Keresés

Részletes keresés

Százbolha Creative Commons License 2001.04.22 0 0 57
slr: Sajnos az árak változásában is igazad volt!

MediaMarkt Pentax vázak:
MZ-5n: 160.000
MZ-3: 190.000
Z1-P: 260.000

Ez lehangolt!
És sajnos kipróbálni sem lehetett, mert a jobb vázakból csak rendelni lehet.

seges: Mennyiért és hol vetted az MZ-3-at?

Százbolha

Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.22 0 0 56
Százbolha, a tükör tényleg elég finoman jár, ezt több topictárs magától, felszólítás nélkül megállapította, miután film nélkül eljátszadozott a gépemmel. Nem nagyon ráz, mondhatnám nagyon nem.

Az objektív az tényleg probléma lehet. A Ring Foto-nak találtam egy boltját a Karinty Frigyes utcában (XI. ker.) a Körtérhez közel. Ott kipróbáltam egy nagyobb Pentax motoros zoomot. Egyrészt zajosnak találtam. A zoomolást is, de érdekes módon a fókuszálást is. Az élességállítás a 28-70 alapobjektívvel elég csendes és gyors, de minél nagyobb optikát teszek rá sok forgatnivalóval, annál lassabb és hangosabb lesz. Mondjuk ettől még nem rohanok, hogy megszabaduljak a gépemtől :-)

A motoros zoom szerintem csak a clipping programokhoz (ami MZ gépen nincs) és a zoommal elmosott gépekhez jó. A Pentax motoros zoomok állító gyűrűjét az objektív tengelyének irányában húzogatva két állásba lehet kattintani. Az egyikben az elforgatás a zoom motort vezérli különböző sebességekkel, másik állásban viszont a zoom átmegy kézibe.

Előzmény: Százbolha (55)
Százbolha Creative Commons License 2001.04.22 0 0 55
Ja!
Es köszönet azoknak a Pentaxos fotósoknak, akik válaszoltak kérdéseimre.

Százbolha

Százbolha Creative Commons License 2001.04.22 0 0 54
MZ5:
Rosszul érted! Itt nem vita van! Legfeljebb tépelődés.

Leggyakrabban a 6x6-os Kievemet használom teljes (fix) objektív parkkal, de bizonyos helyzetekben a kisfilmes gépek előnyei tagadhatatlanok.
Gondolom másoknál is, de nálam mindenképp hosszas tépelődés előzi egy-egy nagyobb beruházás lebonyolítás, tekintettel az anyagi erőforrások behatároltságára.
Elnézést ha sokakat untatam!

Szerintem érdemes meghalgatni mások véleményét is, talán a Tied is hasznos volt. Se időm, se pénzem nincs egy meggondolatlan felszerelés vásárlásra.

A fórum tagok linkjeit összegyűjtötte
ZMan itt: http://extra.hu/fotoz/topic.html
és Bzsolt a honlapján a LINK/EGYÉNI oldalaknál: http://www.fotohaz.hu/

Ha már reklomáltál, akkor a saját fotóid is megmutathatod, mig végre valaki képes lesz gépet venni...

Százbolha

képek: http://www.freeweb.hu/szazbol/szazbolha.htm
Fontos ez egy "fan club"-ban? Gyere át a fotózás kellékekbe és idegesítsük fel zsoltut, Levendulát, stb...
Esetleg küldj fotókat az aktuális pályázatra!
Traxy néha működő honlapja: http://www.fw.hu/fotonet

Előzmény: MZ5 (53)
MZ5 Creative Commons License 2001.04.21 0 0 53
No szóval már nem birtam tovább,az MZ5 és a 3 super jó gépek,de akinek még jobb kell az vegyen Z1p-t vagy Nikon f90 és felette .De végülis nekem van egy f60-om is és ahhoz képest hohgy mennyire lehuzzák itt ott,azzal is lehet jó képeket készíteni.
Szóval az obi fontosabb,de azelőtt zorki c vel és zenit e vel is készitettünk jó képeket.
Ezzel a technikai vitával kicsit kezdek ugy lenni mint a szóbából magyarázó állatvédőkkel.
Lássuk a tetteket no meg a képeket!!
Üdv
mikes
Százbolha Creative Commons License 2001.04.21 0 0 52
slr:
Először is köszönöm az "üzleti" ajánlatot!
Lehet, hogy élni is fogok vele.

