Keresés

Részletes keresés

laciesemma Creative Commons License 2018.08.12 -3 0 1149

Sziasztok

Jöttem a friss élményekkel - tapasztalatokkal:

most 08/09-én szálltunk le BP-en. Hát, tudtuk hogy összességében mit fogunk kapni, ezért helyén tudjuk kezelni ami élményt kaptunk.

1 órás késéssel érkeztünk Karpathos repterére, szerencsére ott minden felgyorsult, ott vártak a buszok, gyorsan megkaptuk a csomagokat. 15 perc volt kb a busz út Diakonis hotelig. Magunk elé engedtünk a szoba kiosztásnál mindenkit (csak 3-4 családot) aztán mikor mi következtünk a tulaj mondta, hogy van egy kis kellemetlenség. Nincs nekünk szobája, 1 éjszakáig túlfoglalása van. DE elvisz egy hasonló jó hotelbe, a rokonáé és kapunk (éjfélkor) egy vacsorát és másnap reggelit ingyen és persze oda-vissza transzfert (erről gondolom és remélem az IBUSZ nem tudott semmit, mert különben mondaniuk kellett vna). Hát nem tudtunk mit csinálni beleegyeztünk. Egy nagyon ósdi bútorokkal és kemény ágyakkal rendelkező "hotel"-be vitt minket. Első 2,5 napig nagyon fújt  a szél és persze meleg volt. Tehát nyitott ablakokkal próbáltunk aludni kisebb- nagyobb sikerrel. Másnap kaptunk reggelit, az kielégítő volt. 9-kor jött értünk a Diakonis tulaja és vitt át minket. Elnézést kért még1x és mondta hogy a legszebb és jobb szobát adja kárpótlásul nekünk egész héten át ingyen légkondival. Ennyit az első kb 12 óráról a továbbiakban nem leszek ennyire részletes.

Diakonis "hotel": vízköves minden konyhai dolguk, mosószert, szivacsot nem adnak. Rezsót mi nem használtuk, szóval nem tudjuk hogy működik e. Hűtő 3-as fokozat felett egész végig zúg, aludni nem lehet tőle, de persze 3-as alatt alig fagyott meg a hűtőaksink, így folyamatosan tekergettük este- reggel. A hotel fekvése jó abból a szempontból hogy nyugodt környéken van, csendes volt nálunk a hotel, nem volt estig szóló zene, minden dolgozója segítőkész.

Pigadia központja 20-30 perces sétára van, mi lusták voltunk és autóval mentünk el mindig + bevárásoztunk a szürke Szuper Marketben, ahol ott sütött péksütik is voltak. Strandja megfelelő, azonban 2. napos leégett test és a nagy szél miatt homokfúvások rossz kombó volt. 7-8 Eurók a napozóágyak. Nem próbáltunk venni napernyőt, mert úgy gondoltuk úgyis elfújja a szél. Ahogy láttuk mások sem próbálkoztak.

Olimpusz szép volt.

Strandok szépek voltak, Nekünk a kedvencünk Kyra Panagia. Letúráztunk még az erdőben Kato Lakos-hoz is.

Finikibe csak ebédelni néztünk be, ha már halászfalu. Elolajozták a kajánkat, borzasztó volt. Az étterem azt hiszem vmi Delfines nevű volt, és persze mivel friss hal volt csomót fizettünk érte.

Kocsibérlés: egyszerű – gyors, pláne nekünk az volt mivel a Diakonis tulajától béreltük 4 napra 140euró-ért, ami elvileg olcsónak számít, azt hiszem. Szerpentinekkel semmi baj nincs, csak oda kell figyelni.

Érdekességek: nincs jet-ski bérlés sehol a szigeten és semmi „banán” vizi szórakoztató eszközök. Sok a meleg pár, éttermekben szerintem nincs túl nagy választék, 5 féle hal kaja és 5 féle húsos kaja kb.. Mi ugye 2 hotelben voltunk és mind a 2 hotelben kényelmetlenül kemények az ágyak. Az utcán becsalogató pincéreken kívül nem túl kedvesek a görög emberek. Viszonylag sok kocsi volt a partokon de ott már eloszlott ez az ember tömeg, mindenki nyugodt volt, nyaralt.

