úgy és azzal főzől amivel akarsz, de azt te sem gondolod komolyan, hogyha az otthoni lábast beáztatod pakurába, akkor azt mosószeres vízzel le lehet rendesen takarítani. de te tudod..... sm.
Te elolvastad a hozzászólásomat, vagy elakadtál a wd-40-nél? Nem azzal kenem ki a serpenyőt sütés előtt... Ugyanannyi veszélye van a felhasználásának, mint a mosogatószereknek, súrolószereknek és egyéb vegyianyagnak, amiket értelemszerűen eltávolítunk a felületről főzés előtt.
WD-40 biztosítja az orsók problémamentes, egyenletes működését, megóvja a fémrészeket a nedvességtől. Csónakmotorok és a csónak egyéb részeinek karbantartásánál is ajánlott a WD-40 rendszeres használata. Tehát nem enni..... Egyébként kérhetsz biztnsági adatlapot a forgalmazótól. Abból ki fog derülni számodra is, hogy érdemes a wd40-et a tárcsától messze tartani. A kenőanyagok, rozsdagátlók , vízkőoldók valahogy nem a gasztonómia csúcsát jelentik, ráadásul kifejezetten veszélyes is. SM.
Erről beszélek. Nem hinném, hogy belediffundál a tárcsa anyagába, csak felületi védelmet ad. Használat előtt mosószeres vízzel alaposan lesikálom, leöblítem oszt annyi. Egyszerűbb az eltávolítása, mint a ráavasodott szalonnazsíré, meg nem ken össze mindent a tárcsa a "sufniban". Egyébként a bolond jenkik használták még horgászcsalinak is, szal nem tudom, mennyire veszélyes...
Ugye errol beszelsz? Nagyon vigyazz - nem ajanlott olyannal kapcsolatba hozni amit megeszel. A fogyasztasa veszelyes - halalos is lehet (gondolom mennyiseg).
A husíkat elsőnek kell megsütni, az olajos páclevet folyamatosan a tárcsára önteni, majd minden további sütnivalóra ezután kerülhet sor. A burgonyát ( megtisztítva kb. 4 felé vágva )a legvégén javaslom elkészíteni, - fantasztikusan finom.
Hétvégén sütöttünk, naggyon finom lett, de nem tudom más hogy csinálja, nekem a héjában hagyott, negyedekbe vágott krumplival vannak gondjaim. A hús, egész vöröshagyma, az egészben, héjastól sütött újfokhagyma mind megsül, de a krumpli még félig sincs. Ha korábban tenném oda sülni, akkor nincs az a finom fűszeres íze, amit a hústól kap. Kérnék tippeket, mit lehet ilyenkor tenni. Előfőzzem?
Én nem szeretem a ráavasodott étolajat, úgyhogy ha sokáig nem használom, lefújom wd40-el, oszt használat előtt meg úgyis kap egy kis mosószeres melegvizet.
A vevői igények figyelembevételével, továbbiakban csak füllel készített kivitelt forgalmazok. A közeljövőben a festék eltávolítása homokszórással fog történni, mindezek figyelembevételével csak a sütésre kell majd koncentrálni. A tárcsa és a tűztér ideális távolsága 25cm, ilyen távolság mellett a parázs is tökéletesen elég a sütéshez.
A mellékelt honlapon fotóval ilusztrálva mindez megtekinthető.
Nem gondolkoztál azon, hogy a fekete festéket nem sütöd rá a húsra? :-) Én izzadtam egy darabig, de a végén a flexxel nekiálltam és 15 perc alatt lejött róla. A lábakból én is levágtam ráadásul ráheggesztettem 2 kapaszkodót, amivel kézégetés nélkül egy kicsit mozgatni is tudom. sm.