakítást. Ilyen szempontból a zónás matrac olyan, mint egy konfekció öltöny: vagy beválik, vagy nem.

2. A medence alátámasztásáról:

Általad megemlített 3 db zóna fontosságával egyetértek. Azt azonban nem értem, hogy miért kellene a medence részt a leginkább megerősíteni (?). Én ezt pont fordítva látom. Mivel ugyanebben a témában volt már egy egyet nem értés, hadd idézzem a 638-as hozzászólásom:
"Az ágyéki gerinc a medencecsont feletti és az alsó bordaívek közötti szakasz. Mivel a gerincoszlopnak ezt a területét éri a legnagyobb terhelés, ennek van a legnagyobb görbülete, és ez a szakasz sérül leggyakrabban, így nyilvánvalóan a legfontosabb az ágyéki gerinc megfelelő alátámasztása (amit nevezhetünk egyszerűen deréktáji alátámasztásnak).
Ha a matrac a medencetájék környékén van alátámasztva, pont ellentétes hatást érünk el: nem biztosított a gerincoszlop természetes fiziológiás görbületének megtartása, fokozott terhelésnek tesszük azt ki. Ebben az esetben hanyatt fekve a gerinc szalag- és izomrendszere megfeszül, a porckorongok egyirányban túlterheltté válnak. Oldalt fekvés esetében pedig a gerinoszlop nem tudja megtartani egyenes vonalát, hiszen a vállöv mellett pont a medencetájék lenne a másik terület, ahol nincs szükség alátámasztásra. Egyedül abban az esetben vehetjük hasznát a medencetájéki alátámasztásnak, ha valaki hason fekve alszik. "

Ezt a mai napig változatlanul állítom. És ahogy utánaolvastam a weblapodon, szinte ugyanezt fogalmaztad meg Te is:
"Szükségszerű, hogy oldalt fekvő helyzetben a váll- és a medence rész a matrac magjába besüppedhessen, derékrésznél pedig határozott, keményebb alátámasztást kapjon."
Így némi ellentmondást látok a fórumon illetve a weblapodon közölt megfogalmazásokban.
Előzmény: Alváskultúra (2234)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.04.17 0 0 2234

Szia V8,

 

sajna nagykanizsán nem tudon neked segíteni. Kicsit a zónákra kitérve, értelemszerűen azok a gyártók/forgalmazók, akik "mezei", sima vágott habból dolgoznak (vákuummatracok szinte kivétel nélkül), azok azt fogják hangoztatni, hogy a zóna nem fontos. (Watermemory pl. zónás, de már a Milano is a Magniflex-nél)

 

Viszont ha belegondolunk, hogy a test ergonómiája nem egy hasáb, hanem különböző kiugrások vannak rajta -váll, medence, stb.- és azt várjuk el egy matracmagtól, hogy mindenhol egyenletesen alátámasztva tartsa meg a gerincoszlopot annak eredeti formájában, akkor be kell látnunk, hogy a zónázottság óriási előnyt fog ebben jelenteni (zónázottság, vagy ergonómiai zónák annyit jelent, hogy a matrac keresztben különböző keménységű szelvényekre van felosztva):

 

1., Medence. Az egyik legfontosabb, hiszen fajlagosan a legsúlyosabb testrészünk.

 

Itt nagyon fontos, hogy erős legyen, megfelelő támasztékot nyújtson, hiszen a kigödrösödött matracok 99%-a itt megy tönkre.

 

2., Derékrész. A másik nagyon fontos rész, mivel "negatív" ívet alkot és a leggyakrabban előforduló panaszegyüttes ezen a tájon jelentkezik.

 

Ez szintén egy keményebb terület lesz a matracban, de már valamivel lágyabb, mint medencerész, mivel fajlagosan könnyebb. Amennyiben a derekat (úgy oldalt, mint hanyatt fekve) nem támasszuk megfelelően alá, úgy "lógni" fog a levegőben. Azt meg nem szereti. Bővebben: http://biohome.hu/informaciok/vasarlasi-tanacsok/64-ergonomia-felsfokon.html 

 

3., Vállrész. Itt van szükségünk könnyítésre, mivel ugyan a vállrész nem súlyos, viszont a többi testrészünkhöz képest jelentősen kiáll. Ha a vállrész nincs "beengedve" a matracba, akkor a matrac fenntartja azt, így a gerincoszlop a derekunktól a fejünk felé elkezd felfelé ívelni, ami "degenerált" pozíciója a gerincoszlopnak és akadályozza a porckorongok regenerációját.