Érdekes így több fórumon/támán keresztül és több nickkel ugyanarról a problémáról beszélgetni...
Egyszerübb volt ezt egy fórumban tenni.
Pulibarát és Lev is érdekeseket írt gépválasztás űgyben a ... technikában. Dudáék meg létrehozhatnák a Minolta FAN clubbot.

Szóval ígazad volt, feladathoz választom a felszerelést. Ragaszkodom régi gépeimhez - bár mostanában többször gondoltam egy rendszer cserére, de a tankom nélkül nehéz elképzelni az életet - de a jó AF hiánya egyre zavar.

Sok-sok tekercset lőttem el portré-müterem témában, és konkrét esetben külső helyszínen mozgó embert kellett volna fotózzak. Számomra MF géppel nagy nehézséget okozott a probléma, az F4 sem szerepelt jól, még a másodgépként használt F50 is sikeresebben vette az AF akadályt.

Ekkor határoztam el, hogy kell egy jó AF-es gép, emlékezve arra is, hogy pl. beltéri fotózásnál 60-80 expó után a szemem elfáradt és alig tudtam élességet állítani.

Természetesen objektív oldalról közelítem meg a problémát.
Leginkább a 80-200mm tartományban van szükségem AF-re, lehetőleg fix f/2,8-val. A fényerő vitatható, de f/4 mindenképpen kéne (ilyet nem-igem találtam), viszont a változó fényerejű f/4-f/5,6 objektívekben már csalódtam.
A Nikon objektívet nem vagyok hajlandó megfizetni f/2,8-as fényerővel, amatőr játszadozásaimhoz. Talán a Sigma használtan 200 eFt alatt elérgető lenne, de akkor egy drága Nikon vázat kéne vegyek, az AF igényem minimum F90x, vagy F100-at
kívánna. De ezek a gépek más szempontból nem érdekelnek, pénzkidobás, mert leginkább "A" üzemmódban használnám egyetlen objektívvel.

Ekkor kezdtem el keresni Minoltákat és Pentax-okat.
Pentax-ot már korábban is próbáltam, és az AF-je megfelelt volna, de sehol nem találtam hozzá fényerős zoom objektívet. (ebay, orator,stb. sem)
Ezért Minoltákat kerestem, ehez már Magyarországon is találtam megfelelő objektívet.
A Minolták nálam a váz túl technózott elektronikai szemléletével és a compact jellegre törekvő kiszereléssel buktak meg.
Biztos kiváló gépek, de a kézi állítású tárcsákhoz (értsd mechanikus, nem digitális tárcsázás) már hozzászoktam, utoljára az EOS300-asomon láttam LCD panelt, az meg rég volt.
Ráadásul egy 7xi-ről majdnem letéptem az objektívet, mert az általam zoomolásra megszokott gyűrű csak pár fokban mozdult jobbra/balra egy zoom motort mozgatva. A jó öreg compact Olympus zoom gépem jutott eszembe...
Végleg akkor idegenedtem el a 7xi-től, mikor rájöttem, hogy bizonyos funkciókhoz egy az oldalán lévő ajtócskát kell kinyitni és ott pici gombokat nyomogatni. Ekkor rájöttem, hogy inkább a bolt kirakatában lévő F2-t venném meg hasonló árért.

De, az MZ-3 meglepetés. Nem emlékeztem rá, hogy szinte pont az amire szükségem van. A mostani gépem zanzásítva, de JÓ AF-vel. Jóval olcsóbb a többi megszemlélt gépnél, mert nincs benne kiterjesztett programmód. Mivel full MF gépekhez vagyok szokva - és a nega expoziciós hibalehetőségeíről, meg a bracketingről is sarkos véleményem van - nem hiányzik a portre program se. Csak A és néha P vagy M módban fotózok.

A váz megfelelő, számomra csak néhány hibája van.
- 92%-os kereső
- 1/125 vakuszinkron
- nincs PC vakucsatlakozó
- nincs MLU
- manuálban a leghosszabb idő csak 1.s

beletörödök, ha használtan 50-60 között megkapom a vázat és elérhető áron egy objektívet.

