Keresés

Részletes keresés

Alomvilag Creative Commons License 2010.04.20 0 0 2287
Mi a köznapi szóhasználat szerint rendszerezzük a matracainkat a honlapunkon:

1, Ortopéd matrac: olyan matrac, amely kemény vagy félkemény, ezáltal egyenesen tartja a testet, a gerincet és legalább olyan minőségű, hogy nem megy tönkre, nem teknősödik be. Általában a nem Memory habos, nem latex hideghab matracok tartoznak ide.
Mi van a köztudatban? Melyik matrac a jó? Mit ajánlanak az ortopéd orvosok? A minél keményebb matracot, a padlót, vagy egy ajtólapot. Ha már Memory habos matracot mutatok és mondom, hogy ortopéd, gerinckímélő, akkor azt puhának tartja a vevő és azt mondja, hogy ez nem lesz jó, az orvosa nem ilyent ajánlott.

2, Memory matrac: olyan matrac, mely emlékezőhabot tartalmaz.

Jelenleg minden matrac a kínálatunkból belefér ezen kategóriák valamelyikébe. Azért szívesen veszem a véleményedet más kategorizálásra is, de kérlek, az átlag ember fejével gondolkodj. Hidd el, nem így nézne ki a honlapunk (nem is így nézett ki), ha az én preferenciáimat képviselné.

Álomvilág
Előzmény: Alváskultúra (2285)
Alomvilag Creative Commons License 2010.04.20 0 0 2286
Petya79!

1, Nézd már végig az összes hozzászólásomat. Én DERÉKRÉSZ-ről beszélek, te meg csak DERÉK-ről.
Én derékrész alatt a derekat ÉS A KÖRNYÉKÉT értem. A test középső részét, a medencét, csípőt, derekat, feneket.
A mi kínálatunkban nincs egyetlen egy olyan matrac sem, ami annyira kifinomult, részletezett lenne, hogy a különböző általad említett testrészeknek megfelelően 10-10 cm-enként eltérő alátámasztást adjon. És nem is tudok ilyenről más magyarországi forgalmazó kínálatából sem. Meg sem lehetne mozdulni a matracban, mert akkor már nem a megfelelő helyen lenne a megfelelő testrész.
Én a legtökéletesebbnek egy 7 zónás matracot tudnék elképzelni 3-6 cm (testsúlytól függően) magas Memory habbal. És elég tökéletesnek tartom a kínálatunkban lévő 3 zónás Memory habos matracokat is. A Memory hab véleményem szerint cm-ről cm-re a megfelelő alátámasztást adja. Ehhez már csak annyi kell, hogy mivel középtájon (30-40 cm-es rész) nehezebb az átlag ember, így azt a részt ne hagyjuk mélyebbre süllyedni, hogy egyenes lehessen a gerinc. Ehhez kell a 3 zónának a derékzónája. Ha azonban kellően kemény az alapmag (ami fölött ott a Memory hab), akkor akár el is hagyható a 3 zóna. De minden rengeteg egyéb változótól függ (alvási szokás, testsúly, testalkat, stb).

2, Nem fog a levegőben lógni.

Álomvilág
Előzmény: Petya79 (2282)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.04.20 0 0 2285

Szia Álomvilág,

 

nem ide tartozik, de hátha az olvasókat is érdekli: mitől ortopéd matrac (besorolásotok szerint) pl. az Ancona? Se zóna, se ergonómia, se speciális hab, sesemmi... Vagy tévedek?

 

Üdv,

 

Pálinkás

Előzmény: Alomvilag (2283)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.04.20 0 0 2284

Szia Petya 79,

 

úgy gondolom, hogy semmi sem lehet butaság: a 3 zónás -egyáltalán zónás- matracok amikor megjelentek, nagyon nagy szenzáció is volt és forradalmasította a matrac-ergonómiát. Jó volt, de túllépett rajta az idő. Annyit akarok mondani, hogy a 3 zónás -ami a jó mai értelmének már nem felel meg- matrac szerintem közelebb visz a kényelemhez, mint a profilozatlan monoblokkok, viszont tényleg 15-20 éve elavult.