 

4., Marketingzónák. Az összes többi smafu.

 

A kókusz engem is zavar, de van értelme: különösebb befektetés nélkül lehet vele felületet indokolatlanul keményíteni és előállítási költséget csökkenteni, mivel jelentősen olcsóbb, mint pl. a latex.

 

Idézet:

„A matrac legfontosabb feladata,

hogy tehermentesítse

a gerincoszlopot, lehetôvé téve ezzel

a porckorongok tápanyagellátását,

támassza alá a testet egyenletesen

mindenhol, elosztva ezzel a test

nyomáspont különbségeibôl adódó

egyenetlen felszíni terhelést. Minden

olyan felület, ami a testet merev

tartásba kényszeríti, az emberi

egészségre ártalmas" – magyarázza

Dr. Florian Heidinger, a Müncheni

Ergonómiai Intézet munkatársa

(Ergonomie Institut München)

 

...a hülyélye, ezek a Németek semmihez sem értenek?:-)

 

Bocsi ha hosszúra nyúltam:-)

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

 

 

Előzmény: VÉNYOLC (2231)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.04.17 0 0 2233

Szia MdCrew,

 

tényleg aranyaos vagy, de a marketinget igyekszünk házon belűl megoldani:-)

 

A matracokról most nem írnék neked, amennyiben ma eljöttök a bulira, szívesen segítek.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Mdcrew (2232)
Mdcrew Creative Commons License 2010.04.16 0 0 2232
Látom nem csak én vagyok az egyetlen "vadász". Dizsu! Kérjük majd a beszámolót, mert azzal a matraccal mi is szemezünk. Azt olvastam, hogy azon csak 2cm memory réteg van. Elég az? Bár gondolom, akkor az egy keményebb matracnak mondható. Kipróbáltam a JYSK-ben a DreamZone matracokat, de nekem valamiért nem jöttek be. Mindegyiknél volt valamilyen problémám. A vákuummatracokról jut eszembe. A watermemory-t próbálta már valaki? Mi valami puhábbat keresünk, természetesen emlékezőhabosban. Arról is szívesen olvasnék véleményt.
És ha már az ilyen klassz kis akcióknál tartunk:

http://www.biohome.hu/akciok.html

Szerintem ezt sem érdemes kihagyni! És majd még jövök a többivel, mert ebben már nagyon jó vagyok :)

Bocsika Alváskultúra, nem akarok neked problémát okozni, szólj rám nyugodtan ha túl messzire megyek, de belétek szerettem! Remélem holnap végre élőben is találkozhatunk!
Előzmény: Dizsu (2226)
VÉNYOLC Creative Commons License 2010.04.16 0 0 2231
Sziasztok!

Két kerdésem lenne:

1, Mennyire fontos egy memory matracnál a zónák száma: pl a vákuumos weboldalon:)
elvétve találni zónás matracokat, és úgy látszik mégis nagyon jók...vagy csak nagy súly esetén érdekes?

2, Ez a kókusz zavar még mindig. Tényleg van valami haszna?

3, Nagykanizsán tudtok ajánlani memory matracokat áruló boltot?

Köszi
Alváskultúra Creative Commons License 2010.04.16 0 0 2230

Szia Álomvilág,

 

ugyanoda lyukadunk ki megint:

 

50 e Forintot kiadni egy matracért, amit napi 8 órán keresztül használ az ember ca. 30-35 000 órát, az lehet sok.

 

Ugyanezt egy mobiltelefonért kifizetni, amit 2 év múlva lecserél az ember -bagó.

 

Mindenki máshogy működik és más a prioritása.

 

Nekem van egy 15 éves Nokia 6310 telefonom és egy Aerial Senso Luxus matracom, egy 10 éves autóm és egy Dr. Martens cipőm. Erre van igényem, ez az a szint, amit használok és kihasználok: a telefon kibírja egy hétig, reggel nem fáj semmim, az autót nem kell féltenem, hogy ellopják és minden belefér, a cipőmben meg ha kell, lemegyek a térképről is:-)

 

 

Emberek vagyunk és különbözőek és amit nem szabad elfelejteni: az aki matracot kezd el keresni, annak fogalma nincs, hogy mire vállalkozik, hogy milyen méretű és sokrétű ez a terület, amelyre lép és egy "nemhozzáértőnek" valóban soknak tűnhet 50e egy matracért, amikor lassan lcd tévét lehet ennyiért kapni:-)

 

Én továbbra is a megfelelő tájékoztatásban, az apróbetűsök ismertetésében és a minőség melleti kiállásban látom a szakszerű értékesítést.