A nagy gond az objektív. Az utóbbi időben előbb vettem meg az objektíveket és utána a gépet.
Most is keresem a 80-200 tartományban a fixfényerős AF-es megfelelőt Pentax-hoz.
Sajnos az AF-es zoom Pentax objektívek a tesztekben nem az élen végeztek. Ha valakinek volna tapasztalata szívesen hallanám.

Sajnos eladó vázat sem láttam még használtan, valószinűleg újként kell megvegyem és "alap" zoommal. Valószinűleg az SMC FA 28 - 70mm ƒ/4.0 AL lenne, hogy késöbb a váz eladható legyen.
De vajon mi a különbség az FA és az F objektívek között??
Aztán, ha mégis tudok venni egy jó Pentax KAF(2) bajonettes fényerős objektívet késöbb vajon el tudom adni???
Eddig max. 10-20% vesztettem az objektívcserék alkalmával.
Az SMC FA 80 - 200mm ƒ/2.8 ED (IF) vajon mennyibe kerül?? Használtban el sem képzelhető??

Sajnos a Tokina,Tamron hasonlók nem olcsók és használtban sem kaphatók.
Ha valakinek van infója írja meg!

Slr: A tükör tényleg finoman mozog?? Ez nálam kényes pont.
Kneissl nem hissz az MLU-ban, de szerintem Ő gyakran vakuzik, ami ugye min 1/1000sec. Így tényleg nincs rá szükség.

Vajon a legnagyobb (profi-nak mondott) Pentax gépbe miért nincs MLU?? Még a két legnagyobb Minoltában is van.

Százbolha

Előzmény: Törölt nick (49)
seges Creative Commons License 2001.04.21 0 0 51
Azért cseréltem, mert nem tartottam megfeleőnek a 2 mezős mátrix fénymérést amit az MZ50-em adott. Így váltottam. MZ3-ra, ennél nagyobb tudtommal csak a Z1, ill. a Z1p, nomármost mindkettő kb. 190e-nél kezdődik használtan is, ennyi pénzt meg nem tudok keresni. Az MZ3 nagyon tetszik, csak még nem volt sok időm kipróbálni. Amúgy csúcs. Az AF-je gyors, és szeretem benne, hogy lehet spot fénymérn is.
Előzmény: Százbolha (47)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.21 0 0 50
Ha valakit érdekel: Az Auchan-ban Pentax MZ-7 Pentax 35-80 objektívvel 129.900 Ft. Megnéztem: kezeli a mechanikus objektíveket is. A szám ne tévesszen meg senkit, ez még nem az MZ-5 vagy MZ-3 kategóriája, de nagyon ügyes automata gép.

Ugyanott Vivitar V4000 S 35-70 zoommal 76.930 Ft. Utóbbi egy teljesen manuális, Praktica PLC színvonalú, könnyű, K bajonettes gép, belső fénymérővel. Második gépnek (vagy első kezdőgépnek kompakt helyett) megfontolandó. A gépváz és az optika is made in Japan.

Törölt nick Creative Commons License 2001.04.21 0 0 49
Százbolha, meg merném kockáztatni, hogy odaadom neked az MZ-5N-t kipróbálásra két objektívvel, rendszervakuval, távkioldóval, M42 átalakítóval. Érdekelne a véleményed. Bérleti díjként beérném egy vegyszerhőmérővel. Ha jól tudom, az MZ-3 alapvetően csak a zárszerkezetben tér el az 5N-től: gyorsabb a vaku-szinkronsebesség és 1/4000 a legrövidebb idő. Abban is eltér, hogy gyakran zoom nélküli, nagy fényerejű alapobjektívvel kínálják szetben.
Előzmény: Százbolha (46)
Puli Barát Creative Commons License 2001.04.20 0 0 48
Nekem a Westendben a Pálvölgyi fotóban azt mondták, hogy ami még elérhető ár és nagyon ütős profi gép az a Minolta Dynax 7.
Ez F100-as tudás kb. feleannyi pénzért azaz 250.000 körül van.
Aztán egy másik ember, egy hivatásos fotós haver ettől függetlenül másnap említette ezt a típust, hogy ő Minoltát sohasem venne, mert pl. az egyik ismerőse 1-2 év alatt már kb. negyedjére viszi a szervízbe.
És ezt elhiszem.
Ha nem Canon Nikon, akkor szerintem csak a Pentax.
A Minoltában nekem valahogy nincs szépség design, lélek, egyediség.
A technika meg máshol van...
Előzmény: Százbolha (47)
Százbolha Creative Commons License 2001.04.20 0 0 47
Bocs nem 30, hanem __MZ 3__
http://www.pentaxeurope.com/web/online/cam/mz3/mz3.htm

seges: Milyen tapasztalataid vannak?? Miért cseréltél?