 

A Diamona említett matraca profi, az, hogy nem tengelyesen szimmetrikus -szerintem marketink, de ez nem fontos.

 

Minden matrac kialakításánál (testmagasságnál, ami nálad 190cm) úgy készül a termék (és a fotókon is úgy fekszik "Ursula"), hogy a használó egyenesen, szépen fekszik a matracon. Ez a valósággal köszönöviszonyban sincs.

 

Amiért a magasabb férfiaknak jó tud lenni a 200cm hosszú matrac, az egy egyszerű szokásból ered: a férfiak túlnyomó része lelógatja az egyik lábát a matrac végén, a másikat felhúzza ca. derékszökig, kicsit oldalt-kicsit hason, egyik kéz a párna alatt, másik vagy az arcot vagy a lágyékot "védi" , a hát előre görbül. Stabil oldalfekvés-szerű, mondhatnánk "barlangeffektus": minél kissebb felületet nyújtani a hidegnek és a támadásnak. Na erre igyekszünk matracok konstruálni.

 

Tehát az öszvér után az egyhengeres Steyr traktor fantasztikus volt, de most már a klímás John Deer-nél tartunk technológiában.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Petya79 (2282)
Alomvilag Creative Commons License 2010.04.20 0 0 2283
Kedves Alváskultúra!

A gyártó állásfoglalása, hogy nem zónás sem a Milano, sem a Green.
Majd ellenőrizzük mi is a vállzónát azért.

Álomvilág
Előzmény: Alváskultúra (2280)
Petya79 Creative Commons License 2010.04.20 0 0 2282
1. Ez az állítás szerintem már a butaság határvonalát súrolja. Az, hogy az ember medencéjét-csípőjét is a derékhez sorolja, kb. olyan, mint ha én a fejemet a mellkasommal egybefüggően kezelném.

Ágyéki vagy másnéven lumbális gerincsszakasz = köznéven: derék. Ez a szakasz konkrétan a gerinc legnagyobb görbülete, és mivel jelentős nyomóerőnek van kitéve ill. a test súlypontja is itt helyezkedik el, ezért túlterhelés esetén könnyen kialakulhat ún. lumbágó vagy isiász. Olyan viszont eddig még nem hallottam, hogy valaki hirtelen a farokcsigolyájához kapva felkiáltott volna: jajj, a derekam! Meg olyat sem, hogy valaki véletlen a csípőméretét adta meg a szabónak a derékméret helyett, majd a nadrág ezután passzolt volna rá.
Tehát rátérve a lényegre: a medence és farokcsigolyák görbülete pont fordítottja az ágyéki gerincszakasznak, ezért volna lényeges ezt külön zónákra osztani.

2. Véleményem szerint a szimmetrikus 3 zónás matracok ideje durván 10 éve lejárt. Persze lehet ilyen matracot gyártani, meg gyártanak is, csak az konkrétan ellentmond az ergonómiai követelményeknek.
Ebből adódóan a kérdésem: az a 3 zónás, középen 80 cm megerősítésű matrac mi szerint különíti el a derekad a medencédtől? Nem lehet, hogy így - Alváskultúra szavaival élve - a derekad "lógni" fog a levegőben?

Talán, ha Alváskultúra által egyik referenciaként megemlített Diamona gyártót hozom fel példaként, akkor elismered, hogy a fent említett 3 zónás matrac egy humbug. A középrészen megerősített, a gyártók által derékzónaként megnevezett terület meg egyenesen a hozzá nem értés példája.

http://www.diamona.de/index.php?navi=1&subnavi=136

A lényeg itt a 3,4,5-ös pontban megemlített zóna. A 3-as a vállzóna, amit lágyként jelölnek. A 4-es a derékzóna, keményként jelölve. Az 5-ös a medencezóna, rugalmasként jelölve.

A kérdés: szerinted ez hülyeség, mókusvakítás? És ha nem, hogyan teljesíti ezeket követelményeket a Te 3 zónás matrac példád?