Összességében jó volt, 1x el kell menni megnézni ezt a szigetet is, de mi nem megyünk vissza, más görög sziget nekünk jobban tetszett, de jobb volt természetesen kint lenni mint itthon ebben a hőségben.

Ha még vmi kérdés van szóljatok.

PMesi Creative Commons License 2018.08.11 0 0 1148

Szia,

ez így egyszerűnek tűnik.

Remek, hogy jól érezték magukat a gyerekek.

Nekünk is van ugye egy 2,5 éves kislányunk, ezért miatta szükséges lesz megfelelő partot találni, persze miattam is mert én lelkes lubickoló vagyok. Mi mindig, mindenhol megyünk, nézünk, látunk, élvezzük,hogy ott lehetünk. Most szeptemberben azonban már gyermekkel kell megoldani mindent.

További kellemes nyarat!

 

 

Előzmény: kulker76 (1147)
kulker76 Creative Commons License 2018.08.10 0 0 1147

Szia. Az önrész az autó átvételekor a bérleti szerződésben szerepel. Ezt csak akkor kell fizetni (utólag) ha kár keltkezik az autóban. 

 

A Suntrustnál én kitöltöttem a weblapjukon az űrlapot pl. milyen típusú autó, felvétel-leadás dátuma, helyszíne, elérhetőségeim stb.

 

Pár órán belül kaptam tőlük ajánlatot emailben és sms-ben is.

 

Küldtem rá egy nagy ok-t és igényemet a gyerekülésre.

 

A megadott napon és helyszínen ott volt az autó.

Foglalót, előleget nem fizettem. Kp-ban átvételkor mindent.

Vezetői engedély kellett csak.

 

Gondolom cégenként változnak a feltételek, de nekem velük nagyon egyszerű és gondtalan volt.

 

Megjegyzés: Pigadia gyönyörű, élettel teli belvárossal. Azonban a strandjai nekem nem igazán voltak fürdésre csábítóak. Sok a nagy kő, szeles, nem igazán rendezett. Autóval eljuthattok a filmekbe illő csodálatos öblökbe. Kisfiam simán megjárta mindet, néha kellett ölbe vinnem vagy a babakocsival ha elfáradt. 

 

Olympos is bejött neki nagyon, bár itt nekem Apukának kihívás volt a sok lépcső és kis utca a gyerkőccel. A település végén megpihentem vele egy árnyékos, hűvös 300 éves szélmalomban ami tavernaként üzemel. Nem siettünk sehová soha, kényelmesen bejártuk a szigetet autóval.

Előzmény: PMesi (1146)
PMesi Creative Commons License 2018.08.10 0 0 1146

Kedves kulker76!

Az önrészes biztosítás, amit írtál, az gondolom akkor fizetendő pluszban, ha káresemény történik (?).

Náluk csak az internetes előre foglalás működik (mi is Pigadiában leszünk)?

Előzmény: kulker76 (1141)
PMesi Creative Commons License 2018.08.10 0 0 1145

Köszönöm! Remélem sok hozzám hasonló leendő utazót (kisgyermekkel utazót) segítettek és segíteni fognak a hozzászólásaitok.

BekeToni Creative Commons License 2018.08.08 0 0 1144

Kedves kulker76!

Mindenekelőtt köszönöm a Karpathos-ról szóló lelkes szavakat.

 

Apró kiegészítést tennék a strandok és szélirányok témához.

A szigeten uralkodó szélirány ÉNy ill. NyÉNy. Ebből következik, hogy a keletipart általában szélcsendesebb, mint a nyugati.

 

Kato Lefkos (nyugatipart) strandjai, Limani és Chorafi egy-egy védett öböl, inkább csak hullámmentes… Potamos az a hosszúkás, itt szélre és élénkebb hullámzásra is lehet számítani.  