Miért nem MZ-5-N?? vagy mégnagyobb?

prontó: kérdésem ugyanez + milyen géped van?

Egy jó AF-es másod gépet keresek. Megnéztem néhány Minoltát és megrettentem.

Százbolha

Százbolha Creative Commons License 2001.04.20 0 0 46
Puli Barát:
Az én Nikon koordináta rendszeremben talán az F90X már félprofi, az F100 szinte biztos.
Alattuk amatőrgépek több-kevesebb szolgáltatással.

Egyébként Travellerel itt is sok hasznosat írtatok. Másodgépnek egy Minoltát akartam, de most el kezdtem gondolkodni slr által leírt MZ 30-on is.
Vajon nagy haszontalanság 35mm-en két rendszert használni???
Kösz!

Százbolha

Előzmény: Puli Barát (44)
pronto Creative Commons License 2001.04.20 0 0 45
Pentax Z1P váz cca 240.000 .- Ft

Ciao!
pronto

Előzmény: Puli Barát (44)
Puli Barát Creative Commons License 2001.04.20 0 0 44
Igazad van, most látom a Pentax Eu honlapon, hog amikre én gondoltam, az a 67II és 645N.
Vajon sok különbség van a kettő között?
Nekem nem kéne nem 35-ös kisformátumu kamera.
Rámenne a gatyám az előhívásra, kidolgozásra és a filmre. :-)
Aztán belőle vissza semmi.
Szerintem ezek már profi reklámfotósoknak való, azokból is annak aki meg sem érzi, hogy megvette (anyagilag). :o)
Honnantól kezdődnek az igazi félprofi/profi gépek.
Mondjuk Pentaxba mi a Nikon F65 (erősalap), F70 (félprofi), F80 (erős félprofi) gép.
Bocs, de mivel eddig csak Nikonom volt nekem ez a etalon és a mérce. :o)
Mennyi pl. a csúcsgépük Z1P vagy esetleg a 3-as?
Előzmény: Törölt nick (43)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.20 0 0 43
Nem, ez az új profi Pentax lesz, még csak képeket láttam róla, de kinézetre nagyon király. Szerintem Te a Pentax 67-re és utódjára, a 67II-re gondolsz, amelyek 6*7-esek. Azok alap-obketívvel olyan 700 ezer körül vannak újonnan, használtan még nem nagyon láttam. Ha nekem lenne olyanom, én sem adnám :-)))

A típusszámmal kapcsolatban úgy van, ahogy mondod.

Árlistát nem tudom, hol találsz, de talán próbálj meg errefelé keresni: www.fotohaz.hu

T*

Előzmény: Puli Barát (42)
Puli Barát Creative Commons License 2001.04.20 0 0 42
Trev.: Ez az a sok díjat nyert világelső tükörreflexes nagyfilmes gép?
Ennek van egy tesója is nem?
Mennyi lehet ezeknek az áruk?

Amúgy a pentax gépeknek minél kissebb a típusszámuk annál magassabb kategóriák, legalábis a ma forgalmazott modelleknél?

Hol találhatok a neten hazai árlistát a Pentax gépekről és obikról?

Törölt nick Creative Commons License 2001.04.20 0 0 41
Az slr-upgréddel én is várnék addig, amíg a kezembe vehetek egy Pentax M-S-t :-)
Előzmény: Puli Barát (40)
Puli Barát Creative Commons License 2001.04.20 0 0 40
Szia slr,

"Egy másik (canonnikon) fórumban valaki azt írta a másiknak: ha végképp nem akarsz elsőosztályú kamerát, nézd meg a Pentaxot" ;-)

