Keresés

Részletes keresés

MZ5 Creative Commons License 2001.04.01 0 0 23
Irjatok a börzéről sajna nekem Békéscsabáról most nem fért bele,ehelyett a széleslátószögümet próbálgattam a Pentaxxal,remélem sok jó dolgot vettetek Pentaxhoz.
Egy kioldó még mindig kellene
üdv
mikes
balas Creative Commons License 2001.03.29 0 0 21
Trav, ott voltam, amikor megvetted, mar akkor is beparasodott tole a szemem. Fenykepezni nem tudom milyen (extrakisfilm), de jo volt nezni, kezbe venni. Vannak kozos kepeitek (amit O es te csinaltatok egyutt)? Nem akarsz belinkelni egyet-kettot?
udv, balas
Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.29 0 0 19
Ez egy cult darab. Senki a világon nem csinált ilyen kamerát, csak a Pentax. A tükörreflexes fényképezés fénykorában készült, mikor a Pentax az abszolút csúcson volt, és megmutatta, hogy mindazt, ami egy korrekt tükörreflexes, belső fénymérős, cserélhető objektíves, motorral ellátható automata kamerába kell, ő bele tudja tenni egy kémkamera méretbe is, ráadásul működik.

Mentsetek meg légyszi! Vegyétek meg Trav gépét mielőtt elvesztem az önkontrollt és beszerzem huszonharmadik kamerámat!

Előzmény: Törölt nick (17)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.29 0 0 18
Vazul, az összes régi menetes Pentax, Praktica, Zenit és hasonló objektív használható a legtöbb Pentax gépvázban, ha munkarekesszel dolgozol. Az autofókusz elektronika jelez, ha éles a kép, az időautomatikát tudod használni, csak egy csomó kényelmi szolgáltatástól és vaku kompatibilitástól esel el (a vaku ha megkapja, felhasználja az objektívről és annak állapotáról szóló információkat). Miután a képet végülis a lencse készíti, és egy modern zoom objektív optikailag nehezen vagy iszonyú drágán tud olyan jó minőségű lenni, mint egy korrektül megcsinált teljesen manuális nem-zoomos, menetes Zeiss vagy mondjuk Pentax objektív, szerintem érdemes ilyenbe belevágni. Tény: jobban oda kell figyelni exponáláskor, mint a p&s kameráknál.

Azért az MZ50 M30 kompatibilitását jó lenne még egyszer leellenőrizni. Nekem van K bajonett - M42 átalakítóm, meg van menetes objektívem is, ha van MZ50-es vállalkozó, szívesen odaadom kipróbálásra. Az MZ5-össel biztosan megy.

Előzmény: Vazul.at (16)
Vazul.at Creative Commons License 2001.03.29 0 0 16
"A blendét manuálisan, az objektíven kell beállítani, és ki kell csavarni az objektívet, akkor leszűkül a blende."

Hát erre nem gondoltam! Mármint hogy kitekerni az objektívet! :-) Majd kipróbálom.

Egyébként nem tudom mennyire lehet, talan pont Tőled hallottam, hogy régi menetes obik is belemennek a Pentaxokba. Láttam, van ott menetes foglalat, csak azt nem tudom, hogy milyen cucc mehet oda, milyen régi, érdemes akkor ilyeneket keresni, mert mondjuk olcsó és jó?

Üdv,

-- Vazul

Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.28 0 0 15
Bkaszap, a mélységélességet egy piszkos trükkel lehet ellenőrizni. A blendét manuálisan, az objektíven kell beállítani, és ki kell csavarni az objektívet, akkor leszűkül a blende. Csak óvatosan, ki ne essen az objektív!

MZ5, van gyári kioldózsinórom. Elég húzós az ára, de úgy látom, reprodukálható. Nagyon jó minőségű, rugós DIP foglalatból lehetne csatlakozót készíteni. A kioldózsinór kétfozozatú kapcsoló és annyira passzív, hogy csak rövidzár van benne. Az első fokozatban a felső tűt köti össze az alsóval, ekkor kezdi el a mérést, a második fokozatban a középső tűt is a felsőhöz zárja, ekkor exponál.