 

Ammopi a legjobb választás kisgyerekkel, ezt helyezném első helyre…

Előzmény: kulker76 (1142)
kulker76 Creative Commons License 2018.08.08 0 0 1143

Ha kisgyerekkel utaztok: vigyetek esernyö babakocsit. A Travel service ingyen szállítja, a repülőig eltolhatjátok és vissza ugyan így :-)  A szigeten is jó haszna lesz pl. ha kirándultok Olymposra. P

Karpathoson előre engedig a check in pultnál a gyerekeseket. Sajnos Budapesten nem. Max az utastársak jó indulatán múlik, de konkrétan Ferihegyen minket fellöktek... Tolakodtak,  a bőröndöt áthúzták a lábunkon ...

 

Kendőt vittem, fejre, ami eltakarta a pici fülét a nagy szélben.

 

Törölközőt amit a hátsó ablakának az autónak befelé logattam. Így árnyék volt hátul a kocsiban a hosszab utak alkalmával.

 

Üres falkont amit vízzel a reptéren megtöltöttem. Budapesten nem engednek be folyadékot. Karpathoson ha beleiszol az ellenőrzésnél előttük viheted :-)

 

U.i.: Gyakorlott vezető vagyok 25 éve, hivatásos jogsival. Karpathos a nagy szintkülönbségek és szerpentinek miatt még nekem is feladta a leckét. Átlag sebesség 35 km/óra, bárhová mész. Forgalom viszont 0. Csúcsszezonban is alig van autó az utakon.

 

Ha béreltek kocsit jól jön esténként bejárni a belvárosba, bevásárolni stb. Pl. 35 fokban nem jó gyalogolni 20-30 percet az éttermekig, super marketba. Parkoló hely mindenhol van és nem kell fizetni. Pl. Pigadia kikötőben ami pont a belváros alatt van.

 

Előzmény: PMesi (1140)
kulker76 Creative Commons License 2018.08.08 0 0 1142

Egy dolgot elfelejtettem. Érkezésünkkor nagyon durva szél volt Pigadiában és többnyire az egész szigeten. Giorgos az autókölcsönzős elmondta és bejelölte térképen hogy a szeles napokon hová tudunk menni a gyerekekkel fürödni, valamint szélcsendesebb napokon holt találjuk a legszebb öblöket strandokat.

 

Ezzel rengeteget segített. Az első két napon amikor mindenki fejét majd leszedte a szél, a kis Citroenünkel eljutottunk olyan starndokra, ahol a gyerekek tudtak homokozni, matracozni, szélcsendben pihenni. Pl. Lefkos... homokos szélcsendes, Ammopi szintén.

 

Utána jöhettek a legcsodálatosabb öblök. Kyra Panagia.. köves, apró kavicsos, de gyönyörű, Apella szintén.

 

Utolsó nap Diakofti. Ez viszonylag autót próbáló, sík de kavicsos murvás út a repülőtér kifutópályája mellé. Csodálatos homokos strand, szerencsés esetben ha jön repülő, a strand felett száll le. Izgi. 

 

Strandokról tudnék még sokat írni, hol milyen szolgáltatások vannak. Van ahol minden elérhető pl tavernák, zuhanyzó, wc, parkoló, van amelyik nomádabb fel kell rá készülni.

 

De ajánlom bárkinek az autóbérlést, mert rengeteg csodálatos helyet csak így lehet felfedezni. Mi 6 nap alatt azt hiszem mindent láttunk amit ki lehet hozni Karpathosból és nem vezettem egész nap. A legtávolabbi helyekre is 1-2 óra alatt eljutottam.

 

 

 

Előzmény: PMesi (1140)
kulker76 Creative Commons License 2018.08.08 0 0 1141

Kedves PMesi,

 

Én 2,5 éves kisfiammal és 10 éves kislányommal utaztam.

