Nem sokat tudtam volna segíteni, nem értem,azt sem, hogy sóztad el? Alvadéksózással?
Én a másik felét sósan feldarabolva bevágtam volna egy dobozban a hűtöbe, s egy pár nap szárazérlelés után sós vízbe fetásítottam volna. Aztán lesz ami lesz.
Zöldhagymás, lilahagymás, fokhagymás-borsos, köményes, kapros, céklás-tormás, erőspaprikás, színesborsos, diós...stb. Szinte csak a képzeleted szabhat határt.:-) Sok sikert, és számolj be róla, hogy sikerült.
Az eceteset fogjuk holnap kipróbálni 1,8 liter tejből . Mien izesítést lehet használni én hagyma vagy dióra gondoltam de lehet , hogy simát csinálunk egyellőre.. Köszi a választ!
Oszt miféle lett vóna a sajt, ha közben el nem rontódik? Nekem is kéne má gyártanom valamit, van egy kis tejecském má minden nap, de most olyan szrul vagyok, hogy húha. Valami takonykór kapott el, a fejem is szét akar hasadni....lehet front is van, mittudomén. Ha holnap jobban leszek, nekiállok én is. Kipróbálom a zsemlemorzsát is.:-)
Csak még nincs mit értékelnem, mert épp csak kiveszem a sóléből este már rá is ugrunk, nagyszülők, keresztanyák is ezt eszik, igaz, hogy még baromi nyers, érni kellene.. de már olyan rég ettünk, hogy most sajt- sajttal van:)
Az ecetes témás dolgot panírnak nevezik. Én is szoktam csinálni, mert van olyan ismerősöm, aki kizárólag ilyet kér. Remekül lehet ízesíteni, rántott sajtnak is tuti, tulajdonképpen nem rossz.
A túrós cucchoz csak annyit, hogy az esetleg valamiféle tejtermék, de semmiképpen sem sajt. Attól még finom. Én is kipróbáltam régen. Ha már lesz tejecskéd, érdemes lenne egy kis kiszerelésű oltót beszerezned, látni fogod a különbséget, és mélyhűteni sem kell. Sok sikert!
Forrásban lévő tejbe /5-liter/ fél e.kanál só+1 e.kanál 20%ételecet.leszűrni izesíteni formába rakni és préselni. a prés egy Rámás doboz amit kilyukasztunk sok helyen és pelenkával v.bármi mással bélelünk.HA van túród 1.20 kg -hoz egy kupa tejföl/0.2/2mokkáskanál szódabikarbonát egy csipet só.keményre főzni mint a pudingot.alufoliával mélytányért kibélelni és beleönteni, kész a trappista sajt.1órat kell fözni legalább.ha nem fözöd olyan sokáig hanem higabbra szerintem sajtkrémet kapsz de sosem probáltam JÓ étvágyat. Ja mélyhütöbe nagyon sokáig elál."