Találtam 1 kökény lelő helyet, 1 körforgó full kökény bokorral lett néhány éve beültetve és tele van, szerintetek gáz ha én neki látok és begyűjtöm? 1-2 liter pálinkához mennyi kökény szükséges? Cefrézése mennyire a megszokott? Napfény kell hozzá?
Olvasva a FÓRUM-ot ezekről több helyen részletes felvilágosítást találnál
a válaszok
1-es---- nem igazán perdöntő, hogy merőlegesen de felfelé kell mennie mivel lefelé kurváranagy kanyar kellene bele ami akadályozná a gőz útját
2-es ---- Az 1 m-es páracső nem pontos méret ez függ (nagy mértékben) az üst
méretétől és az egész rendszeredet meghatározza.
3-as ----Ez az egyik legfontosabb dolog. A páracsőben a hűtő felé haladó gőzökből
a külső hőmérséklet hatására kicsapódó folyadék -ami még sok olyan összetevőt tartalmaz ami a mi pálinkánkba a létező legkisebb mennyiségben kívánatos-
vissza felé folyik az üstbe
Ha nem jól tudom hozzáértő kollégák rövid időn belül ki fognak javítani
Mérésügyi hivatalban bekalibrált (még érvényes) digitálissan beállítható fűtő cuccal kalibrálom mind a 2 műszerem éppen....
Hát az eggyik durván csalt, de mind a kettő állítható, és úgy állítom őket-hogy 80-100 fok között + -1 fok legyen ott érdekes főleg szerintem számunkra, hogy mit mutat szerintem....
Hát ez nem nagy kunszt, minket sem lehet hat lóval sem elvontatni a kocsmából, ha elkezdünk tekézni, főleg, ha van egy-két fehérszemély, akik sanszos, hogy kiszívják......Na mindegy, ezt hagyjuk, maradjunk annál a Leipzignél, vagy kinél!:DDD
...pedig ez egy, (ha jól látom) egy jó kis vörösréz üstfedő volt...a széle vissza peremezve...nem is volt olcsó, mert ugyebár ehez is szerszám kellett...
A páracső 25cm-es függőleges szakasza akkor fontos, ha a sisakod alacsony. Ha a cefre felhabzik, és egy kicsit peleköp a páracsőbe, akkor az visszafolyik, nem megy tovább. Én jártam így a kuktámmal! Szerintem magas sisak esetén nincs jelentősége.
Nincs ám minden dolognak miértje, pl. a függőleges részt a Te képeden is láttam, írtam is, hogy nem ez a páracső emelkedése, ez a megemelése (61862 hsz.). Akkor lehet rá szükség, ha magasan van a hűtője valakinek, és ezzel megemeli a páracsövet, egyébként a páracső rögtön indulhat emelkedve is függőleges szakasz nélkül (nekem is ilyen).
Ugyancsak nem kell firtatni az 1m-es hosszt, ez általában mindenkinek elegendő, ezért ajánlhattuk. Ha valakinek a szomszéd helyiségben van a hűtője, az hosszabbat csinál, ha valaki több deflegmációt akar, hosszabbat csinál.
Itt érkeztünk el a harmadik tényezőhöz: a páracső emelkedik (a hűtőfele szintkülönbséggel felfele megy). A deflegmáció szeszerősítést jelent, javul tőle a pálinka, a lecsapódott folyadéknak pedig vissza kell folynia a z üstbe, ezért az üst felé lejt, a hűtő felé emelkedik a páracső ( persze a függőleges csőszakaszban is van deflegmáció).
A deflegmációról írtam már a 9409, 9815, 13814, 15208, 15454, 15460, 17140, 17815, 18165, 18271, 26234, 38252, 45176 hozzászólásokban. Tegnap tettem fel azt, hogyan tudod ezeket megkeresni 63864 hsz.