 

A gyerekülés kötelező, ellenőrizhetik a hatóságok, bár ott tartózkodásom alatt nem láttam rendőrt :-)

 

Én előre jeleztem és kértem az autókölcsönzőtől gyerek ülést a kicsinek. A nagylánynak elfelejtettem, de olyan figyelmesek voltak hogy előre bekészítettek neki egy ülés emelőt, kérés nélkül.

 

Mindkettőt ajándékba kaptuk az autóbérléshez, nem kértek plusz pénzt érte. ( máshol úgy tudom fizetős )

 

Fontos volt számomra hogy kényelmes, biztonságos és viszonylag új autót kapjunk. ( nem mini vagy fapados kategóriát és ne bontószökevényt )

 

Így találtam a "SunTrust Rent a Car" cégre. Nem csalódtam!

Teljesen új cég, ezáltal az autóik is újak 2018-as gyártmány az összes.

Az újdonságból eredően kedvezményt is adtak.

 

Egy 2018-as, 2500km futásteljesítményű Citroen C3-at kaptunk 6 napra.

Ingyenesen kiszállították a szállodához és utolsó napon érte jöttek. Megjegyzem bárhová ingyen kiszállítják a szigeten.

 

Napi 40 Eurot kértek. 6 nap x 40 Eur = 240 Eur. Ebből kaptam 20 Eur kedvezményt, így 220-at fizettem kp-ban átvételkor.

Bankkártyát, kauciót nem kértek. Giorgos a tulaj személyesen hozta ki az autót, kedves volt, előre tájékoztatott sms-ben 

a percre pontos érkezésről. Egyenruhát viselt, minden papír előre ki volt töltve, nem rabolta az időmet, 3 perc alatt átvettem a kocsit, ami kívül belül makulátlan tiszta volt.

 

A gyerekülés és az ülés emelő is tiszta, új volt, ha jól emlékszem Recaro márkájú. Ingyen!

 

Ami fontos! Ebben az árban C.D.W. biztosítás van, aminek van önrésze, ha jól emlékszem 300 Eur káresemény esetén.

Az önrész nélküli F.D.W. 8,99 Euro plusz naponta. Én ezt nem kértem.

 

Nem szeretném őket reklámozni, de csak pozitív tapasztalatom van velük. Ha érdekel leírom elérhetőségeiket. Vannak olcsóbb autóik is.

 

Giorgos Piliaris

SunTrust Rent a Car Arkasa, Karpathos, GRPhone  (+30)22450-61213 Mobile (+30)6974611548  

http://www.suntrust.gr/

 

 

 

 

Előzmény: PMesi (1140)
PMesi Creative Commons License 2018.08.08 0 0 1140

Kedves kulker76!

Karpathoson az autóbérlésekről lehet olvasni egyes hozzászólásokban.

Olvastam, hogy gyerekekkel voltatok idén, ezért kérdezném Tőled, hogy az autóbérléshez van-e plusz információd. A mi gyermekünk 2,5 éves. Gyermekülés tekintetében tudsz valamit?

Köszönöm előre is a válaszodat.

Előzmény: kulker76 (1139)
kulker76 Creative Commons License 2018.08.07 0 0 1139

Kedves Fórumozók,

 

Sok évnyi családi, csoportos de főleg egyéni utazás után "ha van rá igény" szeretném megosztani veletek tapasztalataimat, élményeimet, ötleteimet.

 

Bízom benne tudok segíteni még szebbé tenni Görögországi nyaralásotokat, segíteni döntésetekben. Biztosan tudok olyan tippet adni ami élménydúsabbá, szebbé, esetleg olcsóbbá teheti az utazást / szállást / étkezést / kirándulást / autóbérlést.