"Amit összehablatyoltál egy kitalált 140-145 cm-es emberről, meg a lábvégen elhelyezkedésről, azt nem értem."
Ha tisztázódtak végre a fogalmak, talán majd megérted. Persze ha kell, számszerű adatokat is megadhatok...

3. A 200 cm hosszú matracom választásának indoka egyszerű: a panel lakások okozta kicsiny méretezés. Természetesen ha tehetném, hosszabb matracot választottam volna. Megjegyzésként még annyit, hogy nem ék alakban alszom és hason fekve (akkor valóban lelógna a lábfejem), hanem oldalt fekve...
Előzmény: Alomvilag (2277)
Alomvilag Creative Commons License 2010.04.20 0 0 2281
Ha valami annak néz is ki, én már nem merem annak mondani, hacsak a gyártó be nem vállalja. Megkérdeztem az olasz gyártót erről.

Megkérdeztem az olasz gyártót a Relaxsan-ról is. Majd ha válaszol, okosabbak leszünk, remélem.

Álomvilág
Előzmény: Alváskultúra (2280)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.04.20 0 0 2280

Szia Álomvilág,

 

a matracok iránti perverzióm nem engedi meg, hogy ne nézzem meg tüzetesen a matracot, ami kiállításba kerül hozzánk. Jelenleg nincs kiállítva, de emlékeim szerint a memory réteg a két vállrészbeen stancolással ki volt könnyítve, ez ugya azt a célt szolgálja, hogy a vállrészen egy kicsit lágyabb legyen az anyag és a vállrész könnyebben tudjon "süppedni". Ha jól emlékszem és így van akkor ez zónás. Nem?

 

Kicsit kellemetlen az a Relaxan történet, alig tartom elképzelhetőnek, hogy egy ekkora és ilyen profi cég, mint a Magniflex nem helyezte védjegyoltalom alá a Relaxan márkanevet. Még nekem is van (lesz) saját védjegyoltalmam, pedig olyan kicsike vagyok, hogy ha holnap eltűnnék innen, észre sem venné senki:-)

 

A habokat meg szerintem kiveséztük és Álomvilágnak szerintem is igaza van, hogy elárasztott minket az olcsó, szerény minőségű, ámde jól kinéző vákuummatracok hada és ez ellen nagyon nehéz szakmailag felkészülni és kiállni a magasabb árfekvésű, de minőségi termékek mellett, abban a kereskedelmi légkörben, ahol csisztuzsuzsával a babot is el lehet adni húsnak.

 

Ezért tehát e kereskedők kettőssége: mindenki szeret minőségi termékekkel foglalkozni, mert egyszerűen jó értékesíteni, tudjuk, hogy aki használni fogja az maradéktalanul elégedett lesz; másrészről meg tartani és forgalmazni kell alsó és alsóközép kategóriás termékeket is, mert a Vásárlók egy jelentős része erre a szegmensre tart igényt.

 

Mindenki húz magának egy vonalat, hogy mi az alsó határ, ami alá nem hajlandó minőségben lemenni, hogy hosszú távon hitelesen lavírozhasson a márkatermékek és a alsókategóriás termékek között. Nálunk ez lent a Magniflex Ancona fent pedig a DUnlopillo Aerial Senso Luxus.

 

És milyen érdekes, hogy a két termék között 135 900Ft ÁRKÜLÖNBSÉG van és elférnek egymás mellett.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Alomvilag (2279)
Alomvilag Creative Commons License 2010.04.20 0 0 2279
Kedves Alváskultúra!

Kiigazítás: a Milano matrac nem zónás. Nehogy úgy áruljátok. Talán a Green matraccal kevered, ami egy régi kép alapján zónásnak tűnik, de további megerősítésig töröltem a zónásak közül.

Álomvilág
Előzmény: Alváskultúra (2234)
Alomvilag Creative Commons License 2010.04.20 0 0 2278
1, A Relaxsan a Magniflex egyik termékvonala. Mi is forgalmazzuk Magyarországon (Modena, Ancona, Siena, Milano vákuummatracok). Nincs köztük Memory Duet.

