Keresés

Részletes keresés

elefada Creative Commons License 2012.04.28 0 0 6792

Húúúúú!

Akkor degeszre tömjük magunkat finomabbnál finomabb sajtokkal, mert rád is vonatkozik a belépő:-)))

Előzmény: szederborkaa (6785)
elefada Creative Commons License 2012.04.28 0 0 6791

Egy darabig még nyitható volt innét,http://sajt.wyw.hu/nyomtatas.php?id=168, de már nem érhető el.

Holnap megprobálom elérni viztanit infóért, ez az ő saját oldala volt.

 

 

 

pH mérő:

 

http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=101122

 

Talira belépő:saját gyártmány:-)))

Előzmény: Törölt nick (6790)
Kecskeb Creative Commons License 2012.04.28 0 0 6789

Énisénisénis!!!

Előzmény: Törölt nick (6786)
taki99058 Creative Commons License 2012.04.28 0 0 6788

Miért nem tudom szerkeszteni a hozzászólásomat?

Szóval a www.sajtkeszites oldalt nem találom

Előzmény: taki99058 (6787)
taki99058 Creative Commons License 2012.04.28 0 0 6787

Sziasztok.

 

Mi lett a  oldallal.

nem tudom megnyitni.

szederborkaa Creative Commons License 2012.04.28 0 0 6785

kedves simika!

 

ahogy időm engedi idepillantok.....és jelentem elefada tanítvány vagyok..DD...csak picit régebb óta mint ti..DD

 

az egyik leges legjobb barátom kedves druszám.....-)

 

igen a Ph mérőm pont ugyanaz mint elefadáé....de kérdezz bátran...

 

a következő sajtos talira én is mennék.....elefada kertje=édenkert......ugyeee?

Előzmény: elefada (6779)
Ádám98 Creative Commons License 2012.04.28 0 0 6782

Sziasztok!

Fel forrt a tej bele ment A 10% ecet (nem volt itthon 20% így dupllán tetünk bele?) de a tejjel nem történt semmi hidegen avgy meleg mered meg???

Előzmény: babuci73 (6776)
Kecskeb Creative Commons License 2012.04.28 0 0 6781

Muszáj volt elárulnom nekik a titkot....kellenek az új kuncsaftok.

:-))))

Előzmény: elefada (6780)
elefada Creative Commons License 2012.04.27 0 0 6780

Majd leestem a székről a röhögéstől:-)))

Előzmény: Kecskeb (6722)
elefada Creative Commons License 2012.04.27 0 0 6779

Akár én is segíthetek, szederborkának is ugyanaz a pH-mérő van, mint nekem.

Mi a kérdés?

Kár, hogy nem mutattam a működését.

Olyan rövid volt az idő és annyi minden lett volna megbeszélni való.

Na majd ha jöttök, sajtozunk egy jót.:-)))

Akár ilyet is.

 

 

 

 

 

Reményeim szerint be tudom lőni a savanyodást is a megbeszélt időre.

Előzmény: Törölt nick (6775)
elefada Creative Commons License 2012.04.27 0 0 6778

Az első ömlesztési kisérlet ezek szerint megvolt.

Nem sokat tudtam volna segíteni, nem értem,azt sem, hogy sóztad el? Alvadéksózással?

Én a másik felét sósan feldarabolva bevágtam volna egy dobozban a hűtöbe, s egy pár nap szárazérlelés után sós vízbe fetásítottam volna. Aztán lesz ami lesz.

Előzmény: Törölt nick (6758)
babuci73 Creative Commons License 2012.04.27 0 0 6777

Van olyan sanda gyanúm, hogy a kutya két napig vegakaján lesz.....:-)

Előzmény: Törölt nick (6773)
babuci73 Creative Commons License 2012.04.27 0 0 6776

Zöldhagymás, lilahagymás, fokhagymás-borsos, köményes, kapros, céklás-tormás, erőspaprikás, színesborsos, diós...stb. Szinte csak a képzeleted szabhat határt.:-) Sok sikert, és számolj be róla, hogy sikerült.

Előzmény: Ádám98 (6774)
Ádám98 Creative Commons License 2012.04.27 0 0 6774

SZia!

Az eceteset fogjuk holnap kipróbálni 1,8 liter tejből . Mien izesítést lehet használni én hagyma vagy dióra gondoltam de lehet , hogy simát csinálunk egyellőre.. Köszi a választ!

Előzmény: babuci73 (6765)
Kecskeb Creative Commons License 2012.04.27 0 0 6772

Zselatin...sok-sok zselatin!

És már kész is a nagyüzemi sajt!!!