Én voltam az aki ezt mondta egy vásárlási tanácsot kérő topicban.
Ha jól emléxem nem tudott a kolléga dönteni, hogy Canon EOS 300 vagy Nikon F60.
Nekem Nikon F65 van most és lehet átugrom a Canonhoz + upgradelek is egy picit följebb, EOS 50E vagy EOS 30-ra.
Bocsánat ha megbántottam bárkit is, nem állt szándékomban.
Félreértést elkerülendő most tisztázom, hogy mit is akartam ezzel mondani.
egyzser csak az emlitett topicban a topicnyitó mintha elbizonytalanodott volna az általa kiválasztott márkák között és én ekkor felajánlottam neki az ú.n. "third party" osztályt.
Szerintem a Nikon Canon között nem lehet odaadni egyiknek sem az első osztályt, mert mindkettő az.
Tudom, hogy sokan presztizsből a Nikont tartják elsőnek, egyfajta sznobizmus miatt, de újabban a Canon a nyerőbb és nagyon sokan pártoltak át hozzá a Nikontól.
Érdekes módon ez a trend ehgy picit megfordulni látszik szerintem az utóbbi 1-2 évben, mivel sokak szerint a Canon előrébb jár technika és fejlesztés terén.
Szóval én nagyon szeretem a Pentaxot és egyáltalán nem becsülöm le, szeretnék egy ilyen gépet, csak sajnos nincs annyi pénzem, hogy egyszerre 2 rendszert tartsak. :-(
Tetszik az egyszerüsége, letisztult design-ja, ezeknek a gépeknek úgy tűnik nekem, hogy lelkük van! Ezt most komolyan írtam.
Az első osztályt a fönnt említett 2 márkára statisztikailag értettem, hisz úgy tudom, hogy ezekből adnak el a legtöbbet, ezek a legelterjedtebbek, főleg profi fotósok körében és ezekhez van a legtöb eredeti cucc.
Én csak egy MZ 50-est próbáltam fogdosni de tetszett, tényleg jó kis masszív tömött gép.
ÉS megfogott, hogy jó világos a keresőképe, a Canonnak ilyen még, de a Nikonnak úgy vettem észre , hogy nem annyira.
Az is tetszik, hogy állitólag a leggyorsabb az AF-ük.
Szóval mégegyszer bocsi és lehet, hogy a barátnőmnek veszek egyet és az élesz a másodgép.
Bárcsak kipróbálhatnék sok Pentaxot!

Előzmény: Törölt nick (35)
seges Creative Commons License 2001.04.19 0 0 39
Szia Vazul!

Hát az úgy történt, hogy eladtam minden pentaxos cuccomat, és vettem egy MZ3 vázat 115e-ért. No meg nagymami megtámogatott és egy számomra oly fontos és hőn áhított 80-320mm-es pentax f:/4,5-5,6-os objektívet. Az ugyan nem került ennyibe, de így is kb. 105e. Úgyhogy most tanulom, hogy lehet jól kihasználni azt, hogy nincs alapobjektívem. Magyarul mindent minimum 80mm-el csinálok.

Törölt nick Creative Commons License 2001.04.18 0 0 38
Szevasz Vazul, hát az enyém az nem kerül, mert nem eladó :-)

Sajnos nagyon megszaladt az ára. Én akkor vettem meg, amikor Európában éppen megjelent, és nagyon-nagyon baráti árat kaptam egy nagyon-nagyon baráti kereskedőtől. A 28-70-es zoommal kevesebbe került mint 100 eFt, de hát ez az egyszer volt Budán kutyavásár eset. Boltban ma objektívvel sajnos 200 körül kínálják, de azt gyanítom, hogy lesznek itt még akciók.

Előzmény: Vazul.at (37)
Vazul.at Creative Commons License 2001.04.18 0 0 37
Mennyiert sikerult venned? Milyen lencseket kaptal/vettel hozza? Ez azert erdekelne. Az MZ-50-rol nekem kezd hianyozni nehany dolog...

slr! Amugy a Te MZ-5n-esed mennyibe kerul manapsag?

Udv!

-- Vazul

Előzmény: seges (34)
pronto Creative Commons License 2001.04.18 0 0 36
Az MZ-3-as kiváló gép, jól választottál. Én az MZ-50-esemet cseréltem le egy hónapja egy "nagyobb" Pentaxra, egyelőre én is még csak kattintgatok, úgy üresen, ahogy slr javasolta neked is. Közben tanulom, simogatom, örülök neki.

Ciao!
pronto

Előzmény: seges (34)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.17 0 0 35
Szia!