2, Ezt írja: "Relaxsan is the trading name for General Traders Ltd, an independent family company who have been supplying quality mattresses in the United Kingdom since 1997." (A Relaxsan név egy független családi vállalkozás, a General Traders Kft-nek a kereskedelmi neve, akik 1997 óta értékesítenek minőségi matracokat az Egyesült Királyságban.) Ez azt jelenti, hogy ők magukat úgy hívják, hogy Relaxsan. Ahogy nézem, van egy matracuk is, amit Relaxsan-nak hívnak. Ettől függetlenül (1-es pont) van egy termékcsaládja a Magniflex-nek, amit Relaxsan-nak hív, de ebből egyetlen matracot sem értékesít az angol, ahogy én néztem.

Azt még érdemes tudni a Magniflexről, hogy megfelelő forgalom vállalása esetén TETSZŐLEGES szerkezetű, felépítésű matracot legyárt szinte tetszőleges néven.

3, Néztem az általad írt "Relaxsan-os" Memory Duet-tet (http://www.relaxsan.com/memory_duet.php). Egyrészt az angol Relaxsan-nak két ilyen matraca van (Memory Duet és Memory Duet Bio). Másrészt a BestDream Memory Duet-jének a magja olyan, hogy a két különböző habanyag találkozásánál hullámvonal képződik a matrac hosszában. Az angol Relaxsan oldalon lévő matracok képein ilyen nincs:
Memory Duet (http://www.relaxsan.com/pro_image/md_cool_x_mattresslar3_28_mattresslar3_28.jpg)
Memory Duet Bio
(http://www.relaxsan.com/pro_image/md_arom_x_mattresslar3_30_mattresslar3_30.jpg)

A szerkezetük és a nevük, bevallom, hasonlít. Azonban a BestDream már teljesen új csomagolásban szállítja a matracait, ilyen kupakszerű valamit rak a henger két oldalára. A Magniflex-től még nem így kapjuk, de ha elkezdi így küldeni, akkor elkezdek gyanakodni. Valamint a Magniflex vonalkódja és a betűtípusa sem egyezik meg a BestDream-mel, viszont teljesen megegyezik a Dormeo matracokéval.

Álomvilág
Előzmény: Petya79 (2275)
Alomvilag Creative Commons License 2010.04.20 0 0 2277
Akkor pontosítok, mert nem értettél meg:

1, derékrész alatt én NEM a medencecsont és az alsó bordaívek közötti 10-15 cm-es szakaszt értem. Én derékrész alatt ezt értem: az alsó bordaívtől kezdődően egészen a fenék alatti területig, ami kb 30-40 cm.
Én úgy gondolom, hogy Magyarországon nincs (de talán a világban sem) olyan matrac, ami annyira kifinomult, részletezett lenne, hogy 10-15 cm-es testrészeket támasszon alá nekik megfelelően különbözően, tökéletesen. Az már kezdetnek elég, ha ezt a 30-40 cm-es nehezebb súlyú "derékrészt" megfelelően alátámasztod. Ehhez kapcsolódik, amit írtam, hogy megfelelő habanyagok a 30-40 cm-ben található eltérő testformákat, íveket (medencecsont, fenék, csípőcsont, stb) képesek megfelelően alátámasztani mindenféle további puhítás, keményítés, profilozás nélkül.

2, az első pontban leírtak alapján, és mivel a középső zóna kb 80 cm hosszú (a 3 zónás matracok esetében), egy átlagos testalkatú, testformájú ember középső "derékrésze" (30-40 cm) akárhogy is fekszik a matracra hosszirányban, mindenképp bele fog esni a középső zónába. (Amit összehablatyoltál egy kitalált 140-145 cm-es emberről, meg a lábvégen elhelyezkedésről, azt nem értem. Nincs is semmi értelme. De talán az első pontban leírtak alapján már érted, én mit írtam.)

3, Ha 190 cm magas vagy, akkor pedig ne is gondolkodj 200 cm-es matracon, mert az az 5-5 cm a fejnél és a lábnál nem elég. Mindenképp bevered a fejed és a lábad. És ha veszel egy 220 cm hosszú 3 zónás matracot, a derékrészed akkor is bele fog esni a középső zónába.

