Keresés

Részletes keresés

babuci73 Creative Commons License 2012.04.27 0 0 6764

Lehet azé, mert ha rázza, hogy nem ízlik, akkor vajköpülőként működik? :))))))

Előzmény: Kecskeb (6763)
Kecskeb Creative Commons License 2012.04.27 0 0 6763

Az miért jó, ha a kutyád fejébe tejet teszel?

 

Előzmény: Törölt nick (6761)
Kecskeb Creative Commons License 2012.04.27 0 0 6762

Inkább az emésztőrendszerével...

 

(de erről többet csak a 3.szint felett mondhatok)

:-)

Előzmény: ferdor (6760)
ferdor Creative Commons License 2012.04.27 0 0 6760

..ez valami érlelési eljárás, ami a kutyanyállal kapcsolatos? :-8

Előzmény: Kecskeb (6759)
Kecskeb Creative Commons License 2012.04.26 0 0 6759

Hm....pl. ha van egy kutyád.....

:-)))))))))

Előzmény: Törölt nick (6758)
Ádám98 Creative Commons License 2012.04.26 0 0 6757

SziasztoK!

Oltó nélkül akarom csinálni!

Ezt a receptet találtam ez jó ?

"

Kecske sajt:

 

Forrásban lévő tejbe /5-liter/ fél e.kanál só+1 e.kanál 20%ételecet.leszűrni izesíteni formába rakni és préselni. a prés egy Rámás doboz amit kilyukasztunk sok helyen és pelenkával v.bármi mással bélelünk.HA van túród 1.20 kg -hoz egy kupa tejföl/0.2/2mokkáskanál szódabikarbonát egy csipet só.keményre főzni mint a pudingot.alufoliával mélytányért kibélelni és beleönteni, kész a trappista sajt.1órat kell fözni legalább.ha nem fözöd olyan sokáig hanem higabbra szerintem sajtkrémet kapsz de sosem probáltam JÓ étvágyat. Ja mélyhütöbe nagyon sokáig elál."

Előzmény: babuci73 (6756)
babuci73 Creative Commons License 2012.04.26 0 0 6756

30 dekányi biztos kijön belőle.

Előzmény: Ádám98 (6754)
Kecskeb Creative Commons License 2012.04.25 0 0 6755

Persze...csak vigyázz az oltóval...ha sok akkor keserű lesz a sajt.

Előzmény: Ádám98 (6754)
Ádám98 Creative Commons License 2012.04.25 0 0 6754

Sziasztok!

2,5 l kecske tejből tudok már csinálni egy kicsit sajtot ugye???

sajtosferi Creative Commons License 2012.04.25 0 0 6753

Helló ferdor

 

Infó a GYÜSZ-TE oldalán

Előzmény: ferdor (6749)
Kecskeb Creative Commons License 2012.04.25 0 0 6752

Persze...sőt...amikor kevés volt a tej 2-3 napig gyüjtöttem sajtnak...annak is jó volt.

Előzmény: babuci73 (6751)
babuci73 Creative Commons License 2012.04.25 0 0 6751

Már hogy ne tudnám!

Nekem is van hármasom:-)) Teljesen leszíjják a mamit:-)) de má nem sokáig! :-))

Ha összegyüjtök egy-két napi tejet, az túrónak jó? Mer akkor lehet, hogy kapros- túrós lepény lesz a hétvégén....:-))

Előzmény: Kecskeb (6750)
Kecskeb Creative Commons License 2012.04.25 0 0 6750

Jól van...melegíts csak be.

Nekünk kevés tej marad...tudod....hármasellések garmadával....

:-)))))

(ja....te nem tudod. :-)))))))))))))

 

De jövő héten megkezdem a nappali leválasztást, aztán mi is belevágunk!!!

:-)

Előzmény: babuci73 (6748)
ferdor Creative Commons License 2012.04.25 0 0 6749

 

 

köszi a tájékoztatást.. emésztem...

A "fedősztori" nagyon ült... :-))))

Előzmény: Kecskeb (6747)
babuci73 Creative Commons License 2012.04.25 0 0 6748

Kecskeb!

Nem sajtolsz még? Én lehet holnap nekikezdek. Van egy anyám, akinek csak egy kicsije van és napi két lityit le tudok fejni mellette. Nem nagy adagok lesznek, de sajt, az a lényeg! :-))

Oszt jövő héttől nagyüzem!:-))

Kecskeb Creative Commons License 2012.04.25 0 0 6747

Erre leginkább sajtosferi tud válaszolni....sajnos még én sem jutottam el egy  ilyenre...pedig nagyon el kellene...