MZ5 Creative Commons License 2001.03.28 0 0 14
Nos igen ,bevallom az ME super hibásan működött minden 3.4.expojánál nem működött a zár ,de ujra fel lehetet huzni.Minden tőlem telhetőt elkövettem,még a Pentax szervizt is ,de senki nem tudott hozzászagolni,pedig külsőre,mint a gyári uj. meg kellett szabadulnom tőle.Nagyon fájó szivvel.
A P 30 viszont super volt! csak nem láttam félárnyékban az élességet.
Igen a Nikon is tükörreflexes.Mindesgyik simulos lehet idén.
A pentax távkioldó engem is nagyon érdekelne.
mikes
Előzmény: Törölt nick (11)
bkaszap Creative Commons License 2001.03.28 0 0 13
Sziasztok,

Kinéztem magamnak a Pentax MZ-30-at.
De azt hallottam, hogy nincs rajta spot, meg középre súlyozott mérés.
Gondolom ezt ki tudom majd védeni a manuális beállítással, ha beletanulok.
Arra még nem sikerült rájönnöm a leírásából, hogy
van-e rajta mauális módban mélységélesség ellenőrzés, vagy hogy lehet másképp(?) megoldani az élességet.
Vasárnap kinézek a börzére. De ugye itt csak használt gépek lesznek?
Üdv,
Balázs

pronto Creative Commons License 2001.03.28 0 0 12
Üdv mindenkinek!

Azt olvastam egy korábbi fotó-videóban, hogy az NSZK-ban valódi Pentax Fan Club működik, amelyik még saját újságot is kiad.
Nekem is Pentaxom van, egy tapasztalt fotós barátom beszélt rá.

Ciao!
pronto

Törölt nick Creative Commons License 2001.03.27 0 0 11
Hát, nem mondhatni, hogy bőbeszédű vagy, de valahogy majd csak kihúzzuk belőled :-)

Ezek szerint az ME Super hibázgatni kezdett? Aki használt gépre vadászik, az biztosan szeretné tudni, mit volt képes (nem) produkálni. Álmaim netovábbja volt az ME Super, de plátói maradt.

A P30 az, amiről azt mondják, hogy nem volt annyira sikeres? Volt vele valami gond? Ez az élességállítás dolog új nekem. Lehet,hogy a zoonak volt kevés fényereje a keresőhöz?

Ha 5-ösre váltottál az 50-esről arra jó okod lehetett, érdekelne, hogy mi. Mit értesz az alatt, hogy 'nincs megmérve'? (én 2 évig nem igazán használtam a vadiúj 5N-emet. Most kezdem tanulgatni, és már kezd simulni a kezembe :-)

A Nikonod is tükörreflexes? Érdekes lenne összehasonlítani.

Más: Megvizsgáltam a Pentax vezetékes távkioldót. Már sejtem, hogy fogok két gépet szinkronizálni a sztereo fotózáshoz.

Előzmény: MZ5 (10)
MZ5 Creative Commons License 2001.03.27 0 0 10
Az a helyzet ,hogy az előző gépeimhez más objektivek voltak.
Az Me super amikor megfelelően működött nagyon korrekt képeket készitett ,alapobjektivekkel,a P30
-al gondom volt az árnyékosabb helyeken az élesség beállitással,ezért adtam el,de jó gép volt,különösen egy Tokina 28-105 zoommal ,helyenként szép dolgokat produkát.
Az Mz 50 szerintem nagyon klassz.A Tamronokkal volt .A kis zoom a jobbik ld.http:bae.bekesnet.hu kutyafürdetés fotója ,a telezoom is okéé a honlapomon www.nexus.hu/mikes is vannak vele képek a kutyás szekcióban de a gyulai agilitysekén is van egy kettő.
Az Mz5 még korántsincs megmérve,mert van egy Nikonom is és hát azzal is fényképezgetek,valamint most veszek egy obit az MZ5-höz.
Amugy nekem sikesebb a Pentax,de az Mz50-nek kézreálóbb az expo gombja.

Üdv
mikes

Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.26 0 0 9
Azt írd meg légy szíves, hogy az MZ5-öt milyennek tartod az előző 3 Pentaxodhoz képest, és hogy miért mindig Pentaxod volt.
Előzmény: MZ5 (4)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.26 0 0 8
Kb. én is akkor készítettem első FF nagyításaimat. Még az orrom volt közelebb a hívótálhoz, az Universal illatát most is érzem.

Az MZ-5 korrekciós gyűrűje P, Av, Tv módban a természetes fényre mért expozíciót korrigálja, a vakura nincs hatással. M üzemmódban a blendét és az időt te állítod, a korrekciós gyűrű pedig a vakura van hatással. Ezzel a módszerrel az adott fényt annyival lövöd alá / fölé amennyivel akarod, és a vakut is tudod + - 3-mal korrigálni, felenként.

A krézikönyv nem írja, egy amerikaitól tanultam. Kipróbáltam, így van.