Álomvilág
Előzmény: Petya79 (2274)
Petya79 Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2276
"A vákuummatracok nem egy csoport, csak egy csomagolástechnika."

Ebben nincs vita.

"Nem a vákuummatracoknak az alapja az eliocell hab, hanem a habmatracoknak (akár vákuumcsomagolt, akár nem)"

Ez viszont tévedés. Az eliocelt a vákuumtechnológiához fejlesztették ki. A "normál" változata az ortocell. Egyéb tulajdonságaiban egyébként megegyeznek.

Egy plusz megjegyzés: a latex ugye latex, a memory meg memory. Ebből a szempontból valóban igazad van az eliocellel kapcsolatos általánosításommal kapcsolatban. Az általánosítás alapja kis hazánk, ahol a kommersz és noname vákuummatracok elárasztottak bennünket. Csak zárójelben: geolatex, waterlatex -> ezek megintcsak az eliocel alaptulajdonságainak innovációi (latex hozzáadásával készült habok). De egyébként Alváskultúrának van igaza: felesleges ezt a racticelit H2Olatex hydrocombicell felsorolást folytatni...LATICEL, és kész! :-) Azt legalább a nyugdíjas korosztály is ismeri ;-)
Előzmény: Alomvilag (2268)
Petya79 Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2275
Megállok akár kettőre is! :-) ...és küldöm a linkeket:

1. http://www.magniflex.us/history.html

Itt találod a Magniflex nemzetközi márkaneveit...köztük a Relaxsant is...

2. http://www.relaxsan.com/think.html

Itt feketén-fehéren le van írva, hogy az angol General Traders a Magniflex kizárólagos forgalmazója, a matracok pedig Relaxsan néven futnak.
Ez meg a konkrét matrac, amiről beszélünk: http://www.relaxsan.com/memory_duet.php

Persze ha ragaszkodsz a Perdormire változathoz, felőlem ők is gyárthatják a matracokat (a Best Dream párnák tuti, hogy Perdormire cuccok). Emiatt biztosan nem lesznek álmatlan éjszakáim. :-)
Előzmény: Alomvilag (2269)
Petya79 Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2274
Hmm...én is árultam anno matracokat, de ilyenről, hogy valaki a testalkatának megfelelően keresse meg a matrac közepét, és aszerint aludjon, még nem hallottam. A másik, hogy ha például az én 190 cm-es magasságomat veszem alapul, nem a derekam fok középre esni, hanem a medencém (még ha csak 180 cm lennék, akkor sem). Ahhoz, hogy valakinek a dereka a matrac közepére essen, a következő feltételeknek kell megfelelnie: kb. 140-145 cm-es testmagasság, és a matrac lábvég felőli oldalán való elhelyezkedés. Szerintem ez elég ritka eset.
Kérdéses egyáltalán, hogy mit takar az, hogy "nehezebb súlyú derékrész"? Nem lehet, hogy felcserélted a medencecsonttal? Hogy tisztázzuk: a derékrész a medencecsont feletti és az alsó bordaívek közötti rövid szakasz. Számszerűsítve egy kb. 10-15 cm-es szakaszról beszélünk. Ha Te konkrétan a medencét szeretnéd alátámasztani, az elég rosszul sülne el...
Előzmény: Alomvilag (2266)
VÉNYOLC Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2273
Köszi mindenkinek!

Álomvilág: próbáltuk a Bamboot is, de egyértelműen a Duet tetszik.
Összehasonlítottam, de nekem rosszabbnak tűnik ha csak az adatokat nézzük akkor is.
Vékonyabb, kevesebb a memo vastagság is, kevesebb a gari is, esetleg a levehető huzat szól mellette. Szerintem.

http://www.vakuummatrac.hu/index.php?option=com_virtuemart&category_id=&product_id=69&func=&page=shop.compare
Előzmény: Alomvilag (2267)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2272

SZia Álomvilág,

 

ez az, védd magad:-)

 

Azért a sebnyalogatás után majd persze foglalkozunk az érdeklődőkkel is:-))

 

Üdv,

 

Pálinkás

Előzmény: Alomvilag (2270)
Alomvilag Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2271
Kedves Alváskultúra!