Egy másik (canonnikon) fórumban valaki azt írta a másiknak: ha végképp nem akarsz elsőosztályú kamerát, nézd meg a Pentaxot ;-)

Nem biztos, hogy az illető fogott már MZ3-at :-). Elfogult vagyok, ha ma kellene kamerát venni, én is ezt venném. Az 5N-em ha jól sejtem, csak a sebességében marad el a 3-astól, ami derítő vakuzáskor nagyon jól jön majd neked. Hogy érzékeltessem, mennyire gagyi kamerát vettél, megpróbálom magamban felidézni azt a fotóstopik-találkozót, ahol először láttam a társaságot és ők engem, és én egy 50cm x 60 cm-re nagyított alkonyati / villanyfényes fotóval érkeztem, amit 300 m magasból, közel 2km távolságból exponáltam. Valahogy senki nem mondta, hogy milyen hulladékkal sikerült ezt a vacak képet exponálnom ;-). Valami 'hú', meg 'azta', meg 'nem rossz' meg ilyesmiket mondtak. Egyetlen súlyos vád érte a képet: állítólag ízléstelen volt a kerete. Sajnos azóta is az az egyetlen jó képem, de ez nem a kamerán múlt.

Az MZ 3 egy igazi retrokamera, ami a kezelését illeti. Minden van rajta, ami egy fényképezőgépen szokott. Élességállító gyűrű, távolságskála (nem triviális), blendegyűrű, zársebesség-tárcsa, filmérzékenység állítás, mélységélesség ellenőrzés. Minden úgy működik rajta, mint egy fényképezőgépen: mindent érezhetsz az ujjaiddal, nincs menürendszer, nincsenek nyomógombok, nincs LCD képernyő. Csak hullapontos és gyors élességállítás, kiválasztható fénymérési technika, fókuszálási technika Szerintem nagyszerű érzés. Ne tegyél bele filmet, csak kattintgass vele egy kicsit. Figyeld, amilyen határozottan és gyorsan megfogja a tárgyat, amilyen símán exponál minden rázás nélkül. Játssz vele full automata módban, aztán próbáld ki teljesen kézi beállításokkal és figyelj, mennyire segít.

Az MZ-3 szerintem egy rendkívül letisztult kamera ebben az autofókusz/fullauto/amatőr kategóriában. Hiányzik róla egy csomó automata funkció, amiket canonnikonminoltán megtalálsz, de egy idő után rájössz majd, hogy a tervező nem véletlenül tervezte ilyenre ezt a gépet.

Előzmény: seges (34)
seges Creative Commons License 2001.04.17 0 0 34
Vettem egy MZ3-at. De igazából Z1-et akartam, de mint kiderült ez nekem ugyanolyan jó. Szerintetek, milyen az MZ3-om?
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.11 0 0 33
Talán ez lenne a megfelelő hely, hogy Pentax klónokról és vadhajtásokról :-) érdeklődjek.

Ismeri valaki a Chinon GS-9-et?

Fafara Creative Commons License 2001.04.10 0 0 32
mindenre, ami mozog :))

amugy meg tenyleg mindenre, mondjuk a targyfotoim sosem sikerulnek ugy, ahogy elkepzeltem oket, inkabb embereket szeretek fotozni, foleg koncerteket.
meg fakat.

Előzmény: Törölt nick (30)
MZ5 Creative Commons License 2001.04.09 0 0 31
Kukkantsatok be ide ha van időtök
http://www.tar.hu/frameset.phtml?path=/ori/viragok.html

mikes

Törölt nick Creative Commons License 2001.04.09 0 0 30
Szevasz Fafara! Jó, hogy gyűlnek a Pentaxosok, jó lenne, ha lassan képeket is mutatnánk. Te mire lősz?

Az AF-fel mostanában úgy vagyok, hogy kezd hiányozni a nem-af gépek nagyszerű keresőképe, amiben én is látom, hogy éles-e valami.

Előzmény: Fafara (29)
Fafara Creative Commons License 2001.04.09 0 0 29
en egy pentax me-vel rendelkezem, immar 8 eve, es elegedett vagyok vele, bar egy autofokuszos gepet bevallalnek asszem.
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.04 0 0 28
Szevasz, ne légy már ilyen titokzatos, itt magunk között vagyunk megírhatnád milyen tartozékokról van szó. Van például KAF közgyűrűd? FTZ-hez szinkronzsinórod?
Előzmény: siklosi (27)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!