 

Ahol jártam:

 

Karpathos  sziget  Ibusz  2018. július  - családi nyaralás gyerekekkel - Pigadia Nereides Hotel ( strandok, falvak, természeti szépségek egyéni felfedezése )

 

Mykonos sziget egyénileg 2018. június - romantikus út - Aeolos Mykonos Hotel ( strandok, éttermek, buli )

 

Nyugat Kréta egyénileg 2016. szeptember - nászút -  Platanias Indigo Mare Hotel ( Chania, Rethymno, Heraklion felfedezése, legjobb strandok Nyugat & Dél Krétán ) 

 

Nyugat Kréta egyénileg 2016. augusztus - Esküvőnk - Rethymno Grecotel Creta Palace ( romantika )

 

Szantorini sziget egyénileg 2016. augusztus - Imerovigli  Ilioperato Hotel ( romantika, sziget teljes felfedezése, strandok )

 

Kelet Kréta Unitravel  2014. július - családi nyaralás gyerekkel - Analipsi Anthoula Village ( Kelet & Közép & Dél kréta legjobb strandjai, környező szigetek )

 

Korábban 2000-es évek előtt Korfu, Rodosz, Chalkidiki félsziget.

 

Kérem ezért ne kövezzetek meg " nem szakadt rám a bank" minden utazásra hónapokat / éveket spóroltam, sok-sok másról lemondtam értük. Több heti-hónapnyi tervezés előzte meg őket.

Megjegyzem nem voltak drágák, de ez viszonyítás kérdése.

 

Mindenhová repülővel utaztunk, volt közöttük menetrend szerinti, charter és fapados is.

 

Apartmanokat nem ismerek, kellő előre látással sikerült mindig "apartman áron" szállodát találnunk ellátással.

 

A nyári utak mindig már január-februárban lettek megszervezve / foglalózva.

 

Autó bérléssel kapcsolatban minden szigeten kellemes tapasztalataim voltak, sikerült vagy olcsóbb vagy újabb vagy jobb autót bérelnem mint amit az internetes keresők / idegen vezetők nyújtanak. ( nincs kaució, nem kell bankkártya sem )

 

Ha van bármilyen kérdésetek, szívesen fogadom és ha tudok segítek.

 

Kötekedőket nem várok. Más fórumról már leléptem, mert elegem van az irigy emberekből. 

 

 

 

Krepuska Creative Commons License 2018.07.26 0 0 1138

Kicsit, nagyot, mindenfélét. Autót, terepjárót és quad-ot. Mi nagyon sok kölcsönzőt láttunk, szinte minden sarkon van egy..

Én egy SYM Citycom 300i robogót béreltem, mikor már autóval bejártuk a szigetet.

Előzmény: telefonkartya (1137)
telefonkartya Creative Commons License 2018.07.25 0 0 1137

Sziasztok. Érdeklödnek,hogy karpathoson lehet robogot is bérelni? Köszönöm a válaszokat,előre is.

SzAndi65 Creative Commons License 2018.07.23 0 0 1136

Szia!

Nagyon szívesen! Ez a minimum, én is sok hasznos infót kaptam a fórumon indulás előtt!

Kávéfőző nincs, csak vízforraló van, mi nescafét csináltunk. Viszont az első pár napban csapvizet forraltam, de kicsit sós lett a kávé, így inkább vettünk palackos vizet forralni:)

Gyrost el is lehet vinni, nem kell beülni.

Szép nyarat: Andi

Előzmény: pharmamona (1133)
SzAndi65 Creative Commons License 2018.07.23 0 0 1135

Köszi szépen Móni, Nektek is szép nyarat!

Andi

Előzmény: MÓNI1234 (1132)
golyocza Creative Commons License 2018.07.22 0 0 1134

Szia, mi most vagyunk a szigeten, a 46-47, majd kis idő múlva a 45ös pultot nyitották meg....

Előzmény: Helén444 (1122)
pharmamona Creative Commons License 2018.07.22 0 0 1133

Kedves SzAndi!

 

Mi is a Diakonis Hotelba megyünk aug.2-9.ig. Nagyon köszönöm az infókat csak még annyi kérdésem lenne, hogy kávéfőző van-e a szobában illetve az a sarki gyroszos étteremnél azt ugye utcáról is meg lehet venni (a gyrost) és nem kell beülni hozzá az étterembe? Köszönöm!!!