Ahogy írtam, a Best Dream matracokat nem a Magniflex gyártja, hanem a Perdormire. Egyébként igazad van, vannak érdekes dolgok az üzletpolitikájukban. De megértem őket, mert ők nagyban gondolkodnak, Magyarország meg kicsi. Csak nem kellene ránk erőltetniük a globális politikájukat!

Álomvilág
Előzmény: Alváskultúra (2251)
Alomvilag Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2270
És még valami:

Tudtommal a Relaxsan Memory Duet nem Magniflex termék. Szerintem az angliai disztribútor által más cégtől beszerzett termék.

Álomvilág
Előzmény: Petya79 (2247)
Alomvilag Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2269
Na álljunk meg egy pillanatra!

A Best Dream matracokat NEM A MAGNIFLEX GYÁRTJA, HANEM A PERDORMIRE!!!!!!!

Valamint az eliosoft-on és eliocell-en kívül a Magniflex Geolatex, Latex, Ecogreen és Waterlatex habokból is készít matracot!

Álomvilág
Előzmény: Petya79 (2247)
Alomvilag Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2268
Már megint egy általánosítás a vákuummatracokra!

A vákuummatracok nem egy csoport, csak egy csomagolástechnika. Nekünk pl volt latex-ből is, sőt 100%-ig Memory anyagból is vákuumcsomagolt matracunk a kínálatban.

Nem a vákuummatracoknak az alapja az eliocell hab, hanem a habmatracoknak (akár vákuumcsomagolt, akár nem)

Álomvilág
Előzmény: Petya79 (2243)
Alomvilag Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2267
Kedves VÉNYOLC!

Én a BestDream Memory Bamboo-jára esküszöm most 1 hete. Szerintem nagyon jól összeállított, árazott matrac. Sajnos a mi Milano matracunk pont ugyanilyen, csak egy kicsit drágábban.
Érdemes a honlapunkon az összehasonlítás funkcióval megnézned a különbségeket a Memory Duettel.

Álomvilág
Előzmény: VÉNYOLC (2237)
Alomvilag Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2266
Kedves Petya79!

1, Ezt röviden azzal szoktuk magyarázni az üzleteinkben, hogy akármekkora is valaki, 180 vagy 155 cm (195 cm-nél már, mint Alváskultúra írta, nagyobb matrac kell), középre fekszik. És mivel a középső derékrészi szakasz viszonylag nagy (Alváskultúra leírása alapján elnyújtott), így a derékrész mindenképp a megfelelő zónába esik.

2, Nem betonkemény matracokról beszélünk, így a derékrész eltérő idomai megfelelően besüllyednek, alátámasztódnak a matracon. Emellett a teljes, nehezebb súlyú derékrészt kompletten, keményebb alátámasztással megtartja a középső zóna.

Álomvilág
Előzmény: Petya79 (2235)
Alomvilag Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2265
Hadd reklámozzon csak, miért szólsz rá? :-)
Előzmény: Alváskultúra (2262)
Alomvilag Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2264
Kedves VÉNYOLC!

1, Alváskultúra nagyon profin ír erről. Ehhez csak annyit írnék, hogy a zóna szerintem az egyik legfontosabb a matracban. Pár éve ettől hemzsegett a piac (örömömre), sajnos mai napra eléggé elfogytak, ezért van csak kevés zónás matrac a honlapunkon is (watermemory, memory 6+14).
És nem csak nagy súly esetén érdekes, hanem bármilyen testrész esetén.

2, A kókusznak iszonyat jó a marketingje és ezért keresik. Én sem látom semmi értelmét. Olyan kemény matracra nincs szüksége senkinek! Megfelelő kemény matracot hideghabokkal simán el lehet érni olcsóbban, megbízhatóbb formatartással (=vákuumcsomagolás).

Pont most kaptam egy reklám levelet a Billerbecktől:

Bonell rugós kókusz matrac

Na, ennek mi értelme?!?
Ha a rugó alatt van, akkor ugyebár nem kell magyaráznom. Ha meg a rugó tetején, akkor meg mi értelme a rugónak?
Agyrém!