Gondolom, hogy az első nap az a már hivatalosan...vagy legalábbis ahhoz közelítő kézműves sajtosoké...és téged inkább a 30-ai nap érdekelne...

De csak gondolom.

 

(az a helyzet, hogy  a fenti program nem a titkos társaság zártkörű programja, hanem egy a nyilvánosság felé nyújtott vagy inkább elé tartott takaró...úgymond fedősztori)

:-)))))))

Előzmény: ferdor (6745)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.25 0 0 6746

most találtam:

Parenyica

Nagyon rég írogatom ezt a bejegyzést... mindig teszek hozzá, vagy elveszek belőle. Oka nem más, mint a tudományos sajtkészítés ismeretének hiánya s ezáltal egyre újabb és újabb saját tapasztalat szerzése. Természetesen sokat olvastam és jónéhány videót is megnéztem a[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

ferdor Creative Commons License 2012.04.25 0 0 6745

 

Mennyire szakmai a konf., mert akkor csak egy napra érdemes lemenni a magamfajta érdeklődőnek...

Kecskeb, mint a cég "szóvívője" kicsit tudnál ebben segíteni?

Üdv.

 

 

 

Előzmény: Kecskeb (6742)
Kecskeb Creative Commons License 2012.04.25 0 0 6744

Sajtozd le!

:-)

Előzmény: dobozivera (6743)
dobozivera Creative Commons License 2012.04.25 0 0 6743

Köszönöm szépen a válaszodat, sajnos én is ettől tartottam, így marad a hajnali fejés, vagy "le sajtozom" a főnököm hogy tegyen vissza kismama műszakba.

Előzmény: Kecskeb (6741)
Kecskeb Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6742

Talán szerencséd lesz...

 

Bár jobb ha a királyt ritkán látják!!!

:-)

Előzmény: ferdor (6738)
Kecskeb Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6741

Egyértelműen csökkenni fog.

Előzmény: dobozivera (6739)
sajtosferi Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6740

Helló mindenki!!!

 

Ápr. 29.-én sajtos konferenciával kezdődik a Gyomaendrődi Sajt és Túró fesztivál. Ápr. 30.-án sajtverseny, délútán sajtmustra, sajtbemutatók, amit a jelenlegi sajttanoncok mutatnak be. Közben sajtgasztronómia, tanácsadás és sok sajt!!! Természetesen minden kézműves sajtkészítő előzetes bejelentkezés esetén értékesítheti is termékeit. A szervesére engem is felkértek, de nem ezért írtam, úgy gondolom valóban lehet ezaz esemény valóban a sajtosok eggyik ünnepe lehetne.

dobozivera Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6739

Kedves sajtos "kollégák". Érdeklődnék hogy változik e a napi tejmennyiségem ha átállok napi egyszeri fejésre? Állandóan csak érdeklődök tőletek de mit tegyen az ember ha tapasztalatlan. Köszönöm ha válaszoltok, nem biztos hogy tudok időben reagálni de olvasni sűrűbben szoktam mint bejelentkezni.

ferdor Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6738

Húúú.. azt gondoltam, hogy nehéz ..... de ennyire :(

egyébként, ha az első három teljesítése  feltétele a 4. szintre jutásnak, akkor piszok nehéz lehet mindenki számára...

Mindenképpen igyekszem... nagyon szeretnék látni egy beavatási szertartást látni élőben..... még ha távolról is... :-P

Körösladányban a suttogva kiejthető nevű Mesterek remélem celebrálni fognak, persze valami kíváló sajtkészítő "kőműves" személyében... :-))))

Előzmény: Kecskeb (6722)
celebor Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6737

Szívesen, jó sajtolást:)

Előzmény: Törölt nick (6733)
celebor Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6736

 

Ez így igaz, ne is adjátok könnyen a tagságot!:)

Előzmény: Kecskeb (6729)
Kecskeb Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6735

Jó neked....

Nekem még két hét...

:-(((

Előzmény: Törölt nick (6734)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6734

megrendeltem:)

 

teli a hűtő tejjel.

Előzmény: Kecskeb (6732)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.24 0 0 6733

köszönöm neked is.

Előzmény: celebor (6726)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!