Előzmény: SzAndi65 (1120)
MÓNI1234 Creative Commons License 2018.07.21 0 0 1132

Szia Andi! Nagyon szépen köszönöm a részletes felvilágosítást,szerintem mindent leírtál ami lényeges.További szép nyarat kívánunk.Köszi Móni

Előzmény: SzAndi65 (1120)
SzAndi65 Creative Commons License 2018.07.20 0 0 1131

Jó lesz Nektek:)

Az IBUSZ-nál nem akartál biztosítást kötni?

Ha bármi kérdésed lenne, csak bátran tedd fel:)

Előzmény: laciesemma (1130)
laciesemma Creative Commons License 2018.07.20 0 0 1130

Köszi azért:)

 

Aug 2-án megyünk az ibusszal 1 hétre

Előzmény: SzAndi65 (1129)
SzAndi65 Creative Commons License 2018.07.20 0 0 1129

Én is erre tippeltem:)

Hát a TV-re nem tudok válaszolni. A falon volt és mi be sem kapcsoltuk, valahogy nem volt időnk rá:) A kinézetéből ítélve lehet, hogy kezeli a pendrivot, de nem tudom.

Sajnos az utasbiztosításban sem tudok segíteni, mert nekünk olyan hitelkártyánk van, hogy a világban mindenhová érvényes a biztosítása, meg az EP-nél kiváltottam az EU-s "TB" kártyát.

Szerintem az interneten biztosan találsz erre egy kereső oldalt, ahol össze tudod hasonlítani az árakat.

Mikor mentek ebbe az apartmanba és mennyi időre? Valamelyik utazási irodával?

Előzmény: laciesemma (1128)
laciesemma Creative Commons License 2018.07.19 0 0 1128

Köszi :) egyszerre írtuk sztem a kérdés- választ :9

Mi is ugyan abba az apartmanba megyünk és természetesen nem azért megyünk, de olyan a TV hogy felismeri a Pendrivot?

illetve utasbiztosítást szerinted- szerintetek hol olcsóbb kötni?

Előzmény: SzAndi65 (1127)
SzAndi65 Creative Commons License 2018.07.18 0 0 1127

Olvasd el kérlek, az alattad lévő üzenetemet:)

Köszike!

Előzmény: laciesemma (1126)
laciesemma Creative Commons License 2018.07.18 0 0 1126

Okés Köszi

Még annyi, hogy bankkártyával tudunk fizetni a market-ekben- éttermekben- autóbérlésnél?

Előzmény: SzAndi65 (1124)
SzAndi65 Creative Commons License 2018.07.18 0 0 1125

Szia! Pár Szuper Marketben lehet fizetni, autókölcsönzésnél is lehetett, tankolásnál is lehetett. Az éttermeket nem tudom, de feltételezem, hogy azoknál is voltak ilyenek. Hajókirándulást a kikötőben fizettük be a hajónál, ott készpénzzel lehetett. Az igazság az, hogy mi egyszer fizettünk csak bankkártyával, egy tankolást, ami július 2-án volt és 341 Ft-os árfolyammal vonta le a bank itthon a számláról. Mi olcsóbban vettük az EUR-t, nekünk nem érte meg a kártyahasználat.

 

Előzmény: Vargabeáta (1121)
SzAndi65 Creative Commons License 2018.07.18 0 0 1124

Szia!

Ez egyéni, kit mennyire zavar a szél vagy sem. Én a nagy szelet nem szeretem, mert megfájdul a fejem tőle, viszont párom kifejezetten imádja! Mint írtam, olyan 3-4 naponta változott a szél erőssége, ami persze befolyásolta a tengeren a hullámokat is. Ami igazán zavart még engem, azok az időnkénti nagy széllökések voltak. Azt megszoktam már sok éve, hogy a görög szigeteken fúj a szél, de ezen a szigeten ez extrán így volt, főleg a széllökéses napokon nekem már sok volt. Szép sziget, nagyon jól éreztük magunkat, a szelet is beleszámítva, el kell menni, meg kell nézni, meg kell tapasztalni, de én nem hinném, hogy visszamennék, mivel, mint írtam, nekem megfájdul a fejem a széltől, ami sajnos ott is így volt, ami eddig egyik szigeten sem volt jellemző.