Álomvilág
Előzmény: VÉNYOLC (2231)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2263

SZia Petya79,

 

én éveken át oktattam termékismeretet, eladástechnikát és a huzatoknál járva az Aloe-s huzatoknál mindig elsütöttem azt a poént, hogy tudom, hogy lassan már a wcpapír is aloaverás lesz, de...

 

És a Zewa-nak azóta már tényleg van:-)

 

Én pedig továbbra is azt vallom, hogy az egészséget nem lehet megvenni: napi másfél doboz cigaretta, négy sör és az esti velőspacal után egy Aloe Vera-s huzat nem sokat fog dobni a kedves matractulajdonoson:-)

 

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Petya79 (2259)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2262

Kedves Dizsu,

 

nem akartam megbántani senkit, így természetesen téged sem, de egy kicsit tényleg reklám-íze volt. Sajna a fórum ilyen, soha nem lehet tudni mikor miért törölnek ki valakit. (velem már megesett, azóta óvatosabb vagyok.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Dizsu Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2261
Kedves Mdcrew!

A Bioactive matracról:
Eddig nagyon jól bevált nálunk. Férjem 80 kg, én 60 kg vagyok, de mindketten nagyon kényelmesen ébredünk fel rajta (kopp-kopp-kopp).
A 2 cm Memory habot jobban éreztük próba alatt, mint a Watermemory matracoknál a 6 cm-t vagy a 3 cm-t. Azt mondták az üzletben, ez azért van, mert a Bioactive matracnál a Memory hab a huzatban van, míg a watermemory-ban egy elég vastag huzat alatt. A 10 cm Memory hab vastagságút is próbáltuk, azon nagyon lehetett érezni a Memory-t, de az nem tetszett nekünk.
A matrac nem kemény, hanem félkemény. A 22 cm-es vastagságát nagyon kiemelték, hogy az már luxus. Hát nekünk tök mindegy, nem a luxus miatt választottuk, hanem mert olcsóbb áron közel ugyanazt tudta, mint az eladó által legjobbnak tartott watermemory, ráadásul mi kényelmesebbnek is éreztük.
Egyetlen "rossz" tulajdonsága, hogy nem lehúzható a huzata. Ezt egy matracvédővel el is intéztük.
Komolyabb gerincproblémánk nincs, reméljük, nem is lesz. Nagyon jókat alszunk a matracon.
Dizsu
Előzmény: Mdcrew (2232)
Dizsu Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2260
Kedves Alváskultúra!
Azért nem csak a vakuummatrac.hu foglalkozik vákuummatracokkal, más webáruházat is nézegettünk. Persze megpróbáltam könnyen kitalálhatóan írni, hogy mások is megtalálják ezt az oldalt.
Természetesen nem vagyok beépített ember. Bocs, Álomvilág, ha kellemetlen helyzetbe hoztalak, de ami itt a fórumon folyik már lassan, az hihetetlen.
Pá!
Dizsu
Előzmény: Alváskultúra (2229)
Petya79 Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2259
Az, hogy mi ezeken az elnevezéseken mosolygunk, az teljesen természetes dolog. Némelyik cégnél viszont a marketing sokkal előrébb való, és sok esetben célra vezető is. Így lehet aztán eladni a professzionális mosóport, az intelligens foltfehérítőt, vagy matracnál pl. az egészség centert. Hogy ezeket ki mennyire veszi komolyan, azt mi már nem fogjuk tudni befolyásolni...
Előzmény: Alváskultúra (2257)
Petya79 Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2258
Pedig ott valami félreértés lesz. Sok választási lehetőséged ugyanis nincs: az egyik fő komponens az izocianát, a másik pedig vagy poliéter - vagy pedig poliészter poliol.
A poliéter légáteresztő- és alakvisszanyerő-képessége, anyagfáradási jellemzője jobb, mint a poliészteré, ezért is használja előszeretettel a bútoripar.
Hogy csak a ma kapható egyik legjobb HR habot, a Bayer Ultracel U3000-es habját említsem...
Előzmény: Alváskultúra (2256)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!