:-)))

Előzmény: Törölt nick (6771)
babuci73 Creative Commons License 2012.04.27 0 0 6769

Na így má mingyá más! :-))

Oszt miféle lett vóna a sajt, ha közben el nem rontódik? Nekem is kéne má gyártanom valamit, van egy kis tejecském má minden nap, de most olyan szrul vagyok, hogy húha. Valami takonykór kapott el, a fejem is szét akar hasadni....lehet front is van, mittudomén. Ha holnap jobban leszek, nekiállok én is. Kipróbálom a zsemlemorzsát is.:-)

Előzmény: Törölt nick (6767)
genziana Creative Commons License 2012.04.27 0 0 6766

Jelentem vasárnap óta sajtozok!:)

Csak még nincs mit értékelnem, mert épp csak kiveszem a sóléből este már rá is ugrunk, nagyszülők, keresztanyák is ezt eszik, igaz, hogy még baromi nyers, érni kellene..   de már olyan rég ettünk, hogy most sajt- sajttal van:)

 

babuci73 Creative Commons License 2012.04.27 0 0 6765

Szia!

Az ecetes témás dolgot panírnak nevezik. Én is szoktam csinálni, mert van olyan ismerősöm, aki kizárólag ilyet kér. Remekül lehet ízesíteni, rántott sajtnak is tuti, tulajdonképpen nem rossz.

A túrós cucchoz csak annyit, hogy az esetleg valamiféle tejtermék, de semmiképpen sem sajt. Attól még finom. Én is kipróbáltam régen. Ha már lesz tejecskéd, érdemes lenne egy kis kiszerelésű oltót beszerezned, látni fogod a különbséget, és mélyhűteni sem kell. Sok sikert!

Előzmény: Ádám98 (6757)
babuci73 Creative Commons License 2012.04.27 0 0 6764

Lehet azé, mert ha rázza, hogy nem ízlik, akkor vajköpülőként működik? :))))))

Előzmény: Kecskeb (6763)
Kecskeb Creative Commons License 2012.04.27 0 0 6763

Az miért jó, ha a kutyád fejébe tejet teszel?

 

Előzmény: Törölt nick (6761)
Kecskeb Creative Commons License 2012.04.27 0 0 6762

Inkább az emésztőrendszerével...

 

(de erről többet csak a 3.szint felett mondhatok)

:-)

Előzmény: ferdor (6760)
ferdor Creative Commons License 2012.04.27 0 0 6760

..ez valami érlelési eljárás, ami a kutyanyállal kapcsolatos? :-8

Előzmény: Kecskeb (6759)
Kecskeb Creative Commons License 2012.04.26 0 0 6759

Hm....pl. ha van egy kutyád.....

:-)))))))))

Előzmény: Törölt nick (6758)
Ádám98 Creative Commons License 2012.04.26 0 0 6757

SziasztoK!

Oltó nélkül akarom csinálni!

Ezt a receptet találtam ez jó ?

"

Kecske sajt:

 

Forrásban lévő tejbe /5-liter/ fél e.kanál só+1 e.kanál 20%ételecet.leszűrni izesíteni formába rakni és préselni. a prés egy Rámás doboz amit kilyukasztunk sok helyen és pelenkával v.bármi mással bélelünk.HA van túród 1.20 kg -hoz egy kupa tejföl/0.2/2mokkáskanál szódabikarbonát egy csipet só.keményre főzni mint a pudingot.alufoliával mélytányért kibélelni és beleönteni, kész a trappista sajt.1órat kell fözni legalább.ha nem fözöd olyan sokáig hanem higabbra szerintem sajtkrémet kapsz de sosem probáltam JÓ étvágyat. Ja mélyhütöbe nagyon sokáig elál."

Előzmény: babuci73 (6756)
babuci73 Creative Commons License 2012.04.26 0 0 6756

30 dekányi biztos kijön belőle.

Előzmény: Ádám98 (6754)
Kecskeb Creative Commons License 2012.04.25 0 0 6755

Persze...csak vigyázz az oltóval...ha sok akkor keserű lesz a sajt.

Előzmény: Ádám98 (6754)
Ádám98 Creative Commons License 2012.04.25 0 0 6754

Sziasztok!

2,5 l kecske tejből tudok már csinálni egy kicsit sajtot ugye???

sajtosferi Creative Commons License 2012.04.25 0 0 6753

Helló ferdor

 

Infó a GYÜSZ-TE oldalán

Előzmény: ferdor (6749)
Kecskeb Creative Commons License 2012.04.25 0 0 6752

Persze...sőt...amikor kevés volt a tej 2-3 napig gyüjtöttem sajtnak...annak is jó volt.

Előzmény: babuci73 (6751)
babuci73 Creative Commons License 2012.04.25 0 0 6751

Már hogy ne tudnám!

Nekem is van hármasom:-)) Teljesen leszíjják a mamit:-)) de má nem sokáig! :-))

Ha összegyüjtök egy-két napi tejet, az túrónak jó? Mer akkor lehet, hogy kapros- túrós lepény lesz a hétvégén....:-))

Előzmény: Kecskeb (6750)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!