Előzmény: MZ5 (7)
MZ5 Creative Commons License 2001.03.26 0 0 7
Kösz az üdvözlést SLR,de azért a tapasztalataim nem biztos,hogy mindenben üdvözitőek.Vannak fehér foltjaim.Tedd meg ezt a vakutapasztalat megosztását mert még nem vagyok teljesen képben .Ugyanis én abszolut amatőr vagyok igaz 33 éve.De azért élvezem és szeretek fotózni ,no meg tanulni.
mikes
Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.26 0 0 6
Az amerikai Pentax kamera-összehasonlító oldalán egy érdekes dolgot találtam. Van egy olyan sor, hogy:

Customized Pentax Functions, ami az MZ 30 és az MZ 50 esetében üres volt, de az 5N-nél a következő jelent meg: Electronic Data Back FG. Ebből én azt hittem, hogy bár az 5N-ről (érthető okból) hiányoznak a más márkáknál ismert funkciók, egy bizonyos hátlap használatával mégiscsak elérhetők valami speciális Pentax funkciók. Sajnos az oldalon nem találtam meg az "FG" hátlap adatait.

Felhívtam a Pentax magyar képviseletét (479-5880) és a márkaszervizt (Camera Kft. 266-8085). Készségesek voltak mindkét helyen, de ilyen plusz funkcióról nem tudtak, pontosabban határozottan állították, hogy ilyen nincs. Ezek szerint az a bizonyos 'compare' táblázat csúszott el.

Mellesleg szerintem érdekes lenne, ha a képviselet és a szerviz is be-bekukkantana ide újdonságokkal, esetleg kérdésekkel/válaszokkal. Például a lentebb kérdezett belső vaku kompenzáció nincs leírva a kézikönyvben de működik, és más titkokat is megoszthatnánk egymással.

A képviselettől - ha erre járnának - például megkérdezném, jónak találják-e, hogy egy vakuszinkronkábelt 40 000 (negyvenezer) forintért árulnak. Esetleg megpróbálhatnánk megmagyarázni nekik, hogy ez nem az az ország, ahol az amatőr ennyit ad egy drótért, inkább másik márkát választ ha külső vakut akar használni. Például juthatnának arra a következtetésre, hogy jó marketing ötlet lenne nekem sokkal olcsóbban adni azt a fránya szinkronkábelt :-))))

Törölt nick Creative Commons License 2001.03.25 0 0 5
Szevasz Mikes, már vártalak. Ugye most nem sietünk, biztos sok mondanivalónk lesz.
Alighanem neked van a társaságból a legtöbb Pentax tapasztalatod, számítunk rá.

Egy-két apróságot én is kiderítettem. Tudod pl. hogy az MZ5-ösön hogy lehet a belső vakut kompenzálni?

Előzmény: MZ5 (4)
MZ5 Creative Commons License 2001.03.25 0 0 4
Sikerült bejelentkeznem a pentaxosok táborába
Kezdtem Pentax ME super,P30,Mz50
Üdv mindenkinek
mikes
Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.25 0 0 3
Bocs, nem mondtam. Amerikában minden kamerának más a neve mint Európában, gyakran a modellek is eltérőek, de az MZ és a ZX sorozat azonos.
Előzmény: bkaszap (2)
bkaszap Creative Commons License 2001.03.25 0 0 2
Szia Slr!

Megnéztem az oldalt, amit mondtál, de ott zx30-ról és zx-50 ről van szó. MZ pedig egyáltalán nincs.
Ezek a ZX -ek ugyanazok, mint az mz gépek?
Üdv,
Balázs

Törölt nick Creative Commons License 2001.03.25 0 0 1
Szevasz! A Tamron objektívekkel kapcsolatban nem sokat tudok, de a gépeket valamennyire ismerem. A lenti linken elmehetsz a "Products" fejezetig, ott megkapod a vázlatos leírást, specifikációkat, és PDF leírást is letölthetsz.

Mielőtt vásárolnál, azt javaslom, hasonlítsd össze az 50-es és a 30-as modelleket, és nézd meg a Cora 99.9KFt-s MZ-30 + egy Tamron zoom akcióját. A Pentax nagyon nagy nyomás alatt fejlesztette az újabb modelljeit, mert a Canon / Nikon / Minolta fejlesztésekre kellett válaszolnia. Lehet, hogy megéri a 30-as.

A Pentax oldalon találsz egy modell-összehasonlítás funkciót.

Előzmény: bkaszap (0)
bkaszap Creative Commons License 2001.03.25 0 0 0
Sziasztok!

A MediaMarkt katalógusa 110 ezerért ajánl egy Pentax MZ 50-est egy Tamron 28-80 és egy Tamron 80-210 objektívvel. Mit szóltok ehhez a géphez? És a lencsékhez? Nem tudtok valami részletesebb leírást róla a neten?

Üdv.,
Balázs

Törölt nick Creative Commons License 2001.03.24 0 0 topiknyitó
Kezdjük 1919-től, amikor az "Asahi Optical Joint Stock Co. of Tokyo", és pentaprizmáról még szó sem volt. Ezen a linken keresztül a cég sztorit és a masinákat is eléritek.

A többi rajtunk múlik.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!