Viszont, mint írtam, van aki meg pont emiatt szereti és megy erre a szigetre.

Mivel nem állandó ez a nagy szél, célszerű figyelni az időjárás előrejelzéseket és aszerint alakítani a programokat, főleg a tengereseket.

Reggel, este a parton? A szél vonatkozásában olyan, mint nappal, bár volt amikor a Hotelnél nagyobb szél volt a hegy felől, mint a tengerparton.

Szerintem nem érdemes előre autót bérelni, ezen a szigeten, talán több az autókölcsönző, mint az étterem:)

Mi a SIXT CAR-nál béreltük, nem messze volt tőlünk, a fő úton, nagyon meg voltunk vele elégedve. Sőt, ha itt béreled, akkor a kölcsönző mögötti tengerparti étteremben kapsz 10 % kedvezményt is. Egyébként ebben az étteremben minden pénteken görög est van, ami élő görög zenét jelent, érdemes a megérkezés utáni este ott vacsorázni, nagyon finomakat ettünk, nagyon hangulatos is a tengerpart közelsége miatt, kedvesek a felszolgálók, a bárja is nagyon jól néz ki.

Szívesen válaszolok bármire, ha tudok!

 

 

Előzmény: laciesemma (1123)
laciesemma Creative Commons License 2018.07.18 0 0 1123

Szia Andi,

 

Engem az érdekelne, hogy a zél az mennyire zavaró? tengerben matracozni lehet? picit tartunk a széltől, ezt a részét még taglalnád? milyen este, reggel, a parton? Illetve még az hogy könnyú autót bérelni, vagy még itthon az interneten tegyem meg?

Köszönöm előre is a választ

Előzmény: SzAndi65 (1120)
Helén444 Creative Commons License 2018.07.17 0 0 1122

Sziasztok! 

Ha valaki esetleg emlékszik, hogy a Liszt Ferenc reptéren a csütörtök du-i járatnál hányas kapuknál van a check in, kérem szépen, írja meg.

Köszönöm!!!!

Vargabeáta Creative Commons License 2018.07.17 0 0 1121

Sziasztok! Mennyire lehet bankkártyával fizetni? pl hajókirándulás, élelmiszerboltok...

 

SzAndi65 Creative Commons License 2018.07.17 0 0 1120

Szia Móni!

Csütörtök éjjel hazaértünk két hét után, hamar eltelt:)

Diakonis Hotel nagyon szuper volt nekünk, nem cseréltem volna el a szállást másikra. Ez egy Hotel, így az idegenforgalmi adó 10,5 EUR/hét/szoba. Ezt rögtön az érkezésnél kellett kifizetni, utána adták oda a kulcsot. Mi emeleti, szép kilátású szobát kértünk, már az utazási irodánál, ez rajta is volt a papírunkon, megmutattuk a tulajnak (idősebb úr), aki ezt teljesítette is. 204-es szobát kaptuk, szerintem az egyik legjobb szoba volt! Közel volt a recepcióhoz, így a szobában is működött a WIFI, időnként döcögősen, de működött:) A szoba tágas volt. Az erkély szép nagy, egy kötél volt kihúzva, párom húzott még ki mellé kettőt, nekünk kellett.  A törölközők, fürdőruhák stb. Vigyetek csipeszeket is, mert keveset adnak és a nagy szél miatt kellenek. Van kint egy asztal és két szék. Gyönyörű kilátás a tengerre (bár van egy szálloda, ami ezt kicsit korlátozza), medencére, a távolabbi fővárosra, kikötőre. A konyharész nagyon alap, még kenyérvágó kés sincs, szerencsére mi vittünk, meg elkel még az éles kés is, legalább is mi mindig otthon reggeliztünk. Volt két bögre, meg két pohár, meg a tányérokból is 2-2, vágódeszka és 2 főzőedény. Konyharuhát sem adnak, meg semmit sem a mosogatáshoz, ezeket vigyetek vagy vegyetek ott. Viszont volt vízforraló és a hűtő is jó volt, fagyasztó része is volt. A fürdőszoba jó, a zuhany egyik oldala nyitott, de nem volt gond, alig jött ki a víz zuhanyozáskor. W.C. papírt folyamatosan adtak. Volt 3 kicsi szappan is. Akasztó van egy, a törölközőknek és kettő az ajtón, a kis ablakon szúnyogháló is volt. Bent az erkély ajtó egyik része is szúnyoghálós volt. Szúnyoggal eggyel találkoztunk, viszont a második héten több légy volt. Nekünk az ágyak nagyon kényelmesek voltak, ha szeretitek a keményebb fekhelyet.

