Keresés

Részletes keresés

csipasz56 Creative Commons License 2012.01.21 0 0 63942

3%-ot raktam . Jövőre megpróbálom az 5%-ot is

Előzmény: Zimi83 (63940)
RhinoVonK Creative Commons License 2012.01.21 0 0 63941

Szia!

 

En 5%-ot javasolnek.

Előzmény: Zimi83 (63940)
Zimi83 Creative Commons License 2012.01.21 0 0 63940

Bírshez ki mennyi napfényt rak? Hány %-ot?

Zimi83 Creative Commons License 2012.01.21 0 0 63939

Harmadrendű út..........nem túl forgalmas, asszem hétfőn rámegyek :) Felénk elég ritka növény....

Előzmény: csipasz56 (63937)
Repedtfazék Creative Commons License 2012.01.21 0 0 63938

Üdv, Faeper pálinka ezüstérmes lett!!!!!

A cseresznye amit a multkor adtam bronzérmes

 

Előzmény: szilvakukc (63902)
csipasz56 Creative Commons License 2012.01.21 0 0 63937

Szia Zimi  

140l volt összesen a cefre, 120 kg volt a kökény +2% napfény = 16 l alszesz 33%-os.

50% maggal főzve 7.5 l páinka lett  A zd-n kóstoltuk.

ha túl forgalmas a körforgó a kipufogó gázokból akármi rakodhatott a növényre, szerintem

nyugodtan szedd.

Szia Csipasz.

 

Előzmény: Zimi83 (63936)
Zimi83 Creative Commons License 2012.01.21 0 0 63936

Találtam 1 kökény lelő helyet, 1 körforgó full kökény bokorral lett néhány éve beültetve és tele van, szerintetek gáz ha én neki látok és begyűjtöm? 1-2 liter pálinkához mennyi kökény szükséges? Cefrézése mennyire a megszokott? Napfény kell hozzá?

csipasz56 Creative Commons License 2012.01.21 0 0 63935

Olvasva a FÓRUM-ot ezekről több helyen részletes felvilágosítást találnál

a válaszok

 

 

1-es---- nem igazán perdöntő, hogy merőlegesen de felfelé kell mennie mivel lefelé                          kurváranagy kanyar kellene bele ami akadályozná a gőz útját

 

2-es ---- Az 1 m-es páracső nem pontos méret ez függ (nagy mértékben) az üst

              méretétől és az egész rendszeredet meghatározza.

 

3-as ----Ez az egyik legfontosabb dolog. A páracsőben a hűtő felé haladó gőzökből

             a külső hőmérséklet hatására kicsapódó folyadék -ami még sok olyan összetevőt                tartalmaz ami a mi pálinkánkba a létező legkisebb mennyiségben kívánatos-

             vissza felé folyik az üstbe  

 

Ha nem jól tudom hozzáértő kollégák rövid időn belül ki fognak javítani

 

Szia Csipasz

 

Előzmény: gti16v (63911)
Zimi83 Creative Commons License 2012.01.21 0 0 63934

Szép estét!

 

Mérésügyi hivatalban bekalibrált (még érvényes) digitálissan beállítható fűtő cuccal kalibrálom mind a 2 műszerem éppen....

Hát az eggyik durván csalt, de mind a kettő állítható, és úgy állítom őket-hogy 80-100 fok között + -1 fok  legyen  ott érdekes főleg szerintem számunkra, hogy mit mutat szerintem....

Mr.Stratos Creative Commons License 2012.01.21 0 0 63933

Ja-ja...mivel elsőosztályu sportlövész is voltam pár éve,pálinkám neve:Satuvére,pasaréti célzóvíz. németűl :Pasaréter Zielwasser von Satu.

Remélem előbb- utóbb exportképes lesz...))))

Előzmény: pálinkaüst (63930)
pálinkaüst Creative Commons License 2012.01.21 0 0 63932

Ma megint tanultam valamit. Ez a juharfaszén tudhat valamit.

Előzmény: cloaked (63906)
rézműves1 Creative Commons License 2012.01.21 0 0 63931

...he-he-he...DDD...

Előzmény: szilvakukc (63927)
pálinkaüst Creative Commons License 2012.01.21 0 0 63930

Célzóvíz? :)

Előzmény: Mr.Stratos (63929)
Mr.Stratos Creative Commons License 2012.01.21 0 0 63929

Mesterkostolókra váró körtécskéim....

Mr.Stratos Creative Commons License 2012.01.21 0 0 63928

Jóeste ! Na hasonlóan jártam de szerencsém volt....a főzés végén hajnalban hogy ne menjenek a szagok a lépcsőházba,

rátettem a nagy kuktára a műanyag lavórt.....reggel volt nálam is meglepetés,összeragadt mint a kutyák üzekedéskor...:))))

első meglepetésemben ki akartam fúrni a dézsát /kár lett volna érte../ De jött a nagy ötlet : visszatettem a gázkályhára a

kuktát melegedni és pár perc múlva: elváltak csendben..:))))Íme a fotó...örök tanulság,remélem

nem felejtem el máskor sem ezt a jelenséget !