 

Ha azt mondom valakinek, hogy Dunlopillo, lehet, hogy nem tudja miről van szó és honnan is tudná. Viszont ahogyan minden oktatáson elmondtam (szerintem nektek is annak idején): Dunlopillo az a német gyár, amely feltalálta a latex habosítástechnológiáját, 1932-ben legyártotta a világ első latexmatracát és Európa egyik legnagyobb habmatracgyártója lassan 80 éve. Ez már lehet, hogy érdekli a vásárlót...

 

Hangsúlyozom: már nem dolgozom a Dunlopillo-nak, csak a tálalás demonstrációjaként hoztam fel megint.

 

Ha rosszat veszel: kétszer veszed. Ha kétszer veszel: drágán veszel. Ha kétszer veszel rosszat: az még mindig csak rossz.

 

 

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Alomvilag (2227)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.04.16 0 0 2229

Kedves Dizsu,

 

az mindig jó, ha megfelelő matracot talál az ember magának. a vákuummatrac.hu pedig nyugodtan leírhatod, ennál is inkább, mert olyan szépen körülírtad és bereklámoztad, hogy csak Nelson Mandela nem jön rá soha:-)

 

Ha ugyanezt a másról írtad volna, szemrebbenés nélkül beépített embernek tituláltalak volna, de Álomvilágról ezt nem szeretném elképzelni...

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Dizsu (2226)
Alomvilag Creative Commons License 2010.04.15 0 0 2228
Kedves Dizsu!

Remélem, hogy jól választottál a Bioactive-val. Igen, kérjük a tapasztalatokat!
A párnát használja egészséggel az ajánló! Ajánlgasson csak tovább minket! :-)

Álomvilág
Előzmény: Dizsu (2226)
Alomvilag Creative Commons License 2010.04.15 0 0 2227
Én ezt az információt kaptam a képviselőtől.
Nekem speciel a Dormeo minőségével nincs is bajom. Inkább a marketingjével. Istenítik az olcsó matracaikat, jelentéktelen tulajdonságokat emelnek ki úgy, hogy utána már azt keresik a vevők.
És elrontják az átlagember értékítéletét: 30-40-50 ezerért már szuper-hiper-csúcs, ezernyi jó tulajdonsággal rendelkező matracot kaphatsz tőlük. (Ezek a matracok nálam maximum a középkategória belépő szintjét érik el, vagy azt sem.)

Múltkor bejött az üzletünkbe valaki. Mondta, hogy neki súlyos gerincproblémája van, ami látszott is rajta, mert húzta az oldalát, úgy járt-kelt az üzletben.
Mondta, hogy most már egy tényleg komoly matracot szeretne venni, de nehogy azt a tv-ben látott drága Dormeo-t ajánljam (értsd Memory 2+12 49.990 Ft-ért)!
Na erre ajánlj valamit! :-)

És hát persze, hogy úgy van, hogy ami meg van reklámozva, az "MINŐSÉG" (lásd Cardo, Dormeo).

A legjobb minőségű márkákról az átlagember meg nem is hall. Hiába mondod neki, hogy Dunlopillo, néz bambán. Amikor már megemlíted neki, hogy a Dunlop gumis cég leányvállalata, akkor beugrik neki valami.

Mekkora reklámköltségbe kerülne a Magniflex-et benyomni az emberek agyába? És a termék is drágulna ezáltal. Másik oldalról meg a gyártó is kéri a megfelelő forgalmat, különben árat emel. Így tartsd eladható áron a minőségi termékedet!

Álomvilág
Előzmény: Alváskultúra (2225)
Dizsu Creative Commons License 2010.04.15 0 0 2226
Kedves Fórumozók!
Nagyon jó ez a fórum. Van pár szakértő, azt látni. Nem gond szerintem, hogy ők többnyire üzlettulajdonosok, hisz ők jöbban átlátják a teljes kínálatot.
Már egy ideje bajlódtunk párommal a matracunkkal és le akartuk cserélni. Próbálgattunk matracokat. Többnyire a zsákrugós és a vákuummatracokat ajánlották. A vákummatracokkal kapcsolatban nagyon megkavartak minket az üzletekben, nem tudtuk már, pontosan mit is jelent.
Alváskultúra és Álomvilág hozzászólásai sokat segítettek ezt tisztázni.
A zsákrugós azért nem tetszett, mert könnyen tönkremehet (egyik barátunk mesélte, hogy óvatosan kell szállítani, emelgetni, mert a zsákrugó rendszer esetleg összedőlhet és akkor kérdéses a garancia is).
Aztán végülis egy Bioactive matracot rendeltünk a (majdnem leírtam a webáruház nevét! Olvastam, ennek nem nagyon örül a fórumgazda). Szóval egy vákuummatracokkal foglalkozó webáruházban (talán így megfelelő, priviben megírom, ha valakit érdekel.)
3 memória párnát is kaptunk hozzá, mert a honlapot egyik ismerősünk ajánlotta nekünk, így neki is járt egy (most ez az akciójuk. Érdemes kihasználni, bár elég könnyű kijátszani is, mert nincs nagy ellenőrzés. Persze mi nem így szereztük.)
Már próbálgatjuk pár napja a matracot, egyelőre jó mindkettőnknek. Majd még 1 hónap múlva még többet tudok írni róla!

Dizsu
Alváskultúra Creative Commons License 2010.04.15 0 0 2225

Szia Álomvilág,

 

akkor ha jól értem egy helyen készülnek a Magniflex és a Dormeo matracok, tehát egy jó minőség és a Dormeo és az emberek mégis inkább keresik a Dormeo matracokat, ahol majdnem ugyanaz a termék (sőt gyengébb) akár 5 000Ft-tal többe is kerül. Magniflex Ancona vs. Dormeo Orthopedic.

 

Ezek szerint a reklámvezérelt konzumidiotizmus még mindig nagyszámban működik, tehát ha sokat reklámozunk valamit, abból egy idő után jó termék lesz.

 

Lehet, hogy a Magniflex-nek is kellene szerezni egy Csisztu Zsuzsát, nem tudom milyen árfolyama lehet, a kalóz videót tekintve nem lehet olcsó. Nem lehetne mondjuk Kudlik Julival kezdeni vagy például Génagynémacóágnessel vagy Szili Katalinnal és utána mondjuk Ciccolinára átnyergelni vagy inkább Salma Hayek-re?

 

Demkoéknál most Béres Alexandra lett az arc, tehát mindegy, hogy eszünk vagy alszunk? Érdekes, hogy erre van pénz, és persze csak azért van, mert a kedves vevők sok mindent hajlandók kifizetni egy termék árában, hozzáteszem: szíve joguk.

 

Persze ez mind csak egy kis választás utáni humor volt, de valóban megdöbbentő az emberek viselkedése és megint az alap marketing tételnél vagyunk, hogy, mindegy, hogy jót vagy rosszat, csak beszéljenek róla...

 

Soha nem volt még a történelemben Porche, Rolls-Royce vagy Ferrari reklám.

 

Véletlen? Jó, mondjuk anélkül is elég drága.

 

 

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Alomvilag (2224)
Alomvilag Creative Commons License 2010.04.15 0 0 2224
Előző hozzászólásom alapján így a Dormeo Prato-hoz (Magniflex) köthető és nem Firenzéhez. Viszont 25 km-re van az egyik a másikhoz, úgyhogy nem túl nagy csúsztatás.
Előzmény: Petya79 (2197)
Alomvilag Creative Commons License 2010.04.15 0 0 2223
A Magniflex képviselője elárulta nekem, hogy a Dormeo matracokat ők gyártják a fedőmatracokon kívül (az Kínából jön).
Előzmény: Alváskultúra (2196)
Mr.Dimitrij Creative Commons License 2010.04.14 0 0 2222
Köszönöm a válaszokat, ki fogunk próbálni néhányat szakkereskedésben.
Üdv,
D.
Alváskultúra Creative Commons License 2010.04.14 0 0 2221

Kedves MdCrew,

 

tényleg örülünk, hogy szeretsz minket és, hogy vannak még ennyire tudatos és precíz vásárlók is.

 

Szombaton ha ráérsz, téged is várunk (pogácsával is) szeretettel:-)

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Mdcrew (2219)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!