Vasárnap kivételével minden nap jött a takarítónő, ágyhúzás, tiszta törölköző stb.

A medence nagyon jó volt és tiszta, mindig volt szabad napágy.

Csendes helyen van a hotel, a lenti szállodában van minden este műsor, de max. 23 óráig.

Az első héten éjjel olyan 23 fok körül volt, nappal meg 28 fok. A második héten éjjel volt 28 fok, nappal 36-38 fok, na ezen a héten már kértük a légkondit, ami 6 EUR/éj volt. Próbálkoztunk azzal, hogy éjjel csak a szúnyoghálós ajtó van behúzva és nyitva a bejárati ajtó, de mivel ezek szemben vannak egymással, nagyon erős volt a levegőjárás, így repültek is a dolgok a szobában, meg hangosan süvített a szél, én így nem tudtam aludni. Ráadásul a falak sem tudtak már éjszakára sem lehűlni.

Közelben több Szuper Market (olyan 23-24 óráig vannak nyitva reggeltől), étterem, autókölcsönző van, na ebből rengeteg, érdemes végigjárni az árak miatt! Az tenger felé vezető utcánk sarkához közeli étteremben nagyon finom volt a gyros pitában, 2,5 EUR.

A főváros és a  kikötő a mi tempónkkal kb. 25-35 perc séta volt. A kikötőből mennek kiránduló hajók, ott lehet befizetni is. Mi így voltunk Olymposon, egy szuper vitorlás hajóval. Reggel 8:30-kor indult, felment a hajó Diafaniba, ott várt egy kisbusz, ami felvitt Olymposra, ott volt kb. 3 óra szabadidő, majd visszavitt a busz a hajóhoz, onnan vissza a fővárosba, de közben kétszer is volt fürdőzés, kb. 18:30-ra értünk vissza. Nagyon jól éreztük magunkat, olyan családias volt az egész és 25 EUR/fő volt.

Autót béreltünk egy Fiat Pandat, teljes biztosítással 40 EUR/nap volt, mi 3 napra béreltük, ennyi bővel elég volt nekünk. 1,9 EUR/liter volt a benzin. Benzin kút csak pár darab van az egész szigeten.

Helyi busszal elmentünk egy közeli öbölbe Ammoopiba strandolni, ez egy lassan mélyülő homokos, szélcsendesebb part. Menetrend a busz "pályaudvaron" is van, nekünk kb. 20 perc séta volt (különben itt van a közelében egy nagyon jó, egészen nagy Szuper Market). 2,3 EUR volt egy buszjegy, egy irányba. kb. 10-15 perc a menetidő. Ott is van Szuper Market és éttermek, nagyon finomat ettünk ott.

A szél állandóan fújt, de változó erővel, olyan 3-4 naponta változott az erőssége, időnként elég durva széllökések is voltak.

Várom a kérdéseket:)

Andi

Előzmény: MÓNI1234 (1088)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!