Előzmény: rézműves1 (63926)
szilvakukc Creative Commons License 2012.01.21 0 0 63927

Hát ez nem nagy kunszt, minket sem lehet hat lóval sem elvontatni a kocsmából, ha elkezdünk tekézni, főleg, ha van egy-két fehérszemély, akik sanszos, hogy kiszívják......Na mindegy, ezt hagyjuk, maradjunk annál a Leipzignél, vagy kinél!:DDD

Előzmény: rézműves1 (63926)
rézműves1 Creative Commons License 2012.01.21 0 0 63926

...pontosan így...a rendszer lehűl és a vácuum (vagyis a külső nyomás) ezt képes tenni...

 

...gondoljatok csak a Leideni féltekékre (remélem jól emlékszem), amit vagy hat lóval sem lehetett széthúzni, amikor a levegőt kiszívták belőle...

Előzmény: maciszaki70 (63922)
rézműves1 Creative Commons License 2012.01.21 0 0 63925

...pedig ez egy, (ha jól látom) egy jó kis vörösréz üstfedő volt...a széle vissza peremezve...nem is volt olcsó, mert ugyebár ehez is szerszám kellett...

Előzmény: firekiller (63918)
kriz79 Creative Commons License 2012.01.21 0 0 63924

Jobbulást Mester!

Előzmény: rézműves1 (63912)
maciszaki70 Creative Commons License 2012.01.21 0 0 63923

Oké kösz lassu  vagyok.

Előzmény: firekiller (63920)
maciszaki70 Creative Commons License 2012.01.21 0 0 63922

Ez hogy történik?Látam már vákumot,de ilyet még nem,ez fözés után

hűlés közben történik?

Előzmény: firekiller (63918)
bujukcekmece Creative Commons License 2012.01.21 0 0 63921
A páracső 25cm-es függőleges szakasza akkor fontos, ha a sisakod alacsony. Ha a cefre felhabzik, és egy kicsit peleköp a páracsőbe, akkor az visszafolyik, nem megy tovább. Én jártam így a kuktámmal! Szerintem magas sisak esetén nincs jelentősége.
Előzmény: gti16v (63911)
firekiller Creative Commons License 2012.01.21 0 0 63920

Szilikoncső a kifolyóm vége, a főzés végén visszahajlítottam míg edényt cseréltem, oszt úgy maradt.

Kb 4 óra múlva volt ám b@zmegelés

Előzmény: szentöltvíz (63919)
szentöltvíz Creative Commons License 2012.01.21 0 0 63919

 

 

Ezt hogy éritek el? Vasúti tartálykocsinál már láttam ilyet .

Előzmény: firekiller (63918)
firekiller Creative Commons License 2012.01.21 0 0 63918

Nem kellett volna utánoznia:-(

Előzmény: köműves (63913)
Mr.Stratos Creative Commons License 2012.01.21 0 0 63917

Sziasztok  ! Három nappal a beoltás után szépen forr a cefrém...megnyugodtam,nem hiába a tanulás....!))))

Ime fürdőszobám legfontosabb kelléke...pár ponttal a WC-t is megelőzi.

Miklós1 Creative Commons License 2012.01.21 0 0 63916

Nincs ám minden dolognak miértje, pl. a függőleges részt a Te képeden is láttam, írtam is, hogy nem ez a páracső emelkedése, ez a megemelése (61862 hsz.). Akkor lehet rá szükség, ha magasan van a hűtője valakinek, és ezzel megemeli a páracsövet, egyébként a páracső rögtön indulhat emelkedve is függőleges szakasz nélkül (nekem is ilyen).

Ugyancsak nem kell firtatni az 1m-es hosszt, ez általában mindenkinek elegendő, ezért ajánlhattuk. Ha valakinek a szomszéd helyiségben van a hűtője, az hosszabbat csinál, ha valaki több deflegmációt akar, hosszabbat csinál.

Itt érkeztünk el a harmadik tényezőhöz: a páracső emelkedik (a hűtőfele szintkülönbséggel felfele megy). A deflegmáció szeszerősítést jelent, javul tőle a pálinka, a lecsapódott folyadéknak pedig vissza kell folynia a z üstbe, ezért az üst felé lejt, a hűtő felé emelkedik a páracső ( persze a függőleges csőszakaszban is van deflegmáció).

A deflegmációról írtam már a 9409, 9815, 13814, 15208, 15454, 15460, 17140, 17815, 18165, 18271, 26234, 38252, 45176 hozzászólásokban. Tegnap tettem fel azt, hogyan tudod ezeket megkeresni 63864 hsz.

Előzmény: gti16v (63911)
Mr.Stratos Creative Commons License 2012.01.21 0 0 63915

Mindkettőtöknek teljes gyógyulást...nekem négy éve volt hasonló...és lekopogom

Előzmény: rézműves1 (63912)
maciszaki70 Creative Commons License 2012.01.21 0 0 63914

Ez melyik része a fözönek?Milyen vákum?

Előzmény: köműves (63913)
köműves Creative Commons License 2012.01.21 0 0 63913

Egy kis vákum!
Haver ma reggeli